.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ανατολική Αττική: Η ΑΣΕ θα ψηφίσει ακόμη μια φορά ΔΑΚΕ για πρόεδρο της Ε’ ΕΛΜΕ;


ΕΑΠ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ Ε ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:

Η ΑΣΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΑΚΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΜΕ;

Η αγωνιστική πορεία της ΕΛΜΕ μάς αφορά όλους. Η συγκρότηση του προεδρείου του ΔΣ της ΕΛΜΕ δεν είναι ένα τυπικό ζήτημα. Είναι ένα από τα καθοριστικά ζητήματα για την απογραφειοκρατικοποίηση, την αναζωογόνηση και την αλλαγή της πορείας της ΕΛΜΕ σε αγωνιστική κατεύθυνση. Πράγμα που αποδείχθηκε εκ του αντιθέτου όλο το προηγούμενο διάστημα που ο πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ προερχόταν από την παράταξη της ΔΑΚΕ.

Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες στις τελευταίες εκλογές για το ΔΣ της ΕΛΜΕ έδωσαν την πλειοψηφία στις δυνάμεις της ΕΑΠ και της ΑΣΕ έναντι των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ και ΠΕΚ. Το αποτέλεσμα που προέκυψε, σηματοδοτεί τη βούληση της πλειοψηφίας των συναδέλφων το σωματείο να αποκτήσει και πάλι φωνή, και να μπει οριστικό τέλος στη συνδικαλιστική αδράνεια των προηγούμενων ετών. Με βάση αυτό το μήνυμα η ΕΑΠ κατέθεσε πρόταση στην πρώτη συνεδρίαση.

Θα περίμενε κανείς ότι η πρόταση της ΕΑΠ για αγωνιστικό προεδρείο προς την ΑΣΕ, θα γίνει αποδεκτή ως το αναγκαίο και αποφασιστικό βήμα, ώστε οι δυνάμεις που είναι προσανατολισμένες σ’ αυτόν τον στόχο, να συμβάλουν ώστε η ΕΛΜΕ να οργανώσει την ενημέρωση, συζήτηση, κινητοποίηση και μαχητική στήριξη κάθε συναδέλφου απέναντι στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και την κυβερνητική επίθεση. Θεωρούμε πως θα ήταν η αυτονόητη συνέχεια των προεκλογικών διακηρύξεων της ΑΣΕ για αγώνες.

Ειδικά σε μια κρίσιμη περίοδο, όταν οι εκπαιδευτικοί έχουν να αντιμετωπίσουν -μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τη νεολαία- αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση και κάθε κοινωνικό αγαθό και τα εκχωρούν στο σκλαβοπάζαρο των ιδιωτικών συμφερόντων, υποβιβάζοντας την εργασία, το μισθό και τη ζωή μας. Κι όμως, ενώ η ΑΣΕ καταγγέλλει όλη τη χρονιά τη ΔΑΚΕ για υπονόμευση κάθε αγωνιστικού σχεδιασμού, όχι μόνο απέρριψε την πρόταση για αγωνιστικό προεδρείο, αλλά πρότεινε με βάση τη «λογική της (;!) για τη στήριξη των θεσμών» η ΕΑΠ και η ΔΑΚΕ να μοιραστούν τις θέσεις του προέδρου και του Γραμματέα ανά 6 μήνες! Με την πρόταση της ΑΣΕ συμφώνησε η ΠΕΚ, ενώ η ΔΑΚΕ επέμεινε στην πρότασή της για αντιπροσωπευτικό προεδρείο με πρόεδρο από την ΔΑΚΕ.

Στην δεύτερη συνεδρίαση του Δ.Σ και αφού η ΑΣΕ επέμεινε στην άρνηση για αγωνιστικό προεδρείο, επανήλθαμε με νέα πρόταση για συγκρότηση λειτουργικού προεδρείου με πρόεδρο από ΕΑΠ, με την ΑΣΕ εκ νέου να προτείνει μοίρασμα της θητείας από ΕΑΠ και ΔΑΚΕ δείχνοντας ευθαρσώς πως κατά την ΑΣΕ δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον υποψήφιο της ΕΑΠ και της ΔΑΚΕ. Δεν είναι η πρώτη φορά! Σε προηγούμενη ανάλογη περίπτωση στην Ε΄ΕΛΜΕ είχε φτάσει να προτείνει να ρίξουμε κλήρο για την προεδρία.

1. Η ΑΣΕ δέσμια μιας γραφειοκρατικής λογικής εκλογικών συσχετισμών, τυπικού αστικού κοινοβουλευτισμού ενισχυμένης αναλογικής, δήθεν σέβεται τα συνδικαλιστικά όργανα, ενώ ουσιαστικά υπονομεύει τη συγκρότησή τους, συνηγορώντας στην παράδοσή τους σε δυνάμεις που όλο το προηγούμενο διάστημα τα καταδίκασαν στην αδράνεια και την υποταγή. Πρόκειται για καταστροφική, κοντόφθαλμη λογική διαχείρισης των σωματείων σε μια περίοδο τρομερής όξυνσης των κοινωνικών και εκπαιδευτικών προβλημάτων και της κοινωνικής δυσαρέσκειας. Αυτή ακριβώς την περίοδο που χρειάζεται όσο ποτέ ο αγωνιστικός σχεδιασμός και η αποφασιστική ανάταση των εργαζόμενων, η ανασυγκρότηση των σωματείων, ώστε να παίξουν το ρόλο τους και να ξανασυνδεθούν με τους εργαζόμενους τινάζοντας από πάνω τους τα βαρίδια του κυβερνητικού συνδικαλισμού που τα καταδίκασαν σε ανυποληψία, η ΑΣΕ διαλέγει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.

2. Είναι αθέμιτο για μια δύναμη που μιλά στο όνομα των αγώνων, όμως, να επιδίδεται σε λασπολογία και μάλιστα απέναντι σε μια άλλη αγωνιστική δύναμη, που τις πιο πολλές φορές -παρά τις υπάρχουσες πολιτικές διαφωνίες- δίνουμε από κοινού τη μάχη για αγωνιστικές αποφάσεις του σωματείου. (π.χ. η απόφαση για απεργία- αποχή από αξιολόγηση ή τον συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, τις κινητοποιήσεις για τα εργασιακά δικαιώματα, το δημόσιο σχολείο κλπ ) με ψευδείς ισχυρισμούς πως η ΕΑΠ απέρριψε “προτάσεις της ΑΣΕ” για αξιολόγηση και τηλεκπαίδευση. Ευτυχώς οι συναδέλφισσες/φοι γνωρίζουν καλά τη στάση και δράση της ΕΑΠ, όσες ψευδείς δηλώσεις και να κάνει η ΑΣΕ για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

3. Η γραμμή της θυσίας των πάντων στο βωμό των εκλογικών συσχετισμών χωρίς πεποίθηση και λογική σύγκρουσης με τις δυνάμεις που καταδίκασαν και καταδικάζουν το συνδικαλιστικό κίνημα σε αφλογιστία και υποχώρηση, ακυρώνει τις αγωνίες του κόσμου που συνεχίζει να αντιστέκεται και να παλεύει για μια καλύτερη εκπαίδευση και μια αξιοβίωτη ζωή. Άλλος οφείλει να είναι ο δρόμος των δυνάμεων που θέλουν να μιλούν στο όνομα αυτού του κόσμου, και διακηρύσσουν ότι δρουν μαζί και στο όνομά του.

4. Ως ΕΑΠ σε αυτήν την μάχη επιδιώκουμε να συμβάλουμε ώστε μέσα από την αναγκαία κοινή δράση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο, τα εργασιακά μας δικαιώματα, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών μας, σε σύγκρουση με κυβέρνηση, Ε.Ε, ΟΟΣΑ, κεφάλαιο, πέρα και έξω από τα όρια και τον παρακολουθητισμό του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Με τον αγωνιστικό ταξικό συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι και όχι η παραταξιακή μας επιβίωση.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 70.00% ( 6
Συμμετοχές )



18 σχόλια στο “Ανατολική Αττική: Η ΑΣΕ θα ψηφίσει ακόμη μια φορά ΔΑΚΕ για πρόεδρο της Ε’ ΕΛΜΕ;

  1. Ανώνυμος

    Είναι καλύτερα οι δυνάμεις των αστικών (“γάμοι” ΛΟΑΤΚΙ, τεκνοθεσίες κλπ.) και ΝΑΤΟϊκών (Πρέσπες κλπ.) εκσυγχρονισμών να τα βρουν μεταξύ τους και να κάνουν όσα “αγωνιστικά” προεδρεία θέλουν. Και στην αγαπημένη “αντισταλινική” βάση…. Δεν πιάνουν αυτά τα μπαγιάτικα στον κόσμο, που αγωνίζεται (και όχι απλά ψηφίζει) με την ΑΣΕ!

    Reply
    1. Ανώνυμος

      μέλος του ΚΚΕ, είναι το ΚΚΕ που τα βρίσκει με τις ΝΑΤΟϊκές και δικαιωματίστικες πολιτικές δυνάμεις στα σωματεία και όχι το ΝΑΡ. Για ξαναδιάβασε το άρθρο!

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ας είναι και όπως τα λες!
        Πάλι δεν προκύπτει κοινή βάση για ψευτοσυμμαχίες….
        Παπαντζηλίκια μπαγιατεμμένα.

        Reply
        1. μεταβατικος

          Καλά αυτά πέστα στο Ριζοσπάστη και στο 902 που έχει ανεβάσει ακροδεξιούς ψυχολόγους, πρώην πασόκους, κύκλους νομικών που δεν κατονομάζονται και όποιον άλλο περίεργο έχει αποψάρα πάνω στο θέμα του ν/σ, για να στηρίξει την απάλευτη θέση του για συναίνεση στη συνέχιση της καταπίεσης των ΛΟΑΤΚΙ στο όνομα του βιολογισμού και των θεωριών συνωμοσίας για δάκτυλο ισχυρών συμφερόντων που θέλουν να μας κάνουν γκέι σάιμποργκ.

        2. Ανώνυμος

          είπαν οι πολιτικές ουρές της Πλεύσης Ελευθερίας

          ” “Αυτά που συζητάμε σήμερα, σε λίγα χρόνια θα φαίνονται μακρινά και παρωχημένα, αφού η τεχνολογία φέρνει στο φως ότι θα είναι πραγματικότητα η τεχνητή μήτρα, μέσω της οποίας οι γονείς, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, θα παραγγέλνουν το παιδί τους και θα συνεχίζουν την υπόλοιπη ζωή τους εντελώς κανονικά” .”

          https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/355077/mpoygada

          Λογικό να είναι το μυαλό σας αχταρμάς. Δύσκολο πράγμα η αναγνωση 4 σελίδων με πολλά ζητήματα ακόμα πιο δύσκολο η σκέψη(ποιά σκέψη;) μεταβατικέ.

          https://www.902.gr/eidisi/politiki/354612/oi-stohoi-toy-kefalaioy-metamfiesmenoi-se-atomika-dikaiomata-stin-epohi-toy

          Ο επίσκοπος Μπέρκλεϊ με μεταμοντέρνα ενδυμασία

          “(..) Όμως, το ευρωατλαντικό σχέδιο ενσωμάτωσης είναι πιο φιλόδοξο. Επιχειρεί να διασφαλίσει την ενεργή στράτευση ενός μέρους των εργαζομένων, ιδιαίτερα των νέων, στους στόχους του κεφαλαίου.

          Αυτόν τον σκοπό υπηρετεί η διάδοση της αντίληψης του “ατομικού αυτοπροσδιορισμού” και των πολλαπλών ταυτοτήτων.
          Καλλιεργείται η αντίληψη που αποσυνδέει τον άνθρωπο από κάθε αντικειμενικό προσδιορισμό, για παράδειγμα από το βιολογικό φύλο ή την κοινωνική τάξη στην οποία ανήκει.

          Να αποκτήσει δηλαδή ο εργαζόμενος την ψευδαίσθηση ότι είναι τάχα ελεύθερος να αυτοπροσδιορίζεται με βάση τις εκάστοτε ατομικές επιθυμίες του, ανεξάρτητα απ’ την αντικειμενική πραγματικότητα.

          Να διαβρωθεί και να ρευστοποιηθεί η συνείδησή του σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μετατραπεί σε πραγματικό έρμαιο του κεφαλαίου. Να εγκλωβιστεί σε μια θολή, ρευστή, αταξική, ατομική ταυτότητα, χωρίς καμιά αντικειμενική βάση.

          Στην ουσία του, ο μεταμοντέρνος ανορθολογισμός του “ατομικού αυτοπροσδιορισμού” είναι πολύ παλιός και βαθιά αντιδραστικός. Επιχειρεί να αναστηλώσει τους χρεοκοπημένους ισχυρισμούς του επισκόπου Τζορτζ Μπέρκλεϊ του 18ου αιώνα.

          Τους ισχυρισμούς του υποκειμενικού ιδεαλισμού ότι η αντικειμενική πραγματικότητα, η αντικειμενική αλήθεια δεν υπάρχει ανεξάρτητα απ’ τις ατομικές επιθυμίες μας και τα αισθήματά μας.

          Οι παλιές αντιδραστικές θέσεις παρουσιάζονται με νέο μανδύα για να διευκολυνθεί η χειραγώγηση των εργαζομένων απ’ το κεφάλαιο..”
          /
          Ότι πάντως φτάσατε στο σημείο να αναμασάτε απόψεις παπαδαριού του 18ου αιώνα και να τις προβάλετε ως “νέο”, με ξεπερνάει

          Παλιά στις πλατείες κάποιοι αναμάσαγαν κρυφοφασιστικές θεωρίες για το “έξω τα κόμματα έξω τα συνδικάτα”..
          Τώρα παστόρων του 18ου αιώνα,
          Σε λίγο θα φτάσουμε και την εποχή της αναγέννησης των Ιταλικών Πόλεων στις αρχές του καπιταλισμού. Και σε λίγο που ξερεις κάτι προοδευτικό θα βρεθεί στον Ιούλιο Καίσαρα ή στον Οκτωβριανό

          Καλά το πάτε

          Πως έλεγε ο Πώποτας στο τηλεοπτικό “καφέ της χαράς”; Εμπρός..πίσω! Μοντέρνα μορφη για παλιό περιεχόμενο

        3. Ανώνυμος

          Μεταβατικέ, σε οτιδήποτε ανεβαίνει στον Ριζοσπάστη και δεν γράφει από κάτω “άρθρο συνεργάτη μας”, απειχεί την πολιτική γραμμή του ΚΚΕ. Είναι από τα στοιχειώδη

          Τα περι ακροδεξιων και λοιπά να τα κοιτάξεις στις πλατείες των 2012 και 2015 στο “έξω τα κόμματα έξω τα συνδικάτα” στις 2 κυβερνήσεις Σύριζα-Ανελ και στις κοινες εμφανίσεις με μέλη της χ.α. σε Καστελόριζα και στις κοινές υπογράφες κατά της ΕΣΣΔ και Λαϊκών Δημοκρατιών στο 2019 μαζί Ορμπάν στην είσοδο επίσημα αντικομμουνιστων ιστορικων στον Σύριζα κ.α.

          Δεν εκανες κριτική.στην νομική απάντηση. ίσως γιατί στηρίζεται στην πραγματικότητα

          https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/355024/politikos-gamos-kai-teknothesia-apo-omofyla-zeygaria-orismenes-nomikes

          Τα περι cyborg ρωτα τον Ελον Μασκ, τα πειράματα που γίνονται ήδη σε πιθήκους καθως και διάβασε τις σχετικές ανακοινώσεις της unesco

        4. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          15/02/2024 at 11:58, ουρά του σαμαρά το ΚΚΕ.

          Εμείς έχουμε απορρίψει τον ατομικό αυτοπροσδιορισμο, σαν μια μεγάλη αυταπάτη, διότι επικαθοριζεται εντός των ταξικων καπιταλιστικων πλαισίων της κοινωνίας.

          Τώρα εσείς εκεί στο κκε, πείτε ότι οι γκεηδες φταίνε που ο καπιταλισμός επελαυνει κ χτίζει την σαιμποργκ κοινωνία. Ντενεκεδες

        5. Ανώνυμος

          15/02/2024 at 21:49, Με το “εμείς” αναφέρεσαι στους ΔΑΠίτες ή σε κάποιους άλλους. Σε ποιους; Ποιοι έχετε “απορρίψει τον ατομικό αυτοπροσδιορισμο”; Καταλαβαίνεις τι λές; Σε στράβωσε η αντικκε ψύχωση; Μήπως κηρύσσετε το αυτοπροσδιορισμό και παράνομο; Ε, φασιστάκο;

        6. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          15/02/2024 at 23:46 αχου! Τσαντίστηκε το Ανθιμο ΚΚΕδίνι, επειδή η γραμμή του ΚΚΕ αποδομήθηκε με μαρξιστικούς υλιστικούς όρους….

        7. μεταβατικος

          @Ανώνυμος 13:58 (ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ να συνεννοούμαι με ποιον μιλάω, για ονομα δε θα σας ανακαλύψει η cia)
          Σύντομα για να μην κάνουμε κάθε άρθρο μονοθεματικό, παρόλο που από ό,τι φαίνεται ζορίζεστε να απαντήσετε και πρέπει να κάνετε συσχετίσεις με το θέμα σε άκυρα θέματα.
          Αν αυτό είναι πολιτική ουράς στην Πλέυση, τότε δεν έχετε αντίρρηση με το να σας πούνε ότι το ΚΚΕ είναι ουρά της εκκλησίας και του Βελόπουλου;
          Το τραγικό δεν είναι αν ξέρω πότε ένα άρθρο είναι γραμμή ή όχι. Είναι η αναδημοσίευση καθαρά αντιδραστικών αρθρογράφων ή η τελείως ασόβαρη και χομπίστικη παράθεση «κύκλων νομικών» από μέσα που παλεύουν για τον κομμουνισμό υποτίθεται. Και τα περισσότερα νομικά επιχειρήματα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και υπάρχουν λύσεις στο σήμερα – που δεν υπάρχουν για όλα – μέσω της κρατικής γραφειοκρατίας, που όποιος έχει μπλέξει ξέρει ότι δεν υπάρχει χειρότερο, και την καλή θέληση τρίτων, που ακούγονται – και είναι – απλώς δικαιολογίες.
          Σταμάτα να χρεώνεις σε όποιον διαφωνεί μαζί σου, όλη την πορεία του συριζα, ρε γραφικέ. Δηλαδή, να αρχίσουμε να λέμε για συγκυβέρνηση ’89 σε κάθε ποστ τότε;
          Και μιας και είπες για τον Έλον, θα έπρεπε να ξέρεις ότι είναι από τους μεγαλύτερους πολέμιους της woke ιδεολογίας, οπότε να μας εξηγήσει ο Μ.Π. καλύτερα γιατί δεν είναι στα χέρια του Σόρος και της ηγεσίας λοατκι (λολ) αυτό το project; Μήπως δεν έχει άμεση σχέση τελικά η υπεράσπιση της ισονομίας στο γάμο, με την ιδεολογία ταυτοτήτων φύλου και μπορεί να γίνει και από πρίσμα υπεράσπισης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και ακόμα και φτωχών εργατών και εργατριών που θέλουν να μην είναι πολίτες β’ κατηγορίας; Και μήπως έχει ακόμα λιγότερη σχέση με το με ποιον τρόπο θα πείσουν εθελοντές να συμμετέχουν σε δυστοπικά πρότζεκτ παράδοσης της ανθρώπινης ύπαρξης στην τεχνολογία;

        8. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          15/02/2024 at 23:46 , ρε ΚΚΕδίνι από πότε η ΔΑΠ απέρριψε τον ατομικό αυτοπροσδιορισμό αλά δικαιωματίστα; Ή μήπως εσύ και το ΚΚΕ ξαφνικά τάσσεστε με τον ατομικό αυτοπροσδιορισμό αλά δικαιωματίστα ενώ πριν 5 λεπτά τον αρνιοσασταν κάνοντας και κάτι ηλίθιο, δλδ ταυτίζοντας τον με την πάλη για εξίσωση της ομοφυλοφυλίας και την ετεροφυλοφυλία; Ρε κρασάρατε από το ξεβράκωμα που τρώτε διαρκώς!

        9. Ανώνυμος

          Ψυχολόγοι που δεν κατονομάζονται από το ΚΚΕ. Μεταβατικέ, κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ότι θα καταστραφούν επαγγελματικά από την αμερικανική πρεσβεία;
          Κάποιος άλλος είπε το ΚΚΕ ουρά του Σαμαρά και δεν καταλαβαίνει ότι αυτός είναι ουρά του Μητσοτάκη. Συλλογικό Αλτσχάιμερ

        10. Ανώνυμος

          @15/02/2024 at 21:49
          Το ΚΚΕ δίνει ελπίδα προοπτική αγώνα πολιτική διέξοδο. Δεν πουλάει πολιτικές παραισθήσεις. Καλό θα ήταν να κόψεις την “φαρμακευτική” γιατί τα μπλέκεις Ο Σύριζα άρχισε μετα από χρόνια να έχει καλή γνωμη για τον Σαμαρά όταν ψιλοκοντραριζόνταν και προ εκλογών με τον Μητσοτάκη

          Ο Σαμαράς σύμφωνα με μεγαλοπαράγοντα της ίδιας της ΝΔ ανησυχούσε γυρω στα 2010 2011 αν θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση το ΚΚΕ. Κάπου υπάρχει και video. Αν το βρω, θα το ποστάρω

        11. μεταβατικος

          Ρε συ, σε κάνανε cyborg του Περισσού με τον εγκέφαλο σε γυάλα; Σου λέω για κύκλους νομικών και μου λες για ανώνυμους ψυχολόγους; Ναι, και σιγά που φοβούνται την αμερικανική πρεσβεία οι συναγωνιστές σας στην προστασία της αγίας οικογένειας, για να βγουν και να ξεράσουν ομοφοβία. Στην Ελλάδα, που ένα τριτοτέταρτο φασισταριό σαν τον Μπέο κάνει ομοφοβικές επιθέσεις στον αρχηγό της αξ. αντιπολίτευσης.
          Καταντήσατε να σας δίνουν συγχαρητήρια ο Μπογδάνος και ο Σαμαράς ρε φίλε, και μιλάτε για ουρές άλλων κομμάτων. Λίγο ντροπή!

        12. Ανώνυμος

          Άνθιμος: “Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάποιες απόψεις με εκφράζουν”
          18/07/2013 | 11:26
          https://www.vimaorthodoxias.gr/eipan/anthimos-den-eimai-syriza-alla-kapoies-apopseis-me-ekfrazoun/

          Ανθιμος: Προσευχήθηκα για τον Τσίπρα αν και είναι άθεος – Ευγενής, αλλά αν γίνουν εκλογές σύντομα θα χάσεΙ
          01/03/2015  18:15
          https://www.iefimerida.gr/news/193878/anthimos-proseyhithika-gia-ton-tsipra-kai-einai-atheos-eygenis-alla-ginoyn-ekloges

          Μπαγιάτεψε το Άνθιμος ΚΚΕ βρείτε κάτι άλλο

      2. Ανώνυμος

        Προτάσεις για “Αγωνιστικά προεδρεία”, που γίνονται για να “ξεμπροστιάσεις” η να σκάψεις τον λάκκο του αλλουνού, μόνο σε διεστραμμένα μικροαστικά-πασόκικα μυαλά των σέβεντις μπορούν να υπάρξουν. Αυτά βλέπει ο κόσμος και ξαναγυρίζει στο ΚΚΕ.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Εμ γι αυτό υπάρχει κίνημα γιατί υπάρχει πολιτικά δυνατό ΚΚΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.