.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η ΛΑΕ, η ΕΕ και η αποδέσμευση


Μιχάλης Ρίζος

Η “ενότητα” ως μέθοδος επιβεβαίωσης

Σε πρόσφατη ανάρτησή της στην ιστοσελίδα ΙΣΚΡΑ (24/12/2016) με τον σκληρό τίτλο “Αρρωστημένες εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις στον αριστερό χώρο” η Μαρία Ηλιάδη εξακολουθεί – όπως και η ηγεσία της ΛΑΕ – να επιμένει σε μια πρόταση ενότητας γύρω από τον εαυτό της, το πρόγραμμά της και την αντίληψη που αυτή υιοθετεί για τις συμμαχίες και τα πολιτικά μέτωπα, κατηγορώντας όλους τους υπόλοιπους που δεν δέχονται να προσχωρήσουν στο μέτωπο-κόμμα που προτείνει, ως σεχταριστές, ανθενωτικούς και βερμπαλιστές της επανάστασης.

Είναι η ίδια ακριβώς μεθοδολογία, αλλά και το ίδιο ουσιαστικά περιεχόμενο πολιτικής πρότασης – τακτικής, που η ηγεσία και αρκετά στελέχη της σημερινής ΛΑΕ, προωθούσαν όντας στο πολιτικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν με τα ίδια επιχειρήματα.

Σαν να μην άλλαξε τίποτα, σαν να μη γίνανε τεκτονικές αλλαγές στο συχετισμό δυνάμεων την τελευταία τετραετία, σαν η αστική και μνημονιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ να έπεσε από τον ουρανό. Κι όταν περισσεύει η δογματική αντίληψη της πολιτικής, πολλαπλασιάζονται οι κατηγορίες για κομματική περιχαράκωση, “αεροπλανικές ακροβασίες”, “φετιχισμό της περίκλειστης ανάλυσης και μικροκοσμικής κουλτούρας, η οποία παραπέμπει σε αιρέσεις”, προς  την υπόλοιπη αριστερά (και ειδικά στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΝΑΡ).

Διάλογος και κοινή δράση για τον λαό

όχι μικροκομματικές αντιπαραθέσεις

Ας δούμε τι λέει η αρθρογράφος:

Πρώτο, θεωρεί διαστρέβλωση τη θέση του ΝΑΡ και το συγκεκριμένο εδάφιο πρόσφατου άρθρου στο ΠΡΙΝ, που εκτιμά ότι η ΛΑΕ παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες την έξοδο από την ΕΕ.

Πού είναι η ανακρίβεια σε αυτό; Τα επίσημα ντοκουμέντα, τα πλαίσια πάλης που προτείνουν οι δυνάμεις της, οι αναλύσεις, οι δηλώσεις και οι συνεντεύξεις των στελεχών της ΛΑΕ δεν αρχίζουν και τελειώνουν με την “έξοδο από το ευρώ, ρήξη με την ΕΕ”; Στην καλύτερη περίπτωση να προσθέσουν “στην προοπτική της εξόδου”. “Στην προοπτική”; Σε μια περίοδο που ο λαός μας υποφέρει από τα ευρωμνημόνια, οι αντιθέσεις στην ΕΕ οξύνονται στο έπακρο και το αστικό ευρωπαϊκό οικοδόμημα κλονίζεται; Όταν πάνω από το 60% των εργαζομένων δηλώνουν αντίθετοι με την ΕΕ;

Ας πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους:

Η ηγεσία της ΛΑΕ δεν υιοθετεί την έξοδο από την ΕΕ σαν άμεσο στόχο πάλης, ούτε σαν προγραμματικό πυλώνα. Περιορίζεται στο “νόμισμα”, όταν ο λαός, ευρώ και ΕΕ τα θεωρεί σχεδόν ταυτόσημα και βασική αιτία των δεινών του.

Η ηγεσία της ΛΑΕ μιλάει μόνο για έξοδο από το ευρώ γιατί προτάσει μια καλύτερη θέση, μια “παραγωγική ανασυγκρότηση” του ελληνικού καπιταλισμού που θα τον βγάλει από την υπερχρέωση και θα τονώσει το εξωτερικό εμπόριο και τις συναλλαγές του. Δεν βλέπει τη συνολική αντιδραστικότητά της ΕΕ, το δημοσιονομικό σφαγείο, τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, τον ευρωιμπεριαλιστικό στρατό, τη νεοφασιστική συμφωνία για τους πρόσφυγες, τον αστικό ολοκληρωτισμό και τα κράτη “έκτακτης ανάγκης”. Δεν θέλει τη συνολική – παρά τη μερική, και πιο ελέγξιμη – ρήξη μαζί της. Γι αυτό δεν αποδέχεται το αίτημα για έξοδο από την Ε.Ε.

Η ηγεσία της ΛΑΕ με την πολιτική αυτή, αντικειμενικά θέτει το εργατικό κίνημα κάτω από την αστική ηγεμονία, διαιρεί αντί να ενώνει την εργατική τάξη, αφοπλίζει ιδεολογικά και πολιτικά το λαό απέναντι στην Ε.Ε.

Δεύτερο, η αρθογράφος προτείνει και εύχεται, το 2017,

“πολλές ηγεσίες στον αριστερό και δημοκρατικό αντιμνημονιακό χώρο, να πάψουν να  βαδίζουν με τα σκουριασμένα μυαλά του παρελθόντος και των εμφύλιων αδιέξοδων αντιπαραθέσεων μέσα στην αριστερά.”

Κατηγορώντας λίγο – πολύ για πολιτική τύφλωση και άγνοια κινδύνου μπροστά στην “μνημονιακή, ιμπεριαλιστική, νεοφιλελεύθερη και καπιταλιστική περικύκλωση” όσους, για να αποφύγουν να αναμετρηθούν μαζί της, εκτοξεύουν, όπως αναφέρει, όλο και πιο ηχηρά επαναστατικά συνθήματα.

Θα το συνυπογράφαμε, αν η διαπίστωση αυτή οδηγούσε και στα αναγκαία βήματα κοινής δράσης και πολιτικού συντονισμού για την ταξική ανασυγκρότηση του ε.κ. πέρα από τον υποταγμένο συνδικαλισμό ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, την συνολική αντιΕΕ, αντιϊμπεριαλιστική πάλη, την αγεφύρωτη ρήξη με το κεφάλαιο και τις αναδιαρθρώσεις του.

Τα γεγονότα όμως δείχνουν το αντίθετο:

-Η ΛΑΕ δεν συμβάλλει στη δημιουργία ταξικού κέντρου με πρωτοβάθμια σωματεία, επιτροπές αγώνα, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, που θα άλλαζε τα δεδομένα της ταξικής πάλης στη χώρα μας. Που με αγωνιστικό σχεδιασμό ανεξάρτητο από τη γραφειοκρατία και το συνδικαλισμό της ήττας, και κάτω από τον έλεγχο των ίδιων των αγωνιστών, θα μπορούσε να προχωρήσει στην αναγκαία κλιμάκωση της πάλης με προοπτική ανατροπής και νίκης. Οι δυνάμεις της συνεχίζουν να υποτάσσονται και να στηρίζουν το σχέδιο ήττας της ΓΣΕΕ Α.Ε. και της ΑΔΕΔΥ, αρνούμενες ή κωλυσιεργώντας στην πράξη για συγκρότηση ανεξάρτητων, αγωνιστικών και απεργιακών πρωτοβουλιών. Το ΜΕΤΑ στον ιδιωτικό τομέα στήριξε ολόπλευρα και συμμετείχε στη δοτή διοίκηση του ΕΚΑ.

-Προτάσσει την κομματική παρουσία και αυτοεπιβεβαίωση και όχι την μετωπική δράση (κομματικές προσυγκεντρώσεις, σημαίες, αρχηγικές εμφανίσεις στην πρώτη αλυσίδα για τις κάμερες κλπ)

-Αρνείται να στηρίξει την μετωπική πρωτοβουλία ΔιΕΕξοδο.

-Θεωρεί την επαναστατική τακτική και το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα βερμπαλισμό και βλέπει τις συμμαχίες υπό την ηγεμονία του ευρύτερου δημοκρατικού, πατριωτικού χώρου (κάτι σαν μια νέα εκδοχή της εθνικής αστικής τάξης ή των δημοκρατικών δυνάμεων).

-Βλέπει την ενότητα ως “τσιμπολόγημα”, μόνο με εκλογικά γιαλιά, για τις καρέκλες και τις έδρες στα σωματεία, τους δήμους και το κοινοβούλιο και όχι από τη σκοπιά της πολιτικής ενότητας της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων στρωμάτων για τα ζωτικά αλλά και τα συνολικά αντικαπιταλιστικά τους συμφέροντα. Γι αυτό στο πρόσφατο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, αξιολογούσαν ως επιτυχία της ενότητας των “αριστερών και αγωνιστικών δυνάμεων” το ποιος θα βγεί πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και όχι το γενικό συσχετισμό που προέκυψε από το συνέδριο.

-Θέτουν ως διαχωριστική γραμμή το “μνημόνιο-αντιμνημόνιο” και το “νεοφιλελευθερισμό-αντινεοφιλελευθερισμό” γι’ αυτό θεωρούν τον αντικαπιταλισμό, την πάλη κατά του κεφαλαίου, τον αντιΕΕ αγώνα, την αντιϊμπεριαλιστική πάλη, αντίθεση του … μέλλοντος ή αντικείμενο μόνο ιδεολογικού στοχασμού και αναζήτησης, όχι πολιτικής γραμμής και μαζικής πάλης.

Τρίτο: Γι’ αυτό και στο τέλος τους άρθρου, εντελώς ειλικρινά, η κ. Ηλιάδη εκλαϊκεύει τη δημοκρατική, αντιμνημονιακή πρόταση ενότητας:

“Αυτός ο κόσμος, οφείλει να στηρίξει κάθε πραγματική ενωτική πρωτοβουλία που θέλει να συμβάλλει σε ένα κοινό μέτωπο όλων των αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων για μια ριζική αλλαγή με κατεύθυνση και ορίζοντα μια αληθινή δημοκρατία, την ακηδεμόνευτη εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία και τον ουσιαστικό σοσιαλισμό της συμμετοχής, χωρίς γραφειοκρατικά και αυταρχικά εκτρώματα”.

Τόση ταξικότητα, αριστεροσύνη και αντιΕΕ διάθεση είχαμε καιρό να δούμε.

Η ευθύνη των αριστερών και ταξικών δυνάμεων στη δύσκολη περίοδο που ζούμε δεν εκτιμάται με συνδικαλισμούς και συνθήματα απελπισίας του τύπου “ενωθείτε γιατί χανόμαστε”. Για μας η επαναστατική τακτική καθορίζεται από τη στρατηγική. Δεν περιορίζεται στις συμμαχίες. Εμπεριέχει τους αναγκαίους συμβιβασμούς στο βαθμό που αυτοί δεν υπερβαίνουν το όριο μεταξύ αστικής και εργατικής πολιτικής.

Στο διάλογο και την κοινή δράση, στο αναγκαίο αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, οι “εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις” των αριστερών μπορεί να γίνουν ανώτερη προωθητική σύνθεση. Στη μάχη εντυπώσεων και εκλογο-κοινοβουλευτικο λαγνείας, παίρνουν χαρακτηριστικά εκφυλισμού και απωθούν τους εργαζόμενους.
Είμαστε με τον πρώτο δρόμο. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

 

Δημοσιεύθηκε στο ΠΡΙΝ, 31.12.2016

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 90.00% ( 9
Συμμετοχές )



74 σχόλια στο “Η ΛΑΕ, η ΕΕ και η αποδέσμευση

  1. Κώστας

    Η άποψη διάφορων, πχ ΚΚΕ και ΝΑΡ, πως η αντιΕΕ-αντιιμπεριαλιστική πάλη είναι … ενότητα των δημοκρατικών δυνάμεων και … αστική πολιτική γραμμή (!!!!) είναι προς συζήτηση όσο είναι προς συζήτηση το αν η ΛΑΕ σαν στίγμα και πρακτικές είναι το πρόπλασμα του αναγκαιου αντιιμπεριαλιστικού μετώπου. Η άρνηση της αντι ΕΕ. πάλης και η υποβιβαση της σε συνέπεια του αντικαπιταλισμού ήταν δομικό στοιχείο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μπορεί ο Ρίζος (ο αρθρογράφος, και η εφημεριδα) να επιμένουν σε αυτό.

    Η συζήτηση όμως τελειώνει όταν συνεχίζεται η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ με τα ψέματα για το ΜΕΤΑ που συμμετέχει σε μια διοίκηση στην οποία έχει … 0 έδρες. Σου λέει όμως ο Ρίζος πως έτσι όπως είναι το εργατικό κίνημα, όλο και κάποιος θα το πιστέψει.

    Εδώ μπορεί να γίνουν και εκλογές σου λέει, πως θα μοιράσουμε το 4 % θα κοιτάμε και όχι την αλήθεια

    Κώστας

    Reply
    1. alfonso

      Το μυαλό σου στις εκλογές Κώστα. Αμάν! Που αρχίζει, που τελειώνει η ανάλυση και η πολιτική γραμμή: στις ψήφους και την κάλπη. Μάλλον αυτό ακριβώς εννοεί ο Ρίζος με το άρθρο αυτό…

      Reply
      1. Κώστας

        ναι ναι, απάντα γιατί ο Ρίζος γράφει τέτοια ψέματα και τα λέμε με βάση αυτό ποιος κοιμάται και ξυπνάει μετρώντας κουκιά

        Κώστας

        Reply
        1. alfonso

          Κώστα μην ξαναρχίσουμε για πολλοστή φορά τη συζήτηση για τη συμμετοχή στελεχών και συνδικαλιστών της ΛΑΕ στη δοτή-διορισμένη διοίκηση του ΕΚΑ. Είναι γνωστά αυτά, ανακοίνωση από τη ΛΑΕ δεν έχει βγει, δεν βγήκε ποτέ, άρα μην ξαναρχίσουμε. Εσύ επιμένεις να αναφέρεσαι στο ΜΕΤΑ που πήρε τον τίτλο στο δημόσιο και στο “ρεσάλτο” που είναι η παράταξή του στο ΕΚΑ, ΟΚ. Ο Ρίζος στο άρθρο του αναφέρεται στη ΛΑΕ, συνδικαλιστές της οποίας είναι πρόεδροι και γραμματείς και στελέχη της δοτής διοίκησης του ΕΚΑ. Θα το καταλάβεις ή θα λες τα δικά σου; Θέμης Γρηγοριάδης, Γ. Μυλωνάς και άλλοι είναι η ομάδα της ΛΑΕ (υπό τον Θ. Βασιλόπουλο) που κάνουν κουμάντο στον ιδιωτικό τομέα και είναι στη διορισμένη διοίκηση και συναιτεράκια του Παναγόπουλου στη ΓΣΕΕ. Καπίτο;

        2. Κώστας

          την ιστορια του ξεκουκουλώματος του κάθε κουκουλοφόρου που λέει ψέματα, ή που βγαίνει να τον δικαιολογήσει λέγοντας πως τελικά δεν είναι του ΜΕΤΑ αλλά της ΛΑΕ αλλά ο αρχικός κουκουλοφόρος έχει δικαίωμα να λέει ψέματα θα την συνεχίσουμε.

          φιλάκια και καλή χρονιά

          Κώστας

        3. alfonso

          Και επίσης Κώστα, επειδή έχεις χάσει κάθε μέτρο και ξεσαλώνεις ανεπίτρεπτα: Πολιτική αλητεία κάνει η ΛΑΕ στα συνδικάτα και την Περιφέρεια, όπου τα στελέχη της είναι “και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα” για να το πω ευγενικά. Αφού θέλεις χαρακτηρισμούς τέτοιου είδους πάρτους. ΑποΣΥΡΙΖοποιηθείται επιτέλους. Η διαχείριση έχει μπεί στη σκέψη και τη δράση σας μέχρι το μεδούλι… Δεν σωνόσαστε με τίποτα.

        4. Κώστας

          Η ΛΑΕ δεν έχει καμία σχέση με την διοίκηση Δούρου, το ξέρουν όλοι, μετά τον προυπολογισμό και τον ΠΕΣΔΑ (γκούγκλαρε το alfonso γιατί σε νοιάζει τοοοοσο πολύ η Περιφέρεια που δεν ξέρεις τι είναι και ξύνεις το κεφάλι σου αυτή την στιγμή) εκτός από τους άσχετους και τους προβοκάτορες.

          Κώστας

        5. alfonso

          Είσαι επαγγελματίας ψεύτης. Γκούγκλαρα λοιπόν: “Είναι προφανές ότι κανείς δεν ήθελε και πολλή δημοσιότητα για έναν τέτοιο προϋπολογισμό: ούτε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ούτε εκείνα τα μέλη της ΛΑΕ (6 σύνολο) που παραμένουν στην παράταξη της Δούρου, και όλοι μαζί για μια ακόμη χρονιά ψήφισαν μαζί με τον Σγουρό. Πέντε σύμβουλοι από την παράταξη της Δούρου (οι 3 εκ των οποίων είναι και μέλη της ΛΑΕ) καταψήφισαν τον προϋπολογισμό…”. Δηλαδή, Κώστα, 6 σύμβουλοι, μέλη της ΛΑΕ παραμένουν στην παράταξη Δούρου και ψήφισαν κιόλας τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για το 2017!!! Μόνο 3 μέλη της ΛΑΕ-σύμβουλοι τον καταψήφισαν (παραμένοντας στην παράταξη Δούρου;)…
          Περαστικά!

        6. Κώστας

          αν γκούγκλαρες βάλε μας και την πηγούλα, και κάτι που να αποδεικνύει πως υπάρχουν μέλη της ΛΑΕ που να ψήφισαν τον προυπολογισμό του 2017 ή να καταψήφισαν και να παρέμειναν, γιατί το μόνο μέλος της ΛΑΕ και μάλιστα στέλεχος ήταν η Θανοπούλου που καταψήφισε προυπολογισμό και ΠΕΣΔΑ και βέβαια αποχώρησε από την παράταξη και από την διοίκηση.

          εδώ και link με τις θέσεις Θανοπούλου και ΛΑΕ http://www.iskra.gr/%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%AD/ από το site του αριστερού ρεύματος που, λέω εγώ τώρα, εκφράζει το αριστερό ρέυμα. Αυτό το λέω γιατί μπορεί να πεις καμιά εξυπνάδα ότι τι λεει το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ δεν έχει σημασία.

          μπορείς εννοείται πάντα alfonsο να ζητήσεις συγνώμη, ή και να κάνεις το κορόιδο γιατί link, πειστικό, όχι κανά ρεπορτάζ του Periοdista, ή της kontra news, ή από άλλο μέσο του νεοαυριανίστικου συριαζανελλίτικου τύπου, δεν θα βρεις να βάλεις

          Κώστας

        7. alfonso

          Καταγγελία ανεξάρτητων Περιφερειακών Συμβούλων (καταγγέλλουν την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ στο Π.Συμβ.): http://pandiera.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%B4%CE%AF/
          Επίσης αποκαλυπτικό: Άρθρο της Φλώρας Νικολιδάκη, περιφερειακής συμβούλου Αττικής, για τη στάση των Συμβούλων της ΛΑΕ: http://pandiera.gr/%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%B9-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%AC/
          Επειδή έχω καμιά δεκαριά ακόμα πρόχειρα, διάβασε αυτά και επανερχόμαστε. Το δούλεμα σε αυτούς που δεν ξέρουν Κώστα…

        8. Κώστας

          hello ?? γη καλεί alfonso

          έταξες αποδείξεις ότι η ΛΑΕ, ή έστω κάποιος της ΛΑΕ, στηρίζει Δούρου μετά τον Νοέμβρη Δεκέμβρη 2016, μετά τον ΠΕΣΔΑ και τον προυπολογισμό.

          έβαλες παλαιότερα, αποδεικνύεις πως η κατάληξη της εσωτερικής στην ΛΑΕ αντιπαράθεσης για το θέμα είναι ότι έγινε κοινός τόπος πως η στήριξη του κινήματος κατοίκων δεν πάει μαζι με περίεργες ανοχές και ρυθμούς ολοκλήρωσης μιας διάσπασης που παραπέμπουν σε παραγοντισμό.

          ευχαριστώ που βάζεις links που αποδεικνύουν όσα λέω

          Κώστας

        9. alfonso

          Είσαι απίστευτος Κώστα!!! Μετά το Δεκέμβρη 2016 δεν στηρίζει η ΛΑΕ τη Δούρου και το ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια; Δηλαδή 4 μέρες τώρα; Καληνύχτα. Γελάει ο κόσμος.

        10. Κωστας

          Σου εβαλα link του Νοεμβρη, 4 μερες λες, δεν βρεχει, σε φτυνουν

          Κωστας

        11. Νικος

          Κωστα εισαι αστειος.Τι προσπαθεις να αποδειξεις; Οτι μεχρι πριν ενα μηνα ειχαν σχεσεις ΛΑΕ-ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφερεια αλλα τωρα δεν εχουν; Εδω ακουσα πως ψαχνονται τα δημοτικα σχηματα του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτ.Αθηνα για το πως θα ενταξουν στα ψηφοδελτια τους ‘αποχωρησαντες’ προς ΛΑΕ στις δημοτικες του ’19.Παντου υπαρχει επαφη.Σε δημους,περιφερειες,συνδικαλιστικα οργανα…Ασε τωρα.Οι ‘παλιες αγαπες’ δε ξεχνιουνται ευκολα!

        12. Κωστας

          Προσλαθω να αποδειξω οτι οι θεσεις της ΛΑΕ κρινονται απο την συμμετοχη της στους αγωνες, πχ της ΠΡΩΣΥΝΑΤ (γκουγκλαρε, οπως και ο ΠΕΣΔΑ και αυτη ειναι αγνωστη για τους περιφερειολογους λεξη) και απο την σταση εκλεγμενων στελεχων της οπως η σ Θανοπουλου.Συντροφισσες και συντροφοι που κατελαβαν θεσεις στα πλαισια αλλου σχεδιου και διαχειριστηκαν λαθος την ρηξη.Με ορους πολιτιλης γραφειοκρατιας και παραγοντισμου, με προσχημα μια κακοποιηση της εννοιας της αυτονομιας του κοινωνικου. Το θεμα αλλωστε ανοιξε στην ΛΑΕ, δημοσια.Οι εκτιμησεις οτι οσοι μπηκαν στην ΛΑΕ πεοερχομενοι απο αλλου θα μεταβαλλουν πρακτικες ναυαγησαν και ολος ο χωρος υιοθετησε τις πρακτικες της αριθμητικης μειοψηφιας της ΛΑΕ, δηλ συμμετοχη στους αγωνες και ασυμβιβαστη αντικυ ερνητικη ανιιμπεριαλιδτικη παλη.Ζητησα λοιπον ενα επιχειρημα που να συνδεει την ΛΑΕ με την Δουρου και το μονο που εχεις να πεις ειναι οτι ακουσες (!!!!) πως θα υπαρξουν επιχειρηματα το … 2019

          Μην συνεχιζετε, για σας το λεω, ειναι θλιβερο αριστεροι ανθρωποι να λενε οτι, ok, δεν εχουμε επιχειρηματα αλλα θα εχουμε το … 2019

          Κωστας

        13. Νικος

          Υπεκφευγεις…Σου αναφερω οτι ακομα υπαρχουν σχεσεις στελεχων του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΛΑΕ σε Δημοτικα συμβουλια και οι της ΛΑΕ κανουν την ‘παπια’ για να μπουν στα ψηφοδελτια τους και εσυ μου λες αλλα ντι αλλων.Περιφερεια,ΕΚΑ,ΑΔΕΔΥ,Δημοτικα συμβουλια τα καλυτερα φιλαρακια ειναι οι δυο τους.Δε πειθεις λοιπον.Θλιβερο ειναι και οτι η αριστερη ΛΑΕ συμμετεχει σε συγκεντρωσεις της ΓΣΕΕ και συνομιλει με Ραχηλ,Κατσανεβα και Καζακη.Θυμισε μου ποσες φορες πηγε στο ΑΡΤ του Καρατζαφυρερ ο ‘συντροφος’ Λαφαζανης περσυ; Αλλα για αυτα δε λες τιποτα…

        14. Κώστας

          Δεν υπάρχει καμία σχέση σε Περιφέρεια (έφερα τις θέσεις Θανοπούλου και ΛΑΕ, δεν φέρατε τίποτα) ΕΚΑ (το ΜΕΤΑ δεν είναι καν στο ΔΣ) και ΑΔΕΔΥ (το ΜΕΤΑ κατέβηκε μόνο του γιατί΄κάποιοι στις Παρεμβάσεις ήθελαν μονοκομματικά ψηφοδέλτια κοινοβουλευτικού τύπου, σε πλήρη ακύρωση της ιστορίας τους και των κεκτημένων τους.Δεν υπάρχει καμία Ραχήλ και Κατσανέβας και η ΛΑΕ δεν πηγαίνει σε συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ σε αντίθεση βέβαια με το μισό κόμμα σου που βαφτίζει αγωνιστές τον ΣΥΡΙΖΑ, ή το … DEB στην Θράκη, και κατηγορεί την άλλη μισή ΑΝΤΑΡΣΥΑ για … εθνικισμό, και πάει πάντα με τον Παναγόπουλο, ενώ η ΛΑΕ πχ στις πρόσφατες απεργίες (που θα έπρεπε να σε απασχολεί ότι ήταν εικονικές, αλλά χέστηκες) ήταν στο Μουσείο και στην ΔΕΘ δεν ήταν στο άγαλμα

          Καλά κάνει ο σ Λαφαζάνης και βγαίνει στην τηλεόραση, δημόσιες είναι οι συχνότητες, χάρισε της εσύ στον Καρατζαφύρερ για να χτυπήσεις την ΛΑΕ με κίτρινα επιχειρήματα, έξω από την ηθική της αριστεράς και το κινήματος

        15. Νικος

          Καλε ναι,δεν υπαρχει καμια Ραχηλ.Γι’αυτο ηταν δευτερη στο ψηφοδελτιο Αττικης της ΛΑΕ στις τελευταιες εκλογες.Ποιος Κατσανεβας μωρε; Σιγα τωρα επειδη ηταν στην πρωτη θεση της συνεντευξης τυπου παρουσιασης της ΛΑΕ.Και φυσικα η συναντηση Λαφαζανη-Καζακη δεν εγινε ποτε το Σεπτεμβρη του ’15 ε;
          Στη ΓΣΕΕ ποτε δεν ησασταν..Γι’αυτο ολοι ειδαν σημαιες της ΛΑΕ να ξεχωριζουν πισω απο τα πανο των συνδικατων που ακολουθουσαν τη ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ 2016.
          Με τη γεωγραφια της Αθηνας δεν τα πας καλα.Να σε βοηθησω λιγο: Η Σανταροζα που συγκεντρωνεται σε καθε απεργια η ΛΑΕ,δεν ειναι στο Μουσειο.Καμια σχεση ομως.
          Υ.Γ.: Δηλαδη το ΑΡΤ δεν ειναι του Καρατζαφερη..Ειναι του ‘λαου’,οπως και η φασιστοεκπομπη του Μυλωνακη στην οποια δινουν καθημερινα το παρων εξεχοντα στελεχη της ΛΑΕ.Να φανταστω και ο ΣΚΑΙ,τον οποιο επισκεπτεται τακτικα ο Λαφαζανης, δεν ειναι του Αλαφουζου…

        16. Κώστας

          Δεν το θεωρώ και κάτι σπουδαίο, γιατί επιμένω πως απεργία είναι κάτι που βασικά γίνεται στους χώρους εργασίας και δεν είναι μια πορεία της αριστεράς για να τσακωνόμαστε, πρωτίστως, για τις πλατείες αλλά η ΛΑΕ κάλεσε στο Πολυτεχνείο http://laiki-enotita.gr/?p=7098. Στην ΔΕΘ δεν κάλεσε στο άγαλμα Βενιζέλου, σε αντίθεση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μιας και δεν παίζω το παιχνίδι “δεν ήταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά το ΣΕΚ”. Βασικά όμως να δούμε γιατί αυτές οι απεργίες δεν έγιναν καν, αυτό είναι το βασικό.

          Για τις άλλες …. αποκαλύψεις σου Νίκο, (πολύ αισθητική και ηθική periodista επέβαλλε ο τσίπριζα στην αριστερά, δεν μου αρέσει αλλά απαντάω) δεν ξέρω αν ο σύντροφος Παναγιώτης Λαφαζάνης συνάντησε τον Καζάκη τον Σεπτέμβρη, ξέρω ότι το καλοκαίρι χαιρέτισε στο συνέδριο του ΕΠΑΜ, όπως και εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ξέρω επίσης ότι στα ψηφοδέλτια της αριστεράς μπαίνουν και πρόσωπα εκτός τυπικής οργανωτικής ένταξης και πολιτικοποίησης, δεν ξέρω καν αν θα ξαναείναι, πάντως Ραχήλ Μακρή με την έννοια που το λες δεν υπάρχει στην ΛΑΕ. Επίσης τίποτα δεν λες με το να λες ότι ένας καθηγητής πανεπιστημίου, ή οτιδήποτε άλλο, (είναι και απ αυτό εκτός από πρώην γαμπρός ΑΓΠ και βουλευτής ΠΑΣΟΚ) ήταν σε μια εκδήλωση της ΛΑΕ. Η μόνη απάντηση που υπάρχει είναι “α ναι ? μπορεί, για να το λες μάλλον τον είδες”

          Για το εμπάργκο των ΜΜΕ στην αριστερά εγώ γενικά θέλω να σπάει, όχι μόνο για την ΛΑΕ. Αν και δεν είναι το εμπάργκο ο βασικός λόγος της ανυποληψίας της αλλά τα πολιτικά σχέδια του ευρωπαισμού-κυβερνητισμού-μικροαστικού εκσυγχρονισμού και της μετάθεσης της ρήξης με την ΟΝΕ-ΕΕ μετά την επανάσταση.

          Κώστας

  2. Νικος

    Οι ‘ΣΥΡΙΖΑ 2’ καταρρεουν ο ενας μετα τον αλλον.Η ΛΑΕ μεσα σε μολις ενα χρονο υπαρξης εχει καταφερει να αποχωρησουν απ’αυτην τεσσερις πολιτικοι σχηματισμοι που τη στηριζαν,αλλα και πολλα μεμονωμενα στελεχη.Και στην Πλευση που ειναι σχηματισμος 5-6 μηνων,μονο προχτες αποχωρησαν μαζικα δεκαδες στελεχη.Σημαδι οτι τετοιοι σχηματισμοι με θολο πλαισιο και που κινουνται σε αχαρτογραφητα νερα μεταξυ ‘ακρας’ αριστερας και…πατριωτικης δεξιας δυσκολα επιβιωνουν.

    Reply
  3. TT

    μαζέψτε πρωτα τη Ζωή και μετα μιλείστε για πολιτική αλητεία κύριοι της ΛΑΕ

    Reply
    1. Κώστας

      καλό, η ΛΑΕ φταίει που της επιτίθεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου

      Κώστας

      Reply
  4. Ανώνυμα

    Ξέρεις κανείς πότε θα βγει η ανακοίνωση της ΛΑΕ για την επίθεσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου; Τι; Όχι;

    Reply
  5. ανταρσυος

    Αδέρφια ας δούμε ΤΙ μας λέει η πραγματικότητα: Είναι ο σεχταρισμός λύσή, ΟΧΙ! Γιατί; Διότι ο σεχταρισμός ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ την αναγκαία ενότητα δυ7νάμεων που μπορούν να συνομολογήσουν μια κοινή δράση η οποία να είναι προωθητική για τα ερτγατικά/λαϊκά συμφέροντα! Οκ μέχρι εδώ;

    Πάμε παρακάτω: ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ενότητα κάνει καλό και προωθεί τα εργατικά/λαϊκά συμφέροντα; ΟΧΙ! Γιατί; Διότι μπορεί μια ενότητα η οποία δομείται πάνω σε πολιτικές που ΛΈΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ και κρύβουν την αλήθεια στον κόσμο, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ τελικά τον λαό! Πότε έγινε αυτό; ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ εγινε αυτό! Με την ΕΔΑ παλιότερα έγινε αυτό! Ακόμα και το ίδιο το ΕΑΜ καταστράφηκε, επειδή ΑΡΝΗΘΗΚΕ να παραδεχθεί την αλήθεια: ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ Ως ΜΕΤΩΠΟ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΤΥΧΗ!

    Να λοιπόν πως όσο κάνει ζημιά ο σεχταρισμός (διότι εμποδίζει την αναγκαία συγκέντρωση δυνάμεων) άλλο τόσο κανει ζημιά στον λαό, και μια ενότητα η οποία λέει ψέμματα στον λαό.

    Σήμερα λοιπόν, ΠΟΙΑ ενότητα είναι αναγκαία; Η ενότητα που λέει την αλήθεια και όχι ψέμματυα στον λαό.

    α. Η ΕΕ και το ευρώ ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ. Σε αντίθεση με όσο ΨΕΥΤΙΚΑ πιστεύουν αρκετοί σύντροφοι (πχ η ΛΑΕ), το νόμισμα ΔΕΝ είναι ουδέτερο! Οποιος θέλει έξοδο απο το ευρώ (και απο κάθε λογική διπλού νομίσματος για να ξηγιόμαστε) αλά ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, και επιστροφή σε εθνικό (ένα και μοναδικό χωρίς….διπλές καταστάσεις) χωρισ μνημονια, επιδιώκει παράλληλα και την έξοδο από την ΕΕ. Αλιώς ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ.

    β. Εργατικό κίνημα: Εχουμε χορτάσει από λόγια εκ μέρους των πουλημένων συνδικαλιστών (ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ και οι διασπάσεις τους) οι οποίοι δυστυχώς είναι πλειοψηφία στο συνδικαλιστικό κίνημα. Εχουμε χορτάσει και από γραφειοκρατικές/εργοδοτικές λογικές οι οποίες αγγίζουν ΚΑΙ τμήματα της αριστεράς (πχ ΛΑΕ). Θα μπούμε σε τροχιά υπέρβασής τους, ή θα κάνουμε τον αλέκο, μπας και η ΛΑΕ μπει στην βουλή; Σαφως απορρίπτουμε το δεύτερο.

    γ. Ομοίως ΚΑΙ στις γειτονιές: Μπουχτίσαμε από λογικές αστικής διαχείρισης που υιοθετούν ακι αριστερές οργανώσεις (πχ ΛΑΕ) που εφαρμόζουν αστική διαχείριση και έχουν ξεχάσει ΤΙ σημαίνει αντικαπιταλιστική πολιτική στις γειτονιές.

    ΝΑ οι προυποθέσεις για μια ωφέλιμη για το λαό ενότητα.

    Reply
  6. Κ.Σ.

    Η ΛΑΕ συμμετέχει στην παράταξη Δούρου που διοικεί στην Αττική, όπως και στην Κ. Μακεδονία έχει κοινή παράταξη με ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγους Πράσινους με επικεφαλής τη Χαραλαμπίδου, κεντρικό στέλεχος της ΛΑΕ και πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής επί ΣΥΡΙΖΑ.
    Τα περί μη συμμετοχής στη συγκέντρωση απευθύνονται σε άσχετους. Οι συνδικαλιστές της ΛΑΕ και στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την ΕΔΟΘ/Νομαρχιακό Τμήμα Θεσσαλονίκης της ΑΔΕΔΥ ψήφισαν τη συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, ενώ η ΛΑΕ καλούσε τα μέλη της 20 μέτρα από το βήμα της συγκέντρωσης, Εγνατία με Μητρ. Γενναδίου, ένα σημείο που καλύπτονταν από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι δεν ήταν και πολλοί.
    Έτσι και αλλιώς η προσπάθεια για μια ταξική γραμμή στα σωματεία δεν απασχολεί ιδιαίτερα τη ΛΑΕ, αφού σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις τα μέλη έρχονται με το κομματικό μπλοκ και σημαίας, απέχοντας από τα μπλοκ των σωματείων και των συντονισμών.

    Με το ξεδιάντροπο ψέμα και τα δικολαβίστικα επιχειρήματα είναι φανερό ότι δεν επιδιώκεται η συμπόρευση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά μόνο η φθορά της.

    Reply
    1. Κώστας

      Η παράταξη της Χαραλαμπίδου, τρίτη στις εκλογές και στο Περιφερειακό Συμβούλιο έχει σπάσει εδώ και πολύ καιρό, πολύ πριν κοπούν οι αδρανειακές γέφυρες κάποιων συντρόφων όπως η Θανοπούλου με την διοίκηση Δούρου, οι οποίοι είχαν τέλος πάντων μια λάθος άποψη για το πως γίνονται οι διασπάσεις, πως χρεώνεις το πολιτικό κόστος στην άλλη μεριά κλπ. Λάθος άποψη επικαθορισμένη από την δυσκολία ρήξης εντός αριστερών γραφειοκρατιών σε συνθήκες υποχώρησης του κινήματος. Για πες όμως ΚΣ, που το παίζεις και γνώστης της ΚΜ και Θεσσαλονίκης, η συντρόφισσα Δέσποινα Χαραλαμπιδου σαν σύμβουλος της .. τρίτης παράταξης στο συμβούλιο, τι … συριζέικο έχει κάνει ?

      Αν η ΛΑΕ καλούσε 20 μέτρα από την ΓΣΕΕ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η μισή που είναι … άλλο από την άλλη μισή, γιατί καλούσε στην ΓΣΕΕ ? Κατά τα άλλα προφανώς και επιδιώχτηκε κοινή πορεία όπως και το 2015, η διαφορά φέτος ήταν πως η αστυνομία δεν το άφησε κόβωντας τις συγκεντρώσεις και επιβάλλλοντας διαφορετικές πορείες.

      ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΓΡΑΜΜΗ, Ε ?

      Στην Ξάνθη ποια ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει δίκιο ? Αυτή που καταγγέλει την άλλη μισή για … τούρκικο πρακτοριλίκι και συριζαισμό, ή η άλλη που καταγγέλει την πρώτη για ελληνικό εθνιικισμό ?

      Φιλάκια.

      Κώστας

      Reply
      1. Κ.Σ.

        Η παράταξη της Χαραλαμπίδου με τίτλο Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα παραμένει… ενωμένη και χωρίς σπασίματα. Μάλιστα αν επισκεφτεί κανείς την σελίδα της http://rizospastikienotita.blogspot.gr/ θα δει ότι τα λίνκς είναι ΣΥΡΙΖΑ, LEFT, Αυγή, Εποχή, Δρόμος της Αριστεράς και Xaralampidou.gr
        Ενιαία είναι και η δράση της παράταξης στο περιφερειακό συμβούλιο. Τα περί σπασίματος είναι άλλο ψέμα του “Κώστα”.
        Η ΛΑΕ φυσικά καλούσε στη ΓΣΕΕ και αυτό δεν αλλάζει ούτε μετριάζεται από τι έκαναν οι μπάτσοι που μόνο πάλι στο μυαλό του “Κώστα” κάνουν αυτό που είναι γραμμή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Να θυμίσουμε πόσα χτυπήματα έχει δεχτεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την αστυνομία; Δε χρειάζεται. Μαζί με τα ψέματα που αραδιάζει ο “Κώστας”, πετάει και μια μαλακία περί μπάτσων για να σπιλώσει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την αξιοπιστία όσων την στηρίζουν.
        Πού καλούσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Στην Καμάρα φυσικά, όπως γράφει η σχετική ανακοίνωση http://antarsya.gr/node/3973. Φυσικά ο “Κώστας” θα πει διάφορα, τι έκανε το ΣΕΚ, τι έγινε στην Ξάνθη κλπ κλπ… Αξίζει να απαντήσει κανείς παρόμοια, λχ τι λέει η ΛΑΕ για τον χαρακτηρισμό του μέλους της ΠΓ της ΛΑΕ Π. Σωτήρη σαν “λαμόγιο” από την Κωνσταντοπούλου; Άκρη δε βγαίνει…

        Η ουσία παραμένει. Η ΛΑΕ βρίσκεται στην ίδια παράταξη με το ΣΥΡΙΖΑ -και την ΚΟΕ- στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, όπως κάνει και στην Αττική. Σε ΕΚΘ και ΕΔΟΘ ψήφισε υπέρ της συμμετοχής του στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ. Αυτά είναι τα γεγονότα και δεν αλλάζουν.

        Reply
        1. Κώστας

          Να πείσει κανείς ανθρώπους που έχουν συμφέρον από τα ψέματα που λένε, ξανά και ξανά τα ίδια, δεν γίνεται, προφανώς έχουν λόγους και το κάνουν. Πρέπει όμως να μην κάνεις το λάθος να πεις “δεν ασχολούμαι”. Το δηλητήριο του “όλοι ίδιοι είναι” που έριξε ο τσιπριζα είναι ότι πιο επικίνδυνο

          Καλά κάνεις ΚΣ και λες πως στηρίζεις τον σΠΣ από τις προβοκάτσιες της ΖΚ, αλλά γιατί την ακολουθείς ? Δεν είναι αυτή η ηθική της επαναστατικής αριστεράς, δεν είναι καν της αριστεράς, δεν μάθαμε έτσι, μάθαμε στην συλλογικότητα, την συντροφικότητα, την δημόσια λογοδοσία, μάθαμε να μην σπάμε την αλυσίδα ποτέ, ειδικά για τα ψήφια, τα οποία δεν έχεις πρόβλημα να κυνηγάς με οργάνωση που σχεδόν καταγγέλεις για … τούρκικο πρακτοριλίκι.https://www.xanthi2.gr/2016/11/08/%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%83%CF%85%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF/

          Εδώ η διάσπαση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας http://voria.gr/index.php/article/diazigio-charalampidou-ke-melon-tis-lae-apo-meli-tou-siriza-stin-pkm.

          Εδώ η διάσπαση της ΔΖ http://www.iskra.gr/%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%AD/

          Κώστας

        2. ανταρσυος

          το να παραμένεις Κώστα ταλιμπάν οπαδός της ΛΑΕ δεν σε τιμά.

          α. ΠΟΙΟΣ αρνήθηκε πως η Θανοπούλου της ΛΑΕ διαγράφηκε απο την Δουρου, αφού φυσικά είχε ψηφίσιριξει μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ; ΚΑΝΕΝΑΣ! Αλλα όμως στελέχη της ΛΑΕ (πχ Τζόκας) ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ στην παράταξη ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια και ψηφίζουν ΟΛΑ τα αντιλαϊκά μέτρα! Και η ΛΑΕ τι λέει για όλα αυτά; ΤΙΠΟΤΑ!

          β. Στο ΕΚΑ Κώστα, συνεχίζεις να λές ψέμματα: Σου έχουμε αναφέρει ΟΝΟΜΑΤΑ συνδικαλιστικών στελεχών της ΛΑΕ που συμμετέχουν και στηρίζουν την ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ από το κράτος διοίκηση του ΕΚΑ και συ λές βλακείες, προκειμένου να υπερασπιστείς την ΛΑΕ.

          γ. Στο Χαλάνδρι Κώστα ασκείτε αστικότατη καπιταλιστική διαχείριση παρά μ ν ΣΥΡΙΖΑ και δεν λές κουβέντα. Ούτε εσύ ουτε και η ΛΑΕ.

        3. Κώστας

          o Τζόκας δεν είναι στην ΛΑΕ, δεν ήταν ποτέ από τον Αύγουστο του 2015, δεν ήταν καν μέλος ούτε για μια μέρα και συ λες πως είναι στέλεχος.

          για το Χαλάνδρι συζητήσαμε άλλη φορά για καμιά 80αριά σχόλια και τα μόνα στοιχεία που κατατέθηκαν ήταν για μια δημοτική αρχή με αναδιανεμητικό προυπολογισμό που αναβαθμίζει εν μέσω υποχρηματοδότησης τις κοινωνικές υπηρεσίες, τον πολιτισμό και το εργασικακό καθεστώς των δημοτικών υπαλλήλων, Απάνταγες πως το Χαλάνδρι είναι στην ΕΕ και έχει καπιταλισμό, στα οποία επίσης δεν διαφωνούσα

          στο ΕΚΑ το Ρεσάλτο και η ΑΤΕ, τα σχήματα που στηρίζει η ΛΑΕ ή κόσμος της, δηλ δεν έχουν καμία σχέση με την διοίκηση

          Κώστας

        4. ανταρσυος

          Κώστα πούλα τρέλα αλλά αυτό ΔΕΝ θα σε γλιτώσει από τις ροχάλες φίλε μου.

          α. Ο Τζόκας είναι στην ΛΑΕ

          β. Τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΛΑΕ στηρίζουν και συμμετέχουν στην πραξικοπηματική διοίκηση του ΕΚΑ (σου έχουμε πει ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ τα οοα, άλλωστε ΔΕΝ είναι κρυφό)

          γ. Στο Χαλάνδρι σου εφερα μπόλικα στοιχεία που αποδεικνύουν την καρα -αστική διαχείριση που κάνετε (πχ 1. αβαντάρετε Κώστα ως ΛΑΕ τα προγράμματα βάουτσερ, 2. εγκρίνατε Κώστα ως μέλη της ΛΑΕ την υπαγωγή του Δήμου στην ΕΕΑΑ -ιδιωτική εταιρεία ανακύκλωσης με μαύρες εργασιακές σχέσεις- ενώ υπάρχουν στους δήμους φωνές που διεκδικούν να μπουν οι δήμοι μπροστά για να παλεψουμε για δημόσιο φορέα ανακύκλωσης, 3. προσλαμβάνερτει Κώστα 5μηνα, 8μηνα κλπ. Και όλα αυτά, χωρίς να τα ανοίγεται έστω ως θέματα στους κατοίκου στο Χαλάνδρι).

          Ταλιμπανάκο Κώστα, όση τρέλα και να μας πουλάς, η αλήθεια σε διαψεύδει. απατεώνα

        5. ανταρσυος

          “Κώστα, εξακολουθείς να πουλάς τρέλα:

          α. Οκ, ο Τζόκας δεν είναι στην ΛΑΕ. Σε αυτπό έχεις δίκιο.

          β. Στο ΕΚΑ τα στελέχη της ΛΑΕ που στηρίζουν την πραξικοπηματική διοίκηση (διορισμένη απ΄πο το κράτος) είναι -ανάμεσα στους άλλους- και οι Θέμης Γρηγοριάδης και Γ. Μυλωνάς: Είναι η ομάδα της ΛΑΕ (υπό τον Θ. Βασιλόπουλο) που κάνουν κουμάντο στον ιδιωτικό τομέα, συνεργάζονται με ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ σωματεία (πχ Σκλαβενίτης) και είναι στη διορισμένη διοίκηση και συναιτεράκια του Παναγόπουλου στη ΓΣΕΕ. Οπότε, ή λές ΨΕΜΜΑΤΑ πως θέλεις και καλά αγωνιστικό εργατικό κίνημα με αυτά τα στελέχη της ΛΑΕ, ή έχεις το ακαταλόγιστο.

          γ. Για το μέτωπο, λέμε ΝΑΙ βάσει των παρακάτω προϋποθέσεων:

          – Διπλή έξοδος από ΕΕ και ευρώ σε αντιϊμπεριαλιστική/αντικαπιταλιστική κατεύθυνση για την χώρα. Υπό αυτόν το στόχο εντάσσεται και η αναγκαία συζήτηση για το ΠΟΙΑ παραγωγική ανασυγκρότηση, ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΠΩΣ, και ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ.

          – Ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος με μέτωπο στον εργοδοτικό/κυβερνητικό/κομματικοκεντρικό συνδικαλισμό απο όπου και αν προέρχεται. Δλδ θέλουμε ταξικά σωματεία και συντονισμούς σωματείων με διαδικασίες βάσης.

          – Συμμετοχή στις συλλογικότητες κατοίκων στις γειτονιές με άξονα την αλληλεγγύη, την διεκδίκηση και την υπέρβαση της διαχειριστικής λογικής απο όπου και αν προέρχεται προς όφελος της ανάπτυξης ευρύτερων λαϊκών κοινοτήτων αγώνα. Εδώ κολλάει και η απόρριψη της αστικής διαχείρισης που ασκείτε στο Χαλάνδρι και που αρνείσαι πως κάνετε, χωρίς στοιχεία, παρόλο που εγώ σου έχω παρουσιάσει ορισμένα ΚΡΙΣΙΜΑ στοιχεία.

        6. Κ.Σ.

          Η ηθικολογία “Κώστα” δεν μπορεί να κρύψει την στάση της ΛΑΕ που είναι πολύ πολύ συγκεκριμένη. Τι λένε τα γεγονότα:

          α) οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Ριζ. Αριστερής Ενότητας στην Κ. Μακεδονία με επικεφαλής τη Χαραλαμπίδου παραμένουν 4 και είναι τα ίδια πρόσωπα από την πρώτη μέρα της θητείας του περ. συμβουλίου. Ουδείς έχει αποχωρήσει ή διαγραφεί. Συνεχίζουν κανονικά ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΚΟΕ. Οι δηλώσεις της Χαραλαμπίδου… παραμένουν δηλώσεις

          β) οι συνδικαλιστές της ΛΑΕ σε Εργατικό Κέντρο και ΕΔΟΘ (ΑΔΕΔΥ) στη Θεσσαλονίκη ψήφισαν υπέρ της συμμετοχής στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ.

          Αυτά δεν αλλάζουν όσο και αν προσπαθείς να με ταυτίσεις πότε με τους μπάτσους πότε με την Κωνσταντοπούλου. Για να προκύψει τι; Ότι όσα αναφέρονται για τη ΛΑΕ δεν είναι αλήθεια;

          Αν ισχύουν αυτά για την Κωνσταντοπούλου, γιατί η ΛΑΕ δεν παίρνει θέση; Απευθύνεται η ΛΑΕ και οι συνιστώσες της σε αυτήν για εκλογική συμμαχία;

          Όσο για την Ξάνθη και τα προβλήματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γίνεται μια αντιπαράθεση και μάλιστα ανοιχτά, όλοι κρίνονται. Αν η στάση της μίας ή της άλλης ή και των δύο πλευρών είναι λάθος, σημαίνει πως ότι λέω για τη ΛΑΕ είναι ψέμα;

          Πολύ τηλεόραση και δημοσιογράφους τύπου Πορτοσάλτε βλέπεις και νομίζεις ότι αυτά είναι επιχειρήματα.

          Τι σχέση μπορεί να έχει με την Αριστερά το συστηματικό αράδιασμα ψέματος και συκοφαντιών;

        7. Κώστας

          άσε την κλάψα, δεν προσπάθησα να σε ταυτίσω με τους μπάτσους, είπα ότι είχαν σχέδιο να μην συναντηθούν οι συγκεντρώσεις (ΓΣΕΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ(ΣΕΚ) της ΛΑΕ, του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ(ΝΑΡ) μαζί με την Ζωή όπως … πανηγυρίζατε ). Με την Ζωή σε ταυτίζω στο πες πες κάτι θα μείνει. Για το αν θα κατέβει η ΛΑΕ με την Ζωή σου απάντησε η Ζωή, λέει πως η ΛΑΕ είναι λαμόγια, εγώ τι θες να σου πω ?

          αν θεωρείς … πολυφωνία να λες ότι το ΣΕΚ είναι πράκτορες του τούρκικου εθνικισμού, ή το ΣΕΚ να λέει τα αντίθετα για ελληνικό εθνικισμό, εγώ το θεωρώ σήψη και αποσύνθεση

          Κώστας

        8. Κ.Σ.

          Καμία κλάψα δεν υπάρχει, απλά επισημαίνω ότι συστηματικά προσπαθείς να απαξιώσεις όσους κάνουν κριτική στη ΛΑΕ για να θεωρηθεί ότι όσα λένε είναι αβάσιμα.

          Είναι χαρακτηριστικό του χυδαίου τρόπου που αραδιάζεις διάφορα αυτά που γράφεις τώρα για την Κωνστανοπούλου. Πάλι όμως μένει αναπάντητο το εξής, το οποίο πιστεύω δε θα απαντήσεις ποτέ: η ΛΑΕ απευθύνεται στην Κωνσταντοπούλου για συνεργασία;

          Η απάντηση φυσικά είναι ΝΑΙ.
          Το διαβάζουμε και εδώ: http://www.iskra.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bf%ce%ba%ce%ac%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%b5%cf%82-%ce%bf%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%86-%cf%83%cf%85%ce%bd/

          Επίσης ακόμα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διακρίνεται από “σήψη και αποσύνθεση” στις εσωτερικές της αντιπαραθέσεις, τι σημαίνει αυτό για τη ΛΑΕ και τη συνεργασία της με το ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, όπως και την Αττική; Ή μήπως λόγω “σήψης και αποσύνθεσης” …σβήνουν οι ψήφοι των συνδικαλιστών της ΛΑΕ στο ΕΚΘ και την ΕΔΟΘ υπέρ της συμμετοχής.

          Αλήθεια, αυτά που γράφει ο Μ. Ρίζος στην κριτική του στο άρθρο για τις θέσεις και τις πρακτικές της ΛΑΕ, ισχύουν ή δεν ισχύουν; Μήπως λόγω Ξάνθης δεν ισχύει ότι η ΛΑΕ δεν τοποθετείται υπέρ της αποδέσμευσης από την ΕΕ;

          Τι νόημα έχει η παρέμβαση του “Κώστα” σε κάθε άρθρο για τη ΛΑΕ με άσχετα στοιχεία, ψέματα κλπ;

          Ο “Κώστας” και οι παρόμιοι δεν έχουν την παραμικρή αγωνία περί ενότητας, με οποιοδήποτε χαρακτήρα. Απευθύνουν ένα προσχηματικό κάλεσμα και όταν ανοίγει η συζήτηση επιχειρούν να απαξιώσουν αυτόν που έχει επιφυλάξεις, για να μην απαντήσουν επί της ουσίας. Φυσικά υπάρχει και το ερώτημα γιατί απευθύνονται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ αφού τόσο κακή άποψη για αυτήν, τις οργανώσεις της και τα μέλη της που σχολιάζουν στην Παντιέρα. Η απάντηση είναι πολύ απλή: για τσιμπήσουν καμιά ψήφο για το μαγαζάκι τους…

        9. Κώστας

          Προφανώς δεν ισχύει οτι η ΛΑΕ δεν τοποθετείται υπέρ της αποδέσμευσης από την ΕΕ, μάλιστα είναι ο μόνος χώρος στην αριστερά που το κάνει όταν η άλλη πρόταση είναι ότι αυτό θα συμβει στον σοσιαλισμό.

          Αττική, Κεντρική Μακεδονία κλπ απαντήθηκαν, προκάλεσα κατ εξακολούθησιν για μισό επιχείρημα, στοιχείο, link, κάτι τέλος πάντων και δεν φέρατε, σε αντίθεση με μένα. Είμαστε βέβαια σε μια εποχή που η κοινωνική αποσυνθεση και η απαξίωση της αριστεράς είναι τέτοια που βγαίνει κάποιος και λέει πως η Δούρου είναι στην ΛΑΕ και βρίσκει και κόσμο να το φάει.

          Το άλλο που λες είναι πολύ εύκολο και έπεσες έξω, και στο απαντάω. Καλά κάνει η ΛΑΕ και στηρίζει την γραμμή του μετώπου, προφανώς η Πλεύση έχει αυτοαποκλειστεί αλλά η γραμμή δεν αλλάζει από τις απαντήσεις τις οποίες δέχεται. Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει αυτοαποκλειστεί αλλά δεν κρίνει αυτό αν η γραμμή παραμένει σωστή. Οϋτε το ότι η ΛΑΕ την εκφωνεί, αν την εκφωνεί, κρίνει ότι το κάνει και επαρκώς. Αυτό το λέω γιατί με λέτε … οπαδό της ΛΑΕ, όταν λέω πως είναι θνησιγενής και δεν έχει παίξει τον ρόλο της σε πρακτικές και φυσιογνωμία, αλλά πως μάχιμη γραμμή συμμαχιών μέσα στην αριστερά είναι αυτή που μόνο η ΛΑΕ παλεύει, αν την παλεύει δηλ και αν την παλεύει επαρκώς που παίζεται, δηλ της αντιιμπεριαλιστικής ρήξης. Οϋτε το αντιμνημόνιο- αντιλιτότητα, ούτε η αντικαπιταλιστική επανάσταση και ο κομμουνισμός

          Αν τώρα νομίζεις ότι η ΛΑΕ … κρεμάει τον Παναγιώτη Σωτήρη μάλλον έχεις άδικο, και η προσωπική του γνώμη είναι ότι η ΠΕ έχει θέση στο μέτωπο υπό προγραμματικές και φυσιογνωμικές προυποθέσεις που προυποθέτουν, προφανώς, και την επανόρθωση για τα πρόσφατα

          http://lastingfuture.blogspot.gr/2017/01/blog-post.html

          Κώστας

        10. Ανώνυμα

          Κώστα τι έχετε πάθει;; Η ΛΑΕ δεν έβγαλε ΚΑΝ ανακοίνωση, η ΙΣΚΡΑ καλύπτει πλήρως την ΖΩΗ κι εσάς σας φταίει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
          Κατάντια

        11. Κώστας

          Οκ, θεμιτή η πρόβλεψη σου, αν η iskra καλύπτει και μάλιστα πλήρως την ΖΩΗ πως ο Λαφαζάνης θα … διώξει την ΑΡΑΝ όπως του ζήτησε η ΖΩΗ, θα αποτιμήσουμε όμως αν δικαιωθείς ή όχι

          Κώστας

        12. Κ.Σ.

          Προφανώς συνεχίζεις και κοροϊδεύεις ανενδοίαστα.

          Καθόλου τυχαία σε καμία από τις προτάσεις πολιτικής συνεργασίας η ΛΑΕ δεν προτείνει σαν στοιχείο του πλαισίου την αποδέσμευση από την ΕΕ. Ούτε στις προτάσεις συνεργασίας ούτε και πουθενά αλλού, προκηρύξεις, δηλώσεις, ανακοινώσεις, αποφάσεις κλπ

          Εννοείται ότι η θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ της για αποδέσμευση από την ΕΕ δεν έχει σαν προαπαιτούμενο το σοσιαλισμό, όπως συνειδητά και σκόπιμα την διαστρεβλώνεις.

          Από την ομάδα συμβούλων της Χαραλαμπίδου ούτε διαγράφηκε ούτε ανεξαρτητητοποιήθηκε ούτε παραιτήθηκε κανείς. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπείται κανονικά.

          Η ΛΑΕ δεν απάντησε ποτέ στη συκοφαντία της Κωνσταντοπούλου ότι έχει λαμόγια στην Πολιτική Γραμματεία της.

          Οι συνδικαλιστές της ΛΑΕ σε ΕΚΘ και ΕΔΟΘ ψήφισαν τη συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ.

          Όλα αυτά ισχύουν, όσο και αν ψευδολογείς ασύστολα.

          Αρκετά ασχολήθηκα μαζί σου.

        13. Κώστας

          πάρε και άλλη μια απόδειξη πως λες ψέματα για τι αν έχει διασπαστεί η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα.

          βέβαια είσαι ικανός να πεις ότι έκανε κονέ η σ Χαραλαμπίδου με τον τζιντζι και το site λέει ψέματα πως έχει 2 έδρες, ενώ έχει 4, και η Χαραλαμπίδου θέλει να δείχνει πως έχει τις μισές από τις πραγματικές . Λογικό ? Όχι βέβαια, αλλά αυτό συζητάμε εδώ και ώρες.

          βέβαια ΚΣ υπάρχει και ο δρόμος της εξαφάνισης από την συζήτηση που τον ακουλούθησε το άλλο το τζιμάνι ο αντάρσυος όταν έλεγε για τον Τζόκα

          http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-gr&page=154

          Κώστας

        14. ανταρσυος

          Είσαι βλαξ |Κώστα. |Σου απάντησα, χαϊβάνι

        15. Κ.Σ.

          Μάλλον περνιέσαι για έξυπνος. Το λινκ που μας βάζεις και δείχνει την παράταξη Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα της Χαραλαμπίδου να έχει δυο συμβούλους, αφορά την Περιφερειακή Ενότητα (δηλ. το νομό) Θεσσαλονίκης και όχι το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων. Εκεί παραμένουν 4 οι σύμβουλοι.

          Τόσο πολύ υποτιμάς τους άλλους;
          Πόσο ψέμα πια;

          Λίγη τσίπα;

        16. Κώστας

          καλά εντάξει ΚΣ, στο φαντασιόπληκτο συνωμοσιολογικό σύμπαν που κατοικοεδρεύεις, εκεί που η πολιτική είναι μόνο διαδρομισμος, ψίθυροι και παραγοντιλίκι, εκεί που η σ Χαραλαμπίδου λέει πως η ΡΑΕ διασπάστηκε και συ λες πως δεν διασπάστηκε και έκανε την δήλωση για άγνωστους λόγους, εκεί που η Δούρου είναι μέλος της ΛΑΕ όταν η ΛΑΕ λέει πως η Δουρου είναι μνημονιακή, καταστρέφει την αυτοδιοίκηση και καλεί σε ανατροπή της, σε αυτό το σύμπαν είναι λογικό να μην σου πάει το μυαλό πως δεν κατάλαβα πως εκεί είναι η σελίδα της ΜΕ Θεσσαλονικης.

          Κώστας

        17. Κ.Σ.

          Μάλλον έχεις μαλώσει με την αλήθεια…

          Η παράταξη ΡΑΕ της Χαραλαμπίδου ούτε διέγραψε ούτε είχε αποχωρήσεις και παραμένει με 4 συμβούλους από τη στιγμή της θητείας τους που παραμένουν τα ίδια πρόσωπα. Μας αραδιάζεις διάφορα ψέματα, με πιο χοντρό αυτό με την σελίδα της ΠΕ Θεσ/νίκης όπου μας παρουσιάζεις τους περιφερειακούς συμβούλους της Θεσ/νίκης σαν το σύνολο της παράταξης. Αν ήξερες -λέμε τώρα ότι οι συριζαίοι έχουν αποχωρήσει ή απομακρυνθεί, δε θα εμφάνιζες ότι να ναι, αλλά συγκεκριμένα πράγματα. Και επειδή δε σου βγαίνει, συνεχίζεις με χαρακτηρισμούς.

          Η πραγματικότητα όμως λέει ότι η ΛΑΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ συνυπάρχουν στην ίδια παράταξη, όσο θέλεις να απαξιώσεις αυτόν που το αναδεικνύει.

          Φαντάζομαι θα συνεχίσεις στο ίδιο μοτίβο, αλλά δε αλλάζουν τα πράγματα:

          Με το ΣΥΡΙΖΑ η ΛΑΕ στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

          Υπέρ της συμμετοχής στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ οι συνδικαλιστές της ΛΑΕ σε ΕΚΘ και ΕΔΟΘ.

          Δεν υιοθετεί η ΛΑΕ την αποδέσμευση από την ΕΕ.

          Όλα αυτά δεν είναι πράγματα που προσάπτω κάποιος, αλλά η αντικειμενική πραγματικότητα. Ότι και να μου σούρεις, δεν αλλάζει λχ η ψήφος των συνδικαλιστών της ΛΑΕ

          Η συνεχιζόμενη σιωπή της ΛΑΕ σε όσα λέει η Κωνσταντοπούλου περί συνεργασίας με τη ΛΑΕ αν φύγουν τα λαμόγια όπως ο Π. Σωτήρης από τη μέση, προφανώς είναι άλλο θέμα. Η εξήγηση που δίνεις, είναι όμως στο ίδιο μοτίβο: δίκη προθέσεων αυτού που το επισημαίνει, “άλλο είναι το θέμα” κλπ κλπ κλπ

        18. Κώστας

          μην τον αγαπάς τόσο τον σΠΣ, συγκινούμαι

          Κώστας

        19. Κ.Σ.

          Είναι αξιαγάπητος, σε αντίθεση με την Κωνσταντοπούλου.

          Από τη συγκίνηση όμως για την ταμπακιέρα τίποτα.

          Αναμένουμε τις νέες σου παρεμβάσεις με πολιτικά παραμύθια σε επόμενο άρθρο που θα γίνεται κριτική στη ΛΑΕ.

        20. Κώστας

          Καλή η κριτική στην ΛΑΕ, η κριτική στο ηγετικό της στέλεχος Ρένα Δούρου όμως δεν είναι κριτική αλλά προβοκάτσια και ψέμα. Τέτοιου είδους “κριτική” θα παίρνει απάντηση όπως και οι αποκαλύψεις χρηματισμού πίσω από την σκανδαλώδη ερώτηση “ξέρεις κανέναν λυρικό τραγουδιστή ?”

          Κώστας

        21. Κ.Σ.

          Η συμπόρευση της ΛΑΕ με το ΣΥΡΙΖΑ στην περ. Κ. Μακεδονίας είναι ψέμα; Όχι. Μας αραδιάζει διάφορα ψέματα, όπως το χοντροκομμένο ότι δήθεν το σάιτ της περιφέρειας πιστοποιεί τη διαφοροποίηση ΛΑΕ και ΣΥΡΙΖΑ; Ναι

          Είναι ψέμα ότι η ΛΑΕ ψήφισε στην ΕΚΘ και την ΕΔΟΘ υπέρ της συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ για τη ΔΕΘ; Όχι. Τι λες εσύ; Ότι δήθεν δεν την στήριξε και άλλα ψέματα.

          Συμμετέχουν τα στελέχη της ΛΑΕ στη διοίκηση Δούρου; Ναι. Τι μας λες εσύ; Ψέματα, ότι δήθεν έχει καμιά σχέση

          Συμμτέχουν τα στελέχη της ΛΑΕ στη δοτή διοίκηση του ΕΚΑ; Ναι. Και πάλι ψευδόμενος, μας λες ότι δεν υπάρχει σχέση.

          Έχει θέση η ΛΑΕ υπέρ της αποδέσμευσης από την ΕΕ. Όχι. Τι απαντάς; Πότε ψέματα ότι δήθεν… έχει τέτοια θέση (πού είναι γραμμένο, πότε ειπώθηκε; Τίποτα…), πότε αλλάζεις θέμα και ψάχνεσαι τι γίνεται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης, τι κάνει και δεν κάνει το ΣΕΚ κλπ κλπ… Για να πεις τι; Αναξιόπιστη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, άρα η ΛΑΕ μπορεί και να είναι κατά της ΕΕ; Αναξιόπιστοι και οι δύο, άρα τι σημασία έχουν όλα αυτά; Η απόσταση που έχεις από “προβοκάτσια και ψέμα” είναι μικρότερη από όσο φαντάζεσαι.

        22. Κώστας

          Ψέματα είναι ναι, τι να κάνουμε τώρα, δεν είναι ο λόγος μου και ο λόγος σου είναι θέμα πηγών που βάζω εγώ και του λόγου σου από την άλλη, τι μπορεί ο καθένας να αποδείξει από όσα λέει. Επίσης είναι θέμα πολιτικής εκτίμησης των ρυθμών ολοκλήρωσης μιας διάσπασης από ένα δυναμικό του αριστερού ρεύματος που πίστευε πως πρέπει οι σχέσεις να έρθουν σε ζωντανό έμπρακτο αδιέξοδο στους χώρους και τις παρατάξεις και έτσι η διάσπαση είναι κοινωνικά ωριμότερη και το πολιτικό κόστος στην άλλη μεριά. Ήταν λάθος, κρατάμε του πως μέσα σε ελάχιστο χρόνο οι πρακτικές όλων των συντρόφων στην ΛΑΕ πήρε να πολώνεται προς την πλατιά ενότητα που έχει σχηματιστεί σε διάφορους χώρους πχ την ΑΑΚ (ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ ΑΡΔΙΝ) σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και την παρακαταθήκη της, την ενότητα Παρεμβάσεων – ΜΕΤΑ στην δημόσια υγεία και τα αποτελέσματα της, τα καταστροφικά αποτελέσματα των σεχταριστικών λογικών που πάγωσαν τέτοιες κινήσεις σε ΑΔΕΔΥ, ΤΕΕ, και συμβούλια εκπαίδευσης, μέχρι και το ότι δεν άνοιξε η ΠΟΕ ΟΤΑ με ευθύνη Παρεμβάσεων και ΠΑΜΕ στους συμβασιούχους για να διακινηθεί ένα παραμύθι κατά του ΜΕΤΑ, και συνεχίζουμε στην κατεύθυνση ενιαίων ριζοσπαστικών σχημάτων απέναντι στον κρατικό, εργοδοτικό, κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό πλατιών κινηματικών συντονισμών και προγράμματος/ μετώπου ρήξης με τον ιμπεριαλισμό.

          Κώστας

        23. Κ.Σ.

          Ισχυρίζεσαι διαρκώς πράγματα και οι δήθεν πηγές που επικαλείσαι δεν επιβεβεβαιώνουν τίποτα από αυτά. Έτσι ψεύδεσαι λέγοντας πχ ότι η ΛΑΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ τα έσπασαν στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και όταν αυτό γίνεται σαφές, τότε ανακαλύπτεις ότι δεν προέκυψε ένα “ζωντανό έμπρακτο αδιέξοδο στους χώρους και τις παρατάξεις”.

          Και συνεχίζεις ακάθεκτος. Δε βολεύει η αναφορά στην στήριξη των συνδικαλιστών της ΛΑΕ στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ. Αραδιάζεις την δήθεν ενότητα Παρεμβάσεων-ΜΕΤΑ και τα καταστροφικά υποτίθεται αποτελέσματα εδώ και εκεί (ψέματα ένα προς ένα) για να καταλήξεις σε κάποια “ενιαία σχήματα” με πρόγραμμα και μέτωπο.

          Φυσικά αν ρωτήσει κανείς τι διάολο θα λέει αυτό το πρόγραμμα για την ΕΕ ή τη ΓΣΕΕ, θα ξαναρχίσεις και πάλι τα γνωστά παραμύθια.

          Επειδή το ψέμα πάει πακέτο με τη λασπολογία σε βάρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή των αντικαπιταλιστικών σχημάτων που με τα οποία υποτίθεται θέλεις μέτωπο, γίνεται φανερό ότι όλα αυτά μόνο στόχο έχουν την απαξίωση για να πάρει το μαγαζάκι καμιά ψήφο.

        24. Κώστας

          Πουθενά δεν είπα ότι δεν προέκυψε αδιέξοδο, είπα ότι κάποιοι σύντροφοι της ΛΑΕ έκριναν λάθος ότι δεν πρέπει να σπάσουν αμέσως όλες οι παρατάξεις και τα σχήματα στο εργατικό κίνημα και την αυτοδιοίκηση αλλά τώρα έχει ολοκληρωθεί παντού.

          Το πρόγραμμα για την ΕΕ δεν θα λέει πως θα βγούμε στον σοσιαλισμό οπως λέτε εσείς γιατί η άποψη πως ο σοσιαλισμός θα γίνει σε χώρα της ΕΕ είναι για τα πανηγυρια

          Κώστας

        25. Κ.Σ.

          Πάλι λες ψέματα αφού η διάσπαση σε δημοτικά και περιφερειακά σχήματα δεν έχει γίνει. Για παράδειγμα στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας η παράταξη της Χαραλαμπίδου περιλαμβάνει και τους 2 συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ> Στα συνδικάτα καθυστερούσε παρά γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέρναγε ακραία μέτρα.

          Όσο για την άποψη ότι από την ΕΕ θα βγούμε στο σοσιαλισμό που προσάπτεις στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν μπορείς να το τεκμηριώσεις γιατί υπάρχει σαφής τοποθέτηση στις αποφάσεις των συνδιασκέψεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τις ανακοινώσεις της, αλλά και στις θέσεις των οργανώσεων που συμμετέχουν σε αυτή. Δεν υπάρχει κανείς με τέτοια άποψη στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν ξέρεις αυτό. Φυσικά και το ξέρεις, αλλά επιμένεις να λες ψέματα συνειδητά μήπως και αποφύγεις την πραγματικότητα ότι η ΛΑΕ δεν έχει θέση την αποδέσμευση από την ΕΕ. Μικροπολιτική και άγρα ψήφων για το μαγαζάκι. Κάπως έτσι χάνεται η ηθική στην Αριστερά.

          Είμαι περίεργος να δω με πόσο άσχετο θέμα θα απαντήσεις.

        26. ανταρσυος

          Κώστα ψευταρούκο, μπορείς σε παρακαλώ να ποστάρεις το τμήμα των θέσεων του ΝΑΡ ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που λέει πως απο την ΕΕ θα βγούμε στον….σοσιαλισμό; Περιμένω απατεώνα!

          Η ΛΑΕ λέει όμως πως “…πρώτα θα βγούμε απο ΄το ευρώ και μετά αν προκύψει θέμα, τότε θα αεπυθθυνθούμε στο λαό με δημοψίφισμα και ερωτημα για την έξοδο απο την ΕΕ”. ΑΝ προκύψει θέμα! 5 χρόνια τώρα ΕΧΕΙ προκύψει ΤΟ θέμα με την ΕΕ και η ΛΑΕ αγρόν αγοράζει!

          ε, ρε ντομάτα που χρειάζεται….

        27. Κώστας

          σε παρακρατικές απειλές και επιθέσεις η αριστερά απαντάει με μαζική λαική αυτοάμυνα, δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνεις, έλα, σε περιμένω

          Κώστας

        28. Κώστας

          γιατί το λες αυτό ? μήπως έστησα διάλογο εδώ και τόσες μέρες με το να λεω στον συνομιλητή μου τα ίδια και τα ίδια, να του ζητάω να μου φέρει links για όσα λέει, να το κάνει και μετά να του ξαναλέω φέρε links ?? Oh wαit ΚΣ, αυτός είσαι εσύ !!

          τώρα μου γυρέψατε που λέει το ΝΑΡ ότι η έξοδος από την ΕΕ θα γίνει στον σοσιαλισμό. ¨Οταν πχ λέει πως το μέτωπο γίνεται με συμφωνία στην επανάσταση,την εργατική εξουσία και τον κομμουνισμό, μου λέει κάποιος από σας που στα ρημάδια είναι η πρόταση για μέτωπο γύρω από την έξοδο από την ΕΕ ?

          Διαβάστε το σημείο 9 πχ http://antarsya.gr/node/3758

          Κώστας

        29. ανταρσυος

          Οκ Κώστα ποστάρω το σημείο 9 που αναφέρεις. ΚΑΙ; επιβεβαιώνει αυτό που λές πως “Το ΝΑΡ πιστεύει πως θα βγούμε από την ΕΕ στον σοσιαλισμό”; ΟΧΙ! Το ΝΑΡ λέει το προφανές: Οτι η έξοδος από ΕΕ και ευρώ σε αντιϊμπεριαλιστική/αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, είναι ένας κόμβος, ο αναγκαίος κόμβος στην πορεία προς τον σοσιαλισμό.

          Προσπερνώ το παπατζίδικο υφος σου που μόλις στριμώχτηκες άρχισες να λές κατι σαλταρισμένα για αυτοάμυνες και προβοκάτορες (σικ!!!!). Πάρε λοιπόν:

          “…Το δίπολο πρέπει ή δεν πρέπει να «συμμαχήσουμε με τους ρεφορμιστές» είναι, κατά τη γνώμη μας, λάθος. Τόσο οι αντιλήψεις που συμπεριφέρονται σεχταριστικά απέναντι σε αυτή την διεργασία και δεν αναζητούν δρόμους επικοινωνίας, συνεργασίας και τελικά αντικαπιταλιστικού μετώπου, είτε αυτές που είναι έτοιμες να εγκαταλείψουν ουσιώδη ζητήματα του αντικαπιταλιστικού προγράμματος στο όνομα της «συμμαχίας», είναι αναποτελεσματικές.

          Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιδιώκει επομένως την κοινή δράση στο μαζικό κίνημα, αλλά και τον πολιτικό συντονισμό με τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς, όπως το ΚΚΕ και η ΛΑΕ, σε κρίσιμα μέτωπα πολιτικής και κοινωνικής πάλης, για ρήξη -έξοδο από την ΕΕ, μπλοκάρισμα του ασφαλιστικού εκτρώματος, ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Παράλληλα συμβάλουμε στην ανάπτυξη του διάλογου και της γόνιμης αντιπαράθεσης για τις προγραμματικές και στρατηγικές διαφορές μας. Προτάσεις για συνολική πολιτική συνεργασία δεν υπάρχει βάση να διατυπωθούν προς τα κόμματα αυτά. Υπάρχει, ωστόσο, δυνατότητα προς αγωνιστές και δυνάμεις τους που αμφισβητούν, και χειραφετούνται πολιτικά από αυτά με αντικυβερνητική, αντι-ΕΕ σκάση και συγκλίνουν σε ένα πλαίσιο στόχων σαν αυτό που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

          Ειδικότερα, για την φυσιογνωμία και το πρόγραμμα της ΛΑΕ η εκτίμηση των Θέσεων ότι δεν «υπερβαίνει ένα ρεφορμιστικό νεοκεϋνσιανό σχέδιο, με κοινοβουλευτική-θεσμική λογική κυβερνητικής διαχείρισης, χωρίς την αναγκαία τομή με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», στηρίζεται στην γενικότερη πρακτική της, στη συμμετοχή της στην περιφερειακή και τοπική κρατική διαχείριση σε συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς στον εγκλωβισμό της στα ίδια πολιτικοσυνδικαλιστικά σχήματα.

          Η ΛΑΕ, εκτιμούμε, ότι δεν κάνει μια «ατελή ρήξη με τον ρεφορμισμό», αλλά μια «ατελή ρήξη» με την νεοφιλελεύθερη μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, από θέσεις ενός «ρεφορμιστικού νεοκεϋνσιανού σχεδίου». Για αυτό πολιτικές προτάσεις που βάζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε έναν αέναο «διάλογο» με απόψεις που κινούνται σε άλλη κατεύθυνση, τελικά καταλήγουν είτε σε αποτυχία είτε σε ένα απαράδεκτο «μέσο όρο». Η «πολιτική των συμμαχιών» δεν σημαίνει ανταλλαγή προτάσεων συνεργασίας, χωρίς αντίκρυσμα στον συσχετισμό δυνάμεων και δυνατότητα προώθησής της μέσα στο κίνημα και τις πολιτικές μάχες. Αντίθετα μια ενωτική πολιτική απεύθυνση στην βάση, με παράλληλη οικοδόμηση πραγματικών δρόμων κοινής δράσης και διαδικασιών διαλόγου, μαζί με μια σαφή και χωρίς μισόλογα εκτίμηση για τον χαρακτήρα της πολιτικής της κάθε δύναμης, μπορούν να οικοδομήσουν προϋποθέσεις πραγματικών διαφοροποιήσεων….”.

        30. ανταρσυος

          Ποστάρω ΟΛΟ το σημείο 9 για να φανεί η αλήθεια, ότι ο Κώστας λέει παπαριές:

          9. Για τον αντικαπιταλιστικό πόλο και μέτωπο της αριστεράς και την πολιτική συνεργασία

          Η πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς όλες τις δυνάμεις που παλεύουν για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα σε λογική ρήξης με το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ, τον ιμπεριαλισμό, για μια προοπτική κομμουνιστικής χειραφέτησης, είναι η στράτευση σε μια άλλη αριστερά, για την οικοδόμηση του αντικαπιταλιστικού μετώπου / πόλου.

          Το πρόγραμμα, η προοπτική και η πρακτική του αντικαπιταλιστικού μετώπου στρέφονται ενάντια σε βασικούς νόμους του συστήματος (της εκμετάλλευσης, του κέρδους, των αγορών, της κρατικής και εργοδοτικής καταπίεσης κλπ). Έχει λογική ρήξης με την αστική πολιτική, την αστική τάξη και το κράτος της και τους διεθνείς οργανισμούς της. Έχει ως στόχο το ξέσπασμα της επανάστασης για την ανατροπή της αστικής κυριαρχίας και την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Προσεγγίζει την επανάσταση μέσα από την πάλη για την υλοποίηση του αντικαπιταλιστικού προγράμματος, την οργάνωση και ωρίμανση των δυνάμεων της εργατικής χειραφέτησης. Απορρίπτει τις αντιλήψεις που συνδέονται με κάθε «φιλολαϊκή» διαχείριση του καπιταλισμού. Παλεύει για μια σύγχρονη κομμουνιστική προοπτική.

          Το μέτωπο αυτό είναι, ταυτόχρονα, βαθύτερα αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό και δημοκρατικό. Ενσωματώνει με πιο ουσιαστικό τρόπο την πάλη για τις λαϊκές ελευθερίες της εποχής μας, τον αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό αγώνα και την ριζοσπαστική οικολογία.

          Κριτήριο για την προώθησή του είναι η πράξη, όχι απλά οι θέσεις που έχουν η κάθε πολιτική δύναμη και ρεύμα.

          Δρόμους για την οικοδόμηση του αντικαπιταλιστικού μετώπου/πόλου, κατά τη γνώμη μας αποτελούν:

          Πρώτον, η πολιτική ισχυροποίηση, ανάπτυξη και μετασχηματισμός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
          Δεύτερον, τα τολμηρά βήματα με δυνάμεις, τάσεις και ρεύματα που στον ένα ή στον άλλο βαθμό κινούνται στη λογική του αντικαπιταλιστικού πόλου.
          Τρίτον, η επεξεργασία μιας πολιτικής τακτικής απέναντι σε νέες δυνάμεις που γεννιούνται μέσα στους αγώνες, αλλά και από την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ και τις διεργασίες στο ΚΚΕ που αναζητούν προς τα αριστερά.

          Φυσικά οι δυνάμεις αυτές δεν είναι «καθαρά αντικαπιταλιστικές». Έχουν τις δικές τους διαδρομές, ιδεολογικές αναφορές ευαισθησίες και αντιφάσεις, όπως άλλωστε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τείνουν να υπερβούν τον ρεφορμισμό από τον οποίο προέρχονται, χωρίς ακόμα να έχουν ξεκαθαρίσει πλήρως τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιδιώκει να έχει ενεργητική παρέμβαση ώστε να επιδράσει στον προσανατολισμό τους. Επιδιώκει να διαμορφώνει σταθερούς αγωνιστικούς δεσμούς και για αυτό παίρνει πρωτοβουλίες κοινής δράσης στην κατεύθυνση του αγωνιστικού μετώπου, ακόμη και προς δυνάμεις του μαχόμενου ρεφορμισμού, πρωτοβουλίες πολιτικού συντονισμού δυνάμεων σε πολιτικά ζητήματα (πχ πρόταση για αντιΕΕ πρωτοβουλία) και τέλος ανοίγει διάλογο για τα ζητήματα του αντικαπιταλιστικού προγράμματος και μετώπου.

          Κινητήρας και γόνιμο έδαφος για αυτές τις προσπάθειες είναι η ενοποίηση σε διαρκώς ανώτερο επίπεδο της αντικαπιταλιστικής πτέρυγας του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, και του διάσπαρτου κοινωνικού δυναμικού που κινείται σε αντι-ΕΕ και αντισυστημική κατεύθυνση.

          Δεν ξεχνάμε: Η ίδια ΑΝΤΑΡΣΥΑ οικοδομήθηκε ως ένα πρώτο βήμα για το αντικαπιταλιστικό μέτωπο. Το βήμα αυτό δεν είναι προφανώς το τελευταίο!

          Το δίπολο πρέπει ή δεν πρέπει να «συμμαχήσουμε με τους ρεφορμιστές» είναι, κατά τη γνώμη μας, λάθος. Τόσο οι αντιλήψεις που συμπεριφέρονται σεχταριστικά απέναντι σε αυτή την διεργασία και δεν αναζητούν δρόμους επικοινωνίας, συνεργασίας και τελικά αντικαπιταλιστικού μετώπου, είτε αυτές που είναι έτοιμες να εγκαταλείψουν ουσιώδη ζητήματα του αντικαπιταλιστικού προγράμματος στο όνομα της «συμμαχίας», είναι αναποτελεσματικές.

          Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιδιώκει επομένως την κοινή δράση στο μαζικό κίνημα, αλλά και τον πολιτικό συντονισμό με τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς, όπως το ΚΚΕ και η ΛΑΕ, σε κρίσιμα μέτωπα πολιτικής και κοινωνικής πάλης, για ρήξη -έξοδο από την ΕΕ, μπλοκάρισμα του ασφαλιστικού εκτρώματος, ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Παράλληλα συμβάλουμε στην ανάπτυξη του διάλογου και της γόνιμης αντιπαράθεσης για τις προγραμματικές και στρατηγικές διαφορές μας. Προτάσεις για συνολική πολιτική συνεργασία δεν υπάρχει βάση να διατυπωθούν προς τα κόμματα αυτά. Υπάρχει, ωστόσο, δυνατότητα προς αγωνιστές και δυνάμεις τους που αμφισβητούν, και χειραφετούνται πολιτικά από αυτά με αντικυβερνητική, αντι-ΕΕ σκάση και συγκλίνουν σε ένα πλαίσιο στόχων σαν αυτό που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

          Ειδικότερα, για την φυσιογνωμία και το πρόγραμμα της ΛΑΕ η εκτίμηση των Θέσεων ότι δεν «υπερβαίνει ένα ρεφορμιστικό νεοκεϋνσιανό σχέδιο, με κοινοβουλευτική-θεσμική λογική κυβερνητικής διαχείρισης, χωρίς την αναγκαία τομή με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», στηρίζεται στην γενικότερη πρακτική της, στη συμμετοχή της στην περιφερειακή και τοπική κρατική διαχείριση σε συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς στον εγκλωβισμό της στα ίδια πολιτικοσυνδικαλιστικά σχήματα.

          Η ΛΑΕ, εκτιμούμε, ότι δεν κάνει μια «ατελή ρήξη με τον ρεφορμισμό», αλλά μια «ατελή ρήξη» με την νεοφιλελεύθερη μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, από θέσεις ενός «ρεφορμιστικού νεοκεϋνσιανού σχεδίου». Για αυτό πολιτικές προτάσεις που βάζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε έναν αέναο «διάλογο» με απόψεις που κινούνται σε άλλη κατεύθυνση, τελικά καταλήγουν είτε σε αποτυχία είτε σε ένα απαράδεκτο «μέσο όρο». Η «πολιτική των συμμαχιών» δεν σημαίνει ανταλλαγή προτάσεων συνεργασίας, χωρίς αντίκρυσμα στον συσχετισμό δυνάμεων και δυνατότητα προώθησής της μέσα στο κίνημα και τις πολιτικές μάχες. Αντίθετα μια ενωτική πολιτική απεύθυνση στην βάση, με παράλληλη οικοδόμηση πραγματικών δρόμων κοινής δράσης και διαδικασιών διαλόγου, μαζί με μια σαφή και χωρίς μισόλογα εκτίμηση για τον χαρακτήρα της πολιτικής της κάθε δύναμης, μπορούν να οικοδομήσουν προϋποθέσεις πραγματικών διαφοροποιήσεων.

        31. Κ.Σ.

          Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι για τη θέση του ΝΑΡ παραπέμπεις σε κείμενο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στο οποίο όλως τυχαίως δεν περιγράφεται η θέση για την ΕΕ.

          Δεν έχεις καμία σοβαρότητα και το παίζεις τιμητής και εισαγγελέας της Αριστεράς.

        32. Κώστας

          αντάρσυε το κείμενο είναι του ΝΑΡ και λέω αυτό ακριβώς που λες και συ, πως περιγράφει το μέτωπο και τα βασικά επίδικα της συγκυρίας πάνω στα οποία καλεί σε μέτωπο και λέει τα εξής 3

          1)αντικαπιταλιστική επανάσταση
          2)εργατική εξουσία
          3)κομμουνισμός

          Οπως λες και συ, ΔΕΝ λέει για την ΕΕ που, μαγικά, εμφανίζεται για το ΝΑΡ ως επίδικο όταν θέλει να αντιπαρατεθεί με την ΛΑΕ.

          Να λέτε την αλήθεια, καλείτε την ΛΑΕ σε μέτωπο πάνω στην αντικαπιταλιστική επανάσταση, την εργατική εξουσία και τον κομμουνισμό

          Κώστας

        33. Κ.Σ.

          “Κώστας” η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και για το αναγκαίο αντικαπιταλιστικό μέτωπο στο σήμερα τοποθετείται πολιτικά και για το ζήτημα της ΕΕ επίσης.

          Το θέμα είναι ποια είναι η θέση της ΛΑΕ. Το να λες ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ταυτίζει την αποδέσμευση με το σοσιαλισμό ή ότι καλεί την ΛΑΕ “σε μέτωπο πάνω στην αντικαπιταλιστική επανάσταση, την εργατική εξουσία και τον κομμουνισμό” (γιατί όχι θα ρώταγε κάποιος), δε σημαίνει ότι η ΛΑΕ έχει θέση υπέρ της αποδέσμευσης. Αυτό δε θέλεις να παραδεχτείς και φαντάζομαι ότι και να γραφτεί, μόνο γι αυτό δε θα πεις κάτι.

          Αλήθεια η Ζωή που βάζει όρο συνεργασίας όχι την “αντικαπιταλιστική επανάσταση, την εργατική εξουσία και τον κομμουνισμό” αλλά να απομακρυνθεί από την ΛΑΕ και την Πολιτική Γραμματεία της ο Π. Σωτήρης γιατί είναι… λαμόγιο, πώς σου φαίνεται; Γιατί καμία αντίδραση προς τα εκεί;

        34. ανταρσυος

          Κώστα σάλταρες; τι είναι αυτά που γραφεις; ακούς φωνές φίλε μου; Σε ρώτησα πολύ συγκεκριμένα πράγματα. ΑΠΑΝΤΗΣΕ αν μπορείς!

          Αλλιώς εσύ ξεφτιλίζεσαι

          Περιμένω απάντηση σε αυτά που σε αρώτησα!

        35. Κ.Σ.

          αλήθεια, μιας και είσαι τόσο εύθικτος, από τη ΛΑΕ απαιτείς να απαντήσει στις επιθέσεις της Κωνσταντοπούλου;

          Αν δηλαδή τα εύλογα σχόλια είναι “παρακρατικές απειλές και επιθέσεις”, τότε τι είναι η σαφής τοποθέτηση της κυρίας Ζ.Κ. ότι ο Π Σωτήρης, μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ, είναι λαμόγιο και η συμμετοχή του στη ΛΑΕ εμπόδιο στη συνεργασία με την Πλεύση Ελευθερίας;

        36. Κώστας

          Η ΛΑΕ θα χειριστεί το blame game της ακύρωσης των σχέσεων με την Πλεύση και την ΖΚ όπως θα κρίνει συλλογικά, και αυτόν τον τρόπο θα τον κρίνουμε. Δεν νομίζω πως οι χαμηλοί τόνοι, το “δεν έχουμε πόλεμο με την ΠΕ” είναι ότι καλύτερο, όταν η ΠΕ σαφώς έχει πόλεμο, με καλύπτει αυτό

          http://ektosgrammis.gr/website/i-sykofantia-einai-ektos-aristeras

          Κώστας

  7. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Προς Κώστα και λοιπούς συντρόφους της ΛΑΕ της λογικής “πρώτα βγαίνουμε από το ευρώ και μετά αποφασίζουμε ΑΝ χρειαστεί για έξοδο και από την ΕΕ, με δημοψήφισμα”:

    http://www.iskra.gr/%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B6%CF%8E%CE%BD%CE%B7%CF%82/

    Το ίδιο το δημοσίευμα της ΙΣΚΡΑ (ιστοσελίδα που προόσκειται στην ΛΑΕ), γράφει πως ΗΔΗ η Γερμανία μιλά για διαίρεση της ευρωζώνης σε 2 κομμάτια με Ελλάδα/Ιταλία κλπ ΕΚΤΟΣ ευρώ (με νέο νόμισμα), αλλά ΕΝΤΟΣ ΕΕ (και μνημονίων/εξαθλίωσης φυσικά).

    Δλδ η ΙΔΙΑ η ΛΑΕ γράφει για το σχέδιο αυτό, την ίδια στιγμή που η ΛΑΕ εξακολουθεί να ΑΡΝΕΙΤΑΙ τον στόχο για διπλή έξοδο από ΕΕ και ευρώ σε αντιϊμπεριαλιστική/αντικαπιταλιστική κατεύθυνση για την χώρα μας! Εχει φανεί εδώ και χρόνια η ανάγκη για ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΛΩΝ για διπλή έξοδο της χώρας από ΕΕ και ευρώ, και αυτό το απλό, αληθινό μα και πολύ δύσκολο, λέει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

    κΏΣΤΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙΜΈΝΩ ΜΙΑ ΑΠΆΝΤΗΣΗ!!!!

    Reply
    1. Κώστας

      Η απάντηση είναι πως η ΛΑΕ είναι ο μόνος χώρος στην αριστερά με θέση την έξοδο από ευρώ και ΕΕ γιατί αν το δημοψήφισμα δεν είναι καλός τρόπος, πες μου έναν άλλο, μέχρι τότε φάε μνημόνια το ένα μετά το άλλο. Πες μου έναν τρόπο όμως, πες μου ότι θα το κάνει η εργατική εξουσία. Εγώ λέω πως, μετά την έξοδο από το ευρώ και τις συνθήκες-κανόνες της ΕΕ, μετά την κατάργηση των μνημονιων δηλ σε συνθήκες συντακτικής συνέλευσης της λαικής εξουσίας θα μπουν και τα υπόλοιπα θέματα της διεθνούς θέσης της χώρας, της οργάνωσης της παραγωγής έξω από ΕΣΠΑ και ΚΑΠ, της νέας Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και πως το δημοψήφισμα είναι κάτι συγκεκριμένο. Παραπέμπω στα βήματα μπροστά που έκανε κατά καιρούς η Μπολιβαριανή Δημοκρατία γύρω από τα δημοψηφισματα. Ξαναλέω όμως πως θέλω να ακούσω και άλλη πρόταση, άλλωστε οι κοινωνικές εκπροσωπήσεις και η φυσιογνωμία της ΛΑΕ κάνουν την πρόταση της για έξοδο από την ΕΕ εικονική. Εκτός όμως από εικονική είναι η μοναδική που υπάρχει, δυστυχώς, μακάρι να ακολουθήσουν και ΚΚΕ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

      Τα υπόλοιπα τα τσιπριζέικα που λες για το … σχέδιο Σόιμπλε για διαγραφή του χρέους, έξοδο από το ευρώ και τις συνθήκες της ΕΕ, εθνικοποίηση του μεγαλύτερου μέρους της οικονομίας υπό εργατικό έλεγχο, έξοδο από το ΝΑΤΟ και συντακτική συνέλευση της λαικής εξουσίας έχω να πω πως αν τα λέει όντως ο Σόιμπλε μπράβο του και μαζί του και γω.

      Κώστας

      Reply
      1. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

        Κώστα μου, δεν είναι ανάγκη να αναπαράγεις πια ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ! Η ΛΑΕ αναπαράγει αυταπάτες, όταν λέει δια στόματος της ηγεσίας της, πως ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ η έξοδος από το ευρώ και ΑΝ χρειαστεί να βγούμε, τότε θα κάνουμε δημοψήφισμα!

        Προσέξτε αναγνώστες! ΑΝ χρειαστεί! Και που αυτό ΔΕΝ το λένε ΚΑΝ όλη η ηγεσία της ΛΑΕ, μιας και υπάρχουν αρκετοί που κάνουν γαργάρα ακόμα και το ΕΝΔΕΧΌΜΕΝΟ της εξόδου από την ΕΕ, μιλώντας ΜΟΝΟ για έξοδο από το ευρώ! Και έρχεται πια; η ΙΣΚΡΑ, να δημοσιεύσει άρθρο που λέει πως “σχέδιο της Γερμανίας είναι η διχοτόμηση της ευρωζώνης και το πέταγμα της Ελλάδας έξω απο το ευρώ”!! Και μάλιστα, η ΙΣΚΡΑ (δλδ η πλειοψηφία της ΛΑΕ) ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την Γερμανία για την πρόθεσή της “να πετάξει την Ελλάδα έξω απο το ευρώ”!!!

        Κώστα μου γράφεις ΨΕΜΜΑΤΑ για άλλη μια φορά όταν λές πως “Η ΛΑΕ έχει θέση για έξοδο από ΕΕ και ευρώ”. Κατάλαβέ το γιατί γίνεσαι ρεντίκολο…..

        Reply
        1. Κώστας

          Καλά, φαντάσου την ζωή σου χωρίς ευρώ πρώτα ΑΝΤΑΡΣΥΕ, χωρίς ΕΣΠΑ και ΚΑΠ, γιατι σου κόβονται τα γόνατα ότι θα τα χάσεις όλα αυτά και προβοκάρεις και όσους δεν το φοβούνται ότι είναι με την … Γερμανία αναπαράγοντας τσιπριζα και την απολογητική του γ μνημονίου και του ξεπουλήματος του δημοψηφίσματος.

          Μετά βάλε στο στόμα σου την αριστερά που διόρθωσε πορεία για το ότι αντί το 2010-2015 να βάλει μπροστά ένα κοινωνικό πολιτικό μπλοκ ενάντια στο ευρωνατοκρατία, το είχε ρίξει στον κυβερνητισμό ή την φλυαρία για την επανάσταση.

          Κώστας

        2. ανταρσυος

          Κώστα εγώ μπορώ άνετα να φανταστώ την ζωή μου χωρίς ευρώ, ΕΣΠΑ, ΚΑΠ και ΕΕ. ΕΣΥ μάλλον δεν μπορείς και δεν θες να φανταστείς την ζωούλα σου χωρίς αυτά.

          Κοινωνικό/πολιτικό μπλοκ το ’10-’15 υπήρξε ένα: του ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος είχε γερή πολιτικά -υποτίθεται- αριστερή πτέρυγα, και πανίσχυρη οργανωτικά εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης και πολύ σωστά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την ανεξαρτησία της, βρέθηκε να δίνει τις μάχες στον δρόμο και κεντρικά πολιτικά για να ενισχυθεί η τάση της χειραφέτησης από ΕΕ και ντόπια αστική τάξη, μέσα στην κοινωνία και μαζί με τον λαό που πίστευε τότε σε κάτι καλύτερο.

          Και ο ΣΥΡΙΖΑ ταλιμπάν Κώστα ΠΟΥΛΗΣΕ αυτό το κοινωνικό μπλοκ του λαού και υποτέχθηκε σε ΕΕ και ντόπια αστική τάξη. και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κωστάκη μου ΔΕΝ μπόρεσε να μετασχηματίσει το κοινωνικό μπλοκ σε αντικαπιταλιστικό κοινωνικό μπλοκ. Ούτε φυσικά το ΚΚΕ που δενέκανε και τίποτα για αυτό.

          Αλλά Κωστάκη μου και τότε και τώρα, η δική σου αντιληψη περιορίζονταν και περιορίζεται στην συμμετοχή σε ένα μέτωπο με μοναδικό ορίζοντα τις εκλογές και την κυβέρνηση χωρίς ρήξεις ουσιαστικά. Αν θες Κωστακη μου ρήξη, λέγε απο τώρα στον εργασιακό και γειτονιακό κύκλο σου πως χωρίς έξοδο απο ΕΕ και ευρώ σε αντιϊμπεριαλιστική/αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, ΔΕΝ θα καταργηθούν τα χρέη/δάνεια μας στις τράπεζες, ΔΕΝ θα έχουμε την ιδιοκτησία του σπιτιού μας, ΔΕΝ θα έχουμε πιθανότητες για μια καλύτερη Υγεία/Προνοια, ΔΕΝ θα έχουμε ως κοινωνία την ιδιοκτησία στους δημόσιους χώρους και την δημόσια περιουσία κλπ.

          ΑΥΤΑ λέγε Κώστα και άσε τα παραγοντιλίκια, τα ψέμματα, την εκλογολαγνεία.

        3. Κώστας

          Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κοινωνικό και πολιτικό μπλοκ γιατί το 2011 το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είπαν ότι “δεν είναι καιρός για ρήξεις και για ρίσκα”

          Οι ευθύνες της αριστερής πλατφόρμας είναι μεγάλες αλλά τουλάχιστον δεν επιμένει σε εκείνο το σχέδιο που είχε τότε, όπως και μεγάλο τμήμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που άφησε ένα σχέδιο επαναστατικού τελεσιγραφισμού στις μάζες.

          Εγώ αυτά ακριβώς που μου λες λέω σε εργασιακό και γειτονιακό περιβάλλον αλλά ΤΣΟΥΠ, σκάει μύτη το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λένε πως αυτά θα γίνουν μετά την επανάσταση και το βασικό είναι να τους ενισχύσουμε στις εκλογές και όσο και να πεις παθητικοποιούν έναν κόσμο

          Κώστας

        4. ανταρσυος

          Βρε απατεωνα ψευτη κωστα παλι παραληρεις; Η ανταρσυα λεει στον κοσμο αυτα που σου γραφω. Λεει πως η εξοδος απο εε κ ευρω ειναι ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ/κομβος για τον σοσιαλισμο και οχι προιον του σοσιαλισμου. Τι διαολο πινεις κ γινεσαι ψευτης κ ρεντικολο; Πότε λοιπόν η λαε θα πει την αληθεια κ θα σταματησει την λογικη “συριζα ν2”;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.