.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Απεργιακές κινητοποιήσεις στις 3 Ιούνη, συγκέντρωση στα Προπύλαια 1:00μμ


Υπάρχουν ταξικά ρεύματα που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν υπακούν στον εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ

Η απόφαση της ΓΣΕΕ για απεργία στις 10 Ιούνη, έδειξε, για ακόμα μία φορά, τον άθλιο ρόλο της απέναντι στις αγωνιστικές διαθέσεις και αποφάσεις μια σειρά συνδικάτων. Το ίδιο απαράδεκτη ήταν και η απόφαση των ηγεσιών της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ, με την σύμφωνη γνώμη και του ΠΑΜΕ, που αποφάσισαν την ακύρωση της απεργίας στις 3 Ιούνη και την μετάθεσή της για την Πέμπτη 10 Ιούνη.

Απέναντι σε αυτό, με πρωτοβουλία ταξικών συνδικαλιστών (των Παρεμβάσεων, της ΑΤΕ-ΕΚΑ, της ΤΑΣ Πειραιά κ.ά.) μια σειρά σωματεία προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις στις 3 Ιούνη, με 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας.

Μέχρι στιγμής στάσεις εργασίας έχουν προκηρύξει οι: ΕΛΜΕ Καλλιθέας, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, ΣΕΠΕ “Ηρώ Κωνσταντοπούλου”, ΣΕΠΕ “Κ. Σωτηρίου”, ΣΕΠΕ “Κ. Βάρναλης” Δυτ. Αττικής, ΣΕΠΕ Α’ Αθηνών, ΣΕΠΕ Αθηνά, ΣΕΠΕ Αιγάλεω, ο σύλλογος εργαζομένων ΕΛΓΟ Δήμητρα, το Σωματείο Εργαζομένων στο Αττικό

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν επίσης ο Σύλλογος Έκτακτων Αρχαιολόγων, σύλλογος εργαζομένων ΤΕΕ και η ΠΕΝΕΝ (με απεργιακή περιφρούρηση στις 5:00πμ στον Πειραιά, δείτε και εδώ)

Σε απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια στη 1:00μμ καλούν πρωτοβάθμια σωματεία και ταξικά σχήματα, ενώ θα ακολουθήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας.

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει κανονικά η απεργιακή συγκέντρωση στη 1μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου, μετά από αποφάσεις για στάσεις εργασίας εκπαιδευτικών σωματείων.

Απεργία πραγματοποιούν και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Κέρκυρα, μετά από σχετική απόφαση του τοπικού σωματείου.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 70.00% ( 6
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.