.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μαχητική απεργιακή απάντηση χωρίς ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ (Βίντεο)


φωτό: Μιχάλης Μιλτσακάκης

Δυναμική, μαχητική και μαζική ήταν η σημερινή απεργιακή απάντηση των εργαζομένων στο αντιλαϊκό αντεργατικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και ειδικά στη διάταξη που επιχειρεί να αποτρέψει την προκήρυξη απεργιών από πρωτοβάθμια σωματεία. Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων και απέδειξαν ότι μπορεί να οργανωθεί μαζική απεργιακή απάντηση χωρίς τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και τον υποταγμένο συνδικαλισμό.

Η κυβέρνηση, μάλιστα, δε δίστασε να χτυπήσει με ΜΑΤ και χημικά τους διαδηλωτές των πρωτοβάθμιων σωματείων στο Σύνταγμα.

Μαχητική και μαζική ήταν η συγκέντρωση στα Προπύλαια, στις 12 μ.μ., η οποία κατευθύνθηκε, μέσω Σταδίου προς το Σύνταγμα. Στην κεφαλή της πορείας υπήρχε πανό της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων και στην συνέχεια ήταν τα πανό πολλών Σωματείων, σχημάτων και κινήσεων από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ακολουθούσαν μπλοκ πολιτικών οργανώσεων, όπως της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΕΚ, της Λαϊκής Αντίστασης, του Κόκκινου Δικτύου Λαϊκή Ενότητα, της Ροσινάντε, της συνέλευσης αναρχικών για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση κλπ.

Μαζική συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και στην συνέχεια η πορεία ανέβηκε τη Σταδίου και έφτασε στο σύνταγμα. Ενώ το ΠΑΜΕ βρίσκεται στο πλάι και μπροστά στη Βουλή, η πορεία των προπυλαίων φτάνει και παραμένει Όθωνος.

Όταν αποχώρησε το ΠΑΜΕ, μέλη της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων κινήθηκαν προς τα σκαλιά της βουλής για να αναρτήσουν πανό που έγραφε «Κάτω τα ξερά σας από την απεργία – Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων», αλλά ανακόπηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας. Στη συνέχεια και καθώς οι συγκεντρωμένοι δεν αποχωρούσαν, οι αστυνομικές δυνάμεις, ενισχυμένες και από διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους διαλύσουν με κλομπ και ξύλο. Όταν οι διαδηλωτές δεν αποχώρησαν ούτε και τότε, έριξαν χημικά μέσα στον κόσμο!

Η σημερινή απεργία ανέδειξε την δυνατότητα του ταξικού εργατικού κινήματος να ανοίξει έναν διαφορετικό δρόμο για το εργατικό κίνημα. Ένα δρόμο χωρίς τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και τον υποταγμένο συνδικαλισμό, που στο τιμόνι του θα έχει τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις γενικές συνελεύσεις, στις επιτροπές αγώνα και στο ταξικό συντονισμό τους.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στιγμιότυπα από την άνοδο στα σκαλιά της Βουλής μελών της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Ακολουθούν βίντεο με στιγμιότυπα από τη σημερινή απεργιακή διαδήλωση στην Αθήνα.

 

 

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



13 σχόλια στο “Μαχητική απεργιακή απάντηση χωρίς ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ (Βίντεο)

  1. Ανώνυμα

    μαζικη ηταν η συγκεντρωση του παμε, στα πρωτοβαθμια ηταν τρεις κ ο κουκος

    Reply
    1. ΓΚ1

      Θυμίζετε πια, οπαδούς ομάδων που πλακώνονται σε συνδεσμίτικα φόρουμ για το πόσους κατέβασαν στο τάδε γήπεδο τον τάδε αγώνα. Όσο για την πορεία, 6-7 χιλιάδες οι μεν…2-2.500 οι δε. Δε βλέπω και καμιά τεράστια διαφορά. Και χωρίς να υπάρχει προκηρυγμένη Γενική Απεργία, αλλά κατά τόπους σε σωματεία και ενώσεις, συν ότι δεν υπήρχαν μέσα μεταφοράς. Μια χαρά κόσμος ήταν.

      Reply
      1. Ανώνυμα

        ποιον δουλευετε ρεεεε, καμια πεντακοσαρια κι αν ησασταν, ελεος με το ψεματα σας, ακου 2500

        Reply
    2. μέλος του ΝΑΡ

      Κουϊζ: Γιατί άραγε αυτοί που ΠΑΝΤΑ ανοίγουν κάφρικες συζητήσεις είναι τα μέλη του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ στο διαδίκτυο; Γιατί είναι πάντα οι ίδιοι που αναπαράγουν παιδιάστικες αντιπαραθέσεις την ίδια στιγμή που καταγγέλουν όλους τους άλλους για “παιδικές αρρώστιες”;

      Σοβαρευτείτε φίλοι του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ! αν θέλετε αριθμούς πάρτε τους: Τα μπλοκ του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων είχαν 2.000-2.500 διαδηλωτές από τη μια και τα μπλοκ του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ είχαν 4-5.000 διαδηλωτές.

      Θέλετε και πολιτικό συμπέρασμα; Οκ, είχατε και αυτή την φορά περισσότερο κόσμο! Στα 3.500.000 εκατομμύρια κατοίκων της Αθήνας (και στο κοντά 1.000.000 εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα) εσείς είχατε για μιαν ακόμα φορά 4-5.000 διαδηλωτές και ο Συντονισμός των Πρωτοβάθμιων Σωματείων είχε για άλλη μια φορά 2 με 2.500 διαδηλωτές. Μάααστα! Σοβαρευτείτε

      Reply
        1. θεοδωρος Σαμιωτακης

          Μικρές για την περίσταση ήταν οι συγκεντρώσεις όλων.Το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορεί κανείς να εμπνεύση κ να βγάλει στον δρόμο κινηματικό κόσμο που αν κ ενάντια στην πολιτική συριζα, δεν κατεβαίνει όπως πριν το 2015.Αρα τι μένει; Οτι ξεραμε ανεκαθεν.Οι ίδιοι κ οι ίδιοι να τσακώνονται γοα τα ίδια κ τα ίδια… κ πάλι καλά που υπάρχουν κ αυτοι κ σώζουν τα προσχήματα

      1. Ανώνυμα

        Η συγκεντρωσεις σας ειναι τραγικες, δεν είναι απλά μικρες, δεν ήσασταν πάνω από 500 άτομα, και πολλά λέω, που να χτυπιέσαι κάτω, μας έχετε φλομώσει στο ψέμα, γιατί οι φωτογραφίες που βάζετε είναι ολες κοντινες

        Reply
        1. ΓΚ1

          Τραγικός είσαι φίλε εσύ και παίζεις το παιχνίδι του τΣΥΡΙΖΑ και των παπαγάλων του. Σωματεία (ΠΕΝΕΝ,ΣΜΤ,ΕΛΜΕ,ΣΣΜ), εργατικές κινήσεις και συλλογικότητες,συνελεύσεις γειτονιών και δεκάδες οργανώσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΕΕΚ,ΟΚΔΕ,ΚΚΕμλ,ΛΑΕ,ΟΡΜΑ,Ροσινάντε,Ταξική αντεπίθεση κλπ). Αφήστε το πληκτρολόγιο σε λίγο θα σπάσει από το πολύ πάτημα και ο καναπές σας θα βουλιάξει…

        2. Ανώνυμα

          δεκαδες οργανωσεις με δεκα ατομα η καθεμια= καμια πεντακοσαρια, σταματηστε να βαζετε αριθμους που πλησιαζουν τον κοσμο που κατεβαινει με το ΠΑΜΕ γιατι ειναι γελοιο για οσους εχουν εικονα για το τι γινεται στο δρομο, ελεος πια, μην ανησυχειτε περναει κριση ο οπυρτουνισμος κινηματικα και δεν μπορει να μαζεψει κοσμο αλλα θα σας ξαναχρειαστει το συστημα καποια στιγμη και στο δρομο για να θολωσετε τα νερα και θας σας ξαναφουσκωσει λιγακι

      2. Ανώνυμα

        Δε σκόπευα να μπω σε αριθμολαγνική κουβέντα, αλλά έλεος ρε παιδιά, τέτοιους αριθμούς ούτε η αστυνομία δε δίνει! Ακου εκεί 4-5 χιλιάδες το ΠΑΜΕ… μόνο στα όνειρα του Τσίπρα- όσο για το “πολιτικό” συμπέρασμα, κι αυτό βγαλμένο απ’ τους ενδόμυχους πόθους της κυβέρνησης και των αφεντικών: “τι είναι μερικές χιλιάδες στα 3.500.000 κατοίκων της Αθήνας; σταγόνα στον ωκεανό, οπότε καθήστε στ’ αυγά σας, ο κόσμος είναι με την κυβέρνηση ή έστω δείχνει ανοχή”.
        Αλήθεια; Και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και σε κάθε άλλη λαμπρή στιγμή του κινήματος μόλις “μερικές χιλιάδες” δεν έβγαιναν μπροστά; Ξεκόλλα λοιπόν με τους αριθμούς και με την εμμονή να δείχνεις να “πλησιάζετε” σε επιρροή τις ταξικές δυνάμεις (το κάνεις σε κάθε συγκέντρωση/κινητοποίηση που συμμετέχουν και οι δυνάμεις του εξωκοινοβουλίου)- το ξέρω πόσο το θες αλλά δε λύνεται έτσι…!

        Reply
        1. ΓΚ1

          Την “αριθμολαγνική” όπως σωστά λες κουβέντα, την ανοίγουν σχεδόν πάντα μετά από κάποια κινητοποίηση κυρίως οι φίλοι του ΚΚΕ, χρησιμοποιώντας ενίοτε και απολίτικες ειρωνικές εκφράσεις.
          Αν αναφέρεσαι σε εμένα, εγώ έγραψα για 6-7 χιλιάδες στο ΠΑΜΕ (οποιοσδήποτε παραπάνω αριθμός θα ήταν υπερβολικός) κι όχι “4-5.000”.
          Τώρα ποιος έχει εμμονή να πλησιάζει ταξικές δυνάμεις δε βλέπω κάτι τέτοιο. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πορεύεται με τα σωματεία όπως ΠΕΝΕΝ, ΣΜΤ, ΣΣΜ, ΕΛΜΕ,ΣΕΛΜΑ και με εργατικές συλλογικότητες και λοιπές οργανώσεις. Με αυτούς θέλει, με αυτούς μπορεί και απευθύνεται. Όλα τα άλλα είναι περιττά.

        2. Κώστας

          Όλα καλά λοιπόν, οι κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο είναι επιπέδου εξέγερσης άρα δεν θα περάσει, τέλεια

          Περιμένουμε την γραμμή του ΚΚΕ για το πως θα κλιμακωθεί η εξέγερση γιατί, ο Χριστός και η μάνα του, τέτοιο επαναστατικό κόμμα δεν θα ρίξει γραμμή εξαργύρωσης στην κάλπη της νικηφόρας εξέγερσης αλλά θα βάλει κλιμάκωση.

          Κώστας

  2. Left G700

    Θυμίζετε πια, οπαδούς ομάδων που πλακώνονται σε συνδεσμίτικα φόρουμ για το πόσους κατέβασαν στο τάδε γήπεδο τον τάδε αγώνα.

    Douze points!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.