.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ο κόσμος του αγώνα τίμησε το Πολυτεχνείο. Όργιο καταστολής σ’ όλη τη χώρα (Βίντεο)


[Συνεχής ενημέρωση]

«Χιλιάδες μικρές πυρκαγιές» σ’ όλη τη χώρα άναψε η απαγόρευση των εκδηλώσεων και της πορείας του Πολυτεχνείου φέτος.

Όργιο καταστολής από τους αφιονισμένους πραιτοριανούς της ΝΔ, του κράτους, του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη. Ο τελευταίος, παρασημοφορημένος από το FBI, θέλησε να προσθέσει άλλο ένα αστέρι στη συλλογή του: Ότι θα ήταν αυτός που θα πρόσφερε την ανεκτίμητη υπηρεσία στην πρεσβεία, να «τελειώσει» το Πολυτεχνείο.

Μας το σερβίρουν κάθε χρόνο, με διάφορες κάθε φορά προφάσεις. «Οι άνδρες μάχονται στα μέτωπα, δεν διοργανώνουν πορείες σε πρεσβείες και παρόμοιες ασχημίες», μας έλεγαν το ’80. «39 χρόνια είναι αρκετά», ακούσαμε άλλοτε και διάφορα κάθε χρόνο.

Η εξέγερση του Νοέμβρη όμως είναι εδώ. Θα βαρεθούνε να μετράνε. 47, 48, 49, 50…

Χιλιάδες συνολικά διαδηλωτές, στην πολιτική τους πολλαπλότητα, τίμησαν και φέτος την επέτειο της 17 Νοέμβρη σπάζοντας την απαγόρευση και ανατινάζοντας τα σχέδια της κατάπνιξης της λαϊκής αντίστασης στη δολοφονική πλέον πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.

Εκατοντάδες από την άλλη μεριά οι προσαγωγές, οι τραυματισμοί και τα πρόστιμα με αποκλεισμούς περιοχών, επιθέσεις σε γειτονιές και συλλήψεις συχνά στο σωρό.

Οι μάσκες έπεσαν

Φέτος το πρόσχημα ήταν η πανδημία. Οι μάσκες της υποκρισίας όμως έπεσαν. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες δείχνουν ανάγλυφα την πραγματικότητα. Η λυδία λίθος που καταδεικνύει τις προθέσεις όλου αυτού του υποκριτικού συρφετού που εδώ και μέρες χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τη δημόσια υγεία, είναι εδώ: Διαδηλωτές που πριν τις αστυνομικές επιθέσεις τηρούν όλα τα υγειονομικά μέτρα με μάσκες και αποστάσεις, στριμώχνονται στις κλούβες της αστυνομίας, τσουβαλιάζονται στα κρατητήρια χωρίς αποστάσεις και κανένα μέτρο, υφίστανται την αστυνομική βαρβαρότητα.

Δείτε στη συνέχεια βίντεο από τη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σταθμό Λαρίσης το μεσημέρι λίγο μετά τις 3μμ.

Συμμετείχαν μεταξύ άλλων με πανό Φοιτητικοί Σύλλογοι, η ΠΕΝΕΝ, το Public, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ, η νΚΑ, το ΕΕΚ, το Κόκκινο Νήμα, η Ταξική Αντεπίθεση, ο Ανυπότακτος Μαθητής, η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα μαζί με μαχόμενους γιατρούς και υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς καθώς και αγωνιστές και συνδικαλιστές από διάφορους χώρους.

Η διαδήλωση κατευθύνθηκε προς την πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο αλλά χτυπήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις με την επιστράτευση ΜΑΤ, αύρας που εκτοξεύει νερό, χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και χημικά.

Η διαδήλωση ανασυγκροτήθηκε μπροστά στο Σταθμό Λαρίσης όπου οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα απέναντι από τις κλούβες και τα ΜΑΤ. Αργότερα το απόγευμα αποχώρησαν συγκροτημένα με ένα κομμάτι να κατευθύνεται προς τα Σεπόλια.

Εκεί η Ομάδα Δράση συνέλαβε νεαρό κάτω από το σπίτι του και όπως θα ακούσετε σε επιτόπιο ρεπορτάζ του ΠΡΙΝ που παραθέτουμε σε βίντεο στη συνέχεια, χτυπήθηκαν η αδελφή και η μητέρα του.

Ο πατέρας του νεαρού συλληφθέντα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός με αστυνομικούς να τον ακολουθούν για να τον συλλάβουν.

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση θα ενημερώσουμε αργότερα.

Νωρίτερα είχε προσαχθεί και άλλος διαδηλωτής.

Έχουν γίνει μέχρι στιγμής 4 συλλήψεις και 2 προσαγωγές.

Στιγμιότυπα από τη διαδήλωση στο Σταθμό Λαρίσης:

 

 

Αύρα νερού και ΜΑΤ “προελαύνουν” κατά των διαδηλωτών στο Σταθμό Λαρίσης:

 

Ο νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου μιλάει στη συγκέντρωση στο Σταθμό Λαρίσης:

 

 

Διαδήλωση στα Σεπόλια:

 

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ του ΠΡΙΝ από τα Σεπόλια:

 

 

 

Ιωάννινα:

Δείτε άλλα βίντεο, φωτογραφίες και ρεπορτάζ από το ΠΡΙΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 98.75% ( 8
Συμμετοχές )



12 σχόλια στο “Ο κόσμος του αγώνα τίμησε το Πολυτεχνείο. Όργιο καταστολής σ’ όλη τη χώρα (Βίντεο)

  1. Κώστας

    Η αριστερά έβγαλε στον δρόμο πως στην κοινωνία υπάρχει αγώνας για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και υγεία. Από την άλλη η κυβέρνηση προσπάθησε, ανεβάζοντας την καταστολή όσο πέρναγε η μέρα, να μειώσει την ήττα της. Όμως καλλόπισε, λίγο, την εικόνα της στο σκληρό 20% που την στηρίζει. Την καλλόπισε λίγο γιατί αυτό ήθελε αυτά που της είχε τάξει. Συλλήψεις πολιτικών αρχηγών, και, που λέει ο λόγος, νεκρούς. Φτιάχνοντας λίγο την εικόνα της στο 20% εντάθηκε η πολιτικοποίηση του 80% και το ενδιαφέρον του για την αριστερά. Που φάνηκε στα μάτια του σοβαρή, υπευθυνη, παρούσα, ευκίνητη και με τακτική διεμβολισμού, όπως έδειξε το κείμενο υπογραφών που έφτασε ως και σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ.

    Άρα η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη στο 20% και ακόμα πιο μακρυά από το 80% το οποίο είναι ευχαριστημένο από την στάση της αριστεράς

    Κώστας

    Reply
      1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

        Πετάγομαι και λέω οτι η κριτικη ισκρα είναι μάλλον σωστή.Αυτο που με ξένισε είναι η ένταση των χαρακτηρισμών.Αυτο ψυχολογικά το ερμηνεύω οτι η θλίψη αν δεν γεννάει παραφροσύνη,αν μη τι άλλο φερνει υπερβολικες αντιδράσεις.Ο Λαφαζανης και τριαντα άτομα να είχε θα κατεβαινε να σπάσει την απαγόρευση.Όμως απο ότι φαίνεται στο καινουργιο εγχείρημα που ετοιμάζει ούτε τόσους δεν έχει δυστυχώς.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Σοβαρά, τώρα, το ΚΚΕ “άνοιξε τον δρόμο στον Τσίπρα”(!) και όχι ο ίδιος ο Π.Λ.;!
          Κι από που κι ως που μια υπογραφή σε ένα συγκεκριμένο κείμενο “κρούσης” μπορεί να ερμηνευτεί σαν …προσμονή(!) προσχώρησης σε “δημοκρατική αντίσταση” και περίπου πλυντήριο;
          Ατυχες ώρες να θέλετε μερικοί να πάρετε “ρεβάνς” από το …ΚΚΕ!
          Ευτυχώς, που δεν ιδρώνει το αυτί του από τέτοιες μιζέριες.

        2. Ragnarok

          Πάνω κ πριν απολα, ο π. Λαφαζάνης άνοιξε τον δρόμο στον ΣΥΡΙΖΑ του οποίου ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος. Έτσι έχουν τα πράγματα.

          Ας μην μείνουμε σε αυτό μιας κ έχουν περάσει πια 5 κ βάλε χρόνια , αλλά δεν ξεχνάμε έτσι;

        3. Κώστας

          Συνεχίζεται ο οτινανισμός, ποιος έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ λέει ο άλλος, ο Λαφαζάνης, απαντάει μόνος του.

          Όσο και το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΑΡΑΝ και το ΚΚΕ αδερφέ μου. Εντάξει ? Αυτό έγραψε η ιστορία. Πέρασαν 5 χρόνια αλλά δεν ξεχνάμε

          Και ποια είναι η αφορμή ? Κάποιος πόσταρε Λαφαζάνη, ενώ ο άνθρωπος δεν παίζει κανέναν ρόλο και έχει ξεχαστεί από τους πάντες.

          Και αντί να συζητήσουμε για το Πολυτεχνείο και τι κάνουμε τώρα συζητάμε ανοησίες.

          Πραγματικά με τέτοια αριστερά είναι να απορεί κανείς πως τα κατάφερε η κυβέρνηση και είχε την πολιτική της ήττα χτες

          Κώστας

      2. Κώστας

        Μην ασχολείστε ρε παιδιά, την είπε νομίζει στο ΑΡ και την ΛΑΕ που επίσης υπογράψανε

        Ενας παλιός αγωνιστής και ιστορικό στέλεχος που έχασε τα αυγά και τα καλάθια είναι, ας τον σεβαστούμε, δεν χρειάζεται κανιβαλισμός

        Κώστας

        Reply
        1. ψύχραιμος διαλεκτικός

          Κοιτάξτε,το να βγάζεις ένα κοινό κείμενο κατά του ολοκληρωτισμού που χαρακτηρίζει την κρατική/κυβερνητική πολιτική , υπό ορισμένες προυποθέσεις είναι και επιβεβλημένο: Ποιές είναι αυτές; Η εξής μία:

          Δεσμεύονται ή όχι οι υπογράφοντες στο να υλοποιήσουν αυτά που το κοινό κείμενο λέει; Αν δεσμεύονται οκ, τέτια κείμενα κάνουν καλό στον κόσμο και στα λαϊκά δικαιώματα/ελευθερίες εν προκειμένω. Αν ΔΕΝ δεσμεύονται, όχι μόνο τζάμπα καίει η λάμπα, αλλά τέτια κείμενα μπορεί να γίνουν και πλυντήρια.

          Ας δουμε λοιπόν, την συνέπεια λόγων και έργων των 3 πολιτικών δυνάμεων που υπέγραψαν το κείμενο: ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25.

          Θα ξεκινήσω ανάποδα: ΤΟ ΜΕΡΑ25 αν εξαιρέσει κανείς το μέγα φάουλ που έκανε ο Βαρουφάκης που πήγε και παραμονές κατέθεσε αίτηση στο ΣΤΕ και το ΣτΕ έβγαλε αυτή την καταρχής απορριπτική απάντηση κάτι που αποδυνάμωσε την ανάγκη να σπάσει η αντιυγειονομική τρομοκρατία της κυβέρνησης, γενικά κινήθηκε υπητετώντας στο μίνιμουμ αυτό το κείμενο: Με τον Βαρουφάκη και τους υπόλοιπους 7-8 βουλευτές του έκαναν καθιστική διαμαρτυρία και μετά το επεισόδιο με τον Αρχένη και την Σακοράφα όπου ρεζίλεψαν το νέο σώμα της ΕΛΑΣ την ΟΔΟ (θυμίζει εντελώς το σκηνικό με τον Βέγγο που πάει και κατουράει στοντοίχο και μαζί του και 200 πράκτορες της τότε ΚΥΠ, περπατά και περπατάνε μαζι του όλη η ΚΥΠ, τρελό πικρό γέλιο). Οκ λοιπόν, μόνο αυτά περιμέναμε από το ΜΕΡΑ25, αυτά και έκανε. Και για αυτά τα ΕΛΑΧΙΣΤΑ, μπράβο του.

          – Το ΚΚΕ έσπασε την απαγόρευση και το πρωϊ και το απόγευμα όπου του την έπεσε το κράτος κανονικά. Μπράβο λοιπόν στο ΚΚΕ, τίμησε και με το παραπάνω το κοινό κείμενο που υπέγραψε!

          – ο ΣΥΡΙΖΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κάτι και δεν το μάθαμε; ΟΧΙ! Μάλιστα ο ανεκδιηγητος τσαρλατάνος Τσίπρας μας κάλεσε να μην κάνουμε τίποτα! Μηπως τίμησε αυτό το κείμενο που ο ίδιος υπέγραψε με 10239506 χέρια και πόδια; ΟΧΙ είναι ηαπάντηση και είναι και η μίνιμουμ απάντηση που μπορεί να δοθεί. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο και το αυτό: Δεν του καίγεται καρφί ΤΙ υπογράφει, αρκείι να τονβοηθήσει για να ξαναπάρει την κυβέρνηση! Μόνο έτσι εξηγείται το γεγονός ότι την μια βδομάδα προτείνει την νο2 Γιαμαρέλλου την Λινού που λέει ότι η θεία κοιννωία δεν μεταδίδει τον κορονοιό γιατί δεν έχουν βγει μελέτες (που έχουνβγει όμως και το έχουν διαπιστώσει ότι κολλάει) για ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ με την ΝΔ (ψήνοντας συγκυβέρνηση στο μέλλον) και την αμέσως επόμενη βδομάδα υπογράφει κοινό κείμενο όπου βάλλει μετωπικά κατά της κυβέρνησης! Αυτό πως διάολο ονομάζεται;

          Μα θα πει κάποιος (πχ ο Κώστας): “εκμεταλλεύσου τις αντιφάσεις των άλλων πολιτικών δυνάμεων για να προωθήσεις το δίκιο του λαού”. Μάλιστα: Ο άλλος δεν γνωρίζει ότι έχει αυτές τις αντιφάσεις ωρε΄; Τότε ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΓΡΆΦΕΙ; ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑΤΊ; Διότι ΞΕΡΕΙ πολύ καλά ότι ΑΝ αυτός (εν προκειμένω ο ΣΥΡΙΖΑ ) έχει αυτές τις αντιφάσεις, οι ΑΛΛΕΣ πολιτικές δυνάμεις έχουν ακόμα μεγαλύτερες! Και ο λαός εκεί να δεις αντιφάσεις που έχει! Αρα, ΤΙ κοστίζει να προτείνει την μια βδομάδα την Λινού για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και την επόμενη βδομάδα να υπογράφει κοινόο κείμενο ΚΑΤΑ της ΝΔ που την ήθελε και την θέλει για συγκυβέρνηση; Τιποτα είναι η απάντηση: Ισα-ίσα με αυτή την αντιφατική τακτική, ΚΑΙ κερδίζει μια εκλογική ουδετερότητα ενός συντηρητικού κομματιού που έχει γκώσει με τη ΝΔ ΚΑΙ φυσικά κερδίζει άνοδο στους προοδευτικούς ψηφοφόρους που θα τον ψηφίσουν με κάτι τέτια, με χέρια και με πόδια στις επόμενες εκλογές! Ξεπλένεται κιόλας σε ένα ακροατήριο (μην ξεχνάτε πως επί ΣΥΡΙΖΑ εκτός των μνημονίων που πέρασαν, αγοράστηκαν οι αύρες, πέρασε ο πρώτος αντισυνδικαλιστικός νόμος, κλπ).

          Η Αριστερά (ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ΕΕΚ κλπ) και ο λαός μας, ΤΙ κερδίζουν από όλο αυτό; Μάλλον τίποτα. Και χάνουν κιόλας, ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ -πάλι- η αριστερά με τον ΣΥΡΙΖ που δενείναι αριστερά, είναι σοσιαλδημοκρατία. Και χάνουν διότι ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝ στο λαϊκό κίνημα μια αντίληψη χειραφέτησης του λαού στα πεδία της ζωής του από καπιταλιστικές ιδέες και πρακτικές, ούτε και θα έχουν στις εκλογές μια καλύτερη μοίρα, μιας και θα κερδίσει αυτός που θέλει καπιταλιστικά να κυβερνήσει δλδ ο ΣΥΡΙΖΑ (ή η ΝΔ με την υπόλοιπη ακροδεξιά). Και όταν μάλιστα η ΝΔ έχει αυτή την κανιβαλική πολιτική, αυτό ενισχύει ακόμα περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ., ως την μόνη κυβερνητική σωτηρία. Που θα αποδειχθεί σωτηρία, όπως απεδειχθη ωιμε η υπόλοιπη ευρωπαική σοσιαλδημοκρατία.

          Αρα λοιπόν, καλά ενδυνάμει τα κοινά κείενα, αλλά χωρίς τις παραπάνω προυποθέσεις και ΚΡΙΤΗΡΙΑ αξιολογησής τους, μπορεί να κάνουν και ζημιά. Και να μου επίτε “εσύ τι προτείνεις”; Ε δεν έχω κάτι άλλο να προτείνω πέρα από το να οικοδομούνται συλλογικότητες σε γειτονιές και χώρους δουλειάς που το κύριο μέλημα τους είναι να συμβάλλουν στην δημιουργία μιας νέας ταξικής/κοινωνικής αφήγησης χειραφέτησης του κόσμου, για τον σοσιαλισμό και αυτή να την δένουν με την καθημερινότητα και την ζωή του κόσμου (και εμάς μέσα στον κόσμο). Και κόμματα που να υπηρετούν αυτό το περιεχόμενο.

        2. Κώστας

          Ψύχραιμε τι φλυαρία είναι αυτή για ένα τόσο ασήμαντο κείμενο ? Σκοπός του κειμένου ήταν να πει πως η απαγόρευση είναι αντισυνταγματική σύμφωνα με μεγάλο κομμάτι της Βουλής και του εκλογικού σώματος, μεγαλύτερο του ποσοστού της ΝΔ . και σύμφωνα με συνδικαλιστές, νομικούς, καλλιτέχνες. Και πως το λαικό κίνημα ξέρει να προστατεύεται. Και τα 2 σωστά είναι. Το δεύτερο το έκανε πράξη το λαικό κίνημα. Δεν ήταν κείμενο … κομμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε πως θα κατέβει για να χρεωθούν οι άλλοι πως … τον πίστεψαν. Αν κατέβαινε, που δεν θα κατέβαινε, καλό θα ήταν. Τώρα που δεν κατέβηκε, όπως ήταν δεδομένο, φάνηκε πάλι πως είναι εκτός αριστεράς και κινήματος.

          Win-win

          Ψήφους μικρότερου κακού θα πάρει γιατί η Ελλάδα έχει μονοκομματική ακροδεξιά κυβέρνηση και όχι από ένα κείμενο που υπογράφηκε στις 15 Νοεμβρίου και στις 17 δεν το θυμόταν άνθρωπος

          Κώστας

        3. ψύχραιμος διαλεκτικός

          πιστεύω πως θα αποδειχθεί όντως φλυαρία για ένα ασήμαντο κείμενο, μόνο όταν διαπιστώσουμε ότι σταμάτησε τόσο ο ανόητος σεχταρισμός, όσο και η μανιακή επιδίωξη της ενότητας για τις εκλογές και στην πράξη τίποτα: μια επιδίωξη που έχει ως φανερό και κρυφό στόχο τις εκλογές, τα ποσοστά και τις κόντρες μεταξύ παραγόντων για μια θέση στον ήλιο των ποσοστών. Και τα δύο έχουν κάνει απίστευτη ζημιά τον λαό μας και την αριστερά.

    1. Κώστας

      Ανώνυμε ευχαρίστως αλλά δεν θα ήταν δυνατόν να έχω τέτοιες άκρες. Και που τον θυμήθηκες, έκανε κάτι ?

      Κώστας

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.