.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Εκτός πλάνου Ελληνικού Αργυρούπολης: σχολεία ανοιχτά για την κοινωνία, κλειστά για φασισμό- σεξισμό-ξενοφοβία


Δεν μας εκπλήσσει καθόλου η στάση της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής, η οποία όπως πληροφορηθήκαμε από επώνυμη καταγγελία μέλους της σχολικής επιτροπής, αρνήθηκε -χωρίς να δεχτεί καν να τεθεί υπό συζήτηση- το αίτημα του «Αντιφασιστικού Δικτύου Συμπερίληψης και Αλληλεγγύης» για την παραχώρηση σχολικής αίθουσας για 2 απογευματινές εκδηλώσεις με θέματα τον σεξισμό και την αναπηρία στην εκπαίδευση. Η αιτία που έδωσε τηλεφωνικά η εν λόγω κυρία ήταν ότι δεν γίνεται να παραχωρηθεί η αίθουσα επειδή αυτοί που τη ζητούν είναι «συλλογικότητα».

Δεν μας εκπλήσσει καθόλου, γιατί είναι η ίδια δημοτική αρχή που:

• Επιδιώκει να βάλει κάμερες στα σχολεία για να παρακολουθεί και να ελέγχει με ένα πραγματικά δυστοπικό τρόπο την εκπαιδευτική κοινότητα.

Με πρώτο, το δήμαρχο χρησιμοποιεί τα σχολεία ως παραταξιακό μαγαζί και τη μια μοστράρει βουλευτές της ΝΔ, την άλλη τον Κ. Μητσοτάκη, την άλλη ο ίδιος κάνει κήρυγμα στους μαθητές για το πώς πρέπει να είσαι ματσό και να ρίχνεις και καμιά σφαλιάρα, ενώ ο σχολικός εκφοβισμός έχει οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις μαθητές και γονείς ειδικά στην περιοχή μας.

Από την πρώτη μέρα ως αυταρχικός σερίφης φέρεται λες και η περιοχή είναι το προσωπικό του τσιφλίκι με σεκιουριτάδες και διάφορους γκαουλάιτερ εφαρμόζει το δόγμα «νόμος και τάξη» από τα σχολεία και τις παιδικές χαρές μέχρι το γήπεδο κ.α.

Σε επίπεδο αρχής επιδιώκει συνολικά την φίμωση των αντίθετων φωνών, κατασυκοφαντεί το αντιφασιστικό κίνημα της περιοχής και τους φορείς του, χρησιμοποιεί ακροδεξιά ρητορεία και επιδιώκει να μαζέψει την εθνικιστική ψήφο, θέλει σχολεία κλειστά, αποστειρωμένα από την κοινωνία, κατά προτίμηση ιδιωτικά, με σπόνσορες, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης υπάκουους δασκάλους και μαθητές.

• Μέχρι να δει τα παραπάνω να πραγματοποιούνται, αρκείται στο να επιβάλει στα σχολεία το νόμο της ζούγκλας, το νόμο του ισχυρού, του νταή. Με το παράδειγμά του πρώτα φέρνει φασίστες παραστρατιωτικούς να παρελάσουν πλάι στους μαθητές στην παρέλαση και από την άλλη απαγορεύει στο σχολείο εκδηλώσεις αντιφασιστικού και αντισεξιστικού περιεχομένου. Μισεί τη «συλλογικότητα» γιατί είναι με τον ατομικό δρόμο, την ανθρωποφαγία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Τι λέμε εμείς απέναντι σ’ όλα αυτά;

ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΟΥΣ- ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΕΙΚΟΝΑ:

• Σχολεία ανοιχτά στην κοινωνία, στις εξωστρεφείς δράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας. Καμία επιχειρηματική χρήση τους, καμιά συζήτηση για χορηγούς.

• Ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών, οργανώσεων, συνελεύσεων γειτονιάς, συλλογικοτήτων, στους χώρους του Δήμου χωρίς χαράτσια.

• Οι δήμοι να συμβάλουν για πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία. Όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, διατροφή και υλικοτεχνική υποδομή χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση για τις οικογένειες. Σύγχρονες μονάδες για σχολεία και νηπιαγωγεία με επαρκή θέρμανση για όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται σύμμαχους, χρειάζονται σχολικούς φύλακες, υπαλλήλους για γραμματειακή στήριξη και καθαριότητα, και επιστάτες για την εύρυθμη εκπαιδευτική διαδικασία. Ειδικότερα τα σχολεία της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης του Ελληνικού χρειάζονται σταθερά εκτός των άλλων ειδικοτήτων και μεταφραστές, ενώ αναγκαία είναι η ριζική βελτίωση της κτιριακής υποδομής τους.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.