.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η λοιμωξιολόγος Όλγα Κοσμοπούλου σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας


 

Διαβάσαμε και αναδημοσιεύουμε τη γνώμη της Όλγας Κοσμοπούλου , λοιμωξιολόγου στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας!

Η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν είναι για καλό. Και δεν είναι για τον περιορισμό της επιδημίας. Αν ήθελαν να περιορίσουν την επιδημία θα έβρισκαν τρόπο να κάνουν εκτεταμένους ελέγχους και να υλοποιήσουν όσα ζητάει η ΟΕΝΓΕ. Το πρώτο τουλάχιστον, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Έλεος! Ούτως ή άλλως, η τυφλή καραντίνα και η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας δεν είναι επιστημονικά απαραίτητα μέτρα (θα μπορούσε να είναι στοχευμένη καραντίνα είτε για τις ευπαθείς ομάδες είτε για βεβαιωμένες περιπτώσεις μετά από ελέγχους), ειδικά όταν ο πληθυσμός, στην μεγάλη του πλειοψηφία υπακούει ως τώρα στα μέτρα. Είτε η κυβέρνηση το κάνει επειδή βρίσκεται σε πανικό, είτε επειδή με την αφορμή επενδύει στο μέλλον, η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι μια πραγματικά επικίνδυνη εξέλιξη. Πόσω μάλλον, όταν πλήθος εργαζομένων δεν έχει σταματήσει να εργάζεται. Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Ανάρτηση της Όλγας Κοσμοπούλου στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 84.62% ( 13
Συμμετοχές )



42 σχόλια στο “Η λοιμωξιολόγος Όλγα Κοσμοπούλου σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας

  1. Left G700

    Αντιγράφω (προσυπογράφοντας) από προχθεσινό σχόλιο του Κώστα (20/03/2020 at 13:13):

    Μιλάω για το καταπιεσμένο, και οριακά ρητά ειπωμένο “ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ”. Που δέχτηκε βαριές πολιτικές ήττες εντός αριστεράς και υποχώρησε αλλά υποβόσκει. Ξεκάθαρα υποβοσκει σε σχόλια εδώ μέσα αλλά και σε άρθρα στελεχών. Το ότι υποβόσκει έχει πολιτικές συνέπειες. Ακόμα και αν δεν γίνεται εντελώς δημόσιο και η ζημιά περιορίζεται μας απονεκρώνει από ανθρώπους και τις δεξιότητες τους που πρέπει να εκπονήσουν μια ορθή πολιτική γραμμή, δηλ ανάλυση και πρακτική.

    Reply
  2. San Rocco

    Ο ίδιος ο παγκόσμιος οργανισμος υγείας βγήκε κ είπε ότι η γενική καραντίνα δεν είναι λύση απέναντι στον κοροναιο, αλλά ο λεφτ, όχι, θέλει γενική καραντίνα. Στα παπάρια του οι απολύσεις εργαζομένων κ η απαγόρευση στα εργατικά σωματεία να δρασουν.

    Reply
    1. Left G700

      San Rocco, πάντα επιπόλαιος και προχειρολόγος. Τώρα και ψευδολόγος:

      Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020,

      ΠΟΥ Ευρώπης: Διπλασιάστε τα μέτρα – Αβέβαιη η ανοσία μετά την ανάρρωση

      Διπλάσιες και τριπλάσιες πρέπει να είναι οι προσπάθειες στην Ευρώπη για περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού, δεδομένης της εξάπλωσής του στη γηραιά ήπειρο. Την ίδια στιγμη στην Ελλάδα οι αρχές κρούουν εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας εφαρμογή των μέτρων από του πολίτες με το βλέμμα στραμμένο στα αγνώστου προελεύσεως κρούσματα που φτάνουν τα 60

      Πολύ περισσότερο δε, τη στιγμή που δεν είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθεί η “ανοσία αγέλης”, αφού πρόκειται για νέο ιό. Αυτό σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε αν όσοι ξεπερνούν τη νόσο έχουν ανοσία τελικά, και αν την αποκτούν, δεν ξέρουμε για πόσο χρονικό διάστημα. (σ.σ. η ανοσία αγέλης επιτυγχάνεται με εμβολιασμό ή νόσηση τουλάχιστον του 60% του πληθυσμού).

      Στη διαπίστωση αυτή κατέληξαν οι επιτελείς του ΠΟΥ Ευρώπης στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χθες.

      Ο νέος διευθυντής της περιφέρειας Ευρώπης, δρ Χανς Κλούγκε υπογράμμισε ότι είτε τα μέτρα κάθε κράτους έχουν ληφθεί έγκαιρα, είτε καθυστερημένα, εκείνο που έχει σημασία είναι ο περιορισμός διασποράς και όπως έχει διαπιστωθεί από τις δράσεις πολλών ασιατικών χωρών, αυτό που έχει σημασία είναι ο συντονισμός κυβερνήσεων και κοινωνικών για τον περιορισμό τόσο στα νοσοκομεία όσο και στην κοινότητα.

      Το κοινό στοιχείο για τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να είναι η αλληλεγγύη, η οποία θα φανεί με τα μέτρα περιορισμού, τα οποία όμως πρέπει να είναι εξατομικευμένα, ανάλογα με την ιδιαιτερότητα της κάθε χώρας και της κατάστασης στο εσωτερικό της. Τα μέτρα θα πρέπει να προστατεύουν τον πληθυσμό, λαμβάνοντας υπόψιν και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

      ΠΗΓΗ: https://www.liberal.gr/news/diplasiaste-ta-metra-abebaii-i-anosia-meta-tin-anarrosi/292386

      ΥΓ Και πάντα κουτοπόνηρος: το σχόλιο που πόσταρα έχει “μπαμπα” τον Κώστα, εγώ είμαι απλώς τής προσκολλήσεως. Παρ’ όλα αυτά, αναφέρεσαι μόνο σε μένα. Ξέρεις κάτι; Φαίνεται!

      Reply
      1. San Rocco

        Λεφτ ο που είπε ότι η γενική καραντίνα δεν είναι η αποτελεσματική λύση. Πρέπει να εντοπίζονται τα κρούσματα θέλει στοχευμένες δράσεις, ελέγχους τεστ στον πληθυσμο από δημόσιο σύστημα υγείας. Αλλά εσύ την βιόλα σου ψεματουκλη. Έλα, βγάλε και την Όλγα Κοσμοπούλου άσχετη

        https://www-flash-gr.cdn.ampproject.org/v/s/www.flash.gr/world/1578478/koronoios-poy-den-leitoyrgei-i-karantina-prepei-na-entopizontai-ta-kroysmata/AMP?amp_js_v=a3&amp_gsa=1&usqp=mq331AQFKAGwASA%3D#aoh=15849341061292&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&amp_tf=%CE%91%CF%80%CF%8C%20%251%24s&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.flash.gr%2Fworld%2F1578478%2Fkoronoios-poy-den-leitoyrgei-i-karantina-prepei-na-entopizontai-ta-kroysmata%2FAMP%23aoh%3D15849341061292%26referrer%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.google.com%26amp_tf%3D%25CE%2591%25CF%2580%25CF%258C%2520%25251%2524s

        Reply
      2. San Rocco

        Όσον αφορά τον Κώστα, τον σέβομαι γιατί κ όταν διαφωνούμε, είναι κύριος κ σύντροφος και στην διαφωνία . Σε αντίθεση με σένα.

        Reply
      3. Ανωνύμως

        Σταμάτα πια να διαστρεβλώνεις απόψεις και να βάζεις λόγια στο στόμα άλλων!

        1) Η σ. Κοσμοπούλου δεν λέει “σπάστε την καραντίνα” λέει ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι τρομαχτικό μέτρο και γίνεται γιατί η κυβέρνηση θέλει να ενοχοποιήσει το λαό για ότι επακολουθήσει και να κρύψει τις ευθύνες της για το ότι έχει αφήσει (αυτή και όλες οι προηγούμενες) γυμνό το ΕΣΥ, χωρίς προσωπικό και με το 1/3 κρεβατιών ΜΕΘ από ότι χρειάζεται (χωρίς να υπολογίζουμε τις ΜΑΦ. Συγκριτικά στη Γερμανία με τα χιλιάδες κρούσματα και τη θνησιμότητα του 0.7%, έχουν 5/3 κρεβατιών ΜΕΘ από τα πρότυπα του ΠΟΕ.

        2) Διάβασε ξανά το άρθρο του liberal.gr που ποστάρεις (δεν μπήκες καν στον κόπο να βρεις την ανακοίνωση του ΠΟΕ) και πες μου που ακριβώς ΠΟΕ μιλάει για απαγόρευση κυκλοφορίας ώστε να χαρακτηρίζεις κάποιον ψευδολόγο με βάση αυτό.

        3) Απαγόρευση κυκλοφορίας στο δρόμο αλλά κανένας έλεγχος στα εργασιακά κάτεργα που δεν μπαίνουν τηλεοπτικές κάμερες… (λέγε με Bergamo…)

        Και ίσως άσχετο με την απάντηση, αλλά δεν αντέχω άλλο να μην το γράψω:

        Καμπάνια “μένουμε σπίτι” με σήμα δυόροφη μονοκατοικία με 4 δέντρα. Το μήνυμα είναι σαφές για το ποιος λογίζεται άνθρωπος και τι έχουν στο μυαλό τους όταν παίρνουν μέτρα.

        Άρα. Μένουμε ενεργοί. Διεκδικούμε άμεσα ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ και προστασία της εργασίας και των εργαζομένων. Εκδηλώνουμε έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη σε όσους έχουν μεγαλύτερες ανάγκες (οικονομικές, σωματικής υγείας, ψυχικής υγείας κ.α). Αντιπαλεύουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία (με διαφορετικούς ίσους τρόπους). Δεν μασάμε στη ιδεολογική χειραγώγηση της κυβέρνησης και των παπαγάλων της. Δεν διασπείρουμε τον ιό με με αντικοινωνικές συμπεριφορές και στιγματίζουμε ως #1 αντικοινωνική συμπεριφορά την εργοδοσία που συγκεντρώνει εργαζομένους χωρίς ουσιαστικά μέσα προστασίας.

        Την καραντίνα να την σπάσουμε αλλά -για την ώρα- μόνο γύρω από τα μυαλά μας. Να συνεχίσουμε την ταξική πάλη, προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες της πανδημίας και να την κλιμακώσουμε αμέσως μετά για να μην τους επιτρέψουμε να κάνουν ξανά “την κρίση ευκαιρία”.

        Reply
        1. Left G700

          Κύριε Ανωνύμως, τις κατηγορίες τις έχεις εύκολες, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία που καταθέτεις, δεν θα τα δεχόταν ούτε ο εισαγγελέας τής έδρας!

          1) Ποιος σου είπε ότι το αρχικό σχόλιο του Κώστα που αναπαρήγαγα εγώ ισχυρίζεται ότι κάποιοι από τους συντρόφους και συντρόφισσές σου, επομένως και η «σ. Κοσμοπούλου», λένε «σπάστε την καραντίνα»;;; Για ξαναδιάβασε πιο προσεκτικά:

          «Μιλάω για το καταπιεσμένο, και οριακά ρητά ειπωμένο “ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ”. Που δέχτηκε βαριές πολιτικές ήττες εντός αριστεράς και υποχώρησε αλλά υποβόσκει. Ξεκάθαρα υποβοσκει σε σχόλια εδώ μέσα αλλά και σε άρθρα στελεχών.»

          Να προσθέσω εγώ σ’ αυτό το υποβόσκει που γράφει ο Κώστας, για να στο κάνω πιο λιανά; Καλλιεργείται η ιδέα, υποβάλλεται, ενθαρρύνεται. Και να προσθέσω και κάτι ακόμα, για να μη νομίζεις ότι μιλάς σε κανένα παιδάκι που φοράει ακόμα κοντά παντελονάκι; Κι εσύ, την ίδια ιδέα καλλιεργείς, υποβάλλεις κι ενθαρρύνεις όταν γράφεις στο τέλος (φαντάζομαι με επαναστατικό ενθουσιασμό…):

          «Την καραντίνα να την σπάσουμε αλλά -για την ώρα- μόνο γύρω από τα μυαλά μας.»

          2) Φυσικά, δεν μιλάει ο ΠΟΥ για κανέναν Γιάννη. Μιλάει «απλώς» για έναν …Γιαννάκη! («περιορισμός διασποράς» με παράδειγμα «δράσεις πολλών ασιατικών χωρών» –εκεί που δεν επιτρεπόταν ούτε στις γάτες να ξεμυτίσουν από τα σπίτια και τα έκαναν πάνω στο χαλί και μετά τα έθαβαν κάτω από το χαλί!).

          3) Δεν ήταν το θέμα μου «τι κάνουμε με την παραγωγής τα κλείνουμε όλα;». Όπως δεν ήταν και το θέμα τής Κοσμοπούλου. Περιορίστηκε απλώς σε μια αναφορά («[…] η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι μια πραγματικά επικίνδυνη εξέλιξη. Πόσω μάλλον, όταν πλήθος εργαζομένων δεν έχει σταματήσει να εργάζεται.»). Θέση, όμως, στο ερώτημα «τι κάνουμε με την παραγωγή;» δεν πήρε!

          Τέλος, κάτι που δεν αντέχω να μη γράψω ούτε εγώ, βλέποντας το σχόλιό σου για το σήμα τής καμπάνιας «μένουμε σπίτι»:

          Αυτό είναι ζήτημα προπαγανδιστικής πολιτικής επικοινωνίας. Δεν ξέρεις από προπαγανδιστική πολιτική επικοινωνία. Όπως δεν ξέρεις και από πολιτική. Αν δεν κατέχεις το γενικό, πώς να γνωρίζεις το ειδικό;

        2. kokkiniotis

          Γράφεις: “Δεν ξέρεις από προπαγανδιστική πολιτική επικοινωνία. Όπως δεν ξέρεις και από πολιτική. Αν δεν κατέχεις το γενικό, πώς να γνωρίζεις το ειδικό;”
          Δεν μας ενδιαφέρει εδώ η άποψή σου για τις γνώσεις του συνομιλητή σου, τις οποίες ούτως ή άλλως δε γνωρίζεις. Αν μπορείς, γράφε μόνο για απόψεις χωρίς να προσβάλλεις άλλους.

        3. Left G700

          Φίλε kokkiniotis, στη διαπαλη ιδεών εντός τής Αριστεράς, υπάρχει και πριν ακόμα κι από την εποχή τού Κομμουνιστικού Μανιφέστου (θυμίζω: Η αθλιότητα της φιλοσοφίας –1847) και η εκδοχή τής πολεμικής αντιπαράθεσης. Η εκδοχή αυτή εμφανίζεται συχνά εδώ σε σχόλια και όχι μόνο από εμένα (αν και όχι με τη δική μου κομψότητα, τις περισσότερες φορές). Δεν είναι έγκλημα.

        4. ΑΩ

          Σε όσα συστηματικά και καθημερινά γράφεις δεν υπάρχει καμιά “εκδοχή τής πολεμικής αντιπαράθεσης”.
          Μόνο λασπολογία, λαθροχειρία και προσωπική στοχοποίηση και συκοφαντία.
          Εξάλλου δεν έχεις άποψη, απλά απαξιώνεις όσους παίρνουν την ευθύνη των λόγων τους.
          Δεν είναι τυχαίο ότι το μπλογκ σου είναι σε εγκατάληψη. Απόλυτο κενό. Αντ’ αυτού ελεεινά σχόλια. Ο κόσμος καίγεται και συ να πουλάς την περσόνα σου για έξυπνο

        5. Left G700

          ΑΩ μου, λυπάμαι: δεν με εμπνέεις ούτε για καβγά με την πιο απολίτικη έννοια της λέξης. Δοκίμασε με άλλον.

        6. ΑΩ

          Δεν υπάρχει λόγος για άλλον.
          Κανείς άλλος δεν επιφυλάσσει τον εαυτό του το ρόλο του Φωτεινού Παντογνώστη με σχόλια στην Παντιέρα. Με ειδίκευση μάλιστα στην απαξίωσή της και μαζί όσων γράφουν σε αυτή.

    2. Κώστας

      Λεφτ και San Rocco ψυχραιμία

      Ο ΠΟΥ Λεφτ λέει πως βασικό μέτρο αποτροπής της διασποράς είναι τα τεστ, τα πολλά μαζικά τεστ εώς και στον ασυμπτωματικό πληθυσμό. Όταν λοιπόν λέει “διπλασιάστε” δικαιούμαστε να πούμε πως δεν εννοεί διπλασιάστε μόνο την καταστολή. Δεν νομιζω βέβαια να λέει ούτε πως μέτρα καταστολής δεν κάνουν κάτι ή κάνουν κακό.

      Τι να πω εγώ στην θεία μου στο χωριό, 77 ετών, που μου λέει στο τηλ “Παιδάκι μου, σαν δεκαπενταύγουστος είναι”. Και δεν είναι … ρεπόρτερ να λέει χαμός στην Χαλκιδική και στην παραλία να μην υπάρχει άνθρωπος, το λέει γιατί το βλέπει και φοβάται. Ούτε έτυχε μόνο σε αυτό το χωριό. Και καλά κάνει και φοβάται. Γιατι η μεταδοτικότητα του ιού είναι τεράστια, γιατί είναι ευπαθής ομάδα, γιατί η κυβέρνηση δεν τηρεί τις οδηγίες του ΠΟΥ, δεν στηρίζει το ΕΣΥ, δεν παρεμβαίνει με “πολεμικού” τύπου μέτρα στην παραγωγή. Αλλά έχει δίκιο πως την στοχοποιεί και ο φιλελεύθερος ωχαδερφισμός των λίγων όπως την απείλησε και ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός. Τα κανάλια δεν της λένε πως το σύστημα τον καλλιέργησε τον φιλελευθερο ωχαδερφισμό και πως δεν είναι ο μοναδικός κίνδυνος, ούτε καν ο μεγαλύτερος. Αλλά δεν της λένε ψέματα πως είναι κίνδυνος

      Κατά τα λοιπά, σε ότι αφορά την συμπεριφορά στα αστικά κέντρα, σχετικά καλά τα έχει πάει ο κόσμος στην τήρηση της αυτοπειθαρχίας, και χωρίς τα νέα μέτρα. Το δε μέτρο που πάρθηκε είναι ακραίο από άποψη δημοκρατικών δικαιωμάτων. Είναι όμως ορθάνοιχτη η συζήτηση για το αν μπορεί αντιδημοκρατικά μέτρα να έχουν δημοκρατική νομιμοποίηση. Βασικά δεν είναι ορθάνοιχτη, είναι κοινή νομική παραδοχή και πολιτική παραδοχή και της Αριστεράς πως μπορεί. Αυτό, το αν δηλ η Αριστερά θα αναγνωρίσει ως (οριακά και υπό συνεχή κρίση) δημοκρατικά κάποια μη δημοκρατικά μέτρα εξαρτάται από πολλά. Από το μέγεθος της απειλής (το κοκτέιλ πανδημίας που έτσι κι αλλιώς είναι καπιταλιστικό φρούτο και όχι από τον Θεόο-στάσης του κράτους σήμερα) και τελικά από τον συσχετισμό δυνάμεων που το μέγεθος της απειλής επικαθορίζει. Εγώ δεν εκτιμάω πως υπάρχουν δυνατότητες δημο-κρατικής κινηματικής αμφισβήτησης του μέτρου με όρους που να μην θίγουν την δημόσια υγεία. Δεν αποκλείεται να υπήρχαν τέτοιες δυνατότητες το κίνημα και η Αριστερά να σπάσουν τις απαγορεύσεις χωρίς να ενισχύσουν τον φιλελευθερο ατομισμό και επιβάλλοντας πραγματικά μέτρα για την δημόσια υγεία, αλλά δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχουν τουλάχιστον καθολικά, εγώ δεν το αποκλείω σε χώρους εργασίας να γίνουν κινήσεις και να πρέπει να γίνουν, σε κατεύθυνση πάντα ενίσχυσης της Φυσικής Αποστασιοποίησης με προστασία των εργαζομένων. Σίγουρα πρέπει βασικά, δεν το ξέρω αν θα γίνει δυνατό να γίνουν με όρους δημοκρατικής νομιμοποίήσης, το βλέπω το θέμα ούτε ξέρω εγώ τι να γίνει σε κάθε χώρο εργασίας. Ο Μητσοτάκης πάντως γνωρίζοντας πως δεν υπάρχουν καθολικές δυνατότητες αμφισβήτησης των μέτρων θέλει, πλάι στην βασική του πολιτική που είναι να ρίξει την ευθύνη στους νεκρούς, να βρει και πολιτικούς χώρους που θα τους ρίξει την ευθύνη. Το μέτρο έχει και μια διάσταση προβοκάτσιας απέναντι στο κίνημα και την αριστερά.

      Και να μην ξεχνάμε πως το κράτος και το κεφάλαιο θέλουν πελάτες στον δρόμο να ψωνίζουν, ιδανικά για το κράτος και το κεφάλαιο με δανεικά, στην εποχή της ανάπτυξης και εκκαθάριση παραγωγικών συντελεστών στην εποχή της κρίσης αλλά πάλι με κάποιους όρους ομαλότητας του κοινωνικού-αγοραίου μεταβολισμού. Η ονείρωξη του συστήματος είναι το “Θα πεθάνετε” του Μπόρις Τζόνσον. Το ότι έχουμε μια κυβέρνηση που ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ σχεδόν βγάζει τις πορείες και τον συνδικαλισμό εκτός νόμου από την άλλη, διαβάζεται από 2 μεριές. Η πανδημία είναι αφορμή αντιδημοκρατικής ροπής, δευτερευόντως όμως. Και υπό συνεχή κρίση εννοείται για την ένταση των μέτρων και την διάρκεια και την κρίσιμη έννοια της αναλογικότητας.

      Σεντονάκι γιατί προσπάθησα να “βγάλω γραμμή” ενώ έγραφα,γιατί είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και η κατάσταση μας υπερβαίνει. Δηλώνω χαωμένος. Το έγραψα και σε άλλο σεντονάκι, αυτό πρέπει να είναι το πρώτο που θα λέει ένα κείμενο της αριστεράς για αυτά που ζούμε, ότι η κατάσταση μας υπερβαίνει.

      Καλή δύναμη σε όλες και όλους

      Κώστας

      Reply
      1. Left G700

        Κώστα, θα σχολιάσω αργότερα. Ξεκίνησα να το κάνω τώρα, αλλά μόλις είδα τον κ. Ανωνύμως παραπάνω και μου πάτησε τον κάλο (“Σταμάτα πια να διαστρεβλώνεις απόψεις και να βάζεις λόγια στο στόμα άλλων!”). Μοιραία, τον βάζω σε προτεραιότητα (sorry κιόλας :-) ).

        Reply
        1. Σ.Τ.

          Στο σχόλιο σου 23/3/2020 ώρα 12:11 παράγραφος τεσσερα, σειρά ένια δέκα γράφεις :
          Εγώ δεν εκτιμω πως υπάρχουν δυνατότητες κινηματικής αμφισβήτησης του μέτρου με όρους που να μην θιγούν τη δημόσια υγεία.
          Πιο πάνω λες ότι είναι κοινή παραδοχή στην αριστερά ότι μέτρα αντιδημοκρατικα όπως αυτό, έχουν δημοκρατική νομιμοποίηση….απλά το είπες με δύο βδομάδες καθυστέρηση.

          Εγώ το είχα πει ξεκάθαρα και δεν είμαι ούτε γιατρός ούτε επιδημιολόγος.

          Απλά δεν πίστεψα ούτε στιγμή τα coaxes ότι η επιδημία είναι ‘κολπο’, ανύπαρκτη κτλ κτλ που διακινούνταν (και) στην αριστερά από περιπτώσεις όπως San rocco χωρις δόλο πιστεύω, αλλά η ζημιά μπορεί και να γίνεται η να έγινε, θα το δούμε εν καιρώ….

        2. Σ.Τ.

          Το παραπάνω φυσικά είναι απάντηση στον Κώστα και μπήκε εδώ εκ παραδρομής.

        3. San Rocco

          σ.τ. είναι ΤΟΣΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ η σκέψη σου, που πραγματικά πιστεύω ότι λές ψέματα ΧΩΡΙΣ να το καταλαβαίνεις. τόσο ζυμωμένος είσαι με σκοταδιστικές παπαριές. Για πε μου λοιπόν ρε σουτου, που ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ;;;

          Πες ρε απατεώνα! Αλλά ΔΕΝ θια πεις γιατί ΔΕΝ θα βρεις! Διότι αυτό που είπα είναι ότι, τα κράτη και το κεφάλαιο, ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ τα πάντα και την επιδημία αυτή, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ της εκπαίδευση των ανθρώπων και συνολικά λαού/εργατικής τάξης, στην καθημερινότητα του φόβου, της υποταγής, της ανάδειξης της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και του κράτους σε πατερούλη. Διότι ΕΜΕΙΣ για εσένα δεν ξέρω, ΤΗΡΟΥΜΕ τις υποδείξεις των συντρόφων γιατρών, οι οποιοι ταυτοχρονα στο κείμενο τους, ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ και την πλευρά προώθησης ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ της επιδημίας, ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

          Εσύ σουτου έχεις εικονίτσα του Κούλη πάνω απο το κρεβάτι σου έτσι;

        4. San Rocco

          Ελα σουτου, πες μου: Τα παππούδια φταίνε για την ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ τραγωδία και όχι η κυβέρνηση που συνειδητά διέλυσε το δημόσιο συστημα υγείας για να ικανοποιήσει το ελληνικό και ξένο κεφάλαιο έτσι;

          Ελα Τσιόδρα, βγες μέσα από τον σουτου, μην κρύβεσαι

        5. Σ.Τ.

          Θερμή παράκληση, μην διαστευλωνετε σαφείς και ξεκάθαρες απόψεις. Δεν σας τιμά.

      2. Κώστας

        Μια συμπλήρωση στο σεντονάκι μου.

        Εκτός από τις αναγκαίες κινήσεις του εργατικού κινήματος στην κατεύθυνση ενίσχυσης της φυσικής αποστασιοποίησης με προστασία των εργαζομένων καθώς και της ενίσχυσης του συστήματος υγείας πρέπει να παλευτεί και η μάχη της αλληλεγγύης στις γειτονιες.

        Κώστας

        Reply
      3. Κωστας

        Πες μου αναλυτικα βρε ΣΤ για ποια δικαιωση σου θριαμβολογεις να σε χειροκροτησω και γω.

        Κωστας

        Reply
        1. Σ.Τ.

          Η αριστερά δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα μέτρα, χωρίς να θέσει την δημόσια υγεία σε κίνδυνο. Το’γραψες; Το γράψεις!!

        2. Κώστας

          ΣΤ όχι, δεν το έγραψα.. Το πρόσφατο σεντονάκι μου το ξεκαθαρίζει αν και ήταν καθαρό και στο χτεσινό σεντονάκι

          Κώστας

        3. Κώστας

          ΣΤ

          Μάθετε μωρέ που να απαντάτε για να μην γίνεται χάος στα σχόλια. Αν δεν έχει reply βρες το προηγούμενο reply και γράφτο σε ευθεία γραμμή με το σχόλιο στο οποίο θες να απαντήσεις αλλά δεν έχει reply

          Δεν γίνεται και δεν πρέπει μετωπικά και σαν κεντρικό επίδικο λέω. Γιατί με κουράζεις ΣΤ και με αναγκάζεις να φέρομαι σαν να είμαι το κέντρο του κόσμου και να σπαμάρω τους συντρόφους ?

          Κώστας

        4. Σ.Τ.

          Κώστα με τις υπεραναλυσεις το έχεις κάνει ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΠΙΔΙΚΟ ενώ δεν ήταν.

          Το ζήτημα από την αρχή ήταν ΟΧΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΌ ΜΕΤΡΟ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ Αναδείξουμε τις ανάγκες ενός κοινωνικοποιημένη συστήματος υγείας πάνω από τα κέρδη. Αυτά λέγαμε τότε αλλά που εσείς.

      4. Left G700

        ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

        Κώστα, λες ψυχραιμία. Εντάξει, σωστό είναι. Αλλά κάθε άνθρωπος έχει και τα όριά του. Ε, ώρες-ώρες με υπερβαίνει εντελώς αυτό το κομματιλίκι που έχει τσακίσει όλη την Αριστερά (όλη κι όλη, εγώ, εσύ, η γάτα μου, τρεις εμείς, άντε κι ένας κούκος!). Αφού την έχεις μυριστεί τη δουλειά, κι από τους πρώτους μάλιστα, δεν την έχεις μυριστεί; Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με πρώτο και καλύτερο το ΝΑΡ, από κοντά και οι συνήθεις ύποπτοι «ανέντακτοι» τροτσκιστές, το μεγαλύτερο τμήμα τού εξωκοινοβούλιου δηλαδή, όλοι αυτοί (οι πέντε-δέκα των ηγεσιών τους για να τα λέμε όλα) έχουν αποφασίσει να παίξουν το χαρτί τών «δημοκρατικών ελευθεριών», της «κοινωνικής μηχανικής» για το μασάζ τής κοινωνίας ώστε «να δεχθεί με χειροκροτήματα τον εκφασισμό» της, τις εμμονές τού Αγκάμπεν που αρχίζει και το χάνει –σκέψου ότι ο Μαυροειδής τσιτάρει Αγκάμπεν, αλλά δεν τον θυμάμαι μια (1!) φορά να έχει τσιτάρει Λένιν!–, και όλα αυτά τα γνωστά και ορέα. Και νομίζουν ότι το χαρτί αυτό είναι …Άσσος κούπα. Ούτε πενταράκι μπαστούνι δεν είναι! Αρκεί και μόνο να θυμίσει κάποιος ξύπνιος δεξιός ότι η Βενεζουέλα έχει μπει σε πανεθνική καραντίνα (με διάγγελμα Μαδούρο παρακαλώ!) από την περασμένη Τρίτη με μόλις …33 θύματα, για να στείλει όλο το εξωκοινοβούλιο αδιάβαστο! Τι να λέμε τώρα. Είναι τυχαίο που ο Μεγάλος μίλησε για παιδική ασθένεια; Δεν νομίζω.

        Σχετικά με ΠΟΥ και τα λοιπά. Κοίτα, προφανώς και ο ΠΟΥ, αν δεν ήθελε να αυτοεξευτελειστεί, δεν θα έβγαινε ποτέ να πει «παίδες, το φάρμακο είναι η καραντίνα»! Μιλάμε για γιατρούς και ειδικούς τής υγείας. Είναι σαν να έλεγαν «η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, τώρα όλα είναι στο χέρι τού Θεού τών …μπάτσων»! Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Και καλώς δεν γίνονται. Γιατί η καραντίνα, για να καταφύγω σε μια αναλογία από το χώρο τής ιατρικής, μοιάζει με αυτό που θα πει ένας χειρουργός ογκολόγος σε παθολόγους συναδέλφους του: «ρε παιδιά, τι χημειοθεραπείες μού λέτε με καλά ποσοστά επιτυχίας και μαλακίες! αν δεν αφαιρέσω τον έναν πνεύμονα χθες, τον χάσαμε τον ανθρωπάκο!». Μ’ άλλα λόγια, αυτό που έχει επισημανθεί κι από άλλου σχολιαστές: ο ΠΟΥ λέει δεν αρκεί η καραντίνα (ακριβώς όπως συχνά δεν αρκεί η χειρουργική επέμβαση στον καρκινικό όγκο, αλλά πρέπει να συνδυαστεί και με χημειοθεραπεία). Να το στηρίξω αυτό με ένα νούμερο;

        Μιλάει ο ΠΟΥ και λέει «τεστ, τεστ, τεστ». ΟΚ. Η Γερμανία με Εθνικό Σύστημα Υγείας, που κι αυτό μοιάζει με το ποδόσφαιρο που παίζει η Εθνική της (στο τέλος πάντα νικάει), τραβάει τεστ αράδα. Ξέρεις ποιο είναι το μέγιστο capacity; 12.000 την ημέρα. Κάνε μια διαίρεση: 10.500.000 που είμαστε στην Ελλάδα δια 12.000. Ξέρεις τι σου βγάζει; 875 μερούλες ή 2,4 χρόνια! (Για τη Γερμανία σού βγάζει 6.923 ημέρες ή 18,97 χρόνια!!!)

        Κώστα, ένα σού λέω: ο Μεγάλος με έχει τρελάνει στα sms (και μάλιστα με χρέωση του παραλήπτη! –έχει κάτι παλιά ρούβλια, λέει, που δεν του τα παίρνουν). Μου στέλνει πάντα το ίδιο μήνυμα. Αυτό:

        Σύντροφε, δεν ξέρω τι θα κάνεις εσύ, αλλά εμένα να με ξεγράψεις εδώ και τώρα από συνδρομητή του ΠΡΙΝ! Aν έρθει άλλη Δευτέρα πρωί και μου το φέρουν μαζί με το πρωινό μου στο κρεβάτι, και διαβάσω πάλι αυτά τα περί «περιορισμού των ελευθεριών», ενώ εγώ ξελαρυγγιαζόμουνα να φωνάζω «ελευθερία; ναι! αλλά ελευθερία για ποιον;», θα πάθω νέο και ακόμα πιο βαρύ εγκεφαλικό και θα με χάσετε οριστικά!!!

        Reply
        1. Ανώνυμος

          πασόκ vs.ΝΔ = X
          αλλά δε θα ξεχάσουμε αυτά, που ξέραμε

        2. ΑΩ

          καλά κύριε Λεφτ, θα κάνουμε ότι πει ο Μητσοτάκης, αν αυτό σε κάνει πιο γαλήνιο

      5. Κώστας

        Φίλε λεφτ. Τελευταία έχουμε ορισμένες συμφωνίες αλλά δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ με όσα λες. Δεν βλέπω να συμφωνείς με την “ψυχραιμία” την οποία ζητάω η οποία έχει να κάνει με την επίγνωση της ανεπάρκειας μας. Αυτή, με την σειρά της, έχει να κάνει πως πρέπει μια τσακισμένη Αριστερά σε χρόνο dt να φτάσει σε ένα επίπεδο επιστημονικής κατανόησης κάποιων πραγμάτων και να χαράξει μια πολιτική γραμμή. Σεβόμενη την σχετική αυτοτέλεια της επιστήμης αλλά και τον τελικά ταξικό της ρόλο. Εσύ τελικά κάνεις και τα 2 λάθη. Ούτε την αυτοτέλεια της σέβεσαι εφόσον έχεις αυτό το ύφος “έχω 3 Phd στην Επιδημιολογία, τι να μου πει ο ΠΟΥ, γατάκια” αλλά ούτε τον ταξικό της ρόλο αφού καταλήγεις αυθαίρετα στο τι λέει η επιστήμη και μετά λες αυτό θα κάνουμε, τέλος, δεν θα κάνουμε και καμία σπουδαία πολιτική συζήτηση. Κατάφερες δηλ σε ένα σχόλιο να παρουσιάσεις όλα τα λάθη της Αριστεράς προς την Επιστήμη. Υπάρχουν και άλλα λάθη από άλλους, την σχετική Αυτοτέλεια της Επιστήμης σαφώς δεν την σέβεται και η άποψη που θέλει το κεντρικό επίδικο σήμερα την Δημοκρατία. Και αυτό έχει ένα ενδιαφέρον γιατί ιστορικά και διαχρονικά και ιδεολογικά μάλλον είναι με το “η Επιστήμη χρησιμοποιειται Ταξικά” και όχι με το “η Επιστήμη είναι Ταξική”. Αλλά τώρα κάνει ένα άλμα στην υπεραριστερή απόρριψη της Επιστήμης και είναι οι φορείς που λιγότερο η περισσότερο ανοιχτά φλερτάρουν με το “Σπάμε την Άτιμη την Καραντίντα”

        Δεν προκύπτει από κάπου πως έχουμε ένα δίλλημα να απαντήσουμε για το αν ο περιορισμός της επιδημίας περνάει μέσα από την Καραντίνα, ως τέτοια, ως ο πυρήνας του τρόπου περιορισμού. Επίσης είναι μια έννοια που πρέπει να οριστεί γιατί δεν νομίζω πχ ο Μαδούρο να έκλεισε το πετρέλαιο, άρα δεν είναι καραντινα. Αλλά αυτό στο οποίο η επιστημονική κοινότητα έχει καταλήξει και ως τέτοιο δεν είναι ούτε αριστερό ούτε δεξιό, γιατί δεν αφορά αμιγώς τους ανθρώπους αλλά τον “φίλο” μας τον ιό είναι πως έχει μεγάλη μεταδοτικότητα. Άρα πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης. Αυτό γίνεται απομονώντας τους ασυμπτωματικούς ή ήπια νοσούντες από τους υγιείς. Δεν υπάρχει δεύτερη άποψη σε αυτό. Ακόμα είμαστε στο έδαφος σχετικής αυτοτέλειας της Επιστήμης, δεν έχουμε μπει στην Αριστερά/Δεξιά. Εκεί μπαίνουμε όταν πάμε να βρούμε ΠΩΣ θα σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης. Οι απαντήσεις της κυβέρνησης είναι στον πόλο της Δεξιάς δηλ δεν πάνε κόντρα στα νεοφιλελευθερα δόγματα. Πρωτίστως στα δόγματα της Ατομικής Ευθύνης, της όσο γίνεται Ελευθερίας της Αγοράς και του Μονεταρισμού/ Λιτότητας.

        Αν αυτά τα 3 είναι τα αγκωνάρια της κυβέρνησης εμείς πρέπει να πάμε απέναντι. Συλλογική Ευθύνη και μάλιστα ταξικά επιμερισμένη, Πολεμική Οικονομία και … πιο σκληρή καραντίνα από αυτό που έχουμε που δεν είναι καραντίνα αλλά …περιορισμός κυκλοφορίας, Επεκτατικές Πολιτικές, δυστυχώς σε ένα κευνσιανό πλαίσιο Μακροοικονομικής Πολιτικής γιατί τι να πει και η τσακισμένη μας Αριστερά για αύριο το πρωί, δεν την παίρνει να πει και πάρα πολλά. Εκτός από τα 3 αγκωνάρια η κρατική πολιτική έχει και άλλες όψεις άρα και η Αριστερή πρέπει να έχει και σαφώς είναι πρέπει κάπως να δούμε και το θέμα της “αντάρτικου”, και όχι κατά μέτωπο, τύπου αμφισβήτησης από το εργατικό κίνημα και το κίνημα Αλληλεγγύης της διάστασης πειθάρχησης των μέτρων. Αλλά δεν επιτρέπεται το λάθος του να θεωρήσουμε κάτι που το κράτος και το κεφάλαιο το κανουν 100% ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ σαν την ουσία της κίνησης τους. Και χωρίς να είναι καν δεδομένο πως η κυβέρνηση θα ασχοληθεί με το με το αν θα ξαναπάει η ΟΕΝΓΕ στο Υπουργείο ή πως θα πάει να καταστείλει κινήσεις Αλληλεγγύης, που νομίζω προβλέπονται και στα μέτρα, ή ότι θα ασχοληθεί με μια αντιπροσωπεία εργαζομένων call centers. Βέβαια μπορεί τέτοιες κινήσεις να έρθουν αντιμέτωπες με τον χουλιγκανισμό των μπάτσων και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Συγκεντρώσεις και Πορείες δυστυχώς δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κάνουμε και είμαστε κάπου εκεί νομίζω ως Αριστερά, στην ανάγκη να απαντάμε στα 3 αγκωνάρια με Λόγο και Πρακτική και στην δευτερεύουσα όψη.

        Καλή δύναμη σε όλες και όλους

        Κώστας

        Reply
  3. Σ.Τ.

    Ο που σου λέει ότι δεν αρκεί η καραντίνα όπως γίνεται όχι ότι δεν είναι λύση. Χρειάζεται σκληρότερη καραντίνα.

    Η ν.κορεα με τα θύματα να είναι ελαχιστοτατα επέβαλε από νωρίς γενική απαγόρευση. Η ν.κορεα είχε πικρή πείρα από προηγούμενη επιδημια. Χρησιμοποίησε την πείρα αυτή για να επιβάλλει σκληρά μέτρα, επίσης έκανε εκατομμύρια εξετάσεις ταυτοποίησης των φορεων. Κάθε εξέταση κοστιζει 3-4 $, τα οποία οι δυτικές χώρες δεν διαθέτουν!!!!!!!!!

    Τα δυτικά συστήματα υγείας είναι σε πορεία κατάρρευσης λόγω έλλειψης πορων. Λεφτά όμως για επιδοτήσεις σε μικρομεσαίους που γίνονται βίλες και καταθέσεις ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!!

    Η καραντίνα φυσικά δεν είναι λύση, αλλά ελλείψει συστήματος υγείας είναι απαραίτητη!!!

    Η Ιταλία ήταν στις πλάτειες στα gala και στα βουνά για σκι και ιδού το αποτέλεσμα. Η Ιταλία βιώνει το ‘ρητο ‘στερνη μου γνώση να σ’ είχα πρωτα’

    https://www.naftemporiki.gr/story/1571899/koronoios-italia-notia-korea-alloi-arithmoi-alli-taktiki

    Reply
  4. Δ.Κ

    Η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει επικοινωνιακή πολιτική χωρίς ακόμα να έχει λάβει τα μέτρα που απαιτούνται.
    Ενώ απαγορεύει την κυκλοφορία επιτρέπει την λειτουργία διάφορων εργοστασιακών κάτεργων στα οποία δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.Πρόκειται για χώρους υψηλότατου συνωστισμού με μεγάλη επικινδυνότητα διάδοσης του ιού.
    Δεν λαμβάνονται μέτρα αποφασιστικά για την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά μπαλώματα για να μην πληγεί το κεφάλαιο.

    Reply
  5. Left G700

    RUN, COMRADES, RUN! TAKIS MICHAS IS TWO ROWS AHEAD OF YOU!!!

    Ξέρετε τι σημαίνει Μίχας; Τάκη τον λένε κι όλα τα (αριστερά) παιδάκια κλαίνε! Πώς λέμε ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Ε, ακριβώς το αντίθετο!

    Πλην μιας κάποιας αγάπης «προς την ελευθερίαν», για να τα λέμε όλα, στην οποία ψιλοεφάπτονται –αν και μάλλον με στενές επαφές απροσδιόριστου τύπου θα έπρεπε να μιλήσουμε, αν κρίνουμε από το παρακάτω άρθρο τού περί ου ο λόγος:

    Είναι επιστημονική θεωρία το «Μένουμε στο Σπίτι»;
    Γιατί αμφισβητώ την αποτελεσματικότητα των μέτρων

    ΥΓ (ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ) Run, comrades, run. But choose the path you’ll follow carefully!

    Reply
    1. kokkiniotis

      Ρώτησαν τον Μητσοτάκη, τι ώρα είναι;
      -4.20, απάντησε.
      Ρώτησαν ταυτόχρονα και τον Λεφτ, τι ώρα είναι;
      -4.20 απάντησε κι αυτός.
      Συνέχισε τις χυδαίες ταυτίσεις… Ή, για σένα, keep walking…
      Νομίζεις ότι όλες οι ώρες είναι ίδιες για εξυπνάδες;

      Reply
      1. Left G700

        ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

        Φίλε kokkiniotis,

        Καμία ταύτιση δεν κάνω[*]. Πού διέκρινες ταύτιση σε αυτό, λόγου χάρη:

        Ξέρετε τι σημαίνει Μίχας; Τάκη τον λένε κι όλα τα (αριστερά) παιδάκια κλαίνε! Πώς λέμε ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Ε, ακριβώς το αντίθετο![**]

        Εκείνο που επισημαίνω είναι το «άρωμα ελευθερίας» που χαρακτηρίζει τις παρεμβάσεις τού ΝΑΡ κατά τις τελευταίες ημέρες, είναι και το άρωμα που είναι τού γούστου φιλελεύθερων τύπου Τάκη Μίχα. Αν διαφωνείς, κατάθεσε τα αντεπιχειρήματά σου, θα τα ακούσω με πολύ μεγάλη προσοχή και θα το συζητήσουμε. Το να εξαπολύεις μια κατηγορία περί χυδαιότητας είναι εύκολο. Δεν σε δικαιώνει, όμως, στα μάτια ενός τρίτου απροκατάληπτου παρατηρητή. Γιατί απλούστατα δεν είναι επιχείρημα. Είναι ένας αυθαίρετος χαρακτηρισμός.

        [*] Λόγου χάρη, ταύτιση είναι αυτό.

        [**] Έχει η δική μου ρητή αναγνώριση της θεμελιακής διαφοράς μεταξύ ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Τάκη Μίχα κάποια σχέση με το παράδειγμα που έφερα;

        Reply
        1. ΑΩ

          Λεφτ ταυτίζεις το ΝΑΡ με το Μίχα.
          Και το κάνεις με λαθροχειρία γιατί δεν έχεις το παραμικρό πολιτικό επιχείρημα.

          Είσαι ανίκανος να αντικρούσεις όσα λέει η Κοσμοπούλου. Μόνο για εξυπνάδες, ειρωνείες ενός άσχετου, αλλά και εμπαθή.
          Η Κοσμοπούλου είναι μαχόμενη γιατρός -και σε αυτή τη μάχη- με προσφορά που αναγνωρίζεται από τους πάντες. Και αγωνίστρια του κομμουνιστικού κινήματος με το θάρρος της γνώμης.
          Δεν είσαι σε θέση να την απαξιώσεις εσύ που η μόνη μάχη που δίνεις είναι στο πληκτρόλογιο 24/7 να απαξιώνεις τους πάντες γιατί δε θεωρούνται οι “απόψεις” σου οι τελευταία λέξη.

        2. Left G700

          ΑΩ, εξήγησα στον kokkiniotis εν συντομία μεν, αλλά με κάθε σαφήνεια δε. Εσύ είσαι τύπου “ου με πείσεις καν με πεισεις” ή δεν είσαι σε θέση να κατανοήσεις αυτά που έγραψα. Ό,τι κι αν συμβαίνει από τα δύο, εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω άλλο.

        3. ΑΩ

          “το «άρωμα ελευθερίας» που χαρακτηρίζει τις παρεμβάσεις τού ΝΑΡ κατά τις τελευταίες ημέρες, είναι και το άρωμα που είναι τού γούστου φιλελεύθερων τύπου Τάκη Μίχα”

          όποιος ξέρει γράμματα διαβάζει ότι ταυτίζεις το ΝΑΡ με τον Μίχα.
          Αυτού του είδους ο αναξιοπρεπής συκοφάντης είσαι.

  6. Ανώνυμος

    Απάντηση στο Left G700 23/03/2020 at 18:47

    Να σου γράψω κι εγώ ότι με φιλοσυστημικό ενθουσιασμό γράφεις ότι γράφεις; Δεν θα σου το γράψω γιατί δεν με ενδιαφέρουν οι προθέσεις και τα κίνητρά σου. Μόνο τα όσα γράφεις σχολιάζω και το γεγονός ότι επέλεξες να ποστάρεις το απόσπασμα του Κώστα κάτω από το συγκεκριμένο κείμενο αντικειμενικά σημαίνει ότι προσάπτεις στο συγκεκριμένο κείμενο (και την συντάκτριά του) την πρόθεση να πει συγκεκαλυμμένα “σπάστε την καραντίνα”.
    Αυτό στο χωρίο μου λέγεται βάζω λόγια στο στόμα του άλλου. Αν στο δικό σου λέγεται αλλιώς τί να πω…
    Τώρα όσον αφορά τα λόγια που βάζεις στο δικό μου στόμα, μέσω ερμηνείας αυτών που γράφω (“Κι εσύ, την ίδια ιδέα καλλιεργείς, υποβάλλεις κι ενθαρρύνεις”), νομίζω ότι όποιος διαβάσει καλόπιστα το ποστ μου καταλαβαίνει τι ακριβώς λέω. Για να βοηθήσω κι εσένα να καταλάβεις τι εννοώ ας το γράψω με πιο κυριολεκτικό και όχι μεταφορικό λόγο:

    Μην έχετε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Ότι κάνει δεν κάνει για το καλό του λαού, αλλά για την εδραίωση της αστικής εξουσίας κατά τη διάρκεια της κρίσης και κυρίως μετά από αυτή. Το κάνει για να διαμορφώσει τους όρους και αυτή την κρίση να την πληρώσει (στο μέγιστο) η εργατική τάξη και όχι το κεφάλαιο. Μη δέχεστε άκριτα την κυβερνητική προπαγάνδα (“το σύστημα υγείας είναι θωρακισμένο” κι όχι “παίρνουμε πιο αντιδημοκρατικά μέτρα επειδή έχουμε αφήσει όλες -οι μνημονιακές τουλάχιστον κυβερνήσεις- το ΕΣΥ σε τραγική κατάσταση”). Και ναι μπορεί να έρθει και η στιγμή που το λαϊκό κίνημα να χρειαστεί να σπάσει και την απαγόρευση κυκλοφορίας, κόντρα στην κυβέρνηση για να απαιτήσει π.χ ισότιμη πρόσβαση σε ΜΕΘ ανεξαρτήτως πορτοφολιού ή μέτρα στα εργασιακά κάτεργα/εκκολάπτυρία του κρονοϊού ή παρέμβαση των σωματείων για πολύ σοβαρά εργασιακά ή κοινωνικά θέματα.
    Συμπερασματικά: Δεν καλλιεργώ το “ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ”. Καλλιεργώ το “να είστε έτοιμοι αν χρειαστείτε να σπάσετε την απαγόρευση”, έχοντας επίγνωση ότι για σπάσει η απαγόρευση με μαζικό τρόπο (όχι πικετοφορία ανά 10 μέτρα με μάσκες και γάντια) θα πρέπει να διακυβεύετε κάτι πραγματικά πολύ μεγάλο.

    Reply
    1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

      Το θέμα είναι οτι μόλις τελειώσει η ιστορία με τον ιό δεν θα είναι όλα το
      όπως ήταν.Στο οπλοστασιο του καθεστώτος θα εχουν μπει και όλα αυτα τα έκτακτα μέτρα για κάθε χρήση στο μέλλον.Για αυτο υπάρχει πολύ δουλειά όταν τα πράγματα αποκτήσουν μια σχετική κανονικοτητα

      Reply
  7. Τάκης

    Παρακολουθούμε την διαρκή,διολίσθηση του συστήματος σε αυταρχικές,αντιδημοκρατικές μεθόδους ,γνωρίζουν ότι οι πολιτικές τους δημιουργούν μικρές,και μεγάλες κρίσεις,και οργανώνουν μηχανισμούς καταστολής,και ευνουχισμού του Λαού .
    Το σύστημα προσεταιρίζεστε και χρησιμοποιεί,διακεκριμένους!!,επιστήμονες ,και επιφανείς προπαγανδιστές,να προκαλούν ανασφάλεια,αλά και δέος στον Λαό.
    Αφού κατέστρεψαν το ΕΣΥ και ο ιός μας βρει απροετοίμαστους,οργανώνανε θεατρινίστικες ασκήσεις,και όταν οι πρώτοι ασθενείς παρακαλούσαν για βοήθεια,τους άφησαν να γυρνούν στους χώρους των νοσοκομείων μεταδίδοντας τον ιό
    Αδίστακτοι οι υπηρέτες του συστήματος,εκμεταλλεύονται και αυτή την κρίση,
    αφήνει χιλιάδες εργαζόμενους στο έλεος των αφεντικών,νομοθετούν εν κρυπτό
    τον αφοπλισμό του εργατικού,φοιτητικού,αγροτικού κινήματος .
    Εφαρμόζουν αντισυνταγματικές φασίζουσες πρακτικές,φυλακίζουν τον κόσμο στα σπίτια (όσων έχουν )με το δικαίωμα να πεθαίνουν εκεί αβοήθητοι .

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.