.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ANTAΡΣΥΑ: Στήριξη της μεγάλης πορείας κατά της ανεργίας


patra_poreiaΜόνιμη σταθερή δουλειά σε όλους !

Τα τελευταία έξι χρόνια εφαρμογής των μνημονίων και των αντεργατικών πολιτικών από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις τα ποσοστά της ανεργίας έχουν εκτοξευθεί στα ύψη με αποτέλεσμα να μιλάμε για πάνω από 1 εκατομμύριο επίσημα εγγεγραμμένους ανέργους στη χώρα –με την μεγάλη τους πλειοψηφία να μην έχουν καν πρόσβαση στο ταμείο ανεργίας ή σε βασικές ανάγκες περίθαλψης! Το τρίτο μνημόνιο και το νέο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα έρθει να χειροτερεύσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα πολλαπλασιάσει τις στρατιές των ανέργων, θα εκτοξεύσει τη μαύρη εργασία και θα καταστήσει τη σύνταξη μακρινό όνειρο για τους ανέργους και τους ελαστικά εργαζόμενους.

Η πολιτική για την δήθεν «καταπολέμηση της ανεργίας» που προωθεί η ΕΕ μέσω των χρημάτων του ΕΣΠΑ, και «διαφημίζει» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην πραγματικότητα προωθούν τις νέες στρατιές ημιαπασχολούμενων χωρίς δικαιώματα και την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος: πεντάμηνα, δουλειά με το κομμάτι, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, ΚΟΙΝΣΕΠ. Η ίδια αντεργατική πολιτική, που στοχεύει να πάρει πίσω οποιοδήποτε δικαίωμα είχαν κατακτήσει οι εργαζόμενοι εδώ και αιώνες, εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες, με ή χωρίς Μνημόνιο και ΔΝΤ. Το εργασιακό νομοσχέδιο στη Γαλλία, που έχει σηκώσει ένα νέο κύμα αντιστάσεων της νεολαίας και των εργαζομένων, είναι χαρακτηριστικό!

Η πολιτική αυτή εφαρμόζεται όχι μόνο από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και από το κράτος, κεντρικό και τοπικό κράτος (δήμοι, περιφέρειες κλπ). Τα εργατικά σωματεία και οι συλλογικότητες πρέπει να αναπτύξουν την δράση τους την προστασία των ανέργων, ενάντια στην μάστιγα της ανεργίας για μέτρα ενάντια στο κεφάλαιο και τους νόμους του. Για να μειωθούν ο χρόνος εργασίας, και τα χρόνια συνταξιοδότησης. Για μόνιμη σταθερή δουλειά για την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας. Για μαζικές προσλήψεις σε παιδεία, υγεία και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες. Για να παρθούν πίσω όλες οι ιδιωτικοποιήσεις και να ανοίξουν τα κλειστά εργοστάσια με τον έλεγχο και την ευθύνη των εργαζόμενων.

Για διαγραφή του χρέους, έξοδο από ευρωζώνη / ΕΕ. Για μια κοινωνία που ο πλούτος και η εξουσία θα ανήκει στους εργαζόμενους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες ανέργων και σωματείων που διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία, με αξιοπρεπή μισθό και δικαιώματα για όλους και όλες, για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Στο πλαίσιο αυτό, έχει στηρίξει και στηρίζει τον αγώνα στων πεντάμηνων εργαζόμενων των Δήμων, τις μικρές και μεγάλες μάχες ενάντια στις απολύσεις, την πορεία κατά της ανεργίας που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων το Σάββατο 2 Απρίλη και θα καταλήξει στην Αθήνα την Κυριακή 10 Απρίλη.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

21 Σχόλια στο "ANTAΡΣΥΑ: Στήριξη της μεγάλης πορείας κατά της ανεργίας"

πάνθηρας *29

…Σωστά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τις πρωτοβουλίες, τους αγώνες των ανέργων – επισφαλών εργαζόμενων όπως και την κινητοποίηση του πατρινού λαού και του δημαρχου της Πάτρας (που ανήκει στο ΚΚΕ). Μακάρι και η ηγεσία του ΚΚΕ να στήριζε πρωτοβουλίες αντίστοιχες που παίρνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η μαχόμενη αντικαπιταλιστική επαναστατική αριστερά…αλλά δεν έχουμε αυταπάτες για την πολιτική που ασκεί η ηγεσία του ΚΚΕ αλλά τέτοιες ανακοινώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ μπορούν να πλησιάσουν τον απλό αγωνιστή – κομμουνιστή του ΚΚΕ.

Κάππα Κάππα. Ε;

Άσε μας ρε Πάνθηρα. 9 Απρίλη κείμενο στήριξης για πορεία που ξεκίνησε 2 Απρίλη. Γνωρίζουν καλά όσοι έχουν βρεθεί αυτές τις μέρες στη πορεία ποιός κι εάν και πόσο στηρίζει. Έλεος. Όχι ότι είναι κακό που βγήκε. Αλλά όχι και βγαίνει κανείς από πάνω.

ΓΚ

Ο Συντονισμος εναντια στα μνημονια απτο ΣΕΚ και ο Συντονισμος πρωτ.σωματειων που στηριζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εχουν βγαλει ανακοινωσεις στηριξης της κινητοποιησης του δημου Πατρας απτην αρχη της βδομαδας!

πάνθηρας *29

….καλά Κάππα Κάππα Ε (χωρίς ;)…..την στήριξαν κυριώς τα μέλη του ΚΚΕ και τα «μέτωπα» του, ελάχιστα ευρύτερες δυνάμεις…..πες μας μια αντίστοιχη ανακοίνωση του ΚΚΕ έστω και την επόμενη μέρα μιας κινητοποίησης….

Ηλίας Τζ.
Tα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ δεν χρειάζονται …απόφαση της «ηγεσίας του ΚΚΕ»(!) για να συμμετέχουν, και νάναι και πρωτοπόροι, στις κινητοποιήσεις των σωματείων και λαϊκών φορέων. Αν δεν κάνω λάθος, για τα μέλη είναι και καταστατική τους υποχρέωση. Και πολλές φορές υποστηρίζουν και κακο-οργανωμένες η και εσφαλμένες κινητοποιήσεις (κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής), όρα παλαιότερα την διαβόητη τελευταία πανελλήνια απεργία των εκπαιδευτικών, Μάης 2013, που την σαμποτάρισαν οι της «ηγεσίας» της ΟΛΜΕ, ενώ την υποστήριξε ΕΜΠΡΑΚΤΑ (και όχι «για την τιμή των όπλων») μόνο του το ΠΑΜΕ, παρόλο, που διαφώνησε στην όλη μεθόδευσή της. Τις κινητοποιήσεις καλούν και οργανώνουν οι λαϊκοί φορείς – τελεία και παύλα. Αν είναι σωστά οργανωμένες (αιτήματα – μορφές πάλης – προετοιμασία+οργάνωση, επιλογή του κατάλληλου χρόνου), και η πρωτοπορία είναι δεμένη με τον Λαό, ο Λαός , θα βρεί τα κουράγια να τις μαζικοποιήσει. Αλλά σίγουρα ΟΛΕΣ οι πολιτικές δυνάμεις κρίνονται από τη στάση, που θα κρατήσουν. Αν προσέξεις και σήμερα, πολλές από τις κινητοποιήσεις, που προβάλλονται και εδώ στην «Παντιέρα», υποστηρίζουν δραστήρια οι κομμουνιστές του ΚΚΕ, και ο Ριζοσπάστης, αλλά και το ΚΚΕ σαν κόμμα, ποικιλότροπα, ακόμη και με επερωτήσεις στη Βουλή. ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ λοιπόν στη βάση, και όχι …παζάρια κορυφής καρεκλοκενταύρων. Ιδού… Διαβάστε περισσότερα »
πάνθηρας *29

…..αν δεν κάνω λάθος, και δεν με απάτά η μνήμη μου την απεργία της ΟΛΜΕ και το ΠΑΜΕ την έκλεισε «πανηγυρικά», όπως και άλλες απεργίες που καλεί σε «κλιμάκωση» (μας έφαγε η κλιμάκωση….)…
Λες «σωστά και οργανωμένες κινητοποιησεις» δηλαδή «σωστές» αν τις ελέγχει το κόμμα (ΚΚΕ) και «οργανωμένες» δηλαδή μην σπάσει και κανένα τζάμι…
Από τον αγώνα του ΚΚΕ στην βουλή φτάσαμε στην προβοκατολογία…..ας είναι καλά η πανσπουδασική νο.8 και πρόσφατα η στάση σας στον Δεκέμβρη του 2008, και σε καμιά πέτρα που πετάει ένας αγανακτισμένος «προβοκάτορας» εργάτης ή νεολαίος….καλύτερα μια ζωή γρούπα παρά νεροκουβαλητής του αστικού – κοινοβουλευτικού παιχνιδιού…

Ο άλλος Βασίλης,

Κάποια στιγμή, για το θέμα της ΟΛΜΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει, αν θέλει, δική της απόφαση, να κάνει μια σοβαρή αυτοκριτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε, προσπαθούσε με κάθε τρόπο, να ρίξει την κυβέρνηση της ΝΔ για να αναλάβει αυτός τη διαχείριση του συστήματος. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον βοήθησε. Απλά πράγματα.

Υ.Γ Έλεος με την «Π8»! Και οι κότες το ξέρουν ότι εξεγέρσεις σαν το «Πολυτεχνείο», είναι τίγκα στους χαφιέδες.

Κώστας

να μην κάνουμε απεργίες αν είναι έτσι, πέφτουν καμιά φορά οι κυβερνήσεις αλλά βγαίνει άλλη κυβέρνηση μετά.

μεγάλο ξενέρωμα, καλά τα λες Βασίλη #not

Κώστας

Ο άλλος Βασίλης,

Κώστα μου, να κάνουμε απεργίες, αλλά όχι τέτοιες που να βοηθούν το σύστημα να ανανεώνεται, να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της ΝΔ και να μένει ο κόσμος που συμμετέχει με όλα τα μειονεκτήματα και να κερδίζουν οι απατεώνες και οι τσόγλανοι….
Να κάνουμε απεργίες, αλλά απεργίες που δεν ενσωματώνονται.

Κώστας

Εγώ λέω πρέπει να γίνονται απεργίες ενάντια στις απολύσεις διαθεσιμότητες στην εκπαίδευση, το Νέο Λϋκειο, την υποχρηματοδότηση, το πέταγμα στην μαθητεία μαθητών, την απαξιωση της τεχνικής εκπαίδευσης κλπ.

Επίσης σήμερα να κάνουμε απεργίες και ας τις εκμεταλλευτεί η ΝΔ. Καλά δεν λέω ?

Και να μην βγαίνει μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ να λέει πως οι απεργίες είναι κατά της λαικής οικογένειας, να μην τρώει την δουλειά του Πορτοσάλτε. Να μην βγαίνει η ΚΝΕ με προκήρυξη στους μαθητές που να λέει πιέστε τους καθηγητές σας να μην σας κόψουν τις εξετάσεις και το μέλλον.

Κώστας

Μιχάλης

Άλλε Βασίλη, ακούς τι λες; Δηλαδή το ΚΚΕ δεν ήθελε να πέσει η κυβέρνηση ΝΔ; όΧΙ βέβαια πως είχαμε καμία αμφιβολία από τις επιδιώξεις του ΚΚΕ. Όσο για την απεργία των καθηγητών, ο δολοφόνος πάντα γυρνάει στον τόπο του εγκλήματος…

Ο άλλος Βασίλης,

Μάλλον εσύ δεν βλέπεις τι διαβάζεις!
Είπα εγώ ότι το ΚΚΕ δεν ήθελε να πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ?
Αλλά, στου κουφού τη πόρτα………
Όσο για το θέμα της ΟΛΜΕ, ο «πάνθηρας» ήταν που ο άνοιξε.

Μιχάλης

Άλλε Βασίλη : » Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε, προσπαθούσε με κάθε τρόπο, να ρίξει την κυβέρνηση της ΝΔ» άρα υποκίνησε την απεργία (αυτό μου θυμίζει την αντιδραστική προπαγάνδα περί υποκινητών κομμουνιστών). Συμπέρασμα πρώτο: Οι καθηγητές είναι «ρόμπες» και υποκινούμενοι. Συμπέρασμα δεύτερο : καλά έκανε το ΠΑΜΕ και σαμποτάρησε την απεργία τους (ακόμα περιμένουμε το «ταξικό» πλαίσιο κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ. Αφού έχωσε τους καθηγητές στη στρούγκα λούφαξε κι αυτό στο λαγούμι του).
Τα συμπεράσματα είναι απλή τυπική λογική, εάν σου πέφτουν δύσκολα σου συστείνω τη Λογική του Παπανούτσου

Ο άλλος Βασίλης,

Μάλιστα!
Αφού οι καθηγητές δεν είναι «ρόμπες». που δεν είναι βέβαια, τότε πως το ΠΑΜΕ τους «έχωσε στη στρούγκα»?
Αλλά αυτή η ερώτηση θα απαντηθεί στο παράρτημα της Λογικής του Ππανούτσου, που θα το επιμεληθεί ο Μιχάλης.

Μιχάλης

Tουλάχιστον έχεις χιούμορ Βασίλη, καλό αυτό…

Μιχάλης

Με κάτι τέτοιες παπαριές κάνατε οι ΚΚΕδες το ΣΥΡΙΖΑ λεβέντες (ποιός δεν θυμάται το : «ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων»). Τους κάνατε ήρωες και τζάμπα μάγκες…

Ηλίας Τζ.

Μπα, δε νομίζω….
Αλλουνών γίνανε ήρωες τότε, και παραμένουν ακόμη.

Ο άλλος Βασίλης,

Περιμένω να δω πανώ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αύριο το απόγευμα στο Σύνταγμα. Θα είναι πολύ ευχάριστο
Το θέμα πάντως, δεν είναι να στηρίζετε οτιδήποτε δηλαδή και τα ταξικά και τα παραπλανητικά. Τους «άλλους» τους δοκιμάσατε. Σας πούλησαν, σας μάδησαν και σας χρησιμοποίησαν για αριστερό άλλοθι.
Καιρός να πλησιάσετε και τον κόσμο του ΚΚΕ στη βάση, αλλά οπωσδήποτε όχι παίζοντας το ρόλο της συγκολλητικής ουσίας με τους «άλλους».

πάνθηρας *29

….μια ζωή «συνεπής» στάση του ΚΚΕ…που μαντρώνει τα μέλη του μην κολλησουν τίποτα….και όποιος φευγει από το μαντρί του είναι «οπουρτουνιστής», «αριστεριστής»….καπηλεύεται και δυσφημεί το όραμα της κομμουνιστικής κοινωνίας με την στάση και την πολιτική του…είστε απλώς μια πιο μεγάλη γρουπα (μια πιο μεγάλη παρέα και μάλιστα θρησκευομένη….μακρια από την επαναστατική παράδοση και κυρίως με την κομμουνιστική προοπτική…

Ανώνυμα

Εγώ θα πάω το απόγευμα στο σύνταγμα και δε θα κρατάω καμιά σημαία, δεν πειράζει ας πάρει όλοι τη δόξα ο Πελετίδης και το Πάμε.
Το ότι θυμηθήκαμε τους ανέργους είναι από μόνο του θετικό, χρειάζεται να δούμε και τη συνέχεια με δραστηριότητες που θα συσπειρώνουν και θα ενώνουν άνεργους και εργαζόμενους μακριά απ’ την λογική των μικροκομματικών κερδών και των ψευτοαντιθέσεων που χρόνια τώρα μας ταλανίζουν. .
ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΎΝΤΑΓΜΑ.

Γιώργος

Στο Συνταγμα ήταν 2.500 με 3.000 άτομα, στις 10 Απριλή…. Και δεν βλέπω καμμία κλιμάκωση να κάνει το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τις 25 Γενάρη του ’15, και μετά, τόσο στο δημοψήφισμα όπου συμμετείχε ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΩΣ, όσο και σήμερα, προσπαθεί με επιμονή:

α. Να συγκροτήσει ο λαός (η εργατική τάξη, οι άνεργοι, τα μεσαία στρώματα) τα δικά του όργανα ασκησης πολιτικής (ταξικά σωματεία, συλλογικπότητες γειτονιάς κλπ).

β. ΝΑ κατανοήσουμε όλοι και όλες, ότι η σοσιαλδημοκρατία είναι το δεκανίκι του καπιταλισμού, η οποία δεν θέλει και δεν μπορεί, να εφαρμόσει φιλολαϊκές πολιτικές. Η συμμετοχή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα συλλαλητήρια τον Φλεβάρη, με τα συνθήματα, με τα πανώ και τις ανακοινώσεις που μοίραζε, ΣΤΟΧΕΥΕ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ του ΤΣΙΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ στα λόγια έλεγε ότι λέει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά στην πράξη το ΚΚΕ ΑΠΕΙΧΕ! Τόσο στο να συμβάλλει ΕΜΠΡΑΚΤΑ και όχι στα λόγια στο να μην ψαρώσει ο λαός (πχ το φραπέ/άκυρο/αποχη που πρότεινε στο δημοψήφισμα), όσο και στην κλιμάκωση των αγώνων (πχ αγρότες με τα τσίπουρα του Μπούτα και το κλείσιμο των μπλόκων, με την ανεργία που σαφώς υποτίμησε την συγκέντρωση που το ίδιο οργάνωσε στο Σύνταγμα κλπ).

wpDiscuz