.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


H Δέσποινα Κουτσούμπα «στον ενικό» (Βίντεο)


koutsoumba-enikosΑπόσπασμα από την παρουσία της περιφερειακής συμβούλου Αττικής με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή Δέσποινας Κουτσούμπα, μέλους του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην εκπομπή «στον ενικό» τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016.

Σε κάποιο σημείο, απαντώντας στον μνημονιακό κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, η Δέσποινα Κουτσούμπα λέει πως δεν υπάρχουν μνημόνια με ‘ταξικό πρόσημο’, και τον ρωτάει: «Το εγχειρίδιο επικοινωνιακής διαχείρισης του μνημονίου, κάθε κυβέρνηση το αφήνει στο Μαξίμου για να το πάρει η επόμενη;»

Κορυφαίο σημείο, όταν ο Σωκράτης Φάμελλος λέει στην Δέσποινα Κουτσούμπα «είστε οπαδός της δραχμής – είμαστε οπαδοί της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών, ασχοληθείτε με την υποχρέωση της αριστεράς να έχει την κοινωνία ενωμένη και να διεκδικεί, και μη διασπάτε ακόμα και τον κοινωνικό χώρο». Για να πάρει την απάντηση: «Η αριστερά μία υποχρέωση έχει: να φύγουν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η δική σας μαζί».

«Βαθειά και δομική η κρίση του καπιταλισμού, τέτοιες κρίσεις δεν είναι παροδικές», «Εαν έκανε κάτι καλό ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι κατέδειξε ότι δεν υπάρχει λύση εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης», «Χτες στη Βουλή ψηφίστηκε η τυπική κατάργηση της αστικής δημοκρατίας, σε τέτοιες κρίσεις η δημοκρατία είναι πολυτέλεια για τον καπιταλισμό. Εαν θέλουμε δημοκρατία, χρειαζόμαστε ένα άλλο σύστημα», είπε σε άλλα σημεία της χειμαρρώδους παρουσίας της:

 Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 91.82% ( 11
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

33 Σχόλια στο "H Δέσποινα Κουτσούμπα «στον ενικό» (Βίντεο)"

Ο άλλος Βασίλης,

«Κυρία Χρυσοβελώνη δεν ντρέπεστε; Ποιος ήταν στην πλατεία; Ποιο κόμμα φτιάχτηκε στην πλατεία, αν όχι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες; Δεν ντρέπεστε;».

Όποιος προαιρείται, ας μας εξηγήσει τι εννοούσε ή Δ. Κουτσούμπα?
(4:50 – 5:10)

Ζ

Και μόνο που ο ακροδεξιός Χ’νικολάου, φέρνει στον μικροαστικό βόθρο του Σταρ την εκπρόσωπο της Ανταρσύα για να «την πει στον συριζαίο» που κατά τ’αλλα τα μίντια κουκουλώνουν όσο μπορούν, δείχνει όλη την ένταση με την οποία η διαπλοκή αντιστέκεται στις αλλαγές που δε τη συμφέρουν.

Ο άλλος Βασίλης,

Έλα τώρα….
Σε λίγο θα μας πείς, ότι οι «αλλαγές» που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν συμφέρουν την διαπλοκή!
Σε λίγο θα μας πείς, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «αριστερός» και ότι τα μίντια κουκουλώνουν την αριστερή του πολιτική!
Σε λίγο θα μας πεις ότι η αστική τάξη οργανώνει πραξικόπημα ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και τις λοιπές αριστερές δυνάμεις!

Χρίστος Τ.

1) ο καραμανλικός (και όχι «ακροδεξιός») Χατζηνικολάου πολεμά το ΣΥΡΙΖΑ; ή μήπως το βαρδινογιαννέϊκο (που έχει το Star) πολεμά το ΣΥΡΙΖΑ;

θα μας τρελάνατε εντελώς βρε; Αυτοί υποστήριζαν Σαμαρά το ’12 – ’15; Εμμέσως έσπρωχναν ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κοινό που μόνο αριστερό δεν είναι.

2) οι ΑΝΕΛ δήλωναν κόμμα που προέκυψε από την πάνω πλατεία, την «πατριωτική». Και όντως είχαν και κάποιο τέτοιο κόσμο αρχικά, αλλά κυρίως έπαιξαν πολιτικά με αυτό το ρεύμα. Και το πέτυχαν τότε.

G.T.

«Η αριστερά μία υποχρέωση έχει: να φύγουν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η δική σας μαζί»
Αλήθεια μόνο αυτή είναι η υποχρέωση της Αριστεράς κ. Κουτσούμπα; Από πότε;

Ηλίας Τζ.

«Ποιό κόμμα ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ(;!;!) πλατεία» είπατε κυρία Κουτσούμπα;
Από ποιόν ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ κυρία μας;
Από τον Θεό;
Ποιά κόμματα ΦΤΙΑΞΑΤΕ στην πλατεία, όσοι συμμετείχατε «χωρίς κομματικές ταμπέλες», να λες, κυρία μας.
Πάμε λοιπόν: ΦΤΙΑΞΑΤΕ, Σύριζα, Ανέλ, Χρυσή Αυγή.
Πήγατε να «φτιάξετε» και τον εαυτό σας, αλλά, ως συνήθως, ούτε αυτή τη φορά σας βγήκε, γιατί είσαστε πλασμένοι για τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου…..
….όσο κι αν σας σπρώχνουν τα …..χατζηνικολάκια του «κατεστημένου»!

Ο άλλος Βασίλης

Το ρώτησα κι εγώ αυτό Ηλία, στο πρώτο σχόλιο, αλλά τα παιδιά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δυσκολεύονται να απαντήσουν.
Κάτι, που τόσο καιρό, έχει ξελαρυγγιαστεί να το φωνάζει το ΚΚΕ αντιμετωπίζοντας και την εχθρότητά του, αρχίζουν τώρα και το παραδέχονται και τα στελέχη τους.
Μετά από δυο τρεις μήνες, όταν θα νομίζουν ότι η παλιά τους θέση θα έχει ξεχαστεί, θα λένε : «κι εμείς το λέγαμε – κι εμείς το επισημαίναμε»!
Παρόμοια στάση εξ άλλου, δεν είχαν κρατήσει και απέναντι στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ?
…..και τώρα δηλώνουν αθώοι του αίματος….

Ανώνυμα

Πάμε πάλι, γιατί οι ασχετίλες του ΚΚΕ κάνουν σα να μην θυμούνται, γιατί δεν τους βολεύει να θυμούνται: Οι πλατείες έφτιαξαν και το ΚΚΕ, όπως και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Να σου θυμίσω φίλε μου πως στις εκλογές του Μαΐου ’12 δλδ τις πρώτες εκλογές μετά τις πλατείες, το ΚΚΕ έλαβε 8,5% δηλαδή ΑΝΕΒΗΚΕ 1% σε σχέση με τις τελευταίες προ πλατειών εκλογές! Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έλαβε 1,12% με σχεδόν τριπλασιασμό των ψήφων και του ποσοστού της!

ΠΟΙΟΣ τα έκανε όλα αυτά αν όχι το κίνημα/αγώνες του λαού (δλδ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ) την τριετία ’10-’12;;;; Οι πλατείες που τόσο λασπολογεί το ΚΚΕ ήταν ένα αντιφατικό λαϊκό κίνημα το οποίο ΑΝΕΒΑΣΕ ΑΙΣΘΗΤΑ και την επιρροή του ΚΚΕ, παρόλο που το ΚΚΕ ευθύς εξαρχής τις έφτυσε, τις λασπολόγησε και τις υπονόμευσε!!

Το ΑΝ το ΚΚΕ ήταν και παραμένει ΑΧΡΗΣΤΟ και ΑΝΙΚΑΝΟ να συμβάλλει στο να κατευθυνθει το λαϊκό κίνημα προς μια αντικαπιταλιστική σοσιαλιστική κατεύθυνση, σε αυτό δεν έφταιξαν οι πλατείες αλλά η αχριστίλα και η ανικανότητα του ΚΚΕ.

τύριον

Θεόδωρος Σαμιωτακης

Πολλοί από τους τύπους της πάνω πλατείας ψήφισαν Καμμένο όμως δεν υπήρχαν στελέχη των Αν.ελ που οργανωμένα έπαιξαν ρόλο στα γεγονότα τότε.
Θα έλεγα οτι στο σύνταγμα τότε βασικό ρόλο έπαιξε η Σπίθα και όλες οι μικροομάδες και διασπάσεις της που έδωσαν τον τόνο…

Τ.Κ

Δεν υπάρχει λύση εντός Ε.Ε,γιατί μέσα στον καπιταλισμό υπάρχει;Με τη λεγόμενη μεταβατική λύση βαδίζετε ολοταχώς προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά.Γιατί η μόνη λύση ,η λύση της ρήξης και της ανατροπής,είναι η επανάσταση και η δικτατορία του προλεταριάτου,η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και η σοσιαλιστική οικοδόμηση.
Όσον αφορά τα Πασόκια του Περισσού …τα χατζηνικολάκια του κατεστημένου … σπρώχνουν τον Μπούγιο για να διαπαιδαγωγήσει το λαό στο…δρόμο της προλεταριακής επανάστασης.Και όταν μπαινοβγαίνουν με τη μεγαλύτερη ευκολία στα τηλεοπτικά πάνελ των νταβατζήδων τότε και πάλι για την… προλεταριακή επανάσταση τους …σπρώχνουν..Άσε δε που τους δίνει τις επιχορηγήσεις το αστικό κράτος για… να αναπτύξουν την ταξική πάλη και να… έρθει ο σοσιαλισμός στην Ελλάδα.Ένα αστικό κόμμα που η αστική τάξη..το σπρώχνει συνέχεια.

Τ.Κ

Ά ξέχασα ν’αναφέρω και την εφημερίδα Δημοκρατία που …προωθούσε το μεγάλο αστέρι ..της επανάστασης και του Περισσού, Λιάνα.Στο πρώτο φύλλο της ,λοιπόν 2/12/2010 η εφημερίδα έγραφε ότι υποστηρίζουν τη …μεγάλη δημοκρατική παράταξη με ηγέτη τον Σαμαρά …δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους για τα εθνικά θέματα…πιστεύουν σε ένα θεό πατέρα παντοκράτορα…και στην καλύτερη θέση η Λιάνα,στην τελευταία σελίδα, να μας γράφει διάφορες παπάρες.Όπου εθνικισμός και…πατρίδα…θρησκεία και οικογένεια μέσα η κυρία.

Ανώνυμα

Ηλία Τζαμ.,, είσαι άσχετος: Πάμε πάλι: Οι πλατείες έφτιαξαν και το ΚΚΕ άσχετέ μου, όπως και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Να σου θυμίσω φίλε μου πως στις εκλογές του Μαΐου ’12 δλδ τις πρώτες εκλογές μετά τις πλατείες, το ΚΚΕ έλαβε 8,5% δηλαδή ΑΝςΕΒΗΚΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σε σχέση με τις τελευταίες προ πλατειών εκλογές! Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έλαβε 1,12% με σχεδόν τριπλασιασμό των ψήφων και του ποσοστού της!

ΠΟΙΟΣ τα έκανε όλα αυτά αν όχι το κίνημα/αγώνες του λαού (δλδ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ) την τριετία ’10-’12;;;; Οι πλατείες που τόσο λασπολογεί το ΚΚΕ ήταν ένα αντιφατικό λαϊκό κίνημα το οποίο ΑΝΕΒΑΣΕ ΑΙΣΘΗΤΑ και την επιρροή του ΚΚΕ, παρόλο που το ΚΚΕ ευθύς εξαρχής τις έφτυσε, τις λασπολόγησε και τις υπονόμευσε!!

Το ΑΝ το ΚΚΕ ήταν και παραμένει ΑΧΡΗΣΤΟ και ΑΝΙΚΑΝΟ να συμβάλλει στο να κατευθυνθει το λαϊκό κίνημα προς μια αντικαπιταλιστική σοσιαλιστική κατεύθυνση, σε αυτό δεν έφταιξαν οι πλατείες αλλά η αχριστίλα και η ανικανότητα του ΚΚΕ.

τύριον

Ο άλλος Βασίλης

Το έχω πει και σε παλαιότερο σχόλιό μου.
Το ΚΚΕ έχει τον Μαγεμένο Αυλό με τον οποίο θα μπορούσε «…να κατευθύνει το λαϊκό κίνημα προς μια αντικαπιταλιστική σοσιαλιστική κατεύθυνση…», αλλά δεν το κάνει.
Πόσο κακό και άχρηστο είναι το ΚΚΕ!!?

Βαγγέλης

Ως μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θλίβομαι που δεν μπορούμε να παραδεχτούμε ότι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ βοηθήσαμε στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Αυτοκριτική σύντροφοι δεν σημαίνει να ευλογούμε τα γένια μας με τις μικρότερες δυνατόν παραχωρήσεις. Όσο και να θέλουμε να εθελοτυφλούμε σε πάμπολλες περιπτώσεις ενισχύσαμε την εικόνα των ΣΥΡΙΖαίων ως αγωνιστών με ανατρεπτικά χαρακτηριστικά και δώσαμε την αίσθηση ότι η γενική κατεύθυνση της ψήφου προς τα αριστερά ήταν βήμα μπροστά για τις εξελίξεις και το κίνημα. Παράλληλα δεν φροντίζαμε να κάνουμε την απαραίτητη ιδεολογική δουλειά στον κόσμο της εργασίας (παρά μόνο σε πολύ ύστερο χρόνο) ώστε να αντιληφθεί πως η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν δεδομένο ότι θα οδηγούσε υποχώρηση και πλήρη απορρόφηση όλων των πολιτικών της ΕΕ όπως τις εφάρμοσαν και οι προηγούμενοι, ίσως και με πιο επιθετικό τρόπο, όπως και έγινε. Σε κάθε περίπτωση πάντως πιστεύω πως η «κριτική» των ΚΚΕδων δεν απέχει και πολύ από χουλαγκανίστικες αντιπαραθέσεις οπότε δεν θα μπω στον κόπο να απαντήσω σχολαστικά..

Ανώνυμα

Βαγγέλη δεν συμβάλλαμε ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και των αυταπατών του, στην κυβέρνηση, διότι ένα κόμμα το οποίο εκτοξεύεται από το 4% στο 18% και καπάκι στο 27% μέσα σε 2 μήνες (2012), δεν έχει ανάγκη από την συμβολή του 1,12%.

Αυτό που συνέβαλλε τα μέγιστα στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ήταν πρώτα, κύρια και αποφασιστικά, η ήττα των εργατικών και λαϊκών αγώνων της τριετίας ’10-’12. Άπαξ και ηττηθήκαμε ως εργατικό και λαϊκό κίνημα τότες, το μόνο που έμεινε για τα εκατομμύρια των καταπιεσμένων αυτής της χώρας ως ορατή κεντρική πολιτική λύση και προοτπική, ήταν οι εκλογές και η ανάδειξη στην κυβέρνηση ενός αριστερού ρεφορμιστικού -τότε- κόμματος όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Που αν θυμάστε, η εκλογική του εκτόξευση, άρχισε λίγες βδομάδες πριν τις εκλογές του Μαΐου ’12, όταν έριξε το σύνθημα της «αριστερής κυβέρνησης».

Αυτή ήταν η αποφασιστική αιτία της ανάδειξης του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση: Η ήττα των αγώνων μας ως εργατική τάξη και λαός που επισφραγίστηκε τον Φλεβάρη του ’12 και η διέξοδος που νόμισε η εργατική τάξη και ο λαός, πως θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική ανάθεση και τις αυταπάτες που καλλιεργούσε (ο ΣΥΡΙΖΑ)

τύριον

Τ.Κ

Γι’αυτή όμως την εξέλιξη την οποία περιγράφεις δεν συνέβαλαν συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις με τη δράση τους;Ο Σύριζα τότε πάλεψε για τη νίκη των αγώνων;Το κύριο χαρακτηριστικό τότε της δράσης όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων μαζί και του Συριζα ήταν η οργάνωση απεργιών καθαρά αναποτελεσματικών,κινητοποιήσεων κούφιας διαμαρτυρίας,που συνέχεια έριχναν τον κόσμο στην απογοήτευση.Κάθε δυναμική αντίσταση από μεμονωμένους αντιμετωπιζόταν σαν προβοκάτσια και έδινε και έπαιρνε η πρακτορολογία και η χαφιεδολογία.Εδώ φίλε μου το ζήτημα που μπαίνει είναι καθαρό ή κυβερνητισμός ή ταξική πάλη.Και ο Σύριζα το έδειξε καθαρά ότι προωθούσε τον κυβερνητισμό,το κέντρο της πολιτικής του τακτικής ήταν οι εκλογές.Ήδη απ’τα μέσα του 2011 και επίσημα πιά ,μπας και ξεφύγει η κατάσταση με καμιά εξέγερση ,άρχισε να προβάλλει το αίτημα των εκλογών.Τα ίδια έκανε και ο Περισσός.Ο Ριζ. στις 4/11/2011 έγραφε.».Τώρα διάλυση της βουλής και εκλογές.Λαική αντεπίθεση στην αστική εξουσία.»
Το ζήτημα είναι όμως ότι αυτοί που διέδιδαν ότι ο Συριζα είναι ένα αριστερό κόμμα,ρίχνοντας την παγίδα του μικρότερου κακού, τώρα δεν θέλουν να το παραδεχτούν.Καλά τα λέει ο Βαγγέλης.

Ανώνυμα

αυτοι που έλεγαν πως ο συριζα είναι «το μικρότερο κακό» είναι τώρα στην ΛΑΕ

Κώστας

αυτοί που έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μικρότερο κακό είναι το ΣΕΚ, το λέει ακόμα και είναι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

αυτοί που είναι στην ΛΑΕ έλεγαν να μην επιλυθεί η κρίση εκπροσώπησης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και δικαιώθηκαν απέναντι στις 2 παραλλαγές της άποψης πως η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να σημάνει κάτι καλό θα επαναστατικοποιήσει τις μάζες.

Κώστας

Ανώνυμα

κώστα, κανείς δεν έλεγε ότι η αοτυχία του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναστατικοποιήσει τις μάζες. Η φέρε κάποιο γραφτό που να το λέει αυτό, ή μην λές ό,τι σου κατέβει.

Από την άλλη, το ΣΕΚ εξακολουθεί να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια, ΟΛΕΣ τις αποφάσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και αυτό δεν μπορεί πια να τραβάει επ άπειρον.

γνώστης

Κώστας

φέρε μου και συ γραφτό για το μικρότερο κακό και τα λέμε.

αυτά σύντροφε γνώστη είναι αντιπαράθεση πάνω σε άρρητες πολιτικές γραμμές, είναι θεμιτό να γίνεται, αν και η διαχωρίστικη γραμμή ανάμεσα σε μια τέτοια αντιπαράθεση και την διαστρέβλωση είναι πολύ λεπτή. Όμως μπορείς να εξηγήσεις μια γραμμή, τι καταλαβαίνεις τέλος πάντων, δεν μπορεί να μιλάμε μόνο με παραθέματα αρκεί να μην λες ότι να ναι. Είναι δύσκολο.

το ΣΕΚ, αν και με αφορά λίγο πλέον, έχει κάθε δικαίωμα να υλοποιεί την στρατηγική του. Με αυτό που λες η εκτίμηση όσων φύγαμε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για 3 στρατηγικές που δεν εφάπτονται σε χρόνο ενεστώτα, δικαιώνεται.

Κώστας

Τ.Κ

Η υποστήριξη προς τον Συριζα φαίνεται ξεκάθαρα στην Εργ. Αλληλ.30/12/14 που έγραφε ότι μετά την εκλογική νίκη της αριστεράς »θα πάρουμε πίσω όλα όσα μας λεηλάτησαν »..»να ανοίξουμε τα κλειστά νοσοκομεία,σχολεία και εργοστάσια,να πετάξουμε έξω τρόικες ,μνημόνια και να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς κρίση…»Εκεί ,λοιπόν,η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πρέπει να συμβάλει με τη δράση της »κλπ.Γράφω μόνο μικρά αποσπάσματα μπορεί κανείς να διαβάσει ολόκληρο το άρθρο .Ο πανηγυρικός τόνος και τα συμπεράσματα ξεκάθαρα.Παπάρες βέβαια αντί να πάρουμε ,μας πήραν και τα σώβρακα.Ο Συριζα ανέβηκε και κάνει αυτά που δεν μπορούσε να κάνει η Ν.Δ.Ένα κόμμα της αστικής τάξης που δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι το διαφορετικό.
Εδώ βέβαια καταδεικνύεται και η αξιοπιστία των μεταβατικών λύσεων που θα οδηγήσουν προς τον …σοσιαλισμό, στην άλλη κοινωνία.Το είδαμε και με τον Συριζα ότι πρόκειται για διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος.Οι εκλογές δεν μπορούν να οδηγήσουν σε κάτι το διαφορετικό.

Ανώνυμα
στο μόνο που συμφωνώ φίλε Κώστα είναιαυτό το τελευταίο που γράφεις: 3 τακτικές (και όχι στρατηγικές) έχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δεν εφάπτονται: α. Την γραμμή του αριστερού ριζοσπαστικού μετώπου των ΑΡΑΝ-ΑΡΑΣ η οποία ΔΕΝ βάζει ως προαπαιτουμενα την διπλή έξοδο απο ΕΕ/ΕΥΡΩ σε αντιιμπεριαλιστική/αντικαπιταλιστική κατεύθυνση για την χώρα, που δεν θεωρεί προαπαιτούμενα επίσης β. την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πάσης φύσης εργοδοτική/κρατική συνδικαλιστική γραφειοκρατία και γ. την απόρριψη της αστικής διαχείρισης σε Δήμους και περιφέρειες. Ειδικά για το τελευταίο, τραγική απόδειξη των όσων γράφω είναι η αστική διαχείριση του Δήμου Χαλανδρίου. Η γραμμή ΑΡΑΝ/ΑΡΑΣ φίλε Κώστα οδηγεί σε ΣΥΡΙΖΑ νο2, ανεξάρτητα αο τις καλές προθεσεις που έχετε. 2. Η γραμμή του ΣΕΚ που είναι: «Ως οργάνωση κρατώ στα λόγια μια σκληρή αντικαπιταλιστική φρασεολογία, και στην πράξη συμμαχώ ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε στο εργατικό, είτε στο μεταναστευτικό κλπ». Πχ η συμμαχία ΣΕΚ/νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ όταν έγιναν οι πρόσφατες διαδηλώσεις στον Εβρο. Η γραμμή ΣΕΚ συμπληρώνεται απο την αντίληψή του «το ΣΕΚ είναι το κόμμα (!!!! με μερικές εκατοντάδες μια 500άρα και αν μέλη;;) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι απλώς μια εκλογικίστικη συμμαχία». Για αυτό και το ΣΕΚ κάνει ό,τι γουστάρει και δεν υπολογίζει καμμία… Διαβάστε περισσότερα »
Ανώνυμα

Αυτό που πρέει να συζητήσουμε πάνω στην βάση του αριστερού αντικαπιταλιστικού/αντιϊπεριαλιστικού μετώπου, είναι πάρα πολλά:

α. Πως συμβάλλουμε έμπρακτα και υλικά στην οικοδόμηση λαϊκών και εργατικών θεσμών.

β. Πως εννοούμε την σχέση κινηματος/μετώπου/κυβέρνησης και επαναστατικής διαδικασίας.

γνώστης

Κώστας

στρατηγικές σε χρόνο ενεστώτα έγραψα, και πια δεν έχετε 3, έχετε 2.

η ΑΡΑΝ κάνει ότι μπορεί για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος που προφανώς δεν θα είναι 3 ΔΣ και 2 επιτροπές αγώνα όπως το εννοεί το ΝΑΡ. Το «δεν συνεργαζόμαστε πουθενά με το ΜΕΤΑ ακόμα κι αν διασπάστηκε και οχι μόνο δεν έχει συριζα, ούτε καν όλο το αριστερό ρεύμα δεν είναι εκεί» είναι χαρακτηριστικό.

επίσης κάνουμε ότι μπορούμε να κεντρικοποιηθεί η έξοδος από την ΕΕ απέναντι, μεταξύ άλλων, στο έξοδος μετά την εργατική εξουσία που λέει το ΝΑΡ/ΚΚΕ

Κώστας

Τ.Κ

Διάβασε ,λοιπόν, το άρθρο του Π.Παπακωνσταντίνου στον διάλογο για το 3 συνέδριο του ΝΑΡ.Εκεί μας γράφει στα ίσα αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να αναδειχτεί κυβέρνηση με κορμό τον Συριζα ότι »μια τέτοια εξέλιξη θα αποδιοργανώσει ,για ένα διάστημα τις αστικές δυνάμεις,θα ανοίξει ρήγματα που μπορούν να ευνοήσουν την αυτόνομη ανάπτυξη της ταξικής πάλης και θα έχει σημαντική διεθνή επίδραση ιδίως στην Ευρώπη».
Δεν τα διάβασες ,δεν τάδες;Βεβαίως και τάξερες.Η υποστήριξη προς τον Συριζα δεδομένη ,αυτό γινόταν και στις διάφορες ομιλίες στις πλατείες.

Ανώνυμα

ΤΚ ο,τι σου λαλεί λωλοστεφανή…

Ο Π.Π. όπως και καθενας έχει δικαιωμα να γράφει την αποψή του. Αν δεν σαρέσει, ξυδάκι. Διαφωνώ πλήρως με τον ΠΠ αλλά κα ιμε τον ταλιμπανισμό τον δικό σου.

τύριον

Τ.Κ

Καλά ότι πεις .Όχι μετά να μας λέτε ότι δεν υποστηρίξατε σούμπιτοι Συριζα.Και ψάξε να βρείς τάχα κείμενα και τέτοια.Τώρα που σας βρίσκουμε τα κείμενα ξυνίζετε φυσικά.Και κύταξε βλέπω ότι όταν δεν σ’αρέσει η άλλη άποψη αρχίζεις να χλημιντρίζεις και να χουλιγκανίζεις.Για εσένα όπως κατάλαβα φυσιολογικό.

Τ.Κ

Αντί σούμπιτοι βάλε ένα μεγάλο μέρος,έκανα λάθος,εκ παραδρομής που λένε.

Τ.Κ

Για αχριστίλα και ανικανότητα του ΚΚΕ διαβάζω κάπου.Ότι είναι κομματικοί γράφει αλλού.Για χουλιγκάνια γράφουν κάποιοι άλλοι.Πρόσεχε φίλε μου γιατί και ο Μπελογιάννης ήταν πολύ κομματικός αλλά η διαφορά είναι ότι ήταν κομμουνιστής.Καμιά σχέση με το σημερινό αστικό εξάμβλωμα του Περισσού,Άχρηστοι και ανίκανοι γιατί αφού μια χαρά με αριστερά λόγια ξεγελούν τόσο κόσμο και παίζουν το ρόλο τους της εκτόνωσης της λαικής οργής.Δεν σου λέει τίποτε η πρόσφατη στάση τους για το ασφαλιστικό;Όσο για τα χουλιγκάνια τι περιμένεις να έχει ένα αστικό κόμμα κομμουνιστές;
Οι αναλύσεις με βάση τη μεταφυσική οδηγούν σε πολιτικές που αναφέρει ο Βαγγέλης.Χρειάζεται η ανάλυση της ταξικής φύσης του κάθε κόμματος κάτι που κάνουν με συνέπεια οι κομμουνιστές.Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απ’ τη φύση της δεν μπορεί να κάνει τέτοια ανάλυση με συνέπεια τις προηγούμενες περιπλανήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη σημερινή επιμονή για συνεργασία με τον Περισσό.

Ανώνυμα

Δυστυχώς ΝΑΙ το ΚΚΕ όταν καταγγέλει και βρίζει τις πλατείες και κάθε λαϊκό κίνημα που δεν ελέγχει, επειδή ΔΕΝ έχουν αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο, ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ:

ΚΑΝΕΙ την αχρηστία του και την ανικανότητά σου σημαία. Εγκαλεί το λαϊκό κίνημα γιατί δεν έχει αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο, ΕΝΏ Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως το αντικαπιταλιστικό ταξικό περιεχόμενο, καλούνται τα κόμματα να εισάγουν/προτείνουν ΣΤΟ ΛΑΪΚΌ ΚΙΝΗΜΑ!

Εάν το λαϊκό κίνημα απο μόνο του μπορούσε να αποκτήσει αντικαπιταλιστικό και κομμουνιστικό περιεχόμενο, δεν θα υπήρχε η ανάγκη να έχουμε κόμματα! Αλλά το ΚΚΕ μιας και ως κόμμα είναι άχρηστο και ανίκανο να συμβάλλει στην ταξική αντικαπιταλιστική πολιτικοποίηση του λαϊκού κινήματος, τι κάνει; Απλά κάθεται και βρίζει τον λαό.

τύριον

Ανώνυμα
Η λογική και η μεθοδολογία του αντικαπιταλιστικού μεταβατικού προγράμματος παραμένει επικαιρη και χρήσιμη για την εργατική τάξη και όλο τον λαό: 1. Διότι μόνο με την επίκληση της αναγκαιότητας της επανάστασης και κατά τά άλλα αγώνας μόνο για το μεροκάματο και την ανεργία, ΔΕΝ συμβάλλουμε ΚΑΘΟΛΟΥ στην μετατροπή της εργατικής τάξης σε τάξη για τον εαυτό της: ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΏΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ αιτήματα/στόχοι πάλης, βάσει των οποίων η εργατική και η λαϊκή συνείδηση θα μπορεί να αποκτά αντίληψη, να υπερβαίνει τον συντεχνιασμό και τον οικονομισμό, συγκροτώντας αφήγηση και οργάνωση ΚΑΙ για κεντρικά ζητήματα της κοινωνίας (πχ χρέος, ευρώ και ΕΕ πακέτο και όχι όπως μαϊμουδίστικα τα θέλει χώρια η ΛΑΕ, ιδιωτικοποιήσεις και ανάσχεσή τους, τι κάνουμε με τα εργοστάσια που έχουν πια κλείσει ή θα κλείσουν, κλπ). 2. Διότι μέσω αυτής της μεθοδολογίας, θα μπορεί έμπρακτα να αντιλαμβάνεται πολύ πιο συγκεκριμένα και πολιτικά την αναγκαιότητα της επαναστασης και της ανατροπής του καπιταλισμού. 3. Διότι το γεφύρωμα ανάμεσα στην σημερινή εν πολλοίς οικονομίστικη και συντεχνιακή εργατική και λαϊκή συνείδηση, και στην συνείδηση που απαιτείται για να πραγματωθεί η επανάσταση, ΔΕΝ μπορεί να προέλθει μόνο ή κυρίως από την προβολή οικονομικών αιτημάτων (πχ να μην απολυθούν οι χ εργαζόμενοι, να μην… Διαβάστε περισσότερα »
Ο άλλος Βασίλης,

Παιδιά, συνομιλώ με ΑΝΤΑΡΣΥους από το 10.
Η θέση σας τότε, ήταν να μπεί το ΚΚΕ σ ένα μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να ενισχύσει και καλά τις αριστερές τάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, δηλ το Αριστερό ρεύμα.

ΚΙΚΗ

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ Π.Χ. ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΣΥΝΤΟΝΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ Η ΖΗΜΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ .

wpDiscuz