.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ανεπιθύμητος ο εκπρόσωπος του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού Μ. Πομπέο! Διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα


Αντιαμερικάνικες – αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα διοργανώνονται το απόγευμα της Δευτέρας 28 Σεπτέμβρη 2020 επιφυλάσσοντας “θερμή” υποδοχή στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο που επισκέπτεται την Ελλάδα με πρώτη στάση στη Θεσσαλονίκη από όπου θα αναχωρήσει για τα Χανιά.

Σειρά οργανώσεων και συλλογικοτήτων καλούν στις συγκεντρώσεις με ανακοινώσεις και καλέσματα.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει:

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΜΠΕΟ

Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

– Έξω οι βάσεις και τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ από την Ελλάδα

– Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο

– Καμιά συμμετοχή Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε αποστολές του ΝΑΤΟ

– Διεθνιστική αλληλεγγύη σε όλους του λαούς της περιοχής, σε πρόσφυγες και μετανάστες

– Λεφτά για υγεία-παιδεία και όχι για εξοπλισμούς

Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις:

– Αθήνα, Δευτέρα 28/9, 18:30, Πάρκο Ελευθερίας. Πορεία Αμερικάνικη πρεσβεία

– Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 28/9, 18:00, Άγαλμα Βενιζέλου.

– Ηράκλειο Κρήτης, Δευτέρα 28/9, 18:30, Λιοντάρια.

– Χανιά Κρήτη, Τρίτη 29/9, 19:00, πλ. Αγοράς.

– Πάτρα, Τρίτη 29/9, 18:00, πλ. Γεωργίου

– Ιωάννινα, Τρίτη 29/9, 18:30, κεντρική πλατεία Ιωαννίνων

Στο κάλεσμά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας αναφέρει:

Ο Πομπέο είναι ανεπιθύμητος!

Μόνο λαός θα σώσει τον λαό με λαϊκό ξεσηκωμό.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας καλεί σε συλλαλητήριο στις 29 Σεπτέμβρη στις 18.00 στην πλατεία Γεωργίου, ενάντια στην επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Πομπέο.

Σε μια στιγμή που ο λαός βυθίζεται στην φτώχεια και την εξαθλίωση η κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέες εξοπλιστικές αγορές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών του θανάτου.

Ενώ η δημόσια υγεία και παιδεία διαλύονται εν καιρώ υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η επίσκεψη Πομπέο σηματοδοτεί νέα δεινά για την ειρήνη, την συμβίωση των λαών και για τα δικαιώματα εργαζομένων και νεολαίας.

Είναι στο χέρι του λαού να σώσει το λαό, να πετάξει στην θάλασσα τα ιμπεριαλιστικά γεράκια και τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, της φτώχειας και του πολέμου.

•Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

•Να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και τα στρατηγεία

•Έξω το ΝΑΤΟ απ’ το Αιγαίο

•Καμιά συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε αποστολές του ΝΑΤΟ

•Διεθνιστική αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς της περιοχής, στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

•Χρήματα για την υγεία, ειδικά σε καιρό πανδημίας, και για την παιδεία και όχι για εξοπλισμούς

Κοινό κάλεσμα οργανώσεων, το οποίο στηρίζουν μεταξύ άλλων η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΔΕΑ, το ΚΚΕ (μ-λ), το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, η ΟΚΔΕ και άλλες οργανώσεις αναφέρει:

Επίσκεψη Πομπέο: Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από «προστάτες»

Συγκέντρωση – διαδήλωση στην Αθήνα, Δευτέρα 28/9, 6:30 μ.μ., πάρκο Ελευθερίας

Την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ συνταράσσονται από αγώνες και κινητοποιήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν βάναυση κρατική καταστολή, η κυβέρνηση της ΝΔ και σύσσωμος ο αστικός πολιτικός κόσμος επιχαίρουν για την επίσκεψη του υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στις 28-30 Σεπτέμβρη. Τίποτα καλό δεν υπάρχει σ’ αυτή, για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό της χώρας μας, αλλά και όλης της περιοχής!

Ο Πομπέο έρχεται για να προωθήσει την επικίνδυνη ατζέντα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που επανειλημμένα έχει φέρει στους λαούς της περιοχής μας επεμβάσεις, πολέμους, αιματοκυλίσματα (Συρία, Β. Αφρική / Λιβύη, Βαλκάνια κ.ά.), για τα ενεργειακά και γεωπολιτικά σχέδια και συμφέροντά τους. Για να προωθήσει ακόμα βαθύτερες δεσμεύσεις στα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού (αναβάθμιση βάσης Σούδας κ.ά.), με την κυβέρνηση άλλωστε να καμαρώνει ως ο πιο «δεδομένος» σύμμαχός του! Για να παίξει τον ρόλο του «επιδιαιτητή» ανάμεσα στις αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας, στον επικίνδυνο, αντιδραστικό ανταγωνισμό τους στην περιοχή του Αιγαίου και της ΝΑ Μεσογείου.

Κινητοποιούμαστε και Διαδηλώνουμε τη Δευτέρα, πρώτη μέρα της επίσκεψης:

– Ενάντια στις επεμβάσεις και τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή και ειδικά των ΗΠΑ. Για να φύγουν οι βάσεις, να βγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Για να ανατραπεί η «Στρατηγική Αμυντική Συμφωνία» Ελλάδας-ΗΠΑ και οι αμέτρητες «διευκολύνσεις» στους αμερικάνους ιμπεριαλιστές.

– Για να καταγγείλουμε και να αγωνιστούμε ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και της ελληνικής αστικής τάξης στα «εθνικά θέματα», με όχημα τον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλεία, τους επιθετικούς «άξονες» και συμμαχίες με αιμοσταγή καθεστώτα (Αίγυπτος, Ισραήλ κ.ά.).

– Όχι στους νέους εξοπλισμούς και τις πολεμικές δαπάνες. Υπερασπίζουμε τα δικαιώματα εργαζόμενων και νεολαίας σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες.

– Όχι στην στράτευση στα 18 και την αύξηση της θητείας. Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις και τις δημοκρατικές ελευθερίες.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 85.00% ( 6
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.