.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΓΝ Νίκαιας: Το “Μεγάλο Σορτάρισμα”, η μεγάλη κρατικοδίαιτη μασαμπούκα


Το «ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΡΤΑΡΙΣΜΑ» ή πιο απλά η ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ ΜΑΣΑΜΠΟΥΚΑ

Σκόπιμη η ιατρική υποστελέχωση του Τμήματος Αξονικής – Μαγνητικής Τομογραφίας ώστε να ταΐζονται με άφθονο ζεστό κρατικό χρήμα κρατικοδίαιτοι ταχαεπιχειρηματίες

ΑΡιστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών ΓΝ Νίκαιας – Πειραιά, 25/11/23

(συμμετέχει στο Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή)

Όλοι και όλες στην 48ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία της ΟΕΝΓΕ 29 και 30 Νοεμβρίου. Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας στις 30 Νοεμβρίου 12 το μεσημέρι. Κλιμάκωση με αγώνα διαρκείας για προσλήψεις, μισθούς, δωρεάν και ισότιμη περίθαλψη στον λαό.

Εδώ και πολλούς μήνες απαιτούμε ως εργαζόμενοι στο νοσοκομείο την προκήρυξη τουλάχιστον 5 (πέντε) θέσεων γιατρών Ακτινοδιαγνωστών (Ακτινολόγων) στον βαθμό του Επιμελητή Α΄για το Τμήμα Αξονικής – Μαγνητικής Τομογραφίας. Η κυβέρνηση ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ, ως σήμερα δεν έχει προκηρυχθεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ θέση.

Ας δούμε το γιατί όπως προκύπτει από τις ενέργειες της ίδιας της διοίκησης του νοσοκομείου. Αρχικά έκαναν «πρόσκληση ενδιαφέροντος» προς ιδιωτικές εταιρείες να κάνουν … «διάγνωση εξ αποστάσεως» κατά την γενική εφημερία του νοσοκομείου με τίμημα 37200 ευρώ μικτά ανά εξάμηνο δηλαδή 6200 ευρώ ανά μήνα για κάλυψη 4 γενικών εφημεριών δηλαδή 1550 ευρώ ανά γενική εφημερία.

Εκτός από το ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟ του θέματος (να μην υπάρχει γιατρός εδώ με ό,τι αυτό συνεπάγεται) ας δούμε το καθαρά οικονομικό μέρος σύμφωνα με την ίδια την δική τους αστική διαχειριστική οικονομική λογική: για να βγει πέρα η γενική εφημερία χρειάζεται να εφημερεύουν 2 γιατροί.

Η μικτή εφημεριακή αποζημίωση του Επιμελητή Α’ για 5 (παρά κάτι) εφημερίες (4 ενεργείς + 2 ετοιμότητας) είναι 880 ευρώ τον μήνα δηλαδή 176 ευρώ ανά εφημερία δηλαδή για δυο γιατρούς συνολικό μικτό κόστος για το κράτος 352 ευρώ ανά εφημερία. Δηλαδή αν είχαν κάνει τις προσλήψεις που έπρεπε να κάνουν θα είχαν ΔΥΟ γιατρούς ΕΔΩ σε κάθε γενική εφημερία με μικτό κόστος για το κράτος 352 ευρώ αντί για τα 1550 ευρώ μικτά που θέλουν να δίνουν στον κάθε ιδιώτη επιχειρηματία «Γουέμπ ΝταΙαγκνόσις Κουλουμπαρδενόπουλος Α.Ε.» που ΔΕΝ θα έχει γιατρό ΕΔΩ αλλά θα στέλνει γνωματεύσεις εξ αποστάσεως.

Σκανδαλώδες θα πείτε. Έλα όμως που τα πράγματα είναι ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ: αυτή η διακήρυξη απέβη ΑΓΟΝΗ προφανώς γιατί οι κκ ιδιώτες επιχειρηματίες Κουλουμπαρδενόπουλοι ΕΚΒΙΑΣΑΝ για ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ. Έτσι η νέα διακήρυξη προβλέπει μικτή αποζημίωση ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ (και όχι «με την ημέρα») 18,90 ευρώ ανά εξέταση (και πάλι φυσικά χωρίς γιατρό εδώ αλλά γνωμάτευση εξ αποστάσεως). Αν υπολογίσουμε πως σε κάθε γενική εφημερία οι αξονικές που διενεργούνται είναι περίπου 200 (προσοχή: η διακήρυξη αναφέρει 18,90 ευρώ ΑΝΑ ΕΞΕΤΑΣΗ, όχι ανά ασθενή – π.χ. ένας πολυτραυματίας συνήθως κάνει αμέσως μετά την προσκομιδή του στο ΤΕΠ όχι 1 αλλά 5 αξονικές, εγκεφάλου – ΑΜΣΣ – θώρακος – άνω κοιλίας – κάτω κοιλίας) το τίμημα θα είναι 18,90 επί 200 = 3780 ευρώ μικτά δηλαδή ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ συγκριτικά με την προηγούμενη διακήρυξη που απέβη «άγονη».

Αυτά λοιπόν για μην αναρωτιέται κανένας για τον λόγο που γίνονται όλα αυτά. Just follow the money. Κρατικοδίαιτη μασαμπούκα υπέρ υμετέρων «επιχειρηματιών». Και μάλιστα «επιχειρηματιών» πιθανότατα τελείως αεριτζήδων εργολάβων ιατρικής εργασίας που δεν χρειάζεται να διαθέτουν καν εγκαταστάσεις παρά μόνο έναν server που θα στέλνει τις εικόνες στους «συνεργαζόμενους» με τον «επιχειρηματία» γιατρούς.

Όλοι και όλες στην 48ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία της ΟΕΝΓΕ 29 και 30 Νοεμβρίου. Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας στις 30 Νοεμβρίου 12 το μεσημέρι. Κλιμάκωση με αγώνα διαρκείας για προσλήψεις, μισθούς, δωρεάν και ισότιμη περίθαλψη στον λαό.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.