.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Β. Εύβοια: Πρώτη δυναμική απάντηση το ογκώδες συλλαλητήριο στη Στροφυλιά (φωτό)


Ογκώδες και δυναμικό ήταν το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Εύβοια, στον κόμβο της Στροφυλιάς, το απόγευμα του Σαββάτου 21 Αυγούστου 2021.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Εύβοιας, ο Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Επιτροπές Αγώνα Πυρόπληκτων, άλλοι αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής, επιτροπές αγώνα κατοίκων και άλλες συλλογικότητες ενώ συμμετείχαν και αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες από άλλες περιοχές.

Παραβρέθηκε αντιπροσωπία του ΚΚΕ με τον Δημήτρη Κουτσούμπα καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων και οργανώσεων. Από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που με ανακοίνωσή της καλούσε στο συλλαλητήριο, παραβρέθηκε ο Νίκος Αδαμόπουλος, μέλος της ΚΣΕ. Το παρών έδωσαν επίσης ο Μιχάλης Ρίζος, μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και ο Γιώργος Τζίμας, μέλος του ΚΣ της νΚΑ.

Στο συλλαλητήριο καλούσε και η περιφερειακή κίνηση Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα, που εκπροσωπήθηκε από την περιφερειακή σύμβουλο Νίκη Πολυζώη.

Την αλληλεγγύη του εργατικού κινήματος καθώς και μήνυμα αγωνιστικής κλιμάκωσης μετέφερε σε σύντομο χαιρετισμό ο Κώστας Τουλγαρίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ από τις Παρεμβάσεις.

Ο κόσμος που έδωσε τη μάχη με τις φλόγες, ιδιαίτερα η νεολαία, οι κάτοικοι της περιοχής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και την κυβερνητική ανευθυνότητα έδωσαν βροντερό παρών διεκδικώντας μέτρα που θα τους επιτρέψουν να ζήσουν στον τόπο τους. Χαρακτηριστικά ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν και γράφτηκαν στα πανό των συγκεντρωμένων, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που παρατίθενται στο τέλος.

Η ίδια η συγκέντρωση με τον όγκο και το περιεχόμενό της, ήταν ταυτόχρονα και ένα χαστούκι στον αντιπεριβαλλοντικό νόμο του Χατζηδάκη που απειλεί τις δασικές περιοχές και τις περιοχές NATURA.

Δείτε στη συνέχεια φωτογραφικά στιγμιότυπα από το συλλαλητήριο.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 88.00% ( 15
Συμμετοχές )



2 σχόλια στο “Β. Εύβοια: Πρώτη δυναμική απάντηση το ογκώδες συλλαλητήριο στη Στροφυλιά (φωτό)

  1. Ανώνυμος

    μην καταδικάζεται τον πρωθυπουργό δε φταίει για τις φωτιές.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.