.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ποτέ ξανά φασισμός – 74 χρόνια μετά διαδηλώνουμε –Παρασκευή 12 Οκτώβρη


ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ – 74 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/10, 6.30 μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Την Παρασκευή 12 Οκτώβρη συμπληρώνονται 74 χρόνια από τη μέρα του 1944 που η Αθήνα απελευθερώθηκε από τους Ναζί. Η αποχώρησή τους σήμανε το τέλος της φασιστικής και ναζιστικής κατοχής που κόστισε στη χώρα μας 1,2 εκατομμύρια νεκρούς στο μέτωπο, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, από πείνα, εκτελέσεις, ολοκαυτώματα, μπλόκα, κακουχίες, χιλιάδες σακατεμένους και ορφανά. Ενώ, η άνοδος του ναζισμού και του φασισμού και ο στόχος τους για επικράτηση και έλεγχο όλων των χωρών με το 2ο παγκόσμιο πόλεμο κόστισαν στην ανθρωπότητα 66 εκατομμύρια νεκρούς, εκατομμύρια εκτοπισμένους, ανυπολόγιστες καταστροφές.

Η ήττα του ναζισμού στη χώρα μας με τον ηρωικό αγώνα του λαού και το καθοριστικό ρόλο του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ υπήρξε καταλυτική για τη συντριβή του φασισμού. Όμως, οι ντόπιοι συνεργάτες, οι ταγματασφαλίτες και οι δωσίλογοι των ναζιστών δεν τιμωρήθηκαν και οι πολιτικοί τους απόγονοι 74 χρόνια μετά σηκώνουν κεφάλι.

Στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη το αυγό του φιδιού εκκολάφτηκε και σηματοδοτείται από την ενίσχυση της φασιστικής επιρροής και των ακροδεξιών κομμάτων. Δεν βασίζεται μόνο στην ανοχή, τον εφησυχασμό και την άγνοια των συνεπειών. Αλλά στη διαστρέβλωση της ιστορίας και την επιχείρηση δικαίωσης των ρατσιστικών, εθνικιστικών, ξενοφοβικών θεωρήσεων. Στην κυρίαρχη πολιτική του τσακίσματος της εργατικών διεκδικήσεων, της επιβολής καθεστώτων έκτακτης ανάγκης, της συστηματικής περιστολής των ελευθεριών και δικαιωμάτων, τη συνέργεια κρατικών μηχανισμών και μιντιαρχών και τη χρηματοδότηση εφοπλιστών και άλλων βαρώνων της οικονομικής ολιγαρχίας.

Τα αποσπάσματα θανάτου στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και στη δική μας, έχουν αναλάβει δράση στοχοποιώντας πρόσφυγες της φτώχειας και του πολέμου, συνδικάτα, κινήματα, αγωνιστές/τριες, «μη κανονικούς». Ο Παύλος Φύσσας κι ο Σαχζάτ Λουκμάν, οι Αιγύπτιοι ψαράδες, οι Πακιστανοί εργάτες γης πλήρωσαν πολύ βαριά τις συνέπειες της πολιτικής νομιμοποίησης και της κοινωνικής ανοχής της δράσης των ταγμάτων θανάτου.

Οι πολιτικές που εκτρέφουν το φασισμό συνεχίζονται με την ευθύνη όλων των αστικών-μνημονιακών κομμάτων και των κυβερνήσεων μαζί και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η ανεργία, η βάναυση εκμετάλλευση ντόπιων και ξένων εργαζομένων, η καταστολή και η εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού, η απομόνωση-δαιμονοποίηση των προσφύγων, η ποινικοποίηση των φτωχών και των αποκλεισμένων σε συνδυασμό με το σωβινισμό, τον εθνικισμό, την ξενοφοβία, το θεσμικό ρατσισμό των στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων είναι τα καλύτερα λιπάσματα για τη φασιστική προπαγάνδα. Μια προπαγάνδα που στρεβλώνει τις συνειδήσεις ενισχύοντας και “δικαιολογώντας” ενέργειες φασιστικής αυτοδικίας και δολοφονικής αστυνομικής βίας που ευθύνονται για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου πριν λίγες μέρες.

Η αντιπροσφυγική πολιτική της ΕΕ και της Κυβέρνησης με το κλείσιμο των συνόρων στα θύματα των πολέμων, τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, τον αποκλεισμό-εγκλωβισμό τη φυλάκιση χιλιάδων προσφύγων στα νησιά, τις απελάσεις και τις επαναπροωθήσεις στα σύνορα και τη διευκόλυνση της άγριας εκμετάλλευσης τους είναι υπεύθυνες από τη μια για χιλιάδες πνιγμούς στο βυθό του Αιγαίου και της Μεσογείου αλλά και για την ενίσχυση των ξενοφοβικών αντιδράσεων ενός μέρους του κόσμου που άμεσα εξυπηρετούν τη φασιστική προπαγάνδα και επιρροή.

Στις 12 του Οκτώβρη, επίσης, κλείνουν 65 χρόνια από την Ελληνο-αμερικανική συμφωνία για τις βάσεις, που σηματοδοτεί την ένταξη της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές επεμβάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Μια συμφωνία που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επεκτείνει στις μέρες μας, παραχωρώντας κι άλλους χώρους για δημιουργία καινούργιων βάσεων και επέκταση των παλιών. Κι αυτό σε μια περίοδο όπου ο πόλεμος στη Συρία συνεχίζεται δημιουργώντας νέες εκατόμβες νεκρών και καραβάνια προσφύγων, ο κίνδυνος επέκτασης του είναι προ των θυρών, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και επεμβάσεις βαθαίνουν και ο κίνδυνος θερμών επεισοδίων είναι όσο ποτέ άλλοτε πιο ορατός. Η πρόσδεση της χώρας μας στις ΗΠΑ βρίσκεται στο απόγειο της, καθιστώντας την “στόχο” καθώς τα “πολεμικά παιχνίδια” γίνονται όλο και πιο πυκνά και επικίνδυνα. Οι ένοπλες δυνάμεις παίρνουν όλο και πιο ενεργό μέρος στις αμερικανικές και νατοϊκές επιχειρήσεις και οι πολεμικοί εξοπλισμοί κορυφώνονται.

Για όλα αυτά αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, προσφυγικές και αντιπολεμικές συλλογικότητες συνδιοργανώνουμε και καλούμε την επέτειο της νίκης του λαού μας κατά του φασισμού σε κοινή αντιφασιστική-αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία την Παρασκευή 12 Οκτώβρη στην πλατεία Κοραή στις 6.30 μμ.

74 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ- ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΦΑΣΙΣΜΟΥ-ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΘΕΡΙΕΨΕΙ
ΟΠΩΣ ΤΟ ’40 ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ
ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

ΟΛΕΣ-ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ, 6.30 μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 7
Συμμετοχές )



50 σχόλια στο “Ποτέ ξανά φασισμός – 74 χρόνια μετά διαδηλώνουμε –Παρασκευή 12 Οκτώβρη

  1. Left G700

    Οι ΛΟΑΤΚΙ κοινότητες γιατί ‘‘ξεχάστηκαν’’ από τη αφίσα και την ανακοίνωση; Ούτε έξι μέρες δεν έχουν περάσει από τη διαδήλωση της περασμένης Τρίτης, όταν βροντοφώναζαν «η Zackie ζει – τσακίστε τούς ναζί». Μήπως η ‘‘παράλειψη’’ οφείλεται σε αυτό που λένε ότι «στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται»;

    Για πείτε.

    Reply
    1. Red

      Άκυρο και άκαιρο σχόλιο, ίσα να δημιουργήσει εντυπώσεις (το συνηθίζεις άλλωστε). Η πορεία αποφασίστηκε από σύσκεψη που διοργάνωσε ο «Συντονισμός για το προσφυγικό/μεταναστευτικό» στα μέσα Σεπτέμβρη και στην οποία συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία κλπ Τι θα πει λοιπόν «ξεχάστηκαν να αναφερθούν στην αφίσα»; Ήσουν παρών στη σύσκεψη ώστε να ξέρεις ποιοί συμμετείχαν, ποιοί συμφώνησαν στο πλαίσιο της διαδήλωσης κλπ;
      Επίσης το «ΛΟΑΤΚΙ κοινότητες» που γράφεις είναι πολύ γενικόλογο και απλοϊκό. Υπάρχουν οργανώσεις και συλλογικότητες του ΛΟΑΤΚΙ χώρου με ονόματα κι όχι απλά «κοινότητες».
      Κι επειδή παρακάτω μιλάς για υποκρισία, χειρότερη υποκρισία από κάποιους σαν κι εσένα που ξαφνικά θυμήθηκαν τον ΛΟΑΤΚΙ χώρο και τους ανθρώπους που τον απαρτίζουν δεν υπάρχει…

      Reply
      1. Left G700

        ΜΑΖΕΥΕ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝ’ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΨΑΡΑ!

        Όπα! Ένα Red ψαράκι στην πετονιά μου! Καλώς το κι ας είναι και μικρό! Ας το ρίξω στο τηγάνι:

        1. Ούτε άκυρο ούτε άκαιρο μπορεί να χαρακτηριστεί το σχόλιό μου. Σε καμία περίπτωση! Τουλάχιστον από τη στιγμή που στα «ψιλά» τής προκήρυξης τα πάθη (= παθήματα) των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, με αφορμή το θάνατο του Ζακ (ο οποίος θάνατος ξεσήκωσε τις διαδηλώσεις και τα αντιναζιστικά συνθήματα που θυμίζω), μνημονεύονται αριθμητικώς και ολογράφως (δεν διάβασες την προκήρυξη; ας πρόσεχες!):

        Μια προπαγάνδα που στρεβλώνει τις συνειδήσεις ενισχύοντας και “δικαιολογώντας” ενέργειες φασιστικής αυτοδικίας και δολοφονικής αστυνομικής βίας που ευθύνονται για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου πριν λίγες μέρες.

        Συνεπώς, Red ψαράκι μου, η απορία μου είναι και εύλογη και δικαιολογημένη. Διότι, π.χ., στην προκήρυξη αναφέρονται και τα πάθη των προσφύγων, δεν λείπει όμως ούτε η υπογραφή τους από την προκήρυξη, όπως συμβαίνει με τις ΛΟΑΤΚΙ κοινότητες: «Για όλα αυτά αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, προσφυγικές και αντιπολεμικές συλλογικότητες συνδιοργανώνουμε και καλούμε […]».

        2. Σύμφωνα με αυτά που υπονοεί το σχόλιό σου, ΛΟΑΤΚΙ κοινότητες δεν παραβρέθηκαν στη σύσκεψη που διοργάνωσε ο «Συντονισμός για το προσφυγικό/μεταναστευτικό». Νέες απορίες: Δεν παραβρέθηκαν επειδή δεν προσκλήθηκαν ή επειδή δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση; Ξέρεις, Red ψαράκι μου, να μου πεις τι συνέβη από τα δύο και γιατί; Είμαι όλος αυτιά!

        3. Δεν ανήκω στην κοινωνική ομάδα ΛΟΑΤΚΙ (ελπίζω να μου το συγχωρήσεις…) γι’ αυτό και δεν ξέρω συγκεκριμένες επωνυμίες συλλογικοτήτων αυτής τής κατηγορίας και η αναφορά μου είναι γενική. Αλλά, εδώ προκύπτει κι άλλη απορία: Αν αυτή η γενικόλογη αναφορά μου είναι «απλοϊκή», τι είδους είναι η αναφορά τής αφίσας σε «Αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, αντιπολεμικές συλλογικότητες, κινήσεις [σ.σ.: σκέτο], συντονισμ[ούς] [σ.σ.: σκέτο], οργανώσεις [σ.σ.: σκέτο] και σωματεία [σ.σ.: σκέτο]»; Κι ακόμα: είναι υποτιμητική και προσβλητική η λέξη/έννοια «κοινότητες» όταν συνδέεται με ΛΟΑΤΚΙ άτομα; Μήπως είναι και ομοφοβική; Για πες μου, ψαράκι μου!

        4. Ώστε εγώ είμαι υποκριτής επειδή «ξαφνικά θυμήθηκ[α] τον ΛΟΑΤΚΙ χώρο»; Γιατί, η Παντιέρα (λόγου χάρη, μια και είμαστε στην «επικράτειά» της) πότε τον θυμήθηκε;

        Για λέγε! (ώστε να σε γυρίσω κι από την άλλη μεριά· από αυτήν που σε έβαλα στο τηγάνι έχεις αρχίσει ήδη να ροδίζεις…)

        ΥΓ Τα σχόλιά μου δημιουργούν εντυπώσεις; Μα και βέβαια, βρε κουτό! Γι’ αυτό πληρώνομαι! ;-) :-) (λινκ)

        Reply
        1. Red

          Άκυρο είναι, από τη στιγμή που με ειρωνικό (όπως πάντα) τόνο γράφεις που είναι η υπογραφή των ΛΟΑΤΚΙ Κοινοτήτων σε μία αφίσα διαδήλωσης με ξεκάθαρο πλαίσιο και συμμετέχοντες. Κάτι σαν το άρθρο για τον Φύσσα που έγραφες κάτι ακαταλαβίστικα περί Λένιν, συνόρων κλπ
          Δεν ήξερες, δε ρώταγες που λένε; Σύρε το ποντίκι σου ως τη μπάρα αναζήτησης της Παντιέρας, πληκτρολόγησε τη φράση «ΛΟΑΤ» ή «ΛΟΑΤΚΙ» και θα δεις πότε τον θυμήθηκε… Δεκάδες αποτελέσματα θα βρεις, από συνεντεύξεις μελών του ΛΟΑΤΚΙ χώρου έως ρεπορτάζ από δράσεις ΛΟΑΤΚΙ συλλογικοτήτων μέχρι αναφορές σε επιθέσεις που έχουν δεχτεί. Οφείλεις λοιπόν μια συγγνώμη απ’τους ανθρώπους της σελίδας γι’αυτό που έγραψες (έστω για αυτό…).
          Νομίζω είναι προφανέστατο γιατί δε γράφονται ολογράφως ποιοί καλούν στην αφίσα εφόσον δεν πρόκειται για κάλεσμα από μία συγκεκριμένη οργάνωση αλλά από πολλές. Το «αντιπολεμικές οργανώσεις» δεν είναι τόσο απλοϊκό και γενικόλογο, θα ήταν άμα έγραφε «αντιπολεμικό κίνημα». Άλλωστε δεν υπάρχουν και πολλές εγχώριες αντιπολεμικές οργανώσεις (δυστυχώς). Σε αντίθεση με τον ΛΟΑΤΚΙ χώρο όπου έχει μιά σειρά από συνελεύσεις/συλλογικότητες/ομάδες κλπ

          Υστ.: Στο έγραψα και την άλλη φορά, ο συγκεκριμένος σχολιαστής που μου παραθέτεις στο λινκ είναι συντρόφι σου, ΠιΛαφικός. Οπότε προς τι ο αλληλοσπαραγμός; Μη τα ξαναλέμε.

        2. Left G700

          Red, εντάξει, αντιστέκεσαι και χοροπηδάς, προσπαθώντας να βγεις από το τηγάνι. Δεν θα σε λυπηθώ. Θα σε τηγανίσω κι από την άλλη μεριά:

          Ώστε δεν θα έπρεπε να ρωτάω «πού είναι η υπογραφή των ΛΟΑΤΚΙ Κοινοτήτων σε μία αφίσα διαδήλωσης με ξεκάθαρο πλαίσιο και συμμετέχοντες»; Μπα! Τι μας λες; Ότι «οι ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητες» δεν χωράνε «σε μία αφίσα διαδήλωσης με ξεκάθαρο πλαίσιο και συμμετέχοντες»; Μα αυτό ακριβώς ρώτησα εξ αρχής, βρε κουτό! Γιατί δεν χωράνε; Νομίζεις ότι θα κρύψεις την αμηχανία σου πίσω από χοντροκομμένες ταυτολογίες; Χα! Ή νομίζεις ότι θα …θαμπωθώ από την …προφάνεια των αλαμπουρνέζικων που γράφεις σε μια άλλη απόπειρα να εξηγήσεις την απουσία αναφοράς στο ΛΟΑΤΚΙ κίνημα; Όπου εκεί, στο τέλος τού σχολίου σου, μας πετάς την προφανή (εδώ είναι που ταιριάζει αυτό το επίθετο!) μπούρδα ότι δεν αναφέρονται επειδή το κάλεσμα δεν γίνεται από συγκεκριμένη οργάνωση;;; Και οι άλλες ομάδες γιατί αναφέρονται;;; Και πάλι: αυτό ακριβώς ρώτησα, ψαράκι μου: γιατί αυτή η ιδιαίτερη μεταχείριση προς τους ΛΟΑΤΚΙ που τους καθιστά αόρατους;;;

          Το έσυρα το ποντίκι μου, το έσυρα. Γκούγκλισα δύο φράσεις: «ΛΟΑΤΚΙ κινήματα» και «κίνημα ΛΟΑΤ». Άκου τι μου έβγαλε ο Γκούγκλης (εκτός τών αναρτήσεων για τον Ζακ που τις έβγαλα απ’ έξω για προφανείς λόγους):

          Για την πρώτη, μου έβγαλε δύο (2) σελίδες με 14 αναρτήσεις. Από αυτές, σχετικές (ανεξάρτητα από το βαθμό σχετικότητας) ήταν εννέα (9).

          Στη δεύτερη φράση ο Γκούγκλης μού έβγαλε τρεις (3) σελίδες και 29 αναρτήσεις, από τις οποίες σχετικές ήταν οι 14.

          Αφαίρεσα τις διπλοεμφανιζόμενες και μου έμειναν 14. Από αυτές τις 14, η πρώτη εμφανίζεται τον Ιούνιο του 2014 και η τελευταία τον Ιούνιο του 2018. Έχουμε δηλαδή 48 μήνες (= τέσσερα χρόνια) και 14 αναρτήσεις που σχετίζονται με ΛΟΑΤΚΙ θέματα. Ας κάνουμε τώρα και τις διαιρέσεις:

          Αν διαιρέσουμε μήνες, μας βγαίνει μία ανάρτηση κάθε 3,43 μήνες (ή 0,29 αναρτήσεις ανά μήνα). Αν διαιρέσουμε τις αναρτήσεις με τα χρόνια, μας προκύπτει ο …τεράστιος αριθμός τών 3,5 αναρτήσεων ανά χρόνο. Μη σκιζόσαστε τόσο πολύ να γράφετε για τα προβλήματα των ΛΟΑΤΚΙ. Θα σκίσετε κάνα καλτσόν! (εδώ ταιριάζει φούστα-μπλούζα, που λέει κι η Αλέκα! ;-) :-) ).

          ΥΓ Αχ, βρε κουτό… Δεν έβαλα το λινκ που σε έβγαλε στον τρελαμένο επειδή ψάχνω για συνήγορο. Σιγά τον …«αντίπαλο»! Για να γελάσουμε στο έβαλα, από διάθεση χιούμορ. Αλλά πού να το βρείτε το χιούμορ εδώ. Προφανώς το θεωρείτε εμπόδιο για την Επανάσταση!

          ΥΓ2 Κι εδώ τα έχεις κάνει θάλασσα:

          Πρώτον, αυτό που λες ότι το είπες σε μένα, το περί ΠιΛαφ, το έχεις πει στον επίδοξο Τσεκίστα/Νικαβεντέ, όχι σε μένα.

          Δεύτερον: Τι είναι, λέει; ΠιΛαφικός; Αχ, ψαράκι μου… Μ’ αυτό το πλευρό να τηγανίζεσαι! Αρανίτης είναι, από τους μπολσεβίκους (= πλειοψηφία) που την έκαναν για τη ΛΑΕ το ’15. Δηλαδή, μέχρι πρόσφατα δικός σας, «επαναστάτης». Μάλλον θα ξαναγίνει δικός σας οσονούπω. Γιατί, όπως τον κόβω, ετοιμάζεται να κουνήσει μαντήλι στο σύζυγο (Π. Σωτήρης) και να πέσει στην αγκαλιά τής συζύγου (Δ. Κουτσούμπα). Ποιος τη χάρη σας! Κονομήσατε! ;-) :-)

          ΥΓ3 Ώστε βρίσκεις ακαταλαβίστικα αυτά που γράφω περί Λένιν; Και τι φταίω εγώ που ό,τι (λίγα) έχεις από Λένιν στη βιβλιοθήκη σου, τα έχεις για μόστρα κι είναι ακόμα με τις σελίδες άκοπες;

        3. San Rocco

          Αγαπητέ leftg700. Δυστυχώς, υπερβάλλει και λαθευεις για μια ακομα φορά.

          Α. Δεν μπορώ να γνωρίζω το γιατί δεν μπήκαν στην αφίσα τα ονόματα των λοατκι κοινοτήτων. Ελπίζω φυσικά να μην το χρησιμοποιήσεις ως πρόσχημα για να μην κατέβεις στην διαδήλωση για τα 74 χρονια απο την απεκευθερωση της Αθήνας απο το εαμ/ελας! Έτσι;

          Β. Γνωρίζω όμως καλά πως η ΠΑΝΤΙΕΡΑ ειναι απο τις λίγες ιστοσελίδες της κομμουνιστικής (το τονίζω) αριστερας που αναδεικνύει σταθερά εστω και ανεπαρκώς, θέματα γύρω από το εμφυλο ζήτημα. Ανεπαρκεστατα; Βεβαίως! Δυστυχώς όμως, αλλα πορταλ όπως πχ η ισκρα ή ο 902 μάλλον δεν γνωρίζουν καν την λέξη “εμφυλο” ηλ το αρκτικόλεξο λοατκι. Με εξαίρεση κανα δυο αναρτησεις για τον Ζακ πχ…

        4. Left G700

          Ρε συ, San Rocco, υπάρχει κανένας νόμος (τής επανάστασης) που λέει ότι πρέπει να μιλάς σώνει και ντε; Άμα δεν έχεις κάτι ουσιαστικό να πεις, τι νόημα έχει να πιάνεις το πληκτρολόγιο; Μου λες ότι υπερβάλλω και λαθεύω. Πού υπερβάλλω και πού λαθεύω; Κι έπειτα, μου γράφεις μέσα στην καλή χαρά «Δεν μπορώ να γνωρίζω το γιατί δεν μπήκαν στην αφίσα τα ονόματα των λοατκι κοινοτήτων.» Εμ τότε, τι να σε κάνω;

          ΥΓ Δεν ξέρω τι άλλο ψήνεται για τις 12 του μηνός, αλλά στα Προπύλαια είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί η γάτα μου παρά εγώ. Και μόνο το γεγονός ότι την πρωτοβουλία την είχε ο «Συντονισμός για το προσφυγικό/μεταναστευτικό», όπως μας ενημερώνει ο «δικός σου» ο Red παραπάνω, είναι αρκετό για να κόψω λάσπη. Ξέρεις, εκτός από αριστερός, τυχαίνει να είμαι και Έλληνας (αυτό που πολλοί από εσάς, καθώς και τα συντρόφια σας, η πολιτική αναρχία, το θεωρείτε βρισιά και όνειδος. Και η απελευθέρωση της Αθήνας είναι υπόθεση του ελληνικού λαού και της ελληνικής αντίστασης. Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που θέλουν να συνδιαδηλώσουν και να τους κεράσουμε και σάντουιτς μετά πορτοκαλάδας. Όχι όμως και δια της τεθλασμένης, εμμέσως και συμβολικά να τους βάλουμε και στην κεφαλή! Κατανοητόν; (Εμένα μου λες…)

        5. San Rocco

          leftg700:

          Α. Θεωρώ τον φραμπαλά που έκανες με τις λοατκι κοινότητες, άλλα ντ άλλων: Χωρίς νόημα, με μμόνο σκοπό τον θόρυβο. Τπτ άλλο.

          Β. Οκ, δικαιωμά σου να μην κατέβεις στο συλλαλητήριο για την απελευθέρωση της Αθήνας! Αλλά μην βρίσκεις πάντα δικαιολογίες παιδικές! Και μην γράφεις αναπόδεικτες συνομοσιολογίες του στυλ “μεγάλο μέρος της αριστεράς και της αναρχίας θεωρεί την λέξη έλληνας, βρισιά”. Είναι μεγάλο λάθος αυτό που γράφεις, και προσβάλλεις πολιτικά ρεύματα. λέγοντας ψέμματα!

          Και βέβαια είναι μια χαρά να είσαι έλληνας! ΕΛΛΗΝΑΣ κομμουνιστής διεθνιστής. Απορρίπτοντας τον εθνικισμό και τον ρατσισμό. Οπως και μια χαρά να είσαι παρομοίως, Τούρκος, Βορειομακεδόνας, Αλβανός κλπ.

          Αντιθέτως, όποιος θεωρεί το έθνος που μεγάλωσε καλύτερο απο τα υπόλοιπα, είτε είναι έλληνας, είτε Τούρκος, είτε βορειομακεδόνας, γάλλος, άγγλος, πορτογάλος, επειγόντως στο ψυχιατρείο.

        6. Νίκος

          Καλά εσύ κόβεις λάσπη γενικά, γιατί είναι ζήτημα εάν από την ξεφτίλα του ’15 και μετά έχεις βγει καθόλου στο δρόμο για το οτιδήποτε, κάπου πήρε το μάτι μου ότι διάβαζες λέει και ‘Αυγιανή’ ως το Δημοψήφισμα κι ακόμα ξεφυλλίζεις την ‘Εποχή’ (επιτέλους μετά από συζητήσεις μηνών παραδέχθηκες το ΣΥΡΙΖοπαρελθόν σου αφού πρώτα έβρισες και χλεύασες μιά σειρά σχολιαστών και αρθογράφων).
          Όπως σωστά σου λέει κι ο από πάνω, το πληκτρολόγιο σου θα σπάσει σε λίγο, άλλαξε το. Αυτά που γράφεις για τους πρόσφυγες θα τα ζήλευαν οι κάθε λογής ρατσιστούληδες πάντως. Τον εν λόγω Συντονισμό, τον αποτελούν σωματεία, σύλλογοι και οργανώσεις, όχι πρόσφυγες αλλά όπως πάντα, δεν ήξερες δε ρώταγες.Όπως με τις αναρτήσεις του blog για του ΛΟΑΤΚΙΑ που δίχως ντροπή έγραψες ότι δεν έχει ούτε μία ανάρτηση γι’αυτούς για να αυτοαναιρεθείς (για άλλη μία φορά) στη συνέχεια χωρίς να το παραδεχτείς φυσικά.
          Η απελευθέρωση της Αθήνας (επιτέλους μπήκες στο θέμα του άρθρου) δεν είναι απλά υπόθεση του ‘ελληνικού λαού’. Είναι υπόθεση του ΕΑΜικού κινήματος και του κόσμου του που πρωταγωνίστησε στην αντίσταση μέσα απ’τις γραμμές του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ.

        7. Left G700

          Βρε first class κουφιοκεφαλάκη Νίκο, στην τύχη πληκτρολογείς γράμματα και λέξεις; Βρε μπουμπούνα, πας να βγάλεις συμπεράσματα από τις εφημερίδες που διαβάζω; Και γιατί αφήνεις απ’ έξω το ΠΡΙΝ που γράφω ότι το αγοράζω ανελλιπώς εδώ και 11-12 χρονάκια; –και δεν σου βάζω το Ρίζο που τον διαβάζω στο τζαμπέ από το νετ. Δεν χωράει στο προκάτ σχήμα σου, ε; Ξύπνα Νικόλα, τι πλάκωσ’ η Τουρκιά και θα μας κόψει ούλους!

          Λες να μην ξέρω, μπουμπούνα μου, ότι οι συλλογικότητες που αποτελούν το Συντονισμό δεν είναι πρόσφυγες και μετανάστες; So what? Το καπέλο τους τι λέει; Δεν λέει «Συντονισμός για το προσφυγικό/μεταναστευτικό»; Λοιπόν;

          Άκου, «αντιρατσιστούλη»: Ο μεταναστευτισμός σκοτώνει! Και καλά. Εσείς κόψτε το λαιμό σας. Η Αριστερά τι σας φταίει;

          Είχες μέρες να εμφανιστείς εδώ, αλλά τη συνήθεια της πρόστυχης ψευτιάς δεν την κόβεις: πού έγραψα εγώ ότι η Παντιέρα «δεν έχει ούτε μία ανάρτηση γι’αυτούς [τους ΛΟΑΤΚΙ]»;;; Για πες!

          Σ’ ευχαριστώ που με πληροφόρησες για το ΕΑΜ και την ΕΠΟΝ. Πήγαινε τώρα κι εσύ να πληροφορήσεις τα συντρόφια σου στο «Συντονισμό για το προσφυγικό/μεταναστευτικό» ότι δεν έχουν καμιά δουλειά να διοργανώνουν κεντρικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Αθήνας το ’44. Αν υπάρχει κάποια συλλογικότητα αρμόδια γι’ αυτό (εκτός από τα κόμματα και τις οργανώσεις τής Αριστεράς που έχουν μόνιμη αρμοδιότητα), αυτή είναι η ΠΕΑΕΑ. Κατάλαβες, κουφιοκεφαλάκη μου;

          Σιγά μην καταλάβεις! Πιο πολλά καταλαβαίνει η γάτα μου!

        8. Red

          Άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε ή τρείς ‘λέφτηδες’ κάθονταν και πλέκανε πουλόβερ…
          Που ακριβώς γράφω ότι «οι ΛΟΑΤΚΙ δεν χωράνε σε μια τέτοιου είδους αφίσα»; Εγώ γράφω ότι η αφίσα είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης σύσκεψης που κάλεσε ο Συντονισμός που ανέφερα όπου συμμετείχαν όσοι συμμετείχαν και αποφασίστηκε αυτό το πλαίσιο. Τώρα τι να σου πω,δε θέλει και πολύ μυαλό, όσοι έχουν πάρει μέρος σε τέτοιου είδους συσκέψεις/συνελεύσεις ξέρουν ότι γίνεται ένα κάλεσμα, ανταποκρίνονται όσοι ανταποκρίνονται και συνδιαμορφώνεται ένα πλαίσιο για διαδήλωση ή ότι τέλος πάντων αποφασιστεί. Προφανώς για να μην αναγράφονται είτε δε συμμετείχε κάποια ΛΟΑΤΚΙ συλλογικότητα στη σύσκεψη, είτε συμμετείχε αλλά δε συμφώνησε(;) με το πλαίσιο. Γιατί προσπαθείς να βγάλεις απ’τη μύγα ξύγκι; Άσε που χάνεις το νόημα της παρούσας ανάρτησης.

          Τώρα για το άλλο με τις αναρτήσεις, δε ξέρω που έψαξες γιατί γράφεις «γκούγκλισα»,( δηλαδή στην Google έψαξες κι όχι στην αναζήτηση της Παντιέρας;..) τέλος πάντων, εγώ ξαναλέω και άρθρα για τα Δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ βρήκα, και ανταποκρίσεις από δράσεις ΛΟΑΤΚΙ συλλογικοτήτων και ανακοινώσεις του τμήματος ΛΟΑΤΚΙ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνεντεύξεις ΛΟΑΤΚΙ ατόμων βρήκα. Πάρα πολλά μπορεί να μην είναι, αλλά πάντως δεν το λες και «απόλυτο τίποτα». Άλλα «αριστερά sites/blogs» σχεδόν αγνοούν την ύπαρξη του εν λόγω χώρου αλλά αυτά τα περνάς στο ντούκου. Πάντως δεν παραδέχεσαι ότι διαψεύστηκες αφού έλεγες επίμονα ότι η Παντιέρα δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τους ΛΟΑΤΚΙ.
          Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης λίγο πολύ αυτό που μου λες για τη ΛΑΕ και τον άλλον.

          Υστ.: Το χιούμορ έχει πολλές εκφάνσεις. Το δικό σου προσωπικά τις περισσότερες φορές αδυνατώ να το αντιληφθώ όσο καιρό σχολιάζω στην παρούσα σελίδα (περίπου 4 μήνες). Λυπάμαι μάλλον είμαι μονόχνωτος δίχως χιούμορ γιατί δεν ξέρω κατά πόσο είναι χιουμοριστικό ασπούμε να πετάς στίχους ξένων τραγουδιών κάτω από άρθρα κι αναλύσεις. Ή να γράφεις για τον Λένιν σε άρθρο καλέσματος στην επέτειο Φύσσα ή να λες για τους ΛΟΑΤΚΙ κάτω από άρθρο καλέσματος για την απελευθέρωση της Αθήνας ή να μιλάς για το γήπεδο του Παναιτωλικού σε ρεπορτάζ για τη ΔΕΘ ή να κοτσάρεις χαβαλεδιάρικες-ειρωνικές λέξεις δίπλα από ονόματα ανθρώπων του κινήματος(όπως τώρα) . Όπως επίσης δεν μου φαίνεται χιουμοριστικό αυτό το κομπλεξικό θεατρινίστικο (τάχα μου παιχνιδιάρικο) στυλ σου «σας παίζω», «δεν ξέρετε τι σας γίνεται», «κουφιοκεφαλάκηδες», «ψαράκια» κλπ Πιο πολύ ως γραφική επιδειξιομανία ατόμου που ψάχνει την αυτοεπιβεβαίωση θα το έλεγα που μειώνει και το όποιο κύρος έχουν τα γραπτά σου. Εν τέλει, δεν ξέρω εάν πρέπει να σε κατατάξω σε έναν ενδιαφέροντα άνθρωπο με εκκεντρικό και κάποιες φορές παρεξηγήσιμο στυλ λόγου ή σε ένα ακόμη μίζερο ανώνυμο τρολάκι του ίντερνετ που ο καναπές του έχει κάνει γούβα και το πληκτρολόγιο του κοντεύει να σπάσει…

        9. Left G700

          ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ RED ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

          Άκου Red, όσο και να χοροπηδάς και να στριφογυρνάς, απλώς παρατείνεις το μαρτύριό σου. Δεν πρόκειται να γλυτώσεις το τηγάνισμα.

          1) Με ρωτάς, αφελώς: «Που ακριβώς γράφω ότι ‘οι ΛΟΑΤΚΙ δεν χωράνε σε μια τέτοιου είδους αφίσα’;». Κουφιοκεφαλάκη μου, κι ένας άνθρωπος που τον ρωτούν στις οκτώ το βράδυ «τι ώρα είναι;» και λέει «σε τέσσερις ώρες θα έχουμε μεσάνυχτα» δεν λέει ακριβώς «είναι οκτώ». Παρ’ όλα αυτά, το λέει. Υπάρχουν και τα συμφραζόμενα στην επικοινωνία τών ανθρώπων, δεν το ξέρεις; Έτσι λοιπόν κι εσύ, όταν εκφράζεις την απορία σου επειδή αναρωτιέμαι «που είναι η υπογραφή των ΛΟΑΤΚΙ Κοινοτήτων σε μία αφίσα διαδήλωσης με ξεκάθαρο πλαίσιο και συμμετέχοντες» είναι σαν να μου λες «μα και βέβαια, βρε κουτό! δεν έχει καμιά δουλειά η υπογραφή τών ΛΟΑΤΚΙ κοινοτήτων σε μια αφίσα διαδήλωσης με ξεκάθαρο πλαίσιο και συμμετέχοντες». Τόσο απλά.

          2) Όχι, φίλε μου. Στο ψαχτήρι τής Παντιέρας έβαλα τις φράσεις που σου είπα –το γράφω και στον Kokkiniotis πιο κάτω. Έγραψα «γκούγκλισα» γιατί στο μυαλό μου, από τη στιγμή που ο Γκούγκλης είναι η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης, αυτά τα δύο (ψαχτήρι ενός συγκεκριμένου ιστότοπου – Google) είναι ταυτόσημα.

          3) Το είπα στο σύντροφό σου εν κουφιοκεφαλισμώ, τον Νίκο, το λέω και σε σένα: ουδέποτε αποφάνθηκα ότι η Παντιέρα «δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τους ΛΟΑΤΚΙ» –θα ’θελες να είμαι τόοοσο ανόητος; Κι ούτε από τα συμφραζόμενα των δικών μου λόγων βγαίνει τέτοιο συμπέρασμα με μαθηματική βεβαιότητα. Σε ρώτησα απλώς: «Γιατί, η Παντιέρα (λόγου χάρη, μια και είμαστε στην «επικράτειά» της) πότε τον θυμήθηκε;» Αυτό, βεβαίως, υπονοεί (= συμφραζόμενα) ότι και η Παντιέρα δεν έχει «σκοτωθεί» να ασχολείται με τους ΛΟΑΤΚΙ –η «έρευνα» που έκανα με δικαίωσε. Όχι όμως σώνει και ντε ότι ««δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τους ΛΟΑΤΚΙ», όπως ισχυρίζεσαι ότι ήταν η πεποίθησή μου. Κατάλαβες, κουφιοκεφαλάκη μου;

          4) –για το υστερόγραφό σου. Φυσικά και δεν μπορείς να αντιληφθείς το χιούμορ μου! Μη στενοχωριέσαι. Το ίδιο συμβαίνει με τη συντριπτική πλειοψηφία τών σχολιαστών εδώ. Το είδος τού χιούμορ που καλλιεργώ εγώ ούτε με σφαίρες δεν μπορεί να γίνει κατανοητό από σκουριασμένα αριστερά μυαλά που σκέφτονται μέσα σε ράγες και με τον αυτόματο πιλότο διαρκώς στο on! Να στο πω και πιο δραματικά αυτό; Αν γινόταν αντιληπτό, θα άρχιζα να ανησυχώ σοβαρά ότι κάτι δεν πάει καλά με το χιούμορ μου.

          Θα κλείσω το σχόλιό μου, αποδίδοντάς σου κάποια εύσημα (δεν είναι ειρωνεία αυτό: σοβαρολογώ απολύτως!) που τα κερδίζεις με το σπαθί σου για την ειλικρίνεια των παρακάτω λόγων σου:

          Εν τέλει, δεν ξέρω εάν πρέπει να σε κατατάξω σε έναν ενδιαφέροντα άνθρωπο με εκκεντρικό και κάποιες φορές παρεξηγήσιμο στυλ λόγου ή σε ένα ακόμη μίζερο ανώνυμο τρολάκι του ίντερνετ που ο καναπές του έχει κάνει γούβα και το πληκτρολόγιο του κοντεύει να σπάσει…

          Λοιπόν, θα ανταμείψω αυτή σου την ειλικρίνεια, δίνοντάς σου μια άλλη παράμετρο, για να την εισάγεις στην εξίσωση που σε δυσκολεύει. Αν δεις τα πράγματα από αυτή τη γωνία σκέψης, θα σου λυθούν όλες οι απορίες και θα αποκρυπτογραφήσεις στο τσάκ μπαμ τον άγνωστο Χ. Άκου:

          Ο μακαρίτης ο Παναγιώτης Βήχος, αυτός που είχε το blog Πολιτικό Καφενείο, ένα πολύ αξιόλογο blog με πλούσια βιβλιοθήκη από τους κλασικούς τού κομμουνιστικού κινήματος, με αφορμή κάποια ανάρτηση (δεν θυμάμαι ακριβώς ποια) στο blog που «έτρεχα» για οκτώ χρονάκια, όπου με προκλητικό (= προβοκατόρικο) τρόπο «τα έχωνα» για πολλοστή φορά στην Αριστερά (γενικώς) για το στερεοτυπικό και ξεπερασμένο τρόπο σκέψης της, είχε αφήσει ένα σχόλιο με το οποίο έδινε τα συγχαρητήριά του και χαρακτήριζε το blog μας (ήταν η παρέα μου από πίσω, άσχετα αν ο γραφιάς ήμουν εγώ) σαν την «αλογόμυγα του διαδικτύου», ευχόμενος να συνεχίσουμε έτσι. Το blog μας πέρασε πια στη μικροϊστορία τού νετ, ο Βήχος εγκατέλειψε τον κόσμο, αλλά εγώ, εκεί, θέλοντας –εκτός άλλων– να μην απογοητεύσω και τον άνθρωπο που μας είχε απονείμει ένα τόσο μεγάλο παράσημο, συνεχίζω πεισματικά να τσιμπάω σαν αλογόμυγα και όσο μπορώ πιο ενοχλητικά τη νωθρή, δειλή και –δυστυχώς– πλειοψηφική αριστερή σκέψη που κάνει θραύση σε όλα ανεξαιρέτως τα κομμάτια τής Αριστεράς.

        10. Red

          Έχω αντιληφθεί ότι είσαι χρόνια στο κουρμπέτι του διαδικτυακού αναγνωστηρίου και σχολιασμού. Φαίνεται στο πως χειρίζεσαι τις συζητήσεις, δεν δείχνει άνθρωπο άπειρο στον χώρο.Γι’αυτό και ενίοτε κατανοώ τη γλώσσα που χρησιμοποιείς κι ας τη θεωρώ κάποιες φορές παρεξηγήσιμη και ξεπερασμένη.

          Εγώ καλώς ή κακώς ανήκω στη γενιά του facebook και του Twitter, αν και όταν άρχισα να ασχολούμαι ενεργά τα δύο αυτά μέσα δεν είχαν ακόμα την απήχηση που έχουν τώρα και ήταν καλύτερα τα πράγματα. Γνωρίζω τα blogs που λες, αν και η εποχή των αριστερών blogs θαρρώ έχει περάσει ανεπιστρεπτί αφού το κοινό τους την τελευταία κυρίως τετραετία άρχισε να πέφτει αισθητά.
          Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν, πλέον δεν παίρνω τόσο στα σοβαρά τις κουβέντες του διαδικτύου, γιατί μπλέκονται μέσα διάφοροι (από τρολς που σου ανέφερα μέχρι άκυροι που θεωρούν ότι έχουν άποψη για όλα).
          Όσο για εσένα, όπως προείπα φαίνεται ότι είσαι άνθρωπος με εμπειρία στις ιντερνετικές κουβέντες, τα γραπτά σου έχουν μία βάση και ενδιαφέρον. Ίσως άμα δεν είχες και αυτό το ερειστικό και ειρωνικό ύφος να μην δημιουργούνταν αυτοί οι ‘ομηρικοί’
          καυγάδες κάτω από σχόλια σου.
          Υστ.: Γνωρίζω τη διαδρομή του Βήχου, πιθανόν να έχει πέσει το μάτι μου και σε κάποιο από τα πολλά άρθρα του. Βέβαια το ΑΚΕΠ στο οποίο είχε προσχωρήσει δεν το πάω με τίποτα, με τίποτα όμως. Θυμάμαι το ’11 στο Σύνταγμα ένα πανό «Έξω η τρόικα-Πολιτικό καφενείο» παρών σε κάθε διαδήλωση.

        11. Left G700

          Μα ναι, φίλε μου Red, δεν το έχω κρύψει ότι μια σχετική προϋπηρεσία στο πολιτικό νετ την έχω. Και για το blog που κουμαντάριζα το έχω πει εδώ, όταν το έφερε η κουβέντα βέβαια, όχι για να πουλήσω μούρη. Το γεγονός ότι το πολιτικό δικό μας (αριστερό) blogging έπεσε στην παρακμή και το διαδέχθηκε η μόδα τού ατομικιστικού ναρκισσισμού (fb) και της ανέξοδης ατάκας (twitter) είναι κι αυτό μια ακόμα ένδειξη για το πόσο έχει ξεφτιλιστεί η ιδέα τής ουσιαστικής ιδεολογικοπολιτικής διαπάλης μέσα στην Αριστερά. Εντάξει, χρησιμοποίησέ τα αυτά τα «παιχνιδάκια» αφού είσαι κι ένα κλικ πιο μικρός και έπεσες στην εποχή τους, αλλά φρόντισε να μη σου καταπιούν τη σκέψη. Και διάβαζε, διάβαζε πολύ.

          Κατά τα άλλα, για να πάω κλείνοντας στα «μεταξύ μας»: Δεν ξέρω, αλλά αισθάνομαι ότι σαν να «μαλάκωσες» λίγο απέναντί μου και να μη με βλέπεις πια (αν με έβλεπες ποτέ, δεν θέλω να σε αδικήσω) σαν εχθρό. Εγώ, πάντως, ποτέ δεν σε είδα έτσι (το «ψαράκι», «κουφιοκεφαλάκη» και τα ρέστα είναι τσιγκλιστικά –ή και «προβοκατόρικα» αν θέλεις– όχι όμως εχθρικά), κι ούτε βλέπω κανέναν άλλον, ακόμα κι εκείνους που έχουν εκτοξεύσει εναντίον μου τις πιο απίθανες και βαριές για αριστερούς συκοφαντίες. Με τη ρηχή, στερεοτυπική, «ετοιματζίδικη» σκέψη τα έχω και με την ανθρωποφαγική μισαλλοδοξία μεταξύ μας.

          Peace bra? :-)

        12. Κώστας

          Ιδιοφυές, είμαι αριστερός και γράφω σαν φασίστας γιατί είμαι αλογόμυγα.

          Όρσε.

          Κώστας

        13. Left G700

          Βρε τρελαμένε και χολερικέ πανύβλακα, δεν είναι αυτοπροσδιορισμός το «αλογόμυγα του διαδικτύου»! Κάποιος άνθρωπος, «δικός μας», με χαρακτήρισε έτσι. Ένας άνθρωπος που έχει φύγει πια απ’ τη ζωή. Ούτε αυτό δεν σέβεσαι, ρε σίχαμα;

        14. Κώστας

          Εσύ δεν το σέβεσαι που για να σπάσεις την απομόνωση και να διασκεδάσεις την απαξίωση με την οποία σε αντιμετωπίζει πολύς κόσμος εδώ επικαλείσαι κάποιον που κάποτε κάπως σε είπε λες και μας νοιάζει, ή μπορείς να το αποδείξεις, ή είχε διαβάσει ο συγκεκριμένος διάφορα αριστουργήματα περι ομαδικού βιασμού γυναικών σαν πολιτική μεταφορά, περι “ο Ζακ στην αρχή τρώει μερικές κλωτσιές σαν τις κλωτσιές που τρώει ένα σκυλί” περί εποικισμού της Ελλάδας από τους μετανάστες κλπ

          Εντάξει φασιστάκο ?

          Κώστας

        15. kokkiniotis

          “Γιατί, η Παντιέρα (λόγου χάρη, μια και είμαστε στην «επικράτειά» της) πότε τον θυμήθηκε; Για λέγε! (ώστε να σε γυρίσω κι από την άλλη μεριά· από αυτήν που σε έβαλα στο τηγάνι”
          …………………………….
          Δεν γνωρίζω για τηγάνια, πάντως, για την Παντιέρα που γνωρίζω, έρχομαι να αναφέρω ότι έχει πάρα πολλές αναρτήσεις για αυτά τα θέματα, πράγμα το οποίο δεν επιδέχεται αμφισβήτησης από κανέναν, καθόσον υπάρχουν αναρτημένες με ημερομηνίες, προσιτές σε κάθε καλόπιστο. Βέβαια, δεν ασχολείται μονοθεματικά με το ζήτημα.

        16. Left G700

          Φίλε kokkiniotis,

          Κατ’ αρχήν, να πω ότι εύλογα και καλώς δεν γνωρίζεις για τηγάνια, γιατί αυτά είχαν να κάνουν με τον Red, όχι με σένα (ή κάποιον άλλον). Στις συζητήσεις ανά «ζεύγη», ό,τι λέγεται εκατέρωθεν αφορά στο «έτερο ήμισυ» του διαλόγου και μόνο, όπως άλλωστε αριθμητικώς και ολογράφως ξεκαθαρίζεται στα σχόλιά μου προς το συγκεκριμένο σχολιαστή. Έρχομαι στο πιο ουσιώδες.

          Για να παρέμβεις στο διάλογό μου με τον Red, θεωρώ ότι έχεις δει τι διαμείφθηκε μεταξύ μας. Επειδή όμως κάποιος που δεν συμμετέχει άμεσα σε μια συζήτηση, αλλά απλώς την παρακολουθεί «απ’ έξω», μπορεί να παρεξηγήσει κάτι από αυτή τη συζήτηση, κι επειδή εγώ είμαι εκείνος που έφερα την Παντιέρα στο τραπέζι τής κουβέντας μου με τον Red>/em>, από σεβασμό στον κόπο σου για την ιστοσελίδα σας (έχω προσέξει ότι οι μακράν περισσότερες αναρτήσεις έχουν την ένδειξη «kokkiniotis») και κατανοώντας το αναπόφευκτο «δέσιμό» σου με αυτή, νιώθω υποχρεωμένος να σου δώσω κάποιες εξηγήσεις. Λοιπόν:

          Όπως είδες, κάποια στιγμή ο Red με κριτικάρισε αποδίδοντάς μου και υποκρισία, επειδή κατά την άποψή του είμαι από εκείνους που «ξαφνικά θυμήθηκαν τον ΛΟΑΤΚΙ χώρο και τους ανθρώπους που τον απαρτίζουν». Η πρώτη μου σκέψη, και απόλυτα φυσιολογική νομίζω, ήταν να του πω κάτι σαν αυτό: «Ρε φίλε, δεν είμαι ένας από τους γραφιάδες τής Παντιέρας για να με κατηγορήσεις πως ξαφνικά με έπιασε ο πόνος για τους ΛΟΑΤΚΙ! Ένας σχολιαστής είμαι. Σχολιάζω επί τού θέματος που βάζει η κάθε ανάρτηση.» Αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι είχα πάρα πολύ καιρό να δω εδώ ανάρτηση για ΛΟΑΤΚΙ. Έτσι, τροποποίησα την αρχική σκέψη μου και του έκανα την ερώτηση που διάβασες: Γιατί, η Παντιέρα (λόγου χάρη, μια και είμαστε στην «επικράτειά» της) πότε τον θυμήθηκε; Όσο κι αν σου φανεί περίεργο, αντιφατικό ή και καθαρό ψέμα αυτό που θα σου πω, θα στο πω: όταν έγραφα αυτές τις λέξεις, δεν τις έγραφα από κριτική διάθεση προς την Παντιέρα. Ουδέποτε, κοντά ένα χρόνο που συχνάζω εδώ, είχα σκεφτεί «ρε γμτ, γιατί δεν γράφει η Παντιέρα για το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα;» (για άλλα θέματα το έχω σκεφτεί κι όχι μια φορά). Τις έγραψα για να πω με αυτό τον τρόπο στον Red ότι, αν έχει κάποιο πρόβλημα με τη συχνότητα ενασχόλησης με τους ΛΟΑΤΚΙ, κακώς ζητάει τα ρέστα από ένα σχολιαστή· πρέπει να τα ζητήσει από τους «εισηγητές» που βάζουν τα θέματα εδώ. Πέραν αυτού ουδέν. Μετά, η κουβέντα γι’ αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα ακολούθησε το δικό της μονοπάτι: Ο Red ψιλοπαρεξηγήθηκε, μου είπε (και μάλιστα με μεγάλη βεβαιότητα: «δεν ήξερες, δε ρώταγες που λένε;») ότι υπάρχουν δεκάδες αναρτήσεις που ασχολούνται με τους ΛΟΑΤΚΙ, εγώ αναρωτήθηκα «πού είναι αυτές οι δεκάδες αναρτήσεις κι εγώ δεν τις θυμάμαι, ρε γμτ;» και, ακολουθώντας την προτροπή του, έβαλα στο ψαχτήρι τής Παντιέρας τις φράσεις που ανέφερα για να βγουν ακριβώς τα αποτελέσματα που παρέθεσα –την ακρίβεια των οποίων μπορεί να ελέγξει (και να με ελέγξει) ο καθένας.

          Τώρα είναι που δεν θα σου κάθεται καλά με τίποτε, αλλά και πάλι θα στο ξαναπώ: Ούτε και μετά την επιβεβαίωση του γεγονότος ότι δεν «πολυσκοτώνεστε» να μιλάτε για τους ΛΟΑΤΚΙ, απευθύνω κάποια κριτική στην Παντιέρα. Ο λόγος είναι απλός, αλλά όχι αυτός που μπορεί να υποθέσει η επιπόλαιη σκέψη:

          Έχω διαμορφώσει και μέχρι στιγμής υιοθετώ μια ριζικά διαφορετική αντίληψη από τη δική σας (ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ) για τα λεγόμενα «νέα κοινωνικά κινήματα» και τη σχέση που πρέπει να έχει η πολιτική Αριστερά απέναντί τους. Εσείς, για λόγους που δεν μπορούν να αναλυθούν εδώ, καταλήγετε να συγχωνεύεστε σε τελική ανάλυση με αυτό που έχει αποκληθεί «πολιτικές ταυτοτήτων». Εγώ, πάλι, είμαι απόλυτα εχθρικός απέναντι σε μια τέτοια προσέγγιση και τη θεωρώ «νεκροθάφτη» για την πολιτική Αριστερά. Επομένως, και ως οπαδός τής (λενινιστικής) Realpolitik, προτιμώ χίλιες φορές να μην πολυμιλάτε για το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα, παρά να μιλάτε με το δικό σας τρόπο που εγώ θεωρώ καταστρεπτικό.

          Αυτά είχα να πω επί του ζητήματος που σε έκανε να παρέμβεις, φίλε kokkiniotis. Νομίζω ότι ξεκαθαρίζουν τα πράγματα όσο αφορά στο τι είπα και γιατί το είπα αναφορικά με την Παντιέρα και την ενασχόλησή της με το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα. Αν, παρά τις προθέσεις μου και την προσπάθειά μου, έχουν μείνει κάποιες «σκιές», θα σε παρακαλούσα να επανέλθεις, ώστε να φωτίσω ό,τι έχει μείνει στο σκοτάδι ή το ημίφως. Διαφωνίες ας υπάρχουν (και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά; αυτή είναι η κατά φύση κατάσταση των πραγμάτων στην κίνηση των ιδεών: να υπάρχουν διαφωνίες). Σκιές να μην υπάρχουν!

          Τα λέμε

        17. San Rocco

          Αχ βρε leftg700, από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα το σχόλιο σου:

          Α. Βρες ντοκουμέντα του ΝΑΡ και της ΝΚΑ που δεικνύουν ότι το ΝΑΡ και η ΝΚΑ συγχωνεύονται με την πολιτική των ταυτοτήτων! Αφού βέβαια πρώτα ορίσεις, ΤΙ εννοείς με τον όρο “πολιτική ταυτοτήτων”. Διότι και εκεί μάλλον θα έχεις λάθος, αλλά οψόμεθα!

          Β. Αφού λοιπόν εσένα ΔΕΝ σε ενδιαφέρει το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα και μάλιστα είσαι και εχθρικός, τότε ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΓΚΑΪΛΕΣ σε έπιασε και εγκαλείς σε μια άσχετη με το θέμα ανάρτηση την ΠΑΝΤΙΕΡΑ για… ελλειπέστατη ενημέρωση για το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα; Να σου πω; Στο ξανάπα: ΘΟΡΥΒΟ ήθελες να κάνεις με τον φραμπαλά που ξεσήκωσες και τπτ άλλο!

          Γ. Να σου πω λοιπόν και εγώ κάτι άσχετο με το σχόλιο σου: ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ στο αυριανό συλλαλητήριο για την ΕΑΜίτικη απελευθέρωση της Αθήνας απο τον γερμανικό ζυγό, ΜΗΝ κατέβεις! Κάτσε σπίτι σου, γιατί κάνει και κρύο τα βράδια! Αλλά ΜΗΝ κάνεις φραμπαλάδες ανευ αιτίας και σημασίας γιατί εσύ χαλιέσαι!

          Δ. Για το έμφυλο:Η θέση του ΝΑΡ, της ΝΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ότι, το έμφυλο αποτελεί ΠΕΔΙΟ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ. Το γεγονός ότι η πλειοψηφία του λοατκι κινήματος προσσεγγίζει το θέμα αυτό με λογική ταυτοτήτων (άρα πανευκολα ενσωματώσιμο), ΔΕΝ αναιραι το γεγονός ότι πια, υπάρχει σημαντικό τμήμα του λοατκι κινήματος που προσεγγίζει το έμφυλο με λογική ταξικής πάλης. Ξεκόλλα πλιιζ μπας και ανέβει το επίπεδο συζήτησης που το καθηλώνεις.

        18. Left G700

          Ρε San Rocco, τέλος δεν έχει η αθέλητη ή ηθελημένη πριονοκορδέλα από την οποία περνάς τα λόγια τών σχολιαστών:

          Πού έγραψα ή υπονόησα εγώ ότι «ΔΕΝ με ενδιαφέρει το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα και μάλιστα είμαι και εχθρικός»;;;

          Τι να σου πω, καημένε… Τι να σου πω…

        19. San Rocco

          Και για να τεκμηριώσω την θέση μου που λέει οτι ο leftg700 δεν έχει διαβάσει την θέση του ΝΑΡ και της ΝΚΑ για το έμφυλο, και παρολαυτά πετά ό,τι θέλει ως χαρακτηρισμό για την θέση του ΝΑΡ, ορίστε η ανακοίνωση για το pride:

          http://www.narnet.gr/articles/%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-pride-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%B7%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-ee-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82

          Μην ξεχνάμε: Η αρχική ανάρτηση, αφορά το κάλεσμα για το αντιφασιστικό/αντιπολεμικό Συλλαλητήριο, αύριο Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, στις 6:30 μμ, στα Προπύλαια!

        20. Left G700

          San Rocco, ούτε καν υποπτεύεσαι τι εννοώ εγώ. Αν το υποπτευόσουν, έστω και αμυδρά, δεν θα ποστάριζες ανάρτηση που αν έχω 10 επιχειρήματα για να υποστηρίξω την άποψή μου, μου δίνει τα οκτώ στο πιάτο! Μην κουράζεσαι άδικα, δεν έχεις τα απαιτούμενα θεωρητικά εργαλεία για να κάνεις μια τέτοια συζήτηση.

          ΥΓ Έχεις αναλάβει μια δουλειά (λινκ). Μη χασομεράς σαχλαμαρίζοντας δεξιά κι αριστερά. Στρώσου στο γράψιμο!

        21. San Rocco

          Α. Εκτιμώ, ότι δεν δίνει κανένα ουσιαστικό επιχείρημα αντίκρουσης από θέσεις “καταγγελίας του δικαιωματισμού”, η ανακοίνωση του ΝΑΡ. Διότι ΔΕΝ αναπαράγει τον δικαιωματισμό.

          Δηλαδή ΔΕΝ αναπαράγει την διαταξική δικαιωματική λογική, διότι ΑΥΤΟ ονομάζουμε “δικαιωματισμό”.

          Β. Εκκινούμε από την αντίληψη ότι η ομοφυλόφιλη σεξουαλική συμπεριφορά είναι το ίδιο φυσιολογική για τους κομμουνιστές, με την ετεροφυλόφιλη σεξουαλική συμπεριφορά. Το μόνο που είναι κατακριτέο και απολυτα απορριπτέο, είναι ο σεξουαλικός καταναγκασμός (ο βιασμός δλδ), είτε ομοφυλόφιλος, είτε ετεροφυλόφιλος. Από και και πέρα: Τα δικαιώματα της λοατκι κοινότητας τα εντάσσουμε στην ίδια λογική που θέτουμε τα εργατικά δικαιώματα: Ο πλούσιος γκέϊ, ή η πλούσια λεσβία προφανώς και έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις σεξουαλικές του επιλογές. Μόνο που, στις δυτικές καπιταλιστικές κοινωνίες, κατοχύρωνει αυτό το δικαίωμα με τα λεφτά, με την κοινωνική του θέση και με τον κόσμο που συναναστρέφεται. Ο φτωχός γκεϊ, ή η φτωχή λεσβία, έχει όλη την κοινωνική κατακραυγή/καχυποψία να αντιμετωπίσει, ακριβώς εξαιτίας της φτώχιας του. Ο σοφός λαός μας λέει “οπου φτωχός και η μοίρα του”.

          Γ. Επίσης, άλλο κρισιμο θεμα είναι η απόρριψη της κρατικής αντίληψης για το λοατκι κινημα. Οπως ακριβώς απορρίπτουμε τον κρατικό συνδικαλισμό, τον κρατικό “αντιφασισμό”.

          Δ. Δεν έχω και τον χρόνο για να αναλύσω Σβορώνο!

  2. θεόδωρος Σαμιωτακης

    Νομίζω οτι τις κοινότητες αυτές τις ζοριζει η αναφορά σε βασεις νατο κλπ.Η πρεσβεια( μη ρωτατε ποια μια ειναι η πρεσβεια!) ειναι χορηγός του gay pride και μπορει να μην θελουν να διαταραξουν σχεσεις…

    Reply
    1. Left G700

      Φίλε Θεόδωρε Σαμιωτάκη,

      Το ερώτημα που έθεσα εγώ, ερώτημα προς το οποίο το σχόλιό σου προσπαθεί να βρεθεί σε κάποια ανταπόκριση, δεν απευθύνεται στις ΛΟΑΤΚΙ κοινότητες. Απευθύνεται στις «αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, προσφυγικές και αντιπολεμικές συλλογικότητες» που υπογράφουν το κείμενο. Αυτές ρωτάω να μας πουν πώς και ‘‘ξέχασαν’’ και γιατί ‘‘ξέχασαν’’ τους ΛΟΑΤΚΙ.

      Σιγά και θα μας το πουν! Η πολιτική υποκρισία και δειλία θερίζει σε όλη την Αριστερά. Και έχω τη «φριχτή υποψία» ότι περισσότερο θερίζει ακριβώς σε αυτές τις «αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, προσφυγικές και αντιπολεμικές συλλογικότητες»!

      Reply
    2. Red

      Ο ΛΟΑΤΚΙ χώρος, δεν είναι το gay pride απ’το οποίο (δυστυχώς) στιγματίζεται. Υπάρχουν δεκάδες οργανώσεις-συλλογικότητες του εν λόγω χώρου με σημαντική δράση που ξεπερνάει τα στενά όρια του pride και των λοιπών επιφανών ΛΟΑΤΚΙ που κινούνται στο θεσμικό πλαίσιο διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους. Όμως ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα και το πλαίσιο της παρούσας διαδήλωσης.

      Reply
  3. San Rocco

    Αξίζει την συμμετοχή ΟΛΩΝ μας, το αυριανό αντιφασιστικό/αντιπολεμικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στην επέτειο της απελευθερωσης της Αθήνας! Προπύλαια, στις 6:30μμ.

    Μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του ΣΥΣΑ, ένα σπάνιο βίντεο από την απελευθερωση της Αθήνας στις 12 Οκτωβρίου ’44 από τους Γερμανούς, που μόλις τα τελευταία χρόνια βγήκε στην επιφάνεια:

    http://epitropi3den.blogspot.com/2018/10/12.html

    Reply
  4. San Rocco

    Μπορείτε επίσης να διαβάσετε στο ΠΡΙΝ, σειρά τεκμηριωμένων ιστορικών κειμένων που αφορούν την μεγαλειώδη αντίσταση του λού μέσα από το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ, την απελευθέρωση της Αθήνας, την τραγική διβουλη πολιτική των ΚΚΕ/ΕΑΜ και την πίεση της ΕΣΣΔ στο να μπει το ΕΑΜ στην κυβέρνηση “εθνικής (!!!) ενότητας”, που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ήττα του ΕΑΜικού κινήματος:

    http://prin.gr/?p=22258

    http://prin.gr/?p=19391

    http://prin.gr/?p=18352

    http://prin.gr/?p=18210

    http://prin.gr/?p=18073

    http://prin.gr/?p=16885

    Reply
    1. ένας

      Ρε, μεγάλε, “…την πίεση της ΕΣΣΔ στο να μπει το ΕΑΜ στην κυβέρνηση «εθνικής (!!!) ενότητας» από το μυαλό σου τώβγαλες αυτό;
      Από ποιό “τεκμηριωμένο” ντοκουμέντο, από αυτά, που παραθέτεις, προκύπτει;

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        Φίλε “ένας”, νομίζω ότι δεν είναι δυνατόν πλέον να απαντάει κανείς σε κάθε ανόητο αφήγημα που γράφεται.
        Απλά, του το είπε κάποιος ΣΥΡΙΖΑίος, τότε που κάνανε παρέα σε καμιά ΕΑΑΚ σε κάποια σχολή, ή κάτι παρόμοιο, του άρεσε και το επαναλαμβάνει για να “αχτιφάρει” και κάποιους ακόμα.
        Κι εγώ το είδα, αλλά αποφάσισα να μην προσπαθήσω να τεκμηριώσω ότι……δεν είμαι ελέφαντας.

        Reply
        1. San Rocco

          Αμ και ελεφαντας είσαι λαθραναγνώστη με αυτά που πιστεύεις. Ξύπνα αφελή………………..

        2. λαθραναγνώστης

          Δηλαδή, που να ξυπνήσω? Στη δική σου πραγματικότητα?
          Τέτοιες παροτρύνσεις, αλλού, σε καναν μικρό ΝΑΡίτη που δεν ξέρει ιστορία και μπορείς (ακόμα) να τον “αχτιφάρεις”. Αυτές τις περιπτώσεις εννοούσα παραπάνω.
          Η συμμετοχή του ΕΑΜ στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας του σκατόγερου, ήταν κυρίως κακή επιλογή του ίδιου του ΕΑΜ και του ΚΚΕ που δεν φρόντισε, γιατί δεν είχε την εμπειρία, να κρατήσει την αυτοτέλειά του σαν κόμμα επανάστασης, μέσα στο ΕΑΜ.
          Και για να τελειώνουμε με αυτές τις κριτικές του καναπέους για την ΕΣΣΔ και το ΚΚΕ και το ΕΑΜ. Όταν το αριστεροχώρι, συμπεριλαμβανομένης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μπορέσει και κάνει κάτι, μια επαναστατική πράξη έστω το ένα χιλιοστό αυτών που έκανε το ΚΚΕ,τότε θα αποκτήσει το κύρος να κάνει σχόλια για το ΚΚΕ και την ΕΣΣΔ. Μέχρι στιγμής πάντως, η κύρια πολιτική πράξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ήταν η στήριξη των κατ εξοχήν δυνάμεων της αντεπανάστασης.
          ……..στο όνομα φυσικά…..της επανάστασης!

        3. San Rocco

          Τα άρλεκιν αναγνώσματα που διαβάζεις λαθραναγνώστη, σε έχουν καθορίσει! Ποιός καναπές και πιο κύρος αγαπητέ; Πας να ξεφύγεις από την ΣΩΣΤΗ κριτική του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ διαμέσω του …καναπέως, του…κύρους και της μεταφυσικής; ΟΧΙ αδερφέ.

          Οταν η κριτκή που σου ασκούν είναι ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ, ή απαντάς τεκμηριωμένα όπως ΔΕΝ κάνεις, ή ΔΕΝ απαντάς καν αλλά το βρίσκεις μπροστά σου, ή απαντάς όπως απάντας εσύ, ο ένας και άλλοι θρησκευάμενοι πολίτηες αυτής της χώρας, δλδ ΔΕΝ απαντάς. Merci

      2. Left G700

        ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ – ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΓΚΕΟΡΓΚΙ ΔΗΜΗΤΡΟΦ!

        Από το απόρρητο ημερολόγιο του Δημητρόφ που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1998 στη Σόφια, από το γιό του. Η Δημητρόφ παραθέτει τα εξής λόγια τού Στάλιν από τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του στις 10 Ιανουαρίου 1945:

        Εγώ συμβούλευσα την Ελλάδα να μην αρχίσουν αυτόν τον αγώνα. Οι άνθρωποι του ΕΛΑΣ δεν έπρεπε να βγουν από την κυβ(έρνηση) του Παπανδρέου. Καταπιάστηκαν με δουλειά για την οποία δεν τους επαρκούν οι δυνάμεις. Φαίνεται υπολόγιζαν ότι ο Κόκκινος Στρατός θα κατέβει ως το Αιγαίο. Εμείς αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε. Εμείς δεν μπορούμε να στείλουμε και στην Ελλάδα δικά μας στρατεύματα. Οι Έλληνες έκαναν βλακεία.

        Με την προϋπόθεση ότι ο Δημητρόφ έχει μεταφέρει σωστά τα λόγια τού Ιωσήφ, μπορεί να εξαχθεί εμμέσως πλην σαφώς το συμπέρασμα ότι η σοβιετική πλευρά, ακόμα κι αν δεχθούμε ότι δεν παρότρυνε το ελληνικό κομμουνιστικό κίνημα στο συμβιβασμό τού Λιβάνου (και της Καζέρτας), πάντως δεν πρέπει να πρόβαλε κάποιο βέτο (που ασφαλώς θα γινόταν σεβαστό). Παραπέρα:

        Αν συνδυάσουμε τα παραπάνω με το περίφημο «σβαρνούτ» (= «αναδίπλωση») τού Στάλιν το Φεβρουάριο του 1948 κατά τις συνομιλίες με το ΚΚΒ και ΚΚΓ στη Μόσχα, τότε το συμπέρασμα για το Ελληνικό ζήτημα είναι ότι οι σοβιετικοί ήταν αντίθετοι με την επιδίωξη στρατιωτικής λύσης στο ζήτημα της εξουσίας και, αντίθετα, πρόκριναν τον μακρύ πολιτικό αγώνα στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας. Υπάρχει κάτι το ανίερο σε αυτό; Ούτε κατά διάνοια! Πολύ περισσότερο που η Ιστορία απέδειξε ότι ο Στάλιν είχε δίκιο: η επανάσταση στην Ελλάδα ήταν καταδικασμένη από τη στιγμή που η ΕΣΣΔ δεν μπορούσε να εμπλακεί. Και πραγματικά είναι να απορεί κανείς με όσους Κουκουέδες ανεβάζουν σφυγμούς και ζάχαρο στο άκουσμα ότι ο Στάλιν ήταν υπέρ τής ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ τής ελληνικής αστικής τάξης και του κομμουνιστικού κινήματος «μέχρι νεοτέρας». Βρε κουτά, να χαίρεστε έπρεπε! Γιατί αποδεικνύεται ότι ο Γεωργιανός, παρά τις πολλές αμαρτίες του, δεν ήταν ούτε κουφιοκεφαλάκης ούτε ασυνείδητος. Κι ο Λένιν να ήταν στη θέση του, «σβαρνούτ» θα συνιστούσε![*]

        ΥΓ Βοηθάω: Μην πεταχτεί κάνας Κουκουές και αμφισβητήσει το πνεύμα με το οποίο ο Στάλιν προσέγγιζε τον ελληνικό εμφύλιο, τουλάχιστον στις αρχές τού 1948, (κι αυτό είπε-δεν είπε τη συγκεκριμένη λέξη «σβαρνούτ»), γιατί έχω άσο στο μανίκι και θα υποχρεωθεί να τον φάει, πράγμα όχι εύκολο ή ευχάριστο με τις all plastic τράπουλες που διαθέτω! Μιλημένα ξηγημένα! ;-) :-)

        [*] Αυτό, βέβαια, το λέω για τη μικρή μειοψηφία τών Κουκουέδων που τυχαίνει να είναι και λενινιστές. ;-) :-)

        Reply
        1. San Rocco

          Α. Οποιος ξεκινά απο το προφανώς ΛΑΘΕΜΕΝΟ συμπέρασμα πως η ελληνική επανάσταση ήταν καταδικασμένη χωρίς την υποστήριξη απο την ΕΣΣΔ, φυσικά και καταλήγει στο επίσης ανιστόρητο συμπέρασμα ότι “φυσικά και έπρεπε το ΕΑΜ να συνεχίσει την συμμετοχή του στην κυβέρνηση εθνικής (!!!) ενότητας”. Ανιστόρητο το πρώτο συμπέρασμα, ανιστόρητο και το δευτερο. Γιατί;

          Β. Διότι τον Οκτώβρη του ’44 το ΕΑΜ είχε 1.200.000 μέλη και το ΚΚΕ εντός του ΕΑΜ είχε, 600.000 μέλη. Η ΕΠΟΝ, είχε 600.000. Ο ΕΛΑΣ είχε περίπου 100.000 αντάρτες. Και όλοιι αυτοί, σε μια χώρα που είχε 7.500.000 πληθυσμό! Δλδ σε μια χώρα 7.500.000 το 1.200.000 ήταν οργανωμένο στο ΕΑΜ και άλλες 600.000 κόσμος, στη νεολαία του!! Σύνολο, 1.800.000 κόσμος! Το 1/4 των κατοίΚων της χώρας ήταν οργανωμένος σε ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΕΠΟΝ!

          ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΣΙΜΑΤΟΣ της εξουσίας απο το ΕΑΜ;;; Τι άλλο θα ακούσουν τα ταλαιπωρημένα αυτιά μας γμτ από τους πάσης φύσεως απολογητές των χειρότερων στιγμών του κομμουνιστικού κινήματος; ΜΙΛΑΤΕ ΣΟΒΑΡΑ όσοι καλύπτετε την ανικανότητα του ΚΚΕ και του ΕΑΜ αλλά και την άρνηση της ΕΣΣΔ στο να πάρει το ΕΑΜ την εξουσία;

          Αγαπητέ leftg700 άλλη μια φορά έχεις κατεστραμένη αντίληψη για τα πράγματα.

        2. ένας

          Οπορτουνιστάκο, σου έκανα μιαν ερώτηση πριν, (11/10/2018 at 19:33)που επιδεξίως την κάνεις γαργάρα, αξιοποιώντας την …assist του ειλικρινή οπορτουνιστή Λέφτ. Κι ας τον …καταγγέλλεις (….”κατεστραμμένη αντίληψη”….) αλα …τΣύριζα! Αφού συμφωνείτε ΣΤΟ ΕΠΙΔΙΚΟ!
          Απάντησέ μου, και μετά θα ρθούμε και στην …assist, με την οποία νομίζετε και οι δύο, πως βάλατε καλάθι! Από αντικανονική θέση, που …δε μετράει!

        3. San Rocco

          δεν κάνω γαργάρα τιποτα μέγα κομματικέ οπορτουνιστή ΕΝΑΣ! Ξανακανε την ερώτηση που νομίζεις πως δεν απαντήθηκε αν θες

        4. ένας

          Δες το λινκ και τον χρονικό δείκτη, είναι σαφέστατη.

        5. Left G700

          Φίλε ένας,

          Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς συνομιλητές:

          1) ‘‘Αssist’’ σαν αυτές που υπονοείς, έχω μοιράσει κατά καιρούς και περιστάσεις σε όλους σας. Εν προκειμένω, και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στο ΚΚΕ (πιο πολλές σε σας). Μόνο που δεν είναι ούτε ‘‘assist’’, ούτε «assist», ούτε assist. Είναι η άποψή μου. Την οποία, ακριβώς επειδή δεν έχω το παραμικρό άγχος ή και απλή ανησυχία καν, μήπως ο άλφα με ταυτίσει με το χ και ο βήτα με το ψ, την εκφράζω και θα την εκφράζω όσο συχνάζω εδώ αριθμητικώς και ολογράφως. Αυτό, εκτιμώ μετά βεβαιότητας, το ξέρεις ήδη πολύ καλά. Παρ’ όλα αυτά το διέπραξες (και πάλι): με χρεώνεις/πιστώνεις στον San Rocco και τις πολιτικές απόψεις που εκφράζει, ενώ και ένας αόρκιστος Κνίτης μπορεί να καταλάβει ότι ένα τέτοιο συμπέρασμα απέχει από την αλήθεια όσο απέχει η Γη από τον αστερισμό τής Ανδρομέδας! Κόφ’ το. Δεν είναι έντιμο εκ μέρους σου και δεν προωθεί τις σοβαρές συζητήσεις που, αν κατάλαβα καλά από το σχόλιό σου στην ανάρτηση «Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα της Γιουγκοσλαβίας (NKPJ): Ανακοίνωση για το δημοψήφισμα», φαίνεται ότι τις προτιμάς και τις θέλεις κι εσύ. Γνωρίζω και γνωρίζω καλώς ότι δεν ξέρεις τι να κάνεις με την πάρτη μου και πώς να με χειριστείς (να ’σουν ο μόνος…). Σκέφτεσαι: «Κουκουές δεν είναι, εννοείται. Από την άλλη, ούτε και αντικουκουές είναι. Τι βιολί βαράει, ο μυστήριος, ρε γμτ;». Αν ξεφύγεις για λίγο από τον τυπικό κουκουέδικο τρόπο σκέψης, θα καταλάβεις τι βιολί βαράω, είναι προφανές –άσε που παίζω και μ’ ανοιχτά χαρτιά. Μέχρι να τα καταφέρεις, όμως, και να βγεις από «το Κουτί», σταμάτα τις «χρεοπιστώσεις» μου δεξιά κι αριστερά. Και επιζήμιες για το καλό πνεύμα διαλόγου είναι και (προ πάντων) αναποτελεσματικές. Αυτές τις ντρίμπλες «τις έχω» για πλάκα και μπορώ να τις κόβω ακόμα και με γύψους μετά από εγχείρηση για ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού!

          2) Ό,τι έχεις να πεις για την ‘‘assist’’ μου, να μου κάνεις τη χάρη και να μου το πεις κάτω από το δικό μου σχολιάκι. Άσε τις τεθλασμένες απαντήσεις μέσω Λαμίας. Σε περιμένω μετά χαράς και ολοπρόθυμα. Α, και πού ’σαι; Να φέρεις μαζί σου και το «κυτίον πρώτων βοηθειών». Γιατί θα τρέξει πολύ «αίμα» –και δεν θα ’ναι το δικό μου… ;-) :-)

          Τα λέμε (εις Φιλίππους)

        6. Left G700

          San Rocco, και πάλι διαβάζεις ό,τι θέλεις και όπως τα θέλει η προκάτ σκέψη σου, διαστρεβλώνοντας (τι διαστρεβλώνοντας; ανασκολοπίζοντας!) τα λόγια μου. Κατά τα άλλα, με έχεις τρελάνει στην αγάπη. Όλο «αγαπητέ» κι «αγαπητέ». Ας με αγαπούσες λιγότερο ή και καθόλου, φτάνει να μη με διαστρέβλωνες τόσο χοντρά (αλλά μέσω λεπτού χειρουργείου!).

          Ντοκουμέντα δια χειρός Γκεόργκι Δημητρόφ παρέθεσα, για το πώς έβλεπε ο Στάλιν και οι Σοβιετικοί την ελληνική περίπτωση κατά την απελευθέρωση. Το ότι συμφωνώ με το πνεύμα του(ς) δεν σημαίνει ότι προσυπογράφω κάθε λέξη τού Στάλιν για επί μέρους τακτικές κινήσεις ή ελιγμούς!

          Κατά τα άλλα, μας γράφεις κάμποσες ‘‘ομορφιές’’ στο ιστορικό κομμάτι τού σχολίου σου. Η καλύτερη είναι όταν βαφτίζεις όλους τους Εαμίτες ορκισμένους κομμουνιστές επαναστάτες, πρόθυμους να πολεμήσουν σε έναν εμφύλιο ταξικής επανάστασης και ή να νικήσουν ή να πεθάνουν!

          Κι οι Σπαρτακιστές την ίδια εκτίμηση είχαν κάνει. Και πήραν στο λαιμό τους και τη Ρόζα κι ας ήταν αθώα τού αίματος, αφού τους είχε προειδοποιήσει ότι πάνε τού σκοτωμού. Αλλά έτσι είναι ο αριστερισμός: Να «πάν’ τα παιδιά στον πόλεμο», κι ας «πάν’ τού σκοτωμού»…!*

          * https://www.youtube.com/watch?v=1bmSrvWFjJM

        7. San Rocco

          Αγαπητέ lefth700, έγραψα κάτι τεκμηριωμένο, ως απάντηση σε κάτι δικό σου, πολύ συγκεκριμένο:

          Προδπαθεις να τεκμηριώσεις το αδύνατο νίκης της εαμικης ελληνικής επανάστασης. Ε, έχεις λάθος! Προσπαθεις να τεκμηριώσεις την ορθότητα της καταστροφική επιλογή των ΚΚΕ και ΕΑΜ του να αποδεχθούν κ να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ε, και σε αυτό έχεις λάθος!

          Τεκμηριωσα και με αριθμους, την πολιτική αντίληψη με τον οποία συμφωνώ και ειναι και του ΝΑΡ συν τοις αλλοις, και με την οποία εσύ διαφωνείς: ΝΑΙ, ήτα απολύτως εφικτή η ανάληψη της κυβερνητικης/κρατικης εξουσίας τον Οκτώβρη του ’44 απο το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ! Αν αυτο δεν έγινε, τεράστιες ευθύνες βαραίνουν το ΚΚΕκαι το ΕΑΜ, τα οποία υποχωρησαν στην πίεση της ΕΣΣΔ και εμπιστεύτηκαν τις καπιταλιστικες πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας και την Αγγλία.

          ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙΣ οτι διαστρέβλωσα την γνώμη σου;

        8. Left G700

          Αφού δεν κατάλαβες από αυτά που ήδη έγραψα πού διαστρέβλωσες τη γνώμη μου, τζάμπα θα κάψω ρεύμα για τη λάμπα μου και άσκοπα θα χαλάσω το σαπούνι μου…

        9. San Rocco

          Δεν απαντάς γιατί μάλλον δεν διαστρέβλωσα τπτ

        10. Left G700

          Η Δημητρόφ = O Δημητρόφ

          Συγχώρα με, σ. Γκεόργκι…

  5. Left G700

    ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ

    Ρε παιδιά, μήπως να θεσπίσουμε ως αυστηρό και απαράβατο όριο πολιτικής συνταξιοδότησης* την ηλικία τών 50 ετών; Μια σκέψη είναι. Για σκεφτείτε τη.

    * Mε την εξαίρεση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος σε βουλευτικές, ευρωβουλευτικές, αυτοδιοικητικές, σωματειακές κ.λπ. εκλογές, τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις – πορείες, καθώς και την ανάληψη καθηκόντων όπως αφισοκολλήσεις, πώληση κουπονιών οικονομικής ενίσχυσης, συλλογής υπογραφών κ.ά.

    Reply
  6. Νίκος

    «Άλλα μου λεν τα μάτια σου
    και άλλα η καρδιά σου.
    Άλλα μου λεν τα χάδια σου
    και άλλα τα φιλιά σου»
    και
    «Άλλα μου λες κι άλλα μου κάνεις
    κοντεύω πια να τρελλαθώ
    τό `βαλες πείσμα να με πεθάνεις
    μη θέλεις φως μου για σε να τρελλαθώ»
    Εξαιρετικά αφιερωμένα (μη ρωτήσετε σε ποιόν είναι προφανέστατο) σε κάποιον που αρέσουν πολύ τα άσματα.

    Reply
  7. Left G700

    ΑΚΡΙΒΟΙ ΣΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΦΤΗΝΟΙ ΣΤ’ ΑΛΕΥΡΙ;

    Μπορεί να μου πει ο διαχειριστής υπηρεσίας γιατί έκοψε δύο σχόλια, που έστειλα ως απάντηση στον «κύριο Κώστα» (13/10/2018 at 13:27 –λινκ). Δηλαδή εγώ τι πρέπει να κάνω για να αμυνθώ απέναντι στις βρωμερές διαχρονικές συκοφαντίες του που τις έχει μεταφέρει κι εδώ, σύμφωνα με τις οποίες όχι μόνο είμαι «φασιστάκος» (όταν δεν είμαι «φασισταριό» –λινκ), αλλά και έμμισθος πράκτορας (προφανώς τού Τμήματος Κρατικής Ασφάλειας – Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, που «έδεσε» και τις γνωστές κατηγορίες εναντίον τού Λαφαζάνη), όπως έχει κατ’ επανάληψη ισχυριστεί και εδώ χωρίς να έχει ιδρώσει κανένα αυτί, ούτε από τη διαχειριστική ομάδα ούτε από τους συν-σχολιαστές:

    Εσύ όμως καμάρι μου Ράιτ, γιατί δεν παίζεις καθαρά, και σε «ξέρω” από παλιά, […].
    Γι αυτό και είσαι ένας ράιτ που ντύθηκε λεφτ για να κάνει ζημιά στην λεφτ.
    Φιλάκια
    (λινκ)

    Είναι ντροπή από τον ένας (όχι από τον ούλτρα ράιτ που δουλειά του είναι, βέβαια η δουλειά μερικές φορές είναι ντροπή) να προβοκάρει το NKPJ και τις θέσεις του. (λινκ)

    Λοιπόν, σύντροφε-διαχειριστή; Τι από αυτά που αποδίδω στον «κύριο Κώστα» είναι βαρύτερο από τις βρωμερές συκοφαντίες του που, όπως μπορούν να δουν όλοι, «ζουν και βασιλεύουν», και θεώρησες δέον να κόψεις τα δύο δικά μου σχόλιά; Παραπέρα: ξέρεις εσύ κάποια βαρύτερη βρισιά για έναν αριστερό από αυτήν που τον χαρακτηρίζει «πράκτορα»; Αν ξέρεις, να μου την υποδείξεις.

    Ακούστε, παίδες τής διαχειριστικής ομάδας:

    Είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας (αν και μεγάλο λάθος σας) να μη ζητάτε το λόγο για πολιτικές συκοφαντίες που εκτοξεύονται εναντίον τής Παντιέρας, όπως συνέβη το καλοκαίρι. Ξέρετε τι εννοώ. Τότε που καθημερινός σχολιαστής και οπαδός τού ΚΚΕ έγραψε σε σχόλιο, απευθυνόμενος μέσω Άγγελου Χάγιου σε ολόκληρο το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Είδες Άγγελε? Άντε τώρα, πήγαινε να ανάψεις ένα κεράκι στον φύλακα άγγελό σου που κράτησε το 15 την ΑΝΤΑΡΣΥΑ έξω από τη Βουλή, διότι διαφορετικά τώρα, θα είσασταν μέρος αυτής της απάτης.» (λινκ) [Για τη (μικρο)Ιστορία: σας είχα υπερασπιστεί τότε (π.χ.: λινκ), και σας είχα υπερασπιστεί σθεναρά και σφοδρά, όπως πιστεύω όφειλα, κι ας μην είμαι ΝΑΡ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ.]

    Ακόμα, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας (αν και πάλι κάνετε τραγικό λάθος, κατά τη γνώμη μου) να επιτρέπετε στον κάθε πικραμένο να συκοφαντεί αισχρά άλλους σχολιαστές. Κάτι όμως δεν πάει καθόλου καλά με τον τρόπο που ασκείτε τα δικαιώματά σας, όταν φιμώνετε τα θύματα της συκοφαντίας διαγράφοντας τις δικαιολογημένα οργισμένες διαμαρτυρίες τους και δίνοντας έτσι ένα έξοχα χαρακτηριστικό παράδειγμα της γνωστής παροιμίας που φιγουράρει στον τίτλο αυτού τού σχολίου.

    Δεν πάνε πολλές μέρες που έγραφα στο υστερόγραφο ενός άλλου σχολίου μου (τα bold από το πρωτότυπο):

    Πρέπει να ειπωθεί αριθμητικώς και ολογράφως αυτό και θεωρώ τιμή μου και «παράσημό» μου ότι το λέω εγώ, ένας ιδεολογικός αντίπαλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η Παντιέρα αυτή την περίοδο, που πηγαίνει αρκετά πίσω στο χρόνο, αντιπροσωπεύει απ’ όσο είμαι σε θέση να ξέρω εγώ (και ξέρω αρκετά) το σημαντικότερο, δημοκρατικότερο και ανοιχτότερο σε όλες τις «φυλές» τής Αριστεράς βήμα διαλόγου! (λινκ)

    Δεν παίρνω πίσω ούτε ένα (1) κόμμα από αυτές τις φράσεις! Νομίζω ότι τις έχετε κερδίσει με το σπαθί σας κι ό,τι κερδίζεται, κερδίζεται (εξ άλλου, ποτέ δεν μου κάθισε καλά –όπως μάλλον και του Λένιν– το πολύ δημοφιλές εντός τής Αριστεράς απόφθεγμα «τα στερνά τιμούν τα πρώτα»· ανέκαθεν μου φαινόταν μια πομπώδης ανοησία κατά βάθος). Είναι κρίμα όμως να αφήνετε εσείς οι ίδιοι τη σκόνη να θαμπώνει τα παράσημά σας…

    Τα λέμε

    Reply
    1. Κώστας

      Για την κατάσταση με τον αυτοαποκαλούμενο Λεφτ (και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως είναι αριστερά αλλά δεν είναι, το κρίνουμε όλοι ελεύθερα αυτό) επειδή με αναφέρει πως τον συκοφαντώ κλπ

      1. Δεν πιστεύω πως είσαι πράκτορας
      2. Έχω πει πως χάνω την ψυχραιμία μου και μέρους του δίκιου μου
      3. Εν προκειμένω ειρωνεύτηκα αυτό ακριβώς που πιστεύω πως κάνεις, δηλ να μιλάς σαν ακροδεξιός (σεξιστής, ρατσιστής,στρογγυλευτής της αυθόρμητης φασιστικής βίας κατά του Ζακ)γιατί νομίζεις πως έτσι δίνεις ένα μάθημα στην αριστερά απέναντι σε κάποιους δικαιωματιστές, μεταναστατευτιστές κλπ. Η μπανανόφλουδα που έχεις πατήσει είναι σαν αυτήν που πατάνε άλλοι αριστεροι, του στυλ λένε, δήθεν, οι φασίστες για εθνική κυριαρχία, εμείς δεν θα λέμε.. Εσύ λες πως λένε, δήθεν, κάποιοι κεντρώοι πχ για αντισεξισμό, εμείς δεν θα λέμε. Στην πραγματικότητα οι μεγαλύτεροι δικαιωματιστές στην παγκόσμια ιστορία ήταν οι Μπολσεβίκοι και η προλεταριακή νεολαιστικη εξέγερση του παγκόσμιου Μάη του 68.¨Οταν όμως μιλάς σαν ακροδεξιός αυτό που κάνεις στον δημόσιο λόγο είναι να βοηθάς την ακροδεξιά και θα σε αντιμετωπίζω σαν ακροδεξιό. Μόνο ένας εικονοκλάστης επιπέδου Πανούση θα μπορούσε να πει πως μιλάω έτσι για να σοκάρω, να περάσω μηνύματα κλπ. Η απάντηση σου στο ότι είναι, ειρωνικά, ιδιοφυές αυτό που κάνεις, το να μιλάς σαν φασίστας ήταν να παρεξηγηθείς για το αλογόμυγα και όχι για το φασίστας και να μου πεις πως προσβάλω εγώ κάποιον νεκρό που έφερες στην κουβέντα για να μας πεις ότι είσαι …σπουδαια προσωπικότητα της αριστεράς.¨Οτι έχεις κάνει … παρέμβαση στα πράγματα.
      4. Δεν πιστεύω πως έχεις την παραμικρή οργανωτική ή στενή πολιτική σχέση με την ΛΑΕ και το Αριστερό Ρεύμα. Μπλέχτηκες κάποτε με κάποια χαλαρή σχέση τίποτα με την ΑΡΕΝ, κανά ΣΥΡΙΖΑ στο χαλαρό, δεν ξέρω, δεν είμαι και ακριβώς σίγουρος για την ηλικία σου αλλά λογικά από τα παρα πολλά χρόνια που σε ξέρω κοντά είμαστε (36 εγώ). Το έκανες σε κάποια φάση που σου φάνηκε μόδα κλπ, στα χρόνια μετά το 06-07 που υπήρχε αριστερή ροπή και στην σπουδάζουσα και όχι μόνο. Σου εμεινε χόμπι να τσακώνεσαι με άλλους αριστερούς πάνω σε ένα κάποια μόνιμα μοτίβα που τα κληρονόμησες από τα 3 κόμματα σε συσκευασία ενός που ήταν ο ΣΥΝ και τα 103 που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή πολλά χρόνια πριν ξεπέσουν τα blog από το δικό σου είχαν φύγει οι όχι ιδιαίτερα πολλοί θαμώνες έψαχνες κάπου να πας και βρήκες εδώ. Αυτοχρίστηκες συνδιαμορφωτής του site και μας ζαλίζεις εκμεταλλευόμενος την διάθεση των συντρόφων να ανοιγουν την κουβέντα στα σχόλια. Δική μου γνώμη αυτό, δικηγόρος τους δεν είμαι. Κακώς σε ανέχονται και κακώς όσοι σχολιαστές μπαίνουν σε ήρεμο διάλογο μαζί σου.

      Σταμάτα λοιπόν την κλάψα, προσβάλλεις μονίμως τους πάντες, εκφράζεις συγκροτημένο συνειδητό ακροδεξιό λόγο στο όνομα της αριστεράς και οργανωμένων χώρων της και χαλάς σκόπιμα για πλάκα, για να το πεις εκεί που θα πίνεις καφέ αύριο me άλλους που κάποτε πέρασαν ξώφαλτσα από την αριστερά.

      Κώστας

      Reply
  8. Left G700

    ΔΙΟΡΘΩΣΗ

    Είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας (αν και μεγάλο λάθος σας) να μη ζητάτε το λόγο για πολιτικές συκοφαντίες που εκτοξεύονται εναντίον τής Παντιέρας, […]. = Είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας (αν και μεγάλο λάθος σας) να μη ζητάτε το λόγο για πολιτικές συκοφαντίες που εκτοξεύονται εναντίον τού χώρου που εκφράζει η Παντιέρα, […].

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.