.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αθήνα: Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων (βίντεο)


Με απεργιακές περιφρουρήσεις και μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκε η πανεργατική απεργία την Παρασκευή 17 Μάη 2017, ενάντια στο 4ο μνημόνιο. Οι εργαζόμενοι και ο λαός σήκωσαν το γάντι στην πρόκληση του Τσίπρα («εάν ο κόσμος δε συμφωνούσε με την πολιτική μας θα είχε βγει στους δρόμους»)…

Στην Αθήνα, η «Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό», πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο-Πολυτεχνείο. Στην συγκέντρωση καλούσαν πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σχήματα, συλλογικότητες και οργανώσεις.

Ακολουθώντας τη διαδρομή Πατησίων – Χαυτεία – Σταδίου – Σύνταγμα πορεύθηκε  το μαζικό μπλοκ του Μουσείου με αντικυβερνητικά και εργατικά συνθήματα.

Η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί για αύριο Πέμπτη 18 Μάη στο Σύνταγμα και συγκεκριμένα σε συγκέντρωση στην αρχή της Ερμού, στις 6μμ και σε πορεία προς τη Βουλή. Καλεί σε παραμονή  στην Όθωνος και Αμαλίας σ’ όλη τη διάρκεια συζήτησης και ψήφισης των νέων βάρβαρων μέτρων. Επίσης μια σειρά κλάδοι κλιμακώνουν τον απεργιακό αγώνα. Οι ναυτεργάτες συνεχίζουν με νέα 48ωρη απεργία μέχρι την Παρασκευή 19/5. Οι νοσοκομειακοί  γιατροί απεργούν και αύριο 18/5, οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν προκηρύξει 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 22/5 και την Τρίτη 23/5.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στιγμιότυπα από την απεργιακή συγκέντρωση και την  διαδήλωση:

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 77.50% ( 8
Συμμετοχές )



6 σχόλια στο “Αθήνα: Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων (βίντεο)

  1. ελευθεριακός πάνθηρας *29

    ….Υπερβολική είναι ότι ήταν μεγάλη η συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων….είμασταν οι γνωστοί και γνωστές που κατεβαίνουμε στις διαδηλώσεις….όσο για την απεργία μόνο όσοι απέργησαν στο δημόσιο τομέα ενώ δεν απέργησε καθόλου ο ιδιωτικός τομέας…

    Reply
    1. Ανώνυμα

      γιατί, έχετε και από ιδιωτικό τομέα και ξέρεις;

      Reply
    2. ΓΚ1

      Δεν ήμασταν οι ‘γνωστοί’ σύντροφε.Είχε αρκετό κόσμο και πολλά σωματεία με πανό.Στα αξιοσημείωτα το δυναμικό μπλοκ των εργαζομένων της Este Lauder και των εργαζομένων Δήμου Παιανίας που συμμετείχαν στη πορεία των Πρωτοβάθμιων.Και πολλοί φοιτητές,τόσους φοιτητές είχα να δω απ’την πορεία για τον Ομπάμα.

      Reply
      1. Ανώνυμα

        Συγγνώμη ΓΚ1 αλλά τα έμπλεξες. Η Este Lauder ήταν από νωρίς στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και με αυτή πορεύθηκε. Τώρα το πως βρέθηκε ένα τέτοιο σωματείο εκεί και μάλλον για πρώτη φορά γενική σε απεργιακή συγκέντρωση είναι ένα ερώτημα.
        Αν δεν τα έμπλεξες συνειδητά τότε το μπλέξιμο μου οφείλεται στη απόσταση ανάσας που είχαν τα πρωτοβάθμια από τη ΓΣΕΕ και που πάντως ανάμεσα σε αυτά και την Este Lauder υπήρχε η ΠΟΕ ΟΤΑ και άλλα συνδικάτα που καμία σχέση δεν έχουν με τα πρωτοβάθμια (ή έχουν;).

        Reply
        1. ΓΚ1

          Εκ παραδρομής το έγραψα αυτό για την Este Lauder,γιατί όταν έφθασαν τα μπλοκ του Μουσείου στην Αμαλίας,το μπλοκ τους ήταν κι αυτό εκεί μπροστά (προφανώς παρέμεινε για λίγο) και θεώρησα ότι ακολούθησε την πορεία των Πρωτοβάθμιων.Απόσταση αναπνοής από τη ΓΣΕΕ είχε η ΛΑΕ κι όχι τα Πρωτοβάθμια πάντως…

  2. ελευθεριακός πάνθηρας *29

    ….Ανώνυμε λέω ότι δεν απέργησε ο ιδιωτικός τομέας (γενικά αναφέρομαι και όχι για το “χώρο”…)….και ήταν απεργία των εργαζομένων και όχι φοιτητική πορεί…..

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.