.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Εχθρός δεν είναι οι πρόσφυγες, αλλά οι «προστάτες»


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Με το πρόσχημα της πάταξης της ανομίας η κυβέρνηση έστειλε πάνοπλους αστυνομικούς να εκκενώσουν καταλήψεις που φιλοξενούσαν γυναικόπαιδα.

Την ώρα που οι έμποροι ναρκωτικών δρουν ανενόχλητοι στην περιοχή αλλά και σε όλη την πόλη, η αστυνομική βία ξεσπά σε φτωχούς και κατατρεγμένους, που αυτή τη φορά είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση θέλει:

-Να τελειώνει με τις καταλήψεις ως χώρους αμφισβήτησης, αλληλεγγύης και αντίστασης μη ταιριαστούς με την κοινωνία της αριστείας, του ανταγωνισμού και της εμπορευματοποίησης ακόμα και των ανθρώπινων σχέσεων.

-Να «καθαρίσει» την περιοχή από οποιοδήποτε εμπόδιο στις επιχειρηματικές βλέψεις των πελατών της.

-Να ικανοποιήσει τον ακροδεξιό συρφετό στο εσωτερικό της αλλά και ανάμεσα στους ψηφοφόρους που θα την διατηρήσουν στην εξουσία.

Καταδικάζουμε την αστυνομική βία και οποιαδήποτε μορφή κρατικής καταστολής που τώρα εκφράζεται απέναντι σε φτωχούς, πρόσφυγες και μετανάστες και στη συνέχεια θα ξεσπάσει στους εργαζόμενους που θα αντισταθούν στις αντιλαϊκές πολιτικές που έρχονται.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας σε κάθε δομή συλλογικής μορφής αυτοοργάνωσης και ελεύθερης διακίνησης ιδεών μέσα από την οποία εκφράζεται η αλληλεγγύη ως πρότυπο για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Καλούμε σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



40 σχόλια στο “Εχθρός δεν είναι οι πρόσφυγες, αλλά οι «προστάτες»

  1. Left G700

    Βγήκαν παγανιά οι αντιμεταναστευτιστές, χαράς ευαγγέλια για τους μεταναστευτιστές: βρήκαν ένα τουλάχιστον «αντικείμενο εργασίας» για να μη μείνουν άνεργοι στην τετραετία τής κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αν υπολογίσουμε και άλλα «δικαιώματα» που η «ακροδεξιά» θα επιχειρήσει να περιορίσει (όπως, π.χ., το δικαίωμα να μεγαλώνει κάποια το γιό της σαν να είναι κορίτσι, αφού, όπως λένε οι αριστεροί φιλελεύθεροι, «το κράτος δεν έχει καμία δουλειά να ανακατεύεται στην ανατροφή ενός παιδιού» και αφού, όπως ισχυρίζονται οι λεσβιοφεμινίστριες, «το φύλο είναι κοινωνική κατασκευή»), ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει. Οι μεταναστευτιστές μας μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι: για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια δεν θα χρειαστούν ούτε καν το τηλέφωνο του ταμείου ανεργίας. Μετά έχει ο Θεός…

    Reply
    1. ΑΩ

      Εσύ αυτά τα τέσσερα χρόνια θα επαναλαμβάνεις την επιχειρηματολογία της ρατσιστικής ακροδεξιάς όπως τις τελευταίες μέρες ή σκοπεύεις να πρωτοτυπήσεις;

      Reply
      1. Left G700

        Να σου πω ΑΩ, να σου πω. Τη δική μου άποψη τη συμμερίζονται ακόμα και στην άλλη πλευρά τού Ατλαντικού άνθρωποι που, αν και δεν είναι κομμουνιστές, δεν έχουν την παραμικρή σχέση με ακροδεξιά, ρατσιστική και μη. Τη δική σου προσέγγιση του Μεταναστευτικού-Εθνικού Ζητήματος ποιοι τη συμμερίζονται; Η Μάνια Μπαρσέφσκι, ο Νάσος Θεοδωρίδης και ο Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος;;;

        Αριστερά δεν ξέρεις, κομμουνιστικά δεν κατέχεις, ελπίζω να σκαμπάζεις κάτι από αγγλικά. Άνοιξε τα ματάκια σου (αλλά προ πάντων το μυαλουδάκι σου) και διάβασε (από συνέντευξη του Μπέρνι Σάντερς στο αμερικάνικο προοδευτικό VOX το καλοκαίρι τού 2015):

        Ezra Klein:
        You said being a democratic socialist means a more international view. I think if you take global poverty that seriously, it leads you to conclusions that in the US are considered out of political bounds. Things like sharply raising the level of immigration we permit, even up to a level of open borders. About sharply increasing …

        Bernie Sanders:
        Open borders? No, that’s a Koch brothers proposal.

        Ezra Klein:
        Really?

        Bernie Sanders:
        Of course. That’s a right-wing proposal, which says essentially there is no United States. …

        Ezra Klein:
        But it would make …

        Bernie Sanders:
        Excuse me …

        Ezra Klein:
        It would make a lot of global poor richer, wouldn’t it?

        Bernie Sanders:
        It would make everybody in America poorer —you’re doing away with the concept of a nation state, and I don’t think there’s any country in the world that believes in that. If you believe in a nation state or in a country called the United States or UK or Denmark or any other country, you have an obligation in my view to do everything we can to help poor people. What right-wing people in this country would love is an open-border policy. Bring in all kinds of people, work for $2 or $3 an hour, that would be great for them. I don’t believe in that. I think we have to raise wages in this country, I think we have to do everything we can to create millions of jobs.

        You know what youth unemployment is in the United States of America today? If you’re a white high school graduate, it’s 33 percent, Hispanic 36 percent, African American 51 percent. You think we should open the borders and bring in a lot of low-wage workers, or do you think maybe we should try to get jobs for those kids?

        I think from a moral responsibility we’ve got to work with the rest of the industrialized world to address the problems of international poverty, but you don’t do that by making people in this country even poorer.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ο αγαπητός λεφτ προσπαθεί πάλι, μετά από μια ανάπαυλα, να μας κάνει κοινωνούς με την τρικυμία κ το μπλέξιμο που έχει στο κεφάλι του. Ας αποδομησομε για μια ακόμα φορά αυτό το μπλέξιμο:

          Α. Η συντριπτική πλειοψηφία των αριστερών, κομμουνιστών κ αναρχικών, υποστηρίζουμε ότι, βιολογικό φύλο υπάρχει κ παράλληλα, υπάρχει η κοινωνική κατασκευή του φύλου. Αυτή πολεμούμε (σεξισμός, ομοφοβια, πατριαρχία ), κ το χειραφετητικο πρόταγμα για αυτά, προσπαθούμε να εντάξουμε στην πολιτισμική διάσταση της ταξικής κ κοινωνικής χειραφέτησης .

          Β. Η καταπολέμηση των παγιωμένων κοινωνικών ρόλων για τα βιολογικά φύλα, όταν εντάσσεται στην ευρύτερη διαδικασία της ταξικής πάλης, παύει να είναι δικαιωματισμος κ γίνεται μια ΑΚΡΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ, Κ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ , δομική διάσταση της ταξικής/κοινωνικής χειραφέτησης .

          Γ. Ο δικαιωματισμος όπως έχουμε ματαξαναπει είναι το αντίστοιχο της συντεχνιακής λογικής στο συνδικαλιστικό κίνημα: όπως πάμπολλοι εργαζόμενοι κ δυνάμεις εμφορούνται από συντεχνιασμοβκ δεν βλέπουν το όλον για να εγκλωβιστούν τελικά στο καπιταλιστικό ολον, αυτό συμβαίνει κ στο εμφυλο. Ο δικαιωματισμος είναι ο συνδικαλιστικός συντεχνιασμος στο εμφυλο ή το γυναικείο. Αυτόν καταπολεμούμε. Ο λεφτ όχι. Τα έχει τσουβαλιασει όλα κ τελικά υποτάσσεται στα πιο συντηρητικά ιδεολογήματα.

          Δ. Ακριβώς τα ίδια ισχύουν κ στο μεταναστευτικό .

          Ε. Σύνορα θα υπάρχουν κ στις μετεπαναστατικες επαναστατημένες , χώρες κ καταστάσεις. Άλλο αυτό κ η γνώση αυτού κ άλλο η υποταγή στην εθνική ενότητα που πράττει ο λεφτ , στο όνομα της καταπολέμησης του κοσμοπολιτισμου.

      2. Κώστας

        Ο Σάντερς καλά θα κάνει να διαβάσει Οικονομικά Της Εργασίας γιατί αυτό που λέει δεν ισχύει αν κριθεί κάποια πολύ βασικά κευνσιανικά οικονομικά. Μπορεί να βάλει τον κολλητό του τον Γιάνη που θα του εξηγησει τι εννοώ μέσα σε δευτερόλεπτα

        Κώστας

        Reply
  2. ένας

    Γατάκι, Λεφτ, είπες να παίξεις με το κουβάρι, που λέγεται Ιμπεριαλισμός και βρέθηκες τυλιγμένο στα νήματά του!
    Αλλά τώρα μόνο σου θα ξεμπλεχτείς!
    —————————————————–
    Θα είχα πολλά να γράψω για την ομηρία των μεταναστών/προσφύγων στα χέρια και των δύο “αντιμαχομένων” συνεργατών, θέμα, που προφανώς είναι έξω από τα χωρικά ύδατα της εργατικής λέσχης Ν. Σ., αλλά κι εσύ, ρε φίλε το …..σες!

    Reply
    1. Left G700

      Φίλε ένα,

      Μιλάς με γρίφους, “γέροντα”[*], και δεν σε πιάνω. Για εξηγήσου, για να εξηγηθώ κι εγώ με τη σειρά μου.

      Τα λέμε

      [*] ;-) :-)

      Reply
      1. ένας

        Οπως σου είπα, μόνος σου θα ξεμπλέξεις!
        Τώρα θα τ’ ακούσεις κι από πολλούς, που δε θα χάσουν την ευκαιρία, ανάμεσα στα διάφορα κουφά, που θα κατεβάσουν.
        Αλλά εκείνος ο Σάντερς βγάζει μάτι βρε αδερφέ!
        Δυστυχώς δεν έχω χρόνο για περισσοτερες λεπτομέρειες.

        Reply
        1. Left G700

          Φίλε ένας,

          Μα δεν θέλω να μου εξηγήσεις τι ακριβώς εννοείς για να ξεμπλέξω. Σιγά μη χρειάζομαι βοήθεια για να τα βγάλω πέρα με μουτζαχεντίν τού αριστερισμού! Θέλα να μου εξηγήσεις γιατί, για να είμαι ειλικρινής, με εξέπληξε λίγο το σχόλιό σου. Τα όσα έγραψα στο πρώτο σχόλιο, που έκαναν τον ΑΩ να αφρίσει, κινούνται μέσα στο πνεύμα τών θέσεων του κόμματός σου. Φυσικά, ένας Κουτσούμπας ή μια Παπαρήγα δεν θα τα έλεγε έτσι (δεν είναι εύκολο, άλλωστε, να έχουν το επίπεδό μου ;-) :-) ). Αλλά, επί τής ουσίας θα συμφωνούσαν. Δηλαδή, σε ενοχλεί που συμπίπτει κάποιος με προσεγγίσεις τού ΚΚΕ μόνο και μόνο επειδή δεν σηκώνει τη σημαία “του Κόμματος” και δεν φωνάζει το σύνθημα “ένα είναι το Κόμμα”; Δεν σας καταλαβαίνω, ρε γμτ! Καθόλου δεν σας καταλαβαίνω. Έχετε αγοραφοβία ακόμα και με ανθρώπους που σε κάποιες προσεγγίσεις σας είναι συντονισμένοι στο ίδιο μήκος κύματος με το δικό σας;;;

          Τα λέμε

          ΥΓ Τι νόημα έχει να αναλύσουμε τι είναι ο Σάντερς; Μήπως εγώ τον έφερα εδώ ως πρότυπο ηγέτη-σωτήρα, όπως έβγαλε το συμπέρασμα ο San Rocco; Έλεος! Τον έφερα εδώ “δωράκι” για τον πολιτικά αγράμματο και θεωρητικά αναλφάβητο ΑΩ, που έχει την εντύπωση ότι όποιος δεν θέλει open borders η και no borders at all ανήκει στη …”ρατσιστική ακροδεξιά”! Και μη με εγκαλείς επειδή έφερα για μάρτυρα τον Σάντερς. Πριν από αυτόν είχα φέρει μάρτυρα, για μια ακόμα φορά, τον ίδιον τον Μεγάλο! Εκεί βέβαια δεν τους έπαιρνε και το έπαιξαν μούγκα στη στρούγκα και στρατιωτάκια (μεταξύ μας, ούτε για ορντινάτσες δεν κάνουν, αλλά τέλος πάντων…) ακούνητα, αμίλητα κι αγέλαστα!

  3. ΑΩ

    Πέρα από τον Ατλαντικό αυτός με τον μοιράζεσαι απόψεις όπως ότι οι πρόσφυγες είναι απειλή για τα σύνορα είναι ο Τραμπ και όσοι αναμασούν τις ακροδεξιές θεωρίες για “λαθροεισβολείς”, “μεγάλη αντικατάσταση” κλπ.

    Reply
  4. Left G700

    Ρε συ ΑΩ, δεν ας μέχρι τη γωνία να δεις αν έρχεται η σκιά μου; Ποιος Τραμπ και κόκκινα άλογα; Εντάξει, δεν σκαμπάζεις ούτε από αγγλικά. Αλλά να μη μπορείς να διακρίνεις ότι Bernie Sanders και Donald Trump είναι τέσσερις διαφορετικές λέξεις που αντιστοιχούν σε δύο διαφορετικά πρόσωπα;;;

    Mathe aglikoulia, agori mou!

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Αγαπητέ λεφτ ο Μπέρνι Σάντερς έχει ονομάσει τον μαδουρο δικτάτορα. Επίσης αγαπητέ λεφτ γκωσαμε από αστέρες που θα έρθουν ως σωτήρες Καβάλα πάνω σε συστημικά κόμματα για να μας σώσουν! Νισαφι και με αυτούς που τους προμοταρουν: βρείτε κάτι καλύτερο να κάνετε.

      Reply
    2. ΑΩ

      Πέρα από το τι λέει ο Σάντερς κ.ο.κ., όσα γράφεις σε διάφορες αναρτήσεις στην Παντιέρα είναι τα γνωστά και τετριμένα ρατσιστικά ιδεολογήματα για πρόσφυγες-απειλή των συνόρων, “λαθροεισβολείς” κλπ
      Γίνεσαι αστείος όταν εγκαλείς την αντικαπιταλιστική Αριστερά γιατί δεν υιοθετεί τη γραμμή του Πλεύρη για βομβαρδισμό των λέμβων με πρόσφυγες.
      Το “Λεφτ” είναι βγαίνοντας ή μπαίνοντας;

      Reply
      1. Left G700

        Πού ’σαι ΑΩ; Σου έχω πολύ άσχημα νέα: δεν είσαι ικανός ούτε μια συκοφαντία κάπως τής προκοπής να κάνεις (ακόμα και ο Κώστας τα καταφέρνει καλύτερα, σκέψου χάλια!). Πού, πότε και πώς (με ποια λόγια) μίλησα εγώ για «πρόσφυγες-απειλή τών συνόρων» και «λαθροεισβολείς» και πού, πότε και πώς «εγκάλεσα την αντικαπιταλιστική Αριστερά γιατί δεν υιοθετεί τη γραμμή του Πλεύρη για βομβαρδισμό των λέμβων με πρόσφυγες»;;;

        Για πες μας. Περιμένω.

        ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΤΙΕΡΑΣ: Εμένα ξέρετε να μου κόβετε σχόλια αράδα επειδή δεν είναι «politically correct» ακριβώς στον πόντο. Η συκοφαντική λάσπη που εκτοξεύεται εδώ κατά καιρούς δεν σας ενοχλεί ούτε μια σταλίτσα;;; Ορέοι!

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Δεν είναι συκοφαντική λάσπη. Πήγαινε σε σχόλια σου σε παλιότερες αναρτήσεις της παντιερας, κ θα διαβάσεις τους τραγελαφους που έχεις γράψει .

        2. Left G700

          Άκου, ρε συ San Rocco, γιατί όσο κι αν έχεις αποδείξει επανειλημμένα ότι δικαιούσαι να σου αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο, μια τέτοια αναγνώριση, όπως και κάθε τι άλλο στον κόσμο, δεν μπορεί να είναι άνευ ορίων:

          Ώστε δεν είναι συκοφαντική λάσπη;;; Και πού είναι τα πειστήριά σου για έναν τέτοιον ισχυρισμό;;; Πού είναι τα λινκς τών σχολίων, ή έστω οι τίτλοι τών αναρτήσεων, όπου εγώ μίλησα για «πρόσφυγες-απειλή τών συνόρων» και για «λαθροεισβολείς» και «εγκάλεσα την αντικαπιταλιστική Αριστερά γιατί δεν υιοθετεί τη γραμμή του Πλεύρη για βομβαρδισμό των λέμβων με πρόσφυγες»;;; Τι μου γράφεις «πήγαινε σε σχόλια σου σε παλιότερες αναρτήσεις της παντιερας, κ θα διαβάσεις τους τραγελαφους που έχεις γράψει»;;; (Αυτό τεχνικά δεν είναι πρόβλημα. Όλα τα σχόλιά μου εδώ τα έχω αρχειοθετημένα –ακόμα και τα κομμένα.) Αλλά, πού το βρήκες αυτό γραμμένο;;; Με λες ελέφαντα κι όταν σου ζητώ αποδείξεις ζητάς από …εμένα να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας;;; Με λασπώνεις στην ψύχρα και μετά μού λες να πάω …εγώ να βρω τις λάσπες για να πειστώ;;; Εσύ και ο ΑΩ που τις έχετε εντοπίσει γιατί δεν μας τις φέρνετε εδώ, να με κολλήσετε στον τοίχο, να μην ξέρω πού να κρυφτώ;;; Όπως το είπα σ’ εκείνον, το λέω και σε σένα: περιμένω!

          Δεν ντρέπεσαι, ρε San Rocco; Δεν διαθέτεις ούτε ένα γραμμάριο αυτοσεβασμού; Δεν έχεις καθόλου μπέσα; Γιατί λασπώνετε, ρε συ, έτσι τους ανθρώπους; Για ποιο λόγο πέφτετε τόσο χαμηλά, τι θα κερδίσετε, ποια νίκη θα καταγράψετε;

          San Rocco, φαίνεται ότι δεν στο είπαν στο σπίτι που μεγάλωσες. Φαίνεται ότι δεν στο είπαν στο ΚΚΕ. Φαίνεται ότι δεν στο έχουν πει ακόμα ούτε στο ΝΑΡ. Δεν πειράζει. Στο λέω εγώ τώρα (και ποτέ δεν είναι αργά για να γίνεις πιο άνθρωπος):

          Η συκοφαντία –και δη η πολιτική κι ακόμα πιο δη η ενδοαριστερή– είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες ατιμίες που μπορεί να διαπράξει άνθρωπος (οι άλλες δύο είναι η συνειδητά ψευδής κατηγορία και η διαβολή). Μην τη διαπράττεις!

        3. λαθραναγνώστης

          Για παρακαλώ….!!!
          Τι σχέση έχει ο Σαν Ρόκκο με το ΚΚΕ?

        4. Left G700

          Φίλε λαθραναγνώστη (μπορεί να στα έχω σούρει κάνα δυο φορές και να τα έχουμε τσουγκρίσει, αλλά δεν έχω μη φιλικά αισθήματα με ανθρώπους τού ΚΚΕ –άσχετα αν ώρες-ώρες και συχνά μού τη δίνει η στενομυαλιά σας),

          Δηλώνει μέλος τού ΝΑΡ (κάποτε υπέγραφε κι έτσι), κατά τα φαινόμενα δεν είναι νεολαίος κι έτσι, υποθέτω, ότι πριν το 1989 ήταν μέλος τού ΚΚΕ. Γι’ αυτό το έγραψα και με αυτό το πνεύμα (δεν πιστεύω να νόμισες ότι το έκανα για να “χτυπήσω” το ΚΚΕ ή, πολύ χειρότερα, να το συκοφαντήσω!).

          Τα λέμε

        5. Ανώνυμος

          Καμία συκοφαντία. Όποιος διαβάζει παλιότερα σχόλια σου καταλαβαίνει ότι δεν παίζει καμία συκοφαντία.

          Συγκεκριμένα έχεις γράψει για “εποικισμό κ αποικισμό από μετανάστες κ πρόσφυγες των ευρωπαϊκών χωρών, βάσει σχεδίου”. Με σαφή υπονοούμενα για αλλοίωση πολιτισμού των χωρών αυτών κλπ.

          Σε κάλεσα μάλιστα τότε να μας πεις ποιο είναι αυτό το σχέδιο, από που εκπορεύεται κλπ. Ποτέ δεν απάντησες . Κ βαριέμαι φυσικά να σου το υπενθυμίζω διαρκώς.

          Έχεις γράψει κ αλλα, θα τα θυμηθώ. Άσε τα ψοφια κ εσύ αγαπητέ λεφτ.

        6. Ανώνυμος

          Επειδή όσο διαβάζω το ανερμάτιστη σχόλιο σου λεφτ τόσο απορώ με το ναρκισσισμό που σε διακατέχει, αν διάβασες προσεκτικά το σχόλιο του αω θα έβλεπες ότι δεν σε χρεώνει τις συγκεκριμένες φρασεις που λες για τον Πλεύρη κ την αντικαπιταλιστική αριστερά.

          Σου χρεώνει μια ολόκληρη λογική που ανεπτυξες σε παλαιότερα σχόλια σου, και που σε αυτά τα σχόλια σαφώς κ έκανες διάκριση των προσφύγων σε νόμιμους κ παράνομους κ σαφώς μιλούσες για εποικισμούς κ αποικισμους από πρόσφυγες των ευρωπαϊκών χωρών. Σε είχαμε ρωτήσει να πεις συγκεκριμένα ποιες χώρες κ ποια σχέδια /στόχους εξυπηρετούν οι εποικισμοί κ αποικισμοι αυτοι, κ εσύ φυσικά δεν απάντησες, όπως κ δεν απαντάς ποτέ επί του συγκεκριμένου.

          Φίλε λεφτ, δεν σου φταίει κανένας αν εσύ έχεις λάθος αντιλήψεις. Ούτε φυσικά αντιμετωπίζουμε τις φυσιολογικές μεταξύ μας διαφορετικές προσεγγίσεις όπως τις αντιμετώπιζε το διεθνές κ.κ. από τη δεκαετία του 30 κ την επικράτηση της ανθρωποφαγίας εντός του που τόσο φαίνεται να σου αρέσει και σε σένα και στους ένας, λαθραναγνωστη, θ.γ. κλπ κκεδες φίλους σου.

          Εμείς αντιπαρατιθεμεθα πολιτικά και μάλλον για αυτό δεν έχεις κάτι σοβαρό να πεις .

        7. Left G700

          San Rocco, είσαι ανεκδιήγητος και ανεπίδεκτος οποιασδήποτε διόρθωσης (BAR = Beyond Any Repair). Άκου λοιπόν.

          Όπως σού είπα, τα σχόλιά μου τα έχω αρχειοθετημένα. Με τη βοήθεια και της πολύ καλής μνήμης μου, ήταν παιχνιδάκι να βρω την ανάρτηση στην οποία αναφέρεσαι. Είναι αυτή (το λινκ είναι ενσωματωμένο): «Αγωνιστική Παρέμβαση Λέσβου: Η ΔΑΚΕ διασύρει πανελλαδικά την ΕΛΜΕ Λέσβου» –11 Οκτωβρίου 2018.

          Ο σχετικός διάλογος πήγε ως εξής:

          Γιώργος Λυγκουνάκης 11/10/2018 at 13:41
          Κάποτε η λέξη λαθρομετανάστης σήμαινε απλά αυτόν που μεταναστεύει λαθραία. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τα άλλα που έκανε, ήταν από την πίσω πόρτα και με μεταμοντέρνο τρόπο να πολιτικοποιήσει ακόμη και λέξεις της ελληνικής.
          Μεγάλη ζημιά αλλά τώρα έγινε.
          Από την άλλη βέβαια όλος αυτός ο προσανατολισμός συντελεί στο να πάνε πίσω πραγματικά ζητήματα, όπως πως θα μπουν στη τάξη παιδιά που όχι μόνο ελληνικά φυσικά δε μιλούν, αλλά παίζεται αν μιλάν και αγγλικά και άρα τι θα γίνει για να ενταχθούν ομαλά, με ειδικά τμήματα εκμάθησης της γλώσσας κτλ.
          Και αυτά είναι ζητήματα υπαρκτά, είτε υπάρχουν χοτ σποτς είτε όχι, είτε αυτοί οι άνθρωποι μείνουν στα νησιά, είτε διασπαρούν στην ενδοχώρα.
          Αλλά αυτός είναι ένας τομέας ο οποίος φυσικά μόνο τη ΔΑΚΕ δεν αφορά. Θα έπρεπε όμως να αφορά το κίνημα, αν είχε το οποιοδήποτε πλάνο διαχείρισης της υπαρχούσης πραγματικότητας, έστω και μέσα στα πλαίσια του «μεταβατικού προγράμματος».

          Left G700 11/10/2018 at 19:48
          1. Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, λόγου χάρη, πάτησε αύτανδρη σ’ αυτή τη μπανανόφλουδα και εξακολουθεί και κάνει πατινάζ επάνω της, καμαρώνοντας κιόλας ότι διεξάγει αντιρατσιστικό αγώνα.
          2. Και δεν ήταν όλος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν οι «αριστεροί ευρωπαϊστές»/ευρωκομμουνιστές» του, οι «διεθνιστές» (aka τρότσκες) και οι «δικαιωματιστές» τύπου Ρόζα και Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.
          3. Το κίνημα δεν το αφορούν όλα αυτά που λες, γιατί είναι απασχολημένο να φτιάχνει πανό με τα συνθήματα «Ανοιχτά σύνορα» και «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες». Τα πανό που, όπως μού έχουν πει αδιάψευστοι και αυτόπτες μάρτυρες (μεταξύ τών οποίων κι ο πατέρας μου), δέσποζαν στις διαδηλώσεις για την Κύπρο τον πρώτο καιρό τής μεταπολίτευσης («Να γυρίσουν όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους») σαπίζουν στα αζήτητα…

          Γιώργος Λυγκουνάκης 11/10/2018 at 22:39
          Βεβαίως ανοιχτά σύνορα και βεβαίως καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες.
          Τα συνθήματα όμως, για να έχουν νόημα και να μην είναι μπαλωθιές στον αέρα, πρέπει να έχουν από πίσω ένα σχέδιο. Και το σχέδιο σε αυτή την περίπτωση είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με ένα πλάνο για την τοπική αυτοδιοίκηση.
          ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΜΑ

          Left G700 12/10/2018 at 00:23
          Βεβαίως ανοιχτά σύνορα και βεβαίως καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες.
          ________________________________________________________
          Με δεδομένο ότι τα σύνορα της ΕΕ σταματάνε στα σύνορά μας με τους βόρειους γείτονες που είναι ερμητικά κλειστά και θα παραμείνουν έτσι για πάααρα πολύ καιρό, το σύνθημα «Ανοιχτά σύνορα» μεταφράζεται σε «Ανοιχτά ελληνικά σύνορα». Αν έχεις την εντύπωση ότι η Ελλάδα μπορεί να λύσει μόνη της το πρόβλημα εκατομμυρίων προσφύγων και μεταναστών από την Εγγύς/Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία, να ξανατσεκάρεις τα νούμερά σου γιατί ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Αυτό το «μικρό, πρακτικό ζητηματάκι», σε συνδυασμό δε με το άλλο σύνθημα («Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες») καταλήγει στο ερώτημα (που ουδέποτε απασχόλησε τη μεταναστευτιστική αριστερά, αλλά τον πολύ κόσμο τον απασχολεί): ποιο είναι το αριθμητικό όριο του καλοδεξίματος, πέρα από το οποίο δεν μιλάμε πια για «υποδοχή προσφύγων και μεταναστών», αλλά για «αποδοχή αποικισμού»;
          Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα!

          Ανώνυμος 12/10/2018 at 00:34
          ποιο είναι το αριθμητικό όριο του καλοδεξίματος, πέρα από το οποίο δεν μιλάμε πια για «υποδοχή προσφύγων και μεταναστών», αλλά για «αποδοχή αποικισμού»; = ποιο είναι το αριθμητικό όριο του καλοδεξίματος, πέρα από το οποίο δεν μιλάμε πια για «υποδοχή προσφύγων και μεταναστών», αλλά για «αποδοχή εποικισμού»;

          Left G70012/10/2018 at 00:59
          Αυτό το σχόλιο [σσ: ανώνυμο] είναι δικό μου.

          San Rocco 12/10/2018 at 01:36
          Κακώς είναι δικό σου. γιατί είναι κάκιστο σχόλιο. Ο αποικισμός και πολύ περισσότερο ο εποικισμός, προϋποθέτουν κρατικό οργανωμένο σχέδιο στην εποχή των εθνών/κρατών. Αν πιστεύεις λοιπόν leftg700 ότι υπάρχει θέμα αποικισμού και πολύ περισσότερο εποικισμού, τότε πες πιο οργνωμένο κρατικό σχέδιο βρίσκεται σε εξέλιξη.
          Λες να ακούσω απο σένα ακόμα και το σχέδιο περί «εξισλαμισμού της Ελλαδας και της Ευρώπης»; ΛΕΣ; Περιμένω!
          _______________________________________________

          Εδώ τελειώνει η σχετική σχολιογραφία. Και τώρα πες μου, ανεκδιήγητε άνθρωπε, που εκθέτεις ανεπανόρθωτα όχι μόνο τον εαυτό σου, αλλά και την οργάνωσή σου, το ΝΑΡ (ήθελα να ’ξερα, δεν υπάρχει μέσα εκεί κάνας χριστιανός να σε μαζέψει;):

          1) Πού γράφω εγώ αυτά που μου βάζεις στο πληκτρολόγιό μου κοτσάροντας εισαγωγικά: «εποικισμό κ αποικισμό από μετανάστες κ πρόσφυγες των ευρωπαϊκών χωρών, βάσει σχεδίου»;;; Επειδή τα δικά σου ελληνικά είναι φτωχά σε βαθμό ζητιανιάς νομίζεις ότι είναι και τα δικά μου; Ποιος σού είπε ότι το αποικίζω/εποικίζω, που σε μεγάλο βαθμό είναι συνώνυμα, σημαίνουν σώνει και ντε οργανωμένο κρατικό σχέδιο και περιμένεις από …πέρυσι τον …Οκτώβριο να σου πω ποιο είναι αυτό το …σχέδιο;;; Κανείς. Απλώς, επειδή τα τελευταία πολλά χρόνια η λέξη «έποικοι» αναφέρεται στην περίπτωση της Κύπρου και των Κατεχόμενων της Παλαιστίνης, έχεις βγάλει το ανελλήνιστο, αφελές και επιπόλαιο συμπέρασμα ότι ο αποικισμός/εποικισμός (και ιδίως ο δεύτερος, όπως λες) ταυτίζεται με κρατική πρωτοβουλία/παρέμβαση/οργάνωση. Και ποια κρατική πρωτοβουλία/παρέμβαση/οργάνωση, βρε απερίγραπτε τύπε, ενορχήστρωσε τον εποικισμό τής μεγαλύτερης αποικίας από καταβολής γραπτής Ιστορίας, τις ΗΠΑ;;;

          2) Μπα;;; Τώρα μάς λες ότι «ο ΑΩ δεν [μ]ε χρεώνει τις συγκεκριμένες φρασεις που λε[ω] για τον Πλεύρη κ την αντικαπιταλιστική αριστερά»;;; Μου χρεώνει «απλώς» τη …λογική τους!!! Τελικά, ποια είναι η ετυμηγορία σου; Είμαι αθώος ή ένοχος; Ρε, δεν ντρέπεσαι καθόλου;;; Δεν κοκκινίζεις έστω και τόσο δα;;; (που είναι κι εύκολο μια και είσαι κομμουνισταράς –ο Θεός να μας φυλάει από τέτοιους «κομμουνισταράδες» θα ’λεγε ο Μεγάλος!).

          3) Βρε δυσκεψικέ άνθρωπε, όποιος μιλήσει για εποικισμό/αλλοίωση πληθυσμών είναι «ακροδεξιός ρατσιστής»;;; Δηλαδή, ο ΟΗΕ που μιλάει για εποικισμό/αλλοίωση πληθυσμών και τα έχει χαρακτηρίσει έγκλημα πολέμου, είναι η συλλογική μετενσάρκωση του Χίτλερ;;; Ρε δεν πας να κοιταχτείς σε κάνα γιατρό;;;

          4) Βρε τρισδιάστατε και τεχνικολόρ κουφιοκεφαλάκη για σκέψου λίγο: αν ο εποικισμός και η αλλοίωση πληθυσμού που επιφέρει είναι έγκλημα πολέμου άμα τον οργανώνει η Τουρκία ή το Ισραήλ, είναι ποτέ δυνατόν, βρε αθεόφοβε, να είναι είναι …ευλογία Θεού αν συμβαίνει λόγω των γεωπολιτικών «δράσεων» του Ιμπεριαλισμού;;; Γιατί, ρε συ, δεν βουτάς λίγο το πληκτρολόγιο στο μυαλό σου πριν γράψεις τις ανοησίες που γράφεις συνήθως;;;

          San Rocco, περιμένω εξάπαντος κι άλλα τέτοια «αποδεικτικά στοιχεία» (ξέρεις εσύ: αυτά με τους «νόμιμους και τους παράνομους μετανάστες» και τα λοιπά). Το φθινόπωρο προβλέπεται δύσκολο. Να ’χουμε να γελάμε τουλάχιστον.

          ΥΓ Άκου για να μαθαίνεις (που δεν πρόκειται να μάθεις το παραμικρό, αλλά λέμε τώρα) ποια είναι η λεπτή διαφορά μεταξύ αποικισμού/εποικισμού που εξηγεί και γιατί έκανα τη διόρθωση στο παραπάνω περσινό μου σχόλιο:

          Συνήθως, ο αποικισμός συνδέεται με την εγκατάσταση σε έναν ξένο τόπο που είναι είτε απολύτως ακατοίκητος είτε κατοικημένος μεν από πληθυσμό, αλλά πληθυσμό ολιγάριθμο, διάσπαρτο, χωρίς συγκρότηση κ.λπ. Αντίθετα, ο εποικισμός είναι πιο κατάλληλη έννοια για να περιγράψει την εγκατάσταση σε τόπο που έχει ήδη δική του οργανωμένη εντόπια κοινωνική ζωή, συγκροτημένους πληθυσμούς, θεσμούς κ.λπ., κάτι το οποίο στη σύγχρονη εποχή σημαίνει ότι αυτός ο εποικιζόμενος από ξένους τόπος αποτελεί τμήμα ανεξάρτητου ή έστω μισοανεξάρτητου κράτους (περίπτωση Παλαιστίνης). Και αυτό εξηγεί γιατί στην περίπτωση της Κύπρου και των Κατεχόμενων της Παλαιστίνης μιλάμε, και πολύ σωστά, για εποικισμό και εποίκους και όχι για αποικισμό και αποίκους. Αυτός είναι ο λόγος κι όχι εκείνος που νομίζει το μυαλό σου (το οργανωμένο σχέδιο δηλαδή).

        8. Ανώνυμος

          Βρε ανοητε ροκανιδοκεφακε λεφτ, ρωτάς ποιος αποικισε τον χώρο των ΗΠΑ; Η Αγγλία κ δευτερευόντως η Γαλλία ανοητε .

          Ναι κουφιοκεφαλακη λεφτ ο αποικισμός κ ο εποικισμός προϋποθέτουν κρατικό σχέδιο, αλλιώς μιλάμε για μετανάστευση. Οι αθηναϊκές αποικίες της αρχαιότητας ονομάστηκαν αποικίες γιατί ήταν το αθηναϊκό κράτος που τις πραγματοποίησε. Η κάθοδος των Δωριέων, των Αχαιών κλπ κλπ, δεν ονομάστηκε ποτέ αποικισμός κ πολύ περισσότερο εποικισμός, διότι αυτοί οι πληθυσμοί ήταν οργανωμένοι σε φυλές κ σε γένη κ όχι σε κράτη ανοητε επηρμενε ασχετε.

          Πολύ καλά έκανες κ αναρτησεςωτην ακολουθία των σχολίων για να δουν όλοι τις παραδοξολογίες που έγραψες τότε! Αλήθεια λεφτ και το είχα ξεχασει: γράφεις ότι υπάρχει μεταναστευτική αριστερά κ διαχωριζεσαι κάθετα από αυτήν (ανόητος όρος αλλά λέμε). Μήπως λεφτ υπάρχει κ αντιμεταναστευτικη αριστερά; Για πες ρε αχυρομυαλε!

        9. Left G700

          San Rocco, San Rocco, δεν σας τα λένε καλά στο ΝΑΡ, δεν ανοίγεις κι εσύ κάνα βιβλίο, δεν βάζεις και το μυαλό σου να δουλέψει λίγο (το κυριότερο) κι έτσι καταλήγεις να έρχεσαι εδώ και να μας διασκεδάζεις.

          Πρώτον, οι Άγγλοι ίδρυσαν αποικίες και διατηρούσαν τον διοικητικό έλεγχο. Μ’εχρι εκεί. Οι άνθρωποι που ξεκίνησαν από τα πρώτα χρόνια τών αγγλικών αποικιών όμως, δεν ήταν όλοι Άγγλοι. Αυτών, που επίσης εποίκησαν τις σημερινές ΗΠΑ, ποιο κράτος προγραμμάτισε, οργάνωσε, και καθοδήγησε τον εποικισμό τών εδαφών πάνω στα οποία σήμερα κυματίζει η αστερόεσα;;;

          Δεύτερον, για τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας, που τελείωσε το 1783, σου έχει μιλήσει κανένας;;; Από τότε και μετά, και κυρίως κατά τον 19ο αιώνα, σε όλους αυτούς τους Πορτογάλους, Σέρβους, Βούλγαρους, Ρουμάνους, Κινέζους, Ινδοκινέζους, Έλληνες, Τούρκους, Γερμανούς, Δανούς και γενικά όλες τις φυλές τού Ισραήλ που εποίκησαν τις ΗΠΑ κατά εκατομμύρια εκατομμυρίων ποιο κράτος τούς έκλεισε τα εισιτήρια για να βρεθούν εκεί;;;

          Κατά τα άλλα: Βλέπω ότι σε τίποτε από αυτά που σου έφερα εδώ και τα οποία κάνουν κομματάκια και θρύψαλα τις ανόητες συκοφαντίες σου δεν τοποθετείσαι. Παλιά σου τέχνη κόσκινο. Και θέλεις να σου εξηγήσω τα περί μεταναστευτισμού, μεταναστευτικής Αριστεράς κ.λπ. Τι να σου εξηγήσω, καημένε; Δεν έχεις καταφέρει να πάρεις ακόμα εκείνο το ρημάδι το απολυτήριο του (πολιτικού) Δημοτικού και θέλεις να σου εξηγώ μαθήματα μεταπτυχιακών σπουδών;;;

          Δεν κόβω καλύτερα το χέρι μου από τη ρίζα;

          ΥΓ Δεν μπορώ να αντισταθώ στον σαδιστή που κρύβω μέσα μου και να μην ανανεώσω το ερώτημα που σου έθεσα στο προηγούμενο σχόλιο και μου κάνεις τον Κινέζο:

          4) Βρε τρισδιάστατε και τεχνικολόρ κουφιοκεφαλάκη για σκέψου λίγο: αν ο εποικισμός και η αλλοίωση πληθυσμού που επιφέρει είναι έγκλημα πολέμου άμα τον οργανώνει η Τουρκία ή το Ισραήλ, είναι ποτέ δυνατόν, βρε αθεόφοβε, να είναι είναι …ευλογία Θεού αν συμβαίνει λόγω των γεωπολιτικών «δράσεων» του Ιμπεριαλισμού;;;

          Φιλάκια, που λέει κι ο Κώστας!

        10. Ανώνυμος

          Παραληρείς στα τελευταία σου σχόλια λεφτ. Γιατί; Διότι έχεις ζαλιστεί από τα κατακργσλα που έφαγες κ όπως πάντα σκουντουφλας δεξιά κ αριστερά, τραυλιζοντας.

          Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία κλπ, είχαν συστήσει ιδιωτικές κ κρατικές εταιρείες που διαφήμιζαν το τότε νέο κόσμο κ μάζευαν αποίκους για να φτιάξουν τις αντίστοιχες αποικίες τους εκεί. Ούτε αυτό δεν γνωρίζεις πανασχετε .

        11. Ανώνυμος

          Επίσης λεφτ, ΑΝ υπάρχει εποικισμός και αποικισμός από μετανάστες, ξεχωρα από το γεγονός ότι αυτό προυποθέτει κρατικό σχέδιο, αλλιώς μιλάμε σκέτο για μετανάστευση, για πες ρε ροκανιδοκέφαλε, οι μετανάστες/πρόσφυγες σήμερα αλλοιώνουν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό; Τους πληθυσμούς;

          Φυσικά και όχι! Αλλά αν μιλάςμε τέτιους όρους, ΠΩΣ μετά απιτείς να μην σε κατηγορεί το σύμπαν για υιοθέτηση εθνικιστικών αφηγήσεων;

  5. Ανώνυμος

    Επίσης να συμπληρώσω ότι, υπάρχουν δυστυχώς ανάμεσα και σε αριστερούς και σε κομμουνιστές και σε αναρχικούς, ορισμένοι σύντροφοι και συναγωνιστές που όπως και ο λέφτ έτσι και αυτοί, τσουβαλιάζουν την δικαιωματίστικη αντίληψη η οποία όντας συντεχνιακή (όπως αντίστοιχα συμβαίνει στο εργατικό κίνημα), καταλήγει να εντάσσεται στο καπιταλιστικό όλον, με την αντίληψη της οργανικής ένταξης του έμφυλου και του γυναικείου πεδίου στην ταξική πάλη και στην υπόθεση της ταξικής/κοινωνικής χειραφέτησης.

    Εάν λοιπόν ο δικαιωματισμός ως μια συντεχνιακού τύπου αντίληψη καταλήγει να εντάσσεται στο καπιταλιστικό όλον με την κοσμοπολίτικη εκδοχή του, το τσουβάλιασμα αυτό που έχει ως αντίληψη ο λεφτ αλλά και άλλοι, τελικά καταλήγει να εντάσσεται και αυτό στο καπιταλιστικό όλον, αλλά στην εθνικιστική εκδοχή του.

    Reply
  6. Left G700

    ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥΛΑΓΑΝ ΤΡΕΛΙΤΣΑ

    Βρε κουφιοκεφαλάκηδες AOC (= Appellation d’Origine Contrôlée) San Rocco και Κώστα, τους χαζούς παριστάνετε; (εντάξει, όχι ότι χρειάζεται να κάνετε και καμιά μεγάλη προσπάθεια, την έχετε έμφυτη τη μειωμένη ευφυία).

    Τι είναι όλα αυτά που μου αραδιάσατε περί Σάντερς; Ο ένας και μοναδικός λόγος που τον έσουρα ως εδώ, γέρο άνθρωπο, ήταν για να κάνω κομματάκια και θρύψαλα τον γελοίο ισχυρισμό τού ΑΩ ότι όποιος δεν θέλει τη χώρα του ξέφραγο αμπέλι είναι τής …«ρατσιστικής ακροδεξιάς». Συνεπώς, αφήστε τις οΘντκ αναλύσεις (για σένα το λέω αυτό, San Rocco) και τα Οικονομικά τής Εργασίας (όλα τα ’χες, τα Οικονομικά τής Εργασίας σε μαράνανε, Κώστα μου!) και απαντήστε στο ένα και μοναδικό ερώτημα που προκύπτει:

    Είναι ο Σάντερς που δεν θέλει open borders (όπως κι εγώ) της «ρατσιστικής ακροδεξιάς»;;;

    ΥΓ Και πού ’στε; Να πάρετε τα βρεγμένα σας και να μου κάντε τη χάρη να κοπιάσετε εδώ για να πείτε τις ανοησίες σας στον ίδιον τον Μεγάλο! Για να σας δω!

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Βρε αρχιερέα της ανοησιας, αξίες διεκδικητή του χρυσού βατομουρου σε θεωρία κ πράξη, είτε σου αρέσει είτε όχι, κλειστά σύνορα κατά της μετανάστευσης δεν μπορούν να υπάρξουν, εκτός εάν:

      Α. Σταματήσουν οι πολεμοι κ η κλιματική αλλαγή ή

      Β. Τους πνιγεις στο Αιγαίο.

      Και επειδή επανάσταση κ εργατολαικη εξουσία /δημοκρατία νικηφόρα στην Ελλάδα , στην Τουρκία κλπ βλέπω να αργεί πολύ ακόμα, σε βλέπω να τους πνιγεις στο Αιγαίο έτσι λεφτ;

      Άιντε ανεμπνευστε φαρσοκωμωδέ μου λεφτ, εκτός από καλό στρατιώτη Σβέικ του Λάτση κ των πολυεθνικών σε βλέπω κ καμαροτο στην φροντεξ. Πάρε κ τον έναν παρέα. Είστε το αχτύπητο δίδυμο της συμφοράς.

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Ρε πάλι με τον τρελό που φαντασιωνετε ότι είναι ο μπάτλερ του Μαρξ κ του Λένιν μπλεξαμε. Ρε φίλε ξέρω ένα καλό οίκημα κατά Χαϊδάρι μεριά που μπορεί να σε βοηθήσουν.

      Reply
    3. Κώστας

      Δεν αφήνω τα Οικονομικά της Εργασίας “λεφτ” γιατί μου δίνουν ακόμα και συστημικότατα επιχειρήματα κατά της ακροδεξιάς πολιτικής που είναι η πολιτική του κράτους και της ΕΕ στο προσφυγικό-μεταναστατευτικό. Το να συζητάμε χωρίς ορθολογικές-υλιστικές-επιστημονικές βάσεις είναι κάτι που δεν είναι ουδέτερο, ειναι το γήπεδο της ακροδεξιάς. Το ότι είναι τα γράμματα σου ολίγα είναι ένα φαινόμενο για το οποίο φταίει βασικά ο καπιταλισμός αλλά δεν σημαίνει πως δεν θα κάνουμε σοβαρές συζητήσεις για να μην νιώθεις άσχημα. Ευκαιρία σου δίνω να ανοίξεις τα μάτια σου

      Βέβαια η καθοριστική ερώτηση που καλούμαστε στην Ελλάδα να απαντήσουμε δεν είναι αν μας αρέσει ο Σάντερς, ή αν ο Σάντερς είναι ακροδεξιός. Είναι αν συμφωνείς με το σύνολο της αριστεράς (και το αγαπημένο σου εσχάτως ΚΚΕ) που καταγγέλουν την πολιτική κλειστών συνόρων του Μητσοτάκη και της ΕΕ, όπως και του Τσίπρα πριν

      Κώστας

      Reply
      1. Left G700

        Κώστα μου, Κωστάκη μου και κουφιοκεφαλάκη μου, αυτά τα περί κλειστών/ανοιχτών συνόρων να πας να τα πεις αν έχεις άντερα, εδώ, στον Μεγάλο. Όσο για τα Οικονομικά τής Εργασίας, άμα είσαι επαναστάτης και το λέει η περδικούλα σου, να πας να τα πεις εδώ στον Κάρολο που υπερασπιζόταν τους ραφτεργάτες τού Λονδίνου (κι όχι τους δυστυχισμένους άνεργους Βέλγους, Γάλλους και Ελβετούς «εισαγόμενους» μετανάστες που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα) και στον κολλητό του που υπερασπιζόταν τους Άγγλους εργάτες (κι όχι τους ακόμα πιο δυστυχισμένους Ιρλανδούς που δεν είχαν μοίρα ούτε στον ήλιο ούτε στο φεγγάρι).

        Γκέγκε; Έτσι μπράβο!

        Όλα τα υπόλοιπα που ισχυρίζεσαι γράφονται στο χιόνι (κι ας μην έχει μπει ο Σεπτέμβριος καλά-καλά)!

        Reply
        1. ΑΩ

          Αυτά μάλλον στην Ελεύθερη Ώρα τα διαβάζεις και όχι στον Μαρξ. Είναι κωμική η προσπάθειά σου πάντως να εμφανίσεις το ρατσισμό και την ισλαμοφοβία σαν κλασικό μαρξισμό. Και λενινισμό.

        2. Left G700

          Εσύ αστείε συκοφάντη ΑΩ, που δεν είσαι σε θέση να στήσεις ούτε μια συκοφαντία που κάπως να τρώγεται έστω κι από κάναν χαζό, έχεις δουλειά να κάνεις. Μην τρως τις ώρες σου με άσχετα σχόλια. Συνέχισε να ψάχνεις –μην σε παίρνει από κάτω, βρε κουτό, που μέχρι τώρα δεν βρήκες τίποτε, γίνονται και θαύματα καμιά φορά– για να μας φέρεις εδώ τα σχόλια στα οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς σου εδώ παραπάνω (02/09/2019 at 19:38):

          Πέρα από το τι λέει ο Σάντερς κ.ο.κ., όσα γράφεις σε διάφορες αναρτήσεις στην Παντιέρα είναι τα γνωστά και τετριμένα ρατσιστικά ιδεολογήματα για πρόσφυγες-απειλή των συνόρων, «λαθροεισβολείς» κλπ
          Γίνεσαι αστείος όταν εγκαλείς την αντικαπιταλιστική Αριστερά γιατί δεν υιοθετεί τη γραμμή του Πλεύρη για βομβαρδισμό των λέμβων με πρόσφυγες.

          Περιμένουμε, ΑΩ μου, περιμένουμε. Επτά χρόνια αγωνίζεται ο Κώστας να αποδείξει το «ακροδεξιό και ρατσιστικό» ποιόν μου και δεν τα κατάφερε. Δεν έχεις τη φιλοδοξία να πετύχεις εσύ σε ό,τι απέτυχε εκείνος; Πώς κι έτσι; Οι «επαναστάτες» είναι φιλόδοξοι και τους αρέσει η «ευγενής» και «επαναστατική» άμιλλα…

        3. Ανώνυμος

          Συνέχιζε να αναρτας παλαιότερα σχόλια σου λεφτ. Μονος σου εκτιθεσαι , με αυτά που γράφεις . Κ μας επιβεβαιώνεις διαρκώς. Κ φυσικά δεν απαντάς σε καμία ερώτηση . Συνέχισε , σπας όλα τα ρεκόρ γελοιοτητας βατόμουρο.

      2. Κώστας

        Α εντάξει, εκτός από έναν αμερικάνο κεντροαριστερό υποστηριχτή της Χίλαρυ το 2016 ου έλεγε … δικτάτορα τον Τσάβεζ και μισοσυμφωνεί με τον Γκουάιδο, δήθεν, συμφωνεί και ο Μεγάλος αλλά και ο Μαρξ με τον Τραμπ, τον Σαλβίνι, τον Μητσοτάκη, τον Ορμπάν, την ΕΕ και τον Τσίπρα

        -Όλος ο κόσμος το λέει άνθρωπε μου

        -Ποιοι όλοι το λένε δηλαδη ?

        -Ε όλοι, ο Μπάμπης ο Σουγιάς, ο Κώστας ο Γκοντζίλας, ο Πέτρος ο Μπαλτάς, ο Πεταλούδας ο Νίκος, ο λεφτ τζι εφτακόσα, όλοι

        https://www.youtube.com/watch?v=SKviqo7hqj8

        Κώστας

        Reply
        1. Left G700

          Κώστα μου Κωστάκη μου, αυτές τις διαστρεβλωτικές συνδικαλιές τής κακιάς συμφοράς να πας να τις πουλήσεις στο Αρανίτικο φοιτηταριάτο. Όσο ακόμα τους έχετε, γιατί μόλις πάρουν πτυχίο χαίρετε κι αντίο!

  7. Ανώνυμος

    Να το ξαναπώ χωρίς κανέναν χαρακτηρισμό. Δύο είναι οι λύσεις στο μεταναστευτικό:

    Α. Σταματούν τώρα οι πολεμοι όπου γης, ανοικοδομουνται οι κατεστραμμένες χώρες όπου γης με σεβασμό στο περιβάλλον, κ οι πρόσφυγες/μετανάστες γυρίζουν στις χώρες τους.

    Β. Συνεχίζονται οι πολεμοι κ η καταστροφή του περιβάλλοντος κ τους πρόσφυγες τους πνιγουν κ τους σκοτώνουν τα κράτη στα σύνορα.

    Πιο πιθανό είναι φυσικά το δεύτερο. Συνεπώς, αν δεν σταματήσουν οι πολεμοι κ η καταστροφή του περιβάλλοντος τι κάνουμε ως λαός; Αποδεχόμαστε να τους σκοτώνουν κ να τους πνιγουν τα κράτη είτε στην φιλελεδικη/κοσμοπολιτικη είτε στην εθνικιστική εκδοχή τους;

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.