.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Εκδικητική μεταγωγή του Δημ. Κουφοντίνα στις Φυλακές Δομοκού


Καταπατώντας τα ίδια τα δικά τους πρωτόκολλα και νόμους, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης –ΠΡΟ.ΠΟ κατ’ ευφημισμόν- και η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής μετέφεραν αιφνιδιαστικά τον Δημ. Κουφοντίνα στις Φυλακές Δομοκού από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσαβέτειας του Βόλου όπου εξέτιε την ποινή του από το 2018.

Η μεταγωγή του –απαγωγή κατ’ ουσίαν- πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου 2020 χωρίς να του επιτραπεί να πάρει μαζί του ούτε τα στοιχειώδη προσωπικά του είδη και χωρίς να ενημερώσει σχετικά την οικογένειά του, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

Σημειώνεται ότι, καθώς ο Νόμος προβλέπει πως σε περίπτωση επαναμεταγωγής, ο κρατούμενος μεταφέρεται στην αρχική φυλακή, ο Δημ. Κουφοντίνας θα έπρεπε να επαναμεταχθεί στις Φυλακές Κορυδαλλού από όπου μεταφέρθηκε το 2018 στην Κασσαβέτεια και όχι φυσικά στο Δομοκό. Ο Νόμος επίσης προβλέπει οι κρατούμενοι να κρατούνται στις φυλακές που βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας της οικογένειάς τους.

Σημειώνεται ακόμη ότι, λόγω της πανδημίας έχουν ανασταλεί όχι μόνο τα επισκεπτήρια αλλά και οι μεταγωγές των κρατουμένων. Σήμερα όμως, περιέργως, οι αρμοδιότητες για το λεγόμενο σωφρονιστικό σύστημα έχουν αφαιρεθεί από το αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης για να μεταφερθούν στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ ενώ στην ενημέρωση για τις υγειονομικές εξελίξεις συμμετέχει ένστολος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει ο καθένας, η ξαφνική αυτή μεταγωγή δεν έγινε για τους λόγους που …ο Σωκράτης ήπιε το κώνειο, για την τήρηση δηλαδή των νόμων αλλά μάλλον σχετίζεται με την πρωθυπουργική οικογένεια, τις πρεσβείες που έχουν κατά το παρελθόν παρασημοφορήσει σημερινούς υπουργούς που ευαγγελίζονται να «τελειώσουν» το Πολυτεχνείο και με εμμονικές Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 91.67% ( 6
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.