.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αγωνιστική Παρέμβαση Λέσβου: Η ΔΑΚΕ διασύρει πανελλαδικά την ΕΛΜΕ Λέσβου


Ηχηρό χαστούκι στη ΔΑΚΕ Λέσβου, που εξέθεσε τον κλάδο των εκπαιδευτικών με την απόφαση που πέρασε κατά πλειοψηφία στην ΕΛΜΕ Λέσβου για τη χρήση του ρατσιστικού όρου “λαθρομετανάστης”, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του “λαθροεκπαιδευτικού”, αποτελεί η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Λέσβου.

Διαβάστε την ολόκληρη:

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΛΟΓΟΙ ΣΕ ΕΥΘΡΑΥΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ:

Η ΔΑΚΕ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

Αγωνιστική Παρέμβαση Λέσβου

Στην πρόσφατη (μνημονιακή) περίοδο του συνδικαλιστικού κινήματος, η συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ μας έχει συνηθίσει σε δηλώσεις και υποδείξεις νομιμοφροσύνης. Η νομιμοφροσύνη όμως της ΔΑΚΕ Λέσβου φαίνεται να εξαντλήθηκε όταν ενημερώθηκε για την εισαγγελική έκκληση να μη χρησιμοποιείται ο όρος λαθρομετανάστης προς αποφυγή καλλιέργειας κλίματος ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Συγκεκριμένα, στις 17-9-2018, συζητήθηκε το θέμα «Εισαγγελική Έκκληση για τον Όρο Λαθρομετανάστης» το οποίο έβαλε στην ημερήσια διάταξη ο αιρετός, αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Απόστολος Βαρελτζής, ο οποίος έκανε και την εισήγηση.

Στην εισήγηση δήλωσε ότι ο κλάδος πρέπει να ενημερωθεί για την ετυμολογία όλων των όρων που χρησιμοποιούνται για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, για να καταλήξει ότι ο όρος «λαθρομετανάστης» είναι αυτός που αποδίδει καλύτερα τον «παράνομο μετανάστη».

Με τον κο Βαρελτζή συμφώνησαν και τα υπόλοιπα μέλη της ΔΑΚΕ κι έτσι η εισήγηση πέρασε ως απόφαση της ΕΛΜΕ Λέσβου με 4 ψήφους (ΔΑΚΕ) ενώ μειοψήφησαν η Αγωνιστική Παρέμβαση και το ΠΑΜΕ. Η Αυτόνομη Πρωτοβουλία (ΣΥΝΕΚ) απουσίαζε από τη συνεδρίαση παρότι γνώριζε την ημερήσια διάταξη, μία τακτική που έχει ακολουθήσει σε αρκετές συνεδριάσεις, και αποτελεί προφανώς πολιτική απόφαση που συντελεί στην πλήρη παράλυση του σωματείου.

Θεωρούμε ότι η ΔΑΚΕ, με τον συγκεκριμένο τρόπο, ξεδιπλώνει την ακροδεξιά ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που οφείλει ως συνδικαλιστική παράταξη εκπαιδευτικών. Καθ’ όλη τη διετία της απόλυτης πλειοψηφίας της, με όλες τις αποφάσεις τις οποίες έχει λάβει, αποτελεί, συστηματικά και συνειδητά, «πλυντήριο» ακροδεξιών απόψεων. Από τα εθνικοπατριωτικά ψηφίσματα για τους «δύο στρατιωτικούς της Αδριανούπολης» και της «προδοσίας του Μακεδονικού» έως την αντικαταστατική προσπάθεια «ξεπλύματος» του εθνικοσοσιαλιστή, πρώην διευθυντή, Βασίλη Μακρυπούλια και τα μισαλλόδοξα κηρύγματα του μέλους της ΔΑΚΕ Αλέκου Κουτσαντώνη.

Ούτε κουβέντα για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχει εγκλωβίσει χιλιάδες κόσμου σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Ανατολικό Αιγαίο και σε όλη την Ελλάδα, που δημιουργεί και συντηρεί κολαστήρια τύπου Μόρια. Ούτε κουβέντα για την ομοθυμία κυβέρνησης – ΝΔ η χώρα μας να μοιράζεται κοινές αξίες με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και να μετέχει ενεργά στους πολεμικούς, αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους. Ούτε κουβέντα για το κεφάλαιο, τους πολέμους, τον ιμπεριαλισμό που ιστορικά δημιουργούν τα ρεύματα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης.

Στην ακριτική Λέσβο το φάντασμα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας είναι εδώ. Διαχέεται στον κοινωνικό ιστό κάνοντας την εμφάνιση του σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Λιπαίνεται από την κρίση, την ανεργία, τη φτώχεια και την κοινωνική εξαθλίωση, που παρουσιάζονται από τις κυβερνήσεις σαν τη νέα κανονικότητα.

Κάποιοι μέσα απ’ αυτό το φαινόμενο προσπαθούν να «χτίσουν καριέρα». Κάποιοι από αυτούς είναι εκπαιδευτικοί οι οποίοι πολιτεύονται στο χώρο της εκπαίδευσης. Στην προεκλογική τους προσπάθεια να μαζέψουν και τους πιο ακραίους της τάσης τους μιλούν για ανθρώπους “λαθραίους”.

Ο όρος «λαθρομετανάστης» στον δημόσιο λόγο προσβάλλει το τεκμήριο της αθωότητας αλλά και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια του ατόμου στο οποίο αναφέρεται, αφού του αποδίδει μια ενοχή. Χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους αυτούς «λαθραίους» σε μια εποχή με εξαιρετικά εύθραυστες ισορροπίες, στην οποία η λογική και η ευαισθησία μας κρέμονται από μια λεπτή κλωστή και αποτελούν το μόνο στοιχείο που μας αποτρέπει από το να μετατραπούμε σε μια κοινωνία ανθρωποφάγων που θα επιτίθεται σε κάθε τι «ξένο» και «αλλότριο». Γιατί φαίνεται πως ότι δεν «ορίζουμε» θεωρούμε ότι μπήκε στη ζωή μας λαθραία.

Ας θυμηθούμε όμως πού οδηγεί μια τέτοια λογική:

Ας θυμηθούμε τις κανιβαλικές διαθέσεις που ομάδα της τοπικής κοινωνίας μας επέδειξε τους τελευταίους μόλις μήνες.

Το πογκρόμ της 22ας Απριλίου όπου μεγάλο μέρος της κοινωνίας της Λέσβου συμμετείχε πετώντας πέτρες, κροτίδες και άλλα αντικείμενα σε μικρά παιδιά, “λαθραία παιδιά”, κοιτάζοντας, επικροτώντας, δικαιολογώντας. Τους αγανακτισμένους παλικαράδες που πίσω από τα ματ προσπαθούσαν να δώσουν κι αυτοί καμία κλωτσιά στους ήδη εξουθενωμένους απεργούς πείνας στη πλατεία Σαπφούς, τον Νοέμβριο του 2017.

Ας θυμηθούμε το πλήθος που “έφαγε” τον αδύναμο, τον πεσμένο κάτω και πνιγμένο στο αίμα του, Ζακ, στην Ομόνοια.

Αυτούς που φώναζαν «πέσε» στον απελπισμένο που απειλούσε να αυτοκτονήσει πηδώντας από μια ταράτσα, πριν λίγες μέρες κάπου στην Αθήνα.

Όλοι αυτοί οι αδύναμοι ή παράνομα εισερχόμενοι στη ζωή μας είναι, με αυτή τη λογική, “λαθραίοι”.

Στην περίπτωση της κοινωνίας της ακριτικής Λέσβου, για έναν παραπάνω λόγο, τα πράγματα είναι ακόμη πιο εύθραυστα. Πρόκειται για μια κοινωνία της οποίας ένα κομμάτι βρίσκεται πολύ κοντά στο να γίνει κάτι που δεν λέγεται ούτε αλληλεγγύη ούτε αξιοπρέπεια.

Κείμενα σαν αυτά της ΔΑΚΕ Λέσβου προωθούν τον ρατσισμό και τη ξενοφοβία μέσα στα σχολεία. Ποιοι εκπαιδευτικοί θα διδάξουν τα παιδιά των μεταναστών, όταν το ίδιο τους το σωματείο προάγει έναν όρο υβριστικό; Και αντί να αμβλύνει τις όποιες αναστολές τους τις τροφοδοτεί; Πώς θα μάθουν οι μαθητές να φέρονται με εκτίμηση στους αλλοδαπούς συμμαθητές τους όταν οι ίδιοι οι καθηγητές τους, μέσω του σωματείου τους, τους αποκαλούν “λαθραίους”;

Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήρθαν εδώ από επιλογή. Τους ανάγκασαν οι όποιες συνθήκες (πόλεμοι, φτώχεια, πείνα, πολιτικοί λόγοι κ.α.) να έρθουν στην Ευρώπη με όποιον τρόπο είναι αυτό εφικτό. Και όταν είσαι διωκόμενος, ο πιο εφικτός τρόπος δεν είναι το να περάσεις τα σύνορα με ταυτότητα ή διαβατήριο σαν να πηγαίνεις ταξίδι.

Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για την ΔΑΚΕ Λέσβου, την στιγμή μάλιστα που μέλη της έχουν προβεί δημόσια σε εξαγγελίες ρατσιστικών λόγων και απειλών προς κάθε “λαθραία” εισερχόμενο.

Επικίνδυνοι λόγοι, σε εύθραυστους καιρούς…

Επικίνδυνοι λόγοι, σε εύθραυστους καιρούς. Ας γνωρίζουν όμως πως οι μετανάστες μαθητές που θα φοιτήσουν στα σχολεία μας δεν είναι μόνοι. Οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί έχουν αποδείξει ότι μαζί με την κιμωλία ξέρουν να κουβαλούν επάξια την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση στους κατατρεγμένους. Αποδίδοντας υπέρτατη σημασία στην ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια. Γιατί για τους δασκάλους που σέβονται το έργο τους

λαθραίοι άνθρωποι δεν υπάρχουν.

Υπάρχουν μόνο άνθρωποι.

Μυτιλήνη 10 -10- 2018

Αγωνιστική Παρέμβαση

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



44 σχόλια στο “Αγωνιστική Παρέμβαση Λέσβου: Η ΔΑΚΕ διασύρει πανελλαδικά την ΕΛΜΕ Λέσβου

  1. Γιώργος Λυγκουνάκης

    Κάποτε η λέξη λαθρομετανάστης σήμαινε απλά αυτόν που μεταναστεύει λαθραία. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τα άλλα που έκανε, ήταν από την πίσω πόρτα και με μεταμοντέρνο τρόπο να πολιτικοποιήσει ακόμη και λέξεις της ελληνικής.

    Μεγάλη ζημιά αλλά τώρα έγινε.

    Από την άλλη βέβαια όλος αυτός ο προσανατολισμός συντελεί στο να πάνε πίσω πραγματικά ζητήματα, όπως πως θα μπουν στη τάξη παιδιά που όχι μόνο ελληνικά φυσικά δε μιλούν, αλλά παίζεται αν μιλάν και αγγλικά και άρα τι θα γίνει για να ενταχθούν ομαλά, με ειδικά τμήματα εκμάθησης της γλώσσας κτλ.

    Και αυτά είναι ζητήματα υπαρκτά, είτε υπάρχουν χοτ σποτς είτε όχι, είτε αυτοί οι άνθρωποι μείνουν στα νησιά, είτε διασπαρούν στην ενδοχώρα.

    Αλλά αυτός είναι ένας τομέας ο οποίος φυσικά μόνο τη ΔΑΚΕ δεν αφορά. Θα έπρεπε όμως να αφορά το κίνημα, αν είχε το οποιοδήποτε πλάνο διαχείρισης της υπαρχούσης πραγματικότητας, έστω και μέσα στα πλαίσια του “μεταβατικού προγράμματος”.

    Reply
    1. Left G700

      1. Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, λόγου χάρη, πάτησε αύτανδρη σ’ αυτή τη μπανανόφλουδα και εξακολουθεί και κάνει πατινάζ επάνω της, καμαρώνοντας κιόλας ότι διεξάγει αντιρατσιστικό αγώνα.

      2. Και δεν ήταν όλος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν οι «αριστεροί ευρωπαϊστές»/ευρωκομμουνιστές» του, οι «διεθνιστές» (aka τρότσκες) και οι «δικαιωματιστές» τύπου Ρόζα και Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

      3. Το κίνημα δεν το αφορούν όλα αυτά που λες, γιατί είναι απασχολημένο να φτιάχνει πανό με τα συνθήματα «Ανοιχτά σύνορα» και «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες». Τα πανό που, όπως μού έχουν πει αδιάψευστοι και αυτόπτες μάρτυρες (μεταξύ τών οποίων κι ο πατέρας μου), δέσποζαν στις διαδηλώσεις για την Κύπρο τον πρώτο καιρό τής μεταπολίτευσης («Να γυρίσουν όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους») σαπίζουν στα αζήτητα…

      Reply
    2. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Βεβαίως ανοιχτά σύνορα και βεβαίως καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες.

      Τα συνθήματα όμως, για να έχουν νόημα και να μην είναι μπαλωθιές στον αέρα, πρέπει να έχουν από πίσω ένα σχέδιο. Και το σχέδιο σε αυτή την περίπτωση είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με ένα πλάνο για την τοπική αυτοδιοίκηση.

      ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΜΑ

      Reply
      1. Left G700

        Βεβαίως ανοιχτά σύνορα και βεβαίως καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες.
        ________________________________________________________

        Με δεδομένο ότι τα σύνορα της ΕΕ σταματάνε στα σύνορά μας με τους βόρειους γείτονες που είναι ερμητικά κλειστά και θα παραμείνουν έτσι για πάααρα πολύ καιρό, το σύνθημα «Ανοιχτά σύνορα» μεταφράζεται σε «Ανοιχτά ελληνικά σύνορα». Αν έχεις την εντύπωση ότι η Ελλάδα μπορεί να λύσει μόνη της το πρόβλημα εκατομμυρίων προσφύγων και μεταναστών από την Εγγύς/Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία, να ξανατσεκάρεις τα νούμερά σου γιατί ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Αυτό το «μικρό, πρακτικό ζητηματάκι», σε συνδυασμό δε με το άλλο σύνθημα («Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες») καταλήγει στο ερώτημα (που ουδέποτε απασχόλησε τη μεταναστευτιστική αριστερά, αλλά τον πολύ κόσμο τον απασχολεί): ποιο είναι το αριθμητικό όριο του καλοδεξίματος, πέρα από το οποίο δεν μιλάμε πια για «υποδοχή προσφύγων και μεταναστών», αλλά για «αποδοχή αποικισμού»;

        Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα!

        Reply
        1. San Rocco

          Αγαπητέ leftg700 μην αναμασάς σε παρακαλώ πολύ την ακροδεξιά ρητορική “περί αποικισμού”. Ο,τι σοβαρό επισημαίνεις ως ερώτημα, καταστρέφεται αμέσως.

          Οι πρόσφυγες που ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ βρίσκονται στην Ελλάδα, είναι 65.000 περίπου. Ομως, τα καραβάνια των προσφύγων θα αυξηθούν. Το αριστερό, κομμουνιστικό και αναρχικό κίνημα στην Ελλάδα, βρίσκεται μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο ζήτημα που δεν έχει καμία εύκολη λύση:

          – Αν τα σύνορα της ΕΕ παραμείνουν κλειστά, τότε αφενός ι πρόσφυγες θα θαλασσοπνίγονται στην Μεσόγειο ή θα εκτελούνται στα σύνορα. Το θέλουμε αυτό; ΟΧΙ.

          – Αν τα σύνορα της ΕΕ παραμείνουν κλειστά, τότε η Ελλάδα θα γίνει αποθήκη ψυχών. Προσοχή: Μην πιστεύετε σοβαροί άνθρωποι, την προπαγάνδα του ελληνικού κράτους και των ελλήνων κεφαλαιοκρατών: Η Ελλάδα έχει πάρει απο την ΕΕ περί τα 2-3 δις ευρώ για την διαχείριση του προσφυγικού. Απο αυτά τα λεφτά, στους πρόσφυγες δεν έχει πάει παρά ένα απειροελάχιστο ποσό. Και οι δομές που υπάρχουν οι περισσότερες είναι άθλιες. Δεν μιλώ καν για τα στρτατόπεδα συγκέντρωσης τύπου Μόριας. Τα λεφτά λοιπόν ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ; Πήγαν στο ελληνικό κεφάλαιο, (δλδ στις ΜΚΟ του) και στο ελληνικό κράτος!

          – Εν τω μεταξύ, το ελληνικό κεφάλαιο (μεσαίο και μεγάλο) θησαυρίζει απο τους πρόσφυγες επειδή είναι τζάμπα εργατικά χέρια! Αυτοί που τους κυνηγάνε στα νησιά (οι ακροδεξιοί) μετά τους παίρνουν στα χωράφια τους για να μαζεύουν ελιές και να κάνουν άλλες αγροτικές εργασίες, ΤΖΑΜΠΑ! Ετσι, για να ξέρουμε ΠΟΙΟΙ έχουν ξεσηκωθεί κατά των προσφύγων. Ρωτήστε τους νησιώτες να σας πουν.

          Συνεπώς: Δεν υπάρχει ευκολη λύση. ΔΕΝ υπάρχει. Οπότε, το να καταλάβουμε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ότι αν δεν σταματήσουν οι πόλεμοι της ΕΕ, (και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ κεφαλαίου ανάμεσα τους), του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, ΔΕΝ θα σταματήσουν και τα καραβάνια των προσφύγων. Ας το καταλάβουμε καλά. Αν δεν ανοίξει η ΕΕ τα σύνορα, θα συνεχίσει αυτή η κατάσταση.

        2. San Rocco

          Η ρητορική περί “αποικισμού”, είναι ακόμα μια ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ των εθνικιστών. Σε μια χώρα 11.000.000 υπάρχουν αυτή την στιγμή 65.000 πρόσφυγες. Δηλαδή αστεία πραγματα οι παπαριές περί αποικισμού. Ημαρτον Παναγία μου τι άλλο θα ακούσουμε…..

          Να μου πείτε, οκ αλλά άμα έρθουν και άλλοι; Ε, λοιπόν και άλλοι να έρθουν και ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ να έρθουν ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΔΕΝ υπάρχει. Ο αποικισμός προϋποθέτει πολιτικό, οικονομικό, στρατιωτικό σχέδιο και διαδικασία. Αυτή δεν υπάρχει. Και μην ακούσουμε τίποτα αηδίες περί “σχεδίου για εξισλαμισμό της Ευρώπης”, γιατί αμέσως θα φωνάξουμε τους τύπους που κουβαλλάνε αυτά τα άσπρα πουκάμισα με τα ανάποδα χέρια.

          Ο εξισλαμισμός και καλά της Ευρώπης, είναι μια συνωμοσιολογία εθνικιστών η οποία δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα: Οι πρόσφυγες που έρχονται στην Ευρώπη, στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν φύγει είτε λόγω πολέμων, είτε λόγω φτώχειας και ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ. Υπάρχουν φανατικοι μουσουλμάνοι ανάμεσα σε αυτούς; Και φυσικά υπάρχουν. Αλλά δεν συνιστούν προβλημα ούτε “αποικισμού”, ούτε “πολέμου”.

          Επίσης: αναφέρομαι σε όσους πιστεύουν την παραμύθα περί “εξισλαμισμού της Ευρώπης”. Την ίδια στιγμή όλοι αυτοί υποστηρίζουν τις πολιτικές δυνάμεις που ηγούνται χωρών ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ τις αραβικές χώρες (πχ τραμπ).

      2. Ανώνυμος

        ποιο είναι το αριθμητικό όριο του καλοδεξίματος, πέρα από το οποίο δεν μιλάμε πια για «υποδοχή προσφύγων και μεταναστών», αλλά για «αποδοχή αποικισμού»; = ποιο είναι το αριθμητικό όριο του καλοδεξίματος, πέρα από το οποίο δεν μιλάμε πια για «υποδοχή προσφύγων και μεταναστών», αλλά για «αποδοχή εποικισμού»;

        Reply
        1. Κώστας

          Τα λεω απο καιρο, χανω και την ψυχραιμια μου με τον τυπο και κομματι απο το δικιο μου αλλα τι να κανω ?

          Κώστας

        2. San Rocco

          Κακώς είναι δικό σου. γιατί είναι κάκιστο σχόλιο. Ο αποικισμός και πολύ περισσότερο ο εποικισμός, προϋποθέτουν κρατικό οργανωμένο σχέδιο στην εποχή των εθνών/κρατών. Αν πιστεύεις λοιπόν leftg700 ότι υπάρχει θέμα αποικισμού και πολύ περισσότερο εποικισμού, τότε πες πιο οργνωμένο κρατικό σχέδιο βρίσκεται σε εξέλιξη.

          Λες να ακούσω απο σένα ακόμα και το σχέδιο περί “εξισλαμισμού της Ελλαδας και της Ευρώπης”; ΛΕΣ; Περιμένω!

  2. Γιώργος Λυγκουνάκης

    Ο Left G700 διαβάζει πολύ Καραμπελιά, και ο πολύς Καραμπελιάς κάνει κακό στην υγεία (και ο Καζάκης μερικές φορές)…

    Κατ’ αρχάς αυτό που λες Left δεν μπορεί να τεκμαρθεί. Το “Ελληνικό” κράτος αυτή τη στιγμή δεν έχει τις δομές να υπολογίσει όχι μόνο πόσους πρόσφυγες και μετανάστες (νόμιμους ή λαθραίους δεν έχει σημασία) μπορεί να σηκώσει αλλά ούτε και πόσους φιλοξενεί ήδη.

    Είμαι βέβαιος ότι δεν έχει πλέον τις δυνατότητες να κάνει απογραφή ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

    Εγώ επιμένω ότι η Ελλάδα, και με τη πελώρια μετανάστευση των Ελλήνων στο εξωτερικό, μπορεί να αντέξει πολλαπλάσιους από όσους έχει τώρα με βασικό κριτήριο κατανομής τη βοήθεια κυρίως σε χέρια που θα χρειαστεί για να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση.

    ΚΑΙ στην εγκαταλελειμένη επαρχία αλλά ΚΑΙ στο κέντρο. Μόνο το παλιό κέντρο της Αθήνας για να ξαναγίνει πολιτισμένο μέρος, να αναπαλαιωθούν όσα κτήρια σώζονται, να πέσουν όσα δε σώζονται και να γίνουν πλατείες, πάρκα κτλ, θέλει τρία χρόνια χτίσιμο.

    Άλλωστε, όταν τα πράματα ηρεμήσουν, δε θα μιλάμε για ανθρώπους που έρχονται στην Ελλάδα για να μείνουν υποχρεωτικά, αλλά για διαμετακομιστικό κέντρο (η Ελλάδα πάντοτε ήταν τέτοιο λόγω θέσης)…

    Πράγματι η χώρα αφελληνίζεται, αλλά όχι λόγω των ξένων, αλλά λόγω των Ελλήνων που αφενός σηκώνονται και φεύγουν και αφετέρου δεν κάνουν πλέον παιδιά.

    Και δε λέω αυτό που λένε οι δεξιοί για στήριξη της οικογένειας. Το παραδοσιακό οικογενειακό μοντέλο στην Ελλάδα, καλώς έκανε και αμφισβητήθηκε στη Μεταπολίτευση γιατί ήταν όντως μεσσαιωνικό.

    Μιλώ για την καλλιέργεια κοινωνικών συνθηκών οι οποίες θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να ζουν ομαλά και ικανοποιημένα τις ζωές που οι ίδιοι θέλουν, χωρίς την παρέμβαση του κάθε ξερόλα, μαλάκα γείτονα ο οποίος ξέρει τα πάντα για τα πάντα.

    Γιατί στην Ελλάδα μπορεί να είμαστε μια αλληλέγγυα κοινωνία (όταν ο δίπλα πλέον ψωμολυσσάει) αλλά δεν είμαστε μια πραγματικά ανεκτική κοινωνία, και αυτό ίσχυε και ΠΡΙΝ ΤΗ ΚΡΙΣΗ.

    Reply
    1. θεοδωρος Σαμιωτακης

      https://m.youtube.com/watch?v=Xq0nkOedbrE
      ο καζακης κανει κακο στην υγεια γιατι ειναι ξενοφοβος .Ουρλιαζει κατα των αμερικανων ενω ολοι πολλοι που δεν θα πρεπε κανουν την παππια.Ο δε καραμπελιας ειναι ενας κεντροδεξιος ευρωατλαντιστης πολιτικός .Δεν βλεπω μεγαλη συγκλιση αποψεων των δυο

      Reply
    2. San Rocco

      Η βασική αλήθεια είναι ότι, αν η ελληνική κοινωνία αφελληνιζεται, αυτο γινεται γιατί α. 500.000 Έλληνες εχουν ΜΕΤΑΒΑΣΤΕΥΣΕΙ (με κεφαλαια για να το καταλάβουν όσοι ειναι κατά των μεταναστών στην Ελλάδα) και η γεννητικότητα έχει πέσει τραγικά. ΠΟΙΟΙ ευθύνονται; ευθύνονται για αυτό ναι ή όχι το ελληνικο κρατος και το ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ του ελληνικού εθνους; δλδ το 20-30% του έθνους; ΝΑΙ. γιατί; γιατί αυτοί θέλουν, επιβάλλουν και εφαρμόζουν πολιτικές εξαθλίωσης των Ελλήνων και μεταναστών φτωχών, για να κερδιζουν!

      Οι μόνοι που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καμμιά Ευθύνη για τα παραπάνω, ειναι οι μεταναστες/πρισφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα!

      Reply
  3. Left G700

    Πείτε, πείτε… Να δείτε τι γέλια που θα κάνουμε, όταν πω κι εγώ… ;-) :-)

    Reply
  4. λαθραναγνώστης

    Κρατηθείτε..!
    Σε λίγο, θα (ξανα)μιλήσει ο ……Ζαρατούστρας!

    Reply
    1. Left G700

      Άλα της το ΚΚΕ! Ορέα παρέμβαση! Ουσιαστική, καίρια και αποστομωτική! Καημένε λαθραναγνώστη… Ακόμα κι οι τρολιές σου χαζοβιόλικες είναι… Σκέψου να σε βάλουν να κάνεις και καμιά εισήγηση…

      Α, μια και το θυμήθηκα, παρεμπιπτόντως που λένε: Εδώ («Λέσβος: Το ΚΚΕ καταδικάζει αλλά το ΠΑΜΕ σιωπά»λινκ) δεν σε είδα να κάνεις καμιά παρέμβαση. Αντί να ορθώσεις το κομμουνιστικό ανάστημά σου για να προστατέψεις το σχολείο «τού Κόμματος», όπου ψήνονται στο καμίνι τής ταξικής πάλης τα αυριανά μέλη και στελέχη τού ΚΚΕ, κατάπιες τη γλωσσίτσα σου, κι εσύ και όλοι!

      Κότες λειράτες –αλλά με σφυροδρέπανο, όχι αστεία!

      Χα!

      Reply
  5. λαθραναγνώστης

    Ααα… βλέπω κατέβηκε κι απ το βουνό.
    Αλλά, δεν βλέπω να ξεκαβαλάει….

    Reply
  6. Left G700

    [Του Left G700 –δια χειρός Δημήτρη Μπελαντή]

    ΒΡΕ, ΒΡΕ, ΒΡΕ… ΚΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΛΑΝΤΗΣ «ΦΑΣΙΣΤΑΣ»;;;

    Αντιγράφω χωρίς σχόλια, πέρα από αυτό που κάνει μπαμ στον υπερκείμενο τίτλο, και χωρίς αυτή η αντιγραφή να σημαίνει ότι παραιτούμαι από το δικαίωμά μου να «ψιθυρίσω δυο ‘‘φωνήεντα’’» στους τζιχαντιστές τού μεταναστευτισμού και τους κλακαδόρους τους, την επιφυλλίδα τού Δημήτρη Μπελαντή, παλιού (έγκριτου και έγκυρου) γνώριμου της Παντιέρας και του αναγνωστικού της κοινού, όπως δημοσιεύθηκε στο χθεσινό Δρόμο τής Αριστεράς. Αν και δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα, να πω ότι αντιγράφω με το χέρι (το άρθρο δεν έχει ανέβει ακόμα στο site τής εφημερίδας). Οι όποιες εμφάσεις με bold είναι από το πρωτότυπο.
    ________________________________________________________

    Υπέρ τών δικαιωμάτων, κατά τού δικαιωματισμού
    (του Δημήτρη Μπελαντή)

    Ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα φαινόμενα της τελευταίας δεκαετίας ή και εικοσαετίας είναι το φαινόμενο του δικαιωματισμού ή, αλλιώς, του ταυτοτικού φιλελευθερισμού. Θα έλεγε κανείς χωρίς δόση υπερβολής ότι ήδη αυτή η τάση όχι μόνο αποτελεί μια από τις κυρίαρχες πολιτισμικές τάσεις τού ύστερου καπιταλισμού αλλά πλέον διεμβολίζει πολύ σημαντικά και την ίδια την πολιτική σκηνή. Το αν θα είναι θετικό το Μπρέξιτ εξετάζεται σε μεγάλο βαθμό από το αν θα ενισχύσει την ξενοφοβία και θα βλάψει έτσι τον μεταναστευτικό πληθυσμό. Το ίδιο ισχύει για την κυβέρνηση Πέντε Αστέρων-Σαλβίνι στην Ιταλία. Κάθε κίνηση που υπονομεύει τις ολοκληρώσεις ή την διεθνοποίηση του κεφαλαίου οφείλει να εξετασθεί μέσα από την κρισάρα τών πολιτικών ταυτότητας και «ορθότητας».

    Θα σήμαινε αυτό ότι η ατζέντα τού δικαιωματισμού και των διακρίσεων κατά συγκεκριμένων ομάδων (μετανάστες – πρόσφυγες – γυναίκες – ΛΟΑΤ κοινότητα – Ρομά κ.λπ.) είναι ψευδής και φανταστική; Όχι βέβαια. Οι μη μονοσήμαντες ταξικές διακρίσεις και υπάρχουν και είναι επικίνδυνες και σε ορισμένες χώρες μπορεί και να επεκτείνονται (βλ. βία κατά τών γυναικών στην Ινδία).

    Όμως, το κύριο πρόβλημα βρίσκεται αλλού: βρίσκεται στη λογική τού έντονου αποχωρισμού/διαχωρισμού τών δικαιωματικών πολιτικών ταυτότητας από την συνολική ταξική σύγκρουση και την συνολική κοινωνική χειραφέτηση (παρά το ότι η «υπερταξική»-αντίφα ρητορική έρχεται να το συγκαλύψει μερικές φορές), στη λογική ενός φαντασιακού καταπιεσμένου ανθρώπινου σώματος που βρίσκεται σε καθολικό πόλεμο με μια συνολικά εκφασισμένη κοινωνία, στη λογική ότι οι ταυτότητες, για να ελευθερωθούν, πρέπει να καταστρέψουν ριζικά σημαντικούς θετικούς κοινωνικούς δεσμούς (την μη σωβινιστική ένταξη σε μια πατρίδα, την ένταξη σε ένα φύλο που είναι και κοινωνικό αλλά και βιολογικό ταυτόχρονα, την ένταξη σε μια κοινωνική επαγγελματική δραστηριότητα, στον βαθμό που αυτή δεν είναι εκμεταλλευτική κ.α.). Όποιος υπερασπίζεται θετικά αυτούς τούς προσδιορισμούς όχι μόνο εμφανίζεται ως απολογητής υπέρ τής καταστολής πάνω στο φαντασιακό σώμα τής καταπιεσμένης ταυτότητας, αλλά συχνά κρίνεται και ως καθαρός φασίστας ή φασίστρια. Η παραππανω εκτίμηση δεν είναι φανταστική ή υποβολιμαία από τον γράφοντα, οι τοίχοι τής πόλης «μιλούν»: η «Ελλάδα πρέπει να σκάσει», ο πατριωτισμός είναι φασισμός, πρέπει να είμαστε όλοι αναγκαστικά ουδέτερου φύλου ή άρθρου κ.λπ. Είναι ένας λόγος επιθετικός και διαυγής. Και δεν πρόκειται για τα διαταξικά κοινωνικά κινήματα του ’68, αλλά για την γεροντική τους αρρώστια και την πολιτισμική τους επεξεργασία με τρόπο που ενισχύει τον μεταμοντέρνο καπιταλισμό και το «νέο πνεύμα τού κεφαλαίου», ένα πνεύμα καταστροφής τών παλιών συλλογικών προσδιορισμών και ανασχεδιασμού τού ανθρώπου μέσα από την νομαδικότητα, την υβριδικότητα, την εξατομίκευση, την απουσία φύλου με βιολογική βάση κ.λπ. Δεν πρόκειται για αγώνα απελευθέρωσης αλλά για αγώνα κυριάρχησης.

    Το πρόβλημα βρίσκεται ακόμη στο πολύ σοβαρό ζήτημα της πολιτικής ορθότητας, που είναι μια από τις Ιερές Εξετάσεις τής εποχής μας. Όπως, μιλώντας για την βία πρέπει εξαρχής «να καταδικάσεις την βία από όπου και αν προέρχεται», έτσι ακριβώς μιλώντας για τις ταυτότητες πρέπει να κάνεις εξαρχής μια δήλωση φρονήματος: ότι δεν είμαι ρατσιστής. Κι ακόμη, αν θέλεις να υπερασπίσεις ομάδες που εντάσσονται στην «πολιτική ταυτοτήτων», πρέπει να αποδεχτείς και να υποταγείς στα σχήματα, την νοοτροπία και το οργανωτικό πλαίσιο του κυρίαρχου δικαιωματισμού. Όταν το πεδίο έχει εξ ολοκλήρου «καταληφθεί», η διαφορετική υπεράσπιση των ταυτοτήτων, κόντρα στις «φυλές», στα ιερατεία και τις ΜΚΟ, καθίσταται απολύτως απαγορευμένη.

    Reply
    1. kokkiniotis Post author

      Θεωρώ άστοχο τον τίτλο του σχολίου. Αφήνει υπονοούμενο ότι “κάποιοι” στην Παντιέρα ή τους σχολιαστές της δεν περιβάλλουν τον Δημήτρη Μπελαντή με την εκτίμησή τους, κάτι που από πουθενά δεν προκύπτει. Ουδείς στην Παντιέρα είναι κατά των δικαιωμάτων ή υπέρ του δικαιωματισμού. Με την ευκαιρία, επανερχόμενος -για τελευταία φορά- σε προηγούμενη συζήτηση, συμπληρώνω: Δεν ξέρω ποιες αναρτήσεις (και πώς) γκουγκλάρουν οι αναγνώστες και οι σχολιαστές μας, δεν τους αμφισβητώ, είμαι ωστόσο σε θέση να γνωρίζω πόσες αναρτήσεις έχει η Παντιέρα για κάθε ζήτημα. Αν έχω καταλάβει σωστά, η διπλή “έγκληση” κατά της Παντιέρας εγκλείει μια αντίφαση: Έχουμε λίγες, αναρτήσεις για το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα, όμως, ούτε αυτές θα έπρεπε να τις έχουμε. Διευκρινίζω λοιπόν ότι κανείς στην Παντιέρα δεν διέπεται από τη λογική των “ταυτοτήτων”.

      Reply
      1. kokkiniotis Post author

        Άσχετα με τα παραπάνω, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι σχόλια που περιλαμβάνουν κλητικές προσφωνήσεις προς συνομιλητές, του είδους: “ψυχανώμαλε μπετόβλακα”, “προβοκάτορα”, “φασίστα”, “φασισταριό” κλπ, δεν θα δημοσιεύονται. Όποιος θεωρεί ότι του κόβουμε το σχόλιο διότι ”φοβόμαστε την πολιτική του άποψη”, δεν έχει παρά να το ξαναγράψει χωρίς τη φόρτιση της στιγμής, μένοντας στο πολιτικό μέρος της άποψής του.

        Reply
        1. Κώστας

          Συντροφε kokkinioti ειναι αρκετα δυσκολο να αποκλεισουμε την πιθανοτητα η πολιτικη αποψη καποιου να ειναι πως καποιος ειναι φασιστας ή γράφει σαν φασιστας ή σαν ακροδεξιος, ή πως μια αποψη ειναι φασιστικη.

          Κώστας

      2. Left G700

        Δεν ξέρω, φίλε kokkiniotis, μπορεί να υπάρχουν 10 τουλάχιστον άλλοι καλύτεροι τίτλοι πιο από αυτόν που τελικά προτίμησα, οπότε, υπό αυτή την έννοια, έχεις δίκιο: ο τίτλος είναι άστοχος. Εκείνο που ξέρω με την ίδια βεβαιότητα που γνωρίζω ότι αυτή τη στιγμή που γράφω είμαι ζωντανός και δεν έχω τινάξει τα πέταλα είναι ότι αν ο τίτλος είναι άστοχος αυτό δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση στο γεγονός ότι αφήνει υπονοούμενα σαν εκείνο που του προσάπτεις. Δεν με απασχόλησε το ενδεχόμενο να μην περιβάλλετε τον Μπελαντή με εκτίμηση διότι δεν έχω συναντήσει ούτε έναν (1) αριστερό άνθρωπο που να μη τον εκτιμά, ανεξάρτητα αν διαφωνεί εδώ ή εκεί μαζί του. Αυτό που ο τίτλος θέλει να πει χωρίς να το κρύβω καθόλου, και το κείμενο του Μπελαντή το επικυρώνει 100%, είναι α) πως απόψεις παρόμοιες με τις δικές μου επί τού θέματος των ταυτοτικών κινημάτων, απόψεις για τις οποίες έχω υποστεί εδώ ακραίο πολιτικό και προσωπικό (ad hominem) bullying ως «φασισταριό», «φασιστάκι» και έμμισθο στέλεχος των «Υπηρεσιών Ασφαλείας», εκφράζει και ο Δημήτρης Μπελαντής και, β), πως ο Δημήτρης Μπελαντής επικρίνει απολύτως, έντονα και με μόλις υποκρυπτόμενο καταγγελτισμό το απαράδεκτο φαινόμενο άνθρωποι της Αριστεράς που δεν συμμερίζονται τον κυρίαρχο λόγο τών «αριστερών δικαιωματιστών» να χαρακτηρίζονται ως «φασίστες», «ρατσιστές» και άλλα τέτοια ορέα. Από αυτά τα δύο αναμφισβήτητα facts, σε συνδυασμό με τη δική μου περίπτωση, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του, ανάλογα με τις ιδέες του και τις αντιλήψεις του. Δημοκρατία έχουμε.

        Για την Παντιέρα ουδεμία αντίρρηση, μπορείς να την πάρεις επάνω σου –ακόμα, στη χειρότερη περίπτωση, και για τον απλό λόγο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε από τον πιο κακόπιστο ότι, καθώς έχετε επιλέξει να μην έχετε αυτόνομο ρόλο και περιορίζεστε στα αυστηρά διαχειριστικά καθήκοντα, δεν ξέρουμε εμείς οι σχολιαστές και αναγνώστες ποιες είναι οι απόψεις της επί τού θέματος, αλλά και γενικότερα, οπότε οποιαδήποτε «μαντεψιά» εκ μέρους μας θα ισοδυναμούσε με δίκη προθέσεων. Για τους σχολιαστές της, όμως, θα σε συμβούλευα, αν μου επιτρέπεις, να βαστάς μικρότερο καλάθι. Είσαι μέλος τής διαχειριστικής ομάδας και πολύ πιθανό ο Chief της, αλλά, άνθρωπος είσαι και δεν γίνεται να βλέπεις κάθε μακρύ και κοντό που λέγεται εδώ πέρα. Να σε πληροφορήσω, λοιπόν, ότι ανάμεσα στους τακτικούς συμπολιτευόμενους σχολιαστές τής Παντιέρας συγκαταλέγεται και κάποιος ο οποίος θεωρεί ότι (δεν βάζω λινκ από διακριτικότητα· αν μού ζητηθεί, κανένα πρόβλημα):

        Όποιος μιλάει για παράτυπους μετανάστες είναι ο ορισμός του καθεστωτικού. Αυτή είναι η γλώσσα της κρατικής καταστολής. Και επίσης ακροδεξιός και φασίστας. Χωρίς εισαγωγικά.

        Δεν ξέρω πόσο ο συγκεκριμένος σχολιαστής εκτιμά τον Δημήτρη Μπελαντή (και πάλι: δεν με απασχολεί αυτό –εξ άλλου, νομίζω ότι δεν απασχολεί ούτε καν τον ίδιο τον Μπελαντή). Εκείνο που αποδεικνύεται, πάντως, από τα παραπάνω λόγια και την αντίληψη που τα διαπνέουν, είναι ότι σε σχέση με τη δεύτερη καταγγελτική επισήμανση του Μπελαντή (όποιος δεν συμμερίζεται τον επί τού παρόντος κυρίαρχο λόγο τού αριστερού δικαιωματισμού «[…] όχι μόνο εμφανίζεται ως απολογητής υπέρ τής καταστολής πάνω στο φαντασιακό σώμα τής καταπιεσμένης ταυτότητας, αλλά συχνά κρίνεται και ως καθαρός φασίστας ή φασίστρια.») ο εκφραστής τους κινείται στον αντίποδα.

        Νομίζω ότι εξάντλησα αυτό το θέμα. Πάω στο επόμενο.

        Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί επαναφέρεις εδώ μια κουβέντα που έγινε πριν από τρεις ημέρες, σχετικά με την κάλυψη εκ μέρους τής Παντιέρας θεμάτων που αφορούν και ενδιαφέρουν τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Ιδίως από τη στιγμή που εγώ, εξηγώντας σου σε σχόλιο 727 λέξεων με το νι και με το σίγμα, ad nauseam που λένε, πώς ακριβώς εξελίχθηκαν τα πράγματα και οδηγήθηκα να αναφερθώ στην Παντιέρα, έκλεινα το σχόλιό μου με την παράκληση αν έχει μείνει κάποια «σκιά» να επανέλθεις για να τη φωτίσω (λινκ). Θεώρησα –και απολύτως εύλογα, νομίζω– το ζήτημα λήξαν. Και τώρα το επαναφέρεις εδώ, μετά από τρεις ημέρες! Τέλος πάντων, οικοδεσπότης είσαι, να μη σου χαλάσω το χατίρι, παρ’ όλο που χαλάει τη συζήτηση εδώ.

        Για το πρώτο ζήτημα που βάζεις, δεν έχω να πω τίποτε, από τη στιγμή που λες ότι δεν αμφισβητείς τα ευρήματα του ψαξίματος που έκανα σύμφωνα με την προτροπή σχολιαστή-φίλου τής Παντιέρας. Από την άλλη, ούτε εγώ αμφισβητώ αυτό που λες εσύ («είμαι ωστόσο σε θέση να γνωρίζω πόσες αναρτήσεις έχει η Παντιέρα για κάθε ζήτημα»). Επομένως, μένουμε εκεί που είχαμε μείνει την Πέμπτη.

        Για το δεύτερο ζήτημα, πάλι, αυτό με την αντίφαση που επισημαίνεις. Δεν βλέπω καμία αντίφαση. Η άποψη που εσύ βλέπεις να είναι αντιφατική περιλαμβάνει δύο συνδεόμενους μεν, αλλά διακριτούς συλλογισμούς δε:

        α) Κρίνω ότι ο αριθμός τών 14 αναρτήσεων για ζητήματα ΛΟΑΤΚΙ σε τέσσερα χρόνια που βρήκα εγώ μετά την αναζήτηση στο ψαχτήρι σας είναι μικρός.

        β) Δεδομένου ότι πιστεύω, καλώς ή κακώς, πως προσεγγίζετε τους ΛΟΑΤΚΙ με λάθος τρόπο (ορισμένα από αυτά τα λάθη τα επισημαίνει ο Μπελαντής στο επισυναπτόμενο άρθρο του –όχι τα δικά σας λάθη, ο Μπελαντής, φυσικά, δεν αναφέρεται σε σας ειδικά) είπα και μπορώ άνετα να επαναλάβω: όσο λιγότερο μιλάτε για τους ΛΟΑΤΚΙ τόσο το καλύτερο.

        Τέλος, για το δεύτερο σχόλιό σου (14/10/2018 at 17:15):

        Χαίρομαι ιδιαίτερα –γι’ αυτό και παρακάμπτω το γεγονός ότι παραλείπεις να αναφερθείς για τη (μικρο)Ιστορία τού πράγματος στο ποιος, και μάλιστα προ πολλών μηνών, «ήρξατο χειρών αδίκων»– εν πάση περιπτώσει, χαίρομαι ιδιαίτερα που το ζήτημα της προσπάθειας εξόντωσης των φορέων μιας διαφορετικής (ή και αιρετικής, αν θέλεις, προσωπικά δεν έχω πρόβλημα) άποψης μέσω συκοφαντικών κατηγοριών περί δήθεν «φασισμού» και «έμμισθου χαφιεδισμού» και άλλων τέτοιων ορέων μπαίνει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τής Παντιέρας.

        Τα λέμε

        Reply
        1. San Rocco

          A. Καλό είναι, να συγκεκριμενοποιήσουμε τα πράγματα: Ο,τι θες λές leftg700 για το ΠΩΣ προσεγγίζει το ΝΑΡ, η ΝΚΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το έμφυλο (ως πεδίο ταξικής πάλης). Ανάρτησα το σχετικό κείμενο του ΝΑΡ που ανατρέπει τους ισχυρισμούς σου, αλλά εσύ επιμένεις. Οκ, αν και η πραγματικότητα σε διαψεύδει.

          Β. Ο Μπελαντής έχει δίκιο όταν απορρίπτει τον αστικό δικαιωματισμό ως μια καπιταλιστική αντίληψη που αποκόπτει τις επιμέρους ταυτότητες από την ταξική ανάγνωση, το ταξικό πρόσημο και πρόταγμα. Έχει επίσης δίκιο, όταν απορρίπτει την υστερία ενός μικρού τμήματος του α/α χώρου (αλλά και αριστερών αγωνιστών) που παντού βλέπουν ματσίλα και σεξιστική βία. Οκ

          Ο Μπελαντής έχει τραγικά λάθος, όταν χρεώνει “λογική ΜΚΟ στις αντιφα συλλογικότητες”, όταν εντάσσει την ακροδεξιά κυβέρνηση Σαλβίνι/5 αστέρων στην “…κίνηση που υπονομεύει (!!!!) τις ολοκληρώσεις ή την διεθνοποίηση του κεφαλαίου…”. ΠΟΥ βλέπει άραγε την υπονόμευση της διεθνοποίησης του κεφαλαίου απο τον Σαλβίνι;

          Ο Μπελαντής επίσης, τσουβαλιάζει λογικές: Αυτό που χρεώνει στο λαϊκό κίνημα σαν…. αστικό δικαιωματισμό, δεν είναι η αντίληψη που έχει η μεγάλη πλειοψηφία του λαϊκού μας κινήματος και οι πολιτικες του οργανώσεις/κόμματα. Είναι ο ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΣΜΟΣ. Αντιθέτως το έμφυλο όπως συζητείται και εξ όσων γνωρίζω, μάλλον σε θετική κατεύθυνση κινείται η όλη συζήτηση. Ας είναι πιο προσεκτικός ο σ. Μπελαντής στις εκτιμήσεις του γιατί λαθεύει.

    2. San Rocco

      Αγαπητέ leftg700:

      Α. ρωτήθηκες ΠΟΙΕΣ δυνάμεις και με ΠΟΙΟΝ στόχο βρίσκονται πίσω από τον αποικισμό και ακόμα χειρότερα από τον ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ της Ελλάδας (ίσως και της Ευρώπης) από τους πρόσφυγες/μετανάστες και δεν απάντησες τον οποιόν και υποστήριξες ότι υπάρχει.

      Β. Οι φράσεις σου “τζιχαντιστές του μεταναστευτικού”, εκτός από το ότι είναι εντελώς προσβλητηκές, θολώνουν και το θέμα που συζητάμε. Οι κομμουνιστές και οι αριστεροί, -τουλάχιστον για το ΝΑΡ, τη ΝΚΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που γνωρίζω είναι υπέρ των προσφύγων/μεταναστών που έρχονται στην χώρα μας, αλλά εναντίον της μετανάστευσης ως κοινωνική/πολιτική/οικονομική/προσωπική διαδικασία ξεριζωμού, φτώχειας και καταστροφής. Είμαστε οκ ή το θες πιο λιανά;

      Γ. Για το κείμενο του Δ. Μπελαντή: Νομίζω ότι η κεντρική του ιδέα ότι η αποκοπή των επιμέρους ταυτότητων από την ταξική ανάλυση και την ταξική πολιτική συνιστά τον δικαιωματισμό δλδ μια καπιταλιστική αντίληψη για τα δικαιώματα, ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ. Όπως επίσης είναι σωστή, η γνώμη του για την λαθεμένη ταύτιση πατριωτισμού και φασισμού: Αυτό το θέμα θέλει μεγάλη συζητηση.

      Παρακάτω όμως, ο Μπελαντής κάνει λάθος: Καταρχήν οι τελευταίες 2-3 σειρές του κειμένου του, είναι απαράδεκτες: “…Όταν το πεδίο έχει εξ ολοκλήρου «καταληφθεί», η διαφορετική υπεράσπιση των ταυτοτήτων, κόντρα στις «φυλές», στα ιερατεία και τις ΜΚΟ, καθίσταται απολύτως απαγορευμένη….”. ΤΙ συνάγεται από αυτή την αρλούμπα; Οτι οι αντίφα συλλογικότητες τα παίρνουν απο τις ΜΚΟ όπως αφήνει να εννοηθεί; Μεγάλο ψέμα, ΑΝ αυτή είναι η πρόθεση του Μπελαντή. Οι αντιφα συλλογικότητες κάουν μεγάλο αγώνα ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΚΟ. τόσο έμπρακτα, όσο και στα κείμενά τους. Μια ματιά στις ιστοσελίδες τους, πείθει τον οποιονδήποτε.

      Επειτα: Τσουβαλιάζει τον κυρίαρχο δικαιωματισμό (που μάλλον υποχωρεί παντού), με τον λόγο των αντιφα ομάδων. Που, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ!

      Δ. Για το ΑΝ ο λόγος των αντιφα συλλογικοτήτων ενισχύει “την υβριδικότητα, τη νομαδικότητα κλπ δεα μέσω της καταστροφής των παλιών συλλογικών προσδιορισμών….”λίγηη ψυχραιμία δεν βλάπτει, ούτε από τον leftg700, ούτε απο τον Δ. Μπελαντή: ΑΥΤΟΙ οι συλλογικοί προσδιορισμοί έχουν ΗΔΗ δεχθεί τεράστιο πλήγμα στην Ευρώπη απο την επίθεση που δέχτηκαν σε ΥΛΙΚΟ και ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟ επίπεδο απο τον καπιταλιστικό νεοφιλελευθερισμό των ’80s.

      Το ΑΝ αυτή η λογική αναπαράγεται απο τις θέσεις των αντιφα ομάδων, μάλλον και εδώ λαθεύει πάλι ο Μπελαντής: Ενα πολύ μικρό μέρος του κινήματος λέει παπαριές αρνούμενο το βιολογικό φύλο και αυτό ΔΕΝ είναι οι αντιφα.

      Reply
      1. Left G700

        San Rocco, μη σε πιάνει η ανυπομονησία. Για σοβαρά ζητήματα, πριν γράψω, διαβάζω. Είμαι ακόμα στο διάβασμα.

        Η έκφραση «τζιχαντιστές τού μεταναστευτισμού» είναι μια πιο αιχμηρή συνώνυμη των εκφράσεων «ακραίοι/ δογματικοί/εξτρεμιστές/ultras τού μεταναστευτισμού» κ.λπ. Ο αιχμηρός/πολεμικός/οξύς τόνος δεν είναι προσβλητικός. Μην είσαι τόσο μυγιάγγιχτος και του politically correct. Βλάπτει την ιδεολογικοπολιτική διαπάλη (ούτε και έσωσε ποτέ κανέναν από την ήττα σ’ αυτήν…).

        Και μην είσαι τόσο επιλεκτικά μυγιάγγιχτος: έχεις φλομώσει τον ένα με τα περί «κομματοσκυλίασης» σε τέτοιο βαθμό, που σε λίγο θα αρχίσει όντως να γαβγίζει! Και δεν σχολιάζω καθόλου το γεγονός πως, όταν εγώ έπεφτα θύμα αισχρών συκοφαντιών που μου απέδιδαν την πολιτική ταυτότητα του «φασισταριού» και μου «φύτευαν» στην κωλότσεπη το εκκαθαριστικό τής μισθοδοσίας από «προσφερθείσες υπηρεσίες» διαδικτυακού χαφιέ, εσύ, όχι μόνο παρέμενες «στρατιωτάκι ακούνητο, αμίλητο κι αγέλαστο», αλλά προσφωνούσες και με τρυφερότητα («Κωστή») το συκοφάντη μου (λινκ) στην ίδια ανάρτηση που με είχε «βαφτίσει» πληρωμένο κειμενογράφο τών «Υπηρεσιών Ασφαλείας»! (λινκ)

        San Rocco, κάνε ένα μικρό διάλειμμα από τη σχολιογραφία στην Παντιέρα –δεν θα χαλάσει ο κόσμος, να ’σαι σίγουρος– κι αναστοχάσου κριτικά την παρουσία σου εδώ. Ωφελημένος θα βγεις. Κι άμα ωφεληθείς εσύ, θα ωφεληθεί και το ΝΑΡ.

        Reply
        1. San Rocco

          Άστο αγαπητέ leftg700…

          A. Μυγιαγγιχτος δεν υπήρξα ποτέ, όπως δεν υπήρξα και προσβλητικός όσο εσύ. Οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί του Κώστα προς τα εσένα, υπήρξαν να σαι σιγουρος- ΚΑΙ αποτέλεσμα της δικης σου τίγκα προσβλητικης και διαστρεβλωτική συμπεριφοράς.

          Β. Τα ερωτήματα που αφορουν το τσουβσλιασμα αντιλήψεων, την παρουσίαση της ακροδεξιάς κυβέρνησης σαλβινι ως δύναμη ανάσχεσης της παγκοσμιοποίησης και απευθύνονται προς τα σένα κ τον δ. Μπελαντή, παραμένουν. Προς τα σένα παραμένει το να σπιδειξεις, ΠΩΣ ο λόγος και η δράση ΝΑΡ κ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αβανταρουν τον καπιταλιστικο δικαιωματισμο.

          Γ. Δεν βλέπω επίσης, να προβληματοποιεις κ κάτι άλλο: Το μεταναστευτικο/προσφυγικο, ΔΕΝ το έβαλε στην κεντρική ατζέντα, καμια αριστερά ή αναρχία τις οποίες ψευδώς τις κατατασεις στην επιρροη του καπιταλιστικού δικσιωματισμου! Το έβαλε στην κεντρική ατζέντα, η νεοφιλελεύθερη και η εθνικιστική ακροδεξια (σαλβινι, ορμπαν, τραμπ, μακρόν, κλπ). Αυτά τα κόμματα και οχι η αριστερά έθεσαν το προσφυγικο/μεταναστευτικο με ορους ρατσιστικούς στο προσκήνιο! Δεν βλέπω να σε ανησυχεί αυτο κ πολύ.

          Τώρα, η απάντηση της αριστερής απλά, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το μόνο που υφίσταται ειναι είτε σοσιαλδημοκρατικες απαντήσεις αλα ΣΥΡΙΖΑ ή ποδεμος, με στρατόπεδα συγκέντρωσης, είτε απλά, μια αλληλεγγύη. Αντικαπιταλιστικη κομμουνιστική προσσεγγιση στην Ευρώπη, ΛΕΙΠΕΙ σε ορατο/μαζικο επίπεδο. Ελπίζω, όχι για πολύ.

        2. Κώστας

          Δυστυχώς ο Μπελαντής έχει χτυπηθεί από την αρρώστια της υποτίμησης της ακροδεξιάς εφεδρείας του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού και όταν μέχρι οι ΗΠΑ έχουν τέτοια κυβέρνηση δεν στέκει καν να το λέμε εφεδρεία.

          Η εκτίμηση πως ΤΙΠΟΤΑ καλό δεν μπορεί να προκύψει από την κρίση της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς και την αντικατάσταση τους από την ακροδεξιά πρέπει να είναι κεντρική και αδιαπραγμάτευτη. Έχουμε ταλαιπωρηθεί από την αρρώστια της θεωρίας του μικρότερου κακού στο πρόσωπο πχ της κεντροαριστεράς κατά της ακροδεξιάς, ας προστατευτούμε όσο είναι νωρίς και από μια αρρωστημένη ανάποδη εκδοχή της

          Επίσης ο Μπελαντής έχει χτυπηθεί από την αρρώστια να βλέπει δευτερεύουσες όψεις της αστικής πολιτικής και της ιμπεριαλιστικής στρατηγικής σαν κεντρικές. Αν κάποιος μεταναστατευτισμός και δικαιωματισμός είναι η γραμμή του ιμπεριαλισμού και του κράτους είναι κανείς να απορεί ποια Ελλαδα και ποια ΕΕ σκοτώνει μαζικά τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην Μεσόγειο, τους γκετοποιεί και τους κλείνει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είναι κανεις να απορεί σε ποια Ελλαδα ο ναζισμός ανενόχλητος τα βάζει κάθε μέρα με τους ομοφυλόφιλους και ο Μπελαντής θυμήθηκε πως το κοινωνικό φύλο είναι περίπου σαν την άρνηση του έθνους ή της τάξης και γενικά την διάλυση κάθε συλλογικής ταυτότητας.

          Μα ΔΕΝ είναι η κεντρική αστική και ιμπεριαλιστική γραμμή η διάλυση κάθε συλλογικής ταυτότητας. Ζούμε σε μια ιστορική εποχή της δομικής καπιταλιστικής κρίσης και της έκφρασης που πήρε σε ΟΝΕ και ΕΕ που οι χώρες όπως η Ελλαδα βαφτίστηκαν PIIGS από τις χώρες του ιμπεριαλιστικού κέντρου με αποτέλεσμα την άνοδο της ακροδεξιάς παντού γιατί αυτή είναι η βασική αιτία στην Ευρώπη και όχι οι ροές μεταναστών και προσφύγων. Πως είναι δηλ ο κοσμοπολιτισμός πχ η βασική συνιστώσα της αστικής ιδεολογίας και πολιτικής ? Δεν ισχύει ούτε στις κυρίαρχες ούτε στις χώρες σαν την Ελλάδα. Σε χώρες σαν την Ελλάδα μπορεί κανείς να πει πως ο κοσμοπολιτισμός ήταν κάτι βασικό στις εποχές της ανάπτυξης. Σήμερα είναι το παραδοσιακό στυλ της ελληνικής αστικής τάξης να παλινδρομεί ανάμεσα στον ραγιαδισμό και τον εθνικισμό.

          Που βρήκε ο Μπελαντής πως η ακροδεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας κάτι κάνει κατά της παγκοσμιοποίησης κλπ ? Πάει καιρός που ούτε τον υπουργό Οικονομικών που θέλανε δεν βάλανε ? Δεν γνωρίζει πως αντίστοιχες μαγκιές με τον προυπολογισμό του έκανε και ο Ρέντσι ? Δεν γνωρίζει πως η Ιταλία δεν είναι ΗΒ στο πολύ κρίσημο θέμα της συμμετοχής ή όχι στην ΟΝΕ και πως η κυβέρνηση ορκίζεται στην ΟΝΕ ? Δεν γνωρίζει πως ακόμα και αν η Ιταλία οδηγήσει την ΟΝΕ στα όρια της τίποτα καλό για τους εργαζόμενους και τον λαό δεν θα προκύψει απο μόνο του ? Μα δεν λέω από μόνο του, θα πει. Ναι αλλά από μόνο του θα γίνει, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει τέτοιο επίδικο εγγεγραμένο στην γραμμή Σαλβίνι και το χαιρετίζει σαν θετικό.

          Σε μια εποχή που η κρίση της αριστεράς, του κινήματος και της κομμουνιστικής προοπτικής οδήγησε μια οργάνωση της επαναστατικής – κομμουνιστικής αριστεράς (ΚΟΕ-Δρόμος) στο πέρασμα στην ακροδεξιά ο κάθε Μπελαντής οφείλει να είναι προσεχτικός. Είχε γίνει και παλιά με την Ρήξη αλλά δεν είναι το ίδιο γιατί τότε δεν υπήρχε η κοινωνική-οικονομική -πολιτική κρίση και δεν ήταν μια ομάδα με ρίζες δεκαετιών στο κομμουνιστικό κίνημα. Ο δρόμος όμως της πολιτικής αποχής και εξόδου από την αριστερά και το κομμουνιστικό κίνημα λόγω των συνεπειών των προηγούμενων πολιτικών τους (Μπελαντή και ΚΟΕ) λαθών (ΣΥΡΙΖΑ) και του ιδεολογικού ατομικίστικου αυτοθαυμασμού μπορεί δυστυχώς να οδηγήσει σε πολύ αντιδραστικές μετατοπίσεις γιατί έξω από τα αντιηγεμονικά πρότυπα της αριστεράς, του εργατικού κινήματος και του κομμουνιστικού κινήματος γινόμαστε έρμαιο της αστικής επιρροής και των ιδεολογικών της μηχανισμών

          Κώστας

        3. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Υπερβολή να λες όλους τους ΚΟΕτζήδες ακροδεξιούς. Η ΚΟΕ έχει μάλλον διαλυθεί και υπάρχει απ’ ό,τι φαίνεται μόνο μέσω της εφημερίδας. Το ίδιο ακριβώς που συνέβη και με τη Ρήξη.

          Όμως θα διαφωνήσω μαζί σου πως ο βασικός λόγος ήταν η κρίση της “αριστεράς” και της κομμουνιστικής προοπτικής. Κατά την άποψη μου ο λόγος βρίσκεται στη σπορά του ρεφορμισμού στη σκέψη και στη δράση κάποιων ανθρώπων.

          Βλέπε άρνηση και από τις δύο οργανώσεις να μιλήσουν ανοιχτά και ξάστερα για έξοδο από ΕΕ-ΝΑΤΟ. Εν τέλει βλέπεις “αριστερούς” που αρνούνται να αντιμετωπίσουν αυτό να διολισθαίνουν “δεξιά” και “δεξιούς” που το κοιτούν κατάματα να διολισθαίνουν “αριστερά”, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως είναι γενικός κανόνας, συμβαίνει όμως.

          Με βάση τη θεωρία σου, ούτε οι Συντηρητικοί θα έπρεπε να οδηγήσουν τη Βρετανία στο Brexit, ούτε ο Farage να θέσει τέτοιο θέμα. Όμως το έθεσε, έστω και στα λόγια, έστω και χωρίς να περιμένει πως θα μπορούσε ποτέ να γίνει και του έσκασε στα μούτρα. Και στον Puigdemont στην Καταλονία με ένα τρόπο συνέβη το ίδιο.

        4. Κώστας

          Γιώργο δεν ειπα πως ο βασικός λόγος που η ΚΟΕ, όση είναι, ιδέα δεν έχω, έγινε όπως έγινε, είναι η κρίση του κομμουνιστικού κινήματος. Είπα, δηλ εννοούσα, ότι η εξέλιξη της ΚΟΕ είναι ένδειξη της κρίσης του κομμουνιστικού κινήματος.

          Κώστας

    3. San Rocco

      Επίσης: Τι λέει ο σ. Μπελαντής την ακροδεξιά κυβέρνηση σαλβινι στην Ιταλία; Νομίζει οτι η κριτική του ΝΑΡ πχ μένει μόνο στην αντιμεταναστευτική πολιτική της; Αν νομίζει κάτι τετιο ο σ. Μπελαντής έχει λάθος!

      Απο την άλλη: Το οτι η Ιταλία και η ακροδεξιά κυβέρνηση σαλβινι κ πέντε αστέρων έκλεισε τα σύνορα κ πνιγει τους πρόσφυγες, ενώ την ίδια στιγμή συμμετέχει στην διάλυση κρατών άρα κ στην δημιουργια προσφύγων ΔΕΝ βλέπω να ανησυχεί τον μπελαντή. Ούτε τον leftg700.

      Reply
  7. Left G700

    ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥ… ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ’ΛΕΓΑ ΕΓΩ, «ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ»;

    Στο λαιμό τού ’κατσε του ultra αριστερού και κυνηγού «εσωτερικών εχθρών» Κώστα (15/10/2018 at 13:55) ο Μπελαντής και το άρθρο του από το Δρόμο τής Αριστεράς που ποστάρισα χθες! Κι αφού αρχικά κινήθηκε κουτσά-στραβά στα όρια της πολιτικής ορθότητας [«Δυστυχώς ο Μπελαντής έχει χτυπηθεί από την αρρώστια της υποτίμησης της ακροδεξιάς εφεδρείας του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού […]», «Είναι κανεις να απορεί σε ποια Ελλαδα ο ναζισμός ανενόχλητος τα βάζει κάθε μέρα με τους ομοφυλόφιλους και ο Μπελαντής θυμήθηκε πως το κοινωνικό φύλο είναι περίπου σαν την άρνηση του έθνους ή της τάξης και γενικά την διάλυση κάθε συλλογικής ταυτότητας.», «Πού βρήκε ο Μπελαντής πως η ακροδεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας κάτι κάνει κατά της παγκοσμιοποίησης κλπ ?»], μετά, δεν κρατήθηκε και είπε να το «χοντρύνει» το πράγμα. Όχι πως βρήκε το θάρρος να μιλήσει αριθμητικώς και ολογράφως και να βγάλει και τον Μπελαντή «ακροδεξιό» (και με μένα, άλλωστε, έτσι είχε κάνει στην αρχή, πριν από χρόνια). Απλώς, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, έγινε λίγο πιο σαφής –βέβαια, πάντα έμμεσα, δόλια, «εκ πλαγίου». Όχι μέσω Λαμίας ή Βλαδιβοστόκ, αλλά μέσω ΚΟΕ και Δρόμου τής Αριστεράς. Η διαδρομή που ακολούθησε ήταν η εξής:

    α) Πρώτα, «βάφτισε» (ξέρετε, με «αεροβάπτισμα»…) την ΚΟΕ και, φυσικά, και το δημοσιογραφικό της όργανο, «ακροδεξιά» [«Σε μια εποχή που η κρίση της αριστεράς, του κινήματος και της κομμουνιστικής προοπτικής οδήγησε μια οργάνωση της επαναστατικής – κομμουνιστικής αριστεράς (ΚΟΕ-Δρόμος) στο πέρασμα στην ακροδεξιά […]» ].

    β) Στη συνέχεια, επέστησε την προσοχή στον Μπελαντή [«Σε μια εποχή που η κρίση της αριστεράς, του κινήματος και της κομμουνιστικής προοπτικής οδήγησε μια οργάνωση της επαναστατικής – κομμουνιστικής αριστεράς (ΚΟΕ-Δρόμος) στο πέρασμα στην ακροδεξιά ο κάθε Μπελαντής οφείλει να είναι προσεχτικός.»]. Κι αυτό, επειδή, προφανώς, ο Κώστας θεωρεί ότι τόσο με τις ιδέες του όσο και με την αραιή αλλά τακτική αρθρογραφία του στο Δρόμο τής Αριστεράς, τη μοναδική εφημερίδα στην οποία ο Μπελαντής αρθρογραφεί τακτικά τα τελευταία δύο περίπου χρόνια –αλλά και (αυτό δεν το έγραψε, μάλλον γιατί δεν το πήρε είδηση) με τη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις με ‘‘ύποπτα’’ θέματα, όπως «‘Εθνολαϊκισμός’ σε Ελλάδα και Ευρώπη –Φαντάσματα, αντιθέσεις, προοπτικές» (λινκ), όπου, μάλιστα, παρακάθισε ως συν-εισηγητής με το γνωστό κατά τον Κώστα και τους ομοίους του «ultra εθνικιστή» Στάθη Σταυρόπουλο– θεωρεί, λοιπόν, ο Κώστας ότι με όλα αυτά ο Μπελαντής «ξεπλένει» την ΚΟΕ και το Δρόμο τής Αριστεράς, που σύμφωνα με τη «μαγική σφαίρα» τού Κώστα μας έχουν κάνει ήδη «το πέρασμα στην ακροδεξιά» –υπενθυμίζω.

    γ) Σ’ αυτή την τελευταία διαδρομή, τερμάτισε (και το τερμάτισε). Διότι εδώ ρίχνει την τελευταία βολή προς τον Μπελαντή –τον οποίο, εκτός άλλων, βλέπει να έχει μπλεχτεί και στα δίχτυα τού «ιδεολογικού ατομικίστικου αυτοθαυμασμού» (έτσι συμβαίνει συνήθως: οι συμπλεγματικοί βλέπουν παντού γύρω τους «νάρκισσους»):

    Ο δρόμος όμως της πολιτικής αποχής και εξόδου από την αριστερά και το κομμουνιστικό κίνημα λόγω των συνεπειών των προηγούμενων πολιτικών τους (Μπελαντή και ΚΟΕ) λαθών (ΣΥΡΙΖΑ) και του ιδεολογικού ατομικίστικου αυτοθαυμασμού μπορεί δυστυχώς να οδηγήσει σε πολύ αντιδραστικές μετατοπίσεις γιατί έξω από τα αντιηγεμονικά πρότυπα της αριστεράς, του εργατικού κινήματος και του κομμουνιστικού κινήματος γινόμαστε έρμαιο της αστικής επιρροής και των ιδεολογικών της μηχανισμών.

    Από εδώ και πέρα, ο Κώστας αφήνει τούς αναγνώστες του να συνεχίσουν ασυνόδευτοι το «ταξίδι». Αφού τούς χειραγώγησε μέχρι εδώ, αφού τούς έχει δώσει λεπτομερειακά όλες τις «πληροφορίες και υλικό» (και «δηλητήριο») που θα τους χρειαστούν, κρίνει ότι μπορούν να συνεχίσουν μόνοι τους από εδώ και πέρα. Η κατάληξη της διαδρομής για εκείνους που είναι δεκτικοί στη χειραγώγηση (πολύ περισσότερο γι’ αυτούς που έχουν τα ίδια μυαλά) είναι ορατή ήδη. Όπως είναι γνωστό από τώρα και το τελικό συμπέρασμα που θα βγάλουν για τον Δημήτρη Μπελαντή. Ιδίως από τη στιγμή που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις λογικές σκέψεις που απορρέουν από αυτές, ο Δημήτρης Μπελαντής θα συνεχίσει να αρθρογραφεί στο Δρόμο τής Αριστεράς και να συμμετέχει σε εκδηλώσεις του. Δηλαδή, θα συνεχίσει «να έχει παρτίδες» με μια εφημερίδα που κατά τον Κώστα μας και τους ομοίους του έχει κάνει ήδη «το πέρασμα στην ακροδεξιά», όπως ακριβώς το έχει κάνει και η κομμουνιστική οργάνωση που την εκδίδει…

    Reply
  8. Left G700

    ΕΝΑΣ ΜΠΕΛΑΝΤΗΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ULTRAS ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑ!

    Γύρισε η μέρα και μπήκαμε πια στην Τρίτη, 16 Οκτωβρίου. Ας ποστάρω ένα ακόμα άρθρο τού Δημήτρη Μπελαντή από το Δρόμο τής Αριστεράς (φύλλο 14ης Ιουλίου2018), «πληρωμένη» και συστημένη απάντηση στα έξαλλα, μηδενιστικά και εκμηδενιστικά κηρύγματα τών ultras τής Αριστεράς, δηλαδή των αριστεριστών «πάσης φύσεως, προελεύσεως και κοπής», καθώς και των συνοδοιπόρων τους, τούς εκ του «χώρου» (σ.σ.: της εν γένει αναρχοαυτονομίας) προερχόμενων, με τους οποίους κοντεύουν να συγχωνευθούν εις πνεύμα εν.

    ___________________________________________________________

    Το «κακό» και η κοσμόπολη
    (του Δημήτρη Μπελαντή)

    Η ακροδεξιά και ο φασισμός δεν είναι απλά αντανακλάσεις του «ηθικού κακού» (Evil), όπως ισχυρίζεται ένας αφελής –αγγλοσαξονικής προέλευσης κυρίως– φιλελευθερισμός, δεν είναι μια «αρρώστια του εθνικού κορμού». Είναι συμπτώματα βαθιάς κοινωνικής κρίσης και κοινωνικού αδιεξόδου των ώριμων καπιταλιστικών κοινωνιών.

    Προτού ακόμα στρατολογηθούν από την άρχουσα τάξη, τα ρεύματα αυτά εκφράζουν ήδη μια απόγνωση ιδίως μικροαστικών, αλλά και καθαρά λαϊκών και εργατικών ή άνεργων στρωμάτων. Αυτά μας έχουν διδάξει ο Γκράμσι και ο Ράντεκ, αλλά και ο Τρότσκι στα κείμενά του για τη Γερμανία.

    Βασική πλευρά, όμως, της απόγνωσης σήμερα, είναι ο ρόλος της συστημικής Αριστεράς και Κεντροαριστεράς ως κεντρικών διαμεσολαβητών ενός συστημικού φιλελευθερισμού και νεοφιλελευθερισμού:

    ● Η άποψη ότι οι ολοκληρώσεις και η κυριαρχία των αγορών είναι αναπόφευκτες και η συμμετοχή της Αριστεράς στην καπιταλιστική διαχείριση αναγκαία (ήδη σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία, για να μην ξεχνιόμαστε).

    ● Η άποψη ότι κάθε αναφορά στην πατρίδα, την εθνική ανεξαρτησία και τις ριζοσπαστικές όψεις του έθνους και της Ιστορίας του, είναι ταυτόσημη με την Ακροδεξιά. Ότι είμαστε με την «κοσμόπολη», ουσιαστικά δηλαδή με το διεθνοποιημένο κεφάλαιο.

    ● Η άποψη ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με την κατάργηση κάθε βιολογικού υποστρώματος του φύλου και να θεωρήσουμε θεμιτή την ύπαρξη άπειρων φύλων.

    ● Η άποψη ότι πρέπει να αποδεχτούμε την ατομικιστική πρόσληψη των δικαιωμάτων χωρίς κανέναν κοινωνικό προσδιορισμό η συλλογική προοπτική.

    ● Η άποψη ότι η εθνική Ιστορία κάθε λαού περιλαμβάνει μόνο τον επεκτατισμό και το μίσος. Ότι η γλώσσα ενός λαού είναι κάτι το ασήμαντο.

    ● Η άποψη, που δεν δηλώνεται ανοιχτά, ότι προκειμένου να φύγουμε από το εθνικό κράτος, η αυτοκρατορία είναι ο καλύτερος δρόμος.

    ● Η άποψη ότι όλες οι έμφυλες διαφορές σήμερα, ανάγονται στην πατριαρχία και τον πανταχού παρόντα σεξισμό, άποψη που συνδέεται και με έναν απίστευτο έλεγχο της επιθυμίας με βάση την πολιτική ορθότητα.

    ● Η άποψη, που θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια, για τον γενετικό και μηχανικό ανακατασκευασμό του ανθρώπου και την ευγονική νέου τύπου.

    Το πλέγμα αυτών των απόψεων ωθεί τους λαούς αλλά και τις τάξεις σε διάρρηξη κάθε στοιχειώδους συνοχής και ύπαρξης, σε κατάργηση μακροχρόνιων και όχι απαραίτητα αρνητικών προσδιορισμών.

    Στον βαθμό που η Αριστερά, αντί να επαναπροσδιορίσει ριζοσπαστικά τα προηγούμενα «ριζώματα», συμβάλει δραστικά στην εκρίζωση (ταξική, κοινωνική, εθνική, κοινοτική) και τον ατομικισμό, θα βλέπουμε από εδώ και πέρα «τέρατα». Σχήματα με κεϋνσιανή πολιτική και κατά των ολοκληρώσεων, που θα συναρθρώνονται με δεξιά, ακροδεξιά, ξενόφοβη κ.λπ. πολιτική ή ρητορική.

    Κι εμείς τι θα κάνουμε; Αν δεν υπάρξει ένα τρίτο στρατόπεδο, ο κόσμος της Αριστεράς θα μοιραστεί ανάμεσα στους «λαϊκιστές» και σε αυτούς που ψευδώς θα καλούν στην προστασία μιας ανύπαρκτης φιλελεύθερης δημοκρατίας.

    ___________________________________________________________

    INFO:
    https://www.e-dromos.gr/to-kako-kai-i-kosmopoli/

    Reply
    1. Dino de L.

      Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο μπερδεύεις όληώρα τον Μπελαντή σε ένα άσχετο άρθρο, το οποίο καταγγέλλει τις φασιστικές απόψεις της ΔΑΚΕ. Για να τον σπιλώσεις ότι δήθεν έχει παρόμοιες απόψεις; Για να ξεκαρφώσεις τις απόψεις της ΔΑΚΕ που ίσως προσεγγίζουν τις δικές σου; Για να ψιλοταυτίσεις έμμεσα την πάρτη σου με τον Μπελαντή;

      Reply
      1. San Rocco

        Πες τα ρε ντινο ντε λαουρεντις! Ο μπελαντής καυτηριάζει τις κοσμοπολίτικες, διαταξικες και τελικα καπιταλιστικες αντιλήψεις της αριστερής του κεφαλαίου την οποία φυσικά έκανε τα πάντα ο leftg700 για να δυναμώσει!

        Leftg700, άσε τα σάπια και τις υπεκφυγές! Περιμένουμε να απαντήσεις:

        Α. Απο που τεκμαιρεις το γεγονός της αποκικοποιησης και ΕΠΟΙΚΙΟΠΗΣΗΣ απο πρόσφυγες, της Ελλάδας (και της Ευρώπης;);; Επίσης, ποια κράτη βρίσκονται οισω απο την …..εποικιοποιηση (!!!) και ποιους στόχους επιδιώκουν! Εφόσον μιλάς για.. Εποικισμό απο πρόσφυγες θα έχεις και στοιχεία για αυτό!! Περιμένουμε!

        Β. Περιμένουμε επίσης να αποδείξεις απο ποιες θέσεις του ΝΑΡ ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στναγεις το συμπέρασμα οτι ξγεμονευοναστε απο τις λογικές του καπιταλιστικού δικσιωματισμου!

        Άιντε αλογόμυγα της αντιδιαλεκτικης! Περιμένουμε τεκμηριωμένες απαντήσεις!

        Reply
      2. Left G700

        Βρε καλώς το τό παιδί το παλικάρι με το περίεργο όνομα Dino de L. που παραπέμπει σε αριστοκράτη παλαιάς εποχής! Το οποίο (παλικάρι) με έχει στήσει να τον περιμένω από την …01/07/2018 at 02:55!!! Τότε που μου έκανε μια ασαφή ερώτηση, κι όταν του ζήτησα διευκρινίσεις προκειμένου να του απαντήσω, εξαφανίστηκε σαν αέρας κοπανιστός! Τώρα όμως που ξαναέσκασε μούρη μπροστά στα μούτρα μου, πριν οτιδήποτε άλλο θελήσει να μου πει για την απάντηση που θα του δώσω στις τωρινές του ερωτήσεις, να μου κάνει τη χάρη και να πάρει τα πόδια του να πάει μέχρι εκεί που με έστησε το καλοκαίρι για τις διευκρινίσεις που του ζήτησα. Η ανάρτηση έχει τον τίτλο «Απαράδεκτη τοποθέτηση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα. Ιστορικές ευθύνες!» και θα βρεθεί εκεί όταν κλικάρει με το ποντικάκι του εδώ: λινκ. (Εννοείται ότι τη διευκρίνιση που μου χρωστάει θα πρέπει να μου την αφήσει εκεί, όπου και θα συνεχίσουμε την καλοκαιρινή κουβέντα μας –τρόπος τού λέγειν– που έμεινε ημιτελής σαν την ομώνυμη συμφωνία τού Σούμπερτ.) Αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, ας πάω στα φρέσκα τού φίλου μας Dino de L.

        Τι με ρωτάς τώρα, φίλε μου; Μου κάνεις τρεις ερωτησούλες που απορρέουν από την αρχική, γενική απορία σου («Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο μπερδεύεις όληώρα τον Μπελαντή σε ένα άσχετο άρθρο, το οποίο καταγγέλλει τις φασιστικές απόψεις της ΔΑΚΕ.»). Ας τις πάρουμε μια-μια:

        1) «Για να τον σπιλώσεις ότι δήθεν έχει παρόμοιες απόψεις;»

        Απάντηση: Για να δηλώσω ότι εγώ έχω (παρ)όμοιες απόψεις. Αυτό, βέβαια, είναι μια μορφή εξίσωσης: αν και δεν μπορούμε να τον έχουμε εδώ να μας το διευκρινίσει ο ίδιος, και ο Μπελαντής έχει (παρ)όμοιες απόψεις με τις δικές μου. Αυτό αποδεικνύει, εξ άλλου, και το γεγονός ότι ο Κώστας (σας) και ο San Rocco (σας) έβγαλαν σπυριά μαζί του. Εσύ «κρατιέσαι», απ’ ό,τι βλέπω. Να δούμε για πόσο…

        2) «Για να ξεκαρφώσεις τις απόψεις της ΔΑΚΕ που ίσως προσεγγίζουν τις δικές σου;»

        Απάντηση: Οι απόψεις οι δικές μου προσεγγίζουν τις απόψεις τού Γιώργου Λυγκουνάκη, που μίλησε σ’ αυτό το θρεντ πρώτος πρώτος: «Κάποτε η λέξη λαθρομετανάστης σήμαινε απλά αυτόν που μεταναστεύει λαθραία. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τα άλλα που έκανε, ήταν από την πίσω πόρτα και με μεταμοντέρνο τρόπο να πολιτικοποιήσει ακόμη και λέξεις της ελληνικής.» Αν έχεις βγάλει το συμπέρασμα ότι τόσο εκείνος όσο κι εγώ θέλουμε να «ξεκαρφώσ[ουμε] τις απόψεις της ΔΑΚΕ», κάτι δεν πάει καλά με την πάρτη σου και να «το ψάξεις» το πράγμα, να μην το αφήσεις και εξελιχθεί άσχημα σε βαθμό μη αναστρέψιμο.

        3) «Για να ψιλοταυτίσεις έμμεσα την πάρτη σου με τον Μπελαντή;»

        Απάντηση: Έχει απαντηθεί αυτό από την απάντησή μου στην πρώτη ερώτησή σου.

        Εντάξει; Χαίρομαι. Και τώρα, πήγαινε εκεί που με έχεις στήσει από το καλοκαίρι για να φας τα γκολάκια σου και εκεί.

        Reply
        1. San Rocco

          Αγαπητέ leftg700, άσε τα σάπια και τις υπεκφυγές! Περιμένουμε να απαντήσεις:

          Α. Από που τεκμαίρεις το γεγονός της αποικιοποίησηςς και ΕΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗΣ από πρόσφυγες, της Ελλάδας (και της Ευρώπης;);; Επίσης, ποια κράτη βρίσκονται πίσω απο την …..εποικιοποίηση (!!!) και ποιους στόχους επιδιώκουν! Εφόσον μιλάς για.. Εποικισμό από πρόσφυγες θα έχεις και στοιχεία για αυτό!! Περιμένουμε!

          Β. Περιμένουμε επίσης να αποδείξεις από ποιες θέσεις του ΝΑΡ ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνάγεις το συμπέρασμα πως ηγεμονευόμαστε από την αντίληψη του καπιταλιστικού δικαιωματισμού!

          Άιντε αλογόμυγα της αντιδιαλεκτικής, περιμένουμε τεκμηριωμένες απαντήσεις!

        2. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Επειδή έγινε αναφορά στο σχόλιο μου ξεκαθαρίζω ότι εγώ είπα ακριβώς αυτό που ήθελα να πω και τίποτα άλλο. Και διευκρίνισα ότι για μένα μετανάστες, λαθρομετανάστες και πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι, αλλά χρειάζεται αντικειμενικά πλάνο διαχείρισης του προβλήματος, για όλους τους προφανείς λόγους.

          Για την ακρίβεια, για μένα δεν έχει καμία σημασία ο τρόπος με και ο λόγος για τον οποίο βρέθηκαν εντός ελληνικού εδάφους. Τους αντιμετωπίζω με πολιτικούς όρους ενιαία.

          Το θεωρώ και αποπροσανατολιστικό ως κουβέντα, αν θέλετε, να διαχωρίζονται κατ’ αυτόν τον τρόπο, καθώς η νομιμότητα ή όχι του τρόπου εισόδου, δεν αποτελεί στην πραγματικότητα κανενός είδους κριτήριο για τους σκοπούς και τις διαθέσεις του καθενός απέναντι στη χώρα υποδοχής.

          Το ότι το ελληνικό κράτος δεν φρόντιζε ποτέ να ελέγχει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει, αν μη τι άλλο για να ξέρει τι γίνεται, πρέπει, κατά την άποψη μου, να μελετηθεί με γνώμονα την αδυναμία αλλά και τις σκοπιμότητες ενός αστικού κράτους στην καπιταλιστική ημιπεριφέρεια και όχι με ανθρωπιστικά (ή απάνθρωπα ανάλογα με το ποιος κρίνει) κριτήρια.

        3. Left G700

          Καλά και άγια κάνεις και το ξεκαθαρίζεις, Γιώργο μου, καλά κάνεις. Διότι για πολλούς από τους εδώ σουλτσαδόρους, άμα κάποιος σχολιαστής γράψει την έκφραση «μαύρα μεσάνυχτα» ή αναφερθεί στο στίχο του Βαμβακάρη «μαύρα μάτια, μαύρα φρύδια, κατσαρά μαύρα μαλλιά» θα τον βγάλουν μαύρο (= φασίστα). Μαύρ’ είν’ η νύχτα στα βουνά, σου λέω…

  9. Κώστας

    Μακάρι να βλέπει ποιο μπουμπούκι τον επικαλείται μπας και συνέλθει
    *ένα μπουμπούκι που έχει ξεπλύνει μέχρι και τον ομαδικό βιασμό χρησιμοποιώντας τον σαν πολιτική αναφορά και που κανονικά θα είχε αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες για κάλεσμα σε έμφυλη βία (δεν το ξαναβάζω εκτός και αν προκληθώ)

    Κώστας

    Reply
  10. Left G700

    Μακάρι να βλέπει ποιο μπουμπούκι τον επικαλείται μπας και συνέλθει
    *ένα μπουμπούκι που έχει ξεπλύνει μέχρι και τον ομαδικό βιασμό χρησιμοποιώντας τον σαν πολιτική αναφορά και που κανονικά θα είχε αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες για κάλεσμα σε έμφυλη βία (δεν το ξαναβάζω εκτός και αν προκληθώ)
    ___________________________________________________________

    Τα ’χα πει εγώ! Δεν τα ’χα πει; (λινκ)

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.