.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αποφασιστικά για την 1η Νοέμβρη | ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ απεργία στις 14/11, «άδειασμα» ΠΑΜΕ στην 8/11


του Δημήτρη Σταμούλη

Πυκνώνουν οι μαζικές διαδικασίες και οι πρωτοβουλίες σε σωματεία, εργατικές λέσχες και συλλογικότητες εργασιακών χώρων για την προπαγάνδιση και την επιτυχή πραγματοποίηση της διακλαδικής απεργίας που έχει αποφασιστεί «από τα κάτω» για την 1η Νοεμβρίου. Αιτήματα-αιχμή οι αυξήσεις στους μισθούς και οι συλλογικές συμβάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων, και η προάσπιση των θέσεων εργασίας ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία.

Τα σωματεία που έχουν πάρει απόφαση για 24ωρη απεργία την 1η Νοεμβρίου είναι οι σύλλογοι Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, Μεταφραστών – Επιμελητών – Διορθωτών, Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής, τα σωματεία βάσης εργαζομένων στις ΜΚΟ, και στην ψυχική υγεία, και τα σωματεία σερβιτόρων μαγείρων Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, και εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ. Επίσης, μέχρι τώρα έχουν κηρύξει στάση εργασίας μέσα από γενικές συνελεύσεις για την ίδια ημέρα τα σωματεία Αττικό Μετρό, Αττικού Νοσοκομείου, οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριστοτέλης και Κ. Σωτηρίου και οι ΕΛΜΕ Α-Γ Β’ Αθήνας, Ε’ Αθήνας, Ελευσίνας και Ε’ Θεσσαλονίκης. Η απεργιακή συγκέντρωση έχει εξαγγελθεί για τις 12μμ στα Χαυτεία ενώ τα σωματεία θα πραγματοποιήσουν από νωρίς το πρωί περιφρουρήσεις σε κομβικούς εργασιακούς χώρους του κάθε κλάδου.

Η πορεία προς την απεργιακή κινητοποίηση της 1ης Νοεμβρίου και ο τρόπος αμεσοδημοκρατικής οργάνωσής της αντανακλούν μια διαφορετική λογική για το ταξικό εργατικό κίνημα που έχουμε ανάγκη στη νέα εποχή. Ανεξάρτητο από την αστικοποιημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία τύπου ΓΣΕΕ, με διαδικασίες γενικών συνελεύσεων και πλατιών συσκέψεων, με πλαίσιο σε ρήξη με το κεφάλαιο και την κυβερνητική πολιτική, υποταγμένο στα εργατικά συμφέροντα και όχι στις «συμμαχίες» με την εργοδοσία.

Από αυτή την άποψη είναι κομβικής σημασίας η ευρύτερη στήριξη αυτής της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης, από άλλα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εργατικές λέσχες (όπως Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Πατησίων-Κυψέλης, με εξορμήσεις σε χώρους εργασίας και σε γειτονιές), σχήματα και κινήσεις, φοιτητικούς συλλόγους, και αγωνιστές του μαχόμενου εργατικού κινήματος. Επομένως ήταν πολύ ενθαρρυντική η επιτυχία της σύσκεψης της Πέμπτης στα γραφεία του ΣΥΒΧΑ, με την μαζική παρουσία εκπροσώπων σωματείων, εργατικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων, εργατικών λεσχών κ.α. , την συζήτηση για την ανάγκη στήριξης της απεργίας και το πλατύ μοίρασμα των υλικών της απεργίας. Σε μια τέτοια κατεύθυνση θα επιχειρήσει να συμβάλει και η σύσκεψη που καλείται την ερχόμενη Πέμπτη 25 Οκτωβρίου από την πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για το συντονισμό (αίθουσα ΕΚΑ, 6μμ). Εκεί επιπλέον θα εκτιμηθεί η συνολικότερη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί καθώς έχουν προκύψει νέα δεδομένα για τις επόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις μετά και τις δύο τελευταίες αποφάσεις σε ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Η ΑΔΕΔΥ στην πανελλαδική συνδιάσκεψή της που διοργάνωσε στα Γιάννενα αρνήθηκε ουσιαστικά τη συνάντησή της με τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες σωματείων στον ιδιωτικό τομέα, «αντιγράφοντας» την πρακτική του ΠΑΜΕ να βάλει απεργία μία βδομάδα μετά. Έτσι και η πλειοψηφία των ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΠ-ΠΑΣΚ, ΕΑΕΚ (ΣΥΡΙΖ- Δ. Ανατροπή) αποφάσισαν με τη σειρά τους απεργία μία εβδομάδα ακόμα παραπέρα, στις… 14/11, μια απόφαση που πρακτικά ισοδυναμεί με γραμμή διάσπασης του κοινού απεργιακού μετώπου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και αποδυνάμωσης της μαζικότητας των κινητοποιήσεων. Οι δυνάμεις των Παρεμβάσεων τόνισαν την ανάγκη αναβαθμισμένου πολιτικά πλαισίου διεκδικήσεων σε κατεύθυνση ρήξης με τα όρια που θέτουν ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιο. Κατήγγειλαν την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ που επιμένει σε πλαίσιο με αποσπασματικά αιτήματα, χωρίς σύγκρουση και απαίτηση ικανοποίησης των αναγκών των εργαζόμενων. Τόνισαν ότι δεν υπάρχει ανάγκη απλώς μια 24ωρης τουφεκιάς, αλλά απεργιακός αγώνας με προοπτική και κλιμάκωση, με κύκλο γενικών συνελεύσεων, με πανεργατικά χαρακτηριστικά, χωρίς καμιά αναμονή της ΓΣΕΕ, η οποία συνειδητά υπονομεύει κάθε προσπάθεια οργάνωσης αγώνα διεκδίκησης και ανατροπής.

Μια σημαντική ανατροπή των δεδομένων υπήρξε όμως προχθές το βράδυ στη συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Η πρώτη δύναμη ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ, Φωτόπουλος) μετά από πίεση (δεν πρότεινε απεργία καν αρχικά) συμφώνησε για 24ωρη απεργία επίσης στις 14/11, και παρά το ότι είναι προκηρυγμένες οι απεργίες στις 1 και 8/11, ώστε να συμπέσει με την απεργία της ΑΔΕΔΥ. Το ΠΑΜΕ άλλαξε την πρότασή του για 8/11 και ψήφισε… απεργία για τις 14/11, ακυρώνοντας για άλλη μια φορά τις αποφάσεις δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων που είχαν αποφασίσει για 8/11 και αρνούμενο να στηρίξει την απεργία των σωματείων στις 1/11. Την απεργία στις 14/11 ψήφισαν τελικά η Νέα Πορεία (διάσπαση ΔΑΚΕ), το ΕΜΕΙΣ και η ΑΤΕ ΕΚΑ (που κατέθεσε εξαρχής πρόταση στήριξης της απεργίας στις 1/11) ενώ καταψήφισαν οι ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, που ακολούθησαν πιστά την γραμμή απεργοσπασίας της ΓΣΕΕ.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΡΙΝ την Κυριακή 21 Οκτώβρη

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 61.67% ( 12
Συμμετοχές )



49 σχόλια στο “Αποφασιστικά για την 1η Νοέμβρη | ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ απεργία στις 14/11, «άδειασμα» ΠΑΜΕ στην 8/11

  1. Red

    Μάλιστα, δηλαδή αντί για τρείς(!) απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα σε ένα 15ήμερο, τελικά θα έχουμε…δύο. Μιά «από τα κάτω» και μιά «από τα πάνω».
    Μικρότερο το κακό; Θα δείξει.
    Κρίμα πάντως τα παιδιά της ΚΝΕ βάφανε πανιά στις σχολές όλη τη βδομάδα για τις 8/11. Τζάμπα η μπογιά…

    Reply
  2. Left G700

    ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΤΕΡΑ;

    – Επειδή νομίζουν με το μυαλό τους ότι η «αστικοποιημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία τύπου ΓΣΕΕ» πέτυχε το «άδειασμα» ΠΑΜΕ στην 8/11, δηλαδή το «άδειασμα» του «κομματοκεντρικού συνδικαλισμού», παιδί μου!

    – Καλά, αυτοί δεν μας λέγανε ότι και οι δύο παραπάνω συνδικαλιστικές αντιλήψεις, «αστικοποιημένη» και «κομματοκεντρική», «βλάπτουν τη Συρία το ίδιο» κι ότι διεξάγουν «ιερό διμέτωπο αγώνα» με στόχο την ήττα και των δύο;

    – Ε, καλά, παιδί μου… Κι εγώ λέω στη μάνα σου πως δεν έχω μάτια γι’ άλλη γυναίκα!

    Reply
    1. San Rocco

      γιατί χαίρετε ο ΔΕΞΙΣΤΙ-ΤΥΠΟΣ leftg700 μητέρα;

      – Επειδή αντιλαμβάνεται τις απεργίες σαν ποπκορν θέαμα παιδί μου!

      – Καλά αυτός δεν είναι όμως που φωνάζει για ενότητα προκειμένου να έχουμε αποτέλεσμα στον αγώνα του λαού;

      – Ακριβώς παιδί μου! Μόνο που έχει ταυτίσει την ενότητα του λαού, με την εκλογικίκιστικη ενότητα παραγοντίσκων και με την ενότητα με την συνδικαλιστική γραφειοκρατία παιδί μου. Μυαλό κουκούτσι έχει και δεν μπορεί παιδί μου να αντιληφθεί πόσο ζημιά έχει κάνει στον κόσμο η ενότητα που αβαντάρει….

      Reply
      1. φουματσου

        εισαι βαθια νυχτωμενος. κριμα που ασχοληθηκα να στειλω εδω εστω και δυο αραδες… με την ευκαιρια να ενημερωσω οτι εδω και δυο μερες, δυο μηνυματα μου εκ των οποιων το ενα περιλαμβανε απόσπασμα ειδησης με πηγη τον 902.gr λογοκριθηκαν και δεν ανεβηκαν ποτε…

        Reply
      2. Left G700

        Ρε συ, San Rocco, γελάνε και τα τσιμέντα με την επιμονή σας και την απαίτησή σας να θέλετε να πείσετε ότι είστε η σημαία τής ενότητας στο συνδικαλιστικό κίνημα! Και τα μωρά στην κούνια ξέρουν ότι, στρατηγικά, προσπαθείτε εδώ και χρόνια να στήσετε ένα επαναστατικό, αντικαπιταλιστικό, αμεσοδημοκρατικό, εργατίστικο (οperaismo à la Γκρέκα) και «από τα κάτω» (με πρωτοβουλία, όμως, των δικών σας «από πάνω», πονηρούτσικα ;-) ) συνδικαλιστικό μαγαζί, μπας και διεμβολίσετε/στριμώξετε το ΠΑΜΕ. Δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση. Ου-δε-μία! Για 1.000.0000 λόγους εκ των οποίων ο βασικός είναι ότι δεν έχετε τα προσόντα ούτε κατά διάνοια και διάνυσμα για μαζική δουλειά και ιδίως για μαζική συνδικαλιστική δουλειά. Εσείς είστε αριστεριστές με πατέντα κι ο συνδικαλισμός εν γένει ρεφορμιστικός εκ γενετής και φύσεως. Πώς να κάνετε προκοπή (και μάλιστα τέτοιους καιρούς); Νερό με λάδι είσαστε.

        Τώρα, τακτικά, πάνω στη δοσμένη συγκυρία της απεργίας που πλανάρατε από το καλοκαίρι, κι εκεί ποδηλατείτε στον αέρα! Επτά παρά κάτι σωματεία να μιλάνε για διάσπαση;;; Σαν λέμε σηκωθήκανε τα κολοκυθάκια να πούνε στο μανάβη τι ώρα θα ανοίξει το μαγαζί του!!! Έλεος! Δεν έχετε την παραμικρή συναίσθηση των μεγεθών και των συσχετισμών; Μέχρι και τον Λένιν έχετε τρελάνει κι έχει φαγωθεί να σηκωθεί από το κρεβάτι του, παρά τις αυστηρότατες εντολές τών γιατρών, και να γράψει επίμετρο στον Αριστερισμό του, ειδικά για σας! Λυπηθείτε τουλάχιστον αυτόν, πεθαμένο άνθρωπο, αφού δεν λυπάστε εμάς!

        Reply
        1. San Rocco

          Αγαπητέ leftg700: ΟΣΟ γράφεις, ΤΟΣΟ αποδεικνύεται πόσο άσχετος και καναπεδάτος είσαι σε σχέση με την δουλειά στα σωματεία:

          Α. Ο εργοδοτικός/κρατικός συνδικαλισμός των ΠΑΣΕΚ/ΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ που τόσο γουστάρεις μιας και ΔΕΝ σε βλέπω ποτέ να τον κριτικάρεις, ΗΓΕΜΟΝΕΥΕΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. Γιατί; Διότι ακριβώς μπόρεσε να ηγεμονεύσει, στο βαθμό ΠΟΥ με ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟ – ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΙΜΟ ΤΡΟΠΟ, ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ μεγάλο ΜΕΡΟΣ των αιτημάτων της εργατικής τάξης ειδικά των οικονομικών. Και τούμπαλιν: Απεδείχθη χρήσιμος σε πολύ μεγάλο κομμάτι της οργανώμενης εργατικής τάξης το οποίο έχει μάθει να σκέφτεται ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ.

          Η παραπάνω διπλή σχέση, τεκμηριώνει την αντοχή του εργοδοτικού/κρατικού συνδικαλισμού, την σχέση της με μεγάλο κομμάτι της οργανωμένης εργατικής τάξης, τα όρια των απεργιών και το ξεφουσκωμά τους, κλπ. Σε αυτόν τον συνδικαλισμό, μια καλή θεση έχουν πιάσει και αρκετά συνδικαλιστικά στγελέχη της ΛΑΕ, ή που έχουν φύγει από την ΛΑΕ του στυλ Θ. Βασιλόπουλος, Φωτόπουλος κλπ.

          Β. Η έτερη κατάρα του συνδικαλισμου ο κομματικοκεντρικός συνδικαλισμός ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, έχει καβατζώσει την θέση του στο υπάρχον συνδικαλιστικό στερέωμα, δια-μέσω ανταλλαγών του στυλ “αναλογικά προεδρεία” με τον εργοδοτικό/κρατικό συνδικαλισμό.

          Και οι 2 αυτές συνδικαλιστικές μεθοδολογίες,/αντιλήψεις/πρακτικές είναι ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ στο συνδικαλιστικό κίνημα και έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάντια του και την απομαζικοποίησή του. Η αποτυχια των ταξικών δυνλαμεων να αλλάξουν ορατά την κατάσταση, είναι δεδομένη μέχρι τα τώρα. Και αυτό προσπαθούμε να το αλλάξουμε. Οχι όμως με την λογική σου, γιατί η λογική σου, πάει κατευθείαν στον πάτο.

          ΟΛΑ τα παραπάνω για σένα είναι άγνωστες λέξεις. Εχεις κολλήσει το μυαλό σου και την γλώσσα σου σε παραμυθάκια του στυλ “η εργατική τάξη της Αθήνας βροντοφώναξε” και άλλα τέτια κούφια λόγια, πάντα αραγμένος στον καναπέ σου. Και το μλονο που σε απασχολεί είναι μια ανούσια και ατεκμηρίωτη κριτική στο ΝΑΡ και σε άλλες δυνάμεις.

          Αϊντε πιες κανα φραπέ τις μέρες των απεργιών και παράτα μας.

    2. Ανώνυμος

      Δεν το κατάλαβες, λέει: ότι το ΠΑΜΕ «άδειασε» την απεργία στις 8 Νοέμβρη, όχι ότι αστικοποιημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία άδειασε το ΠΑΜΕ

      Reply
      1. Left G700

        ΟΚ. Νομίζω ότι η δική σου «ανάγνωση» είναι πιο σωστή από αυτήν που έκανα εγώ (μόνο η μισή ντροπή είναι δική μου, όμως· η άλλη μισή χρεώνεται στον υλατζή τού ΠΡΙΝ που δεν ήταν σαφής). Αλλάζει κάτι; Το παραμικρό! Κατηγορούμε (και δικαίως) το ΚΚΕ για την ακαμψία του και τη στενομυαλιά του. Εδώ όμως έκανε το σωστό. Κι ο Λένιν να ήταν στη θέση τους το ίδιο θα έκανε. Και πάτε/πάνε (δεν μου είναι καθαρό από ποια θέση μιλάς) να βγάλουν στη σέντρα το ΠΑΜΕ, επειδή έκανε το σωστό και λειτούργησε πολιτικά κι όχι με βάση τη διαφύλαξη του πρεστίζ του;;; Θέλετε/θέλουν να στριμώξουν το ΠΑΜΕ; ΟΚ. Κατανοητό, στα πλαίσια του πολιτικού ανταγωνισμού. Αλλά, διάολε, πάτε/πάνε να πιάσουν τον ταύρο από την τρίχα;;;

        Reply
  3. Ανώνυμος

    Δηλαδή λέει ο τύπος που γράφει στο πριν…ότι και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ, που καλούν σε απεργία με αποφάσεις 6 σωματείων σε όλη την Ελλάδα την 1η Νοεμβρη, αφού ψήφισαν (η ΑΤΕ-ΕΚΑ) την απεργία στις 14/11 στο ΕΚΑ, αδειάζουν την ”πανκλαδική” απεργία την 1η του μήνα. Έτσι είναι. και ρωτάς εγω…είστε τόσο βλάκες??

    Reply
    1. San Rocco

      Καταρχάς ανώνυμε, η αποτύπωση της πραγματικότητας για την απεργία της 1ης Νοεμβρίου, είναι η εξής:

      “…Τα σωματεία που έχουν πάρει απόφαση για 24ωρη απεργία την 1η Νοεμβρίου είναι 8 και είναι: οι σύλλογοι Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, Μεταφραστών – Επιμελητών – Διορθωτών, Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής, τα σωματεία βάσης εργαζομένων στις ΜΚΟ, και στην ψυχική υγεία, και τα σωματεία σερβιτόρων μαγείρων Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, και εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ.

      Επίσης, μέχρι τώρα έχουν κηρύξει στάση εργασίας μέσα από γενικές συνελεύσεις για την ίδια ημέρα άλλα 9 σωματεία και σύλλογοι: Είναι, τα σωματεία Αττικό Μετρό, Αττικού Νοσοκομείου, οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριστοτέλης και Κ. Σωτηρίου και οι ΕΛΜΕ Α-Γ Β’ Αθήνας, Ε’ Αθήνας, Ελευσίνας και Ε’ Θεσσαλονίκης. Η απεργιακή συγκέντρωση έχει εξαγγελθεί για τις 12μμ στα Χαυτεία ενώ τα σωματεία θα πραγματοποιήσουν από νωρίς το πρωί περιφρουρήσεις σε κομβικούς εργασιακούς χώρους του κάθε κλάδου….”.

      ΑΡΑ ΔΕΝ είναι 6 μόνο, τα σωματεία που αποφάσισαν απεγιακές κινητοποιήσεις για την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου. Είναι συνολικά, 17 σωματεία/σύλλογοι.

      Β. Προβληματοποιούμε ως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ και ΖΗΜΙΟΓΟΝΟ για τα εργατικά συμφέροντα, τον εργοδοτικό/κρατικό συνδικαλισμό ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον κομματικοκεντρικό συνδικαλισμό τύπου ΚΚΕ/ΠΑΜΕ. Επί τρεις (3) μήνες, ενημερώναμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις Ομοσπονδίες, για την πρόταση για απεργία ΜΕΣΩ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΓΕΙΩΝ, την 1η Νοέμβρη. Το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ δεν απάντησε ποτέ. Την τελευταία στιγμή κατέβηκε με διασπαστική πρόταση για τις 8 Νοε.

      Θα μου πεις, όπως είπαν και άλλοι: “Μα καλά στην ημερομηνία κολλάς;, Τι 1η, τη η 8η τι η 14η Νοέμβρη”. Υπό άλλες συνθήκες φυσικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ημερομηνία. Ομως, όταν το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ αρνείται επί 3μηνο να απαντήσει και μετά, με διαδικασίες εξπρές καλεί για απεργία στις 8 Νοε, και τελικά η μπίλια κάθεται για 14 Νοε., προκειμένου να την στηρίξει και ο Φωτόπουλος (ΕΜΕΙΣ) στο ΕΚΑ, τότε μάλλον το όλο ζήτημα πάει πάλι, για μια απεργία όπου θα βγει ο ριζοσπάστης και θα πει πάλι κουφιες/κενές φράσεις του στυλ “η εργατική τάξη της Αθήνας βροντοφώναξε”, θα βγει ο Φωτοπουλος (ΕΜΕΙΣ) και θα πει “το κάναμε το καθήξον μας”, ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.

      ΑΥΤΟ είναι το πολύ ζημιογόνο που ανέφερα πιο πριν εκτός του εργοδοτικού/κρατικού και για τον κομματικοκεντρικό συνδικαλισμό.

      Reply
      1. Β.Σ.

        Για την ακρίβεια, δεν είναι “Φωτόπουλος” το ΕΜΕΙΣ στο ΕΚΑ. Πρόκειται για παράταξη που ακολούθησε την πρώην πρόεδρο του ΕΚΑ Σ. Σαλουφάκου (που πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε). Οι “Φωτοπουλικοί” ακολουθούν την προεδρική παράταξη ΕΑΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι και για την απεργία 12 Γενάρη φέτος απέναντι στο απεργιοκτόνο 50%+1 και την 4η αξιολόγηση, το ΕΜΕΙΣ ψήφισε ΥΠΕΡ, ενώ το ΕΑΚ τότε ήταν εναντίον και δεν βγήκε απόφαση απεργίας (οριακά με 15-16).

        Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την απόφαση στο ΕΚΑ, διαβάστε την ανάρτηση στο
        https://www.elaliberta.gr/εργατικό-κίνημα/αναλύσεις/4751-για-την-προκήρυξη-απεργίας-από-το-εργατικό-κέντρο-αθήνας-στις-14-νοεμβρίου
        που είναι αναδημοσίευση από σχόλιο σε άλλο άρθρο της ΠΑΝΤΙΕΡΑ.

        Reply
  4. Ανώνυμος

    Αυτό το σωματείο μαγειρων σερβιτορων ήθελα να ήξερα ποσα μελη. Α ρε san rocco είσαι οτι πιο κλασικο σε ανταρσία υπάρχει. Ντιπ για ντιπ μυαλο. Αυτισμός.

    Reply
    1. San Rocco

      Αυτισμός είναι αυτό που κάνεις αγαπητέ μου φίλε: Εγώ απλά ανάρτησα το ρεπορτάζ που αναφέρει τα 17 σωματεία/συλλόγους που καλούν σε απεργιακές δράσεις/κινητοποιήσεις την Πέμπτη 1η του Νοέμβρη! Και για την μέγιστη δυνατή επιτυχία της,καθημερινά γίνονται εξορμήσεις/ενημερώσεις σε χώρους δουλειάς (και ευθύνης των σωματείων).

      ΔΕΝ ανέφερα την μαζικότητά τους, δεν απάντησα επί αυτού, δεν ενδιαφέρομαι να συμμετάσχω σε ένα οπαδικό παραλήρημα εκ μέρους σου, με βάση το καμμενοσχόλιό σου!

      Ευχαριστώ

      Reply
  5. Ι.Α

    η ανταρσυα ακολουθει μια σεχταριστικη πολιτκη (πραγμα για το οποιο κατηγορει το ΚΚΕ)
    οταν καποια συνδικατα κατω απο πιεση αποφασιζουν απεργια (αδεδυ εκα) κι σιγουρα για να προκαλεσουν συγχυση επιλεγουν αλλη ημερομηνια το σωστο ειναι να αλλαξειο το ΠΑΜΕ τη δικη του μερα για απεργια ωστε να συσπειρωθει ακομη περισσοτερος κοσμος

    η ανταρυσα αγωνια να καπελωσει 3-4 σωματεια (καποια απλως σφραγιδες) επιμενειο σε εναν αδιεξοδο δρομο και παει να επναλαβει την απεργοσπασια της 30/1/2018

    Reply
    1. San Rocco

      Α. Προφανως αναφέρεσαι στην φιλοεργοδοτικη απεργία των γδεε/αδεδυ (δλδ των πασκε 1,2/δακε 1,2/συριζα) τον μαιο του 18 και όχι τον Ιανουάριο όπως γράφεις.

      Β. Δεκαεπτά (17) σωματεία εχουν αποφασισει απεργιακές δρασεις/κινητοποιησεις για την πέμπτη 1 νοεμβριου! Καθημερινά γινονται εξορμήσεις και ενημερώσεις για την επιτυχία της απεργίας! Σωματεία σφραγίδες δεν υπάρχουν.

      Γ. Οι αποφάσεις για την απεργία την 1η του Νοέμβρη, εχουν παρθεί απο τις συνελεύσεις των σωματείων, σε αντιδιαστολη με την παγιωμένη πρακτική απο τον εργοδοτικο/κρατικο/κομματικοκεντρικο συνδικαλισμό, του να καμβανονται τέτοιες κρίσιμες αποφάσεις, απο τα δ.σ. Οπότε, το ψεμα περί ξαπελωματος των σωματείων απο την ανταρσία, απλά δεν ισχύει!

      Reply
    2. Red

      Η απεργία της 1ης Νοέμβρη έχει προκηρυχθεί από τα -μέσα Σεπτέμβρη-, δεν ξεπήδησε ξαφνικά την τελευταία εβδομάδα. Την οποία απεργία αποφάσισαν/κάλεσαν μιά σειρά από σωματεία όπως ΣΕΦΚ, ΣΥΒΧΨΑ, ΣΜΤ, ΣΣΜ, ΣΒΕΜΚΟ, Σωματείο Nokia, Σωματείο βάσης εργαζομένων στην Ψυχική υγεία/πρόνοια κλπ και την οποία (καλώς) στηρίζουν οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και -όχι μόνο-. Που είναι το “σεχταριστικό” θες να μας πεις;
      Το ΠΑΜΕ αυτοαναιρέθηκε με την -απεργία στις 8/11- , παρότι τα δεκάδες σωματεία/ενώσεις/ομοσπονδίες του είχαν σηκώσει το βάρος οργάνωσης της, οι σχολές είχαν γεμίσει πανό για τις 8/11, τζάμπα και η μπογιά το γράφω και πιο πάνω και την μετέφερε στις 14 μαζί με την ΑΔΕΔΥ.
      30/1 απεργία δεν υπάρχει, προφανώς εννοείς 30/5 που ούτε κι αυτή ήταν απεργία με την ευρεία έννοια της λέξης. Ο καθένας συμμετείχε από το δικό του μετερίζι και με το δικό του πλαίσιο εκείνη τη μέρα οπότε τι το ψάχνεις; Θες να κάτσουμε να αναλύσουμε τι έκανε ο καθένας εκείνη τη μέρα(από το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ και τη ΛΑΕ μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την αναρχία); Άστο σου λέω…

      Reply
  6. Ανώνυμος

    Εκείνη τη μέρα η ανταρσια έγινε δεκα κομμάτια. Μια ντρίμπλα σας έκανε το σύστημα και κουτουλαγατε από εδω και από εκεί. Απεργία την 1 Νοέμβρη δεν υπάρχει. Πεντε σωματεία και τα μισα από αυτα σφραγίδες και μερικά δασκαλων και καθηγητων που εβγαλαν διευκολυντικες στάσεις για οποιον θέλει να κατέβει για συμπαράσταση. Μη τρελαινεστε λοιπόν και μη καταπιανεστε με πράγματα που δεν μπορείτε φιλοι ανταρσιοι. Γινεστε περισσότερο ρεζίλι.

    Reply
    1. San Rocco

      Δεκαπετά (17) σωματεία έχουν αποφασίσει μέσω των Συνελεύσεών τους, απεργιακές δράσεις/κινητοποιήσεις για την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου! Είναι λίγα; Φυσικά και είναι λίγα! Είναι όμως πραγματική απεργία στα χέρια των εργατών/εργατριών; Φυσικά και είναι!

      Ευχαριστώ

      Reply
    2. Νίκος

      Ε δε πειράζει, άσε εμάς να “γινόμαστε ρεζίλι”. Κι άσε το ΠΑΜΕ που με Σαμαρά κατέβαζε 20.000 και με ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει με το ζόρι 7-8.000 να μη γίνεται ρεζίλι.

      Reply
  7. Ανώνυμος

    Μη λες χαζομαρες. Ξέρεις τι πάει να πει διευκολυντικες στάσεις; Στου δημοσιου καμιά συνέλευση δεν έγινε. Τα ΔΣ εκεινα που εχετε πλειοψηφία συν κάποια στη λογικη κριμα τα παιδιά ας βγαλουμε μια διευκολυντικη για οποιον θέλει να πάει.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Δεν ισχύουν φίλε μου αυτά που λες, από συνελεύσεις μπήκαν οι περισσότερες στάσεις για την 1η Νοέμβρη. Μάλιστα σε αυτές αποφασίστηκε και η απεργία στις 8 Νοέμβρη (αλλά αυτή την έφαγε η μαρμάγκα όπως ξέρεις)

      Reply
      1. ένας

        Τι “έφαγε η μαρμάγκα”;
        Η απεργία της 8/11 δεν …ακυρώθηκε!
        Απλά θα γίνει στις 14/11, προετοιμάζεται με μεγαλύτερη ένταση, από τους ίδιους αγωνιστές, επιτροπές αγώνα, εργοστασιακές, σωματεία, ΕΚ και Ομοσπονδίες με δουλειά στη βάση, έναν-έναν εργαζόμενο, και θα απεργήσουν οι ίδιοι, που θα απεργούσαν και στις 8/11, συν και άλλους, που θα ενθαρρυνθούν από την πρόσθετη θεσμική κάλυψη. Είναι 500-τόσες οργανώσεις, και δε θα λείψει ΟΥΤΕ ΜΙΑ!
        Η απεργία δεν είναι το …καπάρωμα μιας ημερομηνίας!
        Η απεργία είναι οι αγωνιστές, που την στήνουν, η οργάνωσή τους, οι απεργοί της και η θέλησή τους, όλων αυτών, να αγωνιστούν ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ.
        Αυτό δεν είναι και το σύμβολο του εργατικού κινήματος;
        Φιλάκια στους μικροαστούς, που την 1/11 θάναι ήσυχοι πως …..δεν τους “ελέγχει” το ΠΑΜΕ. Ας απεργήσουν, έστω κι έτσι…..

        Reply
        1. Γιώργος Λυγκουνάκης

          500-τόσες οργανώσεις των δέκα ατόμων.

          Όχι πως εκτός ΠΑΜΕ είναι καλύτερα.

  8. Ανώνυμος

    Ρε φιλε δεν είναι έτσι ακου που σου λέω κάτι ξέρω. Τεσπα όπως και να έχει είναι αστείο αυτο που κανετε.Να παρουσιαζετε σαν μια προσπάθεια για πανεργατικη απεργια από τα κατω την απόφαση 2-3 πραγματικων σωματειων γιατί αυτό το διασπαστικο των μαγειρων είναι ντροπή δεν είναι σωματείο. Τρίτος δρόμος που να χτυπιεστε κάτω δεν υπάρχει. Ή με το ΠΑΜΕ θα πατε ή με τον εργοδοτικο συνδικαλισμο.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Χαχαχα, πίσω από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό σύρθηκε φίλε μου το ΠΑΜΕ και έκανε γαργάρα την απεργία του. Δεν πειράζει, τουλάχιστον αυτή την φορά δεν σέρνεστε πίσω από τους εργοδότες όπως στις 30 Μάη. Είναι και αυτό μια πρόοδος

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ποια απεργία του έκανε γαργαρα βρε αμπαλε; Το θέμα σου είναι οτι το 8 έγινε 14; Είστε για τα πανηγύρια. Δεν γίνεται να σας πάρει κανείς στα σοβαρά πραγματικά.

        Reply
    2. Red

      Ποιός ειναι ο “εργοδοτικός συνδικαλισμός”; Ο ΣΥΒΧΨΑ και το ΣΜΤ; Συνέλθετε…

      Reply
    3. San Rocco

      Το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ όμως με ποιόν θα πάει; Με τον εργοδοτικό/κρατικό συνδικαλισμό, ή με την εργατική/ταξική χειραφέτηση;

      Reply
      1. ένας

        Από πότε ο “Τρίτος Δρόμος” έγινε …”ταξική(!) χειραφέτηση”;

        Reply
        1. λαθραναγνώστης

          Από τότε που η “ταξική χειραφέτηση” επανανοηματοδοτήθηκε!

        2. ένας

          Σωστός, Λαθραναγνώστη!
          Κι από αυτή την άποψη έχουν δίκηο κι ο Σανρόκος κι ο ΚΣούς, και όλο το εξωκοινοβούλιο, αν λάβουμε υπόψιν ότι βλέπουν το “ταξικό” από την πλευρά του μικροαστικαριάτου.
          Πράγματι, μέχρι το ’49 η εργατική τάξη, δια του ΚΚΕ, είχε κάνει στο μικροαστικαριάτο …κανονικό “κεφαλοκλείδωμα”! Δεν είχαν, ούτε καν δικό τους κόμμα η πολιτική έκφραση, σε αντίθεση με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, που κυριαρχούσαν οι σ/δ. Κάτι παλεύανε κάτι τρότσκια, κάτι ψιλοανάρχια, αλλά …τρίχες. Το ΚΚΕ κηδεμόνευε κανονικά τα μικροαστικά στρώματα, ιδίως όταν ίδρυσε και το ΑΚΕ, για να καθοδηγεί μέσω αυτού τους μικροαστούς του χωριού, που κυριαρχούσαν τότε σε αυτά τα στρώματα.
          Η “επανανοηματοδότηση” ξεκίνησε όταν η ήττα του ΔΣΕ μοιραία δημιούργησε έδαφος για προσωρινή αποδιοργάνωση στο εργατικό κίνημα. Τότε οι μικροαστοί άρχισαν να ψάχνονται βλέποντας ότι η Επανάσταση (ιδίως όπως την φαντάζουνταν αυτοί….) μετατίθονταν για την …Β’ Παρουσία. Φυσικά επενέβησαν και οι “υπηρεσίες”, αναδιοργανωμένες από τον Τρούμαν και στάλθηκε στην Ελλάδα ο τροτσκιστής “Ανδρέας” για να καθοδηγήσει την ….”επανανοηματοδότηση”, με πολύ καλά αποτελέσματα ιδίως μετά την Μεταπολίτευση.
          Τότε άρχισαν να εμφανίζονται μαζικά (είχαν ξεκινήσει και προδικτατορικά, με τους μαοϊκούς) και τα διάφορα “ταξικά” φυντάνια, “γκρούπες” κλπ., με αντίστροφο πια ρόλο: Να διεμβολίσουν το εργατικό και κομμ. κίνημα, δηλαδή τον αυθεντικό χώρο του ΚΚΕ, και να υλοποιήσουν την χειραγώγησή του από τα μικροαστικά στρώματα και τους πολιτικούς εκφραστές τους, που αποδείχτηκε τελικά (ΠΑΣΟΚ, τΣύριζα) πως δεν μπορούν να είναι παρά εκφραστές της αστικής τάξης, αφού τα μ/α στρώματα δεν μπορούν να αποτελέσουν αυτόνομη ΤΑΞΗ, ακόμη και αν φτάσουν στο 80% του πληθυσμού, όπως έγινε εδώ στην Ελλάδα. Κι αυτό για λόγους ποιοτικούς, λόγω της ενδιάμεσης σχέσης τους με τα μέσα παραγωγής.
          Είναι πράγματι, λοιπόν επανανοηματοδότηση μιας “ταξικής χειραφέτησης” ιστορικά καταδικασμένης, στείρας, αφού αναφέρεται σε υβριδική κοινωνική τάξη, που δεν έχει καμιά προοπτική να γίνει “τάξη-για-τον-εαυτό-της”.
          Οπως το μουλάρι, που δεν μπορεί να γεννήσει.
          Οσες “απεργίες” και αν …αναγγείλει!

        3. San Rocco

          Μπράβο ΕΝΑΣ: Επιστροφή στην παλιά, κακή θρησκευτική αντίληψη που όλοι/όλες αντιπαθήσαμε: Παίρνεις 2 μέρη χαφιεδολογία, 5 μέρη αστυνομολογία, μπόλικη συνομωσιολογία χωρίς απόδειξη φυσικά (αφού είναι συνομωσιολογία), τα τυλίγεις και με μεταφυσική και έχεις την δηλητηριώδη σαλάτα σου.

          Αλλά, οι εποχές έχουν αλλάξει πια: Την σαλάτα που έφτιαξες, μόος σου θα την φάς και θα σε στείλει στον παράδεισο που τόσο λατρεύεις, ως θρησκευτικός ταλιμπάν που είσαι.

        4. Left G700

          Επιστροφή στην παλιά, κακή θρησκευτική αντίληψη που όλοι/όλες αντιπαθήσαμε:
          ___________________________________________________________

          Α, δεν θέλω σεξισμούς! Δεν θέλω σεξισμούς! Το πιο πρωτοποριακό κομμάτι τού ΛΟΑΤΚΙΑ+ κινήματος, τις θέσεις τού οποίου, ασφαλώς, δεν μπορεί παρά να ασπάζεται το πιο πρωτοποριακό κομμάτι τού κομμουνιστικού κινήματος (ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ), απορρίπτει τη δυαδικότητα των φύλων και δέχεται την πολλαπλότητά τους. Επομένως, αυτό το «όλοι/όλες» πρέπει να αντικατασταθεί πάραυτα από το «όλοι/όλες/όλα+». Ή είμαστε με το ΛΟΑΤΚΙΑ+ κίνημα ή δεν είμαστε!

        5. San Rocco

          Και εσύ leftg700, πρέπει να πας σε γιατρό ΠΑΡΑΥΤΑ. Δεν την παλεύεις άλλο και δεν αντέχουμε άλλο να σε βλέπουμε σε αυτή την άθλια κατάσταση!

        6. Κ.Σ.

          και δε μας λες “ένας”, που έχει αναλύσει τόσο βαθιά την ιστορία, γιατί το ΚΚΕ στο θέμα πχ του 20ού συνεδρίου του ΚΚΣΕ, αλλά και του Ζαχαριάδη και της 6ης ολομέλειας του 56, λέει όσα έλεγαν στη Μεταπολίτευση οι μαοϊκοί που ήταν ρόλο “διεμβολισμού” (όπως λες) του ΚΚΕ;
          Και γιατί το ΚΚΕ που είναι τόσο αποτελεσματικό ενάντια στο ΠΑΣΟΚ το είχε χρίσει “δημοκρατικές δυνάμεις” και “δύναμη της Αλλαγής”, ενώ το ίδιο πάλευε για “Πραγματική Αλλαγή”;
          Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε από παρθενογέννεση ή από το Συνασπισμό και το σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα του 13ου συνεδρίου (1991) που ψηφίστηκε ομόφωνα; Και από Φλωράκη, Παπαρήγα, Κουτσούμπα κλπ;

        7. San Rocco

          Το ερώτημά σου ΕΝΑΣ, να το απευθύΝεις καλύτερα σε αυτούς στον κρατικό συνδικαλισμό, που εδώ και δεκαετίες όλο και μετατοπίζει το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ και όλο και χειρότερα πάει η εργατική τάξη……

        8. Κ.Σ.

          “Τρίτος δρόμος” είναι να ακυρώνεις με ανακοίνωση στο Ριζοσπάστη τις απεργιακές αποφάσεις των σωματείων για να κάνεις την απεργία κινητή εορτή ώστε να συμπέσει με τις επιλογές ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και της ΠΑΣΚΕ του Παναγόπουλου.

        9. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Πάντως στο αντιπολεμικό στις 12 ο “Τρίτος Δρόμος” σας έφαγε συγκριτικά με το χτεσινό σας.

          Είχαν το κάτι παραπάνω ρε παιδί μου.

        10. Αλέξης

          Τρίτο δρόμο… έκανε το ΠΑΜΕ, με την καταπληκτική τακτική “ούτε 1/11, ούτε 8/11, πάμε 14/11″…

        11. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Ούτε όχι στο μνημόνιο ούτε ναι, σοσιαλισμός μόνο!!!

  9. Left G700

    FAMOUS QUOTES II

    Η ευφυία χωρίς φιλοδοξία είναι ένα πουλί χωρίς φτερά.
    Salvador Dali

    Η φιλοδοξία χωρίς ευφυία είναι ο Ίκαρος.
    Left G700

    Reply
  10. Κώστας

    Εγώ για τα απεργιακά λέω να κρατήσουμε τα εξείς

    1 Είναι καλό που από κει που αρχίσαμε με κάποια σωματεία 1. 11 έχουμε πανελλαδική της ΑΔΕΔΥ και ιδιωτικού δημόσιου τομέα στην Αθήνα στις 14.11

    2. Είναι καλό που το ΠΑΜΕ πήγε από τις 8 στις 14.

    3 Είναι καλό που οι Παρεμβάσεις και η ΑΤΕ ψήφισαν για τις 14 ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ πως το ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ με το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα που άρχισε μερίδα τους να λανσάρει 30.5 με πρόσχημα την Κοινωνική Συμμαχία( που έσπασε από την απεργία που έγινε σε πείσμα της ΓΣΕΕ και με την πολιτική στήριξη του συνόλου της αριστεράς, ΚΚΕ, ΛΑΕ, εξωκοινοβουλευτική με μια μόνο απουσία) δεν περπατάει.

    4. Αυτό το ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ όμως δείχνει να αφήνει στοιχεία πολιτικής κουλτούρας και να μην εγκαταλείπεται οριστικά. Ενώ πάνω στην κρίσημη στιγμή υπάρχει αναγνώριση και το β βαθμιου και του γ βαθμιου επιπέδου (ΕΚΑ και ΑΔΕΔΥ) επανέρχεται στην μικροκομματική κόντρα μια κριτική του στυλ “το ΠΑΜΕ πήγε με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό”. Αυτό είναι το αρνητικό. Το βλέπουμε και στον μόνιμο πολιτικό πειρασμό μια απεργία σαν της 1.11 να παρουσιαστεί σαν ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ της Γενικής Απεργίας. Αυτό πρέπει να αποσαφηνίσουμε. Πολύ καλά έκαναν τα σωματεία και κινήθηκαν για τις 1.11 αλλά δεν θα ήταν ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ αλλά μια διακλαδική προσπάθεια. Πολύ καλά κάνουν και επιμένουν ακόμα και για τις 1.11 αν υπάρχει η εκτίμηση πως μπορούν να πραγματοποιήσουν σε 2 βδομάδες 2 σοβαρά απεργιακά γεγονότα, το κλαδικό και την γενική απεργία που προκλήθηκε λόγω της πίεσης που ασκήθηκε στην γραφειοκρατία από την κίνηση των σωματείων της 1.11 και την κίνηση του ΠΑΜΕ.

    5. Δεύτερο αρνητικό η άρνηση του ΠΑΜΕ να κινηθεί για 1.11 αλλά για τις 8. Ορθά έκανε το 8 14 αλλά κακώς άρχισε με το 8 και όχι με το 1.11. Δεν υπάρχει επιχείρημα γι αυτή την επιλογή που να στηρίζεται στις ανάγκες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, ήταν καθαρή κομματική πολιτική επιλογή.

    Ας κρατάμε τα καλά, ας κοιτάμε κατάφατσα τα αρνητικά, που προκύπτουν αβίαστα από τις αντιφάσεις που εγγράφονται στην πρακτική των Παρεμβάσεων από πολιτικές γραμμές στο εσωτερικό τους και ας βλέπουμε τον κοινό τόπο που κατά καιρούς προκύπτει αρκετά αβίαστα ανάμεσα στο πολιτικοσυνδικαλιστικό φάσμα Παρεμβάσεις-ΜΕΤΑ-ΠΑΜΕ αλλά οι αντιπαραθέσεις των κομμάτων και των μετώπων μας δεν μας αφήνουν να το αναδείξουμε, να το κεφαλοποιήσουμε και να το ενισχύσουμε

    Κώστας

    Reply
    1. Κώστας

      Έκανα ένα μικρό λαθάκι λόγω του sudoku με τις ημερομηνίες. Οι Παρεμβάσεις στην ΑΔΕΔΥ ψήφισαν για τις 8 αλλά αναγνωρίζουν προφανώς και τις 14 σαν απεργία.

      Κώστας

      Reply
      1. Κ.Σ.

        Οι Παρεμβάσεις στη σχετική συζήτηση στην ΑΔΕΔΥ (15/10) ψήφισαν τη δική τους πρόταση για απεργία στη 1/11 και συμμετοχή στις 8/11 μαζί με τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα του ΠΑΜΕ (δεν είχε γίνει ακόμα η κωλοτούμπα).
        Η απεργία στις 14/11 ήταν απόφαση που ψήφισαν ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή. Σαν απόφαση της ΑΔΕΔΥ, είναι απεργία και δεν μπαίνει αν την αναγνωρίζει κανείς ή όχι. Μπαίνει θέμα όμως πώς την κρίνεις και τι ενέργειες κάνεις για να μην επαναλαμβάνεται αυτός ο εκφυλισμός.
        Εκεί είναι ζητούμενος ο κοινός τόπος που για την ώρα είναι δυσδιάκριτος

        Reply
    2. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Πραγματικά όποιος πιστεύει ακόμη στη “θεσμική κάλυψη” των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν έχει καταλάβει που ζει. Και η πλειοψηφία των εργαζομένων το καταλαβαίνει φυσικά, γι’ αυτό και δεν απεργεί.

      Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι πίεσης όπως έδειξε το διπλό ντου στο Υπουργείο Παιδείας, άσχετα αν εγώ θα το προτιμούσα ένα και καλό.

      Reply
    3. Ανώνυμος

      Το ΠΑΜΕ αφού έκανε σημαία το 8/11 και τσακώθηκε με όλους γύρω από αυτή την ημερομηνία και κυρίως τσακώθηκε με πρωτοβάθμια ταξικά σωματεία. Μάλιστα πήγε σε σωματεία και ψήφιζε ΚΑΤΑ στην κάλπη για την 1/11. Έβγαλε καταγγελίες σε όσους πρότειναν το 1/11, μίλησε για σχέδιο υπονόμευσης της 8/11. Μνημείο βλακείας η ανακοίνωση της ΕΣΑΚ τεχνικών (https://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/171404/peira-apo-ti-diapali-me-shedio-yponomeysis-tis-apergias-tis-8is). Το ΠΑΜΕ ακύρωσε το 8/11 χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανένα σωματείο σε καμία συνέλευση εργαζομένων, επειδή αυτό αποφάσισε το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ! Τώρα αυτή η απεργία δεν υπάρχει πιά!
      Η πρακτική των Παρεμβάσεων και της ΑΤΕ-ΕΚΑ ευτυχώς δεν είναι σύρσιμο πίσω από την κοινωνική συμμαχία του Παναγόπουλου. Η ΑΤΕ -ΕΚΑ δεν απεμπόλησε την απεργία της 1ης Νοέμβρη (όπως το ΜΕΤΑ). Επίσης το γεγονός ότι δεν απεργούμε τώρα με την κοινωνική συμμαχία είναι κέρδος αυτών που αντιστάθηκαν σε αυτό το σχέδιο και όχι αυτών που υποτάχθηκαν, όπως το ΚΚΕ που δεν είπε τσιμουδιά για την κοινωνική συμμαχία και business us usual.

      Reply
  11. Left G700

    FAMOUS QUOTES III

    Ειλικρινά, αγαπητή μου, δεν δίνω πεντάρα!
    Rhett Butler

    Ειλικρινά, αγαπητοί μου, δεν δίνω πεντάρα!
    Left G700

    Reply
    1. Ανώνυμος

      ε καλά κάνεις και δεν δίνεις πεντάρα αγαπητή μου
      ή
      ε καλά κάνεις και δεν δίνεις πεντάρα αγαπητέ μου
      Η συζήτηση για τις απεργίες και για το εργατικό κίνημα δεν είναι για σενα

      Reply
  12. Left G700

    ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΚΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ

    Μου γράφει ο πρωινός (25/10/2018 at 08:47) ανώνυμος –παρεμπιπτόντως: σαν πολλοί ανώνυμοι δεν πλάκωσαν σε αυτή την ανάρτηση;– και δεν μπορείς να ξέρεις αν αυτά που γράφει όντως τα πιστεύει:

    ε καλά κάνεις και δεν δίνεις πεντάρα […]
    Η συζήτηση για τις απεργίες και για το εργατικό κίνημα δεν είναι για σενα

    Ας πάρουμε την εκδοχή ότι τα πιστεύει. Τι θα μπορούσε να του απαντήσει κανείς; Λέω ‘γω:

    Η συζήτηση (ο Θντκ!) εδώ δεν έχει σε τίποτε να κάνει με «απεργίες» και «εργατικό κίνημα». Η συζήτηση εδώ είναι ένας σκυλοκαβγάς μεταξύ ενός Γερμανικού Μολοσσού (ΠΑΜΕ) και ενός Τσιουάουα (Παρεμβάσεις και ό,τι άλλο αποτελεί τον ισχνό σε κατάσταση «πετσί και κόκαλο» βραχίονα της –κατά δήλωσή της– «επαναστατικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς»). Όπου εδώ, χωρίς να καταφύγει κανείς σε αξιολογικές κρίσεις, έχουμε να παρατηρήσουμε το κωμικό τού πράγματος: να θέλει το Τσιουάουα να «κάνει καλά» το Γερμανικό Μολοσσό, αξιοποιώντας μεν τη βραδυκινησία τού όγκου του, αλλά ξεχνώντας ότι, σε τελική ανάλυση (= αναμέτρηση), ο Γερμανικός Μολοσσός θέλει δέκα σαν κι αυτό μόνο για πρωινό!

    Περί αυτού πρόκειται. Αυτή είναι η «συζήτηση» που γίνεται εδώ και σε παρομοίου θέματος αναρτήσεις. Και αυτό είναι εκείνο για το οποίο «δεν δίνω δεκάρα». Ιδίως όταν έχω φτάσει στο επίπεδο να ξέρω ότι το Τσιουάουα, από τη φύση του (αριστερισμός και τα μυαλά στα κάγκελα) δεν έχει τα προσόντα για να μεγαλώσει ούτε καν μέχρι το μέγεθος ενός Φοξ Τεριέ, ας πούμε, έτσι ώστε και ο Γερμανικός Μολοσσός να αρχίσει κάπως να ενοχλείται και να υποχρεωθεί να επανεξετάσει τις κακές πλευρές τού χαρακτήρα του.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.