.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Απεργία ΠΕΝΕΝ: Κυβέρνηση-ΥΕΝ-Εφοπλιστές στήνουν σκηνικό καταστολής!


ΠΕΝΕΝ

Πριν ακόμη βγει η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά επί της αίτησης του ΣΕΕΝ να κηρυχθεί η απεργία της ΠΕΝΕΝ ως παράνομη και καταχρηστική, το ΥΕΝ και οι εφοπλιστές οργανώνουν από κοινού την καταστολή της απεργίας!

Στη κατεύθυνση αυτή από νωρίς το απόγευμα ο ΣΕΕΝ έβγαλε ανακοίνωση ζητώντας από τη κυβέρνηση και το ΥΕΝ να θέσουν σε δράση τις δυνάμεις καταστολής του λιμενικού σώματος προκειμένου να επιβάλουν τον νόμο και την τάξη!

Την ίδια στιγμή στενός συνεργάτης του Υπουργού Ε.Ν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ του ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις καταστολής του ΥΕΝ θα είναι αύριο σε πλήρη ετοιμότητα να επέμβουν για να μην διασαλευτεί η νομιμότητα και ασφάλεια στο λιμάνι!

Σ’ αυτό το άθλιο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό σκηνικό που στήνουν για το χτύπημα και την υπονόμευση της απεργίας οι ακτοπλοϊκές εταιρίες επιχειρούν μέσω της έκδοσης χιλιάδων εισιτηρίων για τις 3/6 να δημιουργήσουν αύριο στο λιμάνι τους όρους κοινωνικού αυτοματισμού στρέφοντας τους επιβάτες κατά των απεργών και των ομάδων περιφρούρησης της απεργίας!

Πρόκειται για οργανωμένη συντονισμένη επιθετική επιχείρηση εφοπλιστών-κυβέρνησης να εμποδίσουν την άσκηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων επιβάλλοντας καθεστώς βίας, καταστολής και τρομοκρατίας ώστε να εμπεδωθεί η σιγή νεκροταφείου στις αντιλαϊκές-αντεργατικές τους επιλογές.

Επαναλαμβάνουμε ότι η πολιτική τους είναι διαμετρικά αντίθετη με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων, η πολιτική τους είναι η αιτία των αγώνων που αναπτύσσονται, η πολιτική τους είναι υπόλογη απέναντι στον λαό και την κοινωνία και όχι οι διεκδικήσεις και οι αγώνες των εργαζομένων.

Εάν πιστεύουν ότι ο νέος εργασιακός μεσαίωνας που οραματίζονται με το αντιδραστικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη θα περάσει για αυτούς «αναίμακτα» είναι βαθιά νυχτωμένοι!

Μπροστά στην νέα επίθεση που εξελίσσεται ενάντια στο απεργιακό μας δικαίωμα και στις δίκαιες διεκδικήσεις μας, εκφράζουμε την σφοδρή εναντίωσή μας στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να σταθούμε μέχρι τέλος απέναντι και ενάντια στις απειλές, τους εκβιασμούς και την κρατική τρομοκρατία!

Καλούμε συνδικάτα-συλλογικότητες-σχήματα-φορείς και αγωνιστές του κινήματος να δώσουν αύριο το πρωί μαζί μας το αγωνιστικό τους παρόν στο λιμάνι στέλνοντας το μήνυμα ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

ΥΓ: Σχετικά με την δικαστική απόφαση που μας ανακοινώθηκε πριν από λίγο και η οποία κάνει δεκτή την αίτηση του ΣΕΕΝ, θέλουμε να επισημάνουμε ότι αυτή δεν αλλάζει στο ελάχιστο τον απεργιακό-αγωνιστικό μας σχεδιασμό!

Η απάντηση μας είναι μία, πίστη στο προλεταριακό διαχρονικό σύνθημα: Νόμος είναι του δίκαιο του εργάτη!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 85.00% ( 8
Συμμετοχές )



16 σχόλια στο “Απεργία ΠΕΝΕΝ: Κυβέρνηση-ΥΕΝ-Εφοπλιστές στήνουν σκηνικό καταστολής!

  1. Ανώνυμος

    “Νόμος είναι το δίκηο του Εργάτη” …μέχρι τις 9:00 π.μ.;
    Oλη αυτή η γελοιότητα για το γινάτι που έχουν λίγοι πια αριστεριστές με το …ΠΑΜΕ;

    Reply
    1. ΑΩ

      Ενοχλεί η ΠΕΝΕΝ γιατί δεν υποτάχτηκε στον Παναγόπουλο.
      Αντί να ειρωνεύεσαι τους απεργούς δες την ξεφτίλα της κωλοτουμπας του ΠΑΜΕ

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Η ΠΕΝΕΝ υποτάχτηκε στην εχθρότητα των εφοπληστών και των εργατοπατέρων προς το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ από καιρό. Από το μακρινό 1989 και την Κυβέρνηση Τζανεττάκη. Σήμερα είχαμε για άλλη μια φορά τα αποκαλυπτήρια.
        Και δεν ειρωνεύομαι κανέναν απεργό, γιατί σήμερα δεν υπήρχαν απεργοί ναυτεργάτες. Μια ματιά στα video, που κυκλοφορούν στο δίκτυο είναι αρκετά διαφωτιστική.
        Αναρωτηθείτε μόνο τι καταφέρατε όσοι πήγατε πρωϊ στο λιμάνι για να υποκαταστήσετε τους ναυτεργάτες,που ήταν απόντες και αμέτοχοι σε αυτή την ανεκδιήγητη προβοκάτσια εφοπληστών και ναυτεργατοπατέρων.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Με την υποταγμένη ΠΕΝΕΝ πήρατε απόφαση στο ΕΚΠ για απεργία στις 3 Ιουνίου και με την ανυπότακτη ΓΕΣ εε για τις 10 Ιούνιου. Αυτό τιπότ άλλο.

        2. Ανώνυμος

          δίνουμε το χέρι σε όλους, ιδίως στους υποταγμένους. αλλά χρέος έχουν κι εκείνοι να φανούν αντάξιοι.

    2. Ανώνυμος

      Ακόμα είναι οι αφίσες του Εργατικού Κέντρου στον Πειραιά (με πρωτοβουλία ΠΑΜΕ) που καλούν στην σημερινή απεργία (3 Ιούνη)
      Προτείνω στις επόμενες αφίσες να αφήνετε κενή την ημερομηνία ή τέλος πάντων να λέτε όταν και αν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες. (βλέπε ΓΕΣ εε)

      Reply
  2. Ανώνυμος

    Τα 12 ναυτεργατικά σωματεία, που αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τον τυχοδιωκτικό κατήφορο, που οδήγησε στη γελοιοποίηση της ΠΕΝΕΝ δε μετράνε για σας;
    Που αλλού θα φτάσετε;

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ενώ τώρα που το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ ακολούθησε την ΓΣΕΕ και τον ανύπαρκτο χαβαλέ σχεδιασμό της, δεν είναι γελοιοποίηση έτσι; τουλάχιστον η ΠΕΝΕΝ έπαιξε στα ίσια με την κυβέρνηση και την καπιταλιστική καταστολή.

      Reply
    2. ΑΩ

      τι έκαναν σήμερα τα 12 σωματεία; Γιατί δεν έκαναν απεργία; Για να μη χαλάσει η μανέστρα με τη ΓΣΕΕ

      Reply
  3. Ανώνυμος

    Εχετε πολύ λερωμένη τη φωλιά σας στα “12 ναυτεργατικά σωματεία” στα κολλητιλίκια με τους εφοπλιστές για να έχετε το θράσος να μιλάτε επαγγελματίες εργατοπατέρες

    Reply
  4. ...

    Να καταγγείλουμε κάπου εδώ σύντροφοι και τη σημερινή τυχοδιωκτική απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας!!

    Τι, όχι; Δεν ήταν;

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Οχι, δεν ήταν, ούτε στην Ν/Ζ Περάματος που είχε καθολική συμμετοχή ήταν. Γιατί εκεί ήταν δουλεμένες απεργίες, με συμμετοχή εργαζομένων όχι ένα τσούρμο φοιτητών και αναρχικών. Για αυτό και παραμείναν απεργίες και δεν λήξαν από τις 9. Η διαφορά μεταξύ του να κάνουν απεργίες οι κομμουνιστές και οι οπορτουνιστές.

      Reply
      1. ..

        Τις απεργίες τις κάνουν οι εργαζόμενοι και αυτοί κρίνονται, όπως και οι διοικήσεις τους. Δεν τις κάνουν κομμουνιστές, οπορτουνιστες, αναρχικοί.

        Αν ήταν απεργία ας ενημερώσει κάποιος και τον 902, γιατί γράφει απλά για κινητοποίηση, αλλά αυτό είναι πρόβλημα του κι όχι δικό μας βέβαια.

        Θα συμφωνήσω πως αν δεν μπορούσε να βγει, θα έπρεπε ή να έχει διαφορετικό σχεδιασμό ή να έχει ακυρωθεί απ’ πριν (αναφέρομαι στην απεργία της ΠΕΝΕΝ).

        Αποδείχτηκε πως κάποιοι χώροι μπορούσαν και είχαν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε απεργίες κλαδικές, αλλά δεν το έκαναν.

        Και κάτι τελευταίο.. μην ασχολούμαστε ρε παιδιά με σχολιασμούς διαφόρων σάιτ τύπου “κατιούσα”, ενός αργοσχολου, ενός πρώην εργολάβου και μιας …Πόντιας (που λέει ο λόγος).

        Reply
    2. Ανώνυμος

      Για τον ίδιο λόγο, που δεν έκανε και το ΠΑΜΕ, και το εξήγησε λεπτομερέστατα. Δες ανακοινώσεις και την τοποθέτηση του εκπροσώπου του, του Πέρρου στην ΓΣΕΕ. Τάχουν μάθει και οι πέτρες.

      Reply
    3. Ανώνυμος

      “Τυχοδιωκτική” γιατί;
      1. Απεργούσαν μόνο “αλληλέγγυοι”;
      2. Εληξε στις …9:00 π.μ.;

      Αν όχι, μπράβο τους!
      Και αν απεργήσουν (κανονικά, όχι “μαϊμού”) και στις 10/6, δυό φορές μπράβο τους!

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.