.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Απεργιακές φρουρές στην απεργία των ναυτεργατών (Φωτο-Βίντεο)


 


Από τα ξημερώματα της Πέμπτης  24/09 βρίσκεται σε εξέλιξη η περιφρούρηση της προειδοποιητικής 24ωρης Παμπειραϊκής απεργίας ναυτεργατικών σωματείων.

Με πρωτοπόρα την ένωση των ναυτών την ΠΕΝΕΝ και την αποφασιστική συμμετοχή της ΠΕΜΕΝ, της «Στέφενσον», της ΠΕΜΑΓΕΝ, και της ΠΕΝΗΗΕΝ, οι ναυτεργάτες ξεπέρασαν την σκόπιμη εγκληματική αδράνεια της εργοδοτικής ΠΝΟ και προχώρησαν σε 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία.

Στο πλευρό της ΠΕΝΕΝ βρίσκεται και η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα (ΑΤΕ-ΕΚΑ).

Λίγο μετά τις 7.30 το πρωί έγινε μπροστά στον καταπέλτη πλοίου η απεργιακή συγκέντρωση. Μίλησε ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ (ένωση ναυτών) Αντώνης Νταλακογιώργος. Χαιρέτησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ) Αντώνης Κουρούκλης, ο Δημήτρης Γκόβας εκ μέρους της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και άλλοι εκπρόσωποι.

Η περιφρούρηση της απεργίας συνεχίζεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι στο επίκεντρο της πάλης της «είναι τα αντεργατικά μέτρα για την κατάργηση της ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία, η αντιδραστική παρέμβαση στις εκλογικές διαδικασίες των Ναυτεργατικών οργανώσεων, τα κοινωνικοασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προβλήματα τα οποία έχουν επιδεινωθεί ραγδαία όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς και τα εργασιακά προβλήματα που οι εφοπλιστές βρήκαν την ευκαιρία με την υγειονομική κρίση και καθημερινά παραβιάζουν τις ΣΣΕ και τα δικαιώματα των Ναυτεργατών που είναι κατοχυρωμένα στην Ναυτική νομοθεσία.»

 

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογεώργος, για την 24ωρη απεργία στο λιμάνι του Πειραιά

Αντώνης Νταλακογεώργος (ΠΕΝΕΝ): Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης οι εταιρείες έκοβαν εισιτήρια για την Πέμπτη παρά την απεργία – Νίκη η ανατροπή του σχεδιασμού εφοπλιστών και κυβέρνησης

Posted by ΠΡΙΝ on Wednesday, September 23, 2020

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 65.00% ( 8
Συμμετοχές )



5 σχόλια στο “Απεργιακές φρουρές στην απεργία των ναυτεργατών (Φωτο-Βίντεο)

    1. Ανώνυμος

      όπως βλέπουμε ο 902 εξαφάνισε την απεργία της ΠΕΝΕΝ Ντροπή πιά!

      Reply
      1. Ανώνυμος

        η απεργία ανήκει στους απεργούς! και την ηγεσία, που όπως φαίνεται “καίει” κάποιους, την κερδίζει κανείς στο πεδίο της μάχης, στους καταπέλτες. Καθένας κρίνεται κατά την πραγματική συνεισφορά του. Αυτά, άλλος να τραβάει το ζόρι και άλλος να έχει το πρόσταγμα, τα αφήνουμε πίσω.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ναι ΚΚΕ, αυτό λέμε ! Η ΠΕΝΕΝ κήρυξε απεργία για σήμερα και την έτρεξε, κ το ΠΑΜΕ αφού είδε ότι έχει δυναμική, αποφάσισε να συμμετάσχει.

  1. ΦΦ1917

    Από που και ως που η απεργία είναι της ΠΕΝΕΝ και από που και ως που η ένωση αυτή έγινε ο στυλοβάτης των εργατών στο λιμάνι?
    Τι ιδιοκτησιακές λογικές είναι αυτές ρε παιδιά που θέλετε και απεργίες και διαδικασίες “από τα κάτω”?
    Το να κατηγορείς όπου σε συμφέρει το ΠΑΜΕ ή προσφάτως την ΚΝΕ με τις μαθητικές κινητοποιήσεις για καπέλωμα ενώ στα δικά σου θέματα να εθελοτυφλείς ε όπως και να έχει μαρτυράει πολλά…

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.