.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Απέτυχε στο δρόμο η συμμαχία εργοδοτών-γραφειοκρατών (Βίντεο)


 

 

 

 

Μέρα αγώνα ενάντια στην κοινωνική συμμαχία γραφειοκρατών-εργοδοτών ήταν η Τετάρτη 30 Μάη στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Από το πρωί σωματεία και συλλογικότητες είχαν προγραμματίσει δράσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στην “κοινωνική συμμαχία” και στους φορείς της. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση στις 10.30πμ έξω από το κτίριο της ΓΣΕΕ, έπειτα από κάλεσμα πρωτοβάθμιων σωματείων.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων, η πρωτοβουλία αλληλεγγύης στην ΒΙΟΜΕ, εργατικές συλλογικότητες, οργανώσεις όπως το ΕΕΚ, η ΑΠ Ροσινάντε, η ΟΚΔΕ σπάρτακος, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.  Στους γύρω δρόμους βρίσκονταν δύο κλούβες ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα στο κτίριο της ΓΣΕΕ και πέταξαν αυγά, ντομάτες και άλλα ζαρζαβατικά. Στην συνέχεια κινήθηκαν προς το Σύνταγμα και προς τα γραφεία του ΣΕΒ, όπου βρήκαν τα ΜΑΤ για να προστατεύουν το κτίριο των αφεντικών τους. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με χημικά στους διαδηλωτές.  Τα μπλοκ ανασυγκροτήθηκαν γρήγορα και συνέχισαν την πορεία τους, η οποία πέρασε από την ΑΔΕΔΥ όπου οι διαδηλωτές άφησαν χαρτόνια, αφίσες και άλλα και σκουπίδια της “κοινωνικής συμμαχίας”. Η πορεία συνέχισε στην Βουλή όπου φώναξε αντικυβερνητικά συνθήματα.

Η συγκέντρωση της κοινωνικής συμμαχίας στην Κλαυθμώνος απέτυχε παταγωδώς αφού δεν μάζεψε παρά λίγες δεκάδες.

Στις 30 Μάη που ορίστηκε ως “μέρα πανεθνικής δράσης”, σε ολόκληρη την χώρα στάλθηκε ένα ηχηρό και πολύμορφο μήνυμα ενάντια στον υποταγμένο συνδικαλισμό, για συνδικάτα και απεργίες στα χέρια των εργαζόμενων.

Την Παρασκευή 1 Ιούνη στο ΕΚΑ η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί σε συνέλευση αγώνα για την κλιμάκωση των δράσεων και για να παρθούν πρωτοβουλίες ενάντια στην 4η αξιολόγηση και στην ψήφιση των 88 προαπαιτούμενων από την κυβέρνηση.

Τo κάλεσμα της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων αναφέρει:

Κάλεσμα σε νέα συνέλευση αγώνα Παρασκευή 1 ΙΟΥΝΗ στις 6.00μμ στο ΕΚΑ

Για την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων και όλου του λαού και της νεολαίας ενάντια στη προώθηση της ψήφισης των προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης στη βουλή και το Eurogroup στις 21 Ιούνη

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφώνησε ήδη σε ένα νέο δυσβάσταχτο μνημόνιο στις πλάτες μας ως το 2022 (απόφαση Eurogroup 24/5) και σκληρή επιτροπεία επ΄ αόριστον. Ετοιμάζεται να το φέρει στη Βουλή προς ψήφιση ως τις 14 ΙΟΥΝΗ Μαζί μ αυτό θέλει να ψηφίσει όλα τα προαπαιτούμενα προκειμένου να κλείσει την 4η αξιολόγηση (Μείωση του αφορολόγητου κατά 50% ακόμη και το 2019. Νέα μείωση των συντάξεων από 1/1/2019 και πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ. Νέες αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ με τις νέες αντικειμενικές αξίες. Πάγωμα των μισθών στο δημόσιο ως ποσοστό του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και ταβάνι στις προσλήψεις συμβασιούχων ως το 2020. Σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις Αιματηρά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2022).

Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσουν. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μεθόδευσαν και μεθοδεύουν τον πλήρη παροπλισμό του εργατικού κινήματος. Η Μέρα δράσης της Κοινωνικής τους Συμμαχίας δε βάζει καθόλου στόχο παρεμπόδισης αποτροπής της 4ης αξιολόγησης και των προαπαιτούμενων μέτρων. Το ταξικό εργατικό κίνημα πρέπει να σηκώσει το γάντι και να οργανώσει τον αγώνα για την αποτροπή των μέτρων και της 4ης αξιολόγησης. Αυτό τον αγώνα που εμποδίζει με κάθε τρόπο η “κοινωνική Συμμαχία” και ο εργοδοτικός/κυβερνητικός συνδικαλισμός για να διευκολύνει το μνημονιακό έργο της κυβέρνησης.

Η Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για συντονισμό από την συνέλευση αγώνα στις 17/5 είχε προτείνει στα συνδικάτα την ανάγκη οργάνωσης ενός πραγματικού αγωνιστικού σχεδίου συμπεριλαμβανόμενης και πραγματικής πανεργατικής απεργίας “από τα κάτω” τον Ιούνιο με στόχο την αποτροπή ακύρωση της 4ης αξιολόγησης. Με βάση την αποκάλυψη του κυβερνητικού σχεδίου και μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών βημάτων απέναντι στην Κοινωνική Συμμαχία και την Πανεθνική μέρα δράσης είναι ανάγκη και πρέπει άμεσα να επανα προσδιορίσουμε τα παραπέρα αγωνιστικά βήματα του ταξικού εργατικού κινήματος.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε σωματεία, συλλογικότητες και αγωνιστές σε νέα συνέλευση αγώνα την Παρασκευή 1 ΙΟΥΝΗ, 6.00 μ.μ, στο ΕΚΑ. για τη διαμόρφωση του αγωνιστικού σχεδίου.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 98.57% ( 7
Συμμετοχές )



93 σχόλια στο “Απέτυχε στο δρόμο η συμμαχία εργοδοτών-γραφειοκρατών (Βίντεο)

  1. lathranagnostis

    Τελικά λοιπόν, κάνατε απεργία και δεν πήγατε παραλία για φρέντο και βουτιές……Ακόμα και η Ροσινάντε!
    Προς τι λοιπόν όλα τα προηγούμενα διαπρύσια άρθρα και ο επαναστατικός κουρνιαχτός?

    Reply
    1. kat

      μα αλήθεια τωρα? έχεις αυτή την απορία???
      τόσες μέρες που σχολιάζεις και εσύ και οι υπόλοιποι του ΚΚΕ κάτω από τα άρθρα συντρόφων από το ΝΑΡ στην παντιέρα, είχες διαβάσει και εσύ και οι υπόλοιποι έστω και ένα τι γράφει?? ποια είναι η θέση μας και σε τι καλούμε? ή απλά καταπίνετε αμάσητη και παπαγαλίζετε τη λάσπη του ΚΚΕ περί απεργοσπασίας κάνοντας -όπως πάντα- το άσπρο μαύρο?
      όλα αυτά που βρίσκετε κατά καιρούς για λόγους εντυπώσεων να μας προσάψετε, δηλαδή τα πιστεύετε κιόλας?? τότε το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο…
      ρητορικές ερωτήσεις…

      Reply
      1. ονομα

        Εεεε… δεν υπήρχε άρθρο του Μαυροειδή η απεργία στις 30 δε μετατρέπεται σε δικιά μας που ουσιαστικά έλεγε πάμε για καφέ; Πώς στον πέο λες αυτό και μετά απεργείς; Πώς η Ροσινάντε κάλεσε για μπάνιο και σήμερα απήργησε; Είτε δεν ξέρετε τι σημαίνουν οι λέξεις και φάσκετε και αντιφάσκετε λόγω άγνοιας γραμματικής και συντακτικού ή η καθοδήγηση πάσχει από διπολική διαταραχή.

        Βασικά στα σοβαρά το πιο πιθανό έιναι ότι καταλάβατε, από την ανελέητη επίθεση που σας έκανε το ΚΚΕ όπου σας έβρισκε και την αδυναμία υποστήριξης της αρχικής απόφασης για απεργοσπασία μπροστά στους εργάτες -μόνο άκουσα και ακόμα γελάω από τον τρόμο των ανταρσυτων στα σωματεία-, ότι θα σας έμενε η ρετσινιά του απεργοσπάστη και όσα τσάμικα κι αν χορεύατε, όση κατάφορη διαστρέβλωση της πραγματικότητας κι αν επιχειρούσατε, θα σας έφτυνε ο κόσμος.

        Και αφήστε τα αφ’ υψηλού κηρύγματα για λάσπη, ενώ κυκλοφορούσαν «σύντροφοί» σας που έβγαζαν ρουφιάνους όλους τους απεργούς. Αν δε θέλετε να βρίσκει το ΚΚΕ -και όλοι οι προοδευτικοί εργάτες- να κάνετε το απλό και να συμμετέχετε στις απεργιακές φρουρές και να κάνετε τα πάντα για να είναι επιτυχημένη η απεργία. Όχι μόνο λόγια για απεργία διαρκείας και μετά κλάμα για τους εργάτες που δεν απεργούν. Απλά πράματα…

        Reply
      2. lathranagnostis

        Καλά, βασικά έχω πολλές απορίες, αλλά θα μείνουν ακόμα αναπάντητες…….

        Reply
      3. Ανώνυμα

        εσυ δηλαδη σε τι καταλαβες οτι καλουσε το ναρ;

        Reply
    2. Γιώργος

      Οι απορίες σου λαθραναγνώστη είναι για να απαντώνται, με στόχο να αναδειχθούν ορισμένα βασικά πράγματα:

      1. Και αυτή η ο θεός να την κάνει “πανεργατική” και “απεργία”, ΑΠΕΤΥΧΕ. Ελάχιστοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα απήργησαν (υπολογισμός γύρω στο 1 με 2 %) και λίγο περισσότερο στο δημόσιο τομέα. Οι πανεργατικές απεργίες που γίνονται ειδικά τα τελευταία 5-6 χρόνια, έχουν απαξιωθεί εντελώς στα μάτια των μελών της εργατικής τάξης.

      2. Η αποτυχία της συνίσταται τόσο στον αριθμό των απεργών, όσο και στον αριθμό των συμμετεχόντων στα διάφορα συλλαλητήρια που έγιναν. Και οι ταξικές συγκεντρώσεις απέτυχαν. Μάζεψαν τους γνωστούς και τις ειρροές των οργανώσεων/ομάδων/κομμάτων της κομμουνιστικής και της σοσιαλδημοκρατικής Αριστεράς (ΛΑΕ). συνέχεια…

      Reply
    3. Γιώργος

      3. Οι αιτίες της αποτυχίας των πανεργατικών απεργιών είναι πολλές. Σταχυολογώ:

      α. Το πολιτικό περιεχόμενο που έχουν. Οι ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τα πάντα για να έχουν ως περιεχόμενο οι πανεργατικές απεργίες όσο πιο μεταρρυθμιστικό, καπιταλιστικό και ανούσιο εριεχόμενο, μπορού να έχουν. Ειδικά με την σημερινή παπάτζα, το πέτυχαν σε επίπεδο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και λοιπών “εταίρων”. Και των καθεστωτικών ΜΜΕ φυσικά που καθόρισαν και την ατζέντα.

      β. Οργανωτικά, πάλι ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ υπονομεύουν την επιτυχία των πανεργατικών απεργιών. ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ επιδιώκουν, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙ κόσμος. συνέχεια….

      Reply
    4. Γιώργος

      Τέλος; ΤΙ κάνουν οι ταξικές δυνάμεις:

      α. Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ έχει βολευτεί στο ότι “ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ κάνουν τα δικά τους, και εγώ τα δικά μου αλλά υπό το κάλεσμα τους”. Η ηγεμονία του γραφεικρατικού/εργοδοτικιού συνδικαλισμού συνεχίζεται ¨αλά εγώ τα είπα και αμαρτία ου έχω”. Εδω αρχίζει και εδω τελειώνει η γραμμή του ΚΚΕ.

      β. Η ευθύνη του ΝΑΡ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων ταξικών λαϊκών κομμουνιστικών δυναμεων είναι ότι, μέχρι τώρα δεν συνέβαλαν έμπρακτα στο να συγκροτηθεί μια πανελλαδική ταξική εργατική πολιτικοσυνδικαλιστική κίνηση. Αρκούνται στα σχήματα σε χώρους δουλειάς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, που όμως πια δεν αρκούν. Ηρθε όμως πια ο καιρός μια τέτια πολιτικοσυνδικλαιστική κκίνησηη να συγκροτηθεί επιτέλους! Με περιεχόμενο που θα αντιετωπίζει αποτελεσματικά και θα υπερβαίνει τον εργοδοτικό/κρατικό και κομματικοκεντρικό συνδικαλισμό.

      Reply
      1. ονομα

        Ρε απάλευτε τύπε θα μας τρελάνεις; Όλα αυτά τα χρόνια το ΠΑΜΕ ήταν το διασπαστικό, το σεχταριστικό, που χώριζε το εργατικό κίνημα στα 2 κλπ κλπ. Που σε κάθε απεργία μας καιγόταν ο εγκέφαλος με τα δακρύβρεχτα άρθρα για το ΠΑΜΕ που πάει μόνο του. Σήμερα ξαφνικά έγινε το ΠΑΜΕ που πάει μαζί (πού ακριβώς πάει μαζί; στο δρόμο όχι στο περιεχόμενο όχι μήπως έπρεπε να πάει 50 μ. πίσω από τη ΓΣΕΕ για να είναι ταξικό) με τη ΓΣΕΕ;

        Κανείς που γεννήθηκε το 2018 δε σχολιάζει εδώ οπότε προσέξτε τι λέτε. Αν είχε βγάλει το ΚΚΕ την ανακοίνωση του ΝΑΡ πέρσι π.χ. θα υπήρχαν 300000 καταγγελίες/ δευτερόλεπτο από κάθε γκρουπούσκουλο της αριστεράς για σεχταρισμό, για ρεφορισμό και τα 1000 κακά της μοίρας του. Πού είναι φέτος οι καταγγελίες αυτές; Αλλάξαμε γραμμή εν μία νυκτή και πάμε να το περάσουμε και για νορμάλ; Άμα θέλετε να ξεχάσετε την απαράδεκτη στάση σας τόσα χρόνια θάβοντας τα πάντα κάτω από το χαλί, εμείς θα είμαστε εκεί να σας τα θυμίζουμε κάθε φορά. Δε θα σας αφήσει η εργατική τάξη να ξεμπλέξετε έτσι ευθυνόφοβοι μικροαστοί.

        Reply
        1. Γιώργος

          Ακου φίλε όνομα: ΔΕΝ θα ξαναγράψεις εσύ την ιστορία των τελευταίων χρόνων, επειδή ΕΤΣΙ γουστάρεις! ΟΚ;

          1. Το ΝΑΡ και άλλες ταξικές δυνάμεις ήταν αυτοί που απο το 1995 αν θυμάμαι καλά, πραγματοποίησαν την ΠΡΩΤΗ ξεχωριστή από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ απεργιακή συγκέντρωση. Εκτοτε, οι εργατικές δυνάμεις που επηρεάζονται από το ΝΑΡ και άλλες κομμουνιστικές ή/και αναρχικές πολιτικές δυνάμεις, διοργανώνουν πάντα ξεχωριστές απεργιακές συγκεντρώσεις από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ ακολουθησε πολύ μετά. Αυτά, για την αλήθεια και την ιστορία. (συνέχεια)

        2. Ανώνυμα

          αυτο το λενε παντου μονο που δεν μας λενε τι εκαναν απο το 96 και μετα

        3. ονομα

          Ξεχάστηκαν για 22 χρόνια. Σιγά μωρέ στον καθένα μας μπορεί να συμβεί…

        4. Γιώργος

          Αν γνωρίζεις ελληνικά ξαναδιαβασε το σχολιο που έκανα και εύχομαι να μπορείς να καταλάβεις και να μην σε έχει χαζέψει η κομματοσκυλιαση.

        5. IAKOVOS

          Χαμηλού προφίλ ο κ. Πρωτούλης ήταν μέλος του 14μελούς Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και γραμματέας της Οργάνωσης Αθήνας. Ανθρωπος δίχως προσωπικά, όπως λένε στον χώρο του, συνεπής στα καθήκοντά του και δραστήριος. Στα «θετικά» του λογίζεται και το ότι δεν ήταν επαγγελματικό στέλεχος. «Δούλευε στην οικοδομή και παράλληλα προσέφερε στην οργάνωση» λένε για αυτόν.

          Απόλυτα προσηλωμένος στις άνωθεν κομματικές εντολές, θα κληθεί να διαχειριστεί τον απολογισμό της δράσης της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια. Κάτι που πολύ ευχαρίστως απέφυγε ο προκάτοχός του, ο οποίος πέρασε δύσκολες στιγμές στην προσπάθειά του να απορροφηθούν οι ενστάσεις και οι προβληματισμοί στο εσωτερικό των οργανώσεων Σπουδάζουσας της ΚΝΕ σχετικά με τις αρχικές κατευθύνσεις που είχαν δοθεί κατά των καταλήψεων, για ξεχωριστές συγκεντρώσεις κατά τα κομματικά πρότυπα, κτλ.

        6. Γιώργος

          2. Η ιστορία με το εργατικό κίνημα δεν προσφέρεται για οπαδισμός φίλε όνομα. Να το θυμάσαι πάντα αυτό. Ετσι; Η αλήθεια λέγει ότι, οι πανεργατικές απεργίες ΕΤΣΙ όπως οργανώνονται με παντοτινή πρωτοβουλία κινήσεων και περιεχομένου στις εργοδοτικές/κρατικές ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ (δλδ των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ μιας και έχουν την απόλυτηη πλειοψηφία), ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ πια όσον αφορά τα ςργατικά συμφέροντα.

          3. Η λύση για τις ταξικές δυνάμεις αλά και για την αντεπίθεση του εργατικου κινήματος με οργάνωση των εργαζομένων που είναι ανενεργοί και που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ε.τ., ΔΕΝ θα έρθει άμεσα. Απαιτεί οργανωμένο πολιτκό σχέδιο: απαιτεί ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ που θα υπερβαίνει τον εργοδοτικό/κρατικό/κομματικοεντρικό συνδικαλισμό. απαιτεί εμπέδωση της ουσιαστικής δημοκρατικής λειτουργίας των σωματείων με αποφασιστικό ρόλο των συνελεύσεών τους. Απαιτει την ήττα της λογικής των “αναλογικών προεδρείων”, προς όφελος των “προγραμματικών προεδρείων” στα σωματεία. (συνεχίζεται)

        7. Γιώργος

          4. Τέλος, όσον αφορά το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, απαιτεί την συγκρότηση επιτέλους μιας πανελλαδικής πολιτικοσυνδικαλιστικής κίνησης. Η συγκρότησή της έχει καθυστερήσει εδώ και χρόνια και αυτό είναι εξαιρετικόά αρνητικό για το εργατικό κίνημα.

          Μια τέτοια πολιτικοσυνδικαλιστική κίνηση πρέπει να υπερβαίνει τονν κομματικοκεντρισμό, πρέπει να έχει σταθερό αλλά αποτλεσματικό μέτωπο απέναντι στην εργοδοσία και στον εργοδοτικό/κρατικό συνδικαλισμό, πρέπει να λειτουργεί με την εξουσία στις συνελεύσεις των επιχειρησιακών και κλαδικών ομάδων της!

          Τα υπάρχοντα σχήματα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ΔΕΝ αρκούν πια. Η φύση τους είναι να έχουν ως κύριο άξονα τα του χώρου ή του κλάδου τους. Χρειάζεται μια συνολικότερη πολιτικοσυνδικαλιστική κίνηση που θα δρά εντός τους, ή/και θα εγκολπώσει στο εσωτερικό της όσα σχήματα το αποφασίσουν ή το αποφασίζουν σταδιακά και που θα δρά και σε χώρους που δεν υπάρχουν σχήματα.

        8. IAKOVOS

          Χαμηλού προφίλ ο κ. Πρωτούλης ήταν μέλος του 14μελούς Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και γραμματέας της Οργάνωσης Αθήνας. Ανθρωπος δίχως προσωπικά, όπως λένε στον χώρο του, συνεπής στα καθήκοντά του και δραστήριος. Στα «θετικά» του λογίζεται και το ότι δεν ήταν επαγγελματικό στέλεχος. «Δούλευε στην οικοδομή και παράλληλα προσέφερε στην οργάνωση» λένε για αυτόν.

          Απόλυτα προσηλωμένος στις άνωθεν κομματικές εντολές, θα κληθεί να διαχειριστεί τον απολογισμό της δράσης της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια. Κάτι που πολύ ευχαρίστως απέφυγε ο προκάτοχός του, ο οποίος πέρασε δύσκολες στιγμές στην προσπάθειά του να απορροφηθούν οι ενστάσεις και οι προβληματισμοί στο εσωτερικό των οργανώσεων Σπουδάζουσας της ΚΝΕ σχετικά με τις αρχικές κατευθύνσεις που είχαν δοθεί κατά των καταλήψεων, για ξεχωριστές συγκεντρώσεις κατά τα κομματικά πρότυπα, κτλ.

      2. Ανώνυμα

        Σύντροφε κατά την άποψη μου έχεις χτυπήσει στην καρδιά του προβλήματος, η μοναδική διέξοδος είναι έτσι ακριβώς όπως την περιγράφεις ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Πανελλαδίκής ταξικής εργατικής πολιτικοσυνδικαλιστικής κίνησης με το συγκεκριμένο περιεχόμενο. Λάβετε μέρος στη συζήτηση

        Reply
    5. Ανώνυμα

      ας πει καποιος στον λαθραναγνωστη πως η Ενωτικη ΓΣΕΕ επαψε να υπάρχει απ το 46…….

      Reply
    6. ένας

      Μα, πως κάνανε “απεργία” ρε Λαθραναγνώστη, αφού….”Η απεργία των εργοδοτών στις 30 Μάη δεν μετατρέπεται σε «δική μας»;!;!

      Σήμερα ζήσαμε το Βατερλώ του αριστεροχωριού.
      Η πλήρης γελοιοποίηση ενός …θιάσου comedia del’ Arte, με την μοιραία “μαζικότητα”…. τρείς κι ο κούκος!
      Αξιοι της τύχης τους.
      Μετά από ένα δεκαπενθήμερο παραλήρημα αλληλογρονθοκοπουμένων “αναλύσεων”, όπου κάθε γκρουπούσκουλο είχε την, η και …τις(!) αποψάρες του, και, εννοείται, ο ένας καταγγέλλει τον άλλο, και όλοι μαζί το …ΠΑΜΕ/ΚΚΕ:
      ΟΚΔΕ : “ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!…
      ΝΑΡ (…στο site του …ΑΝΤΑΡΣΥΑ!): “…καταψηφίζουμε την «απεργία» της 30/5. Καμιά συμμετοχή στις φιέστες…
      ΣΕΚ (επίσης ..ΑΝΤΑΡΣΥΑ!) : “Στις 30 Μάη απεργούμε και διαδηλώνουμε πανεργατικά ” (σ. Σ.: το “πανεργατικά” δεν είναι τυχαίο…)
      Μέλη της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: “…Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη ευκαιρία …. …έχει τη δυνατότητα να την μετατρέψει σε μια μεγάλη Γενική Απεργία”
      ΠΕΝΕΝ (….σωματείο-γκρούπα) : “…θεωρούμε αυτονόητη την συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία….
      “ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ” : “30 Μαΐου πηγαίνουμε σε κάποια παραλία
      Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου (άλλο σωματείο-γκρούπα)
      Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου (…ξανά – αλλά τώρα η “ανακυβίστησις”!): …Τετάρτη 30 Μάη αξιοποιούμε τη δυνατότητα που μας δίνεται από αυτήν την κήρυξη απεργίας. …
      ΕΣΕ Αθήνας (c/o …ΕΣΕ Ρεθύμνου – ότι καταλάβατε!) : “…Δεν συμμετέχουμε σε μια μόνο κατ΄όνομα «απεργία»….
      Αντεπίθεση Εργαζομένων : “….Να γίνει η αρχή για την προετοιμασία της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας (σ.Σ.: !!)…”
      “ΚΟΝΤΡΑ” (εφημερίδα γκρούπα): “Καμιά συμμετοχή στην «απεργία» ….

      …παιδιά, ….και του χρόνου!

      Reply
      1. lathranagnostis

        Πωπω!
        Χαρά στη υπομονή σου να μαζεύεις όλες αυτές τις ανακοινώσεις. Αλλά μην νομίζεις ότι θα παραδεχτούν τη βλακεία τους.
        “You cannot argue with an idiot”
        ή στα Ελληνικά, “ο ηλίθιος είναι αήττητος”

        Reply
      2. Νίκος

        Επίσης και το ‘ΚΚΕ μ-λ’ λέγεται ότι είναι “γκρούπα” της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ρε τι διαβάζουμε από τα συγχυσμένα παιδιά του Περισσού…

        Reply
      3. alfonso

        Έχεις μπερδέψει την βούρτσα με την ταβανόβουρτσα μεγάλε… ΕΣΕ με ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Βιβλίου-Χάρτου με ΠΕΝΕΝ, και όλα στο μίξερ… Όπως βολεύεσαι όμως, δεν πειράζει, θα μάθεις… Και πούσαι: δες και καμιά φωτογραφία και κάνα video, έ; Αν έχεις μυωπία δες το με γιατρό. Τρεις και ο κούκος πάντως δεν τους λες…στις σημερινές κινητοποιήσεις ενάντια στην κοινωνική συμμαχία.
        Και επειδή είσαι καλός εξυπνάκιας, σου βάζω ένα κουίζ: Που μιλάει αύριο-ως μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ-ο Ν. Καραθανασόπουλος;
        Ο ευρών (όχι ευρώ) αμοίβεται…

        Reply
        1. lathranagnostis

          Ο Καραθανασόπουλος είναι μέλος του ΟΕΕ, στις εκλογές παίρνει μέρος η Πανεπιστημονική. Δεν καταλαβαίνω είναι με ποιά λογική δεν πρέπει να γίνεται παρέμβαση από μέρους του ΚΚΕ στα διάφορα συνέδρια και να μην καταγράφονται οι θέσεις του. Ίσως με τη λογική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ……..

        2. Π.Κεφαλληνος

          Π.Κεφαλληνος
          Βρε λαθρα.αναγνωστη, εισαι φοβερος αν έχεις ολα τα βιογραφικά των στελεχών του κκε. Μπραβο σου.
          Αλλα δεν απαντας σε αυτο που κυρίως σου λενε. Τι θέλει η αλεπού στο παζάρι;

        3. Ανώνυμα

          πάντα απαντάς χωρίς να διαβάσεις σε τι απαντάς;

        4. lathranagnostis

          Καλά, είναι δύσκολο να ξέει κανείς ότι ο Καραθανασόπουλος σαν οικονομολόγος είναι μέλος του ΟΕΕ?
          Όσο για το τι θέλει η αλεπού στο παζάρι, στο παζάρι η αλεπού πάει γιατι έτσι γουστάρει. Λογαριασμό δίνει μόνο στις άλλες αλεπούδες. Όχι …..στις κότες!

        5. Κώστας

          Εγώ λέω πως το ΚΚΕ έχει κάνει και χειρότερα από την τοποθέτηση σε μια εκδήλωση ενός επιστημονικού φορέα όπως πχ την νομιμοποίηση αυτού που έγινε στις 6 Ιουλίου όπου μάλιστα είχε και πολιτική γραμμή σύμφωνη με αυτό που έγινε στις 6 Ιουλίου.

          Κώστας

        6. lathranagnostis

          Όλο ημερομηνίες είστε! (Όταν δεν μπορείς να καυχηθείς για τη συνολική σου δράση, ψάχνεσαι σε ορόσημα-αναλαμπές, που τα αναμασάς και τελικά σου γίνεται χούι)
          Τι έκανε πάλι το ΚΚΕ στις 6 Ιουλίου?
          (πέρυσι, πρόπερσι, το 1940, πότε?)

        7. Κώστας

          H ταξική πάλη, και ο ιστορικός χρόνος εξαιτίας της, έχει πυκνώσεις και αραιώσεις. Άρα υπάρχουν ιστορικά ορόσημα. Η προκαταβολική άρνηση της ύπαρξης τους σημαίνει μια λογική αέναης συσσώρευσης όρων για μετά, γενικώς.

          Κώστας

        8. lathranagnostis

          τελικά, δεν μας είπες τι έγινε στις 6 Ιουλίου (και ποιού έτους)….
          ………ή θα το αφήσουμε για την ….τελική συσσώρευση?

        9. Κώστας

          το ότι δεν σου πάει το μυαλό ή το παριστάνεις δείχνει πόσο πολύ σας έχουν ποτίσει οι Βάρκιζες.

          τις υπογράφετε και μετά ειρωνεύσετε και λέτε πως είναι σωστές για καμιά 50αριά χρόνια μέχρι κάποια ιστορική Ολομέλεια της ΚΕ (και της ΚΕΕ που λέγανε παλιά) να πει πως είχατε άδικο αλλά μόνο το Κόμμα μπορεί να κρίνει, στους άλλους δεν πέφτει λόγος.

          Κώστας

        10. lathranagnostis

          Με τις επετείους και τις γιορτές δεν τα πάω καθόλου καλά. Εγώ δεν ξέρω πότε είναι της “Μεταμορφώσεως του Σωτήρος”, θες να θυμάμαι πότε είναι της μεταμορφώσεως του ΟΧΙ σε ΝΑΙ?

        11. Ανώνυμος

          Κώστα απέργησες; το Σωματείο σου έβαλε απεργία;

        12. Κώστας Β.

          ίσα ρε ΛΑΕτζή που θα μας πεις και για Βάρκιζες, τσάτσοι της σοσιαλδημοκρατίας μια ζωη…

        13. Κώστας

          αυτό που εσύ χρεώνεις σαν ΛΑΕ και το χρεώνεις σε μένα από μόνος σου και αυτό δικό σας δημιούργημα είναι, και πολλοί χειρότεροι από τον Λαφαζάνη, και ο Τσιπρας και ο παραλίγο γραμματέας σας Δραγασάκης γι αυτό το κεφάλι χαμηλά Κώστα Β. Και Βάρκιζες και 89 και Τσίπρα και Λαφαζάνη και Δραγασάκη θα σου χτυπάω, γκέγκε ?

          Κώστας

        14. ένας

          Ελα ρε Κώστα, αφού εσείς είστε οι περήφανοι κληρονόμοι Βαρκιζών, “βρώμικων ’89”, Λαφαζάνη, Δραγασάκη κλπ.!

        15. Ερνστ Τελμαν

          Tη νομιμοποιηση αυτου που συνεβει στης 6 Ιουλη την εδωσαν οσοι πηγαν να χειροκροτησουν Τσιπρα-Καμμενο στο Σύνταγμα παραμονή δημοψηφισματος με ηδη διακυρηγμενο οτι και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ ηταν μνημόνιο (συμφωνία με ΕΕ, ΔΝΤ) και οσοι στης 5 Ιουλίου πηγαν και ψήφισαν το καλπικο ΟΧΙ μαζι με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τη ΧΑ…

        16. Π.Κεφαλληνος

          Τις κοτες τις λιρατες, τις κότες του Ζαππείου κλπ.
          Γεια σου “Κ”ΚΕ, με τα στελεχη σου και την μαρξιστικη τους επιχειρηματολογία.
          Π. Κεφ.

        17. alfonso

          Αν δεις το πρόγραμμα του συνεδρίου της Οικονομικού Επιμελητηρίου, ενός εκ των συμμάχων της “κοινωνικής συμμαχίας”, θα δεις ότι είναι η επιτομή του νεοφιλελευθερισμού και των αστικών συστημικών πολιτικών εκπροσώπων. Είναι συνέδριο με τον εκπρόσωπο των “θεσμών”-τρόικας, και όλα το “μένουμε Ευρώπη”… Σε ποιούς θα παρέμβει ακριβώς η ΚΕ του ΚΚΕ;

        18. Κώστας Β.

          Την άλλη φορά να εισηγηθούμε το ΚΚΕ πριν αποφασίσει για τις παρεμβάσεις που θα κάνει σε όλη την επικράτεια, να παίρνει την άδεια του alfonso, του παν.κεφ.,του ναρ και δενξέρωγωποιανούάλλου γιατί αλλιώς θα μας κουνήσουν το δάχτυλο πάλι και αλίμονό μας

        19. Π.Κεφαλληνος

          Π. Κεφαλληνος
          Την δική μου την άδεια την έχει για οτι είδους παρεμβάσεις κάνει.
          Εχω τυφλή εμπιστοσύνη στην καθοδήγηση!!!

        20. alfonso

          Καμία άδεια δεν χρειάζεστε… Απλά σας βλέπει και ο κόσμος… Το ότι είσαι μέλος σε ένα επιμελητήριο ή έχεις παρέμβαση στις εκλογές του, καθόλου δεν σημαίνει ότι χρειάζετε να συμμετέχεις στις φιέστες του και τα συνέδριά του για την καπιταλιστική ανάπτυξη κλπ Το ότι είναι κοινοβουλευτικό κόμμα το ΚΚΕ το γνωρίζουμε. Ούτε αυτό είναι δικαιολογία. Το θέμα είναι αν είναι κυρίως κοινοβουλευτικό, ενταγμένο στους θεσμούς και στο ρόλο του κοινοβουλευτισμού, ή αν είναι αντισυστημικό, κυρίως “εξωκοινοβουλευτικό” στο χαρακτήρα του… Νομίζω ότι από τις απαντήσεις σου Λαθραναγνώστη και Κώστα Β. αλλά και την ίδια την πρακτική του ΚΚΕ, δεν χρειάζεται να αναρωτιώμαστε…

        21. lathranagnostis

          Λοιπόν, επειδή το θέμα με τις παρουσίες και τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ έχει αρχίσει και γίνεται γελοίο, το ΚΚΕ είναι κόμμα του κοινοβουλίου, ζει μέσα στον κόσμο και παρεμβαίνει όπου αυτό κρίνει ότι πρέπει. Το ΚΚΕ είναι κόμμα και του λιμανιού και του σαλονιού! Εάν δεν σας αρέσει, πρόβλημά σας. Σε μας, στα μέλη και στους φίλους του, όχι μόνο μας αρέσει, αλλά ελέγχεται κιόλας.

        22. ένας

          Γιατί δεν κάνετε όλοι λίγο υπομονή, να διαβάσετε την παρέμβαση της …”αλεπούς” στο παζάρι, οπότε θα σας λυθούν όλες οι απορίες!
          ——————————————————-
          Πάντως, αξιοσημείωτος ο συντονισμός!
          Τι ζητάει η αλεπού στο παζάρι;
          Καλά παίζει η ορχήστρα. Οσο για τον μαέστρο, μπορώ να τον φανταστώ, δε χρειάζεται και πολλή φαιά ουσία.
          ——————————————————-
          Αλλά δε νομίζω πως το ΚΚΕ πολεμιέται με τέτοιο φτωχοπροδρομικό ροκάνισμα. Τα ποντίκια απλώς θα λειώσουν τα δόντια τους.
          Τώδειξε και η απεργία.

        23. Π.Κεφαλληνος

          Προς: ενα-ενα,
          Ποιος Αλήθεια και γιατί να πολεμάει το κκε.
          Ειναι μια χαρά κομμα, εκει στην αριστερή άκρη του συστήματος, με τους βουλευτές του, τους ευρωβουλευτές του, την κρατικη χρηματοδοτηση του, τους δημαρχους του(που εκμεταλλευονται εργαζόμενους με τα κοινωφελή προγράμματα, που συμμετεχουν στο παιγχνιδι της ανακύκλωσης της ανεργιας, που απολύουν κλπ,κλπ.).
          Μια χαρά κόμμα!!! Δεν υπάρχει θέμα πολεμικής απεναντι του,
          “Οποιος θέλει το ψηφίζει ανεξάρτητα αν συμφωνεί μαζι του.”
          Κόμμα παντός καιρού και παντος ανέμου!!!!
          Να μακροημερευεται και να το χαίρεστε.
          Αφήστε εμάς τους ετσι και …….αλλοιωτικους, τους αριστεριστές, τους φευγατους. ασχοληθειτε
          με τους συμμαχους σας στα αντιπροσωπευτικά προεδρεία εργοδοτικούς κυβερνητικους και απεργοσπαστες.
          Αλήθεια ποιός και γιατί να σας πολεμήσει;
          Μην δημιουργείτε εντυπώσεις. Είσαστε μια χαρά. Κόμμα.
          Π. Κεφαλληνος, εργαζόμενος στο Δ. Αθήνας

  2. Left G700

    Απέτυχε στο δρόμο η συμμαχία εργοδοτών-γραφειοκρατών

    Η συγκέντρωση της κοινωνικής συμμαχίας στην Κλαυθμώνος απέτυχε παταγωδώς αφού δεν μάζεψε παρά λίγες δεκάδες.

    Απέτυχε; Πώς απέτυχε; Και τι “λίγες δεκάδες” μάς λέτε; Απ’ ό,τι βλέπω, τα “τσιράκια” της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ μάζεψαν κάμποσο κόσμο για την εποχή (και μιλιούνια σε σύγκριση με τον κόσμο που είχαμε εμείς οι συνεπείς επαναστάτες). Σύντροφοι, τι οπτιμίστικη εκτίμηση είναι αυτή που κάνετε; Δεν πάμε πουθενά έτσι! Ξεχάσατε τον Μεγάλο που μίλαγε για “συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης ανάλυσης”;

    INFO:

    https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/159848/se-exelixi-i-apergiaki-sygkentrosi-stin-omonoia-foto

    https://iskra.gr/%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1/

    Reply
  3. Left G700

    Sorry κιόλας, Βλαδίμηρε: Για «συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης» είχες μιλήσει κι όχι για «συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης ανάλυσης» όπως έγραψα εγώ ο …”ρεφορμιστής”! ;-) :-)

    Reply
  4. Σεβάχ ο στεριανός

    Προσπαθώ να καταλάβω ποια ακριβώς φιέστα ματαιώθηκε σήμερα. Η θλιβερή σύναξη των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ ήταν πάλι μια από τα ίδια. Μερικές δεκάδες εργατοπατέρες, μερικές ομιλίες, μάζεμα των πανό (αν υπάρχουν) και σπίτι. Ποια ακριβώς δράση λοιπόν ματαίωσε μια φιέστα, η οποία ουσιαστικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ; Αποδείχθηκε ότι τα καλέσματα για ΚΣ δεν είχαν κανένα αντίκρισμα στην εργατική τάξη. Υπάρχει αμφιβολία ότι οι εργατοπατέρες δεν εμφανίστηκαν σε κανέναν χώρο δουλειάς για να ζυμώσουν στις μάζες των εργαζομένων την Κ.Σ; Άρα υπήρχε όλο το περιθώριο για να ανοίξει η κουβέντα στους τόπους δουλειάς και η απεργία να πάρει τα χαρακτηριστικά που τα ταξικά συνδικάτα επιθυμούν. Σήμερα οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν με τα συνθήματα και τα αιτήματα των ταξικών συνδικάτων. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στους χώρους δουλειάς άνοιξε αυτή τη κουβέντα; Έχω πολύ βάσιμες υποψίες, ότι η όποια συζήτηση, έμεινε σε ένα καταγγελτικό μανιφέστο εναντίον της ΚΣ, χωρίς να γίνεται εφαλτήριο για οργάνωση των εργαζομένων στη βάση της πάλης για αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις κλπ. Από τα καλέσματα για τη σημερινή απεργία δεν είδα κάποιο αίτημα-ορόσημο που θα βοηθήσει την εργατική τάξη να συσπειρωθεί και να παλέψει. Ένα αίτημα που θα λειτουργεί σαν κρίκος διεκδίκησης Επίσης έχω την αίσθηση ότι κανένα αφεντικό δε χάρηκε με αυτή την απεργία, ούτε κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε αυτή. Η COSCO για παράδειγμα έστειλε απειλητικό sms στους εργαζόμενους, με σκοπό να τους αποθαρρύνει να συμμετέχουν στην απεργία και έφαγε τα μούτρα της με την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο λιμάνι, όπου δεν κουνήθηκε φύλλο μετά από αρκετά χρόνια. Στη Μελισσοκομική Αθηνών η εργοδοσία κάλεσε την αστυνομία ενάντια στους απεργούς που περιφρουρούσαν την απεργία τους χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Σήμερα λοιπόν, στην απεργία, ακούστηκε η φωνή των εργατών και το μουγκρητό των αφεντικών( σίγουρα όχι από χαρά και ικανοποίηση για τη συμμετοχή των εργαζομένων στη κοινή συμμαχία με τους ίδιους!)

    Reply
  5. ΓΚ1

    Τα παιδάκια του Περισσού που “δεν ασχολούνται με τις γκρούπες της εξωκ.αριστεράς” κι όλο εδώ είναι. Θα σπάσουν τα πληκτρολόγια παίδες, ηρεμήστε. Να τα βάζατε έτσι και με τα τρολοτσόγλανα της Κουμουνδούρου καλά θα ήταν. Αλλά ο ..ταξικός εχθρός είναι αλλού!

    Reply
    1. ονομα

      Ρε φίλε λίγο τσίπα. Τα μισά άρθρα εδώ μέσα ειναι για το κκε. Ασχοληθείτε μια φορά κι εσείς με το ΣΥΡΙΖΑ εμείς το κάναμε από όταν ήταν για εσάς η μεταβατική κυβέρνηση.

      Reply
      1. ΓΚ1

        Πάντα νομίζατε ότι τα πάντα περιστρέφονται γύρω σας…
        Καταπιαστήκατε με τις συνεντεύξεις του γ.γ. στις αστικές φυλλάδες να δίνουν και να παίρνουν και την είδατε κάπως.
        Να σου βάλω λινκς από Ριζοσπάστη,902 και λοιπά μπλογκς σας του τελευταίου διαστήματος που καταπιάνονται με το ΝΑΡ;

        Reply
        1. Left G700

          Καταπιαστήκατε με τις συνεντεύξεις του γ.γ. στις αστικές φυλλάδες να δίνουν και να παίρνουν και την είδατε κάπως.

          Δηλαδή, πού έπρεπε να δίνει συνεντεύξεις ο Κουτσούμπας; Μόνο στον Ρίζο –όπως και οι δικοί σας να δίνουν μόνο στο ΠΡΙΝ; Αν πρέπει να ρίξουμε στην πυρά τον Κουτσούμπα επειδή δίνει συνεντεύξεις σε “αστικές φυλλάδες”, τότε τον Λένιν που έδινε συνεντεύξεις στην International Herald Tribune τι πρέπει να τον κάνουμε; Να τον κάψουμε στην πυρά σε σιγανή φωτιά κι αφού τον ανασκολοπήσουμε πρώτα;

          Συνέλθετε (ή απαλλάξτε την Αριστερά από την παρουσία σας)!

        2. ΓΚ1

          Όταν δέχεσαι να δίνεις συνεχείς συνεντεύξεις σε εκτρώματα σαν το Πρώτο Θέμα και τον Φιλελεύθερο και να χαριεντίζεται κιόλας με τους δημοσιογράφους τους, αυτό είναι ξεφτίλα. Μη μιλήσω για αρθράκια και συνεντευξούλες σε Εφσυν και Documento, αλλά αν είναι να φανούν οι “Θέσεις” ας είναι και σε κυβερνο/ναζιστοφυλλάδες.
          Εσύ ρε λέφτη, τόσους μήνες δε μας έχεις πει όμως τι είσαι, αν είσαι κάτι. Γιατί προκειμένου να επιτεθείς στο ΝΑΡ, υπερασπίζεσαι από το ΚΚΕ μέχρι τους καμένους της ΛΑΕ.

        3. Left G700

          Μπα, τι βλέπω, φίλε μου ΓΚ1; Μετατόπισες στη ζούλα το τέρμα σου ή είναι ιδέα μου; Όχι, δεν είναι ιδέα μου. Το μετατόπισες. Αυτό αποδεικνύει η χρέωση μιας ακόμα ‘‘αμαρτίας’’ στον Κουτσούμπα που κάνεις τώρα σε αυτό το σχόλιό σου. Εκείνη τών …«χαριεντισμών»! Δηλαδή εσύ έχεις την εντύπωση πως όταν ο Λένιν έδινε συνεντεύξεις σε ένα σωρό ξένες εφημερίδες, εφημερίδες διεθνούς εμβέλειας που ήταν βέβαια όργανα τού διεθνοποιημένου (διάβαζε ιμπεριαλιστικού) κεφαλαίου, έχεις την εντύπωση, λοιπόν, ότι πριν δώσει τη συνέντευξη τους μαστίγωνε και μετά, όταν πια η συνέντευξη είχε ολοκληρωθεί, τους έριχνε κι από πάνω αλάτι στις πληγές τους; Εγώ πάλι έχω την αντίθετη εντύπωση. Ότι τους πρόσφερε από το καλύτερο τσάι που υπήρχε στο Κρεμλίνο πριν αρχίσει η συνέντευξη και πως μετά, αν είχε χρόνο (κι αν δεν είχε, φρόντιζε να βρει), έπαιζε και μια παρτίδα σκάκι μαζί τους ή αντάλλαζε μερικά καλά ανέκδοτα για να κάνει το σχετικό pr. Γιατί ο Λένιν δεν είχε τα μυαλά σας. Κι έτσι ήξερε το εξής απλό που ο αριστερισμός ο οποίος σας δέρνει δεν σας επιτρέπει να το αντιληφθείτε: μόνο καλά μπορούν να προκύψουν από την παρεμβατική παρουσία τών εκπροσώπων ενός επαναστατικού κόμματος στα μέσα επικοινωνίας τού αντιπάλου! Εγώ βλέπω τρία που το ένα είναι καλύτερο από το άλλο: α) αντί να σε παρουσιάζουν εκείνα, διαστρεβλώνοντας τις απόψεις σου κατά το συμφέρον τους και τις σκοπιμότητές τους, τις παρουσιάζεις εσύ ο ίδιος στην καθαρή τους ουσία, β) διευρύνεις το ακροατήριό σου σε κόσμο που δεν διαβάζει τον κομματικό σου τύπο και, γ), εδραιώνεις ή και ενισχύεις παραπέρα το κύρος σου.

          Με τους καμένους τής ΛΑΕ είμαι. Αλλά δεν έρχομαι εδώ για να πουλήσω κουπόνια τής ΛΑΕ (ή για να υπερασπιστώ το ΚΚΕ). Έρχομαι για να καταπολεμήσω στο βαθμό που μου επιτρέπουν οι γνώσεις μου και οι όποιες ικανότητές μου την αιτία τού δικού σας (ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ) καψίματος που δεν είναι άλλη από τον αχαλίνωτο πλέον αριστερισμό, ο οποίος έχει υπερβεί κάθε μέτρο και όριο. Και μου είναι παγερά αδιάφορο αν στην προσπάθειά μου να πετύχω το σκοπό μου θα εμφανίζομαι ως συνήγορος του Κουτσούμπα[*] ή του Λαφαζάνη[*]. Ως καλός λενινιστής που προσπαθώ να είμαι ξέρω ότι το παν είναι ο σκοπός!

          [*] Για τους οποίους και τους πολιτικούς φορείς που εκπροσωπούν (ΚΚΕ & Αριστερό Ρεύμα –αυτός ο δεύτερος αντιπροσωπεύει και την ιδιαίτερη πολιτική ένταξή μου, αν σε ενδιαφέρει) έχω πολλά ράμματα, αλλά, για όνομα του Τουτάτη, όχι επειδή δίνουν συνεντεύξεις σε αστικές φυλλάδες ή χαριεντίζονται με τους δημοσιογράφους τους! Αυτά τα αφήνω για ανθρώπους με φτωχή πολιτική σκέψη, που, όπως όλοι ξέρουμε, είναι ίδιον εκείνων που έχουν προσβληθεί από τη γνωστή παιδική αρρώστια…

        4. Γιώργος

          Καλέ στρατιώτη left.gr (και ουχί καλέ λενινιστή, ίσως, καλέ παπαριστή):

          1. Επιτέλους, μάθαμε οι κομματική σου ένταξη: Αριστερό Ρεύμα της ΛΑΕ. Ξεκαθαρίστε με τους εργοδοτικούς συνδικλαιστές τύπου Βασιλόπουλου και τα ξαναλέμε.

          2. Ο Αριστερισμός καλέ μας στρατιώτη left.gr, συνίσταται με δυο λόγια στην υπερτίμηση του υποκειμενικού παράγοντα, έναντι των αντικειμενικών συνθηκών. Στην περίπτωση του να δεν έχουμε αριστεσμό. Μάθε. Θα υπάξει αριστερισμός, αν λχ, το ΝΑΡ αποφασίσει πως ήρθε η ώρα, για οργανωτική διάσπαση της ΓΣΕΕ. Χωρίς ισχυρά ταξικά σωματεία, χωρίς σοβαρό συντονισμό σωματείων, χωρίς δυνατή πανελλαδική πολιτικοσυνδικαλιστική ΄νη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. ΑΥΤΟ ναι, θα ήταν αιστεισμός. Ξανα, μάθε!!!

        5. Γιώργος

          3. Το να συμβάλλει το ΝΑΡ σε άλλο κέντρο αγώνα των σωματείων, στην ριζική αποδόμηση των εργοδοτικών/κρατικών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ, το να καλεί σε χωριστές απερικές συκενρώσεις, είναι το ελάχιστο καθήκον του.

          4. Για τα ΜΜΕ και τις διάφορες ημερίδες. Οσο σωστό είναι να πηγαίνει ο Χάγιος και η ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΔΥΑ σε συναντήσεις με τον Τσίπρα, και να βγάζουν φωτό, άλλο τόσο είναι σωστο΄να πηγαίνει ο Κουτσούμπας! Βασικά, ΔΕΝ είναι αυτό το πρόβλημα. Αυτό λέω και ια τους ανερμάτιστους ανεγέφαλους ΚΚΕδες που αναρτουνσεχεια φωτό με την συνάντησ Χάγιου και Τσιπρα το ’12; Ε ΚΑΙ; Καλά έκανε! Οπως καλά κάνει ο Κουτσούμπας και έχει ΤΡΙΠΛΑΣΙΕΣ φωτό των συναντήσεών του με τον Τσίπρα.

        6. ένας

          Δεν είπε κανείς ότι “δεν πρέπει γενικά να συναντιέται ο Χάγιος με τον Τσίπρα”!
          Εκείνη η φωτό, με τα άσπρα πουκάμισα και τα πλατειά χαμόγελα, έδινε ένα συγκεκριμένο πολιτικό μήνυμα, που συμπύκνωνε την γραμμή του Ναρ παντρεμμένη με συγκλίνουσες γραμμές των συνεταίρων του ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κλείνατε το μάτι σε μιαν “Μεταβατική Αριστερή Κυβέρνηση” κλπ. Αλλωστε, στα πλαίσια των διερευνητικών επαφών του Τσίπρα ήταν!
          Είχε πολιτικό βάρος εκείνη η φωτό.
          Ασχετο, αν τώρα προτιμάτε να μην την θυμάστε!
          Δεν ήταν μια φωτό της σειράς.
          Γι αυτό θα σας την βάζουμε συνεχώς.

        7. Κώστας

          εγώ νομιζω πως τα άσπρα πουκάμισα ήταν λάθος γιατί φαίνεται και ο ελάχιστος ιδρώτας.

          πέρα από αυτό που προφανώς ήταν και το πιο σοβαρό έχω να πω τα εξείς.

          1)Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλώς συναντήθηκε με τον Τσίπρα εφόσον πολιτικό μήνυμα της συνάντησης από την μεριά της ήταν α)είναι καλό που ο κόσμος καταψήφισε τον δικομματισμό 2)είναι καλό που ο κόσμος ψήφισε αριστερά 3)χωρίς ρήξη με το χρέος και ΟΝΕ-ΕΕ με το κίνημα πρωταγωνιστή θα φάμε μεγάλη ήττα. 4)αφού δεν υπάρχει το 3 δεν στηρίζουμε ΣΥΡΙΖΑ

          2)το ΚΚΕ κακώς δεν συναντήθηκε με τον Τσίπρα εφόσον πολιτικό μήνυμα της μη συνάντησης ήταν 1)είναι αδιάφορο και μάλλον κακό ο κόσμος να καταψηφίζει τον δικομματισμό και να ψηφίζει αριστερά γιατί αυτό σημαίνει πως φτιάχτηκε νέος δικομματισμός 2) πως ρήξη με το χρέος και την ΟΝΕ – ΕΕ πριν την με κάποιο τρόπο εγκαθίδρυση της εργατικής εξουσιας μας βάζει σε περιπέτειες και είναι η εναλλακτική αστική γραμμή που ίσως φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

          Κώστας

        8. Γιώργος

          5. Το πρόβλημα λοιπόν, ΔΕΝ είναι στις συναντήσεις και τις φωτό΄ΓΕΝΙΚΑ. Τοο πρόβλημα είναι, ΤΙ διαμοίβετε στις συναντήσεις!!!!

          6. Με τις ημερίδες που διοργανωνουν καθεστωτικοί θεσμοί, είναι διαφορετικό το θέμα: Πρόσφατα αναρτήσαμε στην Παντιέρα τους συνδέσμους από την υπαρξη και λειτουργία του Εθνικού συμβούλιου νεολαίας και άλλων καπιταλιστικών θεσμών, στους οποίους η ΚΝΕ συμμετέχει, και παρέα με ΟΝΝΕΔ, Ν. ΠΑΣΟΚ και Ν. ΣΥΡΙΖΑ συζητάνε για την νεολαία της χώρας μας. Αυτό ΝΑΙ είναι πρόβλημα.

        9. ΓΚ1

          Αχ το πε, είναι..Λελινιστής. Και δε μου λες λελινιστή, στη νέα φασιστοφιέστα που έρχεται για τη..Μακεδονία, θα ψάξετε πάλι να βρείτε μια “ριζοσπαστική ματιά” πάνω της; Αριστερό Ρεύμα, θύμισε μου..εκείνοι που περίμεναν και το τελευταίο ΝΑΙ στη ψηφοφορία για το 3ο μνημόνιο για να αποχωρήσουν απ’τον τΣΥΡΙΖΑ;

        10. Left G700

          Τι βλέπω; Τώρα όχι απλώς μετατόπισες το τέρμα, αλλά άλλαξες και άθλημα! Από εκεί που παίζαμε ποδόσφαιρο, το έριξες στο …water polo!!! Καλά, δεν το συζητάμε ότι κι εκεί μπορώ να σε βάλω μες το τέρμα σου και μάλιστα με το ένα χέρι! (με το άλλο, αν μου επιτρέπεις, θα τραβάω και καμία τζούρα καθ’ ότι καπνιστής!). Αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό. Το θέμα μας είναι οι συνεντεύξεις και οι χαριεντισμοί τού Κουτσούμπα και του Λένιν σε αστικές φυλλάδες!

          Ακούει.

        11. IAKOVOS

          OTAN H GYROLOGOS,DIADROMISTRIA,TYHARPASTH,KAFENEIAKOU TYPOU PROHN GENIKH GRAMMATEAS TOU KKE DIAVAZEI GIA THN OIKONOMIA APO TO VHMA:η κυρία Παπαρήγα εντοπίστηκε στους διαδρόμους της Βουλής«Προτού έλθω σήμερα στη Βουλή, διάβασα με πολλή προσοχή το ένθετο του “Βήματος” για την οικονομία, το οποίο ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον. Είχε βεβαίως απόψεις επιχειρηματιών με τους οποίους δεν συμφωνώ, αλλά κάτι είχε να μάθεις για το πού πάει η οικονομία της χώρας. Και υπογράμμισα όλα όσα με ενδιέφεραν. Αντιθέτως, στη Βουλή, στη σημερινή συζήτηση κανείς δεν έμαθε τίποτα.

      2. ΓΚ1

        Ξέχασες να γράψεις ότι όταν τη..μεταβατική κυβέρνηση ο σύντροφος Κουτσούμπας τη συναντούσε μετά γραβατών και δώρων στο Μαξίμου εμείς ήμασταν στο δρόμο πάντως…

        Reply
        1. Κώστας Β.

          Όταν λες «ήσασταν στο δρόμο» εννοείς τότε που υπερασπιζόσασταν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια της υποτιθέμενης πίεσης προς τη Μέρκελ και τους δανειστές,ε; Τους πρώτους μήνες της ΠΦΑ,ε; Τότε που ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν τα είχε πουλήσει» (και καλά), τότε που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φιλοδοξούσε να τον «πιέζει από τα αριστερά» κλπ αριστεροχαρούμενα. Μετά ήρθε το 3ο μνημόνιο και τότε ξυπνήσατε (αλλά είχε ήδη πάει ντάλα μεσημέρι)

        2. ΓΚ1

          Πώς ακριβώς υπερασπίζεσαι μια κυβέρνηση όταν παρεμβαίνεις σε μια φιλοκυβερνητική φιέστα με πανό “Ηττα της κυβέρνησης” και από κάτω σε κράζουν οι περισσότεροι συμμετέχοντες της..φιέστας;

        3. ένας

          Τραβάτε με κι ας κλαίω“…. τα ίδια έκανε και η αλήστου μνήμης ….ΚΟΕ!

    2. lathranagnostis

      Τελικά τι ήταν? Απεργία ή ……ακολουθητισμός που επανανοηματοδοτήθηκε σαν απεργία?
      Ήταν κάτι σαν το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ, αλλά εσείς το ξέρατε απ την αρχή ότι θα γίνει ΝΑΙ, αλλά ψηφίσατε ΟΧΙ για να το κάνει ΝΑΙ και να ξεμπροστιαστεί…..
      Μεγάαααααλη εμπειρία στην ταξική πάλη! “Γάτες” στους ταχτικισμούς!

      Reply
  6. Βασίλης

    Σύντροφοι ας μην κάνουμε το λάθος να υποτιμούμε την άθλια “ΚΣ”. Λέτε να μην ξέρουν πρώτα οι ίδιοι ότι δεν εκπροσωπούν κανέναν και δεν πρόκειται να έχουν κόσμο στις συγκεντρώσεις τους; Για μένα παραμένουν επικίνδυνοι γιατί 1. Ζυμώνουν τον δεκάλογο του αίσχους και δίνουν το έναυσμα να το προωθήσουν τα ΜΜΕ. και 2. ενόψει πέρατος αυτής της φάσης των μνημονίων θα αναλάβουν την επιβολή των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων (πέρα από την συνείδηση) ΚΑΙ θεσμικά παριστάνοντας και αναγνωριζόμενοι από την αστική τάξη και το μαύρο μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ/ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ως φορείς- διαπραγματευτές. Γι αυτό ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί σε κάθε σωματείο, σχολή, γειτονιά

    Reply
    1. Γιώργος

      Βασίλη έχεις δίκιο:

      1. Το να λέμε οτι απέτυχε η κοινωνική συμμαχία που στήνουν κράτιος, κυβέρνηση, εργοδοσία και κρατικός συνδικαλισμός, είναι εντελώς πρόωρο και λάθος. Και είναι και επιπολαίότητα μιας τέτοια εκτίμηση, όταν μάλιστα, οι ταξικές συγκεντρώσεις είχαν στην Αθήνα, η μεν της Πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων περίπου 1.000 αγωνιστές, η δε της ΛΑΕ καμιά 500 αρα αγωιστές και το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ περίπου 4-5.000!!!!!

      Συνεπώς, ούτε απέτυχε η Κοινωνική συμμαχία που στήνουν οι δήμιοι του λαού και της εργατικής τάξης επειδή δεν μάζεψαν κόσμο σε μια συγκέντρωση, ούτε -πολύ περισσότερο- ήταν μαζικές οι χτεσινές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων. Αλλωστε, μόνο το 1-2% τωνεργαζομένων απήργησαν και ΑΝ!

      Αυτές οι ρηχές και επιπόλαιες πολιτκές εκτιμήσεις “περί αποτυχίας της κοιν. συμμαχίας” και “περί μαζικότητας των ταξικών συγκεντρώσεων”, πρέπει να κοπούν άμεσα. Και αντιθέτως, να καταλάβουμε επιτέλους, οτι χωρίς υπομονή, επιμονή, εξυπνάδα και μακρόχρονο συγκεκριμένο πολιτκό σχέδιο, ΔΕΝ θα καταφέρουμε ούτε να συγκροήθούν μαζικά ταξικά σωματεία, ούτε τίποτα.

      Reply
  7. ελευθεριακός πάνθηρας *29

    Λίγα λόγια για την συγκυρία και την “απεργία” :

    1) H εργατική τάξη δεν απέργησε όχι γιατί την καλούσαν να συμμετέχει μαζί με τα αφεντικά αλλά γιατί έχει απογοητευτεί και δεν πιστεύει σε αγώνες που δεν έχουν σχέδιο και αποτελεσματικότητα.

    2) Όλες οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στην Αθήνα ήταν απογοητευτικές δείγμα της κατάστασης του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς.

    3) Το ΝΑΡ είχε την σωστότερη θέση απέναντι στην “απεργία”.

    4) Το ΣΕΚ εκτός τόπου και χρόνου έβγαλε ανακοίνωση μετά την “απεργία” που μιλάει για την….επιτυχία της !!!!

    5) Θέλουμε ένα σχέδιο από τις ταξικές δυνάμεις για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, για ενίσχυση των αντικαπιταλιστικών εργατικών σχημάτων, για συσπέιρωση των σωματείων.

    Reply
    1. Left G700

      5) Θέλουμε ένα σχέδιο από τις ταξικές δυνάμεις για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, για ενίσχυση των αντικαπιταλιστικών εργατικών σχημάτων, για συσπέιρωση των σωματείων.

      Είναι ίδιον του αριστερισμού, είτε πρόκειται για ελευθεριακής κοπής είτε για κομμουνιστικής, να μην ξέρει πού βρίσκεται, πού πατά και πού πηγαίνει!

      Αντικαπιταλιστικά εργατικά σχήματα” ονειρεύεται ο καλός μας ελευθεριακός πάνθηρας* 29 τη στιγμή που τα ποσοστά τών απλώς συνδικαλισμένων για αμιγώς εργατικά ζητήματα εργαζόμενων έχουν πέσει σε ποσοστά που δεν τα πιάνουν οι δημοσκοπήσεις! Εδώ τρομάζουμε να πείσουμε τους εργαζόμενους να συνδικαλιστούν για το ψωμί τών παιδιών τους κι ο αντικαπιταλιστής μας φιλοδοξεί να τους πείσει να συνδικαλιστούν για να ρίξουν με επανάσταση τον καπιταλισμό!

      Βλαδίμηρέ μου, πώς μας θωρείς ακίνητος, πού τρέχει ο λογισμός σου; Έλα και βόηθα, γ@@@ το κέρατό μου, γ@@@!

      Reply
      1. Γιώργος

        ρε left.gr, πάλι ψέρνεις προσευχές; Βαρεθήκαμε μωρέ, άλλαξε κασσέτα πια!!!!

        Reply
    2. Γιώργος

      Έτσι είναι όπως τα γράφεις:

      Α. Η εργατική τάξη ΔΕΝ απεργησε χτες, παρα μόνο το 1 με 2% και πολυ λέω. Οι εργαζόμενοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν απεργούν, όχι μόνο γιατί πασκε/δακε/συριζα δλδ η γσεε και η αδεδυ είναι κρατικες/εργοδοτικες οργανώσεις,λλα κυρίως γιατί εχουν απογοητευθεί και μοιρολατρουν εδώ και χρονια.

      2. Ούτε οι ταξικές συγκεντρώσεις ηραν μαζικές χτες.

      3. Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει πολιτικό σχέδιο και δουλειά. Θέλει συγκρότηση με υπομονή, της πανελλαδικης πολιτικοσυνδικαλιστικης κίνησης.

      Reply
      1. ένας

        2. Ούτε οι ταξικές συγκεντρώσεις ηραν μαζικές χτες.
        Πάλι καλά, που, έστω έμμεσα, παραδέχεσαι πως είσασταν τρείς κι ο κούκος.
        Αλλά το ΠΑΜΕ καθάρισε στην COSCO, και η συγκέντρωση-πορεία στην Αθήνα (χωρίς Πειραιά κλπ.) ήταν μεγαλύτερη από ποτέ.
        Και χωρίς πασόκους, χωρίς πασόκικες προσδοκίες πια!

        Reply
        1. mia

          Βρε «ένας», εντάξει τώρα, σιγά που ήταν μεγαλύτερη παρά ποτέ. Ήταν από τις μικρότερες που είχατε ποτέ στην Αθήνα αλλά και σε όλες τις άλλες πόλεις και σίγουρα πολύ μικρότερη από τις 12 Γενάρη

        2. sakis

          Την επόμενη φορά δεν θα περιμένουμε τον Παναγόπουλο, θα κάνει απεργία μόνο του το ΠΑΜΕ! Και τότε θα τα πούμε ΝΑΡΙΤΕΣ!!

        3. Γιώργος

          Φίλε, είσαι οπαδός; Γιατί το επίπεδο του σχολίου σου, μου κάνει για πρώτη δημοτικού.

        4. kat

          Μα αυτή ακριβώς είναι η δική μας θέση!!! Να κάνουμε απεργίες χωρίς τα βαρίδια ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, από τα κάτω και με πρόταγμα τα ταξικά συμφέροντα της εργατικής τάξης.
          Η κριτική μας στο ΠΑΜΕ είναι ότι δεν δέχεται να συνεισφέρει σε αυτό, ενώ έχει τη δύναμη να το κάνει. Αν πραγματικά πιστεύεις/ θέλεις το παραπάνω τότε μάλλον βρίσκεσαι σε λάθος πολιτικό χώρο, ψαξτο.

        5. ένας

          Καλά, κάντε πρώτα μια κοινή …πορεία(!) και μετά δοκιμάστε και την ….απεργία!

        6. Left G700

          – Τι έγινε, κυρά Μία; Τι έχει το ζωντανό σου;

          – Πάει, πόθανε, γιατρέ μου. Ψες το βράδυ τίναξε τα ποδάρια δυο-τρεις φορές και ψόφσε.

          – Και τι με φώναξες τότε και τα παράτησα όλα και ήρθα άρον-άρον; Κτηνίατρος είμαι, όχι νεκροθάφτης!

          – Να, γιατρέ μου… Μια χάρη θέλω να σου ζητήσω… Με όλο το θάρρος…

          – Έλα, λέγε γρήγορα. Άφησα μια γέννα στη μέση.

          – Να, γιατρέ μου: κάνε να ψοφήσει και η κατσίκα τού γείτονα!

        7. απεργός

          Τι λές μωρέ άσχετε;

          4-5.000 κόσμο είχε ΤΟ ΠΟΛΥ, το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ!!!! Πάλι έπινες ρακές και τσίπουρα και είδες τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ διπλή και τρίδιπλη;;;

        8. Ερνστ Τελμαν

          Παντως με αυτη την αριθμιτικη τα μπλοκ των οργανωσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν ειχαν ουτε 200 ατομα…

          Βεβαια αν ξερει καποιος απο συγκεντρωσεις ειδε οτι το ΠΑΜΕ ειχε κατι παραπανω απο 10.000. Δεν ειναι και πολλοι ειναι λιγοτεροι απο την 1η Μαη σιγουρα αλλα σαφως μαζικη συγεντρωση αν σκεφτει κανεις οτι το ΠΑΜΕ ειχε αλλη συγκεντρωση σε Πειραια και αλλη σε Ελευσινα.

          Τελος παντων δεν εχει νοημα η συζητηση αυτη….Εδω υπογραφεις σαν απεργος ενω καλουσατε σε απεργοσπασια…Ουτε ο Τσιπρας δε θα το κανε αυτο…

        9. ένας απεργός

          Βρε μάτια μου “ένας”, ζήτημα ΑΝ είχε το ΠΑΜΕ 4 με 5.000 κόσμο. Γιατί γράφεις ψέματα;

        10. Ανώνυμα

          έλα ρε ‘γιώργο”, “μέλος του ΝΑΡ”, “εργάτη”, “ΑΝΤΑΡΣΥΕ” που μου έγινες και “απεργός” και “ένας απεργός”… Αφού τη σχολή δεν την τέλειωσες ακόμα, τι “απεργός”;!

        11. Left G700

          Ξέχασες το “εργαζόμενος”, το “ήλθον, είδον αλλά δεν απήλθον” και άλλα 92 μέχρι τα 100! (Είπαμε: ο άνθρωπος με τα 100 ονόματα. ;-) :-) )

        12. ενας απεργός

          Παραληρεις… Η ζεστη σε βάρεσε κατακουτελα. Δεν πειράζει. Σε συμπονώ

        13. ενας απεργός

          Έτσι είναι, σ άρεσει δεν σ αρέσει

  8. lathranagnostis

    Α! Να ακόμα ένα πικρό αρθράκι:
    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9863874

    Και εδώ, μου έρχεται φυσιολογικά ένα ερώτημα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ετοιμάζεται να “επανανοηματοδοτήσει” ολόκλρο τον Μαρξισμό-Λενινισμό, μια μη-απεργία, όπως αυτή της ΓΣΕΕ, δεν αισθάνονταν ικανή να την επανανοηματοδοτήσει?

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.