.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Δυναμικές διαδηλώσεις σε όλη την χώρα ακύρωσαν το απεργοσπαστικό σιωπητήριο (φώτο βίντεο)


Μαχητική και ζωντανή ήταν η διαδήλωση στα Προπύλαια, στην οποία καλούσαν πολλά πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικάτα. Λίγο μετά τις 11.00 πμ ξεκίνησε η συγκέντρωση με ομιλίες εκπροσώπων σωματείων. Στην συνέχεια χιλιάδες απεργοί συγκρότησαν την πορεία, που μέσω Πεσμαζόγλου, Σταδίου μπήκε στο Σύνταγμα και παρατάχθηκε απέναντι από τη βουλή.

«Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή δεν παίρνει διορθώσεις, αλλά ανατροπή» «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, αυτό το νομοσχέδιο θα ανατραπεί», «Συνδικάτα ταξικά, όχι εργοδοτικά», «Ο αγώνας στα χέρια των εργατών, όχι στα παζάρια των γραφειοκρατών» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα της διαδήλωσης.

Τον τόνο έδωσε στην κορυφή το μπλοκ εκπαιδευτικών σωματείων που με τύμπανα, συνθήματα και τραγούδια διαδήλωνε μαχητικά, όπως και μαχητικό μπλοκ φοιτητών, που συμμετείχαν στην πορεία από τα Προπύλαια. Ακολούθησαν σωματεία νοσοκομείων, η ΠΟΚΟΠΚ, οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, ο σύλλογος εργαζομένων στο ΤΕΕ, σωματεία του ιδιωτικού τομέα. Στην συγκέντρωση και πορεία συμμετείχαν εργατικά σχήματα, κινήσεις, συλλογικότητες καθώς και πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς.

Οι μαζικές και μαχητικές οι συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα απέδειξαν ότι ο λαός έχει καταδικάσει το ν/σ της κυβέρνησης .
Η συνέχεια στις απογευματινές συγκεντρώσεις!
Αθήνα στις 17.00 στο Άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην Σταδίου
Θεσσαλονίκη 19:30 Καμάρα
Πάτρα στις 18.30 στο Παράρτημα.

 

 

Δημοσιεύτηκε από M.M. στις Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

Μεγάλες οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα! Παρά την τρομοκρατία, παρά την επίθεση που δέχθηκε η απεργία από την…

Δημοσιεύτηκε από Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη στις Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.