.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Φοιτητική Εστία ΕΚΠΑ: Αστυνομική βαρβαρότητα σε βάρος φοιτητών (Φωτο)


 

 

 

Ξημερώματα προπαραμονής Πρωτοχρονιάς η αστυνομία εισβάλλει στις εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ) τρομοκρατώντας φοιτητές/τριες που έκαναν κατάληψη λόγω των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Μάλιστα, από τον μεγάλο ζήλο των αστυνομικών έχουν προκληθεί και ζημιές που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες.

Το σχήμα Granma Αν.αρ.πα σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει προσαγωγές ατόμων που ζούσαν σε αποθηκάκια και πολλές φθορές! Έχουν εισβάλλει σε δωμάτια, αποθηκάκια, χώρους πολιτιστικών ομάδων και συλλογικοτήτων. Η πρυτανεία, μια βδομάδα μετά την κατάληψη του συλλόγου, μια βδομάδα μετά τον αγώνα μας, συνεχίζει την πρακτική τρομοκρατίας και στέλνει αστυνομία μέσα στις φοιτητικές εστίες, καταπατώντας κάθε έννοια ασύλου!

Κάθε είσοδος και κάθε χώρος τις εστίας είναι γεμάτος αστυνομία (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ,ΕΚΑΜ, αντιτρομοκρατική, ΔΕΛΤΑ, δίωξη). Μέσα στην πανδημία και μέσα στις γιορτές, με μια σχεδόν άδεια εστία, εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση και πάνε να επιβάλλουν την παρουσία τους σε χώρο ασύλου! Ο λόγος που προφασίζονται ότι μπήκαν είναι η διακίνηση ναρκωτικών. Το χρόνιο πρόβλημα των εστιών, για το οποίο ο σύλλογος έχει πάρει θέση τόσα χρόνια τώρα, και το οποίο αν και είναι γνωστό σε όλη τη γειτονιά, δεν είχε ποτέ απασχολήσει την αστυνομία!

Τώρα, ξαφνικά, σε αυτή τη χρονική στιγμή, επιλεγούν να εισβάλλουν σε χώρους εστίας, να σπάσουν στο πέρασμά τους ότι βρουν, σε υποσυντηριμένα κτήρια που μένουν φοιτητ(ρι)ες και να σπείρουν τον φόβο στο σύλλογο! Δε μας ξεγελάει το “ενδιαφέρον” τους! Άλλωστε είχαν την ευκαιρία να το δείξουν χρόνια τώρα όπου δεν έχουν κάνει ούτε νύξη στις μαφίες π9υ υπάρχουν.

Ξέρουμε πολύ καλά πως στόχος τους είναι η δημιουργία μιας κατάσταση φόβου ώστε η εστία να γίνει ένας νεκρός και αποξενωμένος χώρος, όπου οι διεκδικήσεις και οι αγώνες δε θα έχουν θέση!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



10 σχόλια στο “Φοιτητική Εστία ΕΚΠΑ: Αστυνομική βαρβαρότητα σε βάρος φοιτητών (Φωτο)

  1. θανάσης Αν.

    Βρε Χρυσοχοϊδη….. κάπως έτσι ξεκίνησε και ο Μάης του 1968…

    Reply
    1. Ανώνυμος

      …και χέστηκε η φοράδα στο Γενί-Τζαμί!
      Ο Καπιταλισμός δεν απειλείται από τα “κινήματα” της βιτρίνας του.
      Το φοιτητικό κίνημα θα αναπτυχθεί σαν οργανικό και αναπόσπαστο τμήμα του λαϊκού κινήματος, γύρω από την εργατική τάξη και την πολιτική της πρωτοπορία.
      Τα άλλα, μαρκουζομάηδες, “αγκανάκτικος” και τα ρέστα, μας τελείωσαν.
      Lenin-Stalin reloaded.
      Kαλή Χρονιά!

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ενώ είδαμε πόσο απειλήθηκε ο καπιταλισμός από τα εργατικά κινήματα της Ευρώπης μετά το ’45!!! Για εσένα καλή χρονιά θα είναι , μιας και ζεις στο μακάριο σύννεφο σου!

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Και φυσικά είδαμε πόσο απειλήθηκε ο καπιταλισμός στην Ευρώπη και από τα κ.κ. μετά το ’45 τον ειρηνικό δρόμο που εγκαινίασε ο Στάλιν και απογείωσε ο Χρουτσωφ !!! Χρόνια πολλά!!

        2. ΑΩ

          Λες να απειλήθηκε από γκετοποιημένους που λένε πως ότι και αν κάνεις δεν απειλείς τον καπιταλισμό;

        3. Ανώνυμος

          Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μη σπάσεις τζαμαρία ξανά. Μπράβο ΚΚΕ

      2. Ηλίας Γιαννόπουλος

        Την καταλαβαίνουμε τη στενοχωρια σου, βρε Σταλινικε, για τον ηρωικο Μάη του ’68.
        Ένας μήνας Γενική Απεργία, η μεγαλύτερη στην ιστορία, 5-6 εκατομμύρια εργάτες να’χουν “κατεβάσει διακόπτες”, να απεργούν ως και τα μπαλέτα Φολί Μπερζε, ε, είναι βαρύ πράμα!

        Αλλά ακόμα πιο βαρύ, για σας, είν’ αυτό που ακολούθησε.
        Πα’να’πει η Άνοιξη της Πράγας, που ξεγυμνωσε τη βαναυση διχτατορία του υπαρκτου…Σταλινισμου.

        Απ’ τη μια στη Γαλλία το πανηγύρι των καταπιεσμενων, που θα’λεγε κι ο μπάρμπα-Λενιν, κι απ’ την άλλη στην Τσεχοσλοβακια, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ενάντια στα τανκς του Σταλινισμου, που το κόμμα σας τον υπηρέτησε πιστά.

        Σίγουρα πονάει πολύ.
        Μάης ’68 για πάντα!
        Αιώνια τιμή και δόξα στους εργάτες και τους φοιτητές του γαλλικού Μάη!!
        Αδέρφια μας δείξατε το δρόμο!

        “Στους Ρεφορμες, Χλωροφορμιο”
        που λεγε κ’ η θρυλική αφίσα των εξεγερμενων.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Όχι ρε τι λες τώρα; Ο Στάλιν το είπε ήδη από το 44 στο ΚΚΕ και αυτό φυσικά βαρεσε προσοχή: δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για να πάρετε την εξουσία, οπότε περιμένετε! Βέβαια! Με 1.800.000 μέλη να έχει το ΕΑΜ σε σύνολο 7.500.000 κατοίκων της χώρας, πως να είναι ώριμες οι συνθήκες! Άμα δεν έχεις μέλη το 50% του λαού τουλάχιστον που πας ρε ? Βολεψου με μερικά υπουργεία στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας που πρέπει να φτιάξετε, είπε ο Ιωσήφ Στάλιν, το ΚΚΕ φυσικά βαρεσε προσοχή και άλλο που δεν ήθελε η ηγεσία του και τα αποτελέσματα γνωστά.

          Το ότι το ΚΚΕ αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων για να σώσει την ζωή του κ την ζωή των μελών του να ξαναβγεί στο δεύτερο αντάρτικο, είναι αλλουνου παπά ευαγγέλιο και οφείλεται στο ότι η δεξιά ήταν μια συμμορία ανθρωποφάγων κανίβαλων που γαμουσε κόσμο στην ύπαιθρο

  2. Τάκης

    Την επόμενη φορά που τα στελέχη,επισκεφθούν τα μπατσάδικα,να τους βραβεύσουν για την προσφορά τους,στην προοπτική του κομουνισμού.
    Βρε Αιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι.
    Τάκης

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.