.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Business as usual: Στα 400 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις ελληνικών επιχειρήσεων στην Πολωνία


Όσο στον «αντιμνημονιακό» δημόσιο διάλογο εντός Ελλάδας κυριαρχεί, σε διάφορες παραλλαγές, η φιλολογία περί «αποικίας χρέους», «ξένης κατοχής» και «ψωροκώσταινας», το ελληνικό κεφάλαιο συνεχίζει να κάνει χρυσές δουλειές όχι μόνο εντός αλλά και εκτός συνόρων.

Αν και χτυπήθηκε σκληρά από την κρίση κυρίως λόγω της αδυναμίας του να επιβάλει έγκαιρα εντός Ελλάδας τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να επιστρατεύσει την «Ιερή Συμμαχία» της ΕΕ και του ΔΝΤ, με το ανάλογο αντίτιμο βέβαια, συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

Στην μακρινή Πολωνία οι άμεσες επενδύσεις ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων ανέρχονται στα 400 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Βαρσοβία.

Στη μεγάλη χώρα της ανατολικής Ευρώπης δραστηριοποιούνται περισσότερες από 40 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων, στις οποίες εργάζονται περίπου 2.000 άτομα.

Οι τομείς της δραστηριοποίησής τους έχουν ως εξής:

– Πέντε δραστηριοποιούνται στο τομέα της βιομηχανίας (3Ε, Chipita, Flexopack, Μαϊλλης, Πλαστικά Κρήτης)

– Τρεις στον τομέα της βιοτεχνίας

– Μία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (TEΡΝΑ)

– Δύο στις κατασκευές (Intrakat, Alfa Grissin)

– Μία στις τηλεπικοινωνίες (όμιλος Γερμανού)

– 12 στις υπηρεσίες (ναυτιλιακές, τυχερών παιγνίων, πληροφορικής, εκπαίδευσης, μεταφορών, χρηματοοικονομικές και νομικές)

– 18 στον τομέα του εμπορίου (τρόφιμα, φρούτα/λαχανικά, προϊόντα προσωπικής περιποίησης, μάρμαρα, πλαστικά, καυστήρες, πόρτες ασφαλείας, έπιπλα κουζίνας, βιομηχανικά ψυγεία, φωτιστικά και βιομηχανικές μπαταρίες).

Σύμφωνα με την Έκθεση, ιδιαίτερα θετικές προοπτικές για αύξηση των εξαγωγών παρουσιάζουν τα ελληνικά προϊόντα αλουμινίου, τα νωπά φρούτα και τα μεταποιημένα τρόφιμα.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

wpDiscuz