.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Έλα τώρα που γυρίζει


Γράφει ο Κίμων Ρηγόπουλος

«Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτα
μα αν σου λείπουν και τα δυο, στου Σιταρά σταμάτα»

Όχι, δεν είναι μια ακόμα μαντινάδα του γίγαντα Πολάκη. Πρόκειται για διαφήμιση πρακτορείου λαχείων της δεκαετίας του 60. Και ο δαιμόνιος Τσίπρας είπε να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά αυτή την ξεχασμένη διαφήμιση.

Θα εξαγγείλει λοιπόν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης την εθνική λοταρία, επιβραβεύοντας έτσι τη συνέπεια των ηλεκτρονικά συναλλασσομένων.

Και αφού ο καθένας θα αναρωτιέται με γνήσια αμλετική διάθεση: κι αν σου κάτσει; θα οδεύει προς το ταμείο του σούπερ μάρκετ κραδαίνοντας την πολλά υποσχόμενη κάρτα του. Κληρωτοί του χιλιάρικου στοιχηθείτε. Οι αυθεντικοί εκφραστές του ευρωπαϊκού διαφωτισμού σάς καλούν να γίνετε επιτέλους νομοταγείς καρτάκηδες και υποψήφιοι χιλιαρηκάκηδες. Αχ! τι ντροπή, τέτοια ντροπή, που λέει και το τραγούδι.

Τα όντα που ξεφτίλισαν κάθε έννοια της αριστεράς και τα συμφραζόμενά της προχωρούν ακάθεκτοι. Στην έρημο της ελληνικής κοινωνίας που επέβαλαν ως αδιαπραγμάτευτη και νομοτελειακή κανονικότητα σπέρνουν χιλιάρικα, όπως ο ΣΚΑΙ δέντρα. Προβιβάζουν το εμπόριο της ελπίδας που τους έκανε λαθροκυβερνήτες σε χονδρεμπόριο. Το «αυθόρμητα» πρόστυχο και χυδαίο το ενθρονίζουν ως κανόνα μιας κοινωνίας που κατασπαράζουν.

Το «αφού έτσι είναι ο κόσμος» το τεντώνουν μέχρις εκεί που χωράει στριμωγμένη η χαμέρπειά τους.

Πρέπει να τους τελειώνουμε για να μην τους μοιάσουμε. Πρέπει να τους κατεδαφίσουμε πριν εμπεδωθεί ως φυσική τάξη των πραγμάτων το πλιάτσικο πραγμάτων και ιδεών.

Σ. Και κάτι για τον πάντοτε ιδρωμένο από «δίκαιο» θυμό Πολάκη. Ας το διαβάσει μέχρι να φτάσουν οι γάζες και οι οροί στα νοσοκομεία και μέχρι να τελειώσει το ατέρμονο δικομματικό του σόου με τον Άδωνι:

Μουστάκια αρειμάνια θυμίζουνε τα πρώτα

τότε που όλα έλεγαν, δεν θα γινόμουν κότα

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.