.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Γιατί στηρίζουμε τις αριστερές αντικαπιταλιστικές κινήσεις


Παναγιώτης Μαυροειδής

Ηχηρή και ανατρεπτική καταδίκη των «Βλαχοδημάρχων» των ΕΣΠΑ, της κυβέρνησης και του καταστροφικού καπιταλισμού

Ο δήθεν «τοπικός» χαρακτήρας των εκλογών σε Δήμους και Περιφέρειες είναι ο μεταμφιεσμένος μανδύας της «κεντρικής» κρατικής πολιτικής, αλλά με μεγαλύτερους βαθμούς ασυδοσίας, διαπλοκής και απουσίας οποιασδήποτε μορφής λαϊκού ελέγχου. Εφαρμόζεται σε αυτές ένας ειδικός «πολλαπλασιαστής» των πιο εκφυλιστικών χαρακτηριστικών της «κεντρικής» πολιτικής ζωής και αντιπαράθεσης.

Στις συνθήκες αυτές, η παρέμβαση της ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής αριστεράς, έχει ξεχωριστή σημασία, στο βαθμό που επιχειρεί να εκφράσει ακριβώς την ηχηρή αλλά και αριστερής κατεύθυνσης, πολιτική και κινηματική αγανάχτηση και απάντηση σε όλα αυτά.

Ισχυροποίηση μιας Αριστεράς ανεξάρτητης από την αστική πολιτική, τον ρεφορμισμό και τον εκφυλισμό τύπου ΣΥΡΙΖΑ

1. Παίρνουμε θέση καταδίκης της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ. Από τις πυρκαγιές ως τις πλημμύρες, από τα αντεργατικά νομοθετικά τερατουργήματα Γεωργιάδη έως τους «Μεγάλους Περιπάτους» χορηγίας εκατομμυρίων ευρώ στους εργολάβους, είναι σε εξέλιξη μιας διαρκής εκστρατεία του κεφαλαίου μέσω της κυβέρνησης και ενός «επιχειρηματικού κράτους» στα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα.

2. Επιλέγουμε μια βαθύτερη ριζοσπαστική, αντισυστημική τοποθέτηση ενάντια στον καταστροφικό καπιταλισμό της εποχής μας και τις δραματικές επιπτώσεις που έχει σε ανθρώπους (και ειδικά στην εργαζόμενη πλειονότητα πόλης και υπαίθρου) και στο περιβάλλον η αναγόρευση των καπιταλιστικών κερδών και της επέκτασης της «αγοράς» σε βασικό «νόμο» της κοινωνικής ζωής.

3. Στεκόμαστε απέναντι στην ανυπαρξία αντιπολίτευσης ή/και ανοιχτής συναίνεσης στα μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα από μεριάς του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ποικιλώνυμης ακροδεξιάς. Μας προκαλούν αποστροφή τόσο οι από κοινού στηρίξεις ψηφοδελτίων σε Δήμους/Περιφέρειες όσο και η ευκολία των «μεταγραφών» υποψηφίων, που μαρτυρούν μια ορισμένη ταύτιση πολιτικής.

4. Αποκαλύπτουμε τον σύγχρονο «βλαχοδημαρχισμό», ο οποίος σε σχέση με την εποχή του «Μαυρογυαλούρου», έχει πίσω του προγράμματα ΕΣΠΑ, «Τρίτσης», «Φιλόδημος» και άλλα. Έχει ανοιχτές και ευρωπαϊκής κοπής επιχειρηματικές διασυνδέσεις Δημάρχων/Περιφερειαρχών με επιχειρηματικά/εργολαβικά συμφέροντα και χρηματοδοτικούς μηχανισμούς της ΕΕ. Αλλά και πλήθος μηχανισμών εκμαυλισμού της λαϊκής συνείδησης, με σωρό «κατά περίπτωση» πολιτικών, που κάνουν το παραδοσιακό ρουσφέτι να φαίνεται σχεδόν αθώο.

5. Αποκρούουμε τις σκόπιμες συσκοτίσεις ή/και «αριστερές» αυταπάτες για «τίμιους» ή και «αγωνιστές Δημάρχους», που παραπέμπουν σε λογικές διαχείρισης και καθήλωσης της λαϊκής δράσης. Αναδεικνύουμε την ανάγκη του ενεργού αγωνιζόμενου πολίτη, με συλλογικό τρόπο, ενάντια και στους Δήμους (και τις Περιφέρειες), που αποτελούν «αποκεντρωμένη» έκφραση του αστικού κράτους και των μηχανισμών της ΕΕ και ούτε κατά διάνοια μορφή λαϊκής αυτοδιοίκησης.

6. Παίρνουμε θέση κατά της καταβαράθρωσης μισθών και ημερομισθίων εργατών και υπαλλήλων, των συντάξεων, καθώς και του πλήρους εκβαρβαρισμού των εργασιακών σχέσεων με την επέκταση (αντί για αποφασιστική μείωση!) των ωρών εργασίας, την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, την κυριαρχία του εργοδοτικού δεσποτισμού.

7. Υποστηρίζουμε τις οριζόντιες δημόσιες πολιτικές σε ότι αφορά τις βασικές υποδομές (αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά έργα, ύδρευση, αποχετεύσεις, οδικό δίκτυο, συγκοινωνίες κλπ) και λειτουργίες (παιδεία, υγεία, πολιτισμός, αθλητισμός και άλλα) Δήμων και Περιφερειών, στη βάση κοινωνικών αναγκών, με ενιαίο σχεδιασμό, με ανατροπή ανοιχτών (ΣΔΙΤ) ή συγκαλυμμένων (δημόσια χρήματα που δίνονται σε εργολάβους) συμπράξεων με τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

8. Παλεύουμε ενάντια στο μοντέλο της επιχειρηματικής πόλης, όπου πλατείες, παραλίες και πάρκα είναι Α.Ε. και οι κάτοικοί τους μετατρέπονται είτε σε καταναλωτές/πελάτες είτε σε «τουρίστες», την ίδια ώρα που τα νοίκια είναι «στον θεό», η ακρίβεια ροκανίζει το γλίσχρο λαϊκό εισόδημα και η ομάδα ΔΙΑΣ και ανοιχτή καταστολή γίνονται «κανονικότητα».

9. Αντιστεκόμαστε στη μπόχα του μισανθρωπισμού και ρατσισμού (και τελικά του μίσους απέναντι στη φτωχολογιά) και το δηλητήριο των διαιρέσεων μεταξύ των καταπιεσμένων, με χαρακτηριστικές εκδηλώσεις ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες. Όχι άλλες εκατόμβες πνιγμένων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, όχι άλλοι θάνατοι προσφύγων στον Έβρο από πυρκαγιές ή νάρκες, όχι άλλες ρατσιστικές δολοφονίες, όχι άλλες «εξαφανίσεις» εργατών γης και μεταναστών. Όχι άλλη σιωπή και συγκάλυψη!

10. Μαχόμαστε ενάντια στην ληστρική επέλαση της καπιταλιστικής «ανάπτυξης» σε βάρος του περιβάλλοντος που έχει άμεσες και μακροπρόθεσμες τραγικές συνέπειες για την ποιότητα ζωής, αλλά και το μέλλον της βιόσφαιρας. Τασσόμαστε ενάντια στις εξορύξεις στις ΑΟΖ, την καταστροφή των βουνών στο όνομα της «Πράσινης Μετάβασης», υποστηρίζοντας ένα άλλο ενεργειακό μοντέλο όπου η (αποκλειστικά δημόσια) ενέργεια δε θα παράγεται για να πωληθεί με κέρδος, αλλά για να καλύψει (με ίση πρόσβαση και χωρίς περιττές σπατάλες) τις κοινωνικές ανάγκες.

11. Παίρνουμε θέση ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία στο πλευρό των φονιάδων του ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας την έξοδο από αυτόν και την ακύρωση των πολεμικών εξοπλισμών οι οποίες διογκώνονται διαρκώς απομυζώντας κοινωνικούς πόρους, δυστυχώς και με έμμεση συνηγορία της κοινοβουλευτικής αριστεράς στο όνομα του «Τουρκικού κινδύνου».

12. Στεκόμαστε απέναντι στους φασίστες και την ακροδεξιά, με επίγνωση ότι τα πανιά τους τα φουσκώνει η κυρίαρχη πολιτική, η εμπέδωση της λογικής «ο θάνατός σου, η ζωή μου», η εγγενής τάση του σύγχρονου καπιταλισμού προς την αντίδραση, αλλά και η αποδοχή της «εθνικής ρητορικής» από την επίσημη αριστερά.

13. Υποστηρίζουμε την πολιτική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια της αριστεράς, απέναντι στα εκφυλιστικά φαινόμενα που είναι σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ. Στον χώρο αυτό, στην πορεία μιας διαρκούς αστικής συστημικής μετάλλαξης, απαξιώνονται δομικά φυσιογνωμικά στοιχεία κάθε έννοιας αριστεράς. «Ακομπλεξάριστα» πλέον επιχειρείται η αποδοχή του «επιχειρείν», του χυδαίου Αμερικανισμού/Ευρωπαϊσμού και της πολιτικής «εικόνας» και άδειου κελύφους ως «σύγχρονης αριστεράς»!

14. Υποστηρίζουμε τα ψηφοδέλτια των αντικαπιταλιστικών κινήσεων σε Δήμους και Περιφέρειες, ως ένα ακόμη πεδίο της ευρύτερης προσπάθειας και συσπείρωσης, αλλά και προγραμματική αναβάθμιση της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής αριστεράς, ισχυροποίηση της ανεξάρτητης από την αστική πολιτική και τα ρεφορμιστικά ρεύματα δράσης της, ανάπτυξης των δεσμών της με εργατικά και λαϊκά στρώματα και ριζοσπαστικές τάσεις της νεολαίας.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (23.09.23)

Πηγή: ΠΡΙΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 91.00% ( 10
Συμμετοχές )



22 σχόλια στο “Γιατί στηρίζουμε τις αριστερές αντικαπιταλιστικές κινήσεις

  1. Ανώνυμος

    Ολα αυτά τα παλεύει, και πιο μαζικά η Λαϊκή Συσπείρωση.
    Κάτι λείπει…

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Κάτι λείπει όντως από την λαϊκή συσπείρωση, διότι στο 90% των δήμων που κατεβαίνει στις εκλογές, εμφανίζεται στις γειτονιές, μια φορά στα 4 χρόνια.

      Αντιθέτως, η συντριπτική πλειοψηφία των αντικαπιταλιστικών κινήσεων δήμων και περιφερειών, έχει σταθερή λειτουργία, μηνιαία συνέλευση των μελών και σταθερή δράση/παρουσία στις γειτονιές.

      Αυτά λέει η πραγματικότητα φίλε του ΚΚΕ…

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ανώνυμε, κι εγώ στην οικογένειά μου έχω καθημερινή, και στην παρέα μου τουλάχιστον εβδομαδιαία σταθερή δράση/παρουσία. Αρα είμαι συνεπές κίνημα και υπερέχω της Λα.Συ.

        Reply
      2. Ανώνυμος

        Ανέφερε μας συγκεκριμένά τις λαϊκές συνελεύσεις που κάνουν κάθε μήνα οι “αντικαπιταλιστικές κινήσεις” . Όσο θα ψάχνεις εγώ θα σου παραθέσω πρόχειρα μερικές της Δημοτικής αρχής της Πάτρας που βρήκα εύκολα στο διαδίκτυο.

        1.https://e-patras.gr/el/synehizontai-oi-laikes-syneleyseis-sta-dimotika-diamerismata-me-thema-ton-proypologismo-toy-dimoy
        2.https://tempo24.news/eidisi/378231/syneleysi-sto-notio-diamerisma-tis-patras-me-protovoylia-tis-dimotikis-arhis
        3.https://www.patrasevents.gr/article/449338-patra-sinexizonte-oi-laikes-sineleiseis-sto-dimo
        4.https://pelop.gr/patra-laiki-synelefsi-sto-arktiko-diamerisma-foto/

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Βρε κκε μου, έχεις μπλέξει την λωζανη με την Κοζάνη!

          Α. Καταρχάς, ΔΕΝ μίλησα για… Λαϊκές συνελεύσεις, μίλησα για την σταθερή λειτουργία των αντικαπιταλιστικών κινήσεων σε δήμους και περιφέρειες που έχουν σταθερή λειτουργία κ παρουσία στις γειτονιές, ΣΕ ΑΝΤΊΘΕΣΗ με τις λαϊκές συσοειρωσρις του ΚΚΕ οι οποίες στην συντριπτική τους πλειοψηφία εκδίδουν κάνα δελτίο τύπου και αυτό είναι και τέλος.

          Β. Ακόμα κ τα λινκ για τις λαϊκές συνελεύσεις που καλεί ο δήμος στην Πάτρα, αυτά είναι 1-2 από από το… 2019, κ 1-2 από το 2022!! Ε και αυτά εννοούσα όταν μίλησα την εξαίρεση ότι κάπου κάπως κάποιες ελάχιστες λαϊκές συσπειρωσεις του ΚΚΕ έχουν μια σταθερή λειτουργία και μια παρουσία στις γειτονιές.

          Μην τα μπερδεύεις

        2. Ανώνυμος

          Είπα ότι παρέθεσα πρόχειρα ΜΕΡΙΚΕΣ από τις λαϊκές συνελεύσεις της Δημοτικής Αρχής που βρήκα ΕΥΚΟΛΑ στο διαδίκτυο. Οι ημερομηνίες όπου παρέθεσα ποικίλουν, όπως και τα δημοτικά διαμερίσματα. Συνεπώς, είναι πολλές περισσότερες, όσο και να δυσκολεύεσαι να το δεχτείς και να το χωνέψεις.
          Εκτός αυτού εσύ πως γνωρίζεις ότι στις συνελεύσεις αυτές εκδίδεται ένα δελτίο τύπου και όλα τελειώνουν εκεί?
          Ποιος σου δίνει το δικαίωμα να κρίνεις κάτι στο οποίο είσαι απών και από που και ως που οι συνελεύσεις των δημοτικών σας σχημάτων είναι ποιοτικά ανώτερες από αυτές που κάνει ο πατραϊκός λαός στο εκάστοτε διαμέρισμα?

          Επίσης, από που αποδεικνύονται τα ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά των σχημάτων σας όταν ο κόσμος της εργασίας και του μόχθου δεν σας στηρίζει?

        3. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          04/10/2023 at 19:42, μπερδεύεις μήλα με πορτοκάλια φίλε ΚΚΕ. Εγώ μιλησα για την σταθερή λειτουργία και παρουσία των αντικαπιταλιστικών κινήσεων σε δήμους και γειτονιές και όχι για λαϊκές συνελεύσεις.

          Α. Οι λαϊκές συσπειρωσεις του ΚΚΕ στην μεγάλη τους πλειοψηφία, ΔΕΝ έχουν ούτε οντότητα ως συλλογικότητες δηλαδή δεν εχουν εσωτερική ζωή και λειτουργία, όλη τους ή λειτουργία περνάει μέσα από τις ΚΟΒες του ΚΚΕ, ούτε εχουν κάποια μόνιμη παρουσία με δράσεις εκτός δημοτικού ή περιφερειακου συμβουλίου. Δεν μιλώ για δελτία τύπου καταλαβαίνεις έτσι;

          Β. Αυτά που κάνει ο δήμος Πάτρας, ΔΕΝ εινσι λαϊκές συνελεύσεις, διότι η λαϊκή συνέλευση ΈΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΉ ΑΡΜΟΔΙΌΤΗΤΑ για τα πεδία για τα οποία έχει συγκροτηθεί. Αντιθέτως, αυτή η δράση που έκανε σποραδικά ο δήμος Πάτρας, είναι ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΕΣ συναντήσεις των κατοίκων με την δημοτική αρχή, όπου η μεν δημοτική αρχή ενημερώνει τους κατοίκους για τα θέματα για τα οποία τους κάλεσε και οι κάτοικοι εκφεριυν γνώμη ως άτομα ή/και κάνουν προτάσεις πάλι ως άτομα. Χωρίς αυτού του τύπου η συνάντηση, να αποφασίζει με τα δικά της όργανα και λειτουργία.

  2. Ανώνυμος

    Όλα αυτά τα παλεύουν οι δημοτικές πολιτικές παρατάξεις που στηρίζει η ανταρσυα σε δήμους και περιφέρειες. Για τη λαϊκή συσπείρωση του ΚΚΕ, το συζητάω γιατι δεν την πολυβλέπω πουθενά.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Τα μισά από αυτά, δεν τα λέει, ούτε τα παλεύει η λαϊκή συσπείρωση, συν το γεγονός ότι στις γειτονιές εμφανίζεται κάθε 4 χρόνια μαζί με τις εκλογές

    Reply
    1. Παλιός Συνοδοιπόρος

      Που το είδες αυτό (29/09/2023 at 12:02); Γιατί οι Λαϊκές Συσπείρωσεις ανα την Ελλάδα είναι παρών σε κάθε πλειστηριασμό σε κάθε σχολείο σε κάθε προβλημα της καθημερινότητας της πόλης. Και τα περισσότερα που γράφει ο καλός μηχανικός αλλά όχι τόσο καλός στην πολιτική ανάλυση Μαυροειδής τα έχουν και αυτές. Τελικά καταλήγω στο συμπέρασμα πως κάποιοι που γράφετε όχι μόνο δεν ψηφίζετε ανταρσύα αλλά δεν περάσατε ούτε απέξω από τον ευρύτερο χωρο της εξωκοινοβουλεύτικης αριστεράς (Ανταρσυα/ναρ-σεκ ΟΚΔΕ, οκδε σπαρτακος ΚΚΕ μ-λ , ΜΛ-ΚΚΕ κ.α.)

      Δεν είναι τυχαίο που κάποια παλία μέλη τουΑΝΤΑΡΣΥΑ όχι μόνο ψηφίζουν(αυτό φάνηκε στις εθνικές εκλογές) αλλά και συμμετέχουν σε Λαϊκες Συσπειρώσεις (π.χ. στις σε λίγες μέρες Πάτρα – Αμαλιάδα)

      Πάτρα δαγκωτο για Πελετίδη. Οι άλλοι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-“ανεξάρτητοι” ενώθηκαν εναντίον του κομμουνιστη αγωνιστή δημάρχου. επίσης στηριξτε του Δημάρχους σε ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ(Όλοι παρεούλα ενΑΝτιον του υποψηφιου με το ΚΚΕ), ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΧΑΪΔΑΡΙ ΙΚΑΡΙΑ .Λαϊκή συπείρωση με ΠΡΩΤΟΥΛΗ στην Περιφερεια κ.α. και όπου αλλού υπάρχει λαϊκη συσπείρωση από τον 1ο γύρο. ακόμα και αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί τους. Δεν υπάρχει πλέον καιρός για πείσματα..Oι άλλοι των τοπικων διοκήσεων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-“ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ” είναι πολιτικά ;ή ακόμα και ορανωτικά μονομπλοκ)

      Reply
  4. Νίκος

    «Θα πρέπει να ηττηθούν και οι διάφορες συνεργασίες σε αυτοδιοικητικό επίπεδο δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ» τάδε έφη ΑΡΙΣ.
    Να ηττηθούν.. Μάλιστα.
    Πως έφτασαν σε αυτό το σημείο οι “σύντροφοι” αναρωτιέμαι..

    Reply
    1. Ανώνυμος

      ΑΡΑΣ και ΑΡΙΣ δύο μικρες ομάδες που ζούνε μέσα από ξυλίκια και φανατισμους εναντίον άλλων κομμουνιστικων δυνάμεων. Η δε ΑΡΑΣ είναι και μια σοσιαλδημοκρατική ουσιαστικά ομάδα.

      Μακριά από ΚΑΘΕ συνεργασια με αυτούς τους τυχαρπαστους.

      Reply
    2. Π.Α.

      Η ΑΡΙΣ μεταξυ μας ειναι καθαρα χωρισμενοι μεταξυ της ηγεσιας(5 ατομα που δεν εχουν επαφη με τα εαακ) και την νεολαια της η οποια πχ κατεβαινει μαζι με τι ναρ και την αρασ στην αφ παρασκεη , το προφανες θα ηταν να πουμε οτι λενε ψεματα και οπορτουνιζουν αλλα πιστευω οτι οντως δεν υπαρχει επαφη μεταξυ των πυρηνων της

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Τότε πρέπει η ΝΚΑ και άλλες κομμουνιστικές νεολαίες που συμμετέχουν μέσα στην ΕΑΑΚ να καλέσουν τους αγωνιστές που υπάρχουν μέσα σε αυτή την ομάδα συνονθύλευμα που λέγεται ΑΡΙΣ, ΄είτε να υποχρεώσουν την ΑΡΙΣ να αλλάξει νοοτροπία και πρακτική, είτε να φύγουν!

        Reply
      2. Ανώνυμος

        Π.Α.
        02/10/2023 at 21:40 Συμπλήρωση στο προηγούμενο σχόλιο, η ΝΚΑ ΔΕΝ κατεβαίνει πουθενά με το αδερφάκι της τραμπουκοΑΡΙΣ την έτερη ομάδα συνονθύλευμα που λέγεται ΑΡΑΣ. Η δε ΑΡΑΣ, είναι ακόμα χειρότερη διότι συν τοις άλλοις είναι μια σοσιαλδημοκρατική ομάδα που και αυτή τραμπουκίζει διαρκώς.

        Reply
        1. Π.Α.

          Κυριολεκτια ειπα την Αγ παρασκευη ελεος

      3. Κώστας

        Πόση ασχετοσύνη ρε παιδιά

        Η ΑΡΑΣ λέει είναι σοσιαλδημοκρατική, αυτό κατάλαβε ο άλλος, αυτό έχει να κομίσει στον διάλογο, νομίζει είπε κάτι έξυπνο και όχι κάτι που ακυρώνει το σύνολο της ιδεολογικής και πολιτικής αυτοτέλειας της επαναστατικής και της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα καθώς και δεκαετίες παραδόσεων εντός του κομμουνιστικού κινήματος που δεν του απαγόρευαν τις συνεργασίες από τον ρεφορμισμό μέχρι, σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις, και δεξιότερα.

        Δεν μπορεί να καταλάβει πως έτσι είναι όλοι Σοσιαλδημοκράτες και Κομμουνιστές μόνο στο ΚΚΕ που βάζει το θέμα της “αντικαπιταλιστικής επανάστασης” πιο άμεσα και επιτακτικά, και με πιο πραγματικούς όρους

        Επίσης αν του πεις, όρισε μου την σοσιαλδημοκρατία θα κοιτάει τα κορδόνια του, θα κοκκινίσει από ντροπή και θα σου πει “να μην λέει πως πρέπει να κάνουμε μπανάσταση αύριο, ΟΥΓΚ”

        Κώστας

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Κώστας
          03/10/2023 at 13:47, από την εποχή της επιδημίας έχουμε ριζικά διαφορετική ορθσσεγγθσγ, όταν εσύ ταυτίστηκες με τον τρόμο του “θα πεθάνουμε όλοι” και προώθησες τον εγκλεισμό, την απαγόρευση κυκλοφορίας και γενικά την κρατική καταστολή….

          Διαφώνησα με πάλι μετά όταν εσύ ήθελες ενότητα της ανταρσυα με το μερα25 του βαρουφακη που έλεγε “θα πουλούσα τον ΟΣΕ ακόμα κ για 1 ευρώ” και πως” τα λαϊκά κινήματα δεν έχουν τόση σημασία, σημασια έχουν οι εκλογές και η ψήφος” και άλλα που δεν τα θυμάμαι τώρα.

          Εσχάτως θυμήθηκες πάλι την ΑΡΑΣ και την ΑΡΙΣ και πάλι διαφωνούμε. Διότι εσύ για μια ακόμα φορά, εργαλειοποιείς και υποτιμάς τα σημαντικά, ενώ ταυτόχρονα ανάγεις τα ασήμαντα σε σημαντικά…

          Αιντε,παμε πάλι:

          Α. Στην μετωπική πολιτική είναι ζήτημα αρχής να πετάς απέξω κάθε νοοτροπία τραμπουκισμου και άσκησης φυσικής βίας σε αγωνιστές. Η ΑΡΑΣ και η ΑΡΙΣ ζούνε από τους τραμπουκισμους και γενικά την άσκηση φυσικής βίας απέναντι σε αγωνιστές. Συνεπώς, ΕΥΘΥΣ, ΕΞΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΌΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣ! Εάν υφίσταται συνεργασία στην αγ Παρασκευή, ευτυχώς είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

          Β. Εργαλειοποίησες και υποτίμησες την σοσιαλδημοκρατική αυταρψικη και πρόσωπο κεντρική νοοτροπία του βαρουφακη και του ΜΕΡΑ25, όπως και η ΑΡΑΣ φυσικά. Η ΑΡΑΣ θέλει σοσιαλδημοκρατικου πρόσωπο κεντρικού τύπου μέτωπα. Ε κάντε τα μαζί μν μας πρήζεις άλλο πια.

          Γ. Έτσι εργαλειοποίησες και την κρατική επίθεση στις λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα κατά την περίοδο της επιδημίας. Ταυτισες όποιον αγωνιζόταν για δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό ΕΣΥ και για την αναγκαία προστασία των ευπαθών ανθρώπων ΑΛΛΆ Απέρριπτε την απαγόρευση κυκλοφορίας, τα σμσ, τα πρόστιμα κλπ με την ψεκα. Δηλαδή έγινες απολογητής της κρατικής τσαρλατανικης επιστήμης, προωθώντας το δίπολο που προωθεί κράτος και άρχουσα τάξη: επιστήμη vs αρνητές της επιστήμης δλδ ψεκες. Έτσι, συνέβαλε στο να μην αναδειχθεί το ουσιαστικό δίπολο που είναι κριτική σκέψη, ταξική αλληλεγγύη και δημόσια κοινωνικά αγαθά από την μία και καπιταλιστικός ολοκληρωτισμός, ακροδεξια ψεκα και ιδιωτικοποιησεις από την άλλη.

          Αστο γμτ, δεν το χεις, προσπάθησε να το χεις

        2. Κώστας

          Δεν συμφωνώ, και πριν την πανδημία ριζικά διαφορετική ορθσσεγγθσγ είχαμε.

          Κώστας

        3. Ανώνυμος

          Ναι η ΑΡΑΣ είναι μια μικρή, τραμπουκικη σοσιαλδημοκρατική πολιτική ομάδα, που ασκεί πολιτική με αρχηγοκεντρικούς, παραγοντιστικους και πολιτικάντικους όρους! Γιατί τσαντίζεσαι;

  5. Παλιός Συνοδοιπόρος

    Πίσω Γιάννη τα Καράβια
    Άντε, Βασικοί Ορισμοί του Αριστεροχωρίου

    https://filolaiko.blogspot.com/2018/01/4.html

    και

    Με μπόλικο χιούμορ από τον Σαλονικιό Λαϊκό Στρωμα.Μπας καιι κάποιο μάθουν και πάντε πράγματα για τον αστερισμό της Εξωκοινοβουλευτικής.Αριστεράς

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.