.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας: Σιγά μην κλάψουμε, σιγά μη φοβηθούμε…


ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΟΥΜΕ, ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ…

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες προσπάθειες για παραπέρα ποινικοποίηση κάθε αγωνιστικής δράσης και φωνής στον εκπαιδευτικό χώρο, σε πανελλαδικό επίπεδο και στην Κέρκυρα ειδικότερα.

Διευθυντές σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλούνται, με εισαγγελική εντολή, στο αστυνομικό τμήμα Κέρκυρας προς απολογία και κατάδοση μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων τους.

Το επιχειρούμενο «ξεψάχνισμα» πτυχών της σχολικής ζωής, όπως, μεταξύ των άλλων, η καταδικασμένη, συνδικαλιστικά, παιδαγωγικά και ηθικά, κυβερνητική απαίτηση για τηλεκπαίδευση στη διάρκεια των καταλήψεων, σίγουρα αγγίζει και τα όρια του γελοίου.

Η ορολογία που επιστρατεύουν κυβερνητικοί και διωκτικοί μηχανισμοί (πχ πειθαρχικά παραπτώματα, παράβαση καθήκοντος) είναι εντελώς διάτρητη, ακόμα και με βάση τα κριτήρια της αστικής δικαιοσύνης. Ωστόσο, σε εποχές γενικευμένης επίθεσης κεφαλαίου και κυβερνήσεων κατά των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, είναι ολοφάνερος και ο στόχος των κινήσεων αυτών.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Στεκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, που δίνει, για μια ακόμα φορά, τη μάχη της για ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο.

Η κατατρομοκράτηση, η φίμωση κάθε κριτικής, η ποινικοποίηση των διαμαρτυριών και των αγώνων, η μετατροπή του σχολείου σε αποστειρωμένο κατοικίδιο της αγοράς δεν πρόκειται να περάσει.

Ο αγώνας είναι και θα είναι διαρκής και θα ξεδιπλώνεται σε όλα τα επίπεδα, από τα αμφιθέατρα και τους δρόμους μέχρι τις καρδιές και τις συνειδήσεις.

Κέρκυρα, 2-2-2024
ΑΝΤ. ΑΡ.ΣΥ.Α Κέρκυρας

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.