.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αφίσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις Ευρωεκλογές


 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 82.00% ( 5
Συμμετοχές )



23 σχόλια στο “Αφίσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις Ευρωεκλογές

    1. πικάπα

      Νομιζω οτι οι 5 αξονες κατω απο τη σημαια ειναι μετρημενοι, ως μεταβατικοι. Να μπλεξει τωρα σε αυτη τη κρισιμη φαση το κινημα με τις αγριογατες θα ηταν καπως μαξιμαλιστικο.

      Reply
      1. Γιώργος Λυγκουνάκης

        Ναι αδερφέ, αλλά άμα περιμένουν οι γάτες να γίνει η μετάβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δε θα’ χει μείνει γατί για γατί!

        Reply
        1. πικαπα

          Αδερφε, ναι αλλα τελικα ειναι για τουτο που τελικα κ παλι θα θερισει τις αριστερες ψηφους το τωρινο συριζα κ αιωνιο πασοκ.

        2. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Ας δείχναν και κανά ενδιαφέρον και για κανάν άλλον άνθρωπο πέρα από τις εμμονές τους. Τόσοι πολιτικά αδέσποτοι οικολόγοι κυκλοφορούνε, καλή ώρα.

    2. λαθραναγνώστης

      Και τα πουλιά έχουν δικαίωμα στη ζωή!
      Θάνατος στις γάτες!

      Reply
  1. Ανώνυμος

    Για άλλη μια φορά χαίρομαι για το επίπεδο των επιχειρημάτων που αποδομούν την “μαξιμαλιστική” και ταυτόχρονα “δεξιά οπορτουνιστική” συνθηματολογία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ρε μήπως τα ανεβάζουν δικοί μας για τους τρολάρουμε;

    Reply
    1. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Σου φάνηκε για τρολ το λινκ του tvxs? Μακάρι να ήταν, αλλά είναι σε όλα τα διεθνή μέσα.

      Reply
  2. Γιώργος Λυγκουνάκης

    Και αν βρήκες το θέμα να κάνεις αντι-ΑΝΤΑΡΣΥΑ πολεμική με δυο εκατομμύρια ζωές, είσαι πολύ άρρωστος δικέ μου. Ρώτα όλα τα μέλη του ΚΚΕ που έχουν γάτα να σου πουν πως τους ακούγεται.

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Έχω δυο γάτες της γειτονιάς που όλη μέρα είναι έξω από τη πόρτα μου και ζητάνε φαγητό. Όσο και να τους δώσεις, το τρώνε. Έχουν γίνει σαν πρόβατα!
      Σκέφτομαι να τους κάνω ευθανασία……με φαγητό!
      Θα μου κοστίσει κάτι παρά πάνω, αλλά κι αυτές θα “πάνε” ευτυχισμένες κι εγώ θα ησυχάσω!

      Reply
  3. πικαπα

    Δεν μπορω να πω για τις αγριογατες ποια θα ηταν η σωστη σοσιαλιστικη προσεγγιση. Το θεμα ειναι σοβαρο κ θα χρειαζοταν σοβαρη μελετη του συλλογικου κεντρικου σχεδιασμου. Ανεξαρτητως, οι 5 εξλογικοι αξονες κατω απο τη σημαια, σαν συνολικη διατυπωση εχουν χαζι.

    Reply
    1. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Εντάξει καλοί είναι, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είναι λόγια.

      Reply
    2. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Εγώ πιστεύω ότι οι αγριόγατες πρέπει να αντιμετωπιστούν με διεθνιστική αλληλεγγύη. Να μοιραστούν στο πλανήτη και να τις αναλάβουν οι Λαοί.

      Reply
      1. πικάπα

        Στο θέμα της αναγκαίας διεθνιστικής αντιμετώπισης ενός τέτοιου παγκόσμιας εμβέλειας προβλήματος διαπιστώνεται μεγάλη διαφορά μεταξύ χωριού και πόλης. Στο χωριό μπορείς να έχεις 2-3 γατιά να τα ταϊζεις μόνο κανα γαλατάκι που και που και να σου βοηθούν και στην οικιακή οικονομία, και στην παραγωγική ανασυγκρότηση. Ενώ στην πόλη μόνο για την άμμο καθαριότητας θέλεις ένα σκασμό λεφτά. Είναι βαθιά ταξικό. Αλλά και εθνικό αν το καλοσκεφτείς, υπολογίζοντας το ρόλο των τεράστιων κλιματικών διαφορών από τόπο σε τόπο…
        Αν επιπέλον υπολογίσεις ότι μιλάμε για αγριόγατες και όχι απλές γάτες το θέμα γίνεται ακόμη πιο σύνθετο. Διαπιστώνεται πλέον και εδώ ανάγκη εξέλιξης της μαρξιστικής θεωρίας σε Κομεπ, θέσεις, τετράδια και βιβλιαράκια.

        Reply
        1. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Εδώ σε θέλω Ιδεολογική Επιτροπή!

      2. Ανώνυμος

        Οι τουίτι έκλεισαν τα σύνορα κ οι φουκαράδες οι συλβεστροι δεν μπορουν να φυγουν απο την χώρα κ θα πεθανουν… Οι υπόλοιποι πλυθησμοι του ζωικού βασιλείου αδιαφορούν κυνηγώντας την επιβιωση, οι συνθήκες δεν έχουν ωριμασει ακομα και οι τυφλοπόντικες σκαβουν στα τυφλα.

        Bytheway: Καλά τα 5 σημεία, αλλα είναι απλα, μπουλετς. Απο την άλλη το κκε δεν λέει κάτι παραπάνω από αυτά, ενω η λαε ειναι ουσιαστικα διαλυμένη κ πολιτικά ανερματιστη.

        Reply
        1. πικάπα

          Το μεν σχόλιο του Γιώργου για τις γάτες ήταν καίριο. Ανέδειξε έτσι την πρακτική ανυπαρξία των όποιων θραυσμάτων άρα και τη νοητική αδυναμία/αδιαφορία των όποιων συνθημάτων μέσα στο κατακλυσμιαίο εγχώριο και διεθνές. Η φάση θυμίζει την ιστορική σκηνή του τραμπάκουλα στα βουνά του λέτσοβου στο αλλαλούμ.
          Όσον αφορά τους εκλογικούς άξονες: Το θ καθαυτό (κύριο) σύνθημα εντός της σημαίας για έξοδο και ρήξη καθόλου δεν συγκεντρώνει σοβαρό ενδιαφέρον. Χρησιμοποιείται υποτίθεται εργαλειακά για να κινήσει τα υπόλοιπα μεταβατικά.. Όμως χωρίς εσωτερική ενέργεια και χωρίς οργανικό αναβρασμό κανένα εργαλείο δε δουλεύει. Παρά σκάβει όπως λες στα τυφλά.

        2. Ανώνυμος

          Ναι αλλα αυτη η κριτική περιλαμβάνει κ το κκε φίλε πικαπα. Μην το αφήνεις απέξω, διότι δεν είναι απέξω. Η δε λαε είναι πολιτικά ανερματιστη διότι ως τρόπος σκέψης το σύνολο της ηγετικής της ομάδας, εχει τον τακτικισμο κ το “πάση θυσία στην βουλή”.

        3. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Πες μου εν τέλει πικάπα ένα λόγο για να ψηφίσω κάποιον-οποιονδήποτε-που δεν έχει ούτε τη στοιχειώδη πολιτική ευαισθησία για οποιοδήποτε θέμα μπορεί να με αφορά-έστω έμμεσα-και το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να φτύνει λέξεις που ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει αλλά τις χρησιμοποιεί εργαλειακά, πιστεύοντας κιόλας ότι μετά από χρόνια και δεκαετίες θα συνεχίζω να ακούω χάσκοντας.

        4. πικάπα

          Δεν πρόκειται εδώ για κριτική με την έννοια της πολεμικής, αλλά για κριτική διαπίστωση. Μάλλον και αυτο-κριτική. Προφανώς περιλαμβάνεται και το ΚΚΕ. Θα έλεγα μάλιστα περιλαμβάνεται πρώτο και καλύτερο, αν και αυτό έχει ωστόσο ακόμη να παρουσιάσει και να υπερασπίσει κάτι (εργαλειακά) σπουδαιότερο. Της Λαε δε της φταίει μόνο το καρικατουρίστικο και παλιοκομματικό τόσο των “επικεφαλείς”, όσο και των γκρουπούσκουλων: Κυρίως είναι ότι δεν φαίνεται να μένει πια αρκετή ζήτηση για να γίνει εδώ της Χιλής. Ζητήματα που παίχτηκαν στο διάστημα 2009-2012 και για λόγους υποκειμενικούς (;) δεν προχώρησαν (αντικειμενικούς τους θεώρησε το ΚΚΕ, ότι δηλαδή δε μας παίρνει). Πάντως δεν φαίνεται πως και πότε θα ξανάρθει εδώ αυτά τα ζητήματα να ξαναπαιχτούν στα σοβαρά και όχι ευσεβείς πόθοι κάποιων. Είναι για τούτο που επίσης αυτά τα μπούλετς και οι σημαίες της ανταρσύας είναι και αυτά από αλλού και νάχαμε να λέγαμε. Ούτε και οι ευσεβείς παλαιοναρίτικοι στόχοι για σύγχρονα κομμουνιστικά παίζουν πια. Η ανταρσύα είναι ένα σχετικά πιασιάρικο όνομα και μια καλούτσικη ταμπέλα νάχει να λέει ο κάθε αγωνιστικός εναλλακτικός αριστερός πτυχιούχος που δεν θα βολεύονταν σκέτος οικολόγος, ενώ αισθάνεται και αρκετά σύγχρονος και του κόσμου για να ήταν κκε και σοβιετίες… Δεν κακό, αλλά κακό είναι να μην έχς αυτογνωσία τι σου γίνεται. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προσωπικά θεωρώ ζητούμενο: την προεργασία ώστε να μπορέσει να γίνει (όταν θα ξαναπαιχτεί) ένα μαζικό λαϊκό υποκείμενο νέου νέου τύπου, δεν την παλεύει κανείς.

          Για την ψήφο, Όταν ψηφίζεις σε τέτοιες εκλογές αποδέχεσαι και τη μειωμένη σημασία και την αβεβαιότητα της απόδοσης της ψήφου. Μπορώ όμως να συστήσω να μην εξαντλούμε την αυστηρότητά μας στους σχετικά πιο κοντινούς μας πολιτικά αγωνιστές ανθρώπους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.