.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Έφυγε από τη ζωή η συνιδρύτρια του Il Manifesto Ροσάνα Ροσάντα


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών η Ροσάνα Ροσάντα, άλλοτε στέλεχος του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος (PCI) και διευθύντρια του πολιτιστικού του τμήματος.

Διαγράφτηκε από το ΙΚΚ στις 24 Νοέμβρη 1969 μαζί με τους Λουΐτζι Πιντόρ και Άλντο Νατόλι επειδή από τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, μαζί με τον Λούτσιο Μάγκρι και άλλους εξέδωσαν το ευρύτατης κυκλοφορίας έντυπο αριστερής κριτικής στον καπιταλισμό, τον υπαρκτό σοσιαλισμό και το PCI, το Il Manifesto.

Για τα γεγονότα και τις πολιτικές εξελίξεις εκείνης της εποχής στην ιταλική αριστερά, αξίζει να διαβάσετε παλαιότερο άρθρο της Ροσάνα Ροσάντα σε μετάφραση και επιμέλεια Γιάννη Ντινιακού: Ιλ Μανιφέστο: Οι ρίζες μιας κομμουνιστικής αίρεσης

Δείτε επίσης εδώ τον αποχαιρετισμό της εφημερίδας Il Manifesto στην ιδρύτριά της.

Η Ροσάνα Ροσάντα εκτός από την πολιτική και δημοσιογραφική συμμετοχή της στην πορεία της ιταλικής αριστεράς, συνέγραψε επίσης πολλά βιβλία.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 7
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Έφυγε από τη ζωή η συνιδρύτρια του Il Manifesto Ροσάνα Ροσάντα

  1. Κώστας

    Μεσίστιες οι κόκκινες σημαίες για τους ανθρώπους που σωματοποίησαν το να πάμε Αριστερά και όχι Δεξιά, όπου πήγαινε το ρεύμα της ένταξης του κομμουνιστικού ρεύματος στο σύστημα σε Ανατολή και Δύση. Και να να πάμε Αριστερά με έναν τρόπο ιθαγενή στον κάθε χωροχρόνο και ενταγμένο, με την έννοια του απέναντι, στις μικροδομές της εξουσίας, εκεί που ριζώνουν οι καπιταλιστικές σχέσεις εκμετάλλευσης και εξουσίας.

    Κώστας

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.