.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία Καλύμνου: Απλήρωτο 4 μήνες το πλήρωμα!


Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία Καλύμνου
Πήραν τα χρήματα των επιδοτήσεων και αφήνουν 4 μήνες απλήρωτο το πλήρωμα

Ντροπή και αίσχος για τους διοικούντες της παραπάνω εταιρίας η οποία έχει αφήσει απλήρωτο και ουσιαστικά εγκαταλελειμμένο το πλήρωμα του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «ΚΑΛΥΜΝΟΣ».

Η ΠΕΝΕΝ έχει επανειλημμένα ασχοληθεί και καταγγείλει την αδιαφορία και την αφερεγγυότητα της εταιρίας…

Έχουν επίσης ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες, αρχές και φορείς χωρίς έως και σήμερα να έχουν πράξει τα αυτονόητα!

Αποτελεί τριτοκοσμικό φαινόμενο της πιο ακραίας αυθαιρεσίας το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των επιδοτήσεων έχει καταβληθεί στην εταιρία σε εκτέλεση δρομολογίων δημόσιας υπηρεσίας (άγονες γραμμές), το ποσόν αυτό που καταβλήθηκε αγγίζει τα 500.000 ευρώ και από αυτά δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ στο πλήρωμα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία το χρονικό διάστημα καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων μισθών στο πλήρωμα έχει υπερβεί κατά πολύ τις προβλέψεις του νόμου χωρίς καμία συνέπεια για τους υπευθυνο-ανεύθυνους της ΑΝΕ Καλύμνου!

Σε προγενέστερη επικοινωνία με τον Πρόεδρο και Δήμαρχο της Καλύμνου είχε διαβεβαιώσει τόσο εμάς όσο και το ΥΕΝ ότι με την καταβολή της δόσης για την οφειλόμενη επιδότηση, αυτή θα πάει εξολοκλήρου για την εξόφληση των αποδοχών των Ναυτεργατών…

Είναι άξιο απορίας γιατί το ΥΕΝ, οι υπηρεσίες και το λιμεναρχείο Καλύμνου δεν προβαίνουν στην εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας…

Είναι επαίσχυντη η προσπάθεια των διοικούντων της εταιρίας να ζητούν διαρκώς το πλήρωμα να βάλει πλάτη για την διάσωση της ήδη χρεοκοπημένης εταιρίας τους!
Απαιτούμε από το ΥΕΝ, τις υπηρεσίες του και την ΠΝΟ να ενεργήσουν άμεσα για την εξόφληση των μισθών του πληρώματος χωρίς καμία καθυστέρηση.

Η ΠΕΝΕΝ θα προσφύγει και στις δικαστικές αρχές προκειμένου να διασφαλίσει τα δικαιώματα των Ναυτεργατών!

Η Διοίκηση

Υ.Γ. Υπενθυμίζουμε ότι το πλοίο βρίσκεται σε ακινησία εδώ και 3 μήνες.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.