.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ευρωεκλογές χωρίς συζήτηση για την Ε.Ε.;


Γιάννης Λαθήρας

Άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών

Η «Ε.Ε. της δημοκρατίας» ανεβάζει φασίστες στην εξουσία στη μια χώρα πίσω από τη άλλη. Επιβάλλει βίαια ηγέτες της αρεσκείας της (Ντράγκι στην Ιταλία, Παπαδήμος στην Ελλάδα). Ο ρατσισμός κι ο φασισμός αναβιώνουν. Ο Μακρόν κατεβάζει στρατό στην εξέγερση των «κίτρινων γιλέκων». Η διαφθορά γίνεται καθεστώς. Από τη «δικιά» μας Καϊλή (Κατάργκεϊτ) μέχρι την κορυφή της Ε.Ε., την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (σχέσεις με Pfizer, διορισμοί ημετέρων κ.λπ.). Κάνουν κουμάντο σε μια ήπειρο μια χούφτα χρυσοπληρωμένοι γραφειοκράτες, που δεν εκλέχτηκαν ποτέ. Το Ευρωκοινοβούλιο «φύλλο συκής», διακοσμητικό.

Ενώ απομένει ένας μήνας για τις ευρωεκλογές, η συζήτηση είναι επιδερμική, ανούσια, έως κωμικοτραγική.

Ερίζουν περί… θαυμάτων. «Μονομαχούν» για τα τριτεύοντα. Το πολύ πολύ να διαφωνήσουν ποιος απορρόφησε περισσότερα από τα περίφημα «κοινοτικά ταμεία» και «προγράμματα». Διεκδικούν όλοι σχεδόν την κυριότητα του «Πατρίς- Θρησκεία – Οικογένεια».

Τα ερωτήματα συγκλονιστικά:

Προάγει ή όχι η υποψηφιότητα του υπόδικου ακροδεξιού Μπελέρη τα «εθνικά συμφέροντα»;

Η απόδοση του ανυπάρκτου Ζαγοράκη θα ανέβει από τη μεταγραφή του από «έξω δεξιά» στα «δεξιά και στο κέντρο»;

Η επιστολική ψήφος θα ενισχύσει τον… Βελόπουλο που κατέχει ήδη επιστολές του Ιησού;

Η εκλογή του Αυτιά θα λύσει γενικά το συνταξιοδοτικό ή το δικό του από τα έσοδα ενός ευρωβουλευτή;

MVP της προεκλογικής εκστρατείας αναδεικνύεται η Λατινοπούλου! Στην προεκλογική της αφίσα βγαίνει από ένα σπασμένο αυγό και από κάτω συνοψίζει το προεκλογικό της πρόγραμμα με το ευφυέστατο ΘΑΥΓΟ!

Κανένας βέβαια απολογισμός των προηγούμενων ευρωβουλευτών. Άλλωστε οι μισοί δεν ανήκουν πλέον στο κόμμα με το οποίο εξελέγησαν, ενώ τέσσερις είναι μπλεγμένοι με σκάνδαλα και δικαστήρια. Καμιά κουβέντα για την αγία «ευρωπαϊκή μας οικογένεια», την Ε.Ε. Κι ας είναι πίσω από κάθε πρόβλημα και διεκδίκηση των εργαζομένων. Κι ας καθορίζει σχεδόν το σύνολο της ασκούμενης πολιτικής στη χώρα μας. Όλα τα μεγάλα κινήματα της τελευταίας περιόδου είχαν κάτι να «ψάλλουν» κατά της Ε.Ε. Ο ξεσηκωμός για το έγκλημα στα Τέμπη αμφισβητούσε τις ιδιωτικοποιήσεις, που τις επέβαλλε η Ε.Ε. Ο αγώνας των αγροτών «υποκινήθηκε» από τη νέα Κ.ΑΠ. Η φοιτητική εξέγερση ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια (των funds!) αναμετρήθηκε με το ευρωενωσιακό δίκαιο, που κρίθηκε υπέρτερο (!) του άρθρου 16 του Συντάγματος. Η πολύχρονη ηρωική μάχη των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση-υποβάθμιση σχολείων και εκπαιδευτικών συγκρούεται με στρατηγικές στοχεύσεις για την εκπαίδευση, που εκπορεύονται από ΟΟΣΑ και Ε.Ε. Οι πανάκριβοι λογαριασμού ρεύματος με τα χρηματιστήρια ενέργειας της Ε.Ε. που ενσωμάτωσαν διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

Ούτε αποχή, ούτε στην… απόχη τους!

Τι να μας πουν βέβαια για την Ε.Ε.; Όλες τους οι υποσχέσεις όταν μας πετούσαν στον «λάκκο των λεόντων», την Ε.Ε., αποδείχτηκαν φούμαρα. Τα επιχειρήματά τους, κομμάτια και θρύψαλα από την αμείλικτη πραγματικότητα.

● Αντί για την «Ευρώπη της ειρήνης», ο πόλεμος και ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας, ο ευρωστρατός, η πολεμική οικονομία, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η εκστρατεία μαζί με το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, η ένθερμη στήριξη της γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης.

● «Τα σύνορα της χώρας θα είναι αυτά της Ευρώπης», αλλά έγιναν πεδίο ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για εξορύξεις περιβαλλοντικής καταστροφής στις ΑΟΖ και ασύλληπτων εξοπλιστικών προγραμμάτων (Rafale, F35, φρεγάτες κ.ο.κ.). Στην στεριά στήθηκαν τείχη του αίσχους. Τα θαλάσσια σύνορα χαράχτηκαν από τα πτώματα χιλιάδων απελπισμένων προσφύγων, κυρίως παιδιών. Θύματα κυρίως των πολεμικών επιχειρήσεων ΝΑΤΟ και Ε.Ε., τρομαγμένοι φυγάδες που συναντούσαν στο διάβα τους τη ρατσιστική συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, τις συμφωνίες Δουβλίνου, τη δολοφονική Frondex.

Η «Ε.Ε. της δημοκρατίας» ανεβάζει φασίστες στην εξουσία στη μια χώρα πίσω από τη άλλη. Επιβάλλει βίαια ηγέτες της αρεσκείας της (Ντράγκι στην Ιταλία, Παπαδήμος στην Ελλάδα). Ο ρατσισμός κι ο φασισμός αναβιώνουν. Ο Μακρόν κατεβάζει στρατό στην εξέγερση των «κίτρινων γιλέκων». Η διαφθορά γίνεται καθεστώς. Από τη «δικιά» μας Καϊλή (Κατάργκεϊτ) μέχρι την κορυφή της Ε.Ε., την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (σχέσεις με Pfizer, διορισμοί ημετέρων κ.λπ.). Κάνουν κουμάντο σε μια ήπειρο μια χούφτα χρυσοπληρωμένοι γραφειοκράτες, που δεν εκλέχτηκαν ποτέ. Το Ευρωκοινοβούλιο «φύλλο συκής», διακοσμητικό. Στην ουσία καθορίζουν το μέλλον της Ευρώπης τα πολυεθνικά μεγαθήρια, οι τραπεζίτες και οι 25.000(!) λομπίστες, που παροικούν στις Βρυξέλες. Οι λαοί δεν ρωτώνται και όσες φορές έγινε κάτι τέτοιο είπαν πάντα ΟΧΙ! Νορβηγοί, Γάλλοι, Ολλανδοί, Δανοί, Ιρλανδοί, και πιο πρόσφατα το 2015 οι Έλληνες αρνήθηκαν την ένταξή τους ή τις συμφωνίες της Ε.Ε. ή το ευρωσύνταγμα.

● Η περιβόητη «σύγκλιση» είχε ως αποτέλεσμα: Η χώρα μας να είναι πρώτη (και χειρότερη) στο δημόσιο χρέος, στην ακρίβεια, στο ακριβότερο ρεύμα, στη μετανάστευση των νέων, στα όρια συνταξιοδότησης, στις ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία, στο ποσοστό των εξοπλιστικών δαπανών, στην αποβιομηχάνιση. Αντίθετα, είναι από τους τελευταίους σε δαπάνες για Παιδεία, υγεία, εργατικό μισθό. Οι οδηγίες, τα μνημόνια διαρκείας, τα «σύμφωνα σταθερότητας» με τη συνενοχή των κυβερνήσεων όλων των αποχρώσεων ευθύνονται για τη οικονομική κατάντια της χώρας. Για τη δραματική μείωση του ΑΕΠ, το ελλειμματικό εμπορικό ισοζύγιο, την ιδιωτικοποίηση των πάντων, τη «μονοκαλλιέργεια» του υπερ-τουρισμού, του Airbnb και των επενδύσεων στο real estate με δραματικές επιπτώσεις στο δικαίωμα στη στέγη.

● «Τα αγροτικά μας προϊόντα θα κατακτήσουν μια τεράστια αγορά». Μόνο που έγινε το ακριβώς αντίθετο. Γίναμε κυρίως εισαγωγείς. Χάθηκε η διατροφική επάρκεια. Καλλιέργειες καταστράφηκαν, κοπάδια εξαφανίστηκαν, ο αγροτικός πληθυσμός μειώθηκε, τα χωριά ερήμωσαν. Τα χωράφια γέμισαν φωτοβολταϊκά και τα βουνά ανεμογεννήτριες, για να γίνουμε η… μπαταρία της «πράσινης» Ευρώπης.

● Αυτής της Ευρώπης, που βαφτίζει… οικολογικά τα πυρηνικά εργοστάσια, παράγει συνθετικό κρέας, έχει κάνει τη Μεσόγειο χαβούζα χωρίς ψάρια από την υπερ-αλίευση, την τεμαχίζει σε οικόπεδα για εξορύξεις στην TOTAL και στην Exxon Mobil.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παρούσα σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες, συμμετέχει στις ευρωεκλογές για να καταγγείλει όλα αυτά στον λαό και στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι σίγουρο ότι οι εκπρόσωποί της, όπου βρεθούν, θα κάνουν την πιο μεγάλη «φασαρία» από τους 705 ευρωβουλευτές(!) Για να μη διοχετευτεί η αντισυστημική οργή στον ακροδεξιό, αντιδραστικό και διαστρεβλωμένο ευρωσκεπτικισμό, είτε στην αδιαφορία και την αποχή. Είναι η μόνη δύναμη που μιλάει ευθαρσώς για αντικαπιταλιστική, διεθνιστική αποδέσμευση από την Ε.Ε. σήμερα ως μία από τις βασικές προϋποθέσεις να ανασάνει ο λαός και να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη ανθρώπινη, απελευθερωτική κοινωνία.

Γι’ αυτό ούτε αποχή, ούτε στην… απόχη τους!

*Ο Γιάννης Λαθήρας είναι Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Νεάπολης-Συκεών, υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Πηγή: efsyn.gr

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 35.00% ( 4
Συμμετοχές )



6 σχόλια στο “Ευρωεκλογές χωρίς συζήτηση για την Ε.Ε.;

  1. Θανάσης Α. (πάνθηρας *29)

    …..αντικαπιταλιστική, διεθνιστική αποδέσμευση από την Ε.Ε. σήμερα…

    ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ :;;;;;;;;;;;;

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Τα ξαναζεσταμένα φραμπαλατζήδικα πασόκικα, δεκαετίας ’70: “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο” κλπ……για αριστερή κατανάλωση και φραγμό στο ΚΚΕ.
    Αλλά, για την ταμπακιέρα της ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής ….”αβαβά και τσίου-τσίου”!
    Κολπάκια της αστικής τάξης, σε τελευταία ανάλυση.
    Αλλά η επανάληψη, μπορεί να είναι φάρσα, μπορεί και τραγωδία, μπορεί και τα δύο μαζί. Αλλά μέχρις εκεί…..

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Εντυπωσιακό! Άρθρο ΑΝΤΑΡΣΥΑ χωρίς πουθενά να έχει την λέξη ΚΚΕ! Αυτό λες και θετικό 12/05/2024 at 23:14 μιας και δεν ετεροπροσδιορίζεται(ως συνήθως) από το ΚΚΕ.

    “αντικαπιταλιστική, διεθνιστική αποδέσμευση από την Ε.Ε. σήμερα”.

    Τι εννοείται κύριες και κύριοι;
    Πως θα γίνει; Μέσα στον Καπιταλισμό με αριστερή “κυβέρνηση”; Τα “παθήματα” τoυ 1ου 6μηνου του 2015 σας έγιναν άραγε πολιτικά “μαθήματα”;

    “Οι λαοί δεν ρωτώνται και όσες φορές έγινε κάτι τέτοιο είπαν πάντα ΟΧΙ! Νορβηγοί, Γάλλοι, Ολλανδοί, Δανοί, Ιρλανδοί, και πιο πρόσφατα το 2015 οι Έλληνες αρνήθηκαν την ένταξή τους ή τις συμφωνίες της Ε.Ε. ή το ευρωσύνταγμα.”

    Πρωτα από όλα το ερώτημα στο Δημοψήφισμα πονηρά, κατά την γνώμη μου και για να υπάρχει και “νομική κάλυψη”, ήταν μία πρόταση των “δανειστών – θεσμών” που είχε αποσυρθεί 2 μέρες μετά.

    Ο Τσίπρας 3 εβδομάδες πριν γίνει το δημοψήφισμα είχε ζητήσει δάνειο (δηλαδή ουσιαστικά νέο μνημόνιο) από το esm.

    Στον esm είχε κάνει και τις προτάσεις με αντιλαϊκά μέτρα οι οποίες διέφεραν πολύ λίγο από τις προτάσεις των “δανειστών”.Όλα τα προηγούμενα ήταν δημοσιεύμένα πέρα του “Ριζοσπάστη” και στον οικονομικό τύπο και ελληνικό και διεθνή.

    Ο Τσίπρας είχε δημόσια δηλώσει πωςτο “ΌΧΙ” αντιστοιχεί στην δική του πρόταση δηλαδή στο δικό του μνημόνιο. Το τι σας έλεγαν απο τηλεοράσεις, τι σας παπαγάλιζαν ή το τι έβαζε να λένε οι διάφοροι γύρω από τον Σύριζα & εσείς ως πολιτική παράταξη με τόσους δημοσιογράφους το πιστέψατε αποτελεί πρόβλημα δική σας πολιτικής αντίληψης

    Το μόνο που έχουν “δικό” τους οι λαοί στον Καπιταλισμό είναι το δημόσιο χρέος τους. Θα το ξέρατε αν διαβάζατε και λίγο Μαρξ(“Οι ταξικοί αγωνες στην Γαλλία 1848-1850″)

    Όπως είχε προφητικά δηλώσει και ο Μητσοτάκης ο Α ήδη από το 2012 ΄”Το Δημοψήφισμα(Σύριζα και μέρος από το ΠΑΣΟΚ) είναι μία ανοησία. Η ανυπακοή(ΚΚΕ) είναι το πρόβλημα”

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Ευρωεκλογές χωρίς συζήτηση για αλlυτρωτισμούς;

    https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/364373/p-pappas-syriza-i-ellada-anikei-mono-stoys-ellines
    ” Π. Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ελλάδα ανήκει ΜΟΝΟ στους Έλληνες»

    Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει βάλει έναν στόχο: Να ξεπλύνει και να υιοθετήσει κάθε αντιδραστικό σύνθημα που έχει εμφανιστεί στην πολιτική σκηνή της χώρας από το 1950 μέχρι σήμερα.

    Έτσι
    αφού ο Κασσελάκης μας είπε ότι δεν χαρίζει το «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια» στη Δεξιά,

    αφού η Κουμουνδούρου μάς ενημέρωσε για περιοδείες του Κασσελάκη στη …«Βόρεια Ήπειρο»,

    αφού έχει γράψει κι ένα κοντέρ 4 χρόνων συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με τα στελέχη της σημερινής Νέας Αριστεράς) με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ,

    την Τρίτη 14 Μάη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παππάς, σχολιάζοντας την παρουσία Ράμα και τάχα κοντράροντας την κυβέρνηση, είπε ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Δεν ξέρουμε αν το σύνθημα το θυμάται ως σύνθημα του ΠΑΣΟΚ του 1980 ή της Χρυσής Αυγής του 2012, ωστόσο το ποιόν του συνθήματος είναι συγκεκριμένο.

    Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι κάποια πράγματα πάνε πακέτο. Και εθνικισμός και κλείσιμο του ματιού στα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά και υποκλίσεις στον ευρωατλαντικό παράγοντα και κοσμοπολιτισμός. Γιατί ναι μεν «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» αλλά η Αλεξανδρούπολη, η Σούδα, η Λάρισα, το Στεφανοβίκειο, ο Άραξος, η Ανδραβίδα, σχεδόν όλα τα λιμάνια της χώρας και τα αεροδρόμια, τα όπλα του Ελληνικού Στρατού, τα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, τα πολεμικά αεροσκάφη «ανήκουν» στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ και τους σχεδιασμούς τους… με τις υπογραφές του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.”

    Reply
  5. Ανώνυμος

    1.- Μα καλά. Περιμένουν ενημέρωση από τον ..Παφίλη; Δεν ξέρουν ή κάνουν πως δεν ξέρουν (στο 02:20);
    https://www.youtube.com/watch?v=efvQDl4q7r8

    Θ. Παφίλης:Η μεταφορά οπλισμού από την Ελλάδα στην Ουκρανία μετατρέπει την χώρα σε μέρος του πολέμου.

    Από 902
    “(..)Στην παρέμβαση που έκανε στον υπουργό Άμυνας, μετά το δημοσίευμα για την μεταφορά οπλισμού από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προορισμό την Ουκρανία, αναφέρθηκε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκπομπή του «Attica TV».

    Αναφερόμενος στα όσα είπε στο Ν. Δένδια, ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε πως αυτή η απόφαση, πέρα από το γεγονός πως η Ελλάδα γίνεται μέρος του πολέμου, δημιουργεί κίνδυνο να γίνει ένα ατύχημα στην Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) και να γίνει μπουρλότο όλη η περιοχή.”

    2.- Είναι στρατιωτικός και τα λέει “τσεκουράτα”, χωρίς “περικοκλάδες”
    Εξηγεί γιατί συμπορεύεται με το ΚΚΕ
    https://www.youtube.com/watch?v=Of3nMT5DGEw

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Για Ευρωεκλογές
    Ανησυχούν για το μέλλον…
    https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/363610/anisyhoyn-gia-mellon

    “Το αντικομμουνιστικό ντελίριο και η ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό είναι κριτήριο ψήφου και καταδίκης της ΕΕ και των κομμάτων της.

    Για τους εργαζόμενους και τη νεολαία που ασφυκτιούν από το σημερινό σύστημα της εκμετάλλευσης, που οι ζωές τους διαλύονται καθημερινά από τα καπιταλιστικά κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων, που ανησυχούν για την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου, όλα αυτά δεν είναι μια «θεωρητική συζήτηση».

    Αντίθετα: Τους αφορούν άμεσα, κάτι που το ομολογεί πρώτη απ’ όλους η ίδια η ΕΕ και οι αντιδραστικές κυβερνήσεις της, με τα δισεκατομμύρια ευρώ που δαπανούν για το ξαναγράψιμο της Ιστορίας.

    Τελευταίο αποκαλυπτικό παράδειγμα αποτελεί το προπαγανδιστικό σποτ της ΕΕ για τις ευρωεκλογές, που πάει πολύ πιο πέρα από την εξίσωση ναζισμού – κομμουνισμού, αφού ουσιαστικά η ραχοκοκαλιά του είναι ο αντικομμουνισμός, με λίγα ψήγματα αναφορών στους ναζί, καλώντας τους λαούς και τους νέους να «μάθουν τα διδάγματα» της Ιστορίας, υπερασπίζοντας τη «δημοκρατία» και την «ελευθερία» της ΕΕ.

    Ταυτόχρονα, με όχημα τον αντικομμουνισμό, τη διαστρέβλωση της Ιστορίας (αφού ταυτίζει τη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία με την ΕΣΣΔ και τα σοσιαλιστικά κράτη) αλλά και τον «αντιρωσισμό», καλεί τους λαούς της Ευρώπης να υπερασπιστούν τις «αξίες» της ΕΕ από τους σύγχρονους «ολοκληρωτισμούς», τους οποίους η ΕΕ ταυτίζει με τα αντίπαλα στο ευρωατλαντικό ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, κυρίως με τη Ρωσία.

    Η ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των «δύο άκρων» και η αναθεώρηση της Ιστορίας έχουν επομένως ένα πολύ πρακτικό διακύβευμα στο παρόν και στο μέλλον: Να στοιχίσουν τους λαούς πίσω από την ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλίων της, στην αντιπαράθεση με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

    Κι αυτό να το κάνουν σήμερα οι λαοί με την ψήφο τους, όταν χρειαστεί όμως και με το όπλο, να γίνουν κρέας για τα κανόνια του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που μαίνεται ήδη σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, με μεγάλο κίνδυνο να γενικευτεί.

    Γι’ αυτό σε συνθήκες πολεμικής προπαρασκευής της ΕΕ, τέτοια προπαγανδιστικά κατασκευάσματα ισοδυναμούν επί της ουσίας με «πολεμικά ανακοινωθέντα», αξιοποιώντας και τη χυδαία θεωρία των «δύο άκρων», που είναι επίσημη ιδεολογία της ΕΕ.

    Όλοι μαζί, ακροδεξιοί και σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι και συντηρητικοί, στοιχίζονται με την αντικομμουνιστική προπαγάνδα. Ολοι μαζί αναπαράγουν τον ανιστόρητο αχταρμά, φτάνοντας στο σημείο να αναγορεύουν την 9η Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, σε …«Μέρα της Ευρώπης» και να διοργανώνουν σήμερα και αύριο φιέστες παραχάραξης του ιστορικού παρελθόντος, με το βλέμμα όμως στραμμένο στο μέλλον.

    Η πολύμορφη ιδεολογική επίθεση από τα επιτελεία της ΕΕ είναι ένα ακόμα μέσο καταστολής, για να μπει φρένο στη λαϊκή αμφισβήτηση που δυναμώνει και να στρατευθούν οι λαοί στα πολεμοκάπηλα σχέδια των Ευρωατλαντικών συμμάχων.

    Η ΕΕ των πολέμων, που καμαρώνει ότι μεταβαίνει σε κατάσταση «πολεμικής οικονομίας», που δεν υπάρχει αιματοκύλισμα στην περιοχή στο οποίο να μη βάζει τη σφραγίδα της, από την Ουκρανία μέχρι τη Μ. Ανατολή, δεν μπορεί παρά να επιτίθεται με «πολεμικούς όρους» και στην ιστορική αλήθεια, που επιβεβαιώνει τον βρώμικο ρόλο των ιμπεριαλιστών και την ανεξάντλητη δύναμη του οργανωμένου λαού.

    Η «δημοκρατία» της ΕΕ, με «ζωτικό στοιχείο τη δραστηριότητα των λόμπι», όπως αναφερόταν στο ψήφισμα που στήριξαν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Νέα Αριστερά – Ελληνική Λύση, είναι η ίδια που ξηλώνει αντιφασιστικά μνημεία, απαγορεύει τη δράση κομμουνιστικών συμβόλων και κομμάτων, δικαιώνει τους ναζί και σε πολλές πρώην σοσιαλιστικές χώρες τους τιμά ακόμα και ως ήρωες.

    Νωπές είναι άλλωστε οι μνήμες από την υποδοχή που επιφύλαξαν και στη χώρα μας όλα τα αστικά κόμματα στους Ουκρανούς ναζί του τάγματος Αζόφ.

    Το αποτέλεσμα λοιπόν των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνη μπορεί να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα: Με ισχυρό ΚΚΕ για το δίκιο και την πραγματική ελπίδα των λαών! Με την ιστορική αλήθεια και όχι με την παραχάραξη και το «πλυντήριο» στον φασισμό, που είναι εργαλείο του συστήματος, σάρκα από τη σάρκα του και γι’ αυτό τον «κανακεύουν» η ΕΕ και όλες οι αστικές δυνάμεις.

    Με το ΚΚΕ, που στέκεται πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, απέναντι στους ιμπεριαλιστές και στους πολέμους τους! Που πρωταγωνιστεί στην πάλη του λαού για αποδέσμευση από τα δεσμά της ΕΕ, για τη μόνη αληθινή διέξοδο από το αδιέξοδο των πολέμων, της εκμετάλλευσης, της φτώχειας: Τον σοσιαλισμό.

    Το άρθρο αυτό αναδημοσιεύεται από την στήλη «Η Άποψή μας» του Ριζοσπάστη της Τετάρτης 8 Μάη 2024.”

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.