.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ανοιχτό το Πολυτεχνείο – Οι πύλες άνοιξαν για το λαό (βίντεο-φωτορεπορτάζ)


Άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου έπειτα από παρέμβαση δυνάμεων του κινήματος.

Η Ταξική Αντεπίθεση είχε καλέσει σε μαζική κινητοποίηση με σκοπό την είσοδο στον χώρο του Πολυτεχνείου, με προσυγκέντρωση στις 15:00 στην πλατεία Εξαρχείων.

Το ΝΑΡ και η νΚΑ καλούσε σε συγκέντρωση στις 16:00 στην πλατεία Κάνιγγος με κατάληξη στο χώρο για το άνοιγμά του στο λαό. Έξω από το Πολυτεχνείο βρέθηκαν επίσης το ΚΚΕ μ-λ, το ΕΕΚ κ.ά.

Νωρίτερα μέλη φοιτητικών συλλόγων είχαν πραγματοποιήσει παρέμβαση με μικροφωνική και μοίρασμα κειμένων έξω από το Πολυτεχνείο, απαιτώντας να ανοίξει για τον εορτασμό της Επετείου.

Στο χώρο βρίσκονται φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις, συλλογικότητες και πλήθος κόσμου. Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφανιών, όπου θα κατέθεσε στεφάνι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αγωνιστές από Τουρκία, Ρωσία, Αργεντινή, Γαλλία και το PFLP της Παλαιστίνης έγινε στο φυσικό της χώρο, στο Πολυτεχνείο (στο ΜΑΧ).

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το λαό, τη νεολαία, τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην αντικυβερνητική, αντιαμερικανική διαδήλωση την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, με προσυγκέντρωση στις 3.00 μ.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος

Οι φοιτητικοί σύλλογοι σε δελτίο τύπου αναφέρουν:

“Ο ιστορικός χώρος της Πατησίων είναι πλέον ανοιχτός, μετά από παρέμβαση δυνάμεων του κινήματος. Απαιτούμε να απομακρυνθούν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής γύρω από το χώρο, στον οποίο καμιά δουλειά ούτε έχουν ούτε είχαν. Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να έρθουν στο Κάτω Πολυτεχνείο.

Όλοι και όλες στην αντιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου αύριο με προσυγκέντρωση των Φοιτητικών Συλλόγων στη 1 στο Κάτω Πολυτεχνείο!”

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε την είσοδο στο Πολυτεχνείο.

 

 

Βίντεο Άγγελος Καλοδούκας

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 75.45% ( 11
Συμμετοχές )



4 σχόλια στο “Ανοιχτό το Πολυτεχνείο – Οι πύλες άνοιξαν για το λαό (βίντεο-φωτορεπορτάζ)

  1. μέλος του ΝΑΡ

    Το τραγελαφικό γεγονός της κατάληψης του ΕΜΠ από 30 αναρχικούς/ές, να γίνει το έναυσμα για να ανοίξει μια σοβαρή συζήτηση για το ΠΩΣ διαχειρίζονται οι πολιτικές συλλογικότητες/δυνάμεις έναν δημόσιο χώρο, ΠΩΣ διαχειρίζονται τις σχέσεις μεταξύ τους, ΠΩΣ αντιλαμβάνονται συνολικά το εργατικό/λαϊκό/νεολαιίστικο κίνημα. Διότι ΑΥΤΑ είναι που συν τοις άλλοις, δείχνουν και το ΠΟΙΑ κοινωνία θέλουμε. Τελεία και παύλα.

    Και όλη αυτή η συζήτηση πρέπει ναέχει ως στόχους και να συμβάλλει έμπρακτα: α. Να παγιωθεί μια ουσιαστικά χειραφετητική ταξικά/κοινωνικά αντίληψη, σε βάρος της ιδιοκτησιακής/εξουσιαστικής και τελικά καπιταλιστικής αντίληψης που την έχουμε φάει στην μάπα χρόνια τώρα και από διάφορες πολιτικές δυνάμεις/συλλογικότητες. β. Να οδηγήσει στην ριζική βελτίωση των διαδικασιών των συνελεύσεων των διαφόρων συλλογικοτήτων (πολιτικών, εργατικών, γειτονιάς, σπουδαστικών κλπ) για να γίνουν ουσιαστικά δημοκρατικές και αποτελεσματικές. γ. Να παγιώσει εννοείται, τον σεβασμό όλων στις αποφάσεις των συνελεύσεων των συλλογικοτήτων.

    Reply
  2. ενας

    «Αυτό που δεν επιτρέπουν οι καταληψίες είναι οι κομματικές οργανώσεις να στήσουν τα τραπεζάκια τους και να κάνουν προπαγάνδα μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου. Ο καθένας, λοιπόν, μπορεί να βρεθεί εκεί με την πολιτική του ταυτότητα, όχι όμως με τον κομματικό του στρατό για να προτείνει τη διαφοροποίηση και την κατάτμηση. Όσοι τιμούν την εξέγερση την αντιλαμβάνονται ως ενιαία και οριζόντια διαδικασία»
    ….η πασοκοαναρχοφασίζουσα εκδοχή των ….κηδεμονευομένων λαϊκών ελευθεριών!
    Ευχαριστούμε, αγάδες!
    Αλλά, όταν ξεσηκώθηκαν οι φοιτητές το ’71 σε αυτούς τους χώρους, δεν πήραν άδειαν από κανένα πασοκοαναρχοφασίστα-ασφαλίτη, ούτε υποτάχτηκαν στις “υποδείξεις”, που και τότε ίδιες ήταν!
    Και, επειδή αρκετοί ζουν ακόμη, σιγά μη δεχτούν τώρα, πίσω-πίσω, “υποδείξεις”(!) για το πως θα συνεχίσουν να αγωνίζονται.
    Πλάκα έχετε, θλιβερές μαριονέτες της ΠΦΑ του …Trump!
    Ακαπνοι τενεκέδες, ξεγάνωτοι και άδειοι, μόνο για το σαματά!

    Reply
  3. ΓΚ1

    Ένα μπράβο σε αυτές τις συλλογικότητες του αναρχικού χώρου που από την πρώτη στιγμή διαφοροποιήθηκαν από την ισχνή μειοψηφία των απολιτίκ πιτσιρικάδων που κλείστηκαν στο ΕΜΠ και που έληξαν την κατάληψη αναίμακτα σήμερα το απόγευμα.

    Reply
    1. Ανώνυμα

      ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!!

      ΈΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!!!

      ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!! (Το Αυτό “Μήνυμα” Είναι βαθιά Φιλοσοφιμένο – Επιστημονικό και Επίκαιρο)

      ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 1-1-4

      Amis Go Home!!!

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.