.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Για τη στάση του ΠΑΜΕ στην απεργιακή κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας


Ανακοίνωση της Ταξικής Πτέρυγας

Καταγγέλλουμε τη στάση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην περιφρούρηση της απεργιακής κινητοποίησης στις 28/11 από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Η επιλογή διαμόρφωσης «υγειονομικής ζώνης» απέναντι σε δυνάμεις του μαχόμενου αναρχικού χώρου – τακτική που έχει επαναληφθεί από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ απέναντι σε φοιτητικούς συλλόγους, εργατικές συλλογικότητες, σωματεία – υπονομεύει την ενότητα στη δράση των ταξικών μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού κινήματος.
Είναι τακτική που οδηγεί στην ανάπτυξη της ενδοκινηματικής βίας, παραβλέποντας πως ο εχθρός δεν είναι αυτός που κατεβαίνει μαζί σου στο δρόμο, αλλά το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του και όσοι τους εξυπηρετούν.

Είναι επικίνδυνο μάλιστα σε μια συγκυρία που βασικό ζητούμενο είναι η ανάπτυξη ανατρεπτικών διεκδικητικών αγώνων, μια τέτοια πρακτική να ρίχνει νερό στο μύλο του αστικοποιημένου συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που θέλει να μετατρέψει τις απεργίες σε εργοδοτικές φιέστες η ακόμα καλύτερα να τις καταργήσει. Να περιφρουρήσουμε τους εργατικούς αγώνες από την εργοδοσία, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, τα σχέδια ήττας- όχι από αυτούς που δεν μας «αρέσουν».

Η προσπάθεια να μετατραπεί το ΕΚΠ από όργανο της εργοδοσίας σε όπλο στα χέρια των εργαζομένων, επιτάσσει ταυτόχρονα το ΕΚΠ να είναι ανοιχτό σε κάθε αγωνιστικό ρεύμα που παλεύει πραγματικά για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, και όχι ανοιχτό μόνο σε όσους επιθυμεί η πλειοψηφία της διοίκησης.

Καταδικάζουμε ανοιχτά αυτή τη στάση, που οδήγησε σε οργανωτικές αντιπαραθέσεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αγωνιστριών.

Ως Ταξική Πτέρυγα, θα σταθούμε αποφασιστικά απέναντι σε τέτοιες λογικές και πλάι στους αγωνιστές και τις συλλογικότητες που παλεύουν ειλικρινά για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος ανεξάρτητης οργάνωσης των εργαζομένων, για να αναπτυχθούν μαζικοί διεκδικητικοί αγώνες που θα συμβάλλουν στην υπόθεση της συνολικής ανατροπής της επίθεσης κεφαλαίου-κυβέρνησης-ΕΕ.

30 Νοεμβρίου 2018

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 72.22% ( 9
Συμμετοχές )



6 σχόλια στο “Για τη στάση του ΠΑΜΕ στην απεργιακή κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας

  1. Left G700

    Ας ξεκαθαρίσει πρώτα η αναρχοαυτονομία το διάτρητο χώρο της από μπαχαλάκηδες/θιασώτες τής μηδενιστητικής βίας/πρακτοράκια και μετά να το συζητήσουμε. Μια Ταξική Πτέρυγα που εκτός από ταξική αγωνιστικότητα έχει και πέντε γραμμάρια πολιτικό μυαλό, αυτό το μπέρδεμα των αντιεξουσιαστών με κάθε καρυδιάς καρύδι θα κατάγγελνε πρώτα κι όχι το ΠΑΜΕ.

    Reply
  2. ένας

    Το ΠΑΜΕ φυλάει τα ρούχα του για νάχει τα μισά.
    Η “Ταξική πτέρυγα” σοβαρά πιστεύει ότι έτσι θα προσεταιριστεί (η, ξέρωγώ, “μπολιάσει”) το αναρχομπάχαλο;
    Η επανάσταση δε θα γίνει πια με “αυθόρμητα” ξεσπάσματα και τα κατάλληλα “μπολιάσματα”. Αυτά τάμαθε ο εχθρός κι έχει έτοιμα τα αντίδοτα.
    Τώρα είναι οι καιροί της υπομονής, της επιμονής, και κυρίως της ιδεολογικής σταθερότητας. Η επόμενη επανάσταση θα είναι συνειδητή, και γι αυτό οδοστρωτήρας.

    Reply
  3. μεταβατικος σοσιαλιστης

    Μέσα στην επικαιρότητα βλέπω. Βάλτε και καμιά κριτική στην κυβέρνηση Τζαννετάκη που σας αρέσει κιόλας.

    Reply
    1. α

      Μίλα μας για την 6η ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ το 1956. Ήταν γνήσια ή πραξικόπημα;

      Reply
  4. μεταβατικος σοσιαλιστης

    Ήταν πέναλντι, το είπε και στην αθλητική Κυριακή.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.