.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αγώνας ενάντια στην τουρκική εισβολή στη Συρία και στα σχέδια κεφαλαίου και ιμπεριαλιστών


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Καταδικάζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία και μάλιστα με την ψευδή ονομασία… «Πηγή Ειρήνης»! Ο πραγματικός στόχος της επιχείρησης της Τουρκίας δεν είναι βεβαίως ούτε η ειρήνη, ούτε η επιστροφή των προσφύγων, αλλά το σάρωμα των Κούρδων και η καταστροφή των δημοκρατικών δομών που έχουν δημιουργήσει. Ήδη υπάρχουν οι πρώτοι άμαχοι νεκροί, σύμφωνα με τις καταγγελίες των Κουρδικών αρχών.

Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, στην οποία άναψε το πράσινο φως η διοίκηση Τραμπ στις ΗΠΑ και παρακολουθούν το καταστροφικό της έργο όλες οι ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις, προχωρώντας σε συστάσεις (Ρωσία) ή χλιαρή καταδίκη (ΕΕ). Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως οι λαοί δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τους ιμπεριαλιστές, που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για τα δικαιώματα των λαών, ακόμα και τα σύνορα ή το διεθνές δίκαιο, που υποκριτικά επικαλούνται συχνά. Ακόμα και η καταπολέμηση της «ισλαμικής τρομοκρατίας» ξεχάστηκε… Δυστυχώς, είναι η σειρά των Κούρδων να το νιώσουν τραγικά στο πετσί τους για μια ακόμα φορά. Ας το έχουν υπόψη αυτό οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, την επόμενη φορά που οι κυβερνήσεις και το κεφάλαιο θα ζητήσουν «γη και ύδωρ» για να το δώσουν στις ΗΠΑ ή στην ΕΕ, για να προχωρήσει ο κερδοσκοπικός τους συνεταιρισμός.

Οι εργαζόμενοι και οι λαοί όμως έχουν τους δικούς τους αγώνες και τη δική τους αλληλεγγύη για την ειρήνη, την ελευθερία, το κτύπημα της εκμετάλλευσης και τη διεθνιστική συνεργασία.

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία στη χώρα μας να αντιδράσουν και να απαιτήσουν να σταματήσει η τουρκική εισβολή στη Συρία, να φύγουν όλες οι μεγάλες καπιταλιστικές-ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και όλοι οι εισβολείς από τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή, έτσι ώστε να μπορέσουν οι λαοί της πολύπαθης Συρίας αλλά και συνολικά να διαφεντέψουν το μέλλον τους. Καμμιά συμμετοχή-καμιά συνενοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, έξω οι βάσεις από την Ελλάδα, έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Γραφείο Τύπου ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα, 9/10/2019

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 80.00% ( 7
Συμμετοχές )



12 σχόλια στο “Αγώνας ενάντια στην τουρκική εισβολή στη Συρία και στα σχέδια κεφαλαίου και ιμπεριαλιστών

  1. Left G700

    Θα βγάλει και το ΣΕΚ παρόμοια ανακοίνωση;

    Εντάξει, ρε σεις. Πλάκα κάνω. Δεν μπορεί να κάνει κανείς ούτε μια πλάκα; Τσ, τσ, τα… Τ’ είσαστ’ εσείς οι κουμμουνισταί! ;-) :-)

    Reply
  2. Θεοδωρος Σαμιωτακης

    Αλλοι σαν τον Λαφαζανη καταλαβαν οτι αυτοι με τους οποιους διαδηλωναν εδω ηταν οι μισθοφοροι του νατο που διελυαν την Συρια. Το Σεκ εξακολουθει ακομα να πιστευει οτι οι τζιχαντιστες κ ο fsa του ερντογκαν ειναι freedom fighters.

    Reply
    1. Left G700

      Αμ δεν είναι μόνο το ΣΕΚ. Δεν είναι μόνο το ΣΕΚ. Όλο το τροτσκιστικό σινάφι στο ίδιο καζάνι βράζει. (Οι τροτσκίζοντες αντιστέκονται. Για την ώρα…)

      Reply
      1. Left G700

        Όλο το τροτσκιστικό σινάφι στο ίδιο καζάνι βράζει.
        ______________________________________

        Εντάξει, να κόψω κάτι. Εκ των υστέρων είδα ότι το Ξεκίνημα και η ΟΚΔΕ δεν βράζουν ακριβώς στο ίδιο καζάνι. Άμα είναι να τα λέμε, να τα λέμε όλα.

        Reply
  3. Left G700

    ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ…

    Διαβάστε την ανακοίνωση του Επαναστατικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Τουρκίας (τρότσκες α λα Τούρκα), την οποία οι τρότσκες α λα Γκρέκα (τού ΣΕΚ εν προκειμένω), οπορτουνιστικώς ποιούντες, δεν είχαν χρόνο να μεταφράσουν στα ελληνικά γιατί “έλειπαν σε ταξίδι για δουλειές…”:

    http://sekonline.gr/article.php?id=911

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Όταν εξελίσσονται γεγονότα που σκορπούν θάνατο,δυστυχία,και εξαθλίωση (όχι
    στηγμιαία )και κάποιος κάνει πλακίτσες (για ναχύσει χολή)λέω ότι υπάρχει και ο αυνανισμός για εκτώνοση.
    Τάκης

    Reply
    1. Left G700

      Τάκη μου, αυτά τα ηθικοπλαστικά και μελοδραματικά αλλού. Στους πιστούς τού Αγίου Λέοντα (που αν ξυπνούσε από τον αιώνιο ύπνο του, τους μισούς τουλάχιστον από δαύτους θα τους έπαιρνε στο κυνήγι!).

      Εγώ γράφω πολιτικά. Αν έχεις κάτι πολιτικό να μας πεις, είμαι όλος αυτιά. Αλλά μόνο για πολιτικό.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Το πρώτο σχόλιο σου έκρυβε τόσο πολιτικό βάθος που εγώ ο αδαής δεν το κατάλαβα,με αποπροσανατόλισαν τα τσουτσου σου,βέβαια ένας μεγάλος αναλυτής σαν εσένα ανακαλύπτει το σημαντικό,περι τροτσκίζοντες και όχι τα μελοδραματικά με σφαγές ξεριζωμούς και άλλα ηθικοπλαστικά.
        Μη με μαρτυρήσεις στους όποιους Άγιους έχεις επαφές και μου συμβεί κανα κακό.
        Με το συμπάθιο και θα προσέχω.
        Τάκης

        Reply
        1. Left G700

          Τάκη μου, φυσικά και έκρυβε πολιτικό βάθος ακόμα και το πρώτο σχόλιό μου με τα τσου-τσου-τσου. Γιατί έφερνε στο τραπέζι την ολοκληρωτική χρεοκοπία πολλών από τις τροτσκιστικές ομαδούλες, με πρώτες και καλύτερες το ΣΕΚ και τις παραφυάδες του (ΔΕΑ, Κόκκινο Νήμα) που επήλθε απ’ αφορμή το πρόβλημα στη Συρία και συνεχίζεται τώρα με τους Κούρδους.

          Είστε πολιτικά νεκροί. Απλώς, ο ιατροδικαστής υπηρεσίας έχει κάπου μπλέξει μ’ έναν παράνομό δεσμό που διατηρεί και δεν αδειάζει να περάσει να υπογράψει το πιστοποιητικό τού πολιτικού θανάτου σας.

  5. Θ Γ

    Τα μεγαλοστελέχη του ΝΑΡ που κατηγορούν με σχετική ευκολία όποιον κριτικάρει και επισημαίνει τον επεκτατικό και προκλητικό ρόλο της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου ως σοβινιστή,εθνικιστή,σύμμαχο των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης με την ίδια σχετική ευκολία ξεγυμνώνονται κάθε φορά που οι εξελίξεις τους διαψεύδουν.
    Τα μεγαλοστελέχη του ΣΕΚ που μιλούσαν για τον χασάπη Άσαντ και τα σχετικά,τι θέση παίρνουν τώρα που οι Κούρδοι έκαναν συμφωνία μαζί του?
    Πραγματικός αγώνας ενάντια στην τούρκικη εισβολή και όχι αλά καρτ.

    Reply
    1. ΑΩ

      Δηλαδή το ΚΚΕ λέει περίπου ότι και ο Πρ. Παυλόπουλος σαν πρόεδρος της δημοκρατίας επειδή το ΝΑΡ συνεργάζεται με το ΣΕΚ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ;
      Ποια πρέπει να είναι η απάντηση της εργατικής τάξης δεν είναι το σωστό ερώτημα;

      Reply
      1. Θ Γ

        Γιατί μπλέκεις το ΚΚΕ και ετεροκαθορίζεσαι είδες να κάνω αναφορά πουθενά για αυτό?
        1-0
        Εδώ για ακόμα μια φορά καταδεικνύεται η σωρεία αντιφάσεων που πέφτει το ΝΑΡ όσο και ο επί δέκα και βάλε χρόνια κοντινός συνοδοιπόρος του στο κίνημα,το ΣΕΚ.

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.