.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Φωτορεπορτάζ από την απεργιακή συγκέντρωση του Μουσείου


Φωτορεπορτάζ από την συγκέντρωση του Μουσείου που έστειλε το μήνυμα της εργατικής αντίστασης σε νέα και παλιά μνημόνια.

Μαζική και μαχητική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο, στην οποία καλούσε η «Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό». Στην συγκέντρωση καλούσαν πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σχήματα, συλλογικότητες και οργανώσεις.

Ακολουθώντας τη διαδρομή Πατησίων – Χαυτεία – Σταδίου – Σύνταγμα – Όθωνος, προς τη Βουλή πορεύθηκαν τα μπλοκ του Μουσείου με αντικυβερνητικά και εργατικά συνθήματα.

Νωρίτερα, τα μαζικά μπλοκ του ΠΑΜΕ είχαν ξεκινήσει από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα και την αερικάνικη πρεσβεία. Η YES-EE, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 82.00% ( 5
Συμμετοχές )



11 σχόλια στο “Φωτορεπορτάζ από την απεργιακή συγκέντρωση του Μουσείου

  1. ενας

    Η πορεία του ΠΑΜΕ πήγε στην αμερικανική πρεσβεία(*) σε ένδειξη συμπαράστασης & διεθνιστικής αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό Λαό και ήταν πολύ μεγάλη, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς πως το ΠΑΜΕ σήμερα διοργάνωνε χωριστές τοπικές συγκεντρώσεις σε τέσσαρες δήμους της Αττικής (και 67 σε όλη την Ελλάδα). Η εντύπωσή μου είναι πως ξεπερνούσε σε μέγεθος τα μπλοκ του ΚΚΕ στην φετεινή πορεία του Πολυτεχνείου, που ήταν και παναττικά.
    Ανεξάρτητα από τον απολογισμό της ολικής συμμετοχής στην απεργία, που τώρα δεν γνωρίζω και δεν πρέπει να ήταν και πλούσιος σύμφωνα με πρώτες προσωπικές εντυπώσεις από βιομηχανικούς χώρους δουλειάς γνωστών και φίλων, η ίδια η απεργιακή συγκέντρωση ήταν ενθαρρυντική, είχε “καινούργιο” κόσμο και δείχνει πως οι ελπίδες για “λύση” εντός καπιταλισμού αρχίζουν και λιγοστεύουν μπροστά σε μια σκληρή πραγματικότητα.
    Αλλωστε, και η επιστράτευση των “δημοσκοπήσεων”, δείχνει πως και η α.τ. “ψάχνεται” για καινούργιες μανούβρες, για την πιθανή περίπτωση να καούν τα χαρτιά της.
    —————————————-
    (*) Αναγγέλθηκε αιφνιδιαστικά μόλις έληξαν οι ομιλίες, αλλά το πλήθος ακολούθησε συντεταγμένο και χωρίς διαρροές. Οι γκάουλάϊτερ πρόλαβαν και έστησαν εφτά κλούβες μπροστά στην πρεσβεία, χωρίς αγήματα πεζικού(!) και επίσης έκοψαν ολοσχερώς την Κηφισίας, για να προστατέψουν την πρεσβεία των σιωνιστών. Μιλάμε “αριστερά” με τα όλα της

    Reply
    1. αυτόπτης

      Πάλι τα ίδια….. Τρολιές με μύρια διαδηλωτές, για να δημιουργούνται ψεύτικες εντυπώσεις! Αδερφέ εγω που την είδα την πορεία του ΠΑΜΕ, λέω πως ήταν η μισή από την πορεία του ΚΚΕ στο πολυτεχνείο.

      Reply
      1. lathranagnostis

        Φαντάσου λοιπόν, πόσο μεγάλη ήταν η πορεία του ΚΚΕ στην επέτειο του Πολυτεχνείου…..

        Reply
        1. αυτόπτης

          8.000 άτομα είχε η πορεία του ΚΚΕ στο Πολυτεχνείο.

          3-4.000 άτομα είχε η πορεία του ΠΑΜΕ στην απεργία

        2. Ανώνυμα

          οπότε κατ’ αντιστοιχία στο Μουσείο ήσασταν καμιά 17-18 άτομα, ε?

        3. αυτόπτης

          Αφήστε τα σάπια κ μην προσπαθείτε πάλι να δημιουργήσετε εντυπώσεις απο ψέματα. Το πάμε είχε κανα 4.000 άτομα. Τα πρωτοβάθμια είχαν κανα 2.000 άτομα. Αυτα

        4. ένας

          2000 άτομα” από ~20 γκρουπούσκολα!
          Οταν πέφτει ο τΣύριζας ανεβάζουν τη Φωφάρα και τα ΛΑΕ κλπ., ήγουν το σύστημα προς το παρόν τάχει μαντρωμένα τα πασοκογίδια του σε πιο παραδοσιακά και “ορθόδοξα” πολιτικά σχήματα.
          Θ΄αργήσει νάρθει η σειρά σας “πρωτοβάθμιοί” μου.

        5. Θαλάσσης

          Εσύ σαν τι μιλάς, σαν επαναστάτης; γιατί ένας επαναστάτης χαίρεται με την κινητοποίηση του λαου και θλίβεταιμε την αποπολιτικοποίηση αποστράτευση. Τόσο μικρόψυχος και εμπαθής ούτε αριστερό δεν σε κόβω, όχι για κομμουνιστή (όπως θα έλεγε ο αξέχαστος Μενδρέκας).

        6. Ανώνυμα

          Το γινόμενο ΣΥΡΙΖΑ Χ ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερό. Είναι το πολιτικό “εμβαδόν” των μεσαίων στρωμάτων.

  2. ΤΤΤ

    Για την ακρίβεια η συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο είχε 8462 άτομα ενώ η συγκέντρωση της απεργίας είχε 4231 άτομα

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.