.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Για τις σκοταδιστικές αντιλήψεις που δαιμονοποιούν την ομοφυλοφιλία


ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Θόδωρος Μεγαλοοικονόμου

Η συζήτηση και οι αντιπαραθέσεις που άνοιξαν με αφορμή το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών κυμάνθηκαν από έναν απροκάλυπτο σκοταδισμό (από την δεξιά μέχρι την κοινοβουλευτική «αριστερά» και, αυτονόητα, την Εκκλησία), που διαπερνά την αντιμετώπιση θεμελιωδών ανθρώπινων και πολιτικών δικαιωμάτων, μέχρι τη στάση του «ναι μεν, αλλά».

Αυτό το τελευταίο το είδαμε, μεταξύ άλλων, και από την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία (ΕΨΕ), που απάντησε με μόλις μια φρασούλα στα κηρύγματα της Χριστιανικής Αδελφότητας ότι «η ομοφυλοφιλία είναι ψυχική νόσος», βγάζοντας μια ανακοίνωση που έλεγε απλώς ότι

«Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία (ΕΨΕ) τονίζει, ρητά και κατηγορηματικά, ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο».

Τίποτε άλλο, καμιά κουβέντα για το επίδικο της τεκνοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, που είναι από τα κυρίαρχα στην όλη συζήτηση.

Να θυμίσουμε εν προκειμένω ότι η ομοφυλοφιλία περιλαμβανόταν ως ψυχική νόσος στα δυο πρώτες εκδόσεις (1952 και 1968) του αμερικανικού «Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου των Ψυχικών Διαταραχών», του γνωστού DSM. Ήταν η περίοδος που στην Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία (APA) και γενικά στην αμερικανική ψυχιατρική κοινότητα κυριαρχούσαν οι ψυχαναλυτές, οι οποίοι, στην συντριπτική τους πλειονότητα, ήταν διαπρύσιοι υποστηρικτές της παραμονής της ομοφυλοφιλίας στο διαγνωστικό σύστημα ως ψυχικής νόσου. Ήταν τότε που τα φεμινιστικά και τα gay κινήματα (ανάμεσα τους και αυτά της πληθώρας των gay ψυχιάτρων) έδωσαν πολύχρονους αγώνες για να πάψει η ομοφυλοφιλία να θεωρείται ψυχική νόσος και παρόλο που είχε, πλέον, κυριαρχήσει το βιολογικό μοντέλο στην ψυχιατρική, συνετέλεσαν ώστε, όταν το 1980 βγήκε το DSM III, να γίνει η πρώτη «υποχώρηση» από την κυρίαρχη ψυχιατρική, ένα είδος συμβιβασμού, όπως χαρακτηρίστηκε, μεταξύ των αντιμαχόμενων τάσεων και έτσι να μείνει στο διαγνωστικό σύστημα μόνο ως «ομοφυλοφιλία δυστονική προς το εγώ» (ego-dystonic homosexuality). Για να απαλειφθεί τελείως ως νόσος από την αναθεωρημένη έκδοση, το 1985, του διαγνωστικού αυτού εγχειριδίου (DSM III-R).

Βέβαια, ακόμα και σήμερα, πολλοί ψυχίατροι, ψυχαναλυτές και άλλοι, δεν έχουν πάψει να την βλέπουν ως νόσο. Αυτό πιθανώς εξηγεί και το γιατί αποφεύγει η ΕΨΕ να πάρει θέση για το ζήτημα της τεκνοθεσίας. Μήπως γιατί η πλειονότητα των μελών είναι αντίθετη με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζεύγη; Στη λογική τού «δεν είναι, μεν, αρρώστια, αλλά όχι και τελείως»;

Ως προς το χριστιανικό ιερατείο μιας θρησκείας που, όπως όλες, δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί ως το «όπιο του λαού» – με όλο το βαρύ φορτίο του κοινωνικού πλούτου που σφετερίζεται, των ουδόλως αμελητέων ευρωπαϊκών κονδυλίων με τα οποία ασύστολα χρηματοδοτεί τα «έργα» της και τις πολυάριθμες περιπτώσεις, στην Ελλάδα και διεθνώς, ποικιλότροπης κακοποίησης παιδιών, γυναικών κλπ – τι άλλο θα περίμενε κανείς από το να επαναφέρει, με κηρύγματα πάνω από τους άμβωνες, την δαιμονοποίηση της ομοφυλοφιλίας, ανακαλώντας μνήμες από το πάλαι ποτέ «κυνήγι των μαγισσών»;

Αντίστοιχης προσέγγισης είναι και η θέση του ΚΚΕ κατά του πολιτικού γάμου και της τεκνοθεσίας των ομοφυλόφιλων, ένα σχοινοτενές κείμενο που, λίγο πιο συντομευμένο, θα μπορούσε κάλλιστα να διαβαστεί και αυτό από τους άμβωνες. Της ίδιας λογικής, του «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», που ανέκαθεν χαρακτηρίζει την πολιτική κουλτούρα του ΚΚΕ, είναι και αυτό. Αντλώντας από τις άκρως κατασταλτικές πρακτικές, στη Σοβιετική Ένωση, την εποχή του σταλινικού εκφυλισμού της Οκτωβριανής Επανάστασης και όχι από την εμπειρία των (πολύ λίγων) πρώτων χρόνων της, όταν είχε νομιμοποιηθεί η ομοφυλοφιλία και είχαν αναπτυχθεί πρακτικές σχετικοποίησης και αμφισβήτησης του θεσμού της οικογένειας, για το πού και πώς μεγαλώνει ένα παιδί κλπ.

Μιλούν για την «μητρότητα» και την «πατρότητα» σαν ανιστορικές, στο πυρήνα τους, σχέσεις, αποδίδοντας στη γυναίκα, στη μητρότητα, τη σημασία της ως «κατάκτησης της μακραίωνης ανάπτυξης του ανθρώπου», αποδίδοντας, μάλιστα, «την ευθύνη για τη νέα ζωή….στη μητέρα για σημαντικό χρονικό διάστημα».

Σαν να μην έχουν δει, ή ακούσει ποτέ για, τις καθόλου λίγες περιπτώσεις του κακοποιητικού πατέρα και/ή της κακοποιητικής μητέρας. Λες και η έννοια της σωστής «μητρότητας» και της σωστής «πατρότητας», χωρίς τις οποίες δεν μεγαλώνει σωστά ένα παιδί, είναι εμφυτευμένη στην κάθε γυναίκα και στον κάθε άντρα που κάποια στιγμή θα επιδιώξουν, ή θα τους προκύψει, να κάνουν ένα παιδί.

Σαν να μην ήταν, εδώ και πολύ καιρό, γνωστό ότι αυτό που μετράει για τον «πρωταρχικό δεσμό» (ή «δεσμό προσκόλλησης», που είναι ο συναισθηματικός δεσμός που αναπτύσσει το βρέφος προς το κύριο πρόσωπο που το φροντίζει) είναι η ζεστή αγκαλιά, η στοργή, η φροντίδα – ούτε η απόρριψη, ούτε η υπεπροστατευτικότητα.

Αυτό το «κύριο πρόσωπο», στις κοινωνίες που ζούμε και στο ρόλο που, μέσα σ΄ αυτές, έχει ανατεθεί στη γυναίκα, είναι η μητέρα, αλλά όχι πάντα. Μπορεί να είναι και ο πατέρας.

Είναι, ωστόσο, η γυναίκα που, ως επί το πλείστον, έχει επιφορτιστεί με την (απλήρωτη) «οικιακή εργασία» (στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η ανατροφή του παιδιού) που θεωρείται «γυναικεία δουλειά», ακόμα και όταν αυτή εργάζεται, οπότε θα πρέπει να βρίσκει το χρόνο και για τις δυο δουλειές. Πάντα είναι «η γυναίκα που πρέπει να κάνει παιδί», αλλιώς «δεν θα έχει εκπληρώσει το ρόλο της ως γυναίκα». Μια πατριαρχικής κοπής αντίληψη που διαιωνίζεται μέσα από τις όποιες ραφιναρισμένες μορφές παίρνει η πατριαρχία στη σύγχρονη κοινωνία και με την οποία πλάθεται, από την παιδική της ηλικία, η γυναίκα ως προς το ρόλο της στη ζωή που την περιμένει (και αντίστοιχα ο άντρας για το δικό του ρόλο).

Με όλη τη βιομηχανία της «παρένθετης μητρότητας» που μετατρέπει το γυναικείο σώμα σε μηχανή παραγωγής παιδιών – μια βιομηχανία που ήλθε να προστεθεί σε εκείνη, την ποικιλοτρόπως πριμοδοτούμενη και κερδοφόρα, της εξωσωματικής γονιμοποίησης, που πατάει πάνω στη «λαχτάρα της απόκτησης παιδιού» («αλλιώς η ζωή δεν έχει νόημα») και οδηγεί, συχνά, σε πέντε, δέκα, δεκαπέντε απόπειρες έτσι ώστε, ακόμα και αν υπάρξει στο τέλος το «επιτυχές αποτέλεσμα», δεν παύει η γυναίκα να έχει συχνά υποστεί μια αμετάκλητων συνεπειών ψυχική καταπόνηση.

Το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, με όλο το σάλο που έχει προκαλέσει με την κόντρα ανάμεσα στο σκληροπυνηνικό ακροδεξιοχριστιανικό μπλοκ, από τη μια, και στη νεοφιλελεύθερης κοπής χειραγώγηση πάγιων κοινωνικών αιτημάτων, όπως ο γάμος των ομοφυλόφιλων, κινείται στη λογική στης αναγνώρισης μεν του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο, αλλά όχι και όλων αυτών που ο γάμος συνεπάγεται. Η παρένθετη μητρότητα, αν επιτρέπεται για τα ετερόφυλα ζευγάρια, θα έπρεπε να επιτραπεί και για τα ομόφυλα. Αν απαγορευτεί (που, κατά τη γνώμη μας, θα έπρεπε), αυτό θα έπρεπε να ισχύει για όλους και όχι μόνο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Διαφορετικά θα αποτελεί κατάφωρη ρατσιστική διάκριση κατά της κοινωνικής ομάδας που αποκλείεται. Οι ομοφυλόφιλοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται ως κάτι λιγότερο από ανθρώπινα κοινωνικά υποκείμενα με πλήρη δικαιώματα. Διαφορετικά, το δικαίωμα της υιοθεσίας θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Υπάρχει πλήθος παιδιών που είναι εγκαταλειμμένα εδώ και εκεί, μέσα στις κακοποιητικές συνθήκες διαφόρων ιδρυμάτων, δημόσιων και ιδιωτικών, για τα οποία μια τέτοια υιοθεσία, τόσο από τα ομόφυλα όσο και από τα ετερόφυλα ζεύγη, θα ήταν σανίδα σωτηρίας.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 80.00% ( 9
Συμμετοχές )



88 σχόλια στο “Για τις σκοταδιστικές αντιλήψεις που δαιμονοποιούν την ομοφυλοφιλία

  1. Ανώνυμος

    “Το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας..” ..δεν είναι επαρκώς ….νεοδεξιό!
    Καταλάβαμε…

    Reply
    1. Ανώνυμος

      ‘Ολο το “ζουμί” η τελευταία παράγραφος. Ειδικά η τελευταία πρόταση

      Από υλιστές ξεκίνησαν, πολιτικοί συνακόλουθοι παστόρων του 18ου αιώνα τους βλέπω να καταλήγουν

      https://www.902.gr/eidisi/politiki/354612/oi-stohoi-toy-kefalaioy-metamfiesmenoi-se-atomika-dikaiomata-stin-epohi-toy

      “(..) Ο επίσκοπος Μπέρκλεϊ με μεταμοντέρνα ενδυμασία

      Όμως, το ευρωατλαντικό σχέδιο ενσωμάτωσης είναι πιο φιλόδοξο. Επιχειρεί να διασφαλίσει την ενεργή στράτευση ενός μέρους των εργαζομένων, ιδιαίτερα των νέων, στους στόχους του κεφαλαίου.

      Αυτόν τον σκοπό υπηρετεί η διάδοση της αντίληψης του “ατομικού αυτοπροσδιορισμού” και των πολλαπλών ταυτοτήτων.
      Καλλιεργείται η αντίληψη που αποσυνδέει τον άνθρωπο από κάθε αντικειμενικό προσδιορισμό, για παράδειγμα από το βιολογικό φύλο ή την κοινωνική τάξη στην οποία ανήκει.
      Να αποκτήσει δηλαδή ο εργαζόμενος την ψευδαίσθηση ότι είναι τάχα ελεύθερος να αυτοπροσδιορίζεται με βάση τις εκάστοτε ατομικές επιθυμίες του, ανεξάρτητα απ’ την αντικειμενική πραγματικότητα.
      Να διαβρωθεί και να ρευστοποιηθεί η συνείδησή του σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μετατραπεί σε πραγματικό έρμαιο του κεφαλαίου. Να εγκλωβιστεί σε μια θολή, ρευστή, αταξική, ατομική ταυτότητα, χωρίς καμιά αντικειμενική βάση.

      Στην ουσία του, ο μεταμοντέρνος ανορθολογισμός του “ατομικού αυτοπροσδιορισμού” είναι πολύ παλιός και βαθιά αντιδραστικός. Επιχειρεί να αναστηλώσει τους χρεοκοπημένους ισχυρισμούς του επισκόπου Τζορτζ Μπέρκλεϊ του 18ου αιώνα. Τους ισχυρισμούς του υποκειμενικού ιδεαλισμού ότι η αντικειμενική πραγματικότητα, η αντικειμενική αλήθεια δεν υπάρχει ανεξάρτητα απ’ τις ατομικές επιθυμίες μας και τα αισθήματά μας.

      Οι παλιές αντιδραστικές θέσεις παρουσιάζονται με νέο μανδύα για να διευκολυνθεί η χειραγώγηση των εργαζομένων απ’ το κεφάλαιο.”

      Να θυμίσω σε υπεραριστερούς πως ο Ρήγκαν για να προωθήσει τις αντιδραστικές νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις στηρίχθηκε σε … “Δικαιωματιστές” “φιλελεύθερους διανοητές”, “αριστερούς” κλπ

      καλά το πάνε

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Το “πόρισμα” στην τελευταία παράγραφο.
      ———————————————————————————————
      Να γράψω κάτι ψιλοσχετικό ψιλοάσχετο σε άλλο θέμα,
      Όταν η νεοφιλελεύθερη πολιτική του Ρέιγκαν ήθελε να μειώσει τα “κόστη” ενnοείται τα εργατικά στράφηκε και προς το κλείσιμο των ψυχιατρείων

      Εννοείται πως πριν είχαν προηγηθεί αποκαλύψεις που έδιναν “νερό στον μύλο” των “μεταρρυθμίσεων”.προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη για τις νεοφιλελέ μεταρρυθμίσεις.

      Στην προσπάθεια αυτή, βρήκε συμμάχους (το ήθελαν / δεν το ήθελαν αδιάφορο) κοινωνικά φιλελεύθερους, αριστερούς(έτσι δήλωναν) παλιούς χίπις που βγηκαν με το κουστούμι του “ειδικού” ‘ή/και του γιατρού . Είχε προηγηθεί και η ταινία “Στη φωλιά του κούκου” -Τζακ νικολσον- με κριτική ματιά για τα ιδρύματα ψυχικής υγείας

      Τι είπαν οι “ειδικοί” Πως τα ψυχιατρεία δεν πρέπει να υπάρχουν πως καταπιέζουν τους ανθρωπους, κακοποιητικές συνθήκες σε διάφορα ιδρύματα. κλπ κλπ

      Και τσουπ κλείνουν σε μία μέρα αρκετά δημόσια ψυχιατρεία και ψυχικά ασθενείς άνθρωποι βρίσκονται κυριολεκτικά στον δρόμο στα παγκάκια στα πάρκα στις γέφυρες χωρίς φαγητό στέγη και φάρμακα και έστω και υποτυπώδη φροντίδα που είχαν όμως στα ιδρύματα ψυχικής υγείας.

      Μία χαρά έκανε τη πρακτική οικονομική δουλειά του ο νεοφιλελευθερισμός

      Ό,τι ζούμε εδώ και κάποια 10-15 χρόνια στην Ελλάδα δεν είναι παρα οι αντιδραστικές μεταρρυθμμίσεις που πέρασαν στις ΗΠΑ πριν 30-40 χρόνια.
      Όποιος δεν πιστεύει ας διαβάσει το βιβλίο του σκηνοθέτη Μαικλ Μουρ με τίτλο “Ηλίθιοι Λευκοί”.Υπάρχει και σε pdf

      Καλά το πάνε

      Reply
  2. Κώστας

    O καθηγητής Μοσχονάς προέβη σε μια πολύ χρήσιμη συνόψιση της ιστορικής εξέλιξης των θέσεων της Αριστεράς (ενιαίας σοσιαλδημοκρατικής, κομμουνιστικής και σοσιαλδημοκρατικής) για τα θέματα της σεξουαλικότητας κλπ

    Έχει αξία να βλέπουμε με τι, ποιους, ποιες τάσεις επιλέγει το ΚΚΕ να συνομιλεί, να επηρεάζεται, να ανασταίνει

    Εκείνες που σαλπίζανε την στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση. Όχι δηλ πως ε τι να γίνει, ήταν παλιά, άλλα ήθη τότε, άλλο το επιστημονικό κεκτημένο κλπ. Το ΚΚΕ επιλέγει να μιμηθεί τις τάσεις που πήγαιναν πίσω την Επανάσταση και την Κοινωνία για τα μέτρα που βρήκαν, τα μέτρα του τότε, για την εποχή τους. Το ΚΚΕ επιλέγει την αντεπανάσταση οσο συνειδητά το έκανε και ο Στάλιν

    https://www.kathimerini.gr/society/562864597/sexoyalikos-mpolsevikismos/?fbclid=IwAR0TkEFlYTmnXsRVo7fnbkSCj8nVcMMA3p_A31Tm_nnJCAtzGQO0ybwrlfU

    Κώστας

    Reply
    1. Ανώνυμος

      ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

      “Νέο Αριστερό”… πλυντήριο της κυβέρνησης της ΝΔ
      https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/354807/neo-aristero-plyntirio-tis-kyvernisis-tis-nd

      Παρωχημένη;
      https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/354496/parohimeni

      Οι στόχοι του κεφαλαίου μεταμφιεσμένοι σε “ατομικά δικαιώματα” στην εποχή του “Ίντερνετ των σωμάτων”

      https://www.902.gr/eidisi/politiki/354612/oi-stohoi-toy-kefalaioy-metamfiesmenoi-se-atomika-dikaiomata-stin-epohi-toy

      Καλά το πάτε

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Αχού δεν έχεις να αντιπαραβαλλεις τίποτα φίλε του ΚΚΕ στις θέσεις του ΝΑΡ αλλά και μαρξιστων διανοητων, και συνεχίζεις την τρελίτσα, ποσταροντας και κείμενα του ΚΚΕ που είναι το ίδιο ασόβαρα με την δική σου σκέψη.

        Reply
    2. Κώστας

      Τι “απαντήσεις” ρε άνθρωπε ?

      Αυτό που θέτουν και ο Μεγαλοοικονόμου ο καθηγητής, που το κάνει πιο αναλυτικά γιατί όλο το άρθρο γύρω από αυτό γυρνάει, είναι το ότι ο Στάλιν είπε, οι Μπολσεβίκοι και η ΕΣΣΔ επί Στάλιν, πιο σωστά, πως δίκιο είχαν ο Τσάρος και οι παπάδες και όχι ο Λένιν και οι Μπολσεβίκοι

      Τι μου βάζεις λινκ ? Λένε για το άδικο του Λένιν και το δίκιο του Τσάρου ?

      Ε, κάνε μια περίληψη, με δικά σου λόγια. Ποιο είναι το δίκιο του Τσάρου και το άδικο του Λένιν ? Πως έγινε αυτό και σε έναν τομέα της ζωής είχαν άδικο οι Μπολσεβίκοι και δίκιο ο Τσάρος ?

      Πως γίνεται, να πάρουμε τον “σοβιετικό μαρξισμό”, να αναπτυσσονται οι παραγωγικές δυνάμεις και η “σοσιαλιστική βάση” της οικονομίας και το εποικοδόμημα να πάει πίσω αντί για μπροστά ?

      Κώστας

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Εμ κώστα δεν σου φταίω αν δεν έχεις διαβάσει την Κριτική του Προγράμματος της Γκότα. περί ανωριμης κομμουνιστικής βαθμίδας. 3 σελιδίτσες όλες όλες Μην βαριέσαι

        Ούτε που δεν ξέρεις πως ένας απλός εργάτης ο Σταχάνωφ είχε “βάλει τα γυαλιά” στους μηχανικούς με τις καινοτομίες που είχε εφεύρει τηρώντας το χρονικό όριο των 7-7,5 ωρών

        Ούτε αν δεν διάβασες την αντιθετη πορεία (αυτό εξυπηρέτησε η “αποσταλινοποίηση”) του Σοσιαλισμού (ανωριμης κομμουνιστικής βαθμίδας) προς τον Καπιταλισμό επί Χρουτσωφ και Μπρέζνιεφ με τις μεταρρυθμίσεις Κοσσίγκιν.

        Με τον Γκόρμπι τέθηκαν στην άκρη τα προσχήματα και δόθηκε το τελειωτικό χτυπημα. Άρα για ποια αναπτυξη παραγωγικών δυνάμεων μας λες οταν μέσα στο ΚΚΣΕ υπήρχε διαμάχη και επικράτησε η αντίθετη πορεία; Σε σημείο που να σαμποτάρεται το ίδιο το Πλάνο σε όφελος της “παράλληλης” – “μαύρης” αγοράς; Γιατί νομίζεις πως είπαν τόσα ψέμματα για τον Στάλιν.

        Καλό καπιταλισμό ήθελαν κάποιοι άλλοι. Η ταξικη πάλη εξακολουθεί να υπάρχει στον Σοσιαλισμό αλλά με νέα μορφή

        Παρολα αυτα η ΣΕ-ΕΣΣΔ είχε κάνει θαύματα σε τεχνολογικά επιπεδα ειδικά σε καινοτομίες σε βιομηχανία σε ηλεκτρονικη σε υπολογιστές. Αναμενόμενο μιας και η διαστημική τεχνολογία συμπαρασύρει και άλλους κλάδους

        Ειχα δει Video του 1939 στο youtube με Στάλιν ΓΓ για την αρχιτεκτονικη πόλεων και είχα πάθει πλάκα

        Reply
  3. Ανώνυμος

    Απάντηση

    ΑΠΟΨΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΑ
    Παρασκευή 02/02/2024 – 11:06
    Παρωχημένη;

    https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/354496/parohimeni

    ” “Προσέξτε, το ΚΚΕ μιλάει για “δικαιώματα του παιδιού”… Αυτό δεν είναι κλασικό επιχείρημα της ελληνικής δεξιάς;”.

    Αυτή η ατάκα είναι μία από τις πολλές που ακούγονται και γράφονται ενάντια στη θέση που διατυπώνει το Κόμμα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

    Ο δημοσιογράφος που μέσα στην εμπάθειά του πέταξε το εν λόγω μαργαριτάρι, προφανώς θεωρεί “συντηρητισμό” το να μιλάει κανείς για δικαιώματα του παιδιού και “προοδευτικό” το να ξεμπερδεύει το κράτος με κάθε έννοια στήριξης της παιδικής μέριμνας.

    Εκτός απ’ αυτό, όμως, πρέπει να προβληματίσει η ευκολία με την οποία τέτοιες φωνές ωραιοποιούν την ακροδεξιά, αποδίδοντάς της γνωρίσματα με θετικό φορτίο, με τα οποία δεν έχει καμία σχέση!
    Ο ίδιος μάλιστα σχεδόν …σοκαρίστηκε διαβάζοντας στην Απόφαση του ΚΚΕ ότι η αναγνώριση της μητρότητας θεωρείται «κατάκτηση» της ανθρωπότητας.

    Εμείς απλά να θυμίσουμε ότι αυτοί που αναγουλιάζουν με τη μητρότητα ως “κατάκτηση” είναι συνήθως οι μεγαλοεργοδότες κι αυτό το ξέρει καλά κάθε νέα γυναίκα που άκουσε το αφεντικό της να τη ρωτά “αν σκοπεύει να μείνει έγκυος”

    Όσοι λοιπόν θεωρούν παρωχημένη έννοια τη μητρότητα και όσα απορρέουν από αυτή, ας το πουν στις εργαζόμενες μητέρες και στο γυναικείο κίνημα, που διεκδικούν άδειες, επιδόματα και άλλα μέτρα προστασίας, σε σύγκρουση με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.

    Εκτός αν προτιμούν τις γυναίκες στο σπίτι να γεννούν, χωρίς πολλά πολλά δικαιώματα, ή το πολύ να παίρνουν τα “τσεκ” πουλώντας τη μήτρα τους σε πλούσια ζευγάρια… “

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ανώνυμος
      07/02/2024 at 14:10, βρε ντενεκοντενεκέδες τώρα λέτε και ψέματα επειδή καταρρέει η θέση του ΚΚΕ για το έμφυλο κ τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών;

      Γράφετε ότι “… “Προσέξτε, το ΚΚΕ μιλάει για “δικαιώματα του παιδιού”… Αυτό δεν είναι κλασικό επιχείρημα της ελληνικής δεξιάς;”.

      Αυτή η ατάκα είναι μία από τις πολλές που ακούγονται και γράφονται ενάντια στη θέση που διατυπώνει το Κόμμα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών… “.

      Για πείτε ρε χασομερηδες του ΚΚΕ, ποιος από τις δυνάμεις των αριστερών, των κομμουνιστών και των αναρχικών που απορρίπτουν αυτές τις θέσεις του ΚΚΕ, είπε τα παραπάνω που ποσταρετε;

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ε ναι χασομέρηδες. Δουλειά, σπιτι οικογένεια,. Και επιπλέον σωματείο διαμαρτυρίες πορείες. με “θυσία” προσωπικού και οικογενειακού χρόνου
        /
        Όταν λες αριστερά ή κομμουνιστικά κόμματα ποια ακριβως εννοείς;Την αριστερη σοσιαλδημοκρατία που ψήφισε το μνημονιάκι Τσίπρα στο Δημοψήφισμα; Και έκανε κοινές ομιλίες με Σύριζα από το 2010 -2015 (κάποιοι το πήγαν μέχρι και το 2017)

        Να ξαναποστάρω video από youtube;?

        Καλά το πάτε.

        Reply
    2. Ανώνυμος

      Πονηρό ΚΚΕδίνι, το διπολάκι που θέτεις “όσοι δεν είναι με την φυσικοποίηση της μητρότητας και της πατρότητας είναι με την εμπορευματοποίηση της γυναικείας μήτρας”, είναι ηλίθιο. Εμείς, είμαστε:

      α. ΕΝΑΝΤΙΟΝ της φυσικοποίησης της πατρότητας και της μητρότητας την οποία προωθεί η ακροδεξιά και το ΚΚΕ. ΔΕΝ είναι ο φυσικός ρόλος της γυναίκας η μητρότητα, ΕΑΝ Η ΙΔΙΑ δεν θέλει να κάνει παιδιά! Οκ; Επίσης, μπορεί κάλλιστα μία γυναίκα να γεννήσει και να μεγαλώσει το ή τα παιδιά, ΄ΟΧΙ μέ άντρα, αλλά με μία άλλη γυναίκα! Οκ, ιεροεξεταστές πουριτανοί του ΚΚΕ και του Βελόπουλου/Ανθιμου;

      Β. ΥΠΕΡ της μητρότητας και αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα ΟΠΟΙΑΣ γυναίκας το επιθυμεί να μπορεί να εγκυμονεί, να γεννά και να μεγαλώνει μαζί με ΤΟΝ ή ΤΗΝ σύντροφό της το/τα παιδιά τους, κατακτώντας μια καλύτερη ζωή ταυτόχρονα.

      Γ. ΕΝΑΝΤΙΟΝ της παρένθετης κύησης και της εμπορευματοποίησης του γυναικείου σώματος, είτε αφορά ΕΤΕΡΟΦΥΛΑ ζευγάρια (που αυτά αφορά εδώ και 20 χρόνια έτσι;), είτε αφορά ομόφυλα ζευγάρια.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Βγείτε παραέξω, να πείτε στην κοινωνία και στον Λαό αυτές τις παλαιολιθικές αλλά μοντερνο-φκιασιδωμένες μπούρδες, που μεταξύ σας τσαμπουνάτε και αυτοϊκανοποιείστε! Μαζί με την “ναβαρχίδα” Καθημερινή σας…..
        Γελάνε και γάτες!

        Reply
      2. Ανώνυμος

        Το ζήτημα είναι το τι είναι καλύτερο για το παιδί.Τα παιδιά στις σοσιαλιστικές χώρες / λαϊκές δημοκρατίες ήταν προνομιούχοι πολίτες.

        Πράθεσα λινκ από 902 και άρθρο που μάλλον ενόχλησε αρκετούς “αυτοπροσδιοριαόμενους” “προοδευτικούς”.

        Μία χαρά διαβάσαμε το άρθρο και τις πολιτικές επιθέσεις κατά ΚΚΕ στην απέλπιδα(για άλλη μία φορά * ) προσπάθεια ταυτισης ΚΚΕ με ακροδεξιά ή με το εκκλησιαστικό ιερατείο.

        Τι πρωτότυπο! Από τις εποχές καποιων που το έπαιζαν “πολύ αριστεροί” που έκαναν “κριτική” (με πολλά εισαγωγικά) στο ΚΚΕ. Και μετά δεν ήρθαν οι μέλισσες αλλά επίσημα η οικονομική κρίση

        Τότε διαβάσαμε ή ακούσαμε από τους “πολύ αριστερούς” ντε τι έλεγαν ή τι έκαναν ή ποιους στήριζαν πως π.χ. δεν είναι ανάγκη να γίνει σοσιαλισμός ή λαϊκή δημοκρατία αλλά ας γίνει καπιταλισμός που να σέβεται τον άνθρωπο και άλλα παρόμοια πολιτικά ανέκδοτα

        Να παρατηρήσω πως με τις “τοποθετήσεις” σας μία χαρά στοιχίζεστε πίσω από το πολιτικό άρμα μητσοτάκη. Παίζεται μία χαρά το παιχνίδι του μιας και όπως είχε πει ο Βορίδης το 2018 στη Βουλή

        “Μόνος στρατηγικός μας αντίπαλος μένει το ΚΚΕ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο τακτικός εκλογικός αντίπαλος. Πλέον, μέσα σε αυτό το σχήμα της απόλυτης ιδεολογικής διάλυσης και αποσύνθεσης, δεν γεννιούνται όροι σοβαρής και πολιτικής αντιπαράθεσης”

        https://www.youtube.com/watch?v=gZ3jFtlG20E

        Γίνεται χαμός με ακρίβεια, πανεπιστημια, αγρότες και τις “φωτιές” στην ευρύτερη “γεωπολιτική” γειτονιά ( Ιρακ Συρία Λίβανο Παλαιστίνη Υεμένη Ουκρανία ) αλλά το θέμα είναι η πολιτική πεπονόφλουδα που σας πέταξε ο Μητσοτάκης. Και φυσικά όχι τυχαίο το timing

        Πχ. Δεν διάβασα 1 (ένα κυριολεκτικά) άρθρο για την επιστολική ψήφο και τους επικίνδυνους δρόμους που ανοίγει για τον λαό. ή για την τοποθέτηση ενός βουλευτή του Σύριζα που ζητούσε ακόμα και ηλεκτρονική ψήφο!

        Το εξωκοινοβούλιο διαδήλωνε στα 2008-2015. Έκανε αγώνες. Αλλά οι πανεπιστημιακά μορφωμένοι μικροαστοί στον Σύριζα ήταν που τότε τους “χάραζαν” την πολιτική σε κεντρικό επίπεδο. Ο λάθος κεντρικός πολιτικός προσανατολισμός του εξωκοινοβουλίου που έγραφα σε παλαιότερα σχόλια
        Να μην γράψω για την “Συμφωνία των (ΝΑΤΟϊκών) Πρεσπών”

        Για άλλη μία φορά παίζεται το ίδιο ή περίπου το ίδιο αστικό παιχνίδι Όπως το πάτε σε λίγο θα βγάλετε τον Μητσοτάκη τον Β μέγα δικαωματιστη όπως τον Καραμανλή τον Α μέγα σοσιαλιστή

        (*)
        Να ξαναβγάλετε την Αφίσσα των εκλογών του 2019 με τον Κουτσούμπα να πλαισιώνετε με παπάδες. Σας δίνω και ιδέες για τις ευρωεκλογές. Μόνο που αυτή τη φορά θα φέρει τα αντίθετα εκλογικά αποτελέσματα. Πληροφοριακά υπήρχαν παπάδες από τον κατώτατο ιεραρχικά κλήρο που ήταν στο πλευρό ή πολέμησαν μαζί με το ΕΑΜ

        Reply
  4. Ανώνυμος

    Τι ωραίοι που είστε! Γράφει ο συγγραφέας και πανηγυρίζετε: “Η παρένθετη μητρότητα, αν επιτρέπεται για τα ετερόφυλα ζευγάρια, θα έπρεπε να επιτραπεί και για τα ομόφυλα. Αν απαγορευτεί (που, κατά τη γνώμη μας, θα έπρεπε), αυτό θα έπρεπε να ισχύει για όλους και όχι μόνο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Διαφορετικά θα αποτελεί κατάφωρη ρατσιστική διάκριση κατά της κοινωνικής ομάδας που αποκλείεται.”

    Να πάτε και στους χώρους δουλειάς με τέτοια επιχειρήματα. Θα κερδίσετε και άλλο σε εκτίμηση! Αν η επιτραπεί η ατομική διαπραγμάτευση για κάποιους (που κατά τη γνώμη σας θα έπρεπε) θα πρέπει να επιτραπεί για όλους. Διαφορετικά θα αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των πολλών…

    Θέλετε και άλλα παραδείγματα; Μάλλον, όχι. Τέτοιες προσεγγίσεις δεν είναι για πανηγυρισμούς. Είναι για τα πανηγύρια!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Η άσχετος είναι, ή η μονομέρεια και οι εμπάθειές του τον έχουν τυφλώσει:
    “Υπάρχει πλήθος παιδιών που είναι εγκαταλειμμένα εδώ και εκεί,….θα ήταν σανίδα σωτηρίας.”!
    Βρε χριστιανέ, στο γράφουν όλοι και παντού: Τα σήμερα “διαθέσιμα” προς υιοθεσία παιδάκια είναι πολύ λίγα για να καλύψουν τη …ζήτηση! Δεν λείπουν οι “σανίδες σωτηρίας”. Ολο το πρόβλημα είναι να εξασφαλίζεται ότι οι “σανίδες σωτηρίας” θα είναι οι καλύτερες δυνατές για τις μικρές ψυχούλες. Πρόβλημα προσφοράς υπάρχει και όχι ζήτησης, για να σας μιλήσω στη μόνη γλώσσα, που καταλαβαίνετε: Στα νεοφιλελέ!
    Κι αυτό είναι ένα καλό νέο για τα παιδάκια, που βρέθηκαν χωρίς την οικογενειακή θαλπωρή και στοργή.
    Τι θέλετε να στήσετε; Ανταγωνισμό …”προσφοράς”(!) για να…”καλύψετε τη ζήτηση”;! Και ενθαρρύνετε την τεχνητή αύξηση της “ζήτησης” εργαλειοποιώντας το πρόβλημα των ομοφυλοφίλων για να …ανεβάσετε τις τιμές και να αυξήσετε την “προσφορά” μπάζοντας μέσα και την βιομηχανία της “παρένθεσης” (surrogacy), κυριολεκτικά κατακρεουργώντας το γυναικείο σώμα των φτωχών γυναικών; Εχετε πάρει χαμπάρι, ότι στα μεγάλα χρηματιστήρια, έχουν εμφανιστεί και μπαίνουν στον τζόγο αξιόγραφα αυτής της “νέας αγοράς”, που πάτε να στήσετε;!
    Κι επιτέλους &έστηκε η Κοινωνία για τα βίτσια και τις αγωνίες του κάθε Casselakis, αν θάχει …”απογόνους”(!), για να κολακεύουν την ματαιοδοξία της συνέχισης της ….μοναδικότητάς του! Οπως φρόντισε κι ο ίδιος να μας διευκρινίσει.
    Εχουμε άλλες σκοτούρες και άλλα όνειρα.
    Τώρα, κοντά στα ανεκδιήγητα και απολίτιστα “pet shops”, θέλετε να φτιάξουμε και ..”baby shops”;!!
    Η οργουελιανή σαπίλα και ο έρπων φασισμός φκειασιδωμένα με woke “δικαιωματισμό” και φανφάρες για “ισότητες” του φάντη με το ρετσινόλαδο;!……
    Και οι θιασώτες αυτής της δυστοπίας να έχουν το θράσος να μιλάνε και για σκοταδισμό!
    Οι “φωταδιστές”, τρομάρα τους!
    Τι να πει κανείς…..

    Reply
    1. μεταβατικος

      Είναι αστείο το πόσο στριμωγμένοι είστε να δικαιολογήσετε την συμβολή σας στην περιθωριοποίηση και το μίσος απέναντι σε συνανθρώπους μας. Τόσο στριμωγμένοι που πρέπει να χώσετε από κάπου πάντα την παρενθεσια ως αχυράνθρωπο και να παριστάνετε ότι η αριστερά απέναντι στην οποία ξιφουλκείτε σαν το Δον Κιχώτη, είναι υπέρ της παρένθετης κύησης, ενώ αν όχι όλοι, η συντριπτική πλειοψηφία είναι υπέρ της απαγόρευσής της.
      Τι σημασία έχει αν δεν υπάρχει «προσφορά» παιδιών στα ιδρύματα; Δυστυχώς, θα μπουν στο μέλλον άλλα, κάποιες αιτήσεις θα αποσυρθούν. Είναι αδιάφορο αν υπάρχουν 0 ή εκατομμύρια παιδιά. Η στάση απέναντι στο δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών δεν μπορεί να εξαρτάται από αυτό. Αποκλείετε a priori μια κοινωνική ομάδα από τα να έχει δικαίωμα να μπει στη διαδικασία να τεκνοθετήσει, με οριακά ρατσιστικά κριτήρια καθώς τους θεωρείτε ανίκανους να δώσουν στα παιδιά αγάπη και στοργή με απίθανες δικαιολογίες που ανάγουν τις κοινωνικές σχέσεις στο βιολογισμό.
      Ευτυχώς, η νέα γενιά έχει αποβάλλει σε σημαντικό βαθμό το μίσος των κυρπαντελήδων, οικογενειάρχιδων προς τα λοατκι άτομα. Όταν θα αρχίσουν να εκλείπουν οι κομματικοί μπαρμπάδες που εντός του κινήματος αναπαράγουν το συντηριτισμό και ταυτίζουν τα φτωχά λοατκι ζευγάρια με Κασσελάκηδες θα κάνετε ξανά αυτοκριτική και θα αλλάξετε τροπάρι, αλλά η σημερινή στάση δε θα ξεχαστεί εύκολα.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        “η συντριπτική πλειοψηφία είναι υπέρ της απαγόρευσής της.” …με το αριστερό χέρι…
        και της ανοίγει τον δρόμο …με το Woke δεξί! (Και ποιά “αριστερά”….τέσπα.)
        Εξοχα!
        Αλλά το πιο ωραίο είναι ο παραδοσιακότατος τρόπος, που διαλέγεις για να μπουρδουκλώσεις την πατάτα του “φωταδιστή” σου: “Τι σημασία έχει αν κλπ….” Το αφήνω έτσι…
        Τουλάχιστον φαίνεται ότι συμφωνούμε στο …που διαφωνούμε!
        Το παραδοσιακό ΚΚΕ των μπαρμπάδων στέκεται στα παιδιά και στην εμπορευματοποίηση παιδιών, γυναικών κλπ.
        Η Woke “αριστερά”, που ήδη καθιερώνεται σαν “Μετα-αριστερά”, στα “δικαιώματα των ομοφύλων” και στα ατομικά “δικαιώματα” γενικώς;!
        Ο λόγος στον Λαό και στη νέα γενιά, λοιπόν, και ας κριθεί η κάθε στάση!
        Και να δούμε και κατά πόσο περνάει το νεοφιλελέ καπέλο του “casselaki-σμού” στα φτωχά και προλεταρικά ομοφυλοφιλικούς συνανθρώπους μας.
        Το μήνυμα της υπόθεσης είναι ότι ο “εκσυγχρονισμός” των 80-ties, επανέρχεται σήμερα σαν …”Woke-δικαιωματισμός”, υπηρετώντας, όπως πάντα, τις δυστοπικές μηχανορραφίες του καταρρέοντος νεοφιλελέ “δυτικού” Ιμπεριαλισμού/καπιταλισμού.
        Κρίμα γι αυτούς, που άλλα πήγαν να μας πουν το ’89 ….κι αλλού τελικά το γυρίσανε!

        Reply
        1. μεταβατικος

          Αν βγάλεις από το κάδρο ότι η παρενθετη κύηση ήδη υφίσταται σήμερα και αφορά μόνο ετερόφυλα ζευγάρια, ενώ και γενικά όπου είναι νόμιμη αφορά κυρίως ετερόφυλα ζευγάρια, ενώ τα ζευγάρια λεσβιών δεν τη χρειάζονται για να αποκτήσουν απογόνους, τότε όντως στέκει η ανυπόστατη κατηγορία ότι το δικαίωμα στο γάμο και όσοι το υπερασπίζονται ανοίγουν την πόρτα.
          Όλη η ριζοσπαστική αριστερά στέκεται στα παιδιά, συγγνώμη που στο χαλάω, αλλά δε χρησιμοποιεί σαν άλλωθι την περιθωριοποίηση και την καχυποψία μεγάλου κομματιού της κοινωνίας απέναντι στους γκέι για να υποταχθεί σε αυτό και να ψαρέψει σε συντηρητικά ακροατήρια.
          Επίσης, αν είσαι ενάντια στην τεκνοθεσία παιδιών, είσαι από θέση αρχής και δε χρησιμοποιείς δικαιολογίες της λούτσας ότι το πρόβλημα είναι ότι τα ιδρύματα είναι άδεια.
          Το πιο τραγικό βέβαια είναι η «μαρξιστική τεκμηρίωση» όλης αυτης της στάσης που θα μπορούσε άνετα να την έχει γράψει ο πρόεδρος του Εδεσσαϊκού.
          Δυστυχώς, η ανάδειξη των ΛΟΑΤΚΙ αλλά και άλλων μειονοτήτων ως βασικών υπαίτιων για τη φτώχεια και την ανέχεια σήμερα είναι βασικό επιχείρημα της ακροδεξιάς και των φασιστών σήμερα που παίρνουν πάλι κεφάλι και αρχίζουν να διαχειρίζονται το σύστημα, ανατρέποντας ακόμα και κατακτήσεις των γυναικών, όπως τις αμβλώσεις. Βέβαια, δε βλέπω ιδιαίτερη ανησυχία γι’ αυτό το για μένα πολύ χειρότερο ενδεχόμενο. Εχθρός μας οι woke μόνο, το υπόλοιπο πολιτικό φάσμα στο απυρόβλητο.

      2. Ανώνυμος

        …”στους φτωχούς και προλεταρίους ομοφυλοφιλικούς συνανθρώπους μας.” (συντακτική διόρθωση στο προηγούμενο)

        Reply
        1. Ανώνυμος

          μεταβατικε, τελικά γιατί οι gay-culture καταφεύγετε στη λεκτική βία; Μήπως σας λείπουν τα επιχειρήματα; η μήπως η gay-culture είναι εγγενώς βίαιη;

        2. Ανώνυμος

          Τώρα το κατάλαβα γιατί σας χαϊδεύει το σύστημα. Δες το ΛΟΑΤΚΙ ρεύμα στον Ουκρανικό στρατό! Έχουν την ίδια συμπεριφορά με τα παιδιά στρατιώτες της Αφρικής. Φανατικοί, βίαιοι και αδίστακτοι!

        3. μεταβατικος

          Ανώνυμε που έστειλες Monty Python, μπορώ να το εκλάβω μη προσβλητικά; Μου φαίνεται ότι είσαι ο καλά το πάτε οπότε το μονοκύτταρος δεν είναι φάουλ, κατά τη γνώμη μου.
          Από εκεί και πέρα, σκληραγωγηθείτε και λίγο που παραπονιέστε και για λεκτική βία. Πάρτε παράδειγμα από τους συντρόφους σας που έχουν πρωταρχικό καθήκον να παίζουν ξύλο με γκρούπες των 10 ατόμων πανελλαδικά.

        4. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          10/02/2024 at 04:28, αυτό σημαίνει τα εξής:

          Α. Είτε γκει είτε στρέητ, δεν υφίσταται κανένας εκφυλισμός της φύσης όταν είναι να διαπραξουν βαρβαρότητες. Κρατείστε το αυτό την επόμενη φορά που θα λέτε για την εκθυληκοποιηση του άντρα ως στόχο των ελίτ. Μπορεί κάλλιστα ο άντρας να φοράει ζαρτιέρες κ να σφάζει ανόητοι. Και ο Χούβερ του fbi γόβες φόραγε, αλλά ξέκανε το εργατικό κίνημα στις ΗΠΑ. Ανόητοι.

          Β. Αμ η μητρότητα και η πατρότητα που τόσο σας κόφτει; Εμπόδισε η εφαρμοσμένη μητρότητα και πατρότητα όλους τους προηγούμενους αιώνες αλλά και σήμερα την μαζικοτατη παραγωγή φονιαδων που έγιναν κατά εκατομμύρια εκτελεστές στα χέρια της εκάστοτε άρχουσας τάξης; Για πείτε!

          Η θέση του ΝΑΡ εινσι η πιο σωστή κομμουνιστικη θέση

        5. Ανώνυμος

          εφαρμοσμένη μητρότητα και εφαρμοσμένη πατρότητα!!!
          τέτοια ούτε ο Αδωνιδος υποστηρικτής των ΛΟΑΤΚΙ δεν λέει.

        6. Ανώνυμος

          Μεταβατικέ, τα ΛΟΑΤΚΙ του ουκρανικού στρατού τα έκανες γάργαρα. Λαλιστατος εκεί που σε βολεύει. Μια και το κατέχεις το θέμα, πώς συμβιβάζονται τα ΛΟΑΤΚΙ με τη ναζιστική ιδεολογία στον ουκρανικό στρατό; Απάντηση ρητορική. Όπως συμβιβάζεται ο ναζιστικός στρατός με τον Εβραίο πρόεδρο. Αχταρμας δλδ.

        7. μεταβατικος

          Δεν έχω υπόψη να έχουν κάποια τρομερή παρουσία στον ουκρανικό στρατό. Ούτε γενικά να έχουν τη φήμη αδίστακτων, βίαιων κλπ, θα πρέπει να μας πεις ποιες είναι οι πηγές σου. Στην αρχή του πολέμου είχε γίνει διαφήμιση από τον Ζελένσκι ότι «να, τους έχουμε ισότιμους εδώ, δεν τους λιθοβολούμε», για να δείξει στους δυτικούς ότι η Ουκρανία δεν είναι ενάντια στα δικαιώματά τους και να κερδίσει εντυπώσεις με το δυτικό κοινό, ώστε να συναινέσουν στη στήριξη της Ουκρανίας. Δεν έχω ακούσει για κάτι έκτοτε και ακόμα και να έγινε κι άλλο Psyop δε μου κάνει εντύπωση. Αυτός είναι κυρίως ο λόγος που ακούγεται κάτι, οταν ακούγεται, δηλαδή pink washing ενός στρατού στη δυτική κοινή γνώμη με σκοπό να αμβλυνθούν οι αντιστάσεις στη στήριξη του πολέμου.
          Αλλά, και πάλι δεν είπα ότι είναι κανενά επαναστατικό ρεύμα για να απαιτήσω να έχουν αντιναζιστική δράση εμμέσω πολέμου, ίσα δικαιωματα ζητάνε οι άνθρωποι. Κυρίως, πιστεύω αν κάποιος πολεμάει ιδεολογικά και όχι καταναγκαστικά στον ουκρανικό στρατό μπορεί να το κάνει άνετα επειδή δεν του άρεσε η εισβολή και η κατοχή της χώρας του ή για τη δημοκρατία, όπως στρεβλά την εννοούν οι της ΕΕ, και όχι επειδή είναι με τους Αζόφ. Και για να καταλάβω, ζητάς σαν ΚΚΕς να αυτομολήσουν από τον Ουκρανικό στρατό οι ΛΟΑΤΚΙ της Ουκρανίας, ενώ δεν το ζητάς γενικά από το λαό της;
          Πραγματικά αν με αυτό νόμισες ότι έβγαλες λαβράκι, καλά σε λέω αμοιβάδα. Και βάλε ένα όνομα ή κάτι γιατί δεν κατάλαβα ότι ήσουν ο ίδιος και στα δύο σχόλια.

        8. Ανώνυμος

          Μεταβατικέ, η διάλυση και η κατάρρευση μιάς χώρας (Ουκρανία ή Ελλάδα ή …) οδηγεί νομοτελειακά σε όξυνση κοινωνικών προβλημάτων, όπως το λεγόμενο ΛΟΑΤΚΙ κίνημα, τα ναρκωτικά, την οπαδική βία, το μπούλιν στα σχολεία, την ενδο-οικογενειακή βία, την ποινική παραβατικότητα. Είναι λογική συνέπεια: το παλιό καταρρέει και δεν υπάρχει το καινούργιο ακόμα, συν το γεγονός ότι η χώρα γίνεται πιό ευάλωτη σε ξένες παρεμβάσεις. Δες τι έγινε πχ σε χώρες με αντάρτικο κίνημα, πχ Νικαράγουα, Σαλβαδόρ, Κολομβία, όπου η επόμενη γενιά, τα παιδιά δλδ των ανταρτών έτρεξε να ενταχθεί στις διάφορες συμμορίες.
          Επιστρέφοντας στα του Ουκρανικού στρατού, αποδεικνύεται ότι ΛΟΑΤΚΙ που αντιμετωπίζουν τους Ρώσους σαν αμοιβάδες (τόσο προσφιλής σου χαρακτηρισμός), είναι ικανοί για κάθε έγκλημα.

        9. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          10/02/2024 at 20:23, αχταρμά ΚΚΕ μου, όπως συμβιβάζοναι η πατρότητα και η μητρότητα με το ναζισμό, που φοβάσαι μην τις καταργήσουν οι γκει, έτσι και οι λοατκι συμβιβαχοβτσι κ αυτοί με το ναζισμό. Μην ρωτάς τον μεταβατικο, το ΚΚΕ ρώτα που καθαγιαζει την πατρότητα κ τη μητρότητα φέρνοντας τες απέναντι στους γκει ενώ κάτι τέτοιο δεν παζει.

          Δεν είπε ποτέ το ΝΑΡ ή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πχ, ότι οι λοατκι εινσι κάποιο χειραφετητικο υποκείμενο,ουτε πρόκειται κ να το πει!

          Ούτε φυσικά η μητρότητα απειλείται από τον γάμο των ομοφυλόφιλων όπως βλακωδώς λέει το ΚΚΕ.

          Ολα αυτα μόνο στο μυαλό σας.

        10. Ανώνυμος

          Επίσης φίλοι μέλη του ΚΚΕ, αγωνιζιμαστε και για τα δικαιώματα των γυναικών, παρόλο που ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών ήταν στη Γερμανία ναζί, στην Ιταλία φασιτριες, πάνε στον στρατό κ υπηρετούν στο ΝΑΤΟ, κλπ. Επίσης υπάρχουν πολλές γυναίκες καπιταλιστιιες, πολιτικές του κεφαλαίου, κλπ.

          Τελικά το ΚΚΕ έχει νηπιακή σκέψη…

        11. Ανώνυμος

          Ρε χαζοντενεκεδες του ΚΚΕ, ισχυρή παρουσία στον ουκρανικό στρατό έχουν και οι γυναίκες. Άιντε βγειτε και απαιτείστε να καταργηθεί και στην Ελλάδα το δικαίωμα ψήφου για αυτές και να επαναφέρουμε την προίκα και τα συνοικεσια!

          Καταλαβαίνετε ότι εκεί στο ΚΚΕ το μυαλό σας γίνεται πουρές; Ούτε λόγος φυσικά για ιατρικό κ διαλεκτικό υλισμό..

        12. Ανώνυμος

          Ρε ΚΚΕδες, πλείστα τόσα τμήματα των εργατών ακολούθησαν τους ναζί, τους φασίστες, υπηρέτησαν κ υπηρετούν σε Νατοϊκούς στρατούς κλπ..

          Να μην έχει δικαιώματα η εργατική τάξη λοιπόν!

        13. Κώστας

          O άλλος θυμήθηκε την Ουκρανία για να μας πει πως οι ΛΟΑΤΚΙ στα πλαίσια της παθολογίας, που αυτός τους αποδίδει, είναι και ναζι που θυματοποιούνται και τους αρέσει άρα είναι και, εγγενώς, μαζοχιστές άρα δεν αξίζουν αλληλεγγύης

          Εκτός και αν δεν τους θυματοποιεί οπότε δεν έχει καν νόημα η συζήτηση. Διότι αν κάποιοι ΛΟΑΤΚΙ όχι μόνο δεν θυματοποιούνται αλλά θυματοποιούν άλλους αυτό δεν συνιστά κάποια έκπληξη.

          Το Σύστημα, και ο ναζισμός ως η χειρότερη έκφραση του, μπορεί να προσεταιριστει ομάδες και πρόσωπα είτε από τα ταξικώς εκμεταλλευόμενα στρώματα είτε από τα πολλαπλως καταπιεζόμενα. Στην Γερμανια είχαν τον Ερνστ Ρεμ σε ηγετικές θέσεις. Τι πάει να πει ? Δεν ήταν ο ναζισμός ομοφοβικός ? Δεν ήταν οι ομοφυλοφιλοι θύματα του ? Δεν αξιζανε αλληλεγγύη ?

          Αυτές οι συζητήσεις μου φέρνουν πάντα στο μυαλό τον Malcolm X,

          https://www.youtube.com/watch?v=7kf7fujM4ag&list=PL5416PgnWcJPTFizVQmWLIP3Cs1WyIAsO

          Σύμφωνα με το σκεπτικό αυτό, ένα ακόμα απελπισμένο σκεπτικό για να υποστηριχτεί κάπως το σκεπτικό του ΚΚΕ, ένα σκεπτικό που έχει ΠΑΓΩΣΕΙ τα μπλοκ Αγώνα στα Πανεπιστήμια, έχει προκαλέσει στα παιδιά ένα τεράστιο “γιατί ρε γαμώτο ? OK, παραδοσιακός συντηρητισμός από την ΕΣΣΔ αλλά γιατί τόσος φανατισμός ?”, και έχει βάλει και φρένο στην εκλογική άνοδο του ΚΚΕ, σύμφωνα λοιπόν με αυτό το σκεπτικό, η ύπαρξη των house negroes, που έλεγε ο Malcolm X, έπρεπε να οδηγήσει στο συμπέρασμα πως αυτή η ομάδα δεν αξίζει την ισότητα

          ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ

          Το έχω ποστάρει 2 φορές, θα το ποστάρω πάλι. Τι θα συμβεί στους ΛΟΑΤΚΙ αν “έρθει το ΚΚΕ στα πραγματα” ? Αυτο που λέτε “εργατική λαική εξουσία” αλλα΄είναι το ΚΚΕ στα πράγματα, βασικά. Διότι αν ο Τσάρος και ο Στάλιν είχαν δίκιο και ο Λένιν άδικο, τι θα συμβεί σε όλα αυτά τα θέματα ? Θα πάνε οι ΛΟΑΤΚΙ σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως τότε ? Θα γίνουν παράνομες οι αμβλώσεις ? ΟΧΙ ? Που είναι η αποτίμηση του ΚΚΕ εναντίον του Σταλιν για το θέμα ? Ή που είναι η καταγγελία στον Λένιν και τους Μπολσεβίκους. Δεν γίνονται όλα σε αυτή την ζωή.

          Μια απάντηση, λέμε τώρα, που είχε γράψει ένας καημένος του ΚΚΕ πως αυτά γίνονται στον ανώριμο κομμουνισμό δεν άξιζε απάντησης. Διότι αν είναι στον ανώριμο κομμουνισμό να γυρνάμε στον τσαρισμό, άστο, δεν αξίζει τον κόπο. Γίνονται ως αντεπανάσταση όχι γενικά ως ανωριμος κομμουνισμός σε στυλ νομοτέλειας. Οι αντεπαναστατικές κοινωνικές δυνάμεις μετά την επικράτηση τους φτιάχνουν και το κράτος τους που να θωρακίζει και να αναπαράγει τις σχέσεις Εξουσίας και Εκμετάλλευσης και φτιάχνουν και το Δϊκαιο που την θωρακίζει και ανασταίνουν και όλη την τσαρική συντήρηση, παπαδοκρατία και παραδοσιοκρατία.

          Επίσης ένας άλλος καημένος του ΚΚΕ, μπορεί και ο ίδιος, επειδή δεν μπορούσε να μου απαντήσει, είχε πετάξει σπόντα για την Καθημερινή. Μου έκανες την μούρη κρέας μεγάλε, οι ακαδημαικοί μας απο δω και πέρα θα δημοσιεύουν μόνο στον Ριζοσπάστη, δηλ πουθενά γιατί στον Ριζοσπάστη πρέπει να γράφεις για cyborgs που θέλουν να γίνουμε ολοι gay και ο άντρας ο σωστός ο Μάκης ο Παπαδόπουλος δεν τα σηκώνει αυτά να πούμε

          https://www.kathimerini.gr/society/562864597/sexoyalikos-mpolsevikismos/

          Κώστας

        14. Ανώνυμος

          Γράφει ο ΚΚΕς: “… Επιστρέφοντας στα του Ουκρανικού στρατού, αποδεικνύεται ότι ΛΟΑΤΚΙ που αντιμετωπίζουν τους Ρώσους σαν αμοιβάδες (τόσο προσφιλής σου χαρακτηρισμός), είναι ικανοί για κάθε έγκλημα….”.

          Ενω οι στρέητ άντρες κ γυναίκες του ουκρανικού στρατού κ κάθε στρατού, οι οποίοι κ μεγάλωσαν σε πλαίσιο πατρότητας και μητρότητας, δεν είναι ικανοί για κάθε έγκλημα ε;

          Δεν έχουμε χιλιάδες παραδριγματα ανά τους αιώνες όπου στρέητ άντρες μεγαλωμένοι σε πλαίσιο πατρότητας και μητρότητας έκαναν τα χειρότερα εγκλήματα σε καιρό πολέμου; Έχουμε!

          Γιατι τότε οι παραδοσιοκρατες μας και πλέον και το ΚΚΕ μιλάνε λες και οι λοατκι είναι οι μόνοι ικανοί για εγκλήματα;

          Α. Γιατί είναι τόσο ηλίθιοι που νομίζουν ότι το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, άλλες αριστερές και κομμουνιστικες δυνάμεις, αναρχικοι, κλπ ανακαλύψαμε κάποιο νέο…. επαναστατικό υποκείμενο στους λοατκι!!!!!!!!! Τόσο ηλίθιοι.

          Β. Γιατί εινσι συνάμα εκτός από ανόητοι, τόσο συντηρητικοί, που θέλουν να ξεπλυνουν αυτό που αυτοί πιστεύουν ως “φυσιολογικό”, σε βάρος του αιωνίου εχθρού: του Εβραίου χτες, του Παλαιστίνιου σήμερα, του λοατκι αύριο. Στον οποίο αιώνιο εχθρό, φορτώνουν τα πάντα.

          Λοιπόν ανόητοι παραδοσιοκρατες και ΚΚΕδες, όχι δεν πιστεύουμε πως οι λοατκι είναι κάποιο επαναστατικό υποκείμενο. Άνθρωποι είναι, και ως τέτοιοι είναι άλλοι συστημικοί (φασίστες, ναζί, φιλελεδες κλπ), άλλοι ριζοσπαστες αριστεροί, κομμουνιστές κ αναρχικοι, άλλοι τίποτα, κλπ.

          Αγωνιζόμαστε για την ταξική και κοινωνική χειραφετηση, για αυτό κ παλεύουμε όντας κομμάτι της εργατικής τάξης, για την κοινωνική (ταξική, εμφυλη κλπλ χειραφετηση.

          Εσείς, ντουγρου για Ανθιμο. Keep going!

        15. Ανώνυμος

          Κώστα πολυγραφοτατε, Ο Φρόιντ που μάλλον ήξερε περισσότερα από σένα, χαρακτήριζε την ομοφυλοφιλια ως σεξουαλική νεύρωση. Κοινώς, κολλάει το μυαλό κάπου εμμονικα και όλα τα άλλα γίνονται δευτερεύοντα. Επίσης The American Psychiatric Association listed homosexuality in the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) in 1952,… declassified homosexuality as a mental disorder in 1973.
          Το 1973 την αποχαρακτήρισε από διανοητική διαταραχή χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση. Καθόλου περίεργο για την Αμερική, όπου το 70ο/ο των φαρμάκων δεν έχει ολοκληρωμένη τεκμηρίωση.
          Δεν δίνω δεκαρακι τι κάνει ο καθένας με τα διαφιρα μερη του σώματος του, ωστόσο η τεκνοθεσια είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Έτσι απλά και ΚΚΕδικα

        16. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          11/02/2024 at 16:50, βρε ταλαιπωρε φουκαρά μέλος του ΚΚΕ, η ομοφυλοφιλία δεν υπήρξε ποτέ αρρώστια, αλλοτρίωση, ανωμαλία,παρα μόνο για τα ταξικά εκμεταλλευτικα συστήματα και καποιες από τις θρησκείες τους.

          Ο δε Φρόιντ στο συγκεκριμένο έλεγε παπαριες. Όλοι έχουμε ανάγκη από επιστήμονες για να στηρίξουμε την θέση μας, όμως, εκτός από την εκάστοτε επιστημονική θέση, υπάρχει στον μεγακοσμο, δλδ στον κόσμο που ζούμε, υπάρχει και η εμπειρική παρατήρηση που επίσης μας βοηθά, όταν δεν γίνεται όπως στην περίπτωση σας εμμονή,και συνδυάζεται και με την επιστημονική έρευνα.

          Λοιπον φουκαριαρικο μέλος του ΚΚΕ που έχεις χρέωση να υπετασοθζεδαι τις θέσεις του ΚΚΕ στα σχόλια στην ΠΑΝΤΙΕΡΑ, πλείστες άλλες επιστημονικές έρευνες – και όχι των ΗΠΑ κ του ΝΑΤΟ- μαζί με την εμπειρική παρατήρηση και μελέτη, έχουν αφαιρέσει τις κατηγορίες της ανωμαλίας, της αρρώστιας και της αλλοτρίωσης από την ομοφυλοφιλία.

          Στο μυαλό σας είναι όλα παραδοσιοκρατες και ΚΚΕδες! Στο μυαλό σας οι γκει καταργούν τη μητρότητα, στο μυαλό σας οι λοατκι εκπουστευουν τα έθνη, συο μυαλό σας ή ομοφυλοφιλία ευθύνεται για την δημογραφικη γήρανση. Η ζωή λέει άλλα.

        17. Ανώνυμος

          Μία χαρά απολαμβάνω το σκετς της συζήτησης στο Loretta skit των Monty Python. Άλλη μία φορά

          https://www.youtube.com/watch?v=Dgp9MPLEAqA

          Ελπίζω να κατάλαβες και εσύ Μεταβατικέ την τελευταία ατάκα του σκετς από τον Τζον Κλιζ “Είναι ο αγώνας μας κατά της πραγματικότητας”

        18. Ανώνυμος

          Πάντως το Story of Brian αποτελεί για μένα . μία από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες που έχω παρακολουθήσει με δεκάδες σκετς καλά συνδεδεμενα με το κεντρικό θέμα.
          Ποιος δεν θυμάται την σάτυρα για τον Καίσαρα, τις “επαναστατικές” μονάδες που ήταν ομάδες σκεψης τις αντιλήψεις γαι αναζήτηση μεσία με φουλ από προφήτες στα παζάρια , τις ψεύτικες γενειάδες το βρετανικο εκπαιδευτικό σύστημα (Ο Τζον Κλιζ είχε διδάξει και λατινικά).
          Ο ένας των Monty Python ήταν πάντως ήταν γκέι και το είχε δηλώσει και δημόσια

        19. Ανώνυμος

          Η ολη συζήτηση γίνεται γιατί πολιτικά κυβέρνηση και ενωμένη κεντροαριστερά
          https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/355765/anti-alloy-sholioy

          και συνολικα΄αστικό πολιτικό σύστημα έχουν στριμωχθεί. Ανεβαίνει σε πολιτική επιρροή το ΚΚΕ ακόμα περισσότερο

          Για αυτό ψάχνουν πάνω στην αγωνία τους να αντιπαραθετούν γιατί για αγρότες φοιτητές εξωτερική πολιτική ακρίβεια ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ 1-ΣΥΡΙΖΑ 2 – ΠΛΕΥΣΗ έχουν παραπλήσιες ή σχεδόν παραπλήσιες πολιτικές θέσεις να στήσουν ένα νέο ψευτοδίπολο “προοδος – συντηρηση” όπως παλιά το “μνημόνιο – αντιμνημόνιο”

        20. Ανώνυμος

          Αυτη είναι κουβέντα! ΄Έπος! Λίγο ακόμα και θα ξεπεράσουμε σε σχόλια τις κλασικές κουβέντες (2 είναι του 2002 και του 2008 ) του Indymedia

          Ρε μεγάλε που βρήκες οτι οι εργάτες και η εργατική τάξη ακολούθήσαν τους φασίστες όταν είναι γνωστό πως ο Φασισμός είναι αντιδραστικό μικροαστικό κίνημα που έρχεται από τα πάνω από την αστική τάξη.

          Ξέρεις ποσοι πανεπιστημιακοί καριερίστες δούλεψαν για την “”θεωρία” του; Δεν ξέρεις πως τα πρωτα στρατόπεδα συγκέντρωσης έγιναν για τους πρωτοπόρους εργάτες του ΚΚ Γερμανίας; Πόσα φράγκα έπεσαν τότε από τους βιομήχανους για να ενισχύσουν τους φασίστες; Τι νομίζεις πως είναι ο φασισμός: Μόνο 5 κοντοκουρεμένοι που κυνηγούν κανα δυο ταλαίπωρους μετανάστες; Μόνο αυτό;

          Τις τροτκίζουσες παπάτζες άλλα Στίνα που έλεγαν κάποιοι στην κατοχή να μην χτυπούν τους στρατιωτες των Γερανών γιατί και καλά ήταν ..παιδιά εργατων επαναλάμβάνεις;

          Από ξέπλυμα φασισμού καλά το πάτε κρυφοδεξιούληδες

        21. Ανώνυμος

          “Αμ η μητρότητα και η πατρότητα που τόσο σας κόφτει; ”

          καλή συνέχεια με την Πλεύση Ελευθερίας παλληκάρι. Πάνω κάτω μέσες ακρες τα ίδια λέτε. Και στο τέλος σας φταίνε οι αντιλήψεις του ΚΚΕ. Αλλο ένα σημείο σύγκλισης

          https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/355077/mpoygada

          ” “Αυτά που συζητάμε σήμερα, σε λίγα χρόνια θα φαίνονται μακρινά και παρωχημένα, αφού η τεχνολογία φέρνει στο φως ότι θα είναι πραγματικότητα η τεχνητή μήτρα, μέσω της οποίας οι γονείς, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, θα παραγγέλνουν το παιδί τους και θα συνεχίζουν την υπόλοιπη ζωή τους εντελώς κανονικά”.

          Με τέτοια …ξεσπάσματα “προόδου” επιχειρηματολογούν υπέρ του νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών βουλευτές των αστικών κομμάτων στη Βουλή.

          Την ίδια στιγμή μάλιστα που ο Σπ. Μπιμπίλας της Πλεύσης Ελευθερίας έλεγε τα παραπάνω,
          εξαπέλυε βολές στο ΚΚΕ ότι είναι “παρωχημένες” οι επισημάνσεις του για το δικαίωμα του παιδιού, για τη μητρότητα και την πατρότητα, για την εμπορευματοποίηση της τεκνοποίησης κ.ο.κ.
          Βέβαια, από κάτι τέτοιες τοποθετήσεις επιβεβαιώνονται πλήρως οι επισημάνσεις και η επιστημονικά τεκμηριωμένη θέση του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο, αλλά και οι προειδοποιήσεις για τους επικίνδυνους δρόμους που αυτό ανοίγει.”

          Ετοιμο το νέο “προοδευτικό τόξο”. Μην αργείτε
          https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/355765/anti-alloy-sholioy

        22. Ανώνυμος

          @ Κώστας 11/02/2024 at 14:24

          Από που βγάζεις τα συμπεράσματα: και γράφεις αυτά που γράφεις;

          Ότι ο Ερνστ Ρεμ των αλητών των S.A. ήταν δηλωμένος ομοφυλόφυλος γιατί τόσο πολύ σας ταραξε. Όπως και το tvxs με το ρεπορταζ στην τηλεόραση για τους γκέι ναζί παλιά γύρω στο 2010 αν θυμάμαι καλά
          Και κάποιοι φασίστες στην Ελλάδα ήταν δηλωμένοι ομοφυλόφυλοι
          Χαλάει μήπως λιγο την εικόνα των φασιστών ή των ναζί;;
          Χαλάει μήπως το κριτήριο της “προοδευτικότητας” με βάση το “κρεβάτι”;

          Οκ και οι Λόρκα, Παζολίνι ήταν ομοφυλόφυλοι. Και οι δύο ήταν αριστεροί.

          Αυτο από πλευρά πολιτικής τι πάει να πει: Πως πολιτικά κρίνετε κάθε άνθρωπος΄ Από τις πολιτικές απόψεις του, τις πολιτκές δράσεις του τις τοποθετήσεις του ή από το “κρεβατι” του. Για πες μας; Ο Παζολίνι μάλιστα έριχνε μπουνίδια σε φασιστόμουτρα(υπάρχει φωτογραφία)

          Το “κρεβάτι” δεν έχει να κάνει με “προοδευτικότητα” ή “συντήρηση” όπως έγραψα σε προηγούμενο σχόλιο μου. Το ΚΚΕ δεν κανει εξέταση στα μπροστινα ή πισινά του καθενός και δεν χωρίζει τους ανθρωπους με το τι σεξουαλικά κάνουν .

          Αντίθετα ‘αλλοι πολιτικοποιούν το “κρεβάτι” και χωριζουν με αυτό το κριτήριο τον κόσμο

          Φαίνεται λοιπόν η αγωνία σας να στήσετε ένα νέο ψευτοδίπολο “πρόοδος – συντήρηση” (το “μνημόνιο -αντιμνημόνιο” τελείωσε ) με την πρόοδο να είναι ο..Μητσοτάκης. Πάνω στον αντιΚΚΕ οίστρο σας ξεπλένετε πολιτικά και την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Καλά το πάτε. Μπράβο σας, τι άλλο να πω

          Ζοριστηκατε μαζί με την κυβέρνηση από παλιαστινιακο, φοιτητικό αγρότες και την άνοδο του ΚΚΕ. Λογικό λοιπόν εκ μέρους σας αλλά το κόλπο είναι μπαγιάτικό. Από τις εποχές του “μνημόνιο – αντιμνημόνιο” μέσα σε ΕΕ ΝΑΤΟ και Καπιταλισμό

          Και για πες μου ρε μάστορα μιας και τα ξέρεις όλα κάποιοι κυριοι ποζάραν με πολυχρωμη σημαία μέσα σε αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, και ενδεχόμενως μαζί με άλλους στρειτ συναδέλφους τους, κυριους και κυριες, να βομβαρδιζουν ή να ριχνουν πυραύλους σε παιδάκια στην Παλαιστίνη, στο Λίβανο στην Υεμένη στο Ιρακ

          Που ακριβως ανήκουν όλοι αυτοί, ανεξαρτήτως “σεξουαλικού προσανατολισμού” με βάση το ψευτοδίπολο σας ?

          “Στην πρόοδο ή στην συντήρηση”;?

          Ποιο για σένα είναι τελικά το κριτήριο;?

          Εντάξει μπορω να καταλάβω κάποια παραπάνω “ενασχόληση” με τον Μ.Π., γιατί ο Μάκης Παπαδόπουλος είχε πει το 2015 “Βάρκιζα Τέλος ” τελη Απριλίου 2015 στο παλιο mega channel και είχε αφήσει σύξυλους Καμπουράκη και ένα άλλο δημοσιογράφο που το έπαιζε και αριστερός

          Πολύ καλά το πάτε. Αλλά οι εποχές πασοκαρας “αντιμνημονιου” κλπ τελείωσαν οσο και να το προσπαθείτε
          https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/355765/anti-alloy-sholioy

        23. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          15/02/2024 at 15:05, το ΚΚΕ κρίνει τους ανθρώπους ανάλογα με το αν είναι στρέητ ή γκει, όχι ο Κώστας!

          Αν δεν κρίνετε τους ανθρώπους με βάση την σεξουαλικη τους συμπεριφορά, τότε γιατί λυσσάτε κατά του γάμου ομόφυλων κ της τεκνοθεσίας αυτών; Μήπως για την ψυχολογία των παιδιών; Γελάνε κ τα πλακάκια, αφού πλείστα όσα περιστατικά κακοποίησης παιδιών λαμβάνουν χώρα ΑΠΌ Πάντα μέσα στην Αγία ετεροφυλη οικογένεια ου προσκυνάτε, και ΤΟ ΞΈΡΕΤΕ!!! Μήπως γιατί οι γκεηδες είναι οι μπροστινοι του σορος της… ΝΤΠ που λέει το μακελειό και το ΚΚΕ; Δεν έχει ανάγκη η ΝΤΠ τους γκεηδες, μια χαρά τα έχει καταφέρει ίσαμε σήμερα με την κανονική ετεροφυλη οικογένεια να ηγεμονευει ο καπιταλισμός, να έχει κάνει 2 παγκόσμιους πολέμους, να έχει συντρίψει εργατικά κινήματα κ επαναστάσεις, σιγά μην περίμενε τους γκεηδες ηλίθιοι ντενεκεδες!

          Μήπως γιατί οι γκεηδες εκπουστευουν τις κοινωνίες όπως μας λέτε; τραβάτε πείτε τα αυτά στον ρεμ κ τους γκεηδες ουκροναζι! Μήπως επειδή οι γκεηδες εινσι εκ γενετής φονιάδες κ διεστραμμένοι όπως μας το γυρίσατε ανάποδα μόλις ξεφτιλιστικατε εδώ μέσα; Ε τότε τραβάτε πείτε τα αυτά για τον Λόρκα, τον Ρίτσο, τον Παζολίνι, κλπ, κλπ.

          “ΚΚΕ στηρίζω και όπως θέλω τα γυρίζω”. Keep going

        24. Ανώνυμος

          @@Ανωνυμο 23
          Μιλας για το κρεβάτι αλλα δεν ειναι αυτο. Ο καυγας ειναι αλλου.
          Πως θα σου φαινοταν αν οταν γινεται μια απεργια μιλαγαν για τα “φραγκα”.
          Η απεργια δεν γινεται για τα φραγκα, θα ελεγες και εν πασει περιπτώσει οταν η κουβεντα γινεται τοσο αφοριστικη, αυτοαναφορικη και χωρις κανενα επιχειρημα, εκει θα καταληξεις.
          Το “κρεββατι” ειναι στοιχείο της προσωπικοτητας, οπως ειναι και η πολιτικη ενταξη. Δεν ειναι για τα γουστα, αλλα πως βλεπει καποιος τον εαυτο του και πως θελει να τον βλεπουν. Οπως δεν είναι και η απεργια για να γεμισει η τσεπη.
          Και κατι αλλο. Την ισοτητα των φυλων δεξια κυβερνηση την επεβαλλε, οπως και την απαγορευση εργασιας ανήλικων. Τα αρνηθηκε αυτα το ΚΚΕ;
          Μην κρυβετε την μισαλλοδοξια σας πισω απο το δακτυλο σας. Αν η οποιαδηποτε δεξια κυβερνηση αποφασιζε μετα απο πιεση αυξησεις μισθων συνταξεων 30% θα ελεγες οχι; Ναι θα ελεγες. Τωρα γιατι λες οχι σε ενα νομοσχεδιο που βαζει τα πραγματα στη θεση του και διορθωνει παραλειψεις ;
          Ενα νομοσχεδιο που θεσμοθετει τα αυτονοητα;

        25. Ανώνυμος

          @15/02/2024 at 22:00

          Πρώτα από όλα μάθε να διαβάζεις και μετά να βγάζεις συμπεράσματα
          Και καλύτερα να απαντήσεις πάνω σε αυτά που γράφονται και όχι σε ό,τι φαντάζεσαι.

          1) Ο Κώστας μπορεί να απαντήσει από μόνος του. Δεν χρειάζεται δικηγόρους
          /

          2) Όπως ακριβως υπάρχουν/υπήρχαν και φασίστες (Έρνστ Ρεμ )ή ακροδεξιοι γκέι, υπάρχουν και αριστεροί και κομμουνιστές ομοφυλόφιλοι.

          Ανέφερα τα παραδείγματα των Παζολίνι και του Λόρκα που σκοτώθηκε από Φασίστες

          Αλλά φυσικά δεν διάβασες στο σχόλιο ή έκανες πως δεν τον διάβασες.
          Αν θεωρείς “προοδευτικό” τον Ερνστ Ρεμ μόνο και μόνο γιατί ήταν ομοφυλόφυλος, να σου θυμήσω πως κυνηγούσε Κομμουνιστές, Εβραίους(Νύχτα των Κρυστάλλων) και Ρομά

          Ο αριστερός Παζολίνι αντιθέτως ήταν στόχος ακροδεξιών, φασιστών και έριχνε μπουνίδια σε φασίστες. Ο αριστερός Λόρκα δολοφονήθηκε από φασίστες.Προανέφερα σε άλλο σχόλιο μου γνωστό ηθοποιό, σοβαρό άνθρωπο του παλιού Mega channel ομοφυλόφυλο που έχει αποβιώσει και που ψήφιζε ΚΚΕ.

          /
          3) Το ΚΚΕ τα μέλη του και οι φίλοι του δεν πολιτικοποιούμε το κρεβάτι του άλλου Ούτε το ΚΚΕ τα μέλη του και οι φίλοι του χωρίζουν τον κόσμο με αυτο ως “κριτήριο”.

          Άλλοι το πολιτικοποιούν παίζοντας το παιχνίδι της αστικής τάξης,
          της απροσδιοριστίας μίας δήθεν ψευτοελευθερίας “αυτοπροσδιορισμού” και των “πολλών ταυτοτήτων”., τα οποία δημιουργούν και πολιτική σύγχηση
          Ως γνωστό σε θολά πολιτικά νερά πολιτικά”ψαρεύουν” καλύτερα

          Μόνο που το “νέο” δεν είναι τίποτα άλλο παρά το ίδιο περιεχόμενο σε νέα μορφή ιδεών παστόρων(δηλαδή παπάδων)
          του 18ου αιώνα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Για προοδευτικοί ξεκινήσατε, πολιτικά παπαδοπαίδια καταλήξατε

          ( Ο επίσκοπος Μπέρκλεϊ με μεταμοντέρνα ενδυμασία )
          https://www.902.gr/eidisi/politiki/354612/oi-stohoi-toy-kefalaioy-metamfiesmenoi-se-atomika-dikaiomata-stin-epohi-toy

          Άλλο είναι το κριτήριο, αυτό που λέει το ΠΑΜΕ “Ή με το Κεφάλαιο ή με τους εργάτες”

          /
          4) Το ΚΚΕ τιμά τη μνημη του δεξιού μουσικοσυνθέτη Χατζηδάκη του οποίου ήταν γνωστός ο σεξουαλικός προσανατολισμός
          του. Άλλοι κατα παλιάς “Αυριανής” μεριά από τον δικό σας πολιτικό χώρο της σοσιαλδημοκρατίας πετούσαν σπόντες για τον “προσανστολισμό” του.

          /
          5) Τα παιδιά στην Σ.Ε ΕΣΣΔ Λαϊκές Δημοκρατίες ήταν προνομιούχοι πολίτες
          Η ανατροφή / υιοθεσία των παιδιών(για αυτό γίνεται νομικά και ο γάμος) είναι πολύ σοβαρό θέμα.

          Δεν διαπίστωσα κανένα αντίλογο στο νομικό άρθρο που δημοσιεύεται στον Ριζοσπάστη
          https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/355024/politikos-gamos-kai-teknothesia-apo-omofyla-zeygaria-orismenes-nomikes

          Τα υπόλοιπα ζητήματα πέρα των παιδιών όπως π.χ. εκπροσώπηση σε τράπεζες δημόσιες υπηρεσίες νοσοκομεία κλπ λύνονται πολύ εύκολα με μία συμβολαιογραφική πράξη τόσο για ζευγάρια ανδρας γυναίκα που απλά συζούν όσο και για τα γκέι ζευγάρια

          /
          6) Απαντήσεις και μάλιστα πολλές έχει δώσει ο ίδιος ο Γ.Γ. στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού.
          https://www.youtube.com/watch?v=XMK1yFjNu5M

          Το πολιτικό παπατζιλίκι λοιπόν δεν πιάνει
          /
          7) Η Κυβέρνηση ΝΔ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ 1 ΣΥΡΙΖΑ 2 ΠΑΣΟΚ
          βρισκονται πολιτικά “στριμωγμένοι” λόγω Ακρίβειας Παλαιστίνης Φοιτητών Αγροτών και Τεμπών που στις 28/2, μέρα απεργίας, κλίνει ένας χρόνος

          Καταλήξατε πλέον και επίσημα πολιτικά δεκανίκια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όταν γράφω για κρυφοδεξιούς κάτι ψιλοκαταλαβαίνω.
          Σε καλό πολιτικό δρόμο είσαστε.

          keep going!

        26. Ανώνυμος

          @15/02/2024 at 22:00

          Ο Σύριζα μοιρασε πολλές παραισθήσεις και τα έχεις μπερδεμένα. To ΝΤΠ παντως να ξέρεις δεν την χρησιμοποιούν ως όρο οι αριστεροί κρυφοδεξιούλη

          Όσο για Σόρος…χμ…..

          Δικό σας

          Στην ζώνη του Μυστηρίου …(σε 3 μέρη )
          https://laikhexousia.blogspot.com/2015/05/3.html

          Εναλλακτικός τίτλος:
          ;Όταν σύριζα, νδ, μεγάλο μέρος από εξωκοινοβούλιο, ακροδεξιά indymedia τήρησαν “σιγή ιχθύος” για 2,5 εβδομάδες μετά την παρέμβαση του Μάκη Παπαδόπουλου, Υπεύθυνου του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ, στην εκπομπή “Ανατροπή” του Mega στις 27 Απρίλη 2015,
          Κοινώς “ήπιαν το αμίλητο νερό”

          Πάρτε και το λινκ από youtube
          https://www.youtube.com/watch?v=mxbTQZ-5Tbw

          ή πιο λαϊκά “μούγκα στη στρούγκα”

          Δεν είναι αυτό που νομίζουμε, φαντάσματα, Cyborg κλπ κλπ
          Σε καλό πολιτικό δρόμο είσαστε

        27. Κώστας

          Ανώνυμε φίλε του ΚΚΕ είναι λίγο δύσκολο να με τάραξε, προσωπικά, ο Ερνστ Ρεμ ως πληροφορία από την στιγμή που παίζει να είμαι ο πρώτος που τον έβαλε στην συζήτηση μας εδώ μέσα.

          Απλά απάντησα στο “τους είδαμε τους ΛΟΑΤΚΙ και στον ναζιστικό ουκρανικό στρατό”.

          Είπα πως η ψευδοενσωμάτωση σε αντιδραστικούς ρόλους δεν είναι κάτι νέο. Και στην ναζιστική, και επί της ανόδου του ναζισμού, Γερμανία ο Ερνστ Ρεμ ήταν βασικά ο νο 2 του ναζιστικού κόμματος. Που ήταν όμως ομοφοβικό και οι ΛΟΑΤΚΙ θύμα πολλαπλών καταπιέσεων και δικαιούχος αλληλεγγύης

          Έφερα και άλλο ιστορικό παράδειγμα. Τους house negroes, που έλεγε ο Malcolm X.

          Να σου φέρω κι άλλο. Στον Έβρο ενσωματωμένοι Αλβανοί μετανάστες συγκροτούν φασιστικές πολιτοφυλακές. Τι θα πουμε ? Να ποιοι είναι οι μετανάστες ?

          Κόψε το τρολάρισμα ρε άνθρωπε, είσαι σε πανικούλη, άστο

          Κώστας

        28. Ανώνυμος

          “(..)Το έχω ποστάρει 2 φορές, θα το ποστάρω πάλι. Τι θα συμβεί στους ΛΟΑΤΚΙ αν “έρθει το ΚΚΕ στα πραγματα” ? Αυτο που λέτε “εργατική λαική εξουσία” αλλα΄είναι το ΚΚΕ στα πράγματα, βασικά. Διότι αν ο Τσάρος και ο Στάλιν είχαν δίκιο και ο Λένιν άδικο, τι θα συμβεί σε όλα αυτά τα θέματα ? Θα πάνε οι ΛΟΑΤΚΙ σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως τότε ? Θα γίνουν παράνομες οι αμβλώσεις ? ΟΧΙ ? Που είναι η αποτίμηση του ΚΚΕ εναντίον του Σταλιν για το θέμα ? Ή που είναι η καταγγελία στον Λένιν και τους Μπολσεβίκους. Δεν γίνονται όλα σε αυτή την ζωή.”

          Σχόλιο -όλα στο μπλέντερ-από τον Μίστερ Κώστας 11/02/2024 at 14:24. Ασχολίαστο

          Κώστα πρώτα οι ΚΚΕδες έγραψαν για τον Ερνστ Ρεμ.
          Από την δική μου πλευρά θα πρόσθετα επιπλέον για ένα παλιό φασίστα της δεκαετίας του 1970΄ς 1980ς που καταδικάστηκε για επιθέσεις κατά αριστερών και κάποιοι έλεγαν -δεν ξέρουμε- πως ήταν gay. Άλλη μία αποδείξη πως οι σεξουαλικές προτιμήσεις δεν “πολιτικοποιουνται” ούτε μπαίνουν στο ζυγι προοδευτικότητας συντήρησης. Σε προηγούμενο σχόλιο γράφτηκε για τον αντιφασίστα σκηνοθέτη Παζολίνι.

          Θα πρόσθετα και το παλιό κλασικό thread του Indymedia για την χ.α. με “ροζ -αληθινά ή ψεύτικα- “αλληλοκαρφώματα” το οποίο μας χάρισε σπάνιες στιγμές γέλιου. Ρωτα και τα “συντροφια” σου στον Σύριζα που τότε διαχειριζόντουσαν το indymedia (Ρε Σ.Ο. κόφτον γιατί τον αφήνεις να γραφει κλπ κλπ).

          Κατανοώ, ανεβαίνει το ΚΚΕ τραβάτε ζόρια σαν χώρος της “ενωμένης κεντροαριστεράς”. Φτάσαμε στο σημείο πρώην αναρχικοί να διαβάζουν Μαρξ, Λένιν να συμπαθούν τον Στάλιν(ο Στάλιν δεν καταδίωξε ποτέ αναρχικούς) να ψηφίζουν ΚΚΕ και να συμμετέχουν με το ΠΑΜΕ στα σωματεία.
          Κάποια από τα προηγούμενα τα επισημαίνει μάλλον απογοητευμένος και ο “θείος Νωντας” της α/α. Νος σοτρος & έτσι.
          Σημεία των καιρών; Αλλαγή συνείδησης; Ίσως . Ιστορικά να γράψω πως στο πλευρό των Μπολσεβίκων στάθηκαν και αναρχικοί εργάτες στη Μόσχα γιατί πρώτα ήταν εργάτες και μετά αναρχικοί (Τζον Ριντ “Οι δέκα μέρες που άλλαξαν τον κόσμο”)

          Αναμενόμενο κάποια νέα λάσπη να πετάξετε μπας και πιάσει τίποτα σε κάνενα αφελή η απληροφόρητο. Μην δείτε ξαφνικά 500.000 ψήφους προς το ΚΚΕ και πάθετε κοκομπλοκο.

          Πως να πείσετε τον κόσμο για την ενωμένη καντροαριστερά όταν ψηφισατε περίπου τα ίδια με τη ΝΔ & κατηγορούσατε το ΠΑΣΟΚ τον Σύριζα, ο Σύριζα 1 τον Σύριζα 2 & ανάποδα; Ο πολιτικός περιοδεύων θίασος του CEO δεν τραβάει προς τα πάνω με τίποτα η πολιτική ανηφόρα έχει μεγάλη κλίση. Μην σας δούμε και ως 4ο κόμμα να βλέπετε την πλάτη του ΚΚΕ.

      3. Ανώνυμος

        Το DSM μπορει να θεωρει και τον κομμουνισμο ασθενεια, τι να λεει αυτο. Αυτος ο εκλεκτικισμος οπου καταφευγετε ειναι για τους αδαεις επιστημονικοφανεις αλλα δεν είναι καθολου μαρξιστικος.
        Σιγα σιγα θα μας πείτε οτι οι queer πρέπει να στειρωνονται δια νομου οπως εκαναν οι Βρεττανοι επι Τσώρτσιλ (απο τον ρατσιστη δεν ξεφευγεται ευκολα) συμφωνα με επιστιμονικες (αλιμονο) κατευθυντηριες.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Καλά πάει το ΚΚΕ. Από την απόρριψη του γάμου ομόφυλων ζευγαριών λόγω του ότι καταργείται….η… μητροτητα, τώρα βγάζει σιγά σιγά την πιο δομική του θέση, ότι η ομοφυλοφιλία ειναι άρρωστα, αλλοτρίωση κ ανωμαλία… Keep going..

        2. Ανώνυμος

          Μπουγάδα
          ΑΠΟΨΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΑ
          Πέμπτη 08/02/2024

          https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/355077/mpoygada

          ” “Αυτά που συζητάμε σήμερα, σε λίγα χρόνια θα φαίνονται μακρινά και παρωχημένα, αφού η τεχνολογία φέρνει στο φως ότι θα είναι πραγματικότητα η τεχνητή μήτρα, μέσω της οποίας οι γονείς, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, θα παραγγέλνουν το παιδί τους και θα συνεχίζουν την υπόλοιπη ζωή τους εντελώς κανονικά”.

          Με τέτοια …ξεσπάσματα “προόδου” επιχειρηματολογούν υπέρ του νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών βουλευτές των αστικών κομμάτων στη Βουλή. Την ίδια στιγμή μάλιστα που ο Σπ. Μπιμπίλας της Πλεύσης Ελευθερίας έλεγε τα παραπάνω, εξαπέλυε βολές στο ΚΚΕ ότι είναι “παρωχημένες” οι επισημάνσεις του για το δικαίωμα του παιδιού, για τη μητρότητα και την πατρότητα, για την εμπορευματοποίηση της τεκνοποίησης κ.ο.κ.

          Βέβαια, από κάτι τέτοιες τοποθετήσεις επιβεβαιώνονται πλήρως οι επισημάνσεις και η επιστημονικά τεκμηριωμένη θέση του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο, αλλά και οι προειδοποιήσεις για τους επικίνδυνους δρόμους που αυτό ανοίγει.

          Χώρια που “αδειάζουν” τους διάφορους “ΚΚΕδολόγους” του διαδικτύου, που όταν τα λέει το ΚΚΕ είναι “συνωμοσιολογία”, ενώ όταν τα παραδέχονται στη Βουλή όσοι κάνουν τη γνωστή “προοδευτική” μπουγάδα στην κυβέρνηση της ΝΔ, είναι απλά …Τρίτη.

          Αναδημοσιεύεται από τον «Ριζοσπάστη» της Πέμπτης 8 Φλεβάρη 2024

          Όταν τα λέει το ΚΚΕ είναι τσιπάκια. συνομοσιωλογίες αλλά όταν τα λένε βουλευτές της Κων/πουλου είναι μία ακόμα μέρα, δεν τρέχει τίποτα, πέρα βρέχει

          Από πολιτική ουρά του Σύριζα, πολιτική ουρά του Κόμματος στο οποίο ανήκει ο κ.Μπιμπίλας

          Καλά το πάτε.”ΚΚΕδολόγοι” του διαδικτύου

        3. Ανώνυμος

          Του πατέρα της νίκης όπως τον λέγατε; Εκείνου που ΔΗΜΌΣΙΑ έλεγε σε αμερικάνικες εφημερίδες να βομβαρδίσουν οι ΗΠΑ 30 σοβιετικές πόλεις; Του ανθρωπου που χαρακτήρισε Λαϊκές Δημοκρατίες και ΕΣΣΔ “σιδηρούν παραπέτασμα”(*) αμέσως μετά την αντιφασιστική νίκη των λαών

          Όσο και να προσπαθείτε απο τον ρατσιστη δεν ξεφευγεται ευκολα, “δικαιωματιστές” μου. Η διαφορά του είναι πως ο Τσώρτσιλ ως γόνος αστών έλεγε χύμα δημόσια τον αντικομμουνισμό του και δεν κρύβονταν

          (*) Ο Τσίπρας μαζί με τον Ορμπάν κατά της ΕΣΣΔ για το σε κείμενο της ΕΕ με την ορολογία “σιδηρούν παραπέτασμα” το 2019

        4. Ανώνυμος

          Εσείς τον φέρατε στην κουβέντα Ως αξιόπιστο μάρτυρα υπέρ του Στάλιν και κατά του Τρότσκι!!!!
          Η πατάτα που κάνατε δεν χωνεύεται με τίποτα απ’ ότι βλέπω.
          Τώρα ΚΚΕδες ρατσιστη τον λέτε…..τον πατέρα της νίκης!

        5. Ανώνυμος

          Όπως σου ξαναέγραψα ο Τσώρτσιλ ήταν αντικομμουνιστής. Παρόλα αυτά

          1) Κάνει παραδοχές για την Σ.Ε..Δεν μασούσε τα λόγια του.
          Τον θεωρούσατε πατέρα της νίκης υιοθετήτατε το σήμα V με τα δύο ΄δάκτυλα που πρωτολάνσαρε ο Ουίστον. Τον οποίο ανακαλύψατε ως ρατσιστή κάπως αργά το 2020. Πριν δεν λέγατε κουβέντα.Όσο έλεγε για σιδηρούν παραπετασμα και έκανε αντικομμουνιστικό αγώνα όλα γαι εσάς ήταν μέλι γάλα

          Το επιχείρημα είναι πως ακόμα και ο πιο σφοδρός αντικομουνιστής δεν έλεγε τις παπάτζες που βγάζετε από το μυαλό σας

          2) Προειδοποιεί επίσημα το 1959 μέσα στη Βουλή των Λόρδων την αστική τάξη στην Αγγλία για το ο,τι δεν ξεμπέρδεψαν με το “φάντασμα ” του Στάλιν παρά τον αντισταλινισμό. Για αυτο και αναγκάζετε να κάνει παραδοχές

          Καλύτερα να σκίσετε κανένα μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο γιατί από λογική σκέψη δεν σκίζεται. Αν είχατε έστω και ψήγματα λογικής σκέψης δεν θα πιστεύατε πως τα μνημόνια ( δηλαδή το Μάαστριχ που τα προέβλεπε όλα αυτά από το 1992 και ο ΣΥΝ το ψήφισε) καταργούνται μέσα σε ΕΕ ΝΑΤΟ και Καπιταλισμό

        6. Ανώνυμος

          Και εγω σου ξαναεγραψα, κανατε πατατα, νομιζετε οτι οι θαμωνες εδω τρεφονται με κουτοχορτο. Δεν μπορειτε να παρετε πισω οσα γραψετε, Το οτι επιμαλεστηκατε τον ρατσιστη Τσώρτσιλ, δεν ειναι κατι που ειμαστε ετοιμοι να καταπιουμε αμασητο. Σας εχει χαρακτηρισει και σας χαρακτηριζει παντα ο κυνισμος και η ελλειψη αρχων.

        7. Ανώνυμος

          Για πες μας 12/02/2024 at 16:49 που κατάπιες της γλώσσα σου όταν αναφέρθηκαν το που πότε προς ποιους και το γιατί της ομιλίας Τσώρτσιλ του 1959.

          Που μέχρι και το 2020 και την δολοφονία στις ΗΠΑ του αφροαμερικάνου Φλόιντ από αστυνομικούς είχατε τον Τσωρτσιλ για σύμβολο Και να σου το σημα της νίκης που λάνσαρε ο Τσώρτσιλ, να σου και το “σιδηρό παραπέτασμα” και να σου κάθε αντικομμουνιστική παπάτζα που πρωτολάνσαρε ο Ουίνστον

          Σου κακοέπεσαν πως δεκάδες άλλοι που δεν ήταν κομμουνιστές όπως οι Αμερικανοι Δημοσιογράφοι που κάλυπταν τις Δίκες της Μοσχας
          παραδέχονται γεγονότα και αντικειμενικές καταστάσεις για την Σ.Ε. και τον ΓΓ του ΠΚΚ-μπ και έβγαλαν και βιβλίο υπερ της Σ.Ε το οποιο επανεκδόθηκε πολλές φορές

          Αλλά από λογική σκίζετε. Όπως σκίσατε και τα μνημόνια κρυφοδεξιούληδες

      4. Ανώνυμος

        Ο φασισμός από την ίδρυση του και ανέκαθεν απευθύνονταν στο μικροαστικό στοιχείο. Εξου και το σήμα του ιδρυτή του Μουσολίνι, ο διπλός πέλεκυς. Είναι η ιδεολογική επιδραση της αστικής τάξης στο μικροαστικό στοχείο σε εποχές κρίσης
        \
        Τα γράφω για τους διαστρευλωτές που ακόμα δεν χωνεύουν την Κόκκινη σημαία με το Σφυροδρέπανο του 2ου Εργατικού Κράτους που εμφανίστηκε στον Κόσμο στο Ραιχσταγκ

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ο φασισμός από την ίδρυσή του αγκάλιασε τον κοινωνικό συντηρητισμό. Οι ιδέες αυτές, όπως πχ ράτσα, αίμα, τιμή, φυλή, υποταγή όλων στο έθνος, χαρακτήρισε και τους συντηρητικούς ομοφυλόφυλους, όπως πχ τους παπάδες του Βατικανού, και κορυφαίους ναζί όπως ο Ερνστ Ρεμ.

          Αντιθέτως, ο κομμουνισμός ως κίνηση που ανατρέπει την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων, χαρακτήρισε την πρώτη δεκαετία της ΕΣΣΔ με πολύ πρωτοποριακά μέτρα όπως πχ την νομιμοποίηση της ομοφυλοφυλίας, κλπ. Αργότερα η συντηρητική αντεπανάσταση επί Στάλιν, θα τα καταργήσει όλα αυτά.

          Το ΚΚΕ, πιστό στον Στάλιν και όχι φυσικά στα πρώτα χρόνια της ΕΣΣΔ, προωθεί σήμερα πουριτανισμό και υποκρισία ως κοινωνικές σχέσεις.

        2. Ανώνυμος

          ” Ο φασισμός από την ίδρυσή του αγκάλιασε τον κοινωνικό συντηρητισμό.”

          Τα έχεις μπερδέψει. Οι ιδεολογίες και τα “πολιτικά ρεύματα” απευθύνονται συγκερκριμμένα σε ταξεις ή σε στρώματα μικρο μεσο αστικών τάξεων όχι στον αέρα γενικά και αόριστα όπως νομίζεις.

          Ο Φασισμός στηρίζεται και απευθύνεται κατεξοχήν στους μικροαστούς εξου και ο διπλός πέλεκυς (ο ένας ταχα μου ταχα μου κατά της αστικής τάξης ο άλλος κατά του προλεταριάτου) .

          Έρχεται όμως από πάνω αποτελεί ιδεολογία της αστικής τάξης στην προσπάθεια της να επαναπροσεταιριστεί τους χρεωκοπημένους από τις οικονομικές κρίσεις μικροαστούς κατα του προλεταριάτου Και επειδή “χέρι που τον ταϊζει δεν το δαγκώνει”, πρώτος ο φασισμός μίλησε για υγιή σωστή επιχειρηματικότητα. Για διαβάστε το βιβλιο για την Ιταλική “διπλή” μαυροκοκκινη χρονιά 1919 -1921;

          Πρόβαλε το συντεχνιακό πνεύμα του Μεσαίωνα και πολέμησε τον ταξικό Συνδικαλισμό. Ποιος πρωτοείπε το “έξω τα κόμματα από τα συνδικάτα”; Σας θυμίζει κάτι αυτό; Επoχές πλατειών μήπως;

          Ποιος πρωτο ανακήρυξε το κράτος ως “Ολοκληρωτικό”;

          Και οι εκπλήξεις συνεχίζονται αν διαβάσετε την “εργασιακή χάρτα” της φασιστικής Ιταλίας Πόσοι δήθεν αριστεροί ή σοσιαλδημοκράτες την έχουν μισοαντιγράψει;

          Όσο για το Βατικανό για πες μας για την στάση του Βατικανού απέναντι στον Φασισμό του Μουσολίνι (συνθήκη Λατερανού αν σου λέει κάτι) αλλά και στο Ναζισμό του Χίτλερ;

          Λογικό να σας έχει κάνει το πολιτικό μυαλό σας κρεμ μπουλέ η αστική προπάγανδα με τους “δικαιωματισμούς” των 1960’ς 1970΄ς

          Ο Στάλιν έχει κατηγορηθεί -και τις περισσότερες φορές ψευδως – για πολλά πράγματα εκτός από όσο ξέρω μερικά όπως: Την κλιματική αλλαγη και τις διώξεις αναρχικών. Δεν νομίζω όμως να φταίει ο Στάλιν για την καταδίκη στην Αγγλία του Τιούρινγκ μιας και γράφεις για ¨”συντηρητισμό”

          ΥΓ.
          Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα για τoν Φασισμό, πέρα από το πρωτοαναφερόμενο βιβλίο για την διπλή κόκκινη χρονια υπάρχουν
          1) Το βιβλίο του Βασίλη Ραφαηλίδη “Θερμοί και Ψυχροί Πόλεμοι” με το κεφάλαιο της συμπεριφοράς.

          2) Τα κείμενα του παλιού blog LR. Μπας και μάθετε πως Εζρα Πάουντ και διάφοροι άλλοι καλλιτέχνες φιλόσοφοι, καθηγητές πανεπιστημίων οικονομολόγοι κάθε άλλο παρά ήταν τυχαίοι. Έγινε μπόλικη “δουλίτσα”

        3. Ανώνυμος

          Ρε κκε σαλάτα τα έχεις κάνει κ στην ανάλυση του φασισμού!!!

          Α. Ο φασισμός ξεκινά από τον Μουσολίνι που ήταν ηγέτης της Αριστερής πτέρυγας του σοσιαλιστικό κόμματος και τις ομάδες που διοικούσε, όταν αποφάσισαν πως η ενότητα, η διάσωση, η πρόοδος και το κοινό πεπρωμένο του ιταλικού έθνους, είναι ο υπέρτατος στόχος της εργατικής τάξης!!!

          Β. Η λέξη φασισμός προέρχεται απ την λέξη “φάτσι” που σημαίνει ενότητα στα ιταλικα.

          Γ. Ο φασισμός είναι ο πιο βάρβαρος καπιταλισμός, έχει καρδιά του το εθνικό αλλά κ υπερεθνικό κεφάλαιο, ενώ έχει ως κορμό την μικροαστική τάξη. Ταυτόχρονα προσπαθεί να στρατευσει κ την εργατική τάξη στο όνομα του “κοινού εθνικού πεπρωμένου”, στο όνομα της κοινότητας “έθνος/κράτος” που αξιωματικών τίθενται υπεράνω όλων, ενώ περικλείει όλες τις “υγιείς δυνάμεις του έθνους”, εκτός που την ομιφολοφυλια, την ταξική πάλη, την αναρχία, τον κομμουνισμό.

          Δ. Ο φασισμός κ ο ναζισμός οικοδομουν κράτος πρόνοιας κ κοινωνικό κράτος, έχουν κ έναν κρατικό τομέα στην οικονομία. Αυτό σε το χαρακτηριστικό τους, εινσι κοινό με την σοσιαλδημοκρατια αλλά και τον σταλινισμό.

          Ε. Ο Στάλιν στην ΕΣΣΔ παγιώνει μια συντηρητική αντεπανασταση, όπου ήδη σταδιακά έχουν καταργηθεί , πολλές από τις κατακτήσεις του Οκτώβρη τόσο στην οικονομία, όσο κ ευρύτερα στην κοινωνία.

          Στ. Ο νεοφιλελευθερισμος έχει επίσης πολλά κοινά με τον φασισμό: Είναι εναντίον της πάλης των τάξεων, υπέρ του πανίσχυρου κράτους ελέγχου και καταστολής, ενώ αποτελεί την έτερη καπιταλιστική πρόταση διαχείρισης του καπιταλισμού.

        4. Ανώνυμος

          Ο Μουσολίνι ήταν μετριοπαθής σοσιαλιστής.
          “Κεντριστή” θα τον λέγαμε
          Απο θεωρίες 2 άκρων καλά το πας 13/02/2024 at 14:52

          Έφυγε από το σοσιαλιστικό κόμμα κατα την περίοδο του 1ου Παγκόσμιου Πολέμου που πολέμησε. Αρχικά και μετά τον πόλεμο ήθελε να ασχοληθεί με το θέατρο αλλά μετέφερε το θέατρο στην πολιτική. Ο Χεμινγουέι δεν του είχε καμία εμπιστοσύνη μιας και είχε μπει σε συνέντευξη τύπου με βιβλίο μεταφρασης που το κρατούσε..ανάποδα

          Ο Φασισμός προπαγανδίζει οτι οι μικροαστο’ι είναι “ξεχωριστή” τάξη με διαφορετικά συμφέροντα τόσο της αστικής που την καταπιέζει, δεν της επιτρέπει την άνοδο στην “καλή κοινωνία”, όσο και του προλεταριάτου που τους φοβίζει μην τυχον προλεταριοποιηθούν και καταλήξουν εκεί
          Εξού και το σύμβολο με τον Διπλό Πέλεκυ.Ο φασισμός δεν είναι κατά του καπιταλισμού αλλά υπέρ του καπιταλισμού που δεν κόβεi το όνειρο στο μικρό κεφάλαιο για “άνοδο” στα σαλόνια της “καλής κοινωνίας” και δεν την τσακίζει ( και τόσο πολύ ) το Μεγάλο Κεφάλαιο.Και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα γεμάτη

          Στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ιδεολόγημα της αστικής τάξης που ερχεται από τα πάνω και να επαναπροσεταιριστεί (να ξαναβάλει στο καπιταλιστικό “μαντρί”) τους χρεωκοπημένους φοβισμένους μικροαστούς. Στην θεωρητικοποίηση της φασιστικής προπαγάνδας δούλεψαν αρκετοί “λειτουργικοί” διανοούμενοι και καθηγητές πανεπιστημίων

          Ο φασισμός αναβιώνει το συντεχνειακό πνεύμα του Μεσαίωνα σε βάαος φυσικά του συνδικαλισμού, Δενα απαγόρευε π.χ. στο να υπάρχουν οργανωσεις αρκεί να ενδιαφερόντουσαν μόνο για τα δικά τους περιχαρακωμένα τόσο ως κ΄λαδου όσο και γεωγραφικά συμφέροντα

          Π.χ.παράδειγμα οι ράφτες στην περιοχή Α νοιάζονται μόνο για τα συμφέροντα του κλάδου τους χωρΊς καμία σύνδεση με κοινά αιτήματα με άλλα σωματεία και μπορεί και να βρίσκεται σε κόντρα με τους ράφτες στην περιοχή Β

          Πρωτος ο Μπενίτο ανακήρυξε το κράτος του και συντεχνειακό και ολοκληρωτικό δηλαδή όλα γύρω από το (αστικό) κράτος. Για διαβάστε την εργασιακή χάρτα της φασιστικής ιταλίας. Πόσοι άραγε σοσιαλδημοκράτες τoν έχουν “αντιγράψει”; ”

          Παραφράζοντας τον Λένιν θα μπορούσαμε να πουμε -με την πιθανότητα ενδεχόμενου λάθους- πως ο φασισμός είναι το ανώτατο στάδιο της αστικής δημοκρατίας την Τελευταία περίοδο του Καπιταλισμού δηλαδή την περίοδο του Ιμπεριαλισμού.

          Ο Λένιν πριν την πολιτική εμφάνιση του Μουσολίνι στο προσκήνιο στον “Ιμπεριαλισμό Ανώτταο Στάδιο του Καπιταλισμού” αναλύει καποιες καταστάσεις γα την σαπίλα του Καπιταλισμού την εργατική “αριστοκρατία” και τις θεσούλες που αποσπούσε για συναινέσεις

          Η Δύση μετά τη Οκτωβριανη επανάσταση αναγκάστηκε να αντιγράψει κάποια πράγματα σε υγεία πρόνοια από την Σ.Ε.λόγω του αντίκτυπου της Οκτωβριανής Επανάστασης στους λαούς

          Το κράτος πρόνοιας όμως που το είδες όταν ο Γκέμπελς έγραφε “Κανόνια αντί για βούτηρο” και συμβούλευε να πλένουν τα χέρια τους οι εργάτες στα εργοστάσια με…άμμο αντι για νερό!

          Η πολεμική βιομηχανία στην Γερμανία ήταν για γέλια σε βαθμό που τα τανκ της προς την Πράγα σταματούσαν λόγω..βλάβης και τα πήγαιναν με..το..τρενο. Αν οι Δυτικοί ήθέλαν να “τελειώσουν” με τον Χίτλερ, μπορούσαν να τελειώσουν. Αλλά μετά ποιος θα πολεμούσε την Σοβιετική Ένωση;? Ε;

          Αυτό απαντά και εν μέρει στην παπάτζα του Ε περί Στάλιν που θα αποδομηθεί σε επόμενο σχόλιο

          Αν οι ΑγγλοΓάλλοι δεν τους χάριζαν πακέτο την Τσεχοσλοβάκικη Βιομηχανία με το σύμφωνο του Μονάχου και δεν τους τροφοδοτούσε η Γαλλική Βιομηχανία ούτε βήμα δεν θα μπορούσαν να κάνουν πέρα από Πολωνία και αυτο παίζεται

          Για περισσότερες πληροφορίες

          Βασιλης Ραφαηλίδης “Θερμοί και Ψυχροί Πόλεμοι”
          Έρνεστ Χεμινγουει “Εκείνα τα χρόνια”
          ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ Θ. “Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος”

          Επίσης και
          Ρίζες και δρόμοι του πρωτογενούς φασισμού
          Η φασιστική σοσιαλδημαγωγία στην “διπλή κόκκινη χρονιά”*
          https://fadomduck2.blogspot.com/2015/02/blog-post_96.html
          Η εργασιακή χάρτα της φασιστικής Ιταλίας.

        5. Ανώνυμος

          Ναι μωρέ αντεπανάσταση
          που προχώρησαν οι σοσιαλιστικές σχέσεις σχέσεις παραγωγής
          η κολλεκτιβοποίηση (δηλαδή ήθελες να υπάρχουν τσιφλικάδες πλούσιοι αγρότες σε βάρος των υπόλοιπων;)
          που υπήρχε 0(μηδέν) ανεργία
          8ωρο για πρωτη φορά στον κόσμο και μετέπειτα 7ωρο ενώ σε ορυχεία και βαρια βιομηχανία δούλευαν λιγότερο
          που οι γυναίκες έπαιρναν εκλεγόντουσαν σε δημόσιες θέσεις για πρωτη φορά στον κόσμο
          που οι εμποροχρηματικές σχέσεις έπαιζαν δευτερεύοντα ρόλο
          που η Σ.Ε. στηρίχθηκε στα δικά της πόδια με δική της βαριά βιομηχανία
          ( εκτός και αν οι πάνσοφοι μας πουν πως γίνεται σοσιαλισμός χωρίς βιομηχανία και σκορδαλία χωρίς σκόρδο )

          ;Όσο προχωράνε οι σοσιαλιστικες σχέσεις τόσο μειώνεται ο ρόλος και ή “ανεξαρτησία”(δηλαδή αυθαιρεσία) τα ειδικά προνόμια των “ειδικών” . Και αυτό οι “ειδικοί” δεν το ήθελαν. Το σύνταγμα του 1936 που έδινε πίσω πολιτικά δικαιώματα σε πρώην αστούς βασιλόφρονες λόγω πως προχωρούσαν οι σοσιαλιστικές σχέσεις παραγωγής άρα δεν είχαν κάτι να φοβηθούν

        6. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          14/02/2024 at 10:23 δεν αποδόμησες κάτι από αυτά που έγραψα, μόνο είπ[ες τα ίδια με περισσότερτα λόγια. Οσο για τον σταλινισμό και τη σοσιαλδημοκρατία αλλά και τον φασισμό, έχουν ένα κοινό: Οικοδομούν και οι τρεις ένα κράτος πρόνοιας και ένα κοινωνικό κράτος. Η σοσιαλδημοκρατία και ο φασισμός υπό καπιταλιστικό πλαίσιο, ο σταλινισμός υπό γραφειοκρατικό πλαίσιο. σοσιαλδημνοκρατία/φασισμός ήταν η καπιταλιστική απάντηση στην κομμουνιστική επανάσταση, ο σταλινισμός ήταν η γραφειοκρατική άρνηση αυτής της επανάστασης

        7. Ανώνυμος

          Θα σου το πω πιο απλά

          Πες ότι κάπου ξαφνικά γίνεται (λέμε τωρα, υπόθεση εργασίας) σοσιαλισμός στην Ελλάδα

          Τα περισσότερα στελέχη του “εξωκοινοβουλίου”
          θα ήθελαν να είναι ισότιμοι με μένα, τον εργάτη από το πακιστάν την ινδία,
          τον απόφοιτο ιεκ ή τεχνικού λυκείου και να συναποφασίζουμε για το εργοστάσιο ή τον τόπο εργασίας;

          Θα ήθελαν αν θεωρούσαν τον ευατό τους ειδικό μηχανίκο να μπαίνει φρένο και έλεγχός σε τυχόν διοικητικα καθήκοντα από το σωματείο του εργοστασίου μέσα από Γ.Σ.;? Να έχουν ίδιιες ή περίπου ίδιες απολαβές σε βιοτικό επιπεδο (δωρεάν υγεία παιδεία πολιτισμός αθλητισμός διακοπές ) με τον απλό εργαζόμενο ;

          Νομίζω πως η απάντηση είναι προφανής. Απλά πολιτικά μην κοροϊδεύετε τον εαυτό σας.

        8. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          14/02/2024 at 11:57, ΚΚΕδίνι, εάν λέμε τώρα γίνονταν σοσιαλισμός στην Ελλάδα, ΕΣΥ και το ΚΚΕ θα ήσασταν οι πρώτοι που θα διεκδικουσατε το να αποφασίζει το επαγγελματικό στέλεχος του ΚΚΕ, ΚΑΙ ΌΧΙ το να αποφασίζει ο ντόπιος εργάτης, ο εργάτης από την Ινδία και ο εργάτης από άλλες κομμουνιστικες δυνάμεις.

        9. Ανώνυμος

          Αυτός είναι ο λόγος που τιμάτε τον τρότσκι. “Μπαίνουν πολλοί εργάτες στο Κόμμα” έγραφε στα 1930’ς 14/02/2024 at 13:31.
          Παθαίνετε αλλεργία στην ιδέα ένας απλός εργάτης να συναποφασίζει με εσάς γιατί θεωρείτε τον ευατό σας κάτι ανώτερο.
          Ξέρουμε το πως δουλεύει το ΚΚΕ το ΠΑΜΕ στους εργάτες. Το πως δουλεύεετ εσείς δεν διευκρινήσατε. Π.χ. η απόφαση να στηρίξετε “κυβέρνηση αριστεράς”(Σύριζα – Ανελ) από το 2012 ήταν αποτέλεσμα διαδικασιών, εκλογών η κάποιες κορυφές απλά το είπαν και έτσι έγινε;

        10. Ανώνυμος

          Κκεδες, έχετε κάνει επάγγελμα την παραποίηση.
          Κιπ γκοϊν μποϊν μποϊν.

        11. Ανώνυμος

          @16/02/2024 at 19:07

          Κάτι σε ρώτησαν, αλλά δεν απάντησες. Οκ το μικροαστικαριατό που φαντασιώνεται επαναστάσεις -λες και μια επανάσταση είναι ένα εύκολο πράγμα-θα είναι to πρώτο που θα την καταγγείλει αν γίνει και δεν πάρουν “καρέκλες”..

          Και και “καρέκλες” της δώσουν, μετά θα την ξανακαγγείλει μόλις “σφίξουν τα γάλατα” ‘η αν διαπιστώσει πως ο ρόλος των μικροαστών διαννοούμενων περιορίζεται από την μεγαλύτερη ενασχόληση του λαού με τα κοινά όπως ο Τρότσκι πόυ δεν ήθελε να συμμετέχουν τόσοι εργάτες σε ένα..Κομμουνιστικό Κόμμα (πηγη Marxist.org)!

          Καλά το πάτε

  6. Ανώνυμος

    Το’χετε πιασει λαθος το θεμα. Η Ελλας περναει ενα μεταμοντερνο ψηφιακο μεσαιωνα.
    Παρακαλω να περασει.
    Σαταναδες ερχεται το τελος, η οργη του θεου,
    Το παλατακι του Χριστού το καφενειον η Ελλας.

    Reply
  7. Raziel

    “Τι θα συμβεί στους ΛΟΑΤΚΙ αν “έρθει το ΚΚΕ στα πραγματα” ?”

    Ό,τι συμβαίνει στην πουτινική Ρωσία και στο Ντονμπάς. Θέλει και ερώτημα; Αφού κιχ δεν βγάζουν για τα εγκλήματα της πουτινικής δικτατορίας απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα τα υποστηρίζουν κανονικότατα.

    Να γιατί πολεμάνε οι Ουκρανοί ΛΟΑΤΚΙ με λύσσα τον Ρώσο διαμελιστή. Όχι θα κάτσουν να ανέχονται καταστάσεις Καντίροφ.

    ΔΕΝ ΣΦΑΞΑΝΕ!!!

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Αυτος ο οακκιτης ειναι σαν το βακιλλο. Δεν καταπολεμςιται ουτε με θειαφι.

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Προφανώς και δεν σε ενδιαφέρει τίποτα άλλο, εκτός από την ιδιαιτερότητά σου. Για τη γενοκτονία στο Ντονμπας δεν δίνεις δεκαρακι

      Reply
      1. Raziel

        Δεν έχω να πω κάτι για την γενοκτονία στο Ντονμπάς γιατί απλούστατα ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Είναι ένα ακόμα κρεμλινικό παραμύθι που έχει ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΕΙ εδώ και πολύ καιρό και μόνο εσείς το έχετε χάψει:

        https://en.wikipedia.org/wiki/Accusations_of_genocide_in_Donbas

        https://www.wral.com/story/fact-check-putin-says-russians-face-genocide-in-ukraine/20163715/

        Αντιθέτως η καταστολή των ΛΟΑΤΚΙ στην Ρωσία και στα κατεχόμενα είναι ΓΕΓΟΝΟΣ. Πάρτε θέση λοιπόν και μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας. Όποιος είναι αντιφασίστας ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ανοιχτά τον φασισμό που υφίστανται οι άνθρωποι αυτοί από την πουτινική δικτατορία και στέκεται αλληλέγγυος. Κάντε το λοιπόν τι περιμενετε; Σας εμποδίζει ο “οακκίτης” να καταδικάσετε ανοιχτά την καταστολή των ΛΟΑΤΚΙ; Αφού είστε…αριστεροί και…αντιφασίστες.

        Αλλά πως να το κάνετε αφού τα ίδια πιστεύετε. Φασισμός με “αντικαπιταλιστικό” προσωπείο αυτή είναι η αντι-woke αντίληψη σας. Υπάρχουν δύο ειδών κριτικές απέναντι στα αστικοδημοκρατικά κινήματα της δυτικής, φιλελεύθερης αστικής δημοκρατίας τύπου metoo, ΛΟΑΤΚΙ κλπ. Η μία είναι από τα ακροδεξιά και η άλλη από τα αριστερά.

        Εσείς είστε με την πρώτη. Απλά την ντύνετε στα χρώματα της δεύτερης. Και αυτό είναι πολύ πιο επικίνδυνο. Είστε εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ διότι τάσσεστε ιδεολογικά με το ρωσοκινέζικο Άξονα ο οποίος πολεμάει με λύσσα στοιχειώδεις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα και μισεί τις κατακτήσεις της φιλελεύθερης αστικής δημοκρατίας οι οποίες κερδήθηκαν με ΑΓΩΝΕΣ των λαών και των καταπιεσμένων ακριβώς γιατί επιδιώκει ΦΑΣΙΣΜΟ τόσο στο εσωτερικό του (Ρωσία, Κίνα) όσο και έξω από αυτόν. Μέσω της ακροδεξιάς ατζέντας ο ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΚΟΣ Άξονας διεισδύει μέσα στην Δύση, την υπονομεύει από μέσα για να χώνει τα νύχια του και να εξαγοράζει τμήματα των αστικών τάξεων, πολιτικούς και κόμματα για να προωθεί και να ενισχύει τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών, ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ κεφαλαίων έναντι των αντιπάλων του.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Έχεις δίκιο οακκίτη! όπως λέει και το σάιτ σου:
          Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΝΑΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΣΤΑ ΠΟΥΤΙΝΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

        2. Ανώνυμος

          Επίσης παραμύθιτου Κρεμλίνου θα είναι για εσάς το φλεγόμενο κτηριο των Συνδικάτων στην Οδησσό στις 2 Μαιου του 2014 Είναι γνωστό πως στην Ουκρανία δεν υπάρχουν Φασίστες

          Απόδειξη. Μία από τις Ουκρανικές Φέμμεν ( των “δικαιωμάτων” κλπ κλπ)΄έβγαζε σέλφι με φοντο το φλεγόμενο κτήριο των Συνδικάτων.

          απορώ ΟΑΚΚιτη γιατί δεν αναφέρεις και Τις Ρώσικες τραγουδίστριες των Πουσυ ράιοτς σαν αγωνα ελευθερίας,

        3. Κώστας

          εν τω μεταξύ ο Πόλεμος στην Ουκρανία τελειώνει και, εκτός από την κλίκα που πουλάει τα όπλα της Ουκρανίας,τους ουκρανούς ναζί και τον Μητσοτάκη, ένας φορέας θα στεναχωρηθεί παγκοσμίως

          η ΟΑΚΚΕ. Που θυμάται το θέμα των ΛΟΑΤΚΙ για την Ρωσία, όχι όμως για την μονοκομματική δικτατορία ΝΑΤΟ και Αζόφ στην Ουκρανία. Γιατί το Αζόφ είναι ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές μάλλον, άρα και οι ναζί στην Γερμανία του 33-45 επίσης

          οι λαοί των 2 χωρών θα χαρούν και θα αρχίσουν να κοιτάνε ποιο μέλλον θα μπορούν να έχουν και πως θα είναι καλύτερο από αυτό που ζήσανε το 14-22 και το 22-24,

          ΗΠΑ και ΕΕ επίσης γιατί πετάξανε από πάνω τους ένα πρόβλημα, κάτι Πολωνίες θα αρχίσουν να θέτουν θέματα για την Δυτική Ουκρανία, χωρίς βέβαια η ΟΑΚΚΕ να τις καταγγείλει γιατί εντός της νατοικής πατρίδας μπορεί να γίνονται και ανακατατάξεις συνόρων

          έτσι λοιπόν, ξαφνικά, μια μέρα, όλος ο πλανήτης θα πει “εδώ που τα λέμε έπρεπε η Ουκρανία να τιμήσει την υπόγραφή της στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο του 22”. Και η ΟΑΚΚΕ θα πει πως όλος ο πλανήτης είναι … πουτινάκια

          Κώστας

        4. Ανώνυμος

          Ρε συ Ραζιηλ, νόμιζα ότι υπήρχαν μόνο ο Μιχαήλ και ο Γαβριήλ. Διάβασα ότι ο Ραζιηλ είναι χαρντκορ Καμπάλα μυστικισμός. Το σχέση έχει όμως η Καμπάλα με την ΟΑΚΚΕ;
          Θρησκευόμενος και μιλάς για ” πουτινικα σκυλιά της εκκλησίας”;

        5. πικαπα

          Ρε συ ανώνυμος 14/02/24 at 18.21 φως φαναρι, ειναι απλη συνωνυμια. Συμπτωσις,

  8. Ανώνυμος

    Ρηχό κείμενο που δεν έχει τίποτα να προσφέρει στην επιστήμη. Το χειρότερο σημείο του, η κατάληξη του: “Υπάρχει πλήθος παιδιών που είναι εγκαταλειμμένα εδώ και εκεί, μέσα στις κακοποιητικές συνθήκες διαφόρων ιδρυμάτων, δημόσιων και ιδιωτικών, για τα οποία μια τέτοια υιοθεσία, τόσο από τα ομόφυλα όσο και από τα ετερόφυλα ζεύγη, θα ήταν σανίδα σωτηρίας” .
    Ακόμα πιο μεγάλο πλήθος εγκαταλειμενων παιδιών υπάρχουν στην Αφρική. Η και στην Ευρώπη, τόσα προσφυγακια ασυνόδευτα, μερικά μάλιστα με τραγικές εμπειρίες. Εκεί μπορούν να διαπρέψουν οι ΛΟΑΤΚΙ με γονεϊκές ανησυχίες.

    Reply
  9. Raziel

    Παραμύθι δεν είναι η φωτιά παραμύθι είναι ότι οι μόνοι ένοχοι είναι οι Ουκρανοί φασίστες:

    https://ourbabadoesntsayfairytales.wordpress.com/2014/05/06/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%B6-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CF%83/

    https://en.wikipedia.org/wiki/2014_Odesa_clashes

    https://khpg.org/en/1407453894

    Αλλά ας μην μείνουμε στο ουκρανικό γιατί θα ξεφύγουμε τελείως. Στην περίπτωση της Ρωσίας δεν είναι ότι έχουμε συμμορίες ναζήδων που στοχοποιούν ΛΟΑΤΚΙ αλλά το ίδιο το ΚΡΑΤΟ. Αυτό είναι ακόμη χειρότερο και μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε. Όταν το επίσημο κράτος επιτίθεται σε κοινωνικές ομάδες στην πραγματικότητα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ και τα εγκλήματα του ναζιστικού παρακράτους. Εξτρεμιστές οι ΛΟΑΤΚΙ. Και πάλι όμως καμία καταδίκη. Γιατί αυτή η επίμονη άρνηση; Αδικαιολόγητο για “αντιφασίστες”. Περιμένω μία εξήγηση.

    Και επειδή αναφέρθηκε και το παράδειγμα με τις Pussy Riots εάν κάτι ανάλογο συνέβαινε στην Ελλάδα θα φωνάζατε για χούντα της ΝΔ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και δεν ξέρω τι άλλο. Όταν όμως συμβαίνει στην πουτινική Ρωσία στην “καλύτερη” σιωπή στην χειρότερη το υπερασπίζεστε ανοιχτά. Για τον “Παστίτσιο” όλοι φωνάζατε για λογοκρισία, τρομοκρατία και πολύ σωστά. Αλλά ένα περίεργο πράγμα όταν αυτά συμβαίνουν στην Ρωσία εκεί ή δεν μιλάτε ή τα υποστηρίζετε. Εάν αυτό δεν λέγεται ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ πως λέγεται άραγε; Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να βρω συνειδητά τάσσεστε στο πλευρό της πουτινικής δικτατορίας. Και αν υπάρχει πείτε την και σε μένα να καταλάβω την στάση σας.

    Υπήρχε περίπτωση να φυλακίζονται σήμερα όσοι διαμαρτύρονται εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να μην φωνάζατε για χούντα; Τώρα όμως που συμβαίνει στην Ρωσία με αφορμή τον πόλεμο; Α δεν είναι το ίδιο ε; Δεν πάει έτσι ρε παίδες.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Για να ποστάρεις Raziel από το μη αξιόπιστο wikipedia υπάρχει μία πολιτικηβ απελπισία

      Reply
  10. Raziel

    Για τον Ανώνυμο 18:21

    Ο Raziel ήταν ο ένας εκ των δύο πρωταγωνιστών στη σειρά παιχνιδιών Legacy Of Kain στο PS1 και PS2. Ο άλλος ήταν ο Kain. Όσοι έχουν ασχοληθεί καταλαβαίνουν. Μας έμειναν και αυτά από την παιδική μας ηλικία.

    Reply
  11. Ανώνυμος

    The Guardian : Η Ελλάδα πρώτη ορθόδοξη χώρα που αποδέχεται την τεκνοθεσια από τους ΛΟΑΤΚΙ.
    Να λοιπόν ποια είναι η ουσια: κερκόπορτα στην Ανατολική Ευρώπη η Ελλάδα.

    Reply
    1. Raziel

      “Η Ελλάδα πρώτη ορθόδοξη χώρα που αποδέχεται την τεκνοθεσια από τους ΛΟΑΤΚΙ”

      Μα ακριβώς αυτό επιδιώκει ο Μητσοτάκης. Εργαλειοποιεί τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ για να πείσει την Δύση για τον δήθεν φιλοδυτικό, φιλοευρωπαϊκό του χαρακτήρα. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο καιρό αφήνει το θέμα να σέρνεται χωρίς να προσπαθεί να πείσει την κοινωνία με επιστημονικά επιχειρήματα, αφήνοντάς την έτσι βορά στις ορέξεις του φασισμού και του εκκλησιαστικού σκοταδισμού. Οι δε κουκουέδες θα έπρεπε να προβληματίζονται ακόμη περισσότερο διότι οι νεοδημοκράτες δεν επιλέγουν να συγκρουστούν ούτε με το ψευτοκκε το οποίο κατήντησε κανονικότατο φερέφωνο της Εκκλησίας. Πλήρης ασυλία λοιπόν και στον Περισσό από την κυβέρνηση πέρα από τους δικούς της φασίστες όπως Σαμαρά, Βορίδη, Πλεύρη κλπ. Κατά τα άλλα η μόνη…αντιπολίτευση στην Βουλή.

      Όταν μία κυβέρνηση ψηφίζει νόμους δημοκρατικούς για τέτοια ζητήματα χωρίς όμως να εξασφαλίζει τους πραγματικούς, ουσιαστικούς όρους μέσα στην κοινωνία για την εφαρμογή τους στην πραγματικότητα τους ναρκοθετεί και πετυχαίνει το ακριβώς ανάποδο να ενισχύει την κοινωνική καθυστέρηση. Η καταψήφιση της διάταξης το 2018 σχετικά με την αναδοχή και την υιοθεσία από τον Μητσοτάκη ήταν επίσης προβοκατόρικη κίνηση η οποία στο μυαλό ενός συντηρητικού δεξιού ψηφοφόρου έρχεται σε σύγκρουση με τον σημερινό κυβερνητικό νόμο.

      Η κυβέρνηση πέρασε τον νόμο χωρίς να προσπαθήσει να αντιπαρατεθεί, να συγκρουστεί με τον φασιστικό σκοταδισμό αξιοποιώντας τα όπλα της επιστημονικής γνώσης ώστε να ανατρέψει την επιρροή του πρώτου μέσα στην κοινωνία, προσφέροντας έτσι πλήρη ασυλία σε όλους τους ΡΩΣΟΔΟΥΛΟΥΣ φασίστες μαύρους και φαιοκόκκινους. Αυτό αποδεικνύει ότι μόνο ευρωπαϊστές και φιλοδυτικοί δεν είναι.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.