.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αντιιμπεριαλιστικό – Διεθνιστικό Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών


Οι εργάτες και οι λαοί στα Βαλκάνια είναι αδέρφια μας

Mε αφορμή τη σημερινή ψήφιση από τη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει τα εξής:

1. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία αντιδραστική συμφωνία και εχθρική για τα συμφέροντα των εργατών στην Ελλάδα και στη γειτονική χώρα. Εντάσσεται και υπηρετεί τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ για την ευρωνατοϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανίων. Σε αυτό το πλαίσιο εξυπηρετεί τις επιδιώξεις της ελληνικής άρχουσας τάξης για την αναβάθμιση του οικονομικού και γεωπολιτικού ρόλου στην ευρύτερη περιοχή ενισχύοντας την επέλαση του ελληνικού κεφαλαίου στο γειτονικό κράτος.

2. Η Συμφωνία δεν «ανοίγει δρόμους για την ειρηνική επίλυση διαφορών και τη δημιουργική συνύπαρξη των λαών» όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Ποτέ οι ιμπεριαλιστικοί συνασπισμοί και η συμμετοχή τους σε αυτούς δεν διασφάλισαν την ειρήνη. Αντίθετα είναι ένας ακόμα παράγοντας αστάθειας και σοβαρή όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή των Βαλκανίων. Αυτή την πολιτική υπηρετεί η κυβέρνηση αλλά και η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης.

3. Το εθνικιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Κυριακή επιβεβαιώνει την εικόνα της πολιτικής κρίσης του συστήματος και λειτουργεί σαν θερμοκήπιο για την ακροδεξιά και τη ναζιστική υπόδικη Χρυσή Αυγή. Ταυτόχρονα, όλοι αναγκάζονται να ομολογήσουν ότι ήταν μικρότερο από το αντίστοιχο του περασμένου Φλεβάρη. Μέσα σε ένα χρόνο η εθνικιστική εκστρατεία αντί να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, όπως υπολόγιζαν, συρρικνώθηκε σε έναν στενό πυρήνα από τα πιο καθυστερημένα τμήματα που κινητοποιεί παραδοσιακά η Δεξιά. Για τους υπόδικους νεοναζί της Χρυσής Αυγής ο στενός πυρήνας της δεξιάς είναι μια τεράστια δεξαμενή και η ΝΔ τους την πρόσφερε απλόχερα.

4. Σ’ αυτές τις συνθήκες είναι τραγικό λάθος η Αριστερά, με επίκληση στον αντιιμπεριαλισμό, να φορέσει “πατριωτικό μανδύα” υιοθετώντας εθνικιστικά επιχειρήματα εις βάρος της γειτονικής χώρας και του λαού της χωρίς σαφές και ξεκάθαρο μέτωπο στον εθνικισμό του “κυρίαρχου κράτους”, με αναπαραγωγή των επιχειρημάτων είτε περί “αλυτρωτισμού” (ΚΚΕ) που στην περίοδο αυτή δεν αντιμετωπίζουν αλλά ενισχύουν την προπαγάνδα της ακροδεξιάς είτε και με ανοχή και ταλάντευση για τα συλλαλητήρια και τις άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες (υπογραφές για δημοψήφισμα) της ακροδεξιάς (ΛΑΕ). Το δρόμο στο ΝΑΤΟ μπορούν να το φράξουν μόνο οι εργάτες/τριες του γειτονικού κράτους και όχι τα βέτο της ελληνικής διπλωματίας.

5. Το δικό μας ΟΧΙ στη Συμφωνία είναι από την σκοπιά της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, του σεβασμού του δικαιώματος των λαών, και του γειτονικού μας λαού, στον αυτοπροσδιορισμό, για να μην αποφασίζουν για αυτούς οι «νονοί» των Βαλκανίων, τοπικοί και διεθνείς. Για αυτό είναι σε πλήρη αντίθεση με το όχι των εθνικιστών – πατριδοκάπηλων, της ακροδεξιάς που είναι το όχι του πολέμου, του μίσους, του φασισμού, που γίνεται από τις θέσεις του «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» που είναι ΝΑΙ στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, την ελληνική άρχουσα τάξη.

6. Η απάντηση της Αριστεράς πρέπει να είναι η στήριξη και το άπλωμα των εργατικών και λαϊκών αγώνων ενάντια στη διαιώνιση των μνημονιακών πολιτικών, του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικου κινήματος. Είναι επιτακτικά αναγκαίο ένα μαζικό, ανατρεπτικό, ενωτικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιεθνικιστικό και διεθνιστικό κίνημα. Ένα κίνημα που θα αγωνιστεί για να φύγουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τα Βαλκάνια. Για την ειρηνική συμβίωση των λαών, με σεβασμό στον πολυεθνικό χαρακτήρα της ιστορικής γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας. Για την ενότητα των εργατών ενάντια στις αντιδραστικές πολιτικές, την φτώχεια και την εκμετάλλευση που σφραγίζουν την μοίρα όλων των λαών της περιοχής. Για την υπεράσπιση της ειρήνης ενάντια στα σχέδια και τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού, των αστικών τάξεων. Ενάντια στον εθνικισμό, το μίσος, τον φασισμό, τον πόλεμο.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 77.50% ( 4
Συμμετοχές )



18 σχόλια στο “ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αντιιμπεριαλιστικό – Διεθνιστικό Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών

  1. ένας

    Πολλά λόγια, Αντώνη. Για μπουρδούκλωμα.
    Ο Τσίπρας είπε τα ίδια, με πιο λίγα και σταράτα. Και χωρίς φρου-φρού και “αντικαπιταλιστικά” αρώματα.

    Reply
    1. Left G700

      Πολλά λόγια, Αντώνη.
      ___________________________________________________________

      Ποιος Θανάσης;;;

      Reply
      1. ένας

        Αυτό πήγαινε στον Αντώνη, Λεφτ!
        Εδώ υπήρχε άλλο, που …φαγώθηκε!
        Καλή καρδιά….

        Reply
        1. kokkiniotis Post author

          να μη βρίζεις να μη ”φαγώνεται”

        2. ένας

          Κρίμα, που δεν προνόησα να το βάλω κι αυτό στο λεύκωμα των κομμένων της Παντιέρας, με τις …”βρισιές”!
          Δεν πήγε το μυαλό μου….

        3. kokkiniotis Post author

          Να το βάλεις λοιπόν στο μυαλό σου, ότι το “αντικομμουνιστής” και τα παράγωγά του είναι βρισιά και μάλιστα μεγάλη. Μου κάνει εντύπωση πως δεν το θεωρούσες έτσι…

        4. λαθραναγνώστης

          Καλό είναι η Παντιέρα, να βγάλει ένα “INDEX VERBIS PROHIBITORUM”, όπως ο πάπας, για να ξέρουμε ποιές λέξεις απαγορεύονται και ποιές όχι.

        5. kokkiniotis Post author

          Δε χρειάζεται να είσαι ο πάπας για να ξέρεις ότι η λέξη αντικομμουνιστής, αντικομμουνισμός κλπ είναι βρισιά. Όπως και το να κατηγορείς αγωνιστές για πράκτορες της CIA. Τα περί πάπα, αλάθητου κλπ, όχι σε εμάς πάντως. Έχεις παράπονο για τα πολιτικά σου σχόλια, δε δημοσιεύονται;

        6. λαθραναγνώστης

          Κοίτα να δεις. Έχω στείλει σχόλια που έχουν κοπεί και δεν καταλαβαίνω γιατί.
          Όσο για το ότι η λέξη “αντικομμουνισμός” είναι βρισιά, δηλαδή ο Κάππος έβριζε όταν έλεγε ότι ο αντισταλινισμός (ο συστηματικός αντισταλινισμός θα έλεγα εγώ) είναι δειλός αντικομμουνισμός?
          Στο κάτω κάτω, άσε να κριθεί ο καθένας από αυτά που γράφει – εκτός από τις βωμολοχίες βέβαια….
          Γνώμη μου όλα τα παραπάνω, “μουσαφίρης” είμαι και την τελική απόφαση την παίρνετε εσείς

        7. Σ.Τ.

          Η λεξη αντικομμουνιστης οταν δεν συνοδευεται απο την αναλογη αιτιολογηση, προφανως ειναι βρισια. Ειδικα οταν συνοδευεται απο την κατηγορια του αντισταλινισμου. Ναταν μονο ο τροτσκι, ο πλουμπιδης, ο βελουχιωτης, ο Πουλιοπουλος,; Ο ζαχαριαδης ειχε βγαλει χαφιε ακομα και υον πιο πιστο του σκυλι, τον Ιωαννιδη…
          Εσεις εχετε βγαλει αντικομμουνιστες ολο το ΚΚΣΕ και ολη την σοβιετικη κοινωνια, με την υποστηριξη που παρεχετε στο σταλιν. Ολη τη
          κεντρικη επιτροπη του 17ου συνεδριου, ολους τους παλιους μπολσεβικους, ολον τον κοκκινο στρατο, ολους οσους συμμαχησαν με τον νικητα μετα το θανατο του σταλιν, ακομα και τον ζουκωφ!!! Και τον μπερια!!!Και σε τελικη αναλυση ολη την σοβιετικη κοινωνια, απο τους κομματικους, τους αντιπροσωπους στα σοβιετ, και τον καθε σοβιετικο πολιτη που δεν αντεδρασε στις ‘αντικομμουνισστικες’ αποκαλυψεις τουν νικητα στο 20 ο συνεδριο. Κανενας δεν γλυτωσε!!!

          Επισης μην ξεχνατε οτι απευθυνεσαι σε ενα χωρο που εχει ως βασικο στοιχειο της αναλυσης του οτι με το σταλινισμο δημιουργηθηκε μια νεα εκμεταλλευτικη ταξη και οικοδομηθηκε κρατικοκαπιταλιστικο καθεστως. Εγω δεν συμφωνω βεβαια, αλλα πρεπει να μην ξεχνας ποτε που απευθυνεσαι.

        8. kokkiniotis Post author

          Ο σύντροφος Κώστας Κάππος είχε ένα ήθος απαράμιλλο και, εκτός από όλα τα άλλα, έσωσε την τιμή της αριστεράς το 1989 με το λευκό που ψήφισε για την κυβέρνηση Τζαννετάκη. Σε διαβεβαιώ ότι ουδέποτε θα έλεγε ότι η Παντιέρα, το ΝΑΡ ή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αντικομμουνιστές, απεργοσπάστες, πράκτορες, CIA και άλλα παρόμοια. Άμα δεν το καταλαβαίνεις ότι είναι βρισιές, που κανονικά θα έπρεπε να επισύρουν οριστική απομάκρυνση από το σχολιασμό για όποιον τις γράφει, τι να πω. Δοκίμασε να γράψεις κάτι ανάλογο σε σάιτ και μπλογκ φιλοΚΚΕ προσανατολισμού… Οι πολιτικές απόψεις στην Παντιέρα είναι ευπρόσδεκτες, όπως ο καθένας μπορεί να δει.

        9. λαθραναγνώστης

          Προφανώς αστειεύεσαι. Πότέ δεν είπα ότι το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πράκτορες της CIA,ή απεργοσπάστες.Αν είχα τέτοια εντύπωση, ούτε καν θα έγραφα εδώ μέσα.
          Όσο για το αντικομμουνιστές, αυτό που έχω πει είναι ότι,για ότι και αν γίνει, πάντα βρίσκετε τρόπο να φταίει το ΚΚΕ.

        10. μεταβατικος σοσιαλιστης

          Για κανένα λόγο δε ζητώ λογοκρισία, αλλά το ότι το ΚΚΕ θα κυνηγήσει αριστερούς που υποβλήθηκε πριν λίγο σε άλλο κείμενο δεν το θεωρείς βρισιά κύριε διαχειριστά; Γιατί βλέπω στον αντικομμουνισμό που προσάπτεις εδώ ξεσπάθωσες (καλώς ή κακώς δε μπορώ να πω), αλλά εντάξει όχι και να υπερασπιστούμε τους σταλίνες έτσι; Κράτα λίγο τα προσχήματα. Ή θα αφήνεις «προσβλητικά» σχόλια «ένθεν κακείθεν» ή θα τα κόβεις και τα δύο. Αλλιώς συνιστά υποκρισία το «ξεσπάθωμα».

    2. Ανώνυμος

      “Πολλά λόγια”, ένα κείμενο μισής σελίδας; “Ο Τσίπρας είπε τα ίδια”;

      Καλά βρε ένας: Τυφλός είσαι αυτό το ξέρουμε χρόνια τώρα. Αλλά μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις τον κώδικα “Μπραϊγ” για διάβασμα κειμένων από τυφλούς;

      Γιατί πρέπει να ξέρεις: Εκτός απο των κώδικα Ντα Βιντσι, υπάρχει και ο κώδικας Μπραϊγ. Είναι κακό για σένα να διαβάζεις τον πρώτο διαρκώς, και να αγνοείς τον δεύτερο επιμόνως.

      Reply
    3. Red

      Μίλησε ο Αλέξης για εξυπηρέτηση επικίνδυνων σχεδίων, όξυνση ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και φράξιμο του δρόμου στο ΝΑΤΟ;;;

      Reply
    4. Κ.Σ.

      “Ένας”, πάλι σχολιάζεις χωρίς να διαβάσεις τι υποτίθεται σχολιάζεις;
      Από πού τεκμηριώνεται η λασπολογία σου; (ρητορική ερώτηση)

      Reply
  2. Ανώνυμος

    Η ταυτόχρονη ήττα των εθνικισμών ΑΠΟ ΟΠΟΥ και αν προέρχονται, είναι Η ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ πολιτική κομμουνιστική αντίληψη: Διότι ούτως ή άλλως, οι εθνικισμοί ως καπιταλιστικά σχέδια που είναι, ΛΕΙΤΤΟΥΡΓΟΥΝ ενισχύοντας ο ένας τον άλλον: “Κοίτα ΤΙ κάνουν οι Βορειομακεδόνες εθνικιστές”; “Κοίτα ΤΙ κάνουν οι Ελληνες εθνικιστές;”, “Κοίτα ΤΙ κάνουν οι Τούρκοι εθνικιστές”, οι αλβανοί, κλπ κλπ. ΛΕΝΕ οι μεν για τους δε, στην κάθε χώρα.

    Ετσι ώστε, να ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ όλοι οι εθνικισμοί, και να καπελώνεται/φοβάται ο πολύς κόσμος. ΕΤΣΙ ενισχύει ο ένας εθνικισμός τον άλλον και ΟΛΟΙ μαζί, τον πόλεμο, τις μαζικές δολοφονίες κόσμου, τις καταστροφές!

    Συνεπώς: ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ και τον ελληνικό και τον βορειομακεδονικό εθνικισμό. Οχι μόνο τον έναν, όχι μόνο τον άλλον.

    https://kommon.gr/daneia-keimena/item/2305-apo-ti-notia-evroatlantia-stin-anatoliki-salvinia-tou-gianni-xliounaki

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.