.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ά. Χάγιος στον 24/7: Πολιτική απάτη ο ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)


Η αριστερά δεν μπορεί να βάζει πλάτη στην παλινόρθωση της δεξιάς

Την παλινόρθωση της δεξιάς πανευρωπαϊκά υποθάλπουν οι πολιτικές επιλογές των αριστερών δυνάμεων που είτε μπήκαν σε κυβερνήσεις και εφάρμοσαν πολιτικές λιτότητας, αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές ή, το κυριότερο, υποκλίνονται, δεν τολμάνε να αμφισβητήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και το αφήνουν αυτό το πεδίο στη Λεπέν, στους ακροδεξιούς της Αυστρίας κλπ

Δε θα τολμούσε η Νέα Δημοκρατία, ο Μητσοτάκης, ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης, όχι να μιλήσει αλλά ούτε να κυκλοφορήσει εάν υπήρχε αριστερή πολιτική με το λαό σε κινητοποίηση

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων το στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Άγγελος Χάγιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης 23 Αυγούστου 2018 στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 και την εκπομπή «Στιγμιότυπα», του δημοσιογράφου Βασίλη Κουφόπουλου.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό με ολόκληρη την τοποθέτηση του μέλους του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που μεταξύ άλλων τόνισε:

«Προετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης στις 8 Σεπτεμβρίου. Έχουμε δύο μεγάλα γεγονότα.

Πρώτον, το νέο υποτιθέμενο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» του Τσίπρα –μια νέα πολιτική απάτη λέμε εμείς, θα το εξηγήσω παρακάτω.

Επίσης, είναι τιμώμενο κράτος οι ΗΠΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες προΐστανται του άξονα στον οποίο συμμετέχει και η ελληνική κυβέρνηση με Αίγυπτο, Ισραήλ και Κύπρο, και προΐστανται και στις επικίνδυνες διεργασίες στα Βαλκάνια, στις οποίες διεργασίες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν αναλάβει ρόλο επάρχου.

Το τρίτο μνημόνιο, το ψήφισαν, ως γνωστόν, μαζί ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, η Ένωση Κεντρώων, το Ποτάμι. Ας μην ξεγελιόμαστε: Όλη η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και των άλλων δυνάμεων, δεν θίγει στο ελάχιστο τα κρίσιμα ζητήματα της μνημονιακής φυλακής την οποία μας έχουν εξαγγείλει μέχρι το 2022, εγώ θα ‘λεγα μέχρι το 2060.

Μιλάει κανείς για τη μείωση του χρέους, το οποίο από 120 τόσο τοις εκατό έχει πάει 180 τόσο τοις εκατό το ΑΕΠ;

Μιλάει κανείς για το ένα εκατομμύριο των ανέργων, συν τις πεντακόσιες χιλιάδες νέων, οι οποίοι ουσιαστικά εκδιώχθηκαν από τον τόπο μας, για να βρουν δουλειά στις χώρες της Ευρώπης κυρίως αλλά και της Μέσης Ανατολής και αλλού;

Η μεταξύ τους αντιπαράθεση είναι για το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση, δεν είναι η ουσία της πολιτικής, η οποία είναι ομολογημένα συμφωνημένη.

Μιλάει κανείς για αυτά; Δεν τολμάει κανείς τους, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η Νέα Δημοκρατία, ούτε το Ποτάμι, ούτε το ΠΑΣΟΚ, να θίξει το βάρβαρο μνημονιακό καθεστώς, το οποίο είναι ένα βάρβαρο καπιταλιστικό καθεστώς[…]

Δε θα τολμούσε η Νέα Δημοκρατία, ο Μητσοτάκης, ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης, όχι να μιλήσει αλλά ούτε να κυκλοφορήσει εάν υπήρχε αριστερή πολιτική με το λαό σε κινητοποίηση. Την παλινόρθωση της δεξιάς και της ακροδεξιάς, σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, δηλαδή και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ανατολική Ευρώπη, εκτός από τις κοινωνικές συνθήκες, την οικονομική κρίση κλπ, την προκάλεσαν οι πολιτικές επιλογές των αριστερών δυνάμεων που είτε μπήκαν σε κυβερνήσεις και εφάρμοσαν πολιτικές λιτότητας, αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές ή, το κυριότερο, υποκλίνονται, δεν τολμάνε να αμφισβητήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και το αφήνουν αυτό το πεδίο στη Λεπέν, στους ακροδεξιούς της Αυστρίας[…]»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον χαρακτήρισε «πολιτική απάτη», δεν μπορεί να θεωρείται αριστερή δύναμη, ξεκαθάρισε σε άλλο σημείο, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να συγκαταλέγονται στις δυνάμεις της αριστεράς όσοι εφαρμόζουν τέτοιες βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές.

«Χρειάζεται λαϊκός ξεσηκωμός», ανέφερε στη συνέχεια.

«Πρώτο βήμα οι μεγάλες κινητοποιήσεις που έχουμε μπροστά μας για τη ΔΕΘ. Έχουμε μπροστά μας την εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων που είναι ψηφισμένα ή ψηφίζονται τώρα.

Έχουμε την επέλαση του αμερικανονατοϊκού παράγοντα, μια νέα αμερικανοκρατία, με τις βάσεις που αναπαράγονται και ανασυγκροτούνται στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κάρπαθο και όπου αλλού ετοιμάζει ο εταίρος του Τσίπρα, ο Καμμένος […]

Ο μάχιμος αριστερός κόσμος δίνει το ”παρών”, στους εκπαιδευτικούς, ενάντια στα πετρέλαια και στις εξορύξεις, […]

Η αριστερά δεν επιτρέπεται από το ρόλο της να βάζει πλάτη στην παλινόρθωση της δεξιάς, δεν επιτρέπεται να εφαρμόζει δεξιές πολιτικές διότι παύει να είναι αριστερά.

Επομένως, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη δεξιά πολιτική, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την καπιταλιστική βαρβαρότητα ή τη μνημονιακή φυλακή στην οποία μας έχουνε βάλει, είμαστε υποχρεωμένοι να συγκρουστούμε με όποιον κυβερνάει κάθε φορά, προκειμένου να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος.
Μιλάμε για ένα απελευθερωτικό ρεύμα που θα μας βγάλει έξω από αυτή τη φυλακή των μνημονίων.

Ό,τι κατακτήσαμε σ’ αυτόν τον τόπο, το κατακτήσαμε γιατί ήταν απειλητική η αριστερά και απειλητικό το κίνημα. Δεν ήταν διαχειριστική και κυβερνώσα η αριστερά.»

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 18
Συμμετοχές )



85 σχόλια στο “Ά. Χάγιος στον 24/7: Πολιτική απάτη ο ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)

  1. λαθραναγνώστης

    Είδες Άγγελε?
    Άντε τώρα, πήγαινε να ανάψεις ένα κεράκι στον φύλακα άγγελό σου που κράτησε το 15 την ΑΝΤΑΡΣΥΑ έξω από τη Βουλή, διότι διαφορετικά τώρα, θα είσασταν μέρος αυτής της απάτης.

    Reply
    1. Κ.Σ.

      Αν ο Άγγελος, λασπολόγε της δεκάρας που κρύβεσαι σε ψευδώνυμα, ήθελε να είναι “μέρος αυτής της απάτης” θα κρατούσε για τον εαυτό του τη διαφωνία του με την ίδρυση του Συνασπισμού το 1988 και δεν θα είχε διαγραφεί από τους τυχοδιώκτες της ηγεσίας του ΚΚΕ, με την απαραίτητη ψήφο Αλέκας, Γόντικα, Μαΐλη κλπ κλπ που έλεγαν “ναι σε όλα”. Την “αυτοκριτική” τους την έκαναν κατόπιν εορτής και αφού δεν τους χρειαζόταν ούτε ο Δραγασάκης ούτε κανείς.

      Καθόλου τυχαία μόνο ανώνυμοι, ψευδώνυμοι κ.ο.κ. μιλάτε έτσι για τον Χάγιο, ένα ακέραιο αγωνιστή με γόνιμη σκέψη και συνεπή κομμουνιστή με δράση, σε δύσκολες εποχές. Όχι “μαχητή του πληκτρολογίου” σαν και του λόγου σου.

      Πλύνε το στόμα σου για να μιλάς για τον Χάγιο.

      Reply
    2. Αντώνης

      Μάθε πρώτα την ιστορία του Χάγιου και μετά να δω αν τολμάς να ξαναγράψεις και μάλιστα με ψευδώνυμο τέτοιες μαλακίες.Αν ήθελε, τόσο ο ίδιος όσο και οι σύντροφοί του να πάρουν μέρος σε πολιτικές απάτες δεν θα περίμεναν τον Τσίπρα, είχαν πολύ νωρίτερα, πολύ μεγαλύτερες ευκαιρίες.

      Reply
  2. Nezard

    Πήγαινε να κεράσεις κάνα τσίπουρο τον Τσίπρα, στήριξε την επέκταση της αοζ του Λάτση και άσε τον χαγιο ήσυχο, δεν σε παιρνει

    Reply
  3. Nezard

    Γενικά, είναι πλέον φανερό ότι συγκυβερνατε ντε φάκτο παρέα με συριζανελ και πασοκονουδου, στο ίδιο κολπετο είστε όλοι συμμέτοχοι και το αστικό κράτος όλοι σας το λατρευετε. Η υπομονή τελείωσε. Είστε εχθροί του λαού και ως τέτοιοι θα υποστείτε την αρμόζουσα εκδικηση

    Reply
  4. Left G700

    Τι κατάντια για το ΚΚΕ να εκπροσωπείται –ανεπίσημα μεν εκ των πραγμάτων δε– από μέλη/συνοδοιπόρους/υποστηρικτές/οπαδούς/φίλους τύπου λαθραναγνώστη, ο οποίος, προφανώς, θεωρεί ως πρωταρχικό πολιτικό του καθήκον κατά την παρουσία του εδώ να προκαλεί ακόμα και με τους πιο ανήθικους πολιτικά τρόπους το μίσος (ή να το υποδαυλίζει όπου ήδη υπάρχει) μεταξύ ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ…

    Αλλά και τι πολιτική αφέλεια να παίζουν στο θλιβερό γήπεδό του το πολιτικά πρόστυχο παιχνίδι του οι υποστηρικτές τού ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να μην έχουν βρει ακόμα τους τρόπους να ξεδοντιάσουν μια τέτοια πολιτική οχιά με μισοσαπισμένα δόντια και ληγμένο δηλητήριο…

    Reply
  5. λαθραναγνώστης

    Κατ αρχήν, δεν είχα καμία πρόθεση να θίξω προσωπικά τον Χάγιο.
    Το θέμα όμως είναι, το 15 που φωτογραφιζότανε, όχι μόνο ο Χάγιος αλλά και άλλα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τον Τσίπρα, όλο γέλια και χαρές, δεν ήξεραν ότι επρόκειτο περί απάτης?
    Η σχετική φωτογραφία, δεν είναι ένα τυχαίο ενσταντανέ. Τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της διερευνητικής εντολής του ΣΥΡΙΖΑ και ουσιαστικά προσέδιδε αριστερό κύρος στον Τσίπρα και το καλώς έχειν από την πλευρά του εξωκοινοβουλίου και την στήριξη απ αυτό. Για να μην πω ότι ουσιαστικά, ήταν μια κίνηση απομόνωσης του ΚΚΕ το οποίο ήταν το μόνο ξέκοψε οποιαδήποτε σκέψη για συνεργασία. Κι ακόμα χειρότερα, ήταν μια πράξη ενίσχυσης όσων ΜΕΣΑ στο ΚΚΕ πίεζαν για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Αφού λοιπόν ο Χάγιος διαφώνησε το 88 με την ίδρυση του συνασπισμού και διαγράφτηκε γι αυτό, όπως μας λέει ο Κ.Σ παραπάνω, πως έγινε και το 15, στήριξε τους ρεφορμιστές για να πάρουν την κυβέρνηση?

    Reply
    1. Dino de L.

      Ο δικός σου φωτογραφήθηκε με τον Τσίπρα και το όπλο του Νίκου Μπελογιάνη, και έχεις το θράσος και μιλάς για μία πολιτική συνάντηση που δεν έχει καμία σχέση με τις άπειρες συναντήσεις των κατά καιρούς ΓΓ σας με όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό; Να σου θυμίσω την άθλια πολιτική νομιμοποίηση που έδωσε με την παρουσία του στο προεδρικό μέγαρο ο δικός σου στη μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ –υπάρχουν οι φωτογραφίες. Να σου θυμίσω τον Κων. Μητσοτάκη να βγάζει λόγο στο συνέδριό σας… Τα δωρισμένα τσίπ’ρα στον Τσίπρα… Αθλιότητες. Ντροπή, τέτοια ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων. Όσο για τους ”ρεφορμιστές”, όπως τους ονομάζεις, μάλλον δεν έχεις καταλάβει ούτε το ρόλο τους, ούτε τη στήριξη που το κόμμα σου τους έχει προσφέρει. Άλλωστε, το αίμα νερό δε γίνεται, μαζί κρατάγανε το στιλό των διαγραφών

      Reply
    2. Κ.Σ.

      Δεν είχες, αλλά τον θίγεις και σπιλώνεις μια πολιτική διαδρομή.
      Μια φωτογραφία έχετε να λέτε για μια συνάντηση που η αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είπε του Τσίπρα ότι δε συμφωνεί.
      Οι αλλεπάλληλες φωτογραφίες του Κουτσούμπα και της Παπαρήγας με όλο το αστικό πολιτικό σκηνικό, όχι μόνο σε εθιμοτυπικά στιγμιότυπα, αλλά εξόχως πολιτικά, μάλλον δε σε απασχολούν. Πχ η Αλέκα στον Καραμανλή μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, με μήνυμα εγγύησης πολιτικής σταθερότητας, και ο Κουτσούμπας στον Τσίπρα όταν ερχόταν το ασφαλιστικό με κάλεσμα στο λαό να αγωνιστεί για.. “φιλολαϊκές αλλαγές”. Λίγο μετά το έκλεισε το θέμα μαζί με τη ΓΣΕΕ σταματώντας κάθε κινητοποίηση μέχρι να έρθει νομοσχέδιο, που ήρθε μέσα στο Πάσχα και είναι ο νόμος Κατρούγκαλου…

      ‘Οτι ο Χάγιος στήριξε ρεφορμιστές θα το λέτε μόνο ανώνυμα και σε συκοφαντικά σχόλια στο ίντερνετ. Γιατί πολύ απλά δεν τολμάτε τέτοια συκοφαντική αθλιότητα να την πείτε με την υπογραφή κανενός.

      Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν υπάρχει ούτε ένα ντοκουμέντο ούτε μια απόφαση ούτε ανακοίνωση ούτε μια πολιτική πράξη που να αποδεικνύει “συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ” όπως συκοφαντικά επαναλαμβάνεται με μόνη απόδειξη τις… “εκτιμήσεις” (τη λάσπη δηλαδή) που αναπαράγουν διάφορα, γελοιοποιώντας κάθε έννοια μαρξισμού και επαναστατικής ηθικής.
      Η επιχειρηματολογία που επαναλαμβάνει ο “λαθραναγνώστης” στη βάρδια του, όπως και σχεδόν στο σύνολο των σχολιών που κατά κανόνα είναι άσχετα με τις αναρτήσεις που υποτίθεται σχολιάζει, είναι πασοκικής-αυριανιστικής έμπνευσης ψευδολογία και δεν έχει σχέση με κομμουνιστές.

      Reply
    3. Γ.Κ.

      Η εν λόγω φωτογραφία είναι του 2012 κι όχι του 2015. Μην τραβάς από τα μαλλιά καταστάσεις για να φανείς.

      Reply
  6. Κ.Σ.

    Να πούμε ότι η τοποθέτηση Χάγιου είναι επί της ουσίας και απαντά στο θέμα της στάσης των λαϊκών ανθρώπων, των αριστερών, των κομμουνιστών απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και εξηγεί γιατί βρήκε θράσος η δεξιά και επιστρατεύει την αντικομμουνιστική ιδεολογική σαβούρα που κουβαλά.
    Αν το ΚΚΕ είχε πολιτική πρόταση που λέει κάτι περισσότερο από το αίτημα για ψήφο, θα είχε ενδιαφέρον να το ακούσει κανείς. Αλλά από ότι φαίνεται οι “σχολιαστές” που έχουν βάρδια πέρα από το να προσπαθήσουν να μειώσουν τον Χάγιο (μάταια φυσικά), δεν έχουν κάτι άλλο να μας πουν.
    Μεγάλη φτώχεια και πολύ κρίμα

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      “Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα επικοινωνήσουμε και με τις άλλες αριστερές δυνάμεις της χώρας μας, τόσο με το ΚΚΕ όσο και με άλλες δυνάμεις.

      Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι ο λαός κέρδισε μια πρώτη επιτυχία, δίνοντας ένα ισχυρό ράπισμα στις δυνάμεις του Μνημονίου και του μαύρου μετώπου.

      Μπορεί να κάνει μια δεύτερη επιτυχία αν κάνει το βήμα να πάρει ο λαός την εντολή στα χέρια του, με ένα κοινωνικό, εργατικό και πολιτικό κίνημα που θα διεκδικήσει και θα επιβάλει την κατάργηση όλων των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των νόμων που τους συνοδεύουν, θα επιβάλλει την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, τη διαγραφή του χρέους και θα επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις, τις δαπάνες για υγεία, παιδεία, ασφάλιση.

      Σε αυτή τη συστράτευση καλούμε ενωτικά όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς».

      Φυσικά και η τοποθέτηση του Χάγιου είναι επί της ουσίας. Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ!
      ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ?

      Reply
      1. Κ.Σ.

        Πουθενά δεν λέει “συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ”. Για κίνημα μιλάει που θα επιβάλλει τους στόχους των αγώνων.
        Το μόνο ξεκάθαρο είναι ότι είσαι λασπολόγος. Θα ήταν κρίμα αν δεν ήσουν από χόμπι.

        Reply
        1. λαθραναγνώστης

          Μα και ο ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος, δεν είπε ποτέ “συνεργασία μαζί μου”. Πάντα λέει “να συνεργαστεί οοοολη η αριστερά”.
          Ακόμα και προχθές, ο Παπάς και ο Δραγασάκης, έτσι το είπαν.

        2. Κ.Σ.

          Ο ΣΥΡΙΖΑ το λέει: “Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα θέματα συγκρότησης ψηφοδελτίων και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά ως την αριστερή σοσιαλδημοκρατία. Δεν απέκλεισε, όμως την μετεκλογική συνεργασία με ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είπε όμως πως δεν θα γίνουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι” (3 Ιανουαρίου 2015) https://www.newsbomb.gr/ekloges/ethnikes-ekloges/story/539934/anoigma-tsipra-se-kke-antarsya-kai-loyka-katseli

      2. Ssn Rocco

        Ε και; απο αυτη την δήλωση εσύ βγάζεις το συμπέρασμα οτι η ανταρσυα συνεργαστηκε ή ακομα πιο παραληρηματικα, υποτάχθηκε στον σύριζα; Μάλλον το αντιθετο συνέβη αγαπητέ: Έχοντας το δικό της πολιτικό σχέδιο με στόχο την αντικαπιταλιστικη ανατροπή, η ανταρσυα προσπάθησε εντελως ανεπιτυχώς δυστυχως, να οδηγήσει τις εξελίξεις προς την ρήξη και όχι προς την υποταγή στον καπιταλισμό.

        Αυτό το πασιφανές νοημα βγαίνει απο αυτα που αναρτησες λαθραναγνωστη. Όχι τα ψεματα που γράφετε.

        Διότι τουλάχιστον η ανταρσυα αυτο προσπάθησε. Σε αντίθεση με το κκε που είχε και έχει αποχωρήσει απο τα εγκόσμια.

        Reply
        1. λαθραναγνώστης

          Εγώ παιδιά, το σταματάω εδώ. Αυτά που ήθελα να πω τα είπα και αμαρτίαν ουκ έχω….
          Όσο για την υποτιθέμενη προσωπική προσβολή προς τον Χάγιο, το είπα ξανά ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Εξ άλλου αν διαβάσετε ψύχραιμα το σχόλιό μου, θα το καταλάβετε. Σε κάθε περίπτωση λυπάμαι αν το σχόλιό μου το έγραψα κατά τρόπο παρεξηγήσιμο.

        2. λαθραναγνώστης

          Α…
          και προσοχή στις ύαινες……

      3. xris

        Αποζημιώσεις για τα χαμένα; Τιμωρία των προδοτών για το μνημονιακό έγκλημα; Τιμωρία τραπεζιτών για το τραπεζικό (συναφές με το μνημονιακό) έγκλημα; Έως τώρα έχετε πράξει κάτι σχετικό; ή θα έρθει η δημοκρατία με άλμα;

        Reply
  7. Ηλιας Τζ.

    Κολλημένοι στο δίπολο του Χ. Λαμπράκη (αείποτε ΔΟΛ): “Δεξιά – Δημοκρατικές δυνάμεις”!
    Ποιά “Δεξιά”, ρε Αγγελε;!;!
    Και ποια….”Αριστερά”;!;!
    Για ποιους μιλάς;
    Σε ποιους απευθύνεσαι;
    “Επιχειρήματα” μιας άλλης εποχής, (λάθος και τότε…), σήμερα αραχνιασμένα, που δεν τα ακούει πια κανείς.
    Ποια …”Δεξιά”, και μάλιστα …πανευρωπαϊκά!;!;
    Ακόμη δεν πήρατε χαμπάρι ότι μας τη φέρανε (στους λαούς) αι …”δημοκρατικέ δυνάμεις”, οι “αριστεροί” και οι δημοκράτες! Μερικοί μάλιστα κραδαίνοντας και σφυροδρέπανα (π.χ. Πορτογαλία).
    Από την εποχή Σοφούλη – Πλαστήρα έπρεπε νάναι ασυγχώρητες αυτές οι “ιδέες”, τουλάχιστον εδώ, στην πατρίδα του Μπελογιάννη.
    Αμ, το άλλο; “…εάν υπήρχε αριστερή πολιτική με το λαό σε κινητοποίηση”.
    Τι είναι τούτο πάλι;
    Τι θάταν και από που θα κατέβαινε αυτή η …”αριστερή” πολιτική;
    Από τον ουρανό;
    Δεν υπάρχει ….”μεταβατικός” αντικαπιταλισμός, παιδιά!
    Εκτός αν εννοείτε τις “πλατείες” (σας), οπότε ….πάσο!

    Reply
    1. Κ.Σ.

      Όσο για το πρώην συγκρότημα Λαμπράκη, νυν Μαρινάκη, το Βήμα έχει το ΚΚΕ στα ώπα ώπα. Αλλά και το ΚΚΕ τον κο Λάμπρο Σταυρόπουλο του Βήματος προτιμά για διαρροές. Σχέση αμοιβαίας εκτίμησης.

      Reply
    2. λαθραναγνώστης

      Άσ’ τους Ηλία. Όταν θα καταλάβουν πόσους, συμπεριλαμβανομένων και ΑΝΤΑΡΣΥων, έστειλαν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, με εκείνη τους την κίνηση ο Χάγιος και οι υπόλοιποι, θα κοπανάνε το κεφάλι τους στο τοίχο.

      Reply
      1. San Rocco

        Ε χμ λαθραναγνωστη, ενώ γνωριζω οτι εστω και για λιγο ξεπεφτω στο οπαδικο σας επίπεδο με αυτό το σχολιο, οφείλω να σου θυμίσω οτι σε αντίθεση με το κκε η ανταρσυα ειχε άνοδο σε ψήφους τον Σεπτέμβρη του ’15. Επίσης σου φρεσκαρω ακομα λιγο την ασθενική σου μνήμη για να σου πω οτι, το κκε έχασε τον Μάιο του 12 το 50% περίπου του ποσοστού του. Και αυτό, παρα το γεγονος πως, δεν απειλούνταν απο την λογική της χαμένη ψήφους και παρα το γεγονός οτι, είχε εδώ και 5.000 χρονια την λογική “χ κόμματα, 2 πολιτικές”. Όπου στον άγνωστο χ, βάλε τα κόμματα της αρεσκείας σου.

        Αγαπητοί λαθρ. κ ηλια, δεν θέλετε να καταλάβετε οτι, η κατακρήμνιση του κκε και της ανταρσυα τον Ιούνιο του ’12 δεν οφείλονταν στην σκληρή ή μαλακή στάση απέναντι στον σύριζα: Μοναδική αιτια αυτης της κατακρήμνιση ήταν το οτι ο κόσμος ηττημένος στον δρόμο και στις απεργίες των προηγουμενων ετών, γεματος αυταπατες και μην έχοντας πειστεί για την επανάσταση (την οποία και δεν επέλεξε), επέλεξε να δώσει ψήφο στο κομμα που ψευδώς του υποσχέθηκε κοινοβουλευτική λύση.

        Δεν θέλετε να κάνετε αυτη την διαλεκτική ανάλυση για το τότε, διότι δεν σας βολεύει. Διοτι αναδεικνυει και την πληρη ανεπαρκεια και των κομμουνιστων στο να εμπνευσουν τον κοσμο προβαλλοντας ενα αντιπαλο δεος απεναντι στο υπαρχον. Προτιματε την παρηγορητικη οπαδικη ανάλυση.

        Reply
      2. Γ.Κ.

        Πες μας λίγο και για τους ΚΚΕδες που ψήφισαν Δούρου και Σακελλαρίδη!

        Reply
  8. Κ.Σ.

    Και το ΚΚ Πορτογαλίας που συκυγκυβερνά “αντιδεξιά” με τους σοσιαλιστές και το ΚΚ Τσεχίας που είναι “τι Πλαστήρας τι Παπάγος” και συγκυβερνά με τον δεξιό Μπάμπιτς, εθνικιστή, ρατσιστή και υπόδικο για κομπίνες, είναι αδελφά κόμματα του ΚΚΕ. Αφού τα έχετε τόσο κατασταλαγμένα δεν τους τα λέτε τώρα;
    Το “αντιδεξιό μέτωπο με τις δημοκρατικές δυνάμεις” και το “εκσυγχρονιστικό μέτωπο κάθαρσης με τις δεξιές δυνάμεις” είναι επιλογές που το ΚΚΕ έχει κάνει στο παρελθόν. Γι αυτό και είναι το αριστερό κόμμα που στήριξε και συμμετείχε σε αστικές κυβερνήσεις.
    Ο Α. Χάγιος σε όλη του τη διαδρομή ήταν κόντρα και ενάντια σε αυτές τις επιλογές του εκφυλισμού και της υποταγής.
    Γι’ αυτό και τον πιάνεται στο στόμα σας με τα γελοία ψευδώνυμα και κρυμμένοι στην ανωνυμία.

    Reply
  9. Left G700

    Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΡΑΚ-ΚΡΑΚ

    Που λέτε παιδιά, η στιγμή αυτή ήταν σήμερα το βράδυ, λίγο νωρίτερα, και πιο συγκεκριμένα στις 21:27 ακριβώς. Τότε δηλαδή που ο Ηλίας Τζ., ανάμεσα σε άλλα ορέα, έγραψε και την εξής απίστευτη ‘‘ομορφιά’’:

    Δεν υπάρχει ….”μεταβατικός” αντικαπιταλισμός, παιδιά!

    Εντάξει, είναι φανερό ότι έχει ν’ ανοίξει βιβλίο κάτι αιώνες. Αλλά, ο αθεόφοβος, να μην έχει διαβάσει ούτε καν το Πρόγραμμα του ΚΚΕ, όπως αυτό ψηφίστηκε στο 19ο Συνέδριο, δηλαδή εδώ και πάνω από έξι χρονάκια;;;

    Τ’ είναι τούτοι, ρε!

    Reply
  10. Νίκος

    Ανακοίνωση ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 20 Ιούνη 2012:
    «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να απαντήσει στην ιδεολογική τρομοκρατία για το ευρώ και τους υποτιθέμενους κινδύνους από «μονομερείς ενέργειες». Επιμένοντας στον αριστερό ευρωπαϊσμό και κάνοντας το «ναι στο ευρώ» κεντρικό σημείο της προεκλογικής γραμμή δεν μπορούσε να απαντήσει στη ιδεολογική τρομοκρατία της άρχουσας τάξης και άφησε την προεκλογική αντιπαράθεση να μετατοπιστεί σε πεδία πιο ευνοϊκά για τις δυνάμεις του συστήματος. Αντίθετα, το πρόγραμμά του διαρκώς διολίσθαινε σε μια πρόταση «επαναδιαπραγμάτευσης» εντός των ορίων των δανειακών συμβάσεων και του ευρώ, όρια που έθετε η αστική τάξη μετά τις εκλογές της 6ης του Μάη.»

    Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ, 26 Γενάρη 2015:
    «Ο λαός καταδίκασε αποφασιστικά και γκρέμισε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση της χώρας. Καταδίκασε ταυτόχρονα όλα τα κόμματα που οργάνωσαν και διαχειρίστηκαν την αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, με την καταβύθιση της ΔΗΜΑΡ και του ΛΑΟΣ και την τοποθέτηση του κόμματος Γ. Παπανδρέου εκτός Bουλής.Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε καθαρή εκλογική νίκη, εκφράζοντας το αίτημα του λαού «να φύγουν» αυτοί που κατέστρεψαν τη ζωή του και να έρθουν φιλολαϊκές αλλαγές. Αυτή η ελπίδα, ωστόσο, δεν μπορεί να δικαιωθεί με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που έχει δώσει διαπιστευτήρια ότι δεν πρόκειται να συγκρουστεί, αντίθετα θα κινηθεί μέσα στο πλαίσιο Ευρωζώνης – ΕΕ και ΝΑΤΟ. »

    Reply
  11. Left G700

    ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΛΑΘΡΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

    Ο λαθραναγνώστης μάς προσκαλεί (λινκ: 24/08/2018 at 22:57) να (ξανα)διαβάσουμε ψύχραιμα το παντελώς ανυπόστατο και ολωσδιόλου συκοφαντικό, δόλιο και πολιτικά φτηνό και πρόστυχο σχόλιό του, με το οποίο (λινκ: 24/08/2018 at 12:56) έσπευσε να εγκαινιάσει αυτό το θρεντ σχολίων, υπονομεύοντας εξ αρχής τον όποιο γόνιμο διάλογο θα μπορούσε να πυροδοτήσει η συγκεκριμένη συνέντευξη Χάγιου (που θα μπορούσε να πυροδοτήσει διπλά πολύ διάλογο: και πολύ γόνιμο και πολύ ποσοτικά). Σπεύδω με πολύ μεγάλη προθυμία να ανταποκριθώ στην πρόσκλησή του (τιμή μου, καμάρι μου και χαρά μου να ξεδοντιάζω, ει δυνατόν από τη ρίζα, τις πολιτικές οχιές που λαθροβιώνουν στα διάφορα «διαμερίσματα» της Αριστεράς –σε όλα ανεξαιρέτως, όπως εγώ τουλάχιστον πιστεύω).

    Το (ξανα)ξαναδιαβάζω, λοιπόν, απολύτως ψύχραιμα:

    λαθραναγνώστης
    24/08/2018 at 12:56

    Είδες Άγγελε?
    Άντε τώρα, πήγαινε να ανάψεις ένα κεράκι στον φύλακα άγγελό σου που κράτησε το 15 την ΑΝΤΑΡΣΥΑ έξω από τη Βουλή, διότι διαφορετικά τώρα, θα είσασταν` μέρος αυτής της απάτης.

    Ακόμα κι ο Κουτσούμπας να (ξανα)διάβαζε το συγκεκριμένο σχόλιο δεν θα έβγαζε διαφορετικό συμπέρασμα από αυτό που έβγαλα εγώ μετά το απόλυτα ψύχραιμο, (ξανα)διάβασμά του και από αυτό που έβγαλαν όσοι και όσες έτυχε να το δουν:

    Ο λαθραναγνώστης εδώ μάς λέει χωρίς να κοκκινίζει –αν και κομμουνιστής (λέμε τώρα…)– ότι σε περίπτωση που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεπερνούσε στις εκλογές τού 2015 το όριο του 3% είναι βέβαιο ότι θα αποτελούσε κυβερνητικό εταίρο τού ΣΥΡΙΖΑ (προφανώς και με κάνα δυο υπουργεία στα πλαίσια της συγκυβέρνησης). Να σημειωθεί δε, ότι μιλάει γενικά για εκλογές «το 15», άρα αφήνει όλο το πεδίο ελεύθερο για την κυκλοφορία τής δηλητηριώδους ιδέας ότι η βέβαιη (κατά λαθραναγνώστη) κυβερνητική σύμπραξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιούνταν και μετά την προδοσία τού δημοψηφίσματος, στις εκλογές τού Σεπτεμβρίου!

    Τι «πληροφορίες και υλικό» καταθέτει προκειμένου να στοιχειοθετήσει αυτή την οΘντκ εκτίμησή του; Όπως μπορεί να δει ο καθένας και η καθεμία, σ’ αυτό το αρχικό του σχόλιο δεν μπαίνει στον κόπο να μας δώσει κανένα πειστήριο της βέβαιης κατ’ εκείνον σύμπραξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην απάτη ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε καν για να μας πει ότι κοίταξε τη μαγική γυάλινη σφαίρα του και την είδε εκεί! Στην πορεία τής συζήτησης καταθέτει στα πρακτικά το ‘‘ακλόνητο’’ στοιχείο τής συνάντησης μιας τετραμελούς αντιπροσωπείας τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Χάγιος, Σαραφιανός, Δρίτσας, Σηφακάκης) με αντιπροσωπεία τού ΣΥΡΙΖΑ (στην οποία συμμετείχε, φυσικά, ο Τσίπρας) στα πλαίσια τών διερευνητικών επαφών τού τελευταίου για σχηματισμό κυβέρνησης, τρεις ημέρες μετά τις εκλογές τού Μαΐου τού 2012!!! Από εκείνη τη συνάντηση και την «περίφημη» φωτογραφία έβγαλε ο καλός μας λαθραναγνώστης το συμπέρασμα ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τού 2015, αν έμπαινε στη Βουλή, θα αποτελούσε κυβερνητικό εταίρο τού ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αποκλείει ρητά το ενδεχόμενο ο συνεταιρισμός αυτός να έπαιρνε σάρκα και οστά ακόμα και μετά την προδοσία τού δημοψηφίσματος!!! Είναι αμφίβολο αν ακόμα και ο αδίστακτος και φοβερός και τρομερός Βισίνσκι έφτασε στο κατάντημα τέτοιας προστυχιάς εναντίον κάποιου από τους κατηγορούμενους στις Δίκες τής Μόσχας!

    ~ ‘‘Επανόρθωση’’ ~

    Μετά τη γενική κατακραυγή (ίσως και κάποιο «τράβηγμα αυτιού» από την «καθοδήγηση» –μακάρι να έγινε έτσι· αν μη τι άλλο δείχνει ότι μερικοί στο ΚΚΕ έχουν ακόμα κάποια ενεργά αποθέματα πολιτικής ηθικής), o λαθραναγνώστης είπε να διορθώσει κάπως την πολιτική αισχρή συκοφαντία που εκτόξευσε η διχαλωτή του γλώσσα. Ιδού το ‘‘επανορθωτικό’’ του σχόλιο:

    λαθραναγνώστης
    24/08/2018 at 22:57

    Εγώ παιδιά, το σταματάω εδώ. Αυτά που ήθελα να πω τα είπα και αμαρτίαν ουκ έχω….
    Όσο για την υποτιθέμενη προσωπική προσβολή προς τον Χάγιο, το είπα ξανά ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Εξ άλλου αν διαβάσετε ψύχραιμα το σχόλιό μου, θα το καταλάβετε. Σε κάθε περίπτωση λυπάμαι αν το σχόλιό μου το έγραψα κατά τρόπο παρεξηγήσιμο.

    Θαυμάστε ‘‘κομμουνιστική’’ ‘‘γενναιότητα’’ και ‘‘θαρραλέα’’ ‘‘αναγνώριση’’ λάθους! Δεν πρόσβαλε, λέει, ούτε τον Χάγιο (ούτε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ)! Η προσβολή είναι «υποτιθέμενη»! Γι’ αυτό και «αμαρτίαν ουκ έχει»! Εξ άλλου, «δεν είχε τέτοια πρόθεση»! Το πολιτικό δηλητήριο που έχυσε δεν το έχυσε συνειδητά! Χύθηκε από μόνο του! (στις κανονικές οχιές δεν συμβαίνει να χάνουν τον έλεγχο των δηλητηριογόνων αδένων τους· στις πολιτικές;). Πάντως, «σε κάθε περίπτωση λυπάται» που έγραψε το σχόλιό του «κατά τρόπο παρεξηγήσιμο»! Στην τελική, «το σταματάει εδώ»! Κοντολογίς:

    Αντί να ανακαλέσει αριθμητικώς και ολογράφως (πάει πολύ να περιμέναμε από τον λαθραναγνώστη την ομολογία τής συκοφαντίας και την παροχή εξηγήσεων γιατί και πώς ξέπεσε ως εκεί –τέτοιες στάσεις προϋποθέτουν άλλου μεγέθους πολιτικά αναστήματα…), μας αράδιασε ένα σωρό ανδρουλίστικες (= το αρσενικό γραμματικό γένος τού «γυναικουλίστικες» για να μη με κατηγορήσει πάλι ο Κώστας για σεξισμό…) ψευτοδικαιολογίες, μισόλογα και ήξεις αφήξεις και πάει να την κάνει με σιγανά πλάγια πηδηματάκια! Αμ δεν!

    ~ Αντί επιλόγου ~

    Κλείνοντας αυτό το σχόλιο, θέλω να καταθέσω την πολύ μεγάλη μου απορία για το τι κάνει και πώς αντιλαμβάνεται το ρόλο της η διαχειριστική ομάδα τής Παντιέρας.

    Όχι! Φυσικά και δεν εννοώ ότι έπρεπε να του κόψει το σχόλιο! Είναι δείγμα υψηλού επιπέδου δημοκρατίας οι κριτικές και οι κατηγορίες, ακόμα και οι συκοφαντικές, να διατυπώνονται ανεμπόδιστα και ελεύθερα και από αυτή την άποψη εγώ τουλάχιστον δίνω χωρίς τσιγκουνιά τα συγχαρητήριά μου στη διαχείριση. Αλλά, για μισό λεπτό!

    Δεν πρέπει κι αυτή η δύστυχη η δημοκρατία να (αυτό)προστατευτεί; Και δεν πρέπει ο διάλογος και η πολιτική αντιπαράθεση εδώ να προστατευτούν κι αυτά από ιοβόλα και συκοφαντικά σχόλια που, πέρα από προθέσεις, λειτουργούν αντικειμενικά ως «εμπρηστικές βόμβες» με καταστρεπτικά αποτελέσματα, όπως είδαμε, για κάθε ουσιαστικό διάλογο και γόνιμη και παραγωγική αντιπαράθεση; Εγώ νομίζω πως ναι. Και δεν βλέπω γιατί δεν θα μπορούσε η διαχείριση στη συγκεκριμένη περίπτωση να βάλει στην αναμονή κάθε άλλο σχόλιο και να απαιτήσει πρώτα από τον λαθραναγνώστη είτε να τεκμηριώσει την κατηγορία του είτε να ανακαλέσει. Στο κάτω-κάτω (ας βγάλω κι εγώ το παράπονό μου), ας μην εξαντλεί όλη της την αυστηρότητα σε μένα, κόβοντας σχόλιά μου όταν κρίνει πως βγαίνουν εκτός τών πλαισίων μιας –επιεικώς– «περίεργης» και «ιδιόρρυθμης» «αριστερής πολιτικής ορθότητας», σύμφωνα με την οποία η χρήση τής έκφρασης «αυτός καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι» φανερώνει ξεκάθαρο ρατσισμό και η αναφορά στο στίχο τού Μούτση «για όλα φταίνε οι γκόμενες, οι πρώην κι οι επόμενες» προδίδει καραμπινάτο σεξισμό!

    ΥΓ Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο «καλός» μας λαθραναγνώστης με παρομοιάζει –όχι κομμουνιστικώ τω τρόπω, δηλαδή ευθέως· πλαγίως…– με (πολιτική) …ύαινα! Εφιστά μάλιστα και την προσοχή τού εδώ αναγνωστικού κοινού στην «περίπτωσή μου» (δεν είναι ο πρώτος· υπάρχουν κι άλλοι «καλοθελητές», όχι «τού Κόμματος»…)! Well, απ’ όσο ξέρω, οι ύαινες έχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά: α) αποκρουστική μορφή και β) είναι πτωματοφάγες.

    Για το πρώτο: Εκτός κι αν η μαγική γυάλινη σφαίρα του, αυτή που του ‘‘είπε’’ ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συγκυβερνούσε με τον ΣΥΡΙΖΑ αν έμπαινε το 2015 στη Βουλή, του έχει επιπλέον αποκαλύψει και τη φάτσα μου και τη βρίσκει αποκρουστική (σε τέτοια περίπτωση λυπάμαι, αλλά σ’ όποιον αρέσουμε), προφανώς εννοεί ότι τα γραπτά μου είναι που βρίσκει αποκρουστικά. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό, λοιπόν! Ας σταματήσει τα «κρότου και λάμψης» σχόλιά του, αυτά που ελάχιστα διαφέρουν από καθαρές τρολιές, κι ας βγει από τα τείχη τού Περισσού για να με κάνει σκόνη! Τον περιμένω με ανοιχτές αγκάλες!

    Για το δεύτερο: Προφανώς δεν γνωρίζει (εδώ δεν γνωρίζει άλλα, θα γνώριζε αυτό;) ότι οι ύαινες ούτε αποκλειστικά πτωματοφάγες είναι ούτε τρώνε όποιο κι όποιο πτώμα. Και πάντως, δεν είναι σαφές ποια (πολιτικά) πτώματα έχει στο μυαλό του ότι μού αρέσει να τρώω. Αν, όμως, αυτή είναι η απωθημένη αυτοεικόνα του και του ξέφυγε σε ένα μισοασυνείδητο lapsus calami, να τον πληροφορήσω ότι πολιτικά πτώματα τέτοιου ποιού σαν το δικό του δεν τρώγονται με τίποτε ούτε από την πιο λιμασμένη ύαινα!

    Reply
  12. ένας

    “συκοφαντικό, δόλιο και πολιτικά φτηνό και πρόστυχο σχόλιό του”….
    δε διάβασα παρακάτω,δε χρειάζεται.
    Εκτός από πούρος ρεφορμιστής και εμπαθής!
    Μήπως, και σαν τέτοιος, το παρατραβάς;

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      “ένας” να το διαβάσεις ολόκληρο. Αξίζει τον κόπο!
      Είναι κάτι μεταξύ απομίμησης των “Λόγων του Λυσία” και αγόρευσης δικηγόρου επαρχιακού δικαστηρίου για προσβολή προσωπικότητας του πελάτη του……..

      Reply
    2. Left G700

      Φίλε ένα,

      Και για το κατά πόσο είμαι «εμπαθής» θα σου απαντήσω, αφού με ρωτάς, και κάμποσα άλλα έχω να σου πω σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα και με αφορμή αυτό. Πρώτα, όμως, να δεσμευτείς ρητά και δημόσια ότι θα παραμείνεις στη συζήτηση μέχρι να βγει κοινό πόρισμα, όπου θα καταγράφονται οι συμφωνίες και οι διαφωνίες μας και θα φέρει την υπογραφή και των δυο μας.

      Περιμένω.

      Τα λέμε

      Reply
  13. nezard

    “φίλε” g3 με τον λάθρα είστε συνέταιροι εδώ και μήνες . το σωβινιστικό αλκοολίκι μαζί το σπρώχνετε. κόψε τα φτηνά συζυγικά καυγαδάκια. είναι και τελείως αντιαισθητικά.

    Reply
  14. Ι.Α

    οι ανταρσιοι νομιζουν οτι ειμαστε λωτοφαγοι
    ξεχνανε τις πλατειες με τον Συριζα (και αλα κουμασια) ξεχνανε τον συνοτνισμο α’βαθμιων με τον συριζα, ξεχνανε οτι σεελμε και αβαθμια της δοε κατεβαιναν σε κοινη παραταξη με τον συριζα, ξεχνανε την επιτροπη λογιστικου ελεγχου του χρεους, την πρωτοβουλια αριστερων οικονομολογων κλπ κλπ

    η συμβολη της ανταρσυας ηταν να ξεπλυνει τον σοσιαλδημοκρατικο εταιρο του ΠΑΣΟΚ στη διαρκεια της μημονιακης επελασης και ακομη χειροτερα να επιτιθεται στο ΚΚΕ που απο την πρωτη μερα αρνηθηκε να παρασυρθει στη δηθεν αριστερη συνεργασια

    Reply
    1. San Rocco

      Αγαπητέ ι.α.

      Ψεμα α. “κοινεςψπαραταξεις ανταρσυα κ σύριζα”. Δεν υπήρξε καμια κοινή παράταξη ανταρσυα και σύριζα σε ελμε και δοε. Παρα μον σε 2-3 περιπτώσεις με μετέπειτα αποχωρησαντες από τον σύριζα.

      Ψεμα β. “οι πλατείες ήταν καθοδηγούμενες απο το κεφαλαιο”. Ακομα δεν βαρεθήκατε να λέτε ψέματα για τις πλατείες φίλοι του κκε; Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ είμαστε περήφανοι που συμμετείχαμε στο μεγαλειώδες λαϊκό κίνημα των πλατειών, των λαϊκών συνελεύσεων. Ανεξάρτητα απο το οτι ηττήθηκε. Και ανεξάρτητα απο το οτι και η ανταρσυα απέτυχε στο να πανε αλλιώς τα πράγματα. Επίσης, αλλο ψεμα του κκε: Οι πλατείες δεν ενίσχυσαν την χ.α., διότι ήδη η χ.α. Στις δημοτικές του ’10 είχε λάβει όπου κατεβηκε 5-6%.

      Γενικά, το κκε έχει πρόβλημα στο να εφαρμοζει την υλιστική διαλεκτική για το ίδιο το κόμμα: Δεν θέλει. Διότι αν εφαρμοσει την υλιστική διαλεκτική για τον εαυτό του και τα πεπραγμένα του, θα βρεθεί μείον και ανεπαρκές τίγκα. Για αυτο και καταφεύγει στην οπαδικη χουλιγκανικη “ανάλυση” των ψεμάτων.

      Το έχουμε ξαναπεί αγαπητοί εκ του κκε: Το κομμα σας που δεν αντιμετωπίζει καθόλου την λογική της χαμένη ψηφου και που εδώ και πολλα χρόνο έχει την λογική “χ κόμματα 2 πολιτικές”, γιατί έχασε το 50% των ψηφοφόρων του προς τον σύριζα τον Μάη του ’12; και γιατί τον Σεπτέμβρη του ’15 μετά την ξεφτιλα του σύριζα το κκε αντί να ανεβει, έπεσε και άλλο;

      Reply
      1. San Rocco

        Διόρθωση: Τον Ιούνη του ’12 έχασε το ΚΚΕ το 50% των ψηφοφόρων του. Περιμένουμε μια υλιστική ανάλυση για την κατακρήμνιση αυτή, μιας και το ΚΚΕ -σύμφωνα με το ίδιο- ήταν το μοναδικό κόμμα από την Αριστερά που ήταν πλήρως ανταγωνιστικό απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ

        Reply
    2. Left G700

      Αυτές τις ντριμπλίτσες τής κακιάς ώρας, αλλού! Το θέμα που έχει προκύψει με το ‘‘καμάρι’’ σας τον λαθραναγνώστη δεν είναι το κατά πόσο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνυπήρξε με τον ΣΥΡΙΖΑ «στις πλατείες» ή συνεργάστηκε μαζί του στην Επιτροπή Χρέους ή στη ΔΟΕ και τον ξέπλυνε. Το θέμα που έχει προκύψει είναι να προσκομιστούν εδώ τα πειστήρια και τα ντοκουμέντα για τη βεβαιότητά του ότι αν έμπαινε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Βουλή το 2015 (είτε τον Ιανουάριο είτε τον Σεπτέμβριο –το αφήνει ανοιχτό) θα συγκυβερνούσε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τα κατάφερε, για τους υποστηρικτές τού ΚΚΕ που κυκλοφορούν εδώ δύο και μόνο δύο δρόμοι υπάρχουν:

      Είτε κάποιος/κάποια από εσάς να αποδείξει με στοιχεία ότι ο λαθραναγνώστης δεν συκοφάντησε πολιτικά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι ότι όντως αυτή θα έκανε κυβερνητική κολεγιά με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 αν έπιανε το 3% είτε να βρει το κομμουνιστικό θάρρος, που ο λαθραναγνώστης προφανώς και δεν διαθέτει, και να ανακαλέσει αριθμητικώς και ολογράφως τη συκοφαντία για λογαριασμό τού ΚΚΕ.

      Reply
  15. λαθραναγνώστης

    Το ΚΚΕ έχασε το 50% των ψήφων του, αλλά τους έχασε κάνοντας αντι-λαϊκίστικη πολιτική αρνούμενο με μια απίστευτη ευθύτητα και ωμότητα,αν θες, να δεχτεί να συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ για να βγάλουν δήθεν την Ελλάδα απ τα μνημόνια. Αυτό νόμιζε ο κόσμος και γι αυτό δεν δέχτηκε αυτή την άρνηση του ΚΚΕ. Γνωρίζω μέλη του κόμματος που απεχώρησαν τότε, καθώς και απλούς φίλους, γιατί δεν το χωρούσε το μυαλό τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τόσο σκάρτος ώστε μια τέτοιου είδους συνεργασία θα ήταν θανάσιμο λάθος. Είναι γνωστό αυτό που έλεγαν τότε ο κάθε “μπάρμπας” και η κάθε “θείτσα”, δήθεν αριστεροί: “Το ΚΚΕ, δεεεεεν θέλει να κυβερνήσει”. Αυτό πλήρωσε το ΚΚΕ!
    Έκανε αυτό που πρέπει να κάνει κάθε εργατικό κόμμα που φιλοδοξεί να είναι πρωτοπορεία. Περιφρούρησε πολιτικά και ιδεολογικά τον κόσμο του.
    Από την άλλη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχασε, γιατί με τη γραμμή που κατέβασε (και ο Χάγιος) για συστράτευση όλης της αριστεράς, ο κόσμος της σκέφτηκε, ότι αντί την ψήφο να την ρίξει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έτσι κι αλλιώς δεν θα έβγαινε, καλύτερα να την έριχνε στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει την κυβέρνηση. Να πάρει την κυβέρνηση ένα αριστερό κόμμα. Που στη φιλοτέχνηση αυτού του αριστερού προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, πάλι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε συμμετοχή. Χώρια που είχε ήδη εξασκήσει τον κόσμο της στην συνεργασία μαζί του, όπως σου έγραψε παραπάνω ο Ι.Α. Δύτερο λάθος αυτό να ζυμώνεις τον κόσμο σου μ ένα ρεφορμιστικό οπορτουνίστικο μόρφωμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Κοινώς φίλε, ιδεολογική και πολιτική περιφρούρηση του κόσμου σας, ΜΗΔΕΝ!

    Reply
    1. San Rocco

      Αγαπητέ λαθραναγνώστη μια σύντομη απάντηση στην τοποθέτησή σου:

      Α. Γράφεις ότι το ΚΚΕ έχασε το 50% των ψηφοφόρων του τον Ιούνιο του ’12 γιατί την ξεκάθαρα απορριπτική στάση του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αρνηθηκε να την δεχθεί το 50% των ψηφοφόρων του (ΚΚΕ). Δηλαδή το 50% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ αλλά και μέλη του ΚΚΕ απέρριψαν την θέση του ΚΚΕ για τον ΣΥΡΙΖΑ.

      Αμέσως παρακάτω εγκαλείς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ διότι έχασε και αυτή τεράστιο κομμάτι από τους ψηφοφόρους της, επειδή “…Πήρε μηδεν στην ιδεολογική και πολιτική περιφρούρηση του κόσμου της”. Με δεδομένο μάλιστα ότι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ επέδρασε καταλυτικά η λογική της χαμένης ψήφου μιας και δεν μπήκε στην βουλή σε αντίθεση με το ΚΚΕ που δεν έχει ποτέ τέτοιο πρόβλημα.

      Και γιατί αγαπητέ λαθραναγνώστη το ΚΚΕ που περιφρουρεί τον κόσμο του ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά εδώ και πολλάααα χρόνια και με δεδομένο ότι δεν έχει πρόβλημα με την λογική της χαμένης ψήφου, έχασε το … 505 (!!!) των ψηφοφόρων του;;;

      Καμία απάντηση δεν δίνεις. Και πετάς πάλι την μπάλα στην εξέδρα (δλδ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Να σου ματαξαναπώ λοιπόν γιατί το ΚΚΕ έχασε το 50% του κόσμου του και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΟ 70% (μιας και πιέστηκε διπλά λόγω της λογικής της χαμένης ψήφου);

      Γιατί ο εργατόκοσμος και ο υπόλοιπος λαϊκός κόσμος, ΗΤΤΗΘΗΚΕ την διετία ’10 -’12. Ηττήθηκε και στις απεργίες, ηττήθηκε συνολικά στο δρόμο. Παράλληλα, οι κομμουνιστές και οι αναρχικοί δεν μπορέσαμε ούτε να συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην συγκρότηση λαϊκών θεσμών, ούτε να προβάλλουμε ένα πειστικό και χειραφετητικό αντιπαλο δέος πολιτικό, πολιτισμικό και καθημερινό απέναντι στην καπιταλιστική επέλαση. Διότι επίσης, δεν ρηγματώθηκε βαθύτερα το σύνολο των καπιταλιστικών αντιλήψεων για την οικονομία, την πολιτική, τον πολιτισμό, την σχέση ατόμου/συλλογικότητας.

      Αφού λοιπόν δεν έγινε τπτ από τα παραπάνω ορατά και αποτελεσματικά (παρα μόνο αποσπασματικά και επι μέρους), πρόβαλλε σαν μοναδική λύση, η κοινοβουλευτική λύση: Οι εκλογές και η υπόσχεση για αριστερή κυβέρνηση, παρέα με τις αυταπάτες που γιγαντώθηκαν σε σχέση με αυτά. Αυτά είπε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτά εκμεταλλευθυηκε και σε συνδυασμό με τις παραπάνω βαθιές ανπεάρκειες των κομμουνιστών και των αναρχικών, κατόρθωσε να ηγεμονεύσει.

      Λαθραναγνώστη, καλό είναι να μην πετάτε την μπάλα στην εξέδρα.

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        Σου είπα απλά, ότι το ΚΚε έχασε τους ψήφους πολεμώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και την πίεση για συνεργασία μαζί του, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τους έχασε παραδιδόμενη.

        Reply
        1. San Rocco

          α. η ανταρσυα σε όλες τις τοποθετήσεις της, διαχωριστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπήρξαν μάλιστα, καμία συνεργασία στο εργατικό κίνημα σε παρατάξεις, εκτός από 2-3 περιπτώσεις με δυνάμεις που απεχώρησαν απο τον ΣΥΡΙΖΑ.

          β. Αν το ΚΚΕ έχασε από τον ΣΥΡΙΖΑ πολεμώντας τον και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχασε απο τον ΣΥΡΙΖΑ παραδιδόμενη όπως γράφεις, γιατί τότε λαθραναγνώστη, τον Σεπτέμβρη του ’15 και αφού είχε αποδειχθεί στον λαό η ξεφτίλα του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ ΕΠΕΣΕ ΠΑΡΑΠΕΡΑ σε ψήφους και ποσοστό (σε σχέση με τον Ιανουάριο του ’15) ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πάλι κατα εσε δεν περιφρουρεί ιδεολογικά και πολιτικά τον κόσμο της και είχε παραδοθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέβηκε και σε ψήφους και σε ποσοστό;

          Αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω μία κάποια οπαδικού τύπου επιχειρηματολογία, μπας και νιώσετε.

    2. Κώστας

      Η κάθε θείτσα που έλεγε πως το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει το άκουσε από την θείτσα Αλέκα, με την γνωστό κουτσαβάκικο στυλάκι, εμείς το λέμε καθαρά, δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε τώρα, άλλο στην εργατική εξουσία κλπ κλπ

      Οι θείτσες όμως που δεν έχουν κομματικό μισθό θέλανε έναν δρόμο έξω από την χρεοευρωκρατία, την ερήμωση και την αναίρεση κάθε ίχνους κυριαρχίας. Θέλανε δουλειά, παιδεία, συντάξεις, μια ζωή σύμφωνη με τις δυνατότητες του 21ου αι. Για να το πετύχουν αυτό έκαναν 3 πράγματα.

      1¨Ολες τις φάσεις του παρατεταμένου λαικού ξεσηκωμού από το 10 μέχρι το 12 με το κλασικό εργατικό κίνημα και την έκρηξη των μικροαστικών στρωμάτων σε εκρηκτική συνάντηση άκρως επικίνδυνη για το κράτος το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό

      2 με την ενστικτώδικη στροφή στο ΚΚΕ παρά το ότι δεν στήριζε την έκρηξη του λαού επειδή στην συνείδηση του λαού το ΚΚΕ ήταν δεμένο με τους αντιιμπεριαλιστικούς δημοκρατικούς αγώνες.

      3την αντιστροφή του λαικού ρεύματος προς το ΚΚΕ από την άνοιξη του 12 όταν το ΚΚΕ είπε πως δεν θέλει να κυβερνήσει και όχι δεν θέλει να κυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ του 5 %. Γιατί ο λαθραναγνώστης λέει ψεματάκια, αλλά αυτή είναι η κομματική εξιστόρηση. Δεν υπήρχε κανένα θέμα ΣΥΡΙΖΑ, ένα απόκομμα αστικου φιλοΕΕ εκσυγχρονισμού ήταν με μια αριστερή αντιιμπεριαλιστική τάση που ούτε αυτή σήκωσε το γάντι. Όπως δεν το σηκώσαμε και μεις σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

      Και το γάντι ήταν τότε, το 11 και στις αρχές του 12 το ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά μια αριστερή αντιιμπειριαλιστική γραμμή, που ήταν και η πρώτη προτίμηση του εξεγερμένου λαού και για αυτό το ΚΚΕ είχε 12 % και ο τσιπριζα 6% να καλέσει τον λαό, την εργατική τάξη, την νεολαία και τους επιστήμονες να παλέψουν σε κάθε χώρο και κεντρικά, να χαράξουν τις βασικές γραμμές της παραγωγής, της κατανάλωσης, της δημόσιας διοίκησης και των εξωτερικών σχέσεων μιας Ελλάδας έξω από την ΟΝΕ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

      Αλλά την πιο μεγάλη εύθύνη δεν την έχει ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ούτε ο Λαφαζάνης αλλά το κόμμα που λόγω των πατριωτικών δημοκρατικών αντιιμπεριαλιστικών του λαβάρων ήταν η πρώτη επιλογή του εξεγερμένου λαού, και μην συμμετείχε το κόμμα αυτό στην εξέγερση. Το ΚΚΕ όμως είπε πως δεν θέλει να κυβερνήσει και πως προς το παρόν ΟΝΕ ΕΕ και χρεομηχανή είναι μονόδρομος, ο λαός πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ αφού “μέχρι και το ΚΚΕ το λέει πως δεν πρέπει να βγούμε από το ευρώ” και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους

      Κώστας

      Κώστας

      Reply
  16. Ι.Α

    @san rocco
    Αληθεια 1, οι παρεμβασεις στο 1/3 των ΕΛΜΕ κατεβεναν σε κοινη παραταξη με τον ολο συριζα πριν το2016. Το αυτο γινοταν σε πολλους αβθμιους της ΔΟΕ.

    Αληθεια 2 Δεν εγραψα εγω ουτε το ΚΚΕ υποστηριξε οτι οι πλατειες ηταν καθοδηγουμενες απο το κεφαλαιο. Οι πλατειες ηταν η αντιδραση των μικροαστων, της κρατικης γραφειοκρατιας και της εργατικης αριστοκρατιας στη βιαιη αποκππη τους απο το κρατικο βυζι προκειμενου το κεφαλαιο να περιορισει τις ζημιες του. Ηταν εναν αντιδραστικο κινημα που σαν στοχο ειχε την επιστροφη σττο 2008 οπου και τοτε η εργατικη ταξη στεναζε τα στρωματα ομως αυτα ετρωγαν απο τα ψιχουλα που τους πεταγε το κεφαλαιο. Ηταν εναν κινημα εχθρικο στη εργατικη ταξη και επισης νομιμοποιησε την ΧΑ. Και μαζι με τον εσμο αυτο και εσεις διαδηλωνατε και συναγελαζοσασταν με κατρουγκαλους καζακηδες βαρουφακηδες τσακαλωτους κλπ κλπ

    Reply
    1. San Rocco

      Αγαπητέ Ι.Α.:

      Α. Παρέθεσε το ΣΥΝΟΛΟ των ΕΛΜΕ και μετά παρέθεσε αναλυτικά το 1/3 των ΕΛΜΕ που όπως γράφεις, “…οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέβαιναν σε κοινές παρατάξεις με τον όλο ΣΥΡΙΖΑ”. Περιμένουμε.

      Β. Οταν λέτε ότι τις πλατείες τις καθοδηγούσε ο ΣΚΑΙ, λέτε ότι τις καθοδηγούσε το κεφάλαιο. Εκτός και αν, ο ΣΚΑΙ και τα άλλα καθεστωτικά καπιταλιστικά ΜΜΕ, δεν περνάν την γραμμή του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου αλλά κάτι άλλο. Επίσης, αυτά που γράφεις, ότι δλδ “…το κίνημα των πλατειών ήταν ένα αντιδραστικό κίνημα που, που που κλπ κλπ “, είναι ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ.

      Καταρχήν, οι πολιτικοί στόχοι του κινήματων των πλατειών και των λαϊκών συνελεύσεων, ήταν, η εναντίωση στις αντιλαϊκές εξαθλιωτικές πολιτικές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, φιλελέδων κλπ., η ΜΗ ψήφιση και η ανατροπή των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, εξαιτίας της αντιλαϊκότητας και της αντεργατικότητας των πολιτικών αυτών. Απέτυχαν; ΝΑΙ. Είχαν αυταπάτες πως μπορεί να ξαναγύρναγε η κατάσταση στην πριν του 08; ΝΑΙ. Αξιζε η προσπάθεια και όλο αυτό το λαϊκό και εργατικό κίνημα; ΝΑΙ! Συμμετείχε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; ΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ! Συμμετείχε το ΚΚΕ; ΟΧΙ! Και όχι μόνο δεν συμμετείχε, αλλά από την αρχή, έβριζε και χυδαιολόγησε εναντίον του λαού (μεταξύ των οποίων και πολλοί εργάτες να είσαι σίγουρος) ο οποίος συμμετείχε στις πλατείες και τις λαϊκές συνελεύσεις.

      Κατα δευτερον, τα κινήματα των πλατειών και οι λαϊκές συνελεύσεις, προσπαθησαν να ιχνηλατήσουν έναν δρόμο συμμετοχής του κόσμου στα κοινά, από μια ανταγωνιστική ως προς τον κοινοβουλευτισμό λογική. Απέτυχαν έστω και προσωρινά; Ναι. Αξιζε η μεγάλη αυτή προσπάθεια; Επίσης ΝΑΙ.

      Κατα τρίτον, καλό είναι να σου φρεσκάρω και σένα την μνήμη για κάτι που συνειδητά έχεις ξεχάσει: Η Χ.Α. δεν ενισχύθηκε από τις πλατείες. ΠΡΙΝ από το κίνημα των πλατειών, στις δημοτικές του ’10, όπου κατέβηκε, έλαβε ποσοστά 5-6%. Οπότε, και σε αυτό είσαι Off!! Μάθε και μην παπαγαλίζεις.

      ΠΟΙΟΣ ενισχύθηκε από το κίνημα των πλατειών, και αυτό αποκρυσταλλώθηκε τον ΜαΛιο του ’12; Κατα κύριο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ (δλδ η ρεφορμιστική αριστερά τότε), και σε μικρότερο βαθμό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία πήγε στο 1,2%. Το ΚΚΕ παρόλο που έριξε χυδαία χλαπάτσα στο κίνημα των πλατειών, ανέβηκε και αυτό 1 μονάδα από το 7,5% στο 8,5%

      Από τα δεξιά ενισχύθηκαν οι ΑΝΕΛ. Μάθε.

      Η μετέπειτα κατακρήμνιση ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές του ιουνίου ΄12, δεν οφείλεται στο κίνημα των πλατειών και τις λαϊκές συνελεύσεις: Οφείλεται σε αιτίες που ανέλυσε σε προηγούμενο σχόλιο που έγραψα.

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Ποτέ δεν λέχτηκε από πλευράς ΚΚΕ ότι τις πλατείες τις ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΣΕ ο ΣΚΑΙ. Αυτό που λέγονταν, ήταν ότι τις πλατείες τις ΠΡΟΒΑΛΕ ο ΣΚΑΙ και τα άλλα καθεστωτικά μέσα.
        Κι αυτό, διότι ήταν τρόπος εκτόνωσης της δυσαρέσκειας των μικροαστικών στρωμάτων, ασφαλής για την αστική τάξη, διότι απέκλειε κάθε περίπτωση ριζοσπαστικοποίησης αυτών των στρωμάτων. Οι πλατείες ήταν η έκφραση ωμής οργής των μικροαστικών στρωμάτων κατά των πολιτικών και της ανατροφοδότησης αυτής της οργής στους αρχικούς εκφραστές της, τα μικροαστικά στρώματα, με φιλτραρισμένο ξανά και ξανά κάθε ριζοσπαστικό στοιχείο. Χωρίς να τίθεται καν θέμα ποιός και με ποιά πολιτικά χαρακτηριστικά θα αντικαθιστούσε το πολιτικό προσωπικό. Μια αλλοπρόσαλλη τυφλή κατάσταση, η οποία από μόνη της, αφού εκτονώθηκε, διαλύθηκε, ενισχύοντας όλα τα ανερχόμενα τυχοδιωκτικά στοιχεία.

        Δεύτερο. Το ΚΚΕ ούτε έβρισε, ούτε χυδαιολόγησε. Έλεγε περίπου αυτά που είπα κι εγώ παραπάνω.

        Reply
      2. λαθραναγνώστης

        Να το πω και πιο ξεκάθαρα. Οι πλατείες, ήταν η αντι-επαναστατική κατάσταση
        για να αποφύγει η αστική τάξη μια πραγματική επαναστατική κατάσταση.
        Οι πλατείες ήταν το “φώλι” που έβαλε η αστική τάξη στην ελληνική κοινωνία.

        Reply
        1. San Rocco

          Αγαπητέ λαθραναγνώστη, φάσκεις, αντιφάσκεις και αυτοαναιρείσαι διαρκώς: Δεν μπορείς να λές ότι “…Ποτέ δεν λέχτηκε από πλευράς ΚΚΕ ότι τις πλατείες τις ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΣΕ ο ΣΚΑΙ. Αυτό που λέγονταν, ήταν ότι τις πλατείες τις ΠΡΟΒΑΛΕ ο ΣΚΑΙ και τα άλλα καθεστωτικά μέσα”, και αμέσως σε επόμενο σχόλιο να λές ότι “…Οι πλατείες, ήταν η αντι-επαναστατική κατάσταση
          για να αποφύγει η αστική τάξη μια πραγματική επαναστατική κατάσταση.
          Οι πλατείες ήταν το «φώλι” που έβαλε η αστική τάξη στην ελληνική κοινωνία”!!!

          και μετά, να λές ότι δεν είπε ποτέ το ΚΚΕ ότι δεν καθοδηγούσε ο ΣΚΑΙ και η άρχουσα καπιταλιστική τάξη τον κόσμο των πλατειών!! ΑΥΤΟ ακριβώς λές ξεκάθαρα και εσύ και το ΚΚΕ: Λές λοιπόν καθαρά ότι ΝΑΙ το λαϊκό κίνημα των πλατειών και των λαϊκών συνελεύσεων το καθοδηγούσε η παιταλιστική τάξη!

          Και φυσικά αυτό που λές εσύ και το ΚΚΕ είναι ένα τεράστιο ψέμα και μια χυδαιοτητα εναντίον του λαϊκού και εργατικού κόσμου που συμμετείχε σε αυτό το μεγάλο λαϊκό κίνημα.

        2. λαθραναγνώστης

          Γιατί κάνεις λαθροχειρίες. Εγώ δεν έγραψα ότι “δεν καθοδηγούσε ο ΣΚΑΙ και η άρχουσα καπιταλιστική τάξη …….”. Έγραψα μόνο ότι δεν καθοδηγούσε ο ΣΚΑΙ. Το “και η άρχουσα καπιταλιστική τάξη” το πρόσθεσε εσύ.
          Τώρα για το “μεγάλο λαϊκό κίνημα” κλπ, αυτά τ ακούω βερεσέ. Στο κάτω κάτω, και ο ναζισμός στη Γερμανία και ο φασισμός στην Ιταλία, μεγάλα λαϊκά κινήματα ήταν και είναι ακόμα, όπως οι “πορτοκαλί επαναστάσεις”, οι πλατείες Μεϊνταν κλπ

      3. Ι.Α

        …..Σημειώνεται ότι σε 30 ΕΛΜΕ οι ΣΥΝΕΚ και οι «Παρεμβάσεις » κατεβαίνουν με κοινό ψηφοδέλτιο και έχει γίνει αναγωγή.

        https://www.rizospastis.gr/story.do?id=7519762&textCriteriaClause=%2B%CE%95%CE%9B%CE%9C%CE%95+%2B%CE%95%CE%9A%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%95%CE%A3+%2B%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%95%CE%9C%CE%92%CE%91%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3+%2B%CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%96%CE%91

        αυτα το 2013 !!!! To 2011 ηταν 21 οι ΕΛΜΕ ΟΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειχαν κοινη παραταξη

        η ανταρσυα εδωσε αριστερο αλοθι στον συριζα συνεργαζομενη μαζι του
        μετα το 2015 σκουζει σαν την απατημενη συζυγο αλλα αυτα εχει ο οπορτουνισμος

        Reply
        1. San Rocco

          Τι λές αγσπητέ Ι.Α.; ΣΥΤΟ σας ερωτώ εδώ και μέρες! ΠΟΙΕΣ ήταν αυτές οι 30 ελμε λοιπόν; Το μόνο στοιχείο που προσκομίζεις είναι οι 2 γραμμές του Ριζοσπάστη “……..Σημειώνεται ότι σε 30 ΕΛΜΕ οι ΣΥΝΕΚ και οι «Παρεμβάσεις » κατεβαίνουν με κοινό ψηφοδέλτιο και έχει γίνει αναγωγή”.!!! τπτ άλλο! Περιμένουμε στοιχεία λοιπόν! Για την ώρα, αναρτώ την απάντηση σε αυτή την γνωστή καραμέλα του ΚΚΕ, η οποία δόθηκε μέσα από την ιστοσελίδα “Ατέχνως”:

          https://atexnos.gr/%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%AF%CF%84/

        2. λαθραναγνώστης

          Καλά έκανες και ανάρτησες την σελίδα του ΑΤΕΧΝΩΣ. Η απάντηση του Κανάκη, είναι εξαιρετική. Πραγματικά, ξαναθυμήθηκα την φάση στην εκπομπή του Χατζηνικολάου, όπου ενημέρωσε το κοινό, ότι ο Δελαστικ δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ αλλά ΑΝΤΑΡΣΥΑ……

        3. Κ.Σ.

          Ο Κανάκης είναι γνωστός χυδαιολόγος

        4. San Rocco

          Α. Ακομα να μας πει το κκε ποιες ήτα αυτές οι ελμε στις οποίες υπήρξαν κοινές παρατάξεις ανταρσυα και σύριζα.

          Β. Λαθραναγνωστη, δεν διάβασες το κειμενο στο ατεχνως το οπιο και αναρτησα και στο οποίο κατεδαφιζονται τα ψέματα του κκε για την ανταρσυα. Πετάτε ακομα μια φορά την μπάλα στην εξέδρα. Δεν πειράζει. Εσείς και το ΚΚΕ ξεβρακωνεστε.

        5. ένας

          Λίγος ο χρόνος, δεν την ήξερα αυτή τη “φάση”, με το σκαμνάκι, Λαθραναγνώστη!
          Γενικά οι “αστέρες” του εξωκοινοβουλίου έχουν, αντάμα με την μικροαστική επαναστατικότητα, και μια φοβερή έπαρση (δε θα χρέωνα στον Χάγιο το τελευταίο), που την συντηρούν με ακόμη πιο φοβερό φανατισμό οι …οπαδοί τους. είναι γνωστή η προσωποληψία του “χώρου”, δείγμα ιδεολογικής πενίας.
          Η ανταπάντηση του Σ. Κανάκη στο “ΑΤΕΧΝΩΣ” είναι σκέτη βιβλιογραφική παραπομπή και πρέπει να αρχειοθετηθεί για να πάψει επιτέλους αυτό το θεατρινίστικο “ποιά ΕΛΜΕ” και “ποιό σωματείο, ποιός δήμος κλπ.” Υπάρχουν και άλλα, που δεν τα έχει καταγράψει. Πρόχειρα θυμάμαι το συνονθύλευμα της “Συσπείρωσης Αριστερών Αρχιτεκτόνων”, όπου στεγάζονταν ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, μέχρι το 2011, οι “επαναστάτες” μας. Οι εκλεκτικές συγγένειες δεν κρύβονται. Αντι-ΚΚΕ νάναι κι ας είναι ό,τι θέλει.

        6. Κ.Σ.

          στην ΕΛΜΕ Ρεθύμνου δεν υπήρξε ποτέ τέτοια παράταξη

        7. Ι.Α

          η παραταξη υπαρχει ακομη και σημερα λεγεται ενωτικη αριστερη συνεργασια και μια υποψηφια της ειναι το στελεχος του συριζα δημητρα ντρεκη….

          ο πινοκιο φαινετε ειναι κι αυτος ανταρσυα

        8. Ανώνυμος

          η παράταξη που αναφέρεις είπε ενόψει εκλογών ΕΛΜΕ ” Η πολιτική που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται σαν συνέχεια των αντιλαϊκών μέτρων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Το τρίτο μνημόνιο έρχεται να γκρεμίσει ό,τι είχε απομείνει όρθιο στην ελληνική κοινωνία”

          Μάλλον από το κεφάλι σου τα βγάζεις

          http://www.alfavita.gr/arthron/anakoinoseis/enotiki-aristeri-synergasia-psifodeltia-gia-tin-elmer-kai-pysde-rethymnoy

        9. λαθραναγνώστης

          Βλέπω κινείστε μπρος πίσω στον χωρο χρόνο με μοναδική άνεση. Μήπως έχετε εφεύρει τη χρονοκάψουλα?
          Ο Ι.Α σου μιλάει για την συνεργασία αυτής της παράταξης με τον ΣΥΡΙΖΑ πριν αυτός γίνει κυβέρνηση, κι εσύ του φέρνεις παράδειγμα περί του αντιθέτου, ποστάροντας μια ανακοίνωσή της του…..2016.
          Ολόκληρη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βγάζει τέτοιες ανακοινώσεις κατόπιν εορτής και προσπαθεί μ αυτές να πείσει ότι δεν στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ

        10. Κ.Σ.

          Σημειώνεται ότι απλά έγραφε παραμύθια ο Ριζοσπάστης. Οι Παρεμβάσεις πάντως λόγω της αγωνιστικής στάσης έχουν ενισχυθεί στους εκπαιδευτικούς και γι αυτό έχουν μεγαλύτερο ποσοστό από το ΠΑΜΕ

        11. ένας

          Συγκοινωνούντα δοχεία.
          Είπε κανείς ότι το Πασόκ θα ψοφήσει εύκολα;

        12. λαθραναγνώστης

          Οι εκπαιδευτικοί γενικώς, θεωρούν ότι το ΚΚΕ, που καμιά φορά τους αποκαλεί και εργάτες, είναι “μπας-κλας” και ακατάλληλο να εκπροσωπήσει τον ελιτισμό τους. Δεν μου κάνει εντύπωση. Συνήθως, όλα αυτά τα ελιτίστικα και ελιτίζοντα στρώματα, καθηγητές, μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί…., κυρίως αναλώνονται σε προβληματισμούς περί ατομικώς ελευθεριών, αισθητικής, κουλτούρας και αποφεύγουν τη βία, ιδιαίτερα την επαναστατική βία. Γι αυτό, ακόμα κι αν….ψωμολυσσάνε, το ΚΚΕ το αποφεύγουν.

        13. San Rocco

          Ετσι λαθραναγνώστη… Συνεχίστε εκεί στο ΚΚΕ τα βολικά για την ψυχολογία σας ανορθολογικά συμπεράσματα όπως “Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι και οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι μισθωτοί τεχνικοί έχουν ελιτισμό και για αυτό απορρίπτουν το ΚΚΕ”, και μια χαρά θα τα πάτε.

        14. Κ.Σ.

          Βασικά οι εκπαιδευτικοί δεν εκτίμησαν το ότι το ΠΑΜΕ ήταν με μανία ενάντια στην απεργία διαρκείας που ψήφισαν οι πιο μαζικές συνελεύσεις του κλάδου την τελευταία 20ετία και έβαλε πλάτη στην υπονόμευσή της από ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ).
          Τα άλλα είναι κολοκύθια με τη ρίγανη. Μία ψήφο παραπάνω να πάρει κάποτε το ΠΑΜΕ από τις Παρεμβάσεις θα τους λέτε μαχόμενες λαϊκές δυνάμεις.
          Βέβαια αυτές τις αναλύσεις της πλάκας δεν τις λέγατε όταν παλιότερα, αν και οι εκπαιδευτικοί ψήφιζαν περισσότερο ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο όταν μέσα στην κρίση το ΠΑΜΕ βρέθηκε εκλογικά πίσω από τις Παρεμβάσεις.
          …πόσο πασοκικά όλα αυτά…

        15. λαθραναγνώστης

          Ούτε καν παρακολουθώ τις λεπτομέρειες πότε παίρνει περισσότερους ψήφους το ΠΑΜΕ και πότε οι παρεμβάσεις στους εκπαιδευτικούς. Δεν είμαι εκπαιδευτικός. Ανήκω σε κάποια άλλη από τις ελιτίστικες ομάδες που ανέφερα. Η άποψη που εξέφρασα, όχι μόνο για τους εκπαιδευτικούς, αλλά και για τους άλλους, είναι διαχρονική και δεν έχει καμία σχέση με ποσοστά. Οι “βολεμένοι” αυτών των επαγγελμάτων, είναι καθαρόαιμοι δεξιοί. Αυτοί που δεν έχουν βολευτεί, το παίζουν “αριστεροί”….ma non tropo….Μέχρι ΣΥΡΙΖΑ ή κανένα “σχήμα” που η συμμετοχή σε αυτό δεν δημιουργεί ιδιαίτερες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις, ούτε υποβιβάζει το προφίλ τους σε επίπεδο….εργάτη…
          …πφφφφφ!!

        16. Ι.Α

          Μιλησα για πριν το 2015 οτι ξεπλενατε τον συριζα δινοντας του αριστερο αλοθι σε συνδικατα αλλα και γενικοτερες πρωτοβουλιες (ΕΛΕ, πρωτ. αριστερων οικονομολογων κλπ)

          Εφερα το παραδειγμα της ΕΛΜΕ ρεθυμνου με εκλεγμενο μελος (προεδρο το 2012 Δημητρα Ντρεκη) με την παραταξη [παρεμβασεις+συριζα) που ηταν υποψηφια του συριζα σε πολλες βουλευτικες εκλογες και συνεχιζεται να κανετε τους τρελλους

        17. San Rocco

          Εσύ μάλλον είσαι τρελος: Το κκε μιλα για κοινές παρατάξεις ανταρσυα κ σύριζα σε καμια 30 ελμε, και τόσες μέρες και μόνο εσύ, μας παρουσιάζεις εδω μέσα από 30 ελμε, μόνο μια αυτη του Ρεθύμνου!!

          Πόσο τρελα πια; και για αυτην την ελμε σου απάντησαν αλλα εσύ τον χαβά σου!

          Επίσης απαντήσαμε οτι η συμμετοχή πριν το ’15 συριζαιων σε παρατάξεις που συμμετέχει η ανταρσυα, γίνονταν σε αντίθεση με τις παρατάξεις του σύριζα στους ίδιους χώρους δουλειάς και πάλι εσύ τον χαβά σου!

          Τέλος, αποδειξαμε οτι αυτήν ακριβως την συμμετοχή τοτε συριζαιων σε αυτές τις παρατάξεις που συμμετείχε και η ανταρσυα, το κκε την βαφτίζει “κοινές παρατάξεις ανταρσυα κ σύριζα”, παρόλο που ο σύριζα είχε τις δικές του παρατάξεις! Και πάλι εσείς, τον χαβά σας!

  17. Left G700

    ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ[*]

    [*] Εξαιρούνται οι γραμμιτζήδες τού ΚΚΕ, του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι παλιοί γραμμιτζήδες τους πάσχουν από αθεράπευτη πολιτική αμνησία. Και οι νέοι τους είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως (μ’ όποιο δάσκαλο καθίσεις κ.λπ. κ.λπ)

    [Παραθέτω τη γραπτή παρέμβαση του Νίκου Μπογιόπουλου στον Προσυνεδριακό Διάλογο για το (ολέθριο) 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Η διάταξη του κειμένου, οι εμφάσεις και οι υποσημειώσεις είναι δικές μου.]

    19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ – ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Κυριακή 31 Μαρτίου 2013)

    Λάθος πορεία

    1) Αντιγράφω (Ντοκουμέντα 16ου Συνεδρίου, σελ. 71, σ. Παπαρήγα):

    «Στο 15ο Συνέδριο ξεκαθαρίσαμε το εξής πράγμα: Ότι η συγκέντρωση δυνάμεων, η πολιτική συμμαχιών του Κόμματος χτίζεται πάνω στην αντίθεση μονοπώλια – ιμπεριαλισμός. (…). Τι είναι ο ιμπεριαλισμός; Το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού. Όμως, δεν μπορούμε να χτίσουμε συμμαχία στην αντίθεση καπιταλισμός – σοσιαλισμός, γιατί σημαίνει συμμαχία για τη σοσιαλιστική επανάσταση και συμμαχία για τη δικτατορία του προλεταριάτου. Αυτό δεν μπορούμε να το βάλουμε. Και δεν μπορούμε να το βάλουμε, γιατί είναι και λυμένο θεωρητικά, αλλά και η πείρα αυτό δείχνει».

    Κανένα νέο δεδομένο δεν επιτρέπει αναθεώρηση όσων θεωρητικά και εμπειρικά, κατά το 16ο Συνέδριο, είναι λυμένα. Εντούτοις στις Θέσεις γίνεται ακριβώς αυτό το λάθος: Προτείνεται οικοδόμηση πολιτικής συμμαχιών στην αντίθεση καπιταλισμός – σοσιαλισμός. Αλλά πάνω σε αυτή την αντίθεση, όπως σωστά διαπιστώναμε στο 16ο Συνέδριο, δεν χτίζεται η –στρατηγικής σημασίας για την Επανάσταση– πολιτική συμμαχιών.

    2) Με αυτήν την (μη) πολιτική συμμαχιών «πλησιάζουμε» το σοσιαλισμό μόνο ως αντικατοπτρισμό. Η Λαϊκή Συμμαχία, που δεν είναι πολιτική, δεν συμμετέχει σε εκλογικές μάχες, που απορρίπτει όσους διαφοροποιούνται από το ΚΚΕ (Θέση 67), που «έχει μια ορισμένη μορφή διαμόρφωσης με τη δράση σε κοινό πλαίσιο των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ», είναι «συμμαχία» μόνο με τον εαυτό μας.

    3) Η πολιτική γραμμή των Θέσεων ουσιαστικά εφαρμόζεται εδώ και χρόνια[1]. Έχουμε ήδη δείγματα ότι δεν περπατάει: οργανωτική στασιμότητα, πτώση κυκλοφορίας «Ρ», επίπεδο ταξικού κινήματος, οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα. Ας σταθούμε στις εκλογές. Η σ. Παπαρήγα («Ρ», 22/3/2012) έλεγε: «Αντικειμενικά λοιπόν στην εκλογική μάχη το κριτήριο ψήφου προς το ΚΚΕ μπορεί και πρέπει να είναι πάνω στη συνολική του στρατηγική». Δεν συνιστά απολυτότητα[2] να λέμε ότι «επιβεβαιώθηκε» (Θέση 48) μια στρατηγική που την αναδείξαμε ως κριτήριο ψήφου, αλλά αντί να συγκεντρώσει δυνάμεις τις μείωσε στο μισό; Βέβαια, όποτε έρχεται η κουβέντα στο εκλογικό αποτέλεσμα επαναλαμβάνουμε τα περί «κοινοβουλευτικών αυταπατών». Όχι. Αυταπάτες δημιουργούνται όταν αρνούμαστε να ερμηνεύσουμε απροκατάληπτα την ζωντανή εμπειρία από κάθε πολιτική μάχη. Τέτοια μάχη είναι και οι εκλογές. Δεν σπέρνει «κοινοβουλευτικές αυταπάτες» ο Λένιν[3] όταν ισχυρίζεται («Γράμματα στον Γκόργκι») ότι «απ’ τα αποτελέσματα των εκλογών εξαρτάται κατά πολύ και η ανάπτυξη του κόμματος».

    4) Επί κρίσης, θέτοντας ως προαπαιτούμενο κάθε λαϊκής συσπείρωσης τη συμφωνία με τη θέση μας για λαϊκή εξουσία, αφήσαμε αναξιοποίητους σειρά πολιτικούς «κρίκους». Π.χ. Το «δεν πληρώνω». Εμείς είπαμε: Δεν πληρώνω, αλλά πρώτα λαϊκή εξουσία. Χρέος. Εμείς είπαμε: Όχι στο χρέος, αλλά στη λαϊκή εξουσία. Ευρώ – ΕΕ. Εμείς είπαμε: Δεν αρκεί το όχι στην ΕΕ, χωρίς το «ναι» στη λαϊκή εξουσία. Μνημόνιο. Εμείς είπαμε: Δεν φταίει το μνημόνιο, αλλά ο καπιταλισμός, η κρίση και ότι δεν έχουμε λαϊκή εξουσία. Σωστά. Όμως υπηρετείται ο στόχος της λαϊκής εξουσίας, όταν, στη μαζική πάλη για την ανακούφιση του λαού από τα βάσανά του, τίθεται σαν (διαχωριστική) προϋπόθεση; Πανομοιότυπα απουσιάσαμε από το καθήκον να παρέμβουμε στο αυθόρμητο που εκδηλώθηκε. Δεν δηλώσαμε «παρών» για τον προσανατολισμό και τη συνειδητοποίησή του. Αφήσαμε άλλους να το κατευθύνουν, να το αξιοποιούν. Από τις πλατείες που τις καταγγείλαμε από την Ισπανία κιόλας, πριν ακόμα εμφανιστούν στην Ελλάδα, μέχρι τις πατάτες. Από τις διαδηλώσεις για το μνημόνιο μέχρι τα διόδια –όταν έρχονταν άλλοι εμείς φεύγαμε.

    5) Η εξάρτηση για την αστική τάξη μιας εξαρτημένης χώρας είναι το πλαίσιο προσαρμογής της στο διεθνή καπιταλισμό. Πολιτικά, η εξάρτηση για την αστική τάξη σημαίνει τη διεθνή της εγγύηση – στήριξη για την παραμονή της στην εξουσία. Η ταξική ανάδειξη του εξαρτημένου χαρακτήρα του ελληνικού καπιταλισμού δεν σημαίνει συσκότιση των ευθυνών της αστικής τάξης για τα δεινά του λαού ή απαλλαγή από αυτές, ή πολύ περισσότερο «παράθυρο» συνεργασίας με τμήματά της. Είναι πολιτική της καταδίκη. Η εξάρτηση συνιστά καταισχύνη του συνόλου της αστικής τάξης και χειροπιαστή απόδειξη ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και για το λόγο αυτό, για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα, υποδουλώνει το λαό, σε συμμαχία με το ξένο κεφάλαιο. Αυτή η ανάλυση του Λένιν στον «Ιμπεριαλισμό», στο «Η Βαριά Βιομηχανία στην Ελλάδα» του Μπάτση, στο «Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα» του Μπελογιάννη, ισχύει ακέραια και σε συνδυασμό με τα σημερινά οικονομικά και πολιτικά δεδομένα, η πραγματικότητα βοά: Η εξάρτηση της Ελλάδας βαθαίνει. Πραγματικότητα που για να έχουμε αποτελεσματική πολιτική γενικά (και ειδικά όσον αφορά τη διασύνδεση του ταξικού με το πατριωτικό) δεν γίνεται να αγνοούμε, να θολώνουμε με σχήματα περί «αλληλεξάρτησης», να μισοδεχόμαστε (ή μισοαρνιόμαστε) με φράσεις όπως «ισχυρές εξαρτήσεις», εισάγοντας έτσι στην επιστήμη του μαρξισμού το «ολίγον έγκυος»[4].

    6) «Ριζοσπάστης»: Δημοσιεύματα όπως το διήγημα για το δολοφόνο του 15χρονου, τα «πέρασε για λίγο από τον ΔΣΕ» για τον Μίσσιο, ανιστόρητες αναφορές ότι «το ΚΚΕ καμία σχέση δεν έχει με την αριστερά», κείμενα όπου αντί επιχειρημάτων βρίθουν ασυνταξιών και αφορισμών, πρωτοσέλιδα όπου απουσιάζει ή υποβαθμίζεται το σημαντικό της επικαιρότητας (π.χ. θάνατος Τσάβες), δεν συνηγορούν στην εκτίμηση περί «βελτίωσής του».

    ΠΡΟΤΑΣΗ: Επαναφορά – επικαιροποίηση του Προγράμματος του 15ου Συνεδρίου, συγκρότηση Αντιιμπεριαλιστικού – Αντιμονοπωλιακού – Δημοκρατικού Μετώπου, με κατεύθυνση την ανατροπή του καπιταλισμού. Ένα Πρόγραμμα πιο αναγκαίο κι από την πρώτη φορά που το εμπνευστήκαμε επειδή ακριβώς τα προβλήματα που επιφέρουν ο ιμπεριαλισμός, τα μονοπώλια, οι αντιδημοκρατικές εκτροπές, η αναβίωση του φασισμού, η καπιταλιστική κρίση, έχουν οξυνθεί στο έπακρο. Το ΑΑΔΜ μπορεί να οικοδομήσει αντικαπιταλιστική συμμαχία, διότι:

    Πρώτον, συνδέει τώρα, σήμερα, την πάλη για το καθημερινό πρόβλημα με το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό.

    Δεύτερον, είναι πειστικό και το κατορθώνει γιατί λαμβάνει υπόψη, ειδικά στις παρούσες συνθήκες εξαθλίωσης του λαού, ότι πρώτα «Οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε θέση να ζουν για να μπορούν να κάνουν ιστορία» (Μαρξ – Ενγκελς, «Γερμανική ιδεολογία»).

    Τρίτον, δεν παραιτείται από κανένα όπλο και από κανένα ενδεχόμενο –έστω και το πιο αμυδρό– στον επαναστατικό αγώνα, μη εξαιρουμένου του ενδεχομένου κυβέρνησης του ΑΑΔΜ, η οποία θα συνιστούσε διαστρέβλωση αν συσχετιζόταν με «στάδια», με «ενδιάμεσες εξουσίες» ή με την «αριστερή» κυβέρνηση αστικής διαχείρισης που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Τέταρτον, μιας και εμείς δεν είμαστε Μπλανκιστές ώστε να αδιαφορούμε για τη λαϊκή πλειοψηφία, συνιστά επιτομή του αντικαπιταλιστικού αγώνα γιατί οικοδομεί λαϊκή πλειοψηφία, που δικό της έργο με επικεφαλής την εργατική τάξη είναι η Επανάσταση, καθώς προωθεί τις αναγκαίες συμμαχίες που δεν αποτελούν τίποτα λιγότερο από τον ίδιο τον πυρήνα του πολιτικού σχεδίου ανατροπής του καπιταλισμού.

    Νίκος Μπογιόπουλος
    μέλος ΚΟΒ «Ριζοσπάστη»

    _________________________

    [1] Αυτό το έχει πει δημόσια πρώτος ο Αλέκος Χαλβατζής, ένα χρόνο πριν ανοίξει το στοματάκι του ο Μπογιό, όταν ξέχεσε σύμπασα την ηγεσία τού ΚΚΕ και τα βρόντηξε.

    [2] Συνιστά κάτι πολύ χειρότερο από «απολυτότητα», αλλά, όπως στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που δεν λέγονται αλλά γίνονται και πράγματα που δεν γίνονται αλλά λέγονται, έτσι υπάρχουν και πράγματα που όλοι τα σκέφτονται αλλά δεν γράφονται…

    [3] Έλα μωρέ με τον καράφλα! Μα ς τα ’χετε ζαλίσει! Νισάφι πια! Στο κάτω-κάτω, τι είναι ο Λένιν μπροστά στους τιτανοτεράστιους Μαΐληδες, Μάκηδες (Παπαδόπουλος) και …Μενδρέκες;

    [4] Σιγά τα ωά! Εδώ έχει εισαχθεί στο μαρξισμό η ιδέα τής σοσιαλιστικής επανάστασης «χωρίς να σπάσει ούτε ένα τζάμι»!

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Χάλασε ο left g700 generator;
      H μήπως είμαι πίσω στο 2013;
      Κατα τα αλλά, αν δεν υπήρχε η άρχουσα καπιταλιστική τάξη και. ΣΚΑΙ, ίσως θα έπρεπε να τα εφεύρει το 19ο

      Reply
  18. San Rocco

    Το ΠΑΣΟΚ και ο χουλιγκανικος τρόπο ανάλυσης της πραγματικότητας δεν θα ψοφήσουν εύκολα. Σύριζα ψηφίζεις, πασοκ σου βγαίνει. Και σφυροδρέπανο βλέπεις, αλλα τον παισιο ακούς και διαβάζεις! Έτσι λχ συμβαίνει με τους αγαπητούς του κκε: Δεν πα να διαψεύδονται και να αυταναιρουνται διαρκώς σε αυτά που ψευδώς καταναρτυριυν στην ανταρσυα; Δε πα να τους ξεβρακωνεις και να αποδεικνύεται οτι τα γραπτα περί “30 ελμε κλπ κλπ”, ειναι απλώς ψεματα; Δεν πα να μην εχουν κανένα στοιχείο οι του ΚΚΕ και να γίνονται συνεχώς ρεζίλι; Εκεί αυτοί! Επιμένουν στα οπαδικα τους ψέματα!

    Reply
    1. ένας

      H ανταπάντηση του “χυδαιολόγου” Σ. Κανάκη είναι καταπέλτης!
      Οι… αναμφίλεκτοι κριτές και το «αμφιλεγόμενο» κόμμα,
      εδώ:
      https://atexnos.gr/απάντηση-στο-άρθρο-του-στ-κανάκη-με-τίτ
      “Στοιχεία” δε γυρεύατε;
      Πέσατε σε παγίδα, η, αλλιώς, έχετε την τύχη του προβάτου, που τρίβεται στην γκλίτσα του τσοπάνη.
      Mώκο;!;!

      Reply
      1. San Rocco

        Είστε τόσο άσχετοι και χουλιγκανικως σκεπτόμενοι αγαπητοί του ΚΚΕ μ, που δεν διαβάσατε ποτέ το κείμενο απο το ατεχνως που αναρτησα πριν μέρες!!

        Ε λοιπόν άσχετε ΚΚΕ, αυτο το κείμενο του στεφάνου που αναρτησες και λες και… Μοκο τρομάρα σου, ειναι αυτο που αναρτησα εγω πριν μέρες και υποτίθεται οτι απανταγατε επί αυτού! Σας έβλεπα που λέγατε συνέχεια για τον Κανάκη και γέλαγα, διότι καταλάβαινα οτι η δισοεδαγωγηση σας απο το ΚΚΕ σας οδηγούσε για μίαν ακομα φορά, να απαντάτε χωρίς να έχετε διαβάσει καν το άρθρο απο το ατεχνως!

        Και να! Μετά απο μέρες, αναρτάτε το ίδιο άρθρο, λες και είναι η πρώτη φορά! Και μάλιστα, το αναρτάτε και ως…. Απάντηση σε εμάς που.. Αναρτησαμε το ίδιο άρθρο! Κρίμα

        Reply
      2. San Rocco

        Επειδή λοιπόν απο την αρχή αναρτηθηκε η απάντηση του στεφανου πρασσου στις λάσπες του κκε κ του Κανάκη, την οποία δεν διαβασατε ποτέ, σας λέω οτι η απάντηση του στεφάνου, αποδομει πλήρως τα ψεμματα του κκε

        Reply
      3. San Rocco

        Τέλος, η ανταπαντηση του Κανάκη στον στεφανο ειναι για γέλια διότι, στα 9/10 των περιπτώσεων που αναφέρει ο Κανάκης, υπήρχε παράταξη του σύριζα με τον οποία δεν υπήρξε συνεργασία της ανταρσυα! Αυτο που υπήρξε και το λέει ο στεφανις ήταν, μεμονωμένοι συριζεοι συμμετείχαν στα σχήματα της ανταρσυα κόντρα στην παράταξη του συριζα

        Reply
        1. ένας

          Ρόκο, χρειάστηκες μια περίπου ώρα(!) για να ψυλλιαστείς ότι κάτω από την “απάντηση” του Πράσσου υπάρχει ανταπάντηση!
          Αν δεν έγραφα “αντ-απάντηση”, πιθανόν να μην την είχες πάρει χαμπάρι!
          Γι αυτό και η …συνοπτική(…”9/10″!;!) αμηχανία των 30/08/2018 at 11:57 και 12:13
          Πάντως, διαβάστε την όλοι
          Οι… αναμφίλεκτοι κριτές και το «αμφιλεγόμενο» κόμμα,
          εδώ, στο κοινό μας λινκ:
          https://atexnos.gr/απάντηση-στο-άρθρο-του-στ-κανάκη-με-τίτ
          Είναι κάτω από την απάντηση του Πράσσου, στο ίδιο λινκ.
          Αξίζει.
          Και τα σχόλια, στην κρίση του καθενός.

        2. San Rocco

          Μπα, πάλι λάθος είσαι..

          Η απάντηση του Κανάκη στον στεφανο όπως και το κείμενο του στεφάνου αξίζει να διαβαστούν διότι αποκαλυπτουν 2 διαφορετικές λογικές: Α. Απο την μια ειναι η λογική του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για οικοδομηση σχηματων/παραταξεων στους χώρου δουλειάς τα οποία να προάγουν μια ταξική λογική στους χώρους δουλειάς, σε συνδυασμό με την δυνατότητα συμμετοχής αγωνιστών απο διαφορα πολιτικά ρεύματα της αριστερας. Κανένα σχήμα δεν καθοδηγείται απο το ΝΑΡ, ή κάποια άλλη πολιτικη δύναμη.

          Αντιθετως, η πολιτική του κάθε σχηματος/παραταξη αποφασίζεται απο την συνελευση του, στην οποία τα μέλη του ΝΑΡ καταθέτουν και παλεύουν την αντίληψη του ΝΑΡ.

          Β. Το παμε/κκε. Η αντίληψη του κκε για το πάμε ειναι οτι, ναι μεν δέχεται και άτομα τα οποία δεν ειναι κκε, αλλα η καθοδήγηση των παρατάξεων του παμε γίνεται απο το κκε. Όπως και δεν υφισταται η συμμετοχή άλλων οργανωμενων πολιτικών δυνάμεων εκτος κκε, στο παμε.

          Αυτη ειναι η βασική διαφορα: Για αυτο και το κκε και ο κάθε κανακης τι κάνουν; την συμμετοχή συριζαιων σε παρατάξεις “της ανταρσυα έτσι για να καταλαβαίνουν οι του κκε” και παρολο που υπαρχει και παραταξη συριζα, τηνε βαφτίζουν “συνύπαρξη ανταρσυα κ σύριζα”. Δεν νογανε να καταλάβουν οτι στις παρατάξεις “της ανταρσυα” μπορούν να συμμετέχουν και άλλοι αγωνιστές χωρίς αυτο να ακυρώνει (ίσα ίσα το αντίθετο) τον ταξικό προσανατολισμό και περιεχόμενο αυτών των παρατάξεων.

        3. San Rocco

          Αν σε κάτι καθυστέρησα και σπεύδω να το τονίσω για να μην υπάρξει κανένα τουβλατζίδικο σχόλιο από το ΚΚΕ εδώ μέσα είναι ότι, όταν γράφω για συριζαίους που σε αντίθεση με την παράταξή τους στον χώρο δουλειάς τους αυτοί συμμετέχουν στις παρατάξεις στις οποίες συμμετέχουν και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προφανώς αναφέρομαι στην πρό του ’15 κατάσταση!

          Μετά το ’15 έληξε αυτή η κατάσταση διότι, οι αγωνιστές αυτοί που παρέμειναν σε αυτές τις παρατάξεις, ΑΠΕΧΩΡΗΣΑΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πήγαν όμως σπίτι τους! Παρέμειναν ως ανένταχτοι, ή/και οργανωμένοι στις δυνάμεις που απεχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

  19. Σ.Τ.

    Στο φιλικό ηλεκτρι/κό. Περιοδικο Κατιούσα (βολή στο βολεμα), ο φιλικός στο ΚΚΕ φίλος σφυροδρέπανος υποστηριξε στα σοβαρά οτι ο Στάλιν δολοφόνησε τον Τρότσκι, γιατί δεν αρκούσαν οι πολιτικές εξοντώσεις. των διεθνιστικων επαναστατικών υπολειμμάτων στην ΕΣΣΔ ουτε η δολοφονία της οικογένειας του συμπλήρωνε εγώ.
    Όλα αυτά την στιγμη που όσο γνωρίζω ουδέποτε ουτε η ΕΣΣΔ ουτε το ΚΚΕ παραδέχτηκε ανοιχτα κάτι τέτοιο.
    Σχετικο-ασχετο

    ΣΤ

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Χαχαχα! Κι εγώ δεν το παραδέχομαι ανοιχτά, αλλά….καλά του έκανε!
      Κι όπως έχω πει και στο παρελθόν, ο Στάλιν, μ όλα αυτά που του καταμαρτυρούν ότι έκανε, αλήθεια και ψέματα, ήταν ένα αρνάκι μπροστά στον Τρότσκυ.
      Αν επικρατούσε ο Τρότσκυ, εκεί θα έβλεπες άσκοπη θηριωδία (με το πρόσχημα της επαναστατικής τρομοκρατίας) που θα χλώμιαζε κι ο Ροβεσπιέρος με το “règne de terreur” του. Και “χωρίς να παίξει βλέφαρο”…. Και φυσικά, θα είχαμε ξεμπερδέψει με την ΕΣΣΔ από το 30….

      Reply
      1. San Rocco

        Ακομα μια προφητεια του κκε, που ο φίλος μας ο λαθραναγνωστης την αναπαράγει: Επειδή ο Τρότσκι ήταν το ’21 θιασώτης του πολεμικού κομμουνισμού και επειδή μαζί με τον Λένιν κατεστειλε την κροστανδη, άρα και το 40 αν ζούσε θα ήταν χειρότερος απο τον Στάλιν, άρα καλά έκανε ο Στάλιν και τον δολοφόνησε”!

        Αυτη η μεταφυσική λογική ειναι για γέλια και όταν υιοθετείται απο κόμματα, ειναι για κλάματα (και για την κατάντια των κομμάτων). Α. Καταρχήν, στην λογική του κκε υπάρχει διάχυτη η προσωπολατρεια που κατά τα αλλα καταγγελει! Αγαπητοι κκεδες, δεν φταίει το οτι ηταν κακος ο Στάλιν και για αυτο καθάρισε όλη σχεδόν την παλιά φρουρά που έκανε την επανάσταση. Ούτε ο Τρότσκι ήταν αιμοβόρος και για αυτο κατέστειλε την κροστανδη.

        Η πολιτική αντίληψη που είχε ο Στάλιν και κυρίως η απο πολύ νωρις αναδυση της κομματικης/κρατικης γραφειοκρατίας ως κυρίαρχη τάξη σε συνδυασμό με την περικύκλωση της εσσδ ειναι που οδήγησε στον φόβο και την υστερία περί “χαφιέδων και εχθρών/πρακτορων που απειλούν την εσσδ” που υπερδιογκωσε τους υπαρκτούς κινδύνους. Και που αποτέλεσε παραλληλα και μια θαυμάσια δικαιολογία για την περαιτέρω παγίωση της εξουσίας της κομματικης/κρατικης γραφειοκρατίας.

        Επίσης, ο Τρότσκι πολύ νωρίς ηττήθηκε και μάλλον η ήττα του αυτη τον οδήγησε στο να αντιληφθεί βαθύτερα τις αιτίες εκφυλισμού της εσσδ. Αν δεν είχε ηττηθεί δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνονταν. Παρα μόνο να υποθέτουμε και του αλλο.

        Τέλος, η ευκολία με τον οποία ο λαθραναγνωστης χαχανίζει για την εξόντωση όλης σχεδόν της παλιάς φρουράς των μπολσεβίκων απο την σταλινική φράξια/ηγεσια δείχνει και την ποιότητα του κκε σημερα και το πως αντιλαμβάνεται της εσωκομματικές διαπροσωπικές σχέσεις. Με καχυποψια και πάντα έτοιμος να αποδεχθεί την πολιτική η και φυσική εξόντωση της αντίθετης άποψης αν το αποφασισει η εκάστοτε ηγεσία. Συγνώμη, αλλα αυτο ειναι ο χειρότερο αντικομμουνισμός.

        Reply
      2. Σ.Τ.

        Kαλα τον έκανε που ήταν ο τελευταίος που αντιστάθηκε στ ην καταστροφή που ερχόταν.
        (Πες και για τον γερο, το μιζέρια, το β.νεφελουδη και ολους όσοι είχαν τολμήσει να σηκώσουν ανάστημα.

        Πεςτα ντε, οι κομμουνιστές δεν κρύβονται.

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.