.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ακόμη ένας νεκρός πιλότος στο βωμό του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού


Νεκρός είναι ο χειριστής του Mirage 2000-5 που δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος του.

Νεκρό ένα νέο παλικάρι σε άσκηση αναχαίτισης τουρκικού αεροσκάφους που διέπραττε παράβαση του FIR Αθηνών (και όχι παραβίαση του εναέριου χώρου), σε έναν από τους τομείς που εκδηλώνεται ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός.

Είχε προηγηθεί επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη περιοχή βορειοανατολικά της Σκύρου για τον αγνοούμενο πιλότο του Mirage 2000-5 που έπεσε 9 μίλια βορειοανατολικά από το νησί. Στη περιοχή βρίσκεται έναν τουρκικό υποβρύχιο και στα μικρασιατικά παράλια έχουν εντοπιστεί πολλά ιπτάμενα ίχνη από τις τουρκικές υπηρεσίες.

Οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του ΑΚΡ έβαψαν τα χέρια τους στα αίμα.

Ο νεκρός πιλότος, όπως και νεκροί συνάδελφοι του μαζί με τους φαντάρους στις δύο ακτές του Αιγαίου που έχουν χάσει την ζωή τους σε ατυχήματα-αυτοκτονίες κλπ, είναι τα θύματα των πολεμικών προετοιμασιών και της επιβολής των “εθνικών δικαίων” διαμέσου της Στρατιωτικής Ισχύος, είναι οι δολοφονημένοι για χάρη του Αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων δύο κρατών που ολοένα εντείνουν τον ανταγωνισμό τους.

Ένας ανταγωνισμός που έχει ως επίδικο τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο θαλάσσιων εμπορικών-ενεργειακών ροών στρατηγικής σημασίας.
Οι εθνικιστικές και πολεμοχαρείς δηλώσεις από τους πιο σημαντικούς πολιτειακούς παράγοντες των δύο κρατών, η ακραία προπαγάνδα των ΜΜΕ δεν μπορεί να αποκρύψει τη μία και πραγματική αλήθεια: εμείς καλούμαστε να γίνουμε οι θύτες και τα θύματα, να σκοτώσουμε και να σκοτωθούμε για τα συμφέροντα του Έλληνα και Τούρκου Βαρδινογιάννη και Λάτση, της MOBIL, BP, TOTAL, ENI…

Ο πιλότος χάνεται την ίδια στιγμή που στην Ανατολική Μεσόγειο συγκεντρώνονται τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας προκειμένου να βυθίσουν τους λαούς της Μέσης Ανατολής στο αίμα και την προσφυγιά, διεκδικώντας ζώνες επιρροής, κοιτάσματα και αγωγούς, αγορές για τα όπλα των πολεμικών βιομηχανιών τους και μερίδιο από την Ανοικοδόμηση της Καταστροφή που προκαλούν!

Σε αυτό το έγκλημα έχει μερίδιο η ελληνική κυβέρνηση, έχουν συμβολή οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Εμείς όχι μόνο εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας, αλλά θεωρούμε ότι πρέπει να τους Σταματήσουμε.

Ο Ελληνοτουρκικός Ανταγωνισμός σημαίνει θάνατο, οδηγεί στον πολεμικό όλεθρο.

Θεωρούμε ότι δεν έχουμε κανένα εθνικό συμφέρον, κανένα κοινό συμφέρον με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα αστικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τον κόσμο του πλούτου που εκπροσωπούν.

Είναι εχθροί μας.

Αυτοί κήρυξαν τον πόλεμο στον κόσμο της εργασίας, αυτοί μας κλέβουν την εργασία, την σύνταξη, το σπίτι και τους κόπους μιας ζωής, τα αγαθά της παιδείας-υγείας-πολιτισμού, αυτοί μας λεηλατούν το παρόν και το μέλλον.
Αυτοί μας σπρώχνουν να γίνουν Πραιτοριανοί τους, μισθοφόροι τους σε Στρατό και Αστυνομία, είτε Αναλώσιμοι φαντάροι στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους.

Καθήκον μας η ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού κινήματος, να διώξουμε τις βάσεις του θανάτου και όλους τους ιμπεριαλιστές από Βαλκάνια-Μέση Ανατολή-Αφρική.

Πρέπει τώρα να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικούς κινήματος ενάντια στην ταξική αστική πολιτική και την κυβέρνηση, στους πολέμους και στις επεμβάσεις, στο ΝΑΤΟ, τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και την Ε.Ε.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



19 σχόλια στο “Ακόμη ένας νεκρός πιλότος στο βωμό του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού

  1. lathranagnostis

    Περιμένουμε την ανακοίνωση του ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το γεγονός.
    …….ή θα κρυφτούν πίσω από την ανακοίνωση του Σπάρτακού και και κατά περίπτωση θα την υιοθετούν ή θα κρατούν αποστάσεις?

    Reply
    1. ΓΚ1

      Συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ο “Σπάρτακος” για να κρυφτεί πίσω από την ανακοίνωση του;
      Για την ανακοίνωση του ΚΚΕ που δεν αναφέρει ούτε μισή λέξη για την κυβέρνηση παρά τα βάζει μόνο με την Τουρκία θα μας πεις κάτι;

      Reply
      1. lathranagnostis

        Θα σας πω ότι το ΚΚΕ, έχει απόλυτα δίκιο!
        Αυτή τη στιγμή, την ένταση την κλιμακώνει η Τουρκιά. Το να αποδίδεις φταίξιμο και στους δύο αντιμαχόμενους, πάντα, ήταν και είναι η εύκολη λύση και αυτή τη λύση προτιμούν και οι οπορτουνιστές. Όλα μαζί, χωριάτικη σαλάτα κι όποιος θέλει τσιμπάει τη ντομάτα κι όποιος θέλει τσιμπάει το αγγουράκι ή την ελιά. Μαλώνει ο Κωστάκης με τον Γιαννάκη στο διάλειμμα κι ο δάσκαλος τους πάει και τους δυό στον διευθυντή και παίρνουν και οι δυο αποβολή. “Ποίος ήρξατο χειρών αδίκων”, αυτό, το αποφεύγουν οι οπορτουνιστές όπως ο διάολος το λιβάνι.

        Εν τάξει….Περιμένουμε λοιπόν την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

        Reply
        1. nezard

          Ας μπει επιτέλους το ΚΚΕ στην κυβέρνηση “εθνικής ενότητας” !!

          Μας έχει κουράσει ήδη αφόρητα !!

        2. nezard

          Θα βρει εκεί παλιούς γνωστούς ( Κοτζιά, Δραγασάκη), θα μπει ακόμα πιο βαθιά στην αγκαλιά του αστικού κράτους, όλα καλά , γενικά

        3. nezard

          Ήσουνα εσύ νομίζω που στο είπα ότι δεν είναι εδώ ο φυσικός σου χώρος. Γιατί δεν σχολιάζεις κάπου αλλού, ειδικά μετά τη σημερινή απώλεια της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας ; υπάρxει και το makeleio, υπάρχει και το antinews, και , γενικά, εάν ψάχνεις, βρίσκεις .

        4. lathranagnostis

          Λίγο ντροπή από μέρους σου δεν θα έβλαπτε. Και δεν αναφέρομαι σε αυτά που λες για μένα, αλλά για την ειρωνεία για την “απώλεια της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας”……
          Τελικά, ο αριστερισμός, δεν είναι απλά μια παιδική αρρώστια…….

        5. ΓΚ1

          Μάλιστα. Οι κινήσεις ΥΕΘΑ,ΓΕΣ κλπ προφανώς εντάσσονται στο κλίμα του συμβολικού και του ειρηνικού.

        6. Peverel

          lathranagnostis

          Το να αποδίδεις φταίξιμο και στους δύο αντιμαχόμενους, πάντα, ήταν και είναι η εύκολη λύση και αυτή τη λύση προτιμούν και οι οπορτουνιστές. Όλα μαζί, χωριάτικη σαλάτα κι όποιος θέλει τσιμπάει τη ντομάτα κι όποιος θέλει τσιμπάει το αγγουράκι ή την ελιά

          Σωστά, γιατί στην Γερμανία του Α΄Παγκοσμίου πολέμου, όταν όλο το “πολιτικό τόξο” εθνικής ενότητας παρουσίαζε την χώρα σαν αμυνόμενη απέναντι στην Τσάρικη Αυτοκρατορία, κάποιες προσωπικότητες σαν τον Λιμπκνεχτ και την Ρόζα που μιλούσαν για την ιμπεριαλιστική Γερμανία, ήταν “οπορτουνιστές” σε σύγκριση με τους “επαναστάτες” της Σοσιαλδημοκρατίας, που αναμασούσαν την αστική γραμμή και ψήφιζαν πολεμικές δαπάνες….

          Η συριζοποίηση του ΚΚΕ καλά κρατεί, αν κρίνουμε από τις απόψεις τόσο της κορυφής (βλέπε Κανέλη) όσο και της βάσης (βλέπε lathranagnostis). Είναι ιστορικό, άλλωστε, το παράδειγμα ότι ο ρεφορμισμός αποκαλύπτεται τις στιγμές που οι καιροί “απαιτούν” εθνική ενότητα. Εθνική ενότητα ζητάει ελληνική αστική τάξη και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στην τούρκικη “απειλή”, εθνική ενότητα προθυμοποιείται να παράσχει το ΚΚΕ. Οντως, άντε και σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας απέναντι στην απειλή του μουσουλμανικού ζυγού….

        7. Σ.Τ.

          Στην Τουρκία σήμερα υπάρχουν τέτοιες τιμιεςψφωνες; Γιατί νομίζω πως ΑΝ υπάρχουν, είναι στο περιθώριο.

        8. lathranagnostis

          Δηλαδή, τι θέλεις να πεις? Ότι η Ελλάδα σήμερα, είναι η αντίστοιχη Γερμανία των παραμονών του ΑΠΠ?
          Έχετε στοιχειώδη κριτική ικανότητα, ώστε να μην συγκρίνετε μπανάνες με αχλάδια?

      2. Left G700

        Συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ο «Σπάρτακος» για να κρυφτεί πίσω από την ανακοίνωση του;

        Έτσι δείχνει το γεγονός ότι έχει πιάσει στασίδι μέσω αλλεπάλληλων αναδημοσιεύσεων εδώ στην Παντιέρα. Ανεπίσημη μεν, συνιστώσα δε. Κι όταν βγει ανακοίνωση από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αν βγάλετε, την ίδια πολιτική επιχειρηματολογία θα ακολουθήσετε. Εδώ θα είσαι κι εδώ θα είμαι για να συγκρίνουμε τις δύο ανακοινώσεις mot-à-mot. Μόνο μη μου εξαφανιστείς τότε…

        Reply
        1. ΓΚ1

          Φίλε μάλλον δεν παρακολουθείς την Παντιέρα καθόλου. Γιατί αν την παρακολουθούσες θα ήξερες ότι δεν ανεβάζει μόνο ανακοινώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εκτός εάν θεωρείς συνιστώσες της και το ΚΚΕ μ-λ, τη Ροσινάντε, τη ΛΑΕ, το ΕΕΚ κλπ των οποίων ανακοινώσεις/δραστηριότητες ανεβαίνουν αρκετά συχνά εδώ.

  2. Left G700

    Νεκρό ένα νέο παλικάρι σε άσκηση αναχαίτισης τουρκικού αεροσκάφους που διέπραττε παράβαση του FIR Αθηνών (και όχι παραβίαση του εναέριου χώρου), σε έναν από τους τομείς που εκδηλώνεται ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός.

    Τα παλικάρια δεν ξέρουν τι τους γίνεται:

    Ο εναέριος χώρος

    Ο εναέριος χώρος είναι η επέκταση, στον αέρα, της εθνικής κυριαρχίας στη θαλάσσια ζώνη που περιβάλλει τις ακτές μιας χώρας. Η Ελλάδα έχει ορίσει ως εναέριο χώρο τη ζώνη πλάτους 10 ναυτικών μιλίων (ν.μ.) από τις ακτές της, που καθιερώθηκε με το ΠΔ 6/18 το Σεπτέμβρη 1931 περί «καθορισμού πλάτους χωρικών υδάτων, όσον αφορά τα ζητήματα της Αεροπορίας και Αστυνομίας αυτής».

    Η Τουρκία, που αμφισβητεί το πλάτος των 10 ν.μ. του ελληνικού εναέριου χώρου, μέχρι το 1975 και για 44 συνεχή χρόνια, αναγνώριζε και σεβόταν τη ρύθμιση αυτή των 10 ν.μ. Η τουρκική αμφισβήτηση του εύρους του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο αποτελεί την πλέον επιθετική από τις τουρκικές αμφισβητήσεις ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, καθώς αυτή εκφράζεται έμπρακτα και καθημερινά, με τις πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών, δηλαδή με τη χρήση στρατιωτικών μέσων.

    Τα τουρκικά μαχητικά, κατά την είσοδό τους στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, πάνω από τα διεθνή ύδατα, που όμως υπάγεται στη δικαιοδοσία του FIR Αθηνών (αφορά μόνο τον έλεγχο και το συντονισμό των πτήσεων), εφαρμόζουν την πάγια τακτική τους να μην καταθέτουν σχέδια πτήσης, παραβαίνοντας έτσι τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας του ICAO (παράβαση).

    Στη συνέχεια, στις περισσότερες περιπτώσεις, εισχωρούν στη ζώνη των 10 ν.μ. και μέχρι τα 6 ν.μ. από τις ελληνικές ακτές, παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, για να δείξουν έμπρακτα την αμφισβήτηση του ελληνικού εναέριου χώρου των 10 ν.μ. Κατά καιρούς, εκδηλώνονται ακόμα και περιστατικά υπερ-πτήσης σε ελληνικό έδαφος, πάνω από νησιά και βραχονησίδες («γκρίζες ζώνες» σύμφωνα με τις τουρκικές θεωρίες), ενώ έχουν κάνει και πτήσεις πάνω από διαδρόμους αεροδρομίων σε ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

    (https://www.rizospastis.gr/story.do?id=5651021)

    Reply
  3. μπαγάσηδες...

    …με κάτι τέτοια φυντάνια σαν τον… “αντιρωσόδουλο” νέζαρντ ανεβαίνει η επισκεψιμότητα του σάιτ, ε; Κάνει ο κόσμος καινούργιο συκώτι κάθε μέρα με το αστέρι που λατρεύει την “ανάπτυξη” και μισεί ψυχοπαθολογικά το ΚΚΕ…

    Reply
    1. nezard

      Έχει και “ψυχιατρικοποίηση” για τον αντίπαλο το πρόγραμμα βλέπω…….

      Έτσι μπράβο αστέρια μου. Αποκαλύψτε πόσο βρώμικοι είστε. Είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπεις τις μάσκες να πέφτουν, είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπεις όλες τις απάτες να ξεσκίζονται.

      υγ 1: αυτά με το ότι δήθεν λατρεύω την “ανάπτυξη” ( ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;) ούτε εσύ δεν τα κατάλαβες.

      υγ 2: μπείτε επιτέλους στην κυβέρνηση “εθνικής ενότητας”. Το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής το καλύψατε ήδη. Ελάτε, κάντε το βηματάκι.

      Reply
  4. lathranagnostis

    …..περιμένω ακόμα την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ…….

    Reply
    1. Νίκος

      Ανακοίνωση βγήκε, αλλά γιατί τέτοια κάψα και τέτοια πρεμούρα; Δεν ήταν ούτε το πρώτο, αλλά δυστυχώς ούτε και το τελευταίο ατύχημα αυτό με τον πιλότο.

      Reply
  5. Γιάννης Σ.

    Το ότι ο πιλότος σκοτώθηκε, σίγουρα ήταν ένα θλιβερό γεγονός. Συλληπητήρια στην οικογένειά του. Από εκεί και πέρα όμως, αν (και όσο) ο άνθρωπος ζούσε, ε, δε νομίζω, ότι θα ήταν κανένας διεθνιστής, ή κάτι τέτοιο… Το ότι έκανε αυτή τη δουλειά ήταν επιλογή του και φυσικά γνώριζε τους κινδύνους, τις δυσκολίες, και τα προβλήματά της. Ακόμα και το θάνατό του (που προφανώς δεν τον επεδίωξε, ούτε τον επιθυμούσε, αλλά) (θα) τον θεωρούσε ¨τιμητικό¨, καθώς έγινε πάνω στο καθήκον, το οποίο πίστευε. Άρα δεν ήταν κάποιο ¨αθώο θύμα¨, ούτε απλά ¨εκτελούσε εντολές¨. Ολόκληρη Σχολή Ικάρων έβγαλε, προφανώς επειδή το ήθελε! Για έναν υπαξιωματικό, Επαγγελματία Οπλίτη κλπ, άντε και να δεχθώ, ότι πήγε σε αυτή τη δουλειά λόγω ανεργίας, ή για το δημόσιο κλπ, αλλά ο αξιωματικός το έχει επιλέξει! Άρα το να παρουσιάζουμε κάθε (τουλάχιστον) αξιωματικό-θύμα του καθήκοντος (τα εισαγωγικά προαιρετικά), ως θύμα των ανταγωνισμών κλπ, θεωρείται ως προσβολή, πρώτιστα από τους ίδιους! Οι ίδιοι οι (συγκεκριμένοι τουλάχιστον) νεκροί, θα ¨σηκωθούν από τους τάφους τους¨, και θα πάρουν στο κυνήγι όλους αυτούς που τους ¨απαλλάσσουν¨ από τις ευθύνες τους!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.