.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Δυναμική επανεμφάνιση του σΑτΥρΟπΡόΚοΥ: ΣαΤυΡόΠρΟκΕς Νο 159


Αφήστε τα παιδιά να παίξουν στο χιόνι

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

Το 112 μας προειδοποιεί και είναι σα να μας λέει: Κάντε ό,τι σας φωτίσει το μυαλό σας γιατί από την κυβέρνηση που έχετε μην περιμένετε τίποτα. Ποιος να το περίμενε ότι μία Βαρβάρα θα κινητοποιούσε ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό; Κανάλια, blogs και τα σχετικά. Καταλαβαίνετε τώρα.

Όλοι μα όλοι οι οδηγοί πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες, δύο παπλώματα, ισοθερμικά εσώβρακα και τρία μπιτόνια καύσιμα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου.

Η ατομική ευθύνη καθορίζει τη νομιμότητα. Για τις άδειες δεξαμενές καυσίμων των πολυκατοικιών πάλι υπεύθυνοι είναι οι πολίτες. Δεν φταίει η ακρίβεια, δεν φταίει η ανέχεια, δεν φταίει η φτώχεια, δεν φταίνε οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, δεν φταίει η ανεργία.

Αυτό που φταίει είναι πως ο χειμώνας ονομάζεται πια κακοκαιρία, το χιόνι και οι βροχές, πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα και η καταστροφή του περιβάλλοντος από το κυνήγι των υπερκερδών, κλιματική αλλαγή.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αναμνήσεις με κλειστά σχολεία και ατέλειωτο παιχνίδι, χιονοπόλεμους και χιονάνθρωπους.

Αυτοί εκεί στο υπουργείο τι στα κομμάτια έκαναν όταν ήταν κλειστά τα σχολεία από το πολύ χιόνι; Έλυναν εξισώσεις; Απάγγελλαν τροπάρια; Έκλειναν το ρήμα λύω;

Έχει δίκιο ο κυρ-Τάκης ο υπουργός, τι να λέμε τώρα. Πάνω απ’ όλα η ζωή, η τιμή και η υπόληψη του παιδιού του. Όλα στην ανεξάρτητη(!) δικαιοσύνη(!!). Το ίδιο ισχύει και για τον πατέρα του παιδιού που τον πυροβόλησε ο «Κάλαχαν», κατά τον νομικό Αλέξη, για 20 ευρώ κυρ Τάκη; Θα τον βοηθήσεις να βρει το δίκιο του;

Συναγερμός στην αστυνομία και την ΕΥΠ για να βρεθεί ο άνεργος, ετών 22, Έλληνας διαχειριστής του πλοίου στο οποίο βρέθηκαν 2 τόνοι κοκαΐνης. Μυρίζονται μέγα σκάνδαλο με τα επιδόματα ανεργίας. Αλλιώς, πού τα βρήκε τα λεφτά για να έχει ένα τέτοιο πλοίο; Στο τζόκερ τα κέρδισε; Με κάτι τέτοια σκάνδαλα μπήκαμε στα μνημόνια!

Μετά την εικόνα με τους ματατζήδες μπροστά από το κτίριο του Εθνικού Θεάτρου, η υπουργός Πολιτισμού θα προτείνει στον πρώτο των υπουργών να πάρει η πανεπιστημιακή αστυνομία τη θέση των Καρυάτιδων. Έτσι κι αλλιώς το αστείο με την πανεπιστημιακή αστυνομία τελείωσε.

Γέμισε ο τόπος με ιδρύματα πρώην εφοπλιστών και βιομηχάνων που ασχολούνται όλο και περισσότερο με τον πολιτισμό. Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν κι αυτά και βρίσκουν δουλειά κι αυτοί οι απόφοιτοι Γυμνασίων που το παίζουν ηθοποιοί. Άμα δεν έχει θητεύσει σε υπουργικό συμβούλιο, τουλάχιστον, τι να μας πει ο άλλος για ηθοποιία; Κάποιοι βέβαια συγκρίνουν αυτά τα ιδρύματα με τη ΦΙΦΑ, τη ΦΙΜΠΑ και τη ΔΟΕ. Ποτέ δεν κατάλαβα το γιατί.

Ο (Κι)2λιας συμφώνησε πως κάτι τέτοιο θα απογειώσει την εικόνα τής χώρας στο εξωτερικό αυξάνοντας το τουριστικό προϊόν (αλήθεια σε ποια χώματα ευδοκιμεί αυτό το προϊόν;) και οι συγγραφείς κωμωδιών θα σκίσουν τα πτυχία τους. Αριστοφάνη, εσύ έφυγες νωρίς και πρόλαβες καημένε!

Όλοι αναμένουμε με αγωνία το διάγγελμα από κάποιο χιονοδρομικό. Ανησυχούμε γιατί αργεί.

Απόρησε ο Αλέξης πώς είναι δυνατόν το ΠαΣοΚ του Ανδρέα να συνεργαστεί με τη ΝΔ. Καλά, μνήμη δεν έχει; Ξαναέγινε Αλέξη, αλλά μήπως ετοιμάζεσαι κι εσύ; Για το καλό του τόπου; Ακόμη και με το διάβολο άμα χρειαστεί είχε ειπωθεί κάποτε πριν από 24-25 χρόνια…

Απόρησε και ο Ανδρουλάτσης που απόρησε ο Αλέξης και απάντησε με ακροδεξιό Καμμένο. Ενώ ο Καρατζαφέρης του ΛαΟΣ στην κυβέρνηση Καραδήμου ήταν Δεξιοακραίος;

Ξεκίνησε που λέτε ο Αλέξης την πρόσφατη προεκλογική του ομιλία με τον ύμνο του ΕΑΜ και κατέληξε ο αθεόφοβος να υμνεί τον «Γέρο» Παπανδρέου που πρωτοστάτησε στα Δεκεμβριανά.

Κάποιος να του θυμίσει γεγονότα. Τέτοιες ακροβασίες είναι επικίνδυνες.

Άντε καλό βράδυ και να παίξετε όσο μπορείτε με το χιόνι!!!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 90.00% ( 9
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Δυναμική επανεμφάνιση του σΑτΥρΟπΡόΚοΥ: ΣαΤυΡόΠρΟκΕς Νο 159

  1. Ανώνυμος

    Οι 2 μοναδικές χρησιμότητες που έχει το 112, είναι οι εξής: αφενός στο να πετάει το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη του κόσμου ξεπλένοντας την κρατική και καπιταλιστικό ρόλο στις όποιες καταστροφές συμβαίνουν, όπως πχ πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ και ΑΦΕΤΕΡΟΥ στην εκπαίδευση των πληθυσμών σε ατομική και κοινωνική βάση, στο να πειθαρχούν με αυτόματο αντανακλαστικό τρόπο στις κρατικές και καπιταλιστικές προσταγές. Οπως γκαρίζει το εκάστοτε μήνυμα επικείμενου…. βομβαρδισμού και στρατιωτικής επιστράτευσης (συγνώμη “πολιτικής προστασίας” γκουχ) και όπως είναι διατυπωμένα τα μηνύματα του 112 ΑΥΤΟ ακριβώς στοχεύουν: Στο να φτιάξουν σταδιακά ένα υπάκουο και φοβικό σύνολο του πληθυσμού το οποίο θα συμμορφώνεται χωρίς σκέψη στις κρατικές και καπιταλιστικές προσταγές.

    Η εργατική τάξη και ο λαός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ από κανένα 112 σε όποια μορφή του. Καμμία! Ζήσαμε μια χαρά χωρίς αυτό, ζούμε μια χαρά χωρίς αυτό, μπορούμε να ζήσουμε μια χαρά χωρίς 112, υπηρεσία πολιτικής προστασίας κλπ. Τις φυσικές και κοινωνικές καταστροφές δεν τις σταματά, ούτε τις προλαμβάνει καμία υπηρεσία πολιτικής προστασίας και κανένα 112. Και πριν όπου ΔΕΝ υπήρχε η υπηρεσία της πολιτικής προστασίας συντονίζονταν ανθρώπινες ομάδες για την αντιμετώπιση σεισμών. Και πριν υπήρχαν νεκροί και τώρα υπό το καθεστώς του 112 και της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας πάλι οι ίδιοι αριθμοί νεκρών υπάρχουν. Για να ελαχιστοποιούνται τα θύματα πρέπει να μην μπαζώνονται τα ρέματα, να μην αποψιλώνονται τα δάση για επενδύσεις, να μην τσιμεντοποιείται και ιδιωτικοποιείται τίποτα.

    Και μακριά από την ψυχολογική τρομοκρατία του “ιού που θα μας σκοτώσει όλους”, της χιονοπτωσης “που θα μας σκοτώσει όλους” κλπ κλπ. Καπιταλιστική προπαγάνδα για διασπορά τρόμου είναι. Αλλο οι όντως αρνητικές συνέπειες ενός ιού και ενός φυσικού φαινομένου που ναι πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε, και άλλο η καπιταλιστική προπαγάνδα για διασπορά τρόμου, πειθάρχησης και εξατομίκευσης του πόπολου.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.