.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αύξηση μαζικότητας στις εκλογές του ΣΕΗ, επιτυχία της “Συνέλευση Αγωνιζομένων Ηθοποιών”


Οι εκλογές στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών ολοκληρώθηκαν, με μεγάλη αύξηση της μαζικότητας. 1490 ηθοποιοί (από 539) συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, που έλαβε χώρα από το Σάββατο 20 Ιουνίου έως την Πέμπτη 25 Ιουνίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλο και Χανιά.

Η Δημοκρατική Ενότητα (ΔΕΗ) το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ βγήκε ξανά πρώτη με 493 ψήφους, σημειώνοντας άνοδο σε ψήφους (101) και εκλέγοντας 6 (από 13) στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η «Αγωνιστική Ενότητα Ανεξάρτητων Ηθοποιών» (ένα καθεστωτικό ψηφοδέλτιο με συμμετοχές από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το υπόλοιπο αστικό πολιτικό φάσμα) έλαβε 435 ψήφους και 5 έδρες, ενώ η παράταξη «Από Κοινού» 5 έδρες και 393 ψήφους.

Σημαντική επιτυχία για την πρωτοεμφανιζόμενη «Συνέλευση Αγωνιζομένων Ηθοποιών» που έλαβε 79 ψήφους και μία έδρα.

Η «Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών» έλαβε 70 ψήφους.

Η αύξηση της συμμετοχής ήταν εντυπωσιακή, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται η συγκρότηση του προεδρείου.

Να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2018 είχαν σημειωθεί τα πιο κάτω αποτελέσματα:
Ψήφισαν 539 (450), έγκυρα 531, 15 λευκά και 8 άκυρα. Η «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» πήρε 392 ψήφους, η «Εκκίνηση Ηθοποιών» 79 ψήφους, η «Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών» 36 ψήφους και η «ΣΕΗ – Ανεξάρτητος» 9 ψήφους.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 85.00% ( 12
Συμμετοχές )



16 σχόλια στο “Αύξηση μαζικότητας στις εκλογές του ΣΕΗ, επιτυχία της “Συνέλευση Αγωνιζομένων Ηθοποιών”

  1. Ανώνυμος

    Θα βγεί ένας ινστρούχτορας να μας αιτιολογήσει τον αποκλεισμό της ΔΕΗ (ΠΑΜΕ) από το νεοσυσταθέν προεδρείο του ΣΕΗ;
    Η, έστω, κάποιος εκπρόσωπος της “Συνέλευσης” να μας μεταφέρει την θέση της παράταξης;
    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τι άποψη έχει για τα τεκταινόμενα;

    Reply
    1. kokkiniotis

      Φοβάμαι ότι εκτός από πολιτικά ανάγωγος, είσαι και απληροφόρητος… Μάθε εσύ πρώτα και ύστερα ζητάς τα ρέστα από όπου νομίζεις.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Που μπορεί να αποταθεί “αρμοδίως” ένας απληροφόρητος “πολιτικά ανάγωγος” για να μάθει τη θέση της “Συνέλευσης”;

        Reply
        1. Μίνα

          Χαχαχα, μάθε πρώτα γιατί είσαι απληροφόρητος και πήγαινε αλλού να ζητήσεις τα ρέστα για το ΣΕΗ, όχι από την Συνέλευση. Η ΔΕΗ έχει βγάλει ανακοίνωση καταγγελία μπορείς να διαβάσεις και να ενημερωθείς “αρμοδίως”.

        2. Ανώνυμος

          Η ΔΕΗ δεν είναι αρμόδια για να εκφράζει την “Συνέλευση”. Κι για να “ζητήσει ρέστα” κανείς, πρέπει πρώτα να μάθει γιατί πρέπει να ζητήσει ρέστα. Η “Συνέλευση” δεν έχει άποψη για τα τεκταινόμενα; Ακούει κανείς;

        3. Νίκος

          Αν το παίζεις ανήξερος για να κάνεις σχολιάκι, κάντο να τελειώνουμε…
          Αν όντως είσαι ανήξερος δες το link παρακάτω που έχει τα νέα και την καταγγελία της 1ης δύναμης του ΣΕΗ, του ΠΑΜΕ.
          Αν βαριέσαι να τη διαβάσεις, το ΠΑΜΕ καταγγέλει τις 2 παρατάξεις (την κοινή ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-ΝΔ-ΛΑΕ και την άλλη σούπα “όλοι μαζί”) για εξωβελισμό του ΠΑΜΕ από το προεδρείο.
          Αν ρωτάς για τη στάση των δυνάμεων της ανυπότακτης και αντικαπιταλιστικής αριστεράς που συμμετέχουν στη “συνέλευση ηθοποιών”, ξέρεις ότι δεν συμμετέχουμε σε προεδρεία, δεν ψηφίζουμε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σε θέσεις (ούτε αναλογικά που λέει και κάνει το ΚΚΕ).
          Για τη θέση του προέδρου η “συνέλευση” ψήφισε τον Καταλοιφό που προτάθηκε από την παράταξη του ΠΑΜΕ. Για καμία άλλη θέση δεν ψηφίσαμε τίποτα, μούτε θέσαμε υποψηφιότητα.
          Γκέγκε ή θες και άλλα;
          Ανακοίνωση ΠΑΜΕ: https://www.902.gr/eidisi/politismos/230160/anagkaia-oso-pote-i-symmetohi-olon-ton-synadelfon-sti-zoi-toy-sei

        4. Ανώνυμος

          Δεν ανήκω στον χώρο των ηθοποιών και, ναι, είμαι ανήξερος, δεν “το παίζω”.
          Π.χ. δεν ήξερα ότι η Συνέλευση ψήφισε Καταλειφό, κι ευχαριστώ για την πληροφορία. Αλλά τα τεκταινόμενα στο ΣΕΗ είναι αρκετά “περίεργα” και πολύ πιο σοβαρά για να κάνει κανείς την “πάπια”.
          Θα περιμένω ακόμη λίγο, γιατί κατανοώ την δυστοκία….

        5. ΦΦ1917

          Εγώ απορώ με την δημοσίευση της ανακοίνωσης του ΣΕΗ ενάντια στο νομοσχέδιο στα προπύλαια. Δηλαδή όλο το προηγούμενο διάστημα τι γινόταν και δεν δημοσιεύονταν κάτι αντίστοιχο?
          Μπράβο στην Συνέλευση αν όντως έκανε αυτά που λέει, αλλά καλό θα ήταν να υπάρχει μια ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση για να μην παίζουμε το χαλασμένο τηλέφωνο.
          Ευχαριστώ προκαταβολικά,ούτε ανάγωγος ούτε απληροφόρητος είμαι εγώ και ο οποιοσδήποτε (ο Ανώνυμος εν προκειμένη) όταν ρωτάμε εύλογα ζητήματα που χρήζουν απάντησης.

        6. kokkiniotis

          Ο ανώνυμος τον οποίον τώρα υπερασπίζεσαι όντως ήταν πολιτικά ανάγωγος ή απληροφόρητος. Επιπλέον, γράφει ανώνυμα.

  2. Ανώνυμος

    @ΦΦ1917, 09/07/2020 at 03:09, ευχαριστώ για την λογική παρέμβαση, αλλά “μπράβο στη Συνέλευση” για τι ακριβώς πράγμα; Για μια άσφαιρη ψήφο, αφού δεν υπήρχε κίνδυνος να κερδίσει το προεδρείο η ΔΕΗ; Ποιά είναι η πολιτική αιτιολόγηση της ψήφου από έναν χώρο, που αρνείται, στις σημερινές συνθήκες, την συγκρότηση οργάνων σε αντιπροσωπευτική βάση; Ολοι ξέρουν να παίζουν καλά τον ρολάκο τους, πόσο μάλλον όταν είναι και ….ηθοποιοί!
    Αυτό, που έγινε στο ΣΕΗ, δεν είναι κάτι απλό, ρουτίνας. Η ανακοίνωση της ΔΕΗ κάνει σαφείς υπαινιγμούς, χωρίς να επεκτείνεται. Αλλά, φαίνεται, μέχρι στιγμής, πως ΟΛΟΙ συμμετέχουν, καθένας με τον τρόπο του, σε ένα άτυπο μαύρο μέτωπο. Απλά μερικοί χύνουν και λίγο μελάνι παραλλαγής. Η κάνω λάθος;

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Όργανα σε αντιπροσωπευτική βάση ξέχασε τα φίλε του ΚΚΕ.

      Α. Καταρχάς, η σωστή κομμουνιστική λογική είναι, τα ΔΣ των σωματείων να έχουν οδό γίνεται συντονιστικό κ καθαρά διαικπερεωτικο ρόλο. Και η πραγματική εξουσία να βρίσκεται στις συνελεύσεις τους οι οποίες πρέπει να συγκαλούνται σε μηνιαία βάση, να είναι καλά προετοιμασμένες και να έχουν ισότιμο λόγο και να λαμβάνουν ισότιμα τον λόγο οι εργαζόμενοι είτε είναι μέλη παρατάξεων είτε όχι.

      Β. Κατα δεύτερον και με δεδομένο ότι σήμερα στα σωματεία το δ.σ. έχει εξουσίες που δεν θα πρέπει επ ουδενί να έχει, γιατί λοιπόν σε ένα τέτοιο καθεστώς λειτουργίας των σωματείων να πρέπει οι καθεστωτικές καπιταλιστικές εργοδοτικές παρατάξεις πασκε, δσκε, ΣΥΡΙΖΑ να τους ψηφίζουμε βάσει της αναλογικής λογικής που παγίωση προτείνει το ΚΚΕ/παμε; Όχι φυσικά! Προγραμματικό προεδρείο ναι, αναλογικό προεδρείο όχι! Άμα τα ΔΣ είχαν καθαρά συντονιστικό διακοσμητικό ρόλο, τότε το συζηταγαμε. Σήμερα που τα ΔΣ έχουν ουσιαστικό ρόλο, όχι. Πασκε, δσκε, ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσουμε για προεδρείο επειδή πήραν ψηφια.

      Στο σεη, πασκε, δακε, ΣΥΡΙΖΑ και σαππορτ Αρτ γουορκερς απλά συννενιηθηκσν κατά του πάμε/ΚΚΕ. Άλλο αυτό και άλλο η λογική του αγωνιστικού προγραμματικού προεδρείου που προωθούν οι ταξικές δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής αριστεράς.

      Reply
  3. Κώστας

    Μια διόρθωση, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν … ηθοποιοί της ΛΑΕ, του ΑΡ και της ΑΡΑΣ δηλ που αμφιβάλλω αν έχουν … ηθοποιούς, σε ψηφοδέλτιο με όλα τα αστικά κόμματα. Να προσέχουμε τι κοινοποιούμε και όχι μόνο το κοινοποιούμε, το γράφουμε και στα σχόλια ως έγκυρο, Νίκο. Το 902 είναι εύκολο σε αυτά, εσύ να μην είσαι γιατί έτσι φαίνεται σαν να υιοθετείς κάτι που ή γράφτηκε εκ παραδρομής ή εκ συνειδητής συκοφαντίας σε ένα φάντασμα

    Κώστας

    Reply
    1. ΚΣ

      Κώστα δεν τα λέει μόνο ο 902, μπορείς να ενημερωθείς και από το σαίτ του ΜΕΤΑ

      http://ergasianet.gr/2020/07/07/%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%ce%b4-%cf%83-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b5%ce%b7-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%bf-%cf%83%cf%80%cf%8d%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%bc%cf%80%ce%b9/?fbclid=IwAR3zq9mO1mYKN6ggqKD3JD_k-mARfZp5nWe9o8WFKcLgZpfNgjPWLqkosy4

      Η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΛΑΕ (προερχόμενη από το αριστερό ρεύμα) έχει πλέον θεσούλα στο προεδρείο, καθώς μετέχει στην παράταξη ΑΕΝΑΗ μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλο το αστικό πολιτικό φάσμα και με τον απαράδεκτο Μπιμπίλα και αποκλείοντας από το προεδρείο την 1η δύναμη το ΠΑΜΕ.
      Εδώ ξανά το σαίτ του ΜΕΤΑ πανηγυρισμοί για την παράταξη του μπιμπίλα την ΑΕΝΑΗ

      http://ergasianet.gr/2020/06/27/%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%83%ce%b5%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%cf%85%cf%87%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%b5/

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Γενικά η ΛΑΕ είχε και έχει εξαιρετικά προβληματικές θέσεις σε μια σειρά πεδία της ταξικής πάλης…

        Reply
      2. Κώστας

        Γενικά η ΛΑΕ είναι με την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

        Kώστας

        Reply
    2. Κώστας

      Ποια επικεφαλής και προερχόμενη ρε ΚΣ, άσε τις παρενθεσεις με τα τρομαχτικά πολιτικά συμπεράσματα, όργανο το μπουζούκι, όργανο και ο αστυνομικός άρα ο αστυνομικός μπουζούκι στο ΚΚΕ.

      2 τινά μπορεί να συμβαίνουν.

      Ή η παράταξη αυτή δεν έχει σχέση με τον χαρακτήρα που της καταμαρτυρείται

      Ή μια ηθοποιός που έκανε σπικάζ σε προεκλογικά σποτάκια και, για να το λες έτσι είναι, ήταν στο εψ, προφανώς όχι επικεφαλής γιατί δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα από το 2014 και όλη η καμπάνια έγινε πάνω στον Χουντή που μπορείς να πεις ότι ήταν επικεφαλής, κάνει ότι κάνει ως άτομο.

      Γενικά δεν έχει λογική αυτό το πράγμα.

      Γενικά η εναπομείνασα ΛΑΕ στηριζει το ΜΕΤΑ που προχτές ψήφιζε απεργία μαζί με τις Παρεμβάσεις. Το σατανικό πολιτικό σχέδιο να το κάνει αυτό και αλλού να … πάει με … όλα τα αστικά κόμματα είναι απλά αστείο.

      Θα μου πεις, γιατί το ανέβασε το ΜΕΤΑ. Από αυτό κρίνω πως μάλλον υπάρχει η εκτίμηση χαμηλής πολιτικοσυνδικαλιστικής αντιστοιχίας του χώρου και προφανώς όχι ψηφοδέλτιο ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΕ, είναι αστείο και να το βλέπεις γραμμένο. Προφανώς είναι ενα μίνιμουμ συντεχνιακό ας το πούμε έτσι ψηφοδέλτιο. Υποθέτω η ηθοποιός διατηρεί κάποιες σχέσεις, δεν ξέρω, ιστορικές, πολιτικές, προσωπικές κλπ, την θυμάμαι και στις δεύτερες εκλογές του 19 συνειδητά στρατευμένη για τις … 15.000 ψήφους. Πρόλαβε μετά να αποφασίσει να πάει … με όλα τα αστικά κόμματα. Χλωμό μου φαίνεται.

      Αλλά ότι υπάρχει κάποια ΛΑΕ ηθοποιών που κόντρα στην ΛΑΕ, πολιτικά και συνδικαλιστικά, …. πάει με όλα τα αστικά κόμματα (!!!!) είναι συμπέρασμα πολιτικά ανάπηρο, ή συκοφαντικό, ή και τα 2.

      Επίσης να πω πως δεν υπάρχει το ότι η πρώτη παράταξη δικαιούται προεδρείο, τα προεδρεία πρέπει να είναι πολιτικά και αν ήμαστε με την απλή αναλογική ο πρώτος δεν είναι κυβέρνηση εκτος και αν έχει αυτοδυναμία. Τα προεδρεία από την στιγμή που κατεβάζουν εισηγήσεις πρέπει, αν μπορούν, να έχουν και συμφωνίες

      Κώστας

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.