.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Απεργία 28/11: Η πρωτοβουλία σωματείων καλεί στην συγκέντρωση στο Μουσείο


Η Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να απεργήσουν την Τετάρτη 28 Νοέμβρη και να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου. Ενάντια στα παραμύθια περί εξόδου από τα μνημόνια, γιατί την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιεί τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αρνείται οποιαδήποτε ακύρωση μνημονιακών μέτρων. Αντίθετα, περιορίζεται σε ψίχουλα αποκλειστικά για τις “ευάλωτες ομάδες”, δηλαδή, τους εξαθλιωμένους που βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη. Τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, κάνουν «κριτική» στην κυβέρνηση ότι κάνει παραχολογία! Πιέζουν έτσι στην αυστηρή τήρηση των μνημονιακών περικοπών και στην τήρηση των συμφωνηθέντων με την ΕΕ και το κεφάλαιο.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τα επικοινωνιακά φληναφήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για «επαναφορά» των ΣΣΕ, ενώ και η πολυδιαφημιζόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού ψηφίστηκε με συναίνεση των αστικών κομμάτων και με ενεργοποίηση του αντεργατικού μνημονιακού νόμου Βρούτση.

Καταγγέλλουμε για ακόμα μια φορά τον υποταγμένο συνδικαλισμό και την υπονομευτική και διασπαστική δράση της ΓΣΕΕ. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ συνεχίζει να θέλει με κάθε τρόπο να μείνει στο απυρόβλητο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η μνημονιακή, αντεργατική πολιτική του κεφαλαίου και της Ε.Ε. Η ΓΣΕΕ και πάλι απέδειξε το διασπαστικό και υπονομευτικό ρόλο σπάζοντας το απεργιακό ρεύμα, που επιχειρήθηκε στις 14.11 σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μέσω της κήρυξης απεργίας στις 28/11.

Έχουν μεγάλη ευθύνη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που παρέδωσαν για ακόμα μια φορά την πρωτοβουλία κινήσεων και την οργάνωση του αγώνα στον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό. Με την στάση τους ακύρωσαν την δυνατότητα της ενιαίας απεργιακής απάντησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η διακλαδική απεργία της 1ης Νοέμβρη έδειξε πως υπάρχει και άλλος δρόμος. Ο δρόμος των ταξικών εργατικών αγώνων στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων σε ρήξη με τον υποταγμένο συνδικαλισμό.

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ!

Ξέρουμε ότι μόνο οι αποφασιστικοί αγώνες και η σύγκρουση με την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ μπορεί να ανακόψει την επίθεση, να φέρει νίκες.

• Να επιστραφούν όλοι οι κλεμμένοι μισθοί, οι συντάξεις και τα δικαιώματα κόντρα σε κυβέρνηση – ΕΕ –εργοδοσία.
• Ριζικές αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Επαναφορά όλων των μισθών στα επίπεδα που προέβλεπαν οι ΣΣΕ (Εθνική Γενική, κλαδικές, επιχειρησιακές) πριν τη μνημονιακή λαίλαπα.
• Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και της νομοθετικής ρύθμισης που επιτρέπει ορισμό του κατώτατου μισθού με κρατική παρέμβαση.
• Επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Καθολική ισχύ των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση.
• Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου με άμεση εφαρμογή του 35ωρου, 7ωρου 5ημερου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους ‒ Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας
• Καμία απόλυση εγκύου εργαζόμενης. Το δικαίωμα στη μητρότητα είναι αδιαπραγμάτευτο.
• Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες για όλους τους εργαζομένους. Κάτω τα χέρια από την απεργία.
• Κατάργηση όλων των μνημονίων και των 714 εφαρμοστικών νόμων (νόμος Κατρούγκαλου, πλειστηριασμοί, ΕΝΦΙΑ, κυριακάτικη αργία, περικοπές συντάξεων και αφορολόγητου κ.λπ).
• Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Ενέργεια, συγκοινωνίες, νερό, υποδομές στα χέρια της κοινωνίας, προς όφελος των εργαζομένων και του λαού. Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τα κοινωνικά αγαθά και τις υπηρεσίες.
• Αγώνας για το δικαίωμα στη στέγαση, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, έξω το κράτος, οι τράπεζες και τα funds από τα σπίτια των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των ανέργων.

Η γραμματεία της Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων Σωματείων

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 98.00% ( 5
Συμμετοχές )



53 σχόλια στο “Απεργία 28/11: Η πρωτοβουλία σωματείων καλεί στην συγκέντρωση στο Μουσείο

    1. San Rocco

      ΧΑΧΑ Ανώνυμε θα απεργήσω τελικά και θα πάω στην ταξική συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων στο Μουσείο, οπου και καλώ όλους τους συναδέλφους του κλάδου μου, έχοντας ως πολύτιμη παρακαταθήκη την απεργία της 1ης Νοεμβρίου, στην οποία συμμετείχαν συνολικά με απεργιακές δράσεις, 17 σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Μια παρακαταθήκη απόρριψης και εναντίωσης του εργατόκοσμου απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, τον εργοδοτικό/κρατικό συνδικαλισμό αλλά και την κομματικοκεντρική αντίληψη για το εργατικό κίνημα.

      Θα απεργήσω λοιπόν στις 28 Νοεμβρίου, γνωρίζοντας πολύ καλά πως, ΔΕΝ είναι μια απεργία που την αποφάσισε το ταξικό εργατικό κινημα, δεν είναι μια απεργία που θα αποτελέσει κάποια κορύφωση, δεν είναι μια απεργία που θα οδηγήσει σε κάποια κλιμάκωση.

      ΑΝ έχει κάποιο νόμημα λοιπόν η απεργία της 28ης Νοεμβρίου για κάποιον εργαζόμενο, είναι να απεργήσει ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ στο ΜΟΥΣΕΙΟ!

      Reply
  1. Κώστας

    ΓΣΕΕ- ΠΑΜΕ εκφύλισαν την απεργία διασπώντας την απεργία της 14.11 και αρνήθηκαν έστω την στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ στις 28 Αυτο το έκαναν αφού αρχικά αρνήθηκαν να στηρίξουν την διακλαδική απεργία από τα κάτω στις 1 Νοεμβρίου.

    Το ΠΑΜΕ όμως που έλεγε πως ρίχνει το βάρος στις 28 γιατί δεν έκανε κίνηση και στο δημόσιο ? Δεν θα ήταν καλό η 28 να πάρει χαρακτηριστική όσο πιο κοντά σε Γενική Απεργία ? Γιατί δεν ήταν καν στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ ? Εμείς ως Παρεβάσεις κάναμε πρόταση για τις 28 στο Δημόσιο ?

    Γενικά το φιάσκο συνεχίζεται.

    http://ergasianet.gr/2018/11/19/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B4%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80/

    Κώστας

    Reply
    1. ένας

      Ολοι ορμήσατε να ξεσκίσετε την ταξική απεργία του ΠΑΜΕ, που ήταν από τα “ακόμη πιο κάτω”!
      Αλλωστε τίποτε δεν υπάρχει πιο κάτω από τα υπόγεια του Περισσού, που κανείς, εκτός από Μαϊλη-Γόντικα, δεν ξέρει πόσα είναι και πόσο βαθειά πάνε. Ούτε ο ίδιος ο Κουτσούμπας.
      Τώρα όλοι στη ρεφορμιστική-εργοδοτική-γραφειοκρατική απεργία των ΠΑΜΕ-ΤΣΕΕ, με την υποστήριξη των “πρωτοβάθμιων” γκρουπών του Μουσείου (της Ιστορίας), που δε θα γίνουνε ποτέ δευτεροβάθμιες.
      (Δεν άντεξα να καταπιέζω άλλο το τρόλλ μέσα μου!)

      Reply
      1. Γιώργος Λυγκουνάκης

        Φαντάσου τι θα λεγες αν δεν έρχονταν.

        Εσύ ξέρεις πόσα είναι και πόσο βαθιά πάνε και αν είναι όλα σε αυτή τη διάσταση;;;

        Reply
        1. λαθραναγνώστης

          Εγώ, έχω πάει μέχρι το πρώτο.
          Λένε ότι οι Μαϊλης-Γόντικας, αφήνουν τον Κουτσούμπα στο πέμπτο……!

  2. Κώστας1

    Τεράστιο λάθος η συμμετοχή σε αυτήν στην απεργία. Ακολουθούμε την ίδια λογική του ΚΚΕ. Κρίμα

    Reply
  3. Κώστας

    Rocco στις 11 Νοεμβρίου:
    “ΔΕΝ θα απεργήσω στις 28 Νοεμβρίου.

    ΕΣΥ μπορείς να βελάζεις όσο θες. Φιλάκια”

    Ποιος να σε πάρει στα σοβαρά καημένε rocco…

    Reply
    1. San Rocco

      Εγώ θα χάσω κ δεύτερο μεροκάματο γλυκέ μου Κώστα απεργώντας σε μια απεργια/κηδεια της γσεε στις 28.

      Όντως, αυτο εθχα γράψει. Αλλα θα απεργησω ξανά, μόνο κ μόνο για να συμβάλλω κ εγώ στο να έχει κόσμο η ταξική συγκέντρωση στο μουσειο. Για τπτ άλλο.

      Τώρα αυτο για το “σοβαρά”, άστο καλύτερα φουκαρά μου…

      Reply
      1. Κώστας

        Εγώ θα ΧΑΣΩ κ δεύτερο μεροκάματο”. Θαυμάστε επαναστάτη!

        Κανένας αγωνιστής, όσες αντιρρήσεις και αν έχει, δεν θα χρησιμοποιούσε αυτό το ρήμα για μια απεργία.

        Reply
        1. San Rocco

          Ασε ρε Κωστάκη που θα μας βάλεις και κόφτη στην γλώσσα,! Ναι ΘΑ ΧΑΣΩ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ. Αλλά δεν είπες την συνέχεια! ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΗΔΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ, ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ, “ΝΑ ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ”. Και είναι κηδεία διότι το ΤΑΞΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ενα κομμάτι του δεν μπορεί αλλά και δεν θέλει, και ένα άλλο κομμάτι του, θέλει, αλλά δεν μπορεί.

          ΝΑΙ υπο αυτές τις συνθήκες, “θα χάσω και δευτερο μεροκάματο”. Είτε σου αρέσει είτε όχι, αυτή είναι η αλήθεια.

        2. San Rocco

          Επίσης ανόητε Κώστα, μίλα με επιχειρήματα και όχι με φαντασιώσεις.

  4. Βασίλης

    Εγώ πάντως χαίρομαι πραγματικά που ο Rocco θα απεργήσει

    Reply
      1. San Rocco

        Ούτε χαίρομαι, ούτε δεν χαίρομαι. Απηργησα σε μίαν ακομα πανεργατική απεργια/κηδεια. Όπως είναι και όλες οι πανεργατικές των τελευταίων ειδικά χρονων.

        Reply
        1. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Ούτε κλαίμε ούτε γελάμε έλεγε η Παπαρήγα.

          Κράζατε αλλά κατά βάθος θαυμάζατε.

        2. San Rocco

          Γιώργο, εντελώς άκυρο και λάθος το σχόλιο που έγραψες

        3. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Είπα να το ελαφρύνω λίγο

  5. Νίκη

    Όποιος δεν απηργησε στις 28/11 είναι απεργοσπαστης. Η ηγεσία της ΓΕΣΕΕ έχει το πρόβλημα όχι η δομή της. Αν είσαι επαναστάτης πάλεψε για να την αλλάξεις και όχι να κρύβεις την “ήττα” σου στην γραφειοκρατία, και να μη κατεβαίνεις ή να μη καλείς τους εργαζόμενους να κατέβουν. Πότε ακριβώς η ΓΕΣΕΕ είχε Επαναστατική ηγεσία??
    Επίσης για τους φασίστες ντυμένους στα κόκκινα (ΚΝΑΤ) θα κάνουμε κανένα σχόλιο? Ξυλοκοπησαν συναγωνιστές στην ΠΆΤΡΑ ή θα τρέχουμε πίσω τους κάνοντας τις ουρές τους???

    Reply
    1. San Rocco

      Α. Δεν συμφωνώ με τον αφορισμό “οποιος δεν απηργησε στην απεργία της ΓΣΕΕ ειναι απεργοσπάστης”. Διότι, πετα μπάλα στην εξέδρα και ΚΑΘΗΛΩΝΕΙ την συζήτηση για το πως θα βελτιωθεί και θα μαζικοποιηθει ο ταξικός συνδικαλισμός.

      Β. Το αν μπορείς η όχι να αλλάξεις την ηγεσία της γσεε ειναι τεράστιο ερώτημα.

      Γ. Το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ δεν είναι φασίστες. Οι εθνικιστές και οι φασίστες εχουν αλλο ονομα: Χρυσή αυγή, μακελειό, σωρρας, η μισή νδ, η σοβαρή χ.α., η εσα, το άρδην κλπ. ΑΥΤΟΙ ειναι εθνικιστες/φασιστες κ ακροδεξιοί.

      Το κκε/παμε έχει τραμπουκικη συμπεριφορά. Καμια σχέση με τον φασισμο/εθνικισμο. Και φυσικά πρέπει να καταγγελθει το κκε/παμε για τον τραμπουκισμό του στην Πάτρα. Αλλα φασισμός ειναι ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ.

      Reply
      1. Γιώργος Λυγκουνάκης

        Τώρα που είπες Άρδην δώσε βάση http://ardin-rixi.gr/archives/210140 εκεί που λέει: Έτσι, οι μαθητές στην Κατερίνη, δίπλα στις ελληνικές σημαίες και τα συνθήματα για τον Παύλο Μελά έχουν και ένα πανώ με το σύνθημα: «Οι μαθητές δεν σκύβουν το κεφάλι / Παλεύουνε για μόρφωση και κοινωνία άλλη».

        Μάλλον τους είχε μείνει το πανό από τις πορείες του Συντονιστικού της ΚΝΕ.

        ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

        Reply
        1. San Rocco

          Οι μαθητές που κανανε εθνικιστικές καταλήψεις, δεν είναι φασιστες, εκτός απο ελαχιστους.

          Το άρδην όμως, αβανταρει μια εθνικιστική φασιστική αντίληψη. Χωρια, που έχει κ τελείως καθος στις εκτιμήσεις του. Το άρδην ειναι μια παρέα εθνικιστών ιδεοληπτικων φανατικων

        2. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Rocco μου πρέπει να καταλάβετε ότι ο μέσος άνθρωπος ΌΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΕΙ ΌΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΕΙ.

          Δεν είναι τυχαίο πως και ο Καραμπελιάς ξεκίνησε από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά πριν περάσει στην εξωκοινοβουλευτική δεξιά. Η ιδεοληψία είναι ιδεοληψία. Απλά άμα χάσεις την ελπίδα σου στο σοσιαλισμό ψάχνεις καταφύγιο κάπου αλλού.

          Τώρα αυτοί οι μαθητές απλά σήκωσαν ό,τι πανό βρήκαν εύκαιρο μπροστά τους. Σου λένε φέρ’ το, καλό είναι.

          Προσωπικά είχα χρόνια να διασκεδάσω έτσι με όλο αυτό τον Υπαρκτό Σουρεαλισμό.

    2. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Λίγα λόγια για τα ΚΝΑΤ, κάποιοι έχουμε υπηρετήσει μετά διακρίσεως

      Reply
    3. λαθραναγνώστης

      Κανείς δεν σας ζήτησε κυρία μου, να “κάνετε τις ουρές” στο ΚΚΕ και ούτε τις κάνατε ποτέ.
      Ήσασταν πάντα απορροφημένοι να κάνετε την ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.

      Reply
    4. ερώτηση

      “Ξυλοκοπησαν συναγωνιστές στην ΠΆΤΡΑ …”
      ??????
      “Συναγωνιστές” τίνος;
      Κανά λινκ;

      Reply
  6. Ανώνυμος

    Τα ΚΝΑΤ σε απεργία του 2011 εμποδιζαν και έδερναν διαδηλωτές για να μη πλησιάσουν τη βουλή, περιφρουρουσαν τη βουλή δηλαδή και όταν έφυγαν συνέχισαν την περιφρούρηση τα ματ. Εκεί ήμασταν όλοι το είδαμε.
    Τα ΚΝΑΤ στην χθεσινή απεργία στην Πάτρα εμπόδισαν διαδηλωτές, να συμμετάσχουν σε απεργιακή πορεία.
    Τους λέω φασίστες λοιπόν γιατί από απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες, μόνο μπάτσοι και φασίστες μας βαράνε για να μας διώξουν – για να σπάσουν τα μπλοκ. Και εχθές ήθελαν να μας διώξουν από το δρόμο.
    Επίσης το “χτυπάμε μαζί βαδίζουμε χώρια” του Λένιν, πάντα υπήρχε και υπάρχει, όσο γίνεται, στις οργανώσεις τις αριστεράς και του αναρχικού χώρου. Μόνο τα σταλίνια (το κόβω το φασίστες) το βαράνε και αυτό.

    ΥΓ1 δεν τους χαρακτήρισα χρυσαυγιτες αλλά φασίστες. Οι φασίστες και οι μπάτσοι χτυπάνε καταλήψεις, πορείες, εργαζόμενους, αγωνιστές, απεργούς κοκ

    ΥΓ2 εσύ τους χαρακτηρίζεις τραμπουκους, οκ, μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί είναι τραμπουκοι?

    ΥΓ3 και χαίρεσαι Λυγκουνακη ε? Χαίρεσαι να στέλνεις εργάτες και εργάτριες που απεργούν στο νοσοκομείο? Στις 6/12 σε έξω από ποιο αστυνομικό τμήμα θα κάνεις περιφρούρηση?

    Reply
    1. San Rocco

      ΔΕΝ είναι φασίστες το παμε/κκε. Ειναι τραμπούκοι όταν το επιλέγουν.

      Ο φασίστας είναι ΚΑΙ τραμπούκος, και σεξιστής, και ρατσιστής και εθνικιστής, και γουστάρει καπιταλισμό αλλα τον και καλά, εθνικοκαπιταλισμο. ΟΛΑ αυτά είναι ο φασίστας.

      Αυτος λοιπόν που τραμπουκιζει δεν είναι φασίστας κατ ανάγκη. Για να γίνει φασίστας θέλει και αλλα. Αυτά που προανέφερα.

      Reply
    2. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Όπου μου πει το Κόμμα. Και όπως έλεγε πάντα η Παπαρήγα ούτε χαιρόμαστε ούτε λυπόμαστε.

      Μένουμε σταλινικά ανέκφραστοι.

      Reply
    3. Left G700

      Τους λέω φασίστες λοιπόν γιατί από απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες, μόνο μπάτσοι και φασίστες μας βαράνε για να μας διώξουν […]
      ___________________________________________________________

      Άμα έχεις άντερα να πεις φασίστες και τους Κόκκινους του Λένιν και του Τρότσκι που τσάκισαν τους «δυστυχισμένους»* τής Κρονστάνδης όπως τους τσάκιζαν οι Λευκοί στις μάχες τού εμφύλιου.

      Κι ύστερα να πάρεις ένα σταθερό όνομα, για να ξέρουμε ποιος λέει τι χθες, σήμερα και αύριο.

      Α, και πού ’σαι; Φασίστα να σε πει το πρώτο σου παιδί!

      * Έτσι αναφερόταν στους εξεγερμένους ο Λένιν. Ούτε «τσακάλια», ούτε «σιχάματα», ούτε «φίδια». Δυστυχισμένοι.

      Reply
  7. Νίκη

    Γιατί είναι τραμπουκοι θα εξηγήσει κάποιος?

    Reply
    1. Κώστας

      Νίκη το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, διαχρονικά, έχουν εμπλακεί σε αρκετά βίαιες αντιπαραθέσεις εναντίον νεολαίας ή εργαζομένων που κινητοποιούνταν κάτω από άλλα αγωνιστικά πολιτικά σχέδια ή και σε απλές οργανωτικές κόντρες, που παίρνουν την μορφή ξύλου, πολιτικών νεολαιών.

      Σκόπιμα είπα “έχουν εμπλακεί” για να προκαλέσω το ότι “άρα υπήρχαν κι άλλοι”. Προφανώς. Κατά κανόνα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είχαν την πρωτοβουλία. Υπάρχουν βαθύτεροι λόγοι για τους οποίους το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν κατά κανόνα την πρωτοβουλία και είναι η αποψη τους πως υπάρχει έτοιμο επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα και κόμμα της εργατικής τάξης σήμερα και πως η πορεία των πραγμάτων είναι μια γραμμική συσσώρευση οργανωτικών όρων από αυτό μέχρι την ώρα που αντικειμενικά θα νικήσει η επανάσταση. Αυτό το ΚΚΕ το πιστεύει όποιο ιδιαίτερο Πρόγραμμα και αν έχει, όσο πιο αριστερά ή λιγότερο τα λέει. Εφόσον τα πάντα είναι περίπου τακτοποιημένα άλλες φωνές στο κίνημα της νεολαίας, το εργατικό κίνημα και το κομμουνιστικό κίνημα είναι, αντικειμενικά και ασχέτως προθέσεων, προβοκάτορες και πρέπει να αντιμετωπιστούν οργανωτικά. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι πως το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στοχοποιούν οργανωτικά πάντα και μόνο αυτό που οι ίδιοι λένε αριστερό οπορτουνισμό και όχι πχ τον δεξιό. Είναι αυτό που το ΚΚΕ και η ΚΝΕ λένε αριστερό οπορτουνισμό που εμπλέκει την νεολαία και τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις που το ίδιο θεωρεί λάθος και πρόωρες και για αυτό τους στοχοποιέι.

      Βέβαια είπα πως το ΚΚΕ δεν τα κάνει μόνο του αυτά και δυστυχώς η λογική της οργανωτικής αντιπαράθεσης περνάει και σε άλλους. Επίσης το ΚΚΕ μπορεί να μην εμπλέκεται καν, μπορείς πχ να δεις στα ΕΑΑΚ να σκοτώνονται μεταξύ τους. Απλά υπάρχουν δομικοί λόγοι της συγκρότησης του ΚΚΕ που το σπρώχνουν σε αυτά τα φαινόμενα αλλά δυστυχώς διαχέονται και αλλού

      Επίσης θεωρώ απόλυτα σωστό το “γίνονται τραμπούκοι όταν το επιλέγουν” που είπε ο San Rocco και όχι ένα πιο κατηγορηματικό “είναι τραμπούκοι”. Προφανώς ούτε συζήτηση ούτε καν σαν αστείο δεν πρέπει να γίνεται για το αν είναι … φασίστες δηλ συνειδητή οργανωμένη πολιτική έκφραση του μικροαστικού δηλ σε τελευταία ανάλυση, αστικού μίσους για την εργατική τάξη .

      Κώστας

      Reply
    2. Left G700

      Ρε συ Νίκη, θα μας τρελάνεις;;; Εσύ δεν είσαι που χαρακτήριζες τους Κουκουέδες «φασίστες ντυμένους στα κόκκινα (ΚΝΑΤ)»; (χθεσινό σχόλιό σου στις 29/11/2018 at 13:10). Τώρα ζητάς να σου εξηγήσει κάποιος γιατί είναι (απλώς) …«τραμπούκοι»;;; Να σου αφιερώσω το τραγούδι που λέει «είσαι γυναίκα που δεν μοιάζεις με καμιά, με μακριά μαλλιά και λίγη γνώση» ή θα με χαρακτηρίσεις κι εμένα «τραμπούκο-σεξιστή»; ;-) :-)

      Reply
  8. Lenin with additude

    Φοβερός ο Κώτσος. “Το ΚΚΕ είναι ΤΟ πρόβλημα, τώρα εντάξει, αν και τα ΕΑΑΚ μεταξύ τους σκοτώνονται και χύνουν αίμα, το ΚΚΕ φταίει που το κάνουν και αυτό”. Υποθέτω και για τους αρχιτραμπούκους του “κινήματος”, τους αναρχικούς, οι οποίοι πάντα είναι αρκετά level πιο βίαοι απο όλους, πάλι το ΚΚΕ θα φταίει με κάποιο μαγικό τρόπο ε;

    BTW, δεν υπάρχει αριστερός οππορτουνισμός και αν υπήρχε αριστερόμετρο, το ΚΚΕ είναι εδώ και μια δεκαετία ότι πιο αριστερό υπάρχει στη πιάτσα. Ούτε διαταξικά κινήματα όπως οι αγανακτισμένοι στήριξε, ούτε έκανε χαρούλες με την άνοδο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ειδολοποίησε not in my backyard κινήματα τύπου Κερατέα (και ας είχε σταθερή παρουσία σε αντίθεση με εσάς τους περαστικούς, συλληφθέντες και βασανισθέντες από τα ΜΑΤ), ούτε στο δημοψήφισμα του Τσίπρα έδωσε το παρόν, ούτε μεταβατικά προγράμματα υιοθέτησε. Όταν στην αρχή της κρίσης το ΝΑΡ μίλαγε για “καζινοκαπιταλισμό”, “ΕΕ-ΔΝΤ-Τρόικα”, “χρέος”, αντινεοφιλελευθερισμό κτλ. το ΚΚΕ μίλαγε για δομική κρίση μειωμένου ποσοστού κέρδους, ανισσόμετρη ανάπτυξη, ιμπεριαλισμό. Επίσης, ποτέ δε συναγελάστηκε με το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εσείς συνεργαζόσασταν για χρόνια σε συνδικάτα(Συντονιστικό πρωτοβάθμιων), δήμους, σχολές κτλ.
    Δε ξέρω σε τι κόσμο και τι ψευδαισθήσεις μπορεί να έχετε συλλογικά, δε ξερω αν κάποτε το ΝΑΡ ήταν πιο αριστερό από το ΚΚΕ, αλλά η τελευταία δεκαετία ήταν αρκετά ξεκάθαρη σε οποιον δε ζει στο μικρόκοσμό του.

    Reply
    1. San Rocco

      Μπράβο και εσύ οπαδέ. Φυσικά για καμία τεκμηριωσούλα ΠΟΥ τα έγραφε αυτά το ΝΑΡ, όπως και ένας, έτσι και εσύ, ΔΕΝ πρόκειται να φέρεται έτσι; Λόγια, λόγια και από τεκμηρίωση τιποτα. Να χατε να λέγατε.

      Συναγωνίζεσαι τον ένας στις υποψηφιότητες για το Χρυσό Βατόμουρο. ΕΙΣΤΕ ΦΑΒΟΡΙ και ασυναγωνιστοι μπράδερς!

      Reply
  9. ένας

    Οπως τον βολεύει τον Λωλο…κωστή!
    1. Ουδέποτε, ούτε στα “ένδοξα χρόνια” της ΚΝΕ του …ΝΑΡ (1989<) δεν "είχαν την πρωτοβουλία", με εξαίρεση, ίσως, το "Χημείο". Οταν "εμπλέκονταν" ήταν μόνο για λόγους αυτοάμυνας και αν δεν υπήρχε επιλογή υποχώρησης (20/10/11).
    2. Βεβαίως υπάρχει "έτοιμο" (όσο "έτοιμο", τεσπα…) Κόμμα, (για "κίνημα" ό,τι βλέπει ο καθένας, άνευ σχολίων…), αλλά "η πορεία των πραγμάτων" ….δεν είναι "μια συσσώρρευση οργανωτικών όρων"! Μη βιάζεσαι να πας στις εκτιμήσεις, που σε βολεύουν. Λείπουν, προηγουμένως, οι υποκειμενικοί, και έπονται οι οργανωτικοί, όροι.
    Δεν είναι άποψη του ΚΚΕ ότι γίνεται κανείς με το ζόρι …επαναστάτης! Μάλλον μπερδεύεις το Κόμμα με αριστερίστικη γκρούπα, όπου ζουν και βασιλεύουν αυτές οι νοοτροπίες.
    Από εκεί, βέβαια, μέχρι το οπορτουνιστικό, δεξιό και "αριστερό" αδιάκριτα, "μπάτε σκύλοι – αλέστε", φράξιες, "πλατφόρμες", "συλλογικότητες" και λοιπές …"πασοκότητες"(!), υπάρχει ένα ολόκληρο χάος, που ορθώς οριοθετείται με χωριστές πορείες, περιφρουρημένα μπλοκ κλπ. Αλλιώς, θάχε χρεωθεί ακόμη και την ….Μαρφίν!
    Και δε χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς, γι αυτό, που ξέρουν και τα τσιμέντα, ότι το αριστεροχώρι είναι ξέφραγο αμπέλι στους χαφιέδες και τους πράκτορες. Ορα και "Μαύρο Δεκέμβρη 2008" με τους ….αρειμανίους "υαλοθραύστες"(!) του μπροστά στα "αγαλμάτακια ακούνητα" των ΜΑΤ του Πολύδωρα. Ολοι στο κόλπο, … κοντά και οι ηλίθιοι μικροαστοί (προς διάκριση από τους συνειδητούς μικροαστούς ψιλο- η και χοντρο-φασίστες).
    3. Οι αντιθέσεις στους κόλπους της Αριστεράς, εντός και εκτός εισαγωγικών, δεν οφείλονται σε "οργανωτικές νοοτροπίες" παρά μόνο κατά λάθος, και από αυτή την άποψη δεν αξίζουν περισσότερης προσοχής, έστω κι αν εντοπίζονται κύρια ανάμεσα στις γκρούπες, λόγω του δομικού ατομικίστικου ελευθεριασμού τους. Το συστηματικό αίτιο είναι ότι αποτελούν αντανακλάσεις υπαρκτών κοινωνικών αντιθέσεων σε μια κοινωνία, που "βράζει" κάτω από το καπάκι της "τραλαλά" "ενημέρωσης" των ΜΜΕ.
    Εκεί ας βρει καθένας τη θέση του.

    Reply
    1. Κώστας

      Ένας πουθενά δεν είπα πως οι αντιθέσεις είναι θέμα οργανωτικής νοοτροπίας. Είναι κοινωνικά συμφέροντα που παίρνουν το πάνω χέρι μέσα από το ΚΚΕ και που προσπαθούν να προστατευτούν. ¨Όταν το ΚΚΕ επιτέθηκε στο Χημείο το 79 πχ κατά του κινήματος των καταλήψεων προφανώς ήθελε να καταστείλει την φοιτητική νεολαία γιατί έβγαζε στο προσκήνιο τα συμφέροντα της με τροπο που δυναμίτιζε την αλλαγή των ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ. Με τρόπο που δυναμίτιζε την πορεία καπιταλιστικού εκσυγχρονισμού των ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ στην οποία πορεία δεν υπήρχε χώρος για ένα δυναμικό κίνημα της νεολαίας που να την φέρνει κοντά στην εργατική τάξη γιατί δεν υπήρχε χώρος ούτε για την εργατική τάξη να βγει μπροστά σαν πρωταγωνιστής της πολιτικής πάλης. Ήταν άλλα τα κοινωνικά υποκείμενα, η “Ελλάδα των μη προνομιούχων και της “Νέας Δημοκρατίας” είχε χώρο το πολύ για μια επιφανειακή εργατικη εσάνς και κάμποση φλυαρία για τα “παιδιά των λαικών στρωμάτων” και όχι βέβαια για την νεολαία ως τέτοια που θα έβαζε αναχώματα στον εκσυγχρονισμό ανατρέποντας και τον ίδιο τον υποτιθέμενα δοσμένο κοινωνικό της ρόλο σαν γρανάζι της ανάπτυξης και της επιστημοτεχνικής επανάστασης. Η βία λοιπόν του ΚΚΕ, που ειναι σχεδ΄ν ΠΑΝΤΑ επιθετική και ΠΑΝΤΑ πολλαπλάσια άλλων κρουσμάτων, και αυτό το ξέρει όποιος πέρασε από το φοιτητικό κίνημα, είναι θέμα προστασίας κοινωνικών συμφερόντων Από την νεολαία, από την μη συνδιαλισμένη εργατική τάξη, απο την ζώνη της επισφάλειας κλπ. Είναι όμως αντιθέσεις στους κόλπους του λαού που έλεγε ο πρόεδρος Μάο, οσο και αν θέλετε να σας έχουμε εχθρούς είναι πολιτικό λάθος, από εμάς.

      Όσοι λοιπόν έχουμε κρατησει το χέρισυντρόφισσας 19 και 20 χρονών στα επείγοντα περιστατικα ΄από επιθέση … οικοδόμων στα φοιτητικά τραπεζάκια της Πάτρας στο Παράρτημα δεν πρέπει να σας κάνουμε την χάρη να σας γκρουπάρουμε απέναντι μας και να σας πούμε φασίστες.Ακόμα και αν η συντρόφισσα έκλαιγε στα επειγοντα και έλεγε “ρε είναι φασίστες οι άνθρωποι” Πρέπει να κάνουμε ώριμη ανάλυση της βίας του ΚΚΕ κατά του υπόλοιπου κινήματος και της προέλευσης της από άποψη κοινωνικών συμφερόντων και από την άποψη του ιδεολογικού χναριού ενός κομμουνιστικού κινήματος που έμαθε να είναι κοινωνικό καθεστώς και κρατική καπιταλιστική εξουσία για τόσες δεκαετίες και συμπεριφέρεται με έναν ορισμένο τρόπο κατεστημένο τρόπο.

      Είναι αυτή η νοοτροπία που σε φέρνει 10 χρόνια μετά να κάνεις κριτική από τα δεξιά για περισσότερη καταστολή στην νεολαία στον Παυλόπουλο και όχι στον Πολύδωρα, όπως έγραψες.

      Κώστας

      Reply
    2. San Rocco

      ένας, από σχόλιο σε σχόλιο, πάς καρφωτός για βραβείο του χρυσού βατόμουρου! Ολο και πιο άκυρα και λάθος σχόλια γράφεις. Συνέχισε, τα πας μια χαρά!

      Reply
    3. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Ένας ωραία τα μεγάλα λόγια, αλλά επειδή τυχαίνει να ήμουν περιφρούρηση σε απεργία εκείνες τις μέρες του Δεκέμβρη, θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει πάρα πολλά για να ελέγξουμε τη κατάσταση και να προστατέψουμε αν μη τι άλλο τη μικρομεσσαία ιδιοκτησία.

      Η στάση μας με βάση τη γραμμή που μας δόθηκε να υλοποιήσουμε, αντικειμενικά και ανεξάρτητα από προθέσεις, προστάτεψε τη μεγάλη ιδιοκτησία με το πρόσχημα της περιφρούρησης απεργίας και άφησε τα μικρομάγαζα να γίνουν κομμάτια και θρύψαλα.

      Οι δηλώσεις Παπαρήγα “στη δική μας επανάσταση δε θα σπάσει ούτε ένα τζάμι” ήταν κούφια λόγια, άσχετα αν είμαι βέβαιος πως η ίδια προσωπικά τα πίστευε, και απεικόνιζε μια τακτική καταγγελτικού λόγου αφού πρώτα είχε γίνει η ζημιά, η οποία ήταν συνήθης για το ΚΚΕ εκείνη τη περίοδο.

      Κώστα αυτά που λες δεν ισχύουν. Σε διαβεβαιώ πως μέσα στις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ εκείνη τη περίοδο για την οποία μπορώ να μιλήσω, οι πιο χαλαροί είμασταν όσοι προερχόμασταν από μικρομεσσαία στρώματα. Πιο κοινωνικά συντηρητικούς ανθρώπους από τους εργάτες του σκληρού πυρήνα δεν έχω γνωρίσει στη ζωή μου, και έχω γνωρίσει αρκετούς συντηρητικούς ανθρώπους.

      Reply
      1. Κώστας

        Βρε Γιώργο που είπα εγώ πως κοινωνικά προοδευτικοι εντος ΚΚΕ είναι οι εργάτες ?

        Κώστας

        Reply
        1. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Κάπου είπες πως τότε με την ιδεολογική ψιλοσυμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ δεν υπήρχε χώρος για εργατική τάξη και κάτι άλλα πως εντός ΚΚΕ εκφράζονται μικροαστικά συμφέροντα που φοβούνται μήπως χάσουν και τα λίγα που τους έμειναν.

          Ε, δεν είναι έτσι. Οι πιο συντηρητικοί σε γενικές γραμμές στη δική μου εμπειρία ήταν οι εργάτες (και ίσως και οι αγρότες αυτό δε μπορώ να το πω πρώτο χέρι). Οι μικρομεσσαίοι που ήμασταν εκεί μπορεί να το κάναμε για λόγους κοινωνικής συμμαχίας ή από ιδεολογία, πάντως ήμασταν πιο χαλαροί σε όλα τα επίπεδα.

          Γι’ αυτό μπορεί στα όργανα του ΚΚΕ να μην αντιπροσωπεύονται σε βαθμό που να δικαιολογεί τους ισχυρισμούς για “κόμμα της εργατικής τάξης” αλλά και δεν αντιδρούν κιόλας. Η γραμμή του ΚΚΕ πράγματι τους εκφράζει.

          Γι’ αυτό στον αντίποδα η εξωκοινοβουλευτική αριστερά είναι γεμάτη διανοούμενους αλλά κυνηγάν μπας και βρουν κανέναν εργάτη με το τουφέκι. Γιατί δεν τους εκφράζει.

        2. Κώστας

          Βρε Γιώργο το 2015, η προσχώρηση του ΚΚΕ στην τρομοκρατία της νομισματικής υποτίμησης είναι αυτό ακριβώς, έκφραση της μικροαστικής τελικά ηγεμονίας στο κοινωνικό μπλοκ του ΚΚΕ. Υπήρχε τότε και μια απίθανη ομιλία του Κουτσούμπα στην Σύρο λίγο μετά το δημοψήφισμα που έλεγε πως υποτίμηση 50%, που μπορεί και να ήταν μεγαλύτερη έλεγε, σημαίνει μείωση του εισοδήματος στο μισό λες υποτίμηση και πληθωρισμός είναι το ίδιο. Στην πραγματικότητα μίλαγε για τις αποταμιεύσεις και την ακίνητη περιουσία, για το “βιος” που έλεγε η γιαγιά μου. Σε μια τόσο κορυφαία όξυνση της ταξικής πάλης διαλέγεις, το μπλοκ της περιουσίας ή το μπλοκ της εργασίας. Το ότι οι εργάτες στο ΚΚΕ δεν αντιδρούν που λες είναι δείκτης αυτού που λέω, της μικροαστικής ηγεμονίας η/και πως είναι κυρίως ανώτερα συνδικαλισμένα εργατική στρώματα.Το προλεταριακό συμφέρον του 2015 ήταν η μείωση της ανεργίας πχ, το να μπουν σε λειτουργία το σύνολο των παραγωγικών δυνάμεων, η υποκατάσταση εισαγωγών από εγχώρια παραγωγή η οποία θα ήταν φθηνή (με σταδιακή απεξάρτηση από εισαγωγές εργαλειομηχανών και ενδιάμεσων προϊόντων, θα υπήρχε δύσκολη μεταβατική περίοδος) με το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της υποτίμησης να εισπράττεται ως όφελος στις εξαγωγές. Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή είναι μια στατιστική κατασκευή που ΠΟΛΙΤΙΚΑ μπορείς να τον διαμορφώσεις, να στρέψεις την κατανάλωση στα εγχώρια. Προφανώς θα μειωθεί το πραγματικό εισόδημα ως προς τα ξένα, δεν είναι κακό.Τα λέω αυτά γιατί ενσωματώνεται από τους “αριστερούς” πολέμιους της εξόδου από την ΟΝΕ, και το ΚΚΕ όπως είπα, μια λογική πως εξωτερική υποτίμηση =πτώση πραγματικού εισοδήματος που δεν είναι σωστή οικονομολογικά.Επίσης δεν λέω πως αυτά ολοκληρώνουν αυτά που έπρεπε να γίνουν, γιατί κάποιες φορές συζητάμε στα σχολια λες και πρέπει να γράφουμε papers 3000 λέξεων. Απαντάω στο κομβικό για μένα θέμα της προσχώρησης του ΚΚΕ στους Μένουμε Ευρώπή που δείχνει την μικροαστική ηγεμονία στο εσωτερικό του και τα λάθος οικονομικά του ΚΚΕ που πιστεύει πως είναι μοιραίο η υποτίμηση να τσακίσει το εισόδημα γιατί είναι μοιραίο να μην παράγουμε.

          Σήμερα η μικροαστική- ανώτερη εργατική ηγεμονία στο ΚΚΕ πήρε την μορφή “εδώ που τα λέμε το χειρότερο σήμερα είναι η έξοδος από το ευρώ” του 2015. Το 74-81 είχε πάρει την μορφή της ουράς στον φιλολαικό εκσυγχρονισμό του ΠΑΣΟΚ.

          Κώστας

        3. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Ναι, ωραία όλα αυτά που λες, αλλά δεν αλλάζουν στο ελάχιστο την αντίληψη που έχει η εργατική μάζα για τον εαυτό της.

          Εγώ που είμαι του πανεπιστημίου είμαι ικανός να πάρω ένα ρίσκο για να κερδίσω αργότερα. Ο άλλος δεν το βλέπει έτσι. Σου λέει εδώ-μπορεί να ζω σκατά αλλά έχω δουλειά και ένα μισθό.

          Αυτά που λες αφορούν κυρίως τους άνεργους και τους εργαζόμενους σε “ελαφρές” εργασίες. Οι βιομηχανικοί εργάτες με έναν ιδιαίτερο τρόπο πλέον είναι ένα μπλοκ με τους δημόσιους υπάλληλους. Συντηρητικό μπλοκ.

          Μη βαυκαλίζεσαι ότι οι πολλοί εργάτες δεν εκπροσωπούνται ιδεολογικά από τη στάση του ΚΚΕ. Τους κάνει και θα το ξαναψηφίσουν.

          Οι αποχωρήσαντες κατά τη δική μου γνώση ήμασταν οι μικρομεσσαίοι της φάσης. Οι εργάτες έμειναν και αν λιγοστεύουν είναι γιατί αποβιομηχανοποιείται η χώρα, όχι γιατί έχουν ξενερώσει.

        4. Κώστας

          Γιώργο, τελευταία προσπάθεια, δεν είπα πουθενά πως οι εργάτες του ΚΚΕ δεν είναι συντηρητικοί και δεν συμφωνούν με το ΚΚΕ αλλά το ακριβώς αντίθετο, πως το κοινωνικό μπλοκ του ΚΚΕ είναι παράδειγμα μικροαστικής ηγεμονίας στην εργατική τάξη. Συμφωνώ 200% πως η κλασική εργατική τάξη έχει αναπτύξει τα χαρακτηριστικά που λες και είναι λογικό, με μια έννοια, όταν πχ ο άλλος μπαίνει σε ένα εργοστάσιο στα 20 και παίρνει σύνταξη στα 60 θεωρεί τον εαυτό του, και σε έναν βαθμό είναι, κάτι άλλο από τον πρεκάριο Δεν καταλάβαίνω γιατί επιμένεις να λες ότι λέω άλλα από αυτά που λέω ενώ λέμε εντελώς τα ίδια

          Κώστας

        5. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Θέλω να σου πω το δίπολο στρατόπεδο της εργασίας vs στρατόπεδο της περιουσίας που λες μη το λες έτσι εύκολα.

          Πολλοί εργαζόμενοι ήταν με το ΝΑΙ και πολλοί που μας ζει η οικογένεια ήμασταν με το ΌΧΙ.

          Το κύριο ερώτημα σε μια μεταβιομηχανική ατομοκεντρική κοινωνία είναι ποιος έχει το κίνητρο να αλλάξει τα πράματα και αυτό κατά την άποψη μου πλέον δεν κρίνεται με μαζικά κριτήρια.

          Στη βάση της κοινωνίας είναι πάρα πολύ μπλεγμένο.

          Επίσης δεν αποδέχομαι τα περί μικροαστικής ηγεμονίας στην εργατική τάξη. Θα στο εκφράσω διαφορετικά. Η εργατική τάξη στην Ελλάδα, όσοι είναι εν πάσι περιπτώσει, για μένα είναι πράγματι τάξη για τον εαυτό της. Είναι μια κλειστή συντεχνία για πάρτη της.

          Ξέρεις εσύ τα λες θεωρητικά. Όταν όμως έχεις υπηρετήσει δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους και πάντοτε ήσουν ξένος και παρακατιανός, ήσουν αυτός που πάντα όφειλε αλλά δεν δικαιούταν να ζητά τίποτα σε αντάλλαγμα, έτρεξες παντού αλλά την ώρα της ανάγκης σου δεν ήρθε κανείς, τα βλέπεις αλλιώς τα πράματα.

        6. ένας

          “Όταν όμως έχεις υπηρετήσει δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους και πάντοτε ήσουν ξένος και παρακατιανός, ήσουν αυτός που πάντα όφειλε αλλά δεν δικαιούταν να ζητά τίποτα σε αντάλλαγμα, έτρεξες παντού αλλά την ώρα της ανάγκης σου δεν ήρθε κανείς, τα βλέπεις αλλιώς τα πράματα.”
          Καλή προκοπή. αριστεροχώρι!
          Μαζεύτε κι άλλους…..

        7. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Εσύ έχεις πήξει στη προκοπή. Το λέει και το ψευδώνυμο σου. Ένας ίσον κανένας.

        8. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Επίσης κανένας, όταν μέσα στο ευρώ, που τόσο πολύ έχετε υπερασπιστεί στην πράξη, δεν θα έχει μείνει ούτε ένα εργοστάσιο και η πολύτιμη σου “εργατική τάξη” δε θα βρίσκει ψωμί να φάει, να δούμε τότε τι θα τους πείτε.

          Στους δικούς σας όχι στους απέξω.

          Είστε σε αδιέξοδο κανένας. Κανείς δε σας φταίει και κανείς δε θα σας βοηθήσει. Μόνοι σας το δημιουργήσατε μόνοι σας θα το λουστείτε.

        9. Left G700

          Φίλε ένα, με εκπλήσσεις δυσάρεστα με το σχόλιο-απάντηση στον Γιώργο Λυγκουνάκη. Αντιγράφω (προσαρμοσμένα) από σχόλιό μου την προηγούμενη βδομάδα σε άλλη ανάρτηση, άλλη κουβέντα και με άλλον αποδέκτη, που όμως σ’ αυτό το συγκεκριμένο απόσπασμα σου ταιριάζει φούστα-μπλούζα:

          Κατά τον Carl Schmitt, με τον οποίο επ’ αυτού που θα αναφέρω συμφωνώ πλήρως, […] το Πολιτικό διαχωρίζεται από όλες τις άλλες δράσεις τού ανθρώπου στη βάση ενός κριτήριου, στο οποίο, σε τελική ανάλυση, μπορεί να αναχθεί κάθε πολιτική δράση. Το κριτήριο αυτό, που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως γενικό ή βασικό, είναι η διάκριση μεταξύ Εχθρού και Φίλου.

          Αν είναι έτσι, φίλε [ένα], και κρίνοντας από το πώς ερμήνευσες και προσέλαβες αυτό το σχόλιο [του Γιώργου Λυγκουνάκη] για το οποίο αγανάκτησες τώρα […], αν, όπως νομίζω εγώ, μας τα λέει καλά ο κύριος καθηγητής, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σου δηλώσω ότι τουλάχιστον ως προς [τον Γιώργο Λυγκουνάκη] έχεις αποτύχεις οικτρά σε αυτό ακριβώς το γενικό κριτήριο της διάκρισης μεταξύ Εχθρού και Φίλου…

          Τα λέμε

  10. ένας

    Xα, χα, …”την φοιτητική νεολαία” ….που ενσάρκωνε τις ελπίδες του Ανδριανόπουλου!
    Μωρέ, ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝΕ!
    Οι μικροαστοί αναρχοφασίστες θέλουν να τραμπουκίζουν ….τζάμπα!
    Επειδή έτσι τους έχει καλομάθει η (διατεταγμένη άνωθεν) αστυνομία, στο στημένο και χιλιοπαιγμένο πανηγυράκι, που κρατάει από το μακρυνό 1978.
    Αν ήταν κομμουνιστές, θα είχε γίνει στρατιωτικός νόμος, η θάχε γίνει επανάσταση.
    Βλέπω, στοιχειώνει η Κροστάνδη.

    Reply
    1. San Rocco

      Ο πάτος των οπαδών του ΚΚΕ δεν έχει όριο: αλλά ΔΕΝ θα σας περάσει αγαπητοί. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει το δικαίωμα να τραμπουκίζει άλλα κομμάτια του κινήματος: Ούτε οι αναρχικοί, ούτε οι κομμουνιστές, σε όποιο πολιτικό ρεύμα και αν ανήκουν. Οι τραμπουκισμοί στην Πάτρα, είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΟΙ.

      Επίσης, ευτυχώς που τα ηλεκτρονικά σχόλια δεν απαιτούν μελάνι και χαρτί, διότι θα καταναλώνοαμε τόνους χαρτιού άδικα, με τα ατεκμηρίωτα (επιπέδου άρλεκιν) σχόλια τωνΚΚΕδων και εδω και αλλού).

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.