.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Παρεμβάσεις προς ΠΑΜΕ: Απέναντι κοιτάξτε!


pameΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΠΕ & ΔΕ ΣΤΑ ΔΣ ΔΟΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ

Συνάδελφοι του ΠΑΜΕ απαιτείται αγωνιστική κοινή δράση κι όχι ηττοπάθεια και συκοφαντίες

Οι συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις της δρώσας αριστεράς κι όχι της κυβερνώσας γελοιογραφίας της, έχουν ένα σημαντικό καθήκον:

Στις νέες συνθήκες όξυνσης της αντιδραστικής επίθεσης κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ, να μην αφήσουμε να περάσει ο οδοστρωτήρας των μέτρων που ετοιμάζουν, στην κοινωνία και στην εκπαίδευση, με συμπαραστάτες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ.

Η διάλυση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, καθώς και της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης διαμορφώνει ένα έδαφος κοινωνικής, ταξικής καταβύθισης.

Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε οργάνωση όλων των εκπαιδευτικών τόσο των μονίμων όσο και των αναπληρωτών-ελαστικά εργαζόμενων.Απαιτείται μαζικός, αποφασιστικός αγώνας σε σύγκρουση και ρήξη με την πολιτική κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ και αιτήματα τις λαϊκές ανάγκες.

Αγώνας ενάντια στην προσπάθεια της γραφειοκρατίας, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, να καλλιεργούν αυταπάτες για το ρόλο της κυβέρνησης και του αστικού μπλοκ εξουσίας, αναμονή και υποταγή στις βουλές των «Θεσμών», να κάνουν την οργή απλή διαμαρτυρία και να σταματούν τους αγώνες όταν παίρνουν αποφασιστικά χαρακτηριστικά.

Αγώνας στα χέρια των αγωνιζόμενων, που θα ορίζεται από τις Γενικές Συνελεύσεις τους και θα σχεδιάζεται από αυτές, σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους.

Σε αυτά τα καθήκοντα και ανάγκες είναι όσο ποτέ αναγκαίο να χτίζεται η ταξική αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων και η κοινή δράση των συνδικαλιστικών δυνάμεων, που παλεύουν σε αυτή την κατεύθυνση. Το παράδειγμα των 36 ΕΛΜΕ και 40 ΣΕΠΕ πανελλαδικά, που καταδίκασαν τον κυβερνητικό «εθνικό διάλογο» ήταν ένα μικρό επιτυχημένο δείγμα, όταν οι πλειοψηφίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ δήλωναν τη συμμετοχή τους σε αυτόν.

Η πολιτική τακτική του ΠΑΜΕ, ενώ μιλά στο όνομα των παραπάνω, είναι να αρνείται το σχεδιασμό και την αποφασιστική κλιμάκωση της πάλης, στο πιο κρίσιμο σημείο της ταξικής αντιπαράθεσης.

Έτσι, δεν βοηθά στη συγκέντρωση δυνάμεων και στην αποφασιστική αναμέτρηση με την κυβέρνηση, χαμηλώνει τη λαϊκή αυτοπεποίθηση και τη δυναμική των αγώνων. Μετά την απεργία στις 4 Φλεβάρη, όταν η κυβέρνηση ήταν στριμωγμένη και η αυτοπεποίθηση των αγωνιζόμενων ανεβασμένη, αντί να οξύνει την αντιπαράθεση με κλιμάκωση, έδωσε πολιτικό χρόνο στην κυβέρνηση καιάφησε την πρωτοβουλία κινήσεων στη ΓΣΕΕ.

Από το στόχο να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό έκτρωμα στη Βουλή, το ΠΑΜΕ πέρασε στην πρόταση για μια 48ωρη απεργία αγνώστου ημερομηνίας, όταν κατατεθεί, δηλαδή κατόπιν εορτής. Έτσι υπονομεύτηκε η δυνατότητα ανάσχεσης της επίθεσης και της δημιουργίας προϋποθέσεων για νικηφόρους αγώνες. Θα είναι ολέθριο αν αυτό συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες–αφού το νομοσχέδιο κατατέθηκε- κυρίως αν η 48ωρη απεργία δεν αποτελέσει μάχη αλλά πορεία διαμαρτυρίας.

Αυτή η πολιτική τακτική είναι αναποτελεσματική στην αντιμετώπιση της αντιλαϊκής επίθεσης και στη δημιουργία όρων νίκης των εργατικών αγώνων. Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο, οι προτάσεις αποκλιμάκωσης του ΠΑΜΕ, υιοθετούνται σχεδόν πάντα από τις δυνάμεις του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, Παναγόπουλος) και χρησιμοποιούνται ως άλλοθι της αγωνιστικότητάς τους.

Να θυμίσουμε εδώ ότι το ΠΑΜΕ είναι πρώτη δύναμη στο ΕΚΑ, δεύτερη δύναμη στη ΓΣΕΕ, τέταρτη στην ΑΔΕΔΥ και πρώτη σε πολλά εργατικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Τις περισσότερες φορές, ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ και ΣΥΡΙΖΑ συνηγορούν με το ΠΑΜΕ στρεφόμενοι ενάντια σε μαζικές διαδικασίες κινήματος, με σκοπό να ανακόψουν αγωνιστικές τάσεις, όπως έκαναν και με την απεργία διαρκείας των καθηγητών και το Μάη και το Σεπτέμβρη του 2013.

Την αδιέξοδη αυτή τακτική του ΠΑΜΕ, αντί της αυτοκριτικής και επανεξέτασης, συνοδεύει ως μόνιμη επωδός η κατηγορία ότι «φταίνε όλοι οι άλλοι και κυρίως οι Παρεμβάσεις»!

Είναι γεγονός πως αν έχεις εκ των προτέρων αποδεχθεί την ήττα, αν έχεις την ηττοπαθή αντίληψη περί αδυναμίας οποιασδήποτε κατάχτησης απέναντι στον «πανίσχυρο» συνασπισμό κυβέρνησης, μέσω του αποφασιστικού αγώνα, ε τότε ναι, πράγματι, το μόνο που απομένει είναι η στείρα μικρο-παραταξιακή λογική, ο ενδοαριστερός εμφύλιος και η ασφάλεια του πολιτικού συμπεράσματος «είδες, μόνο το ΚΚΕ τα έχει πει καλά, ψήφισέ το την επόμενη φορά».

Τι νόημα έχει όμως για τη ζωή των εργαζόμενων το συμπέρασμα ότι «για την ήττα φταίνε οι άλλοι», αν κυρίως δεν αναμετρηθούν αποφασιστικά με το ερώτημα πώς θα νικήσουν.
Όταν η συζήτηση φεύγει από το ουσιαστικό πεδίο της πολιτικής και τακτικής που απαιτείται για να είναι νικηφόροι οι αγώνες και περνά στο έδαφος της αναζήτησης «των κακών», επιστρατεύονται το ψέμα και η συκοφαντία.

Αυτά αποτελούν πια μόνιμο όπλο της προπαγάνδας του ΠΑΜΕ, προκειμένου να καλύψει τα αδιέξοδα της πολιτικής του γραμμής, αλλά και για να κόψει τους δεσμούς και την ανάγκη βαθιάς και ουσιαστικής συζήτησης και κοινής δράσης ανάμεσα στους αγωνιστές.

Στο στόχαστρο της συκοφαντικής του πολιτικής το προηγούμενο διάστημα βρίσκονται οι Παρεμβάσεις και το ρεύμα του ανεξάρτητου, ταξικού συνδικαλισμού.

Τελευταίο εύρημα, η δήθεν «ευθύνη και των Παρεμβάσεων» για τον «αποκλεισμό» της ΑΣΓΜΕ από τη συνάντηση με τον υπουργό παιδείας στις 21-4-2016, την ημέρα που πραγματοποιούνταν σε όλη την Ελλάδα μαζικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Η παρουσία των γονέων, όπως και αντιπροσώπων των αναπληρωτών και νηπιαγωγών στη συνάντηση, είχε την υποστήριξη των Παρεμβάσεων και στη ΔΟΕ και στην ΟΛΜΕ.

Όμως το ΠΑΜΕ προτίμησε να αποχωρήσει μαζί με την ΑΣΓΜΕ, χωρίς να δώσει μάχη και όχι να το απαιτήσει, όπως και έγινε με τους υπόλοιπους που τελικά συμμετείχαν στη συνάντηση. Συνεπές με μια αποτυχημένη λογική που λέει «αποχωρώ και καταγγέλλω» αντί του «απαιτώ και επιβάλλω».
Συνάδελφοι πρέπει να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε τις λαϊκές ανάγκες , σπάζοντας τα όρια και τα πλαίσιά τους, την καταστολή και την υποταγή στη μοίρα και τις απαιτήσεις των κυβερνώντων και των ισχυρών.

Όχι να διαμαρτυρόμαστε απλά και να καταγγέλλουμε τους δίπλα μας.

Απέναντι κοιτάξτε!

Να βάλουμε πλάτη και να αναμετρηθούμε με το πραγματικό ερώτημα, «πώς οι αγώνες μας θα νικήσουν». Μπροστά στο νέο οδοστρωτήρα των μέτρων να τολμήσουμε το ρίσκο της σύγκρουσης για την ανατροπή τους… Η νίκη που είχαμε με την υποχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα των αναπληρωτών, είναι ένα καλό σημάδι και δείχνει το δρόμο.

28 4 2016

Κική Γιαννάτου
Γιώτα Ιωαννίδου
Γιώργος Γαλάνης
ΜιχάληςΜιλτσακάκηςΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 85.00% ( 8
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

12 Σχόλια στο "Παρεμβάσεις προς ΠΑΜΕ: Απέναντι κοιτάξτε!"

Γιάννης Λ.

τρομερό κείμενο το ρίξατε το σύστημα πάλι…

G.T.

Τι να θυμηθούμε και τι να πρωτοπούμε!
α) για τη συμφωνία όλου του μνημονιακού και «αριστερού» μπλοκ για απεργία στις εξετάσεις και την ολομέτωπη επίθεση όλων εναντίον του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ!
β) για τη μοναδική συμμετοχή του ΠΑΜΕ στη απεργία των καθηγητών μετά την επιστράτευση!
γ) για την αποτυχημένη και εντέλει εκφυλιςμένη απεργία διαρκείας στους καθηγητές, παρ’ όλες τις κραυγές ότι η απεργια διαρκείας είναι η μοναδική εξασφαλισμένη μορφή αγώνα!
δ) για τη συνεργασία των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σκασμό σωματεία!
ε) για τις αντιδράσεις των Παρεμβάςεων προς την απεργία και τη μη ψήφιςή της στη ΓΣΕΕ το Δεκέμβρη!
ζ) για την εκδήλωση συμπαράστασης προς την πορεία για την ανεργία Πάτρας-Αθήνας δυο μέρες πριν το τέρμα!
Τι να πούμε…..Τι να πούμε……

ΓΚ

Είναι γνωστό ότι οι Παρεμβάσεις δεν εκπροσωπούνται στην ΓΣΕΕ και όπως είναι επόμενο δεν καταψήφισαν ούτε απεργία ούτε οτιδήποτε άλλο. Με ψέμματα και συκοφαντίες δεν δικαιολογούνται τα αδικαιολόγητα.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Γιάννη Λ., εσύ βάστα γερά το σύστημα!

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

«…για τη συνεργασία των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σκασμό σωματεία!…». ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΚΑΣΜΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ συνεργαζόμαστε με δυνάμεις του ΤΣΙΡΙΖΑ;; Για ανεφερε φιλε ΚΚΕ;;;;

Να σου πω εγώ; Σε κανένα! Σε ορισμένα συνεργαζόμαστε με δυνάμεις που έχουν πια ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ εδώ και καιρό και από τα αριστερά από τον ΤΣΙΡΙΖΑ. Αϊντε με την αντικομμουνιστική υστερία του ΚΚΕ….

Επίσης, για την πορεία ανέργων, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στήριξε από την πρώτη μέρα. Βέβαια εκκρεμεί μια απάντηση του ΚΚΕ για την πορεία αυτή καθεαυτή: Εγινε η πορεία. Πολύ καλή ενέργεια. Αλλά ΚΑΙ; Απο δω και πέρα ΤΙ; Το ΚΚΕ απαντά: Απο δω και πέρα, απλά ψηφίστε ΚΚΕ.

G.T.

Ανταρσυε σφυρίζεις αδιάφορα? Ψάξε να βρεις, τουλάχιςτον, σε πόσα νοσοκομεία και σε πόσες ΕΛΜΕ συνεργαστήκατε με το ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 και μετά!
Όσον αφορά τις απεργίες αγαπητέ ΓΚ κάνεις πως δεν ξέρεις; ? Δεν ξέρεις τη θέση και τη στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις απεργίες!
Αυτό δεν το έχεις ξανακούςει: «Δεν έχει νόημα η 24ωρη γενική απεργία, είναι ντουφεκιά στον αέρα, είναι μια εκφυλισμένη απεργία της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ, είναι απεργία διαμαρτυρίας, συνιστά αποκλιμάκωση των αγώνων (…)» ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΡΙΝ……
Και φυσικά η ΓΣΕΕ είναι ξεπουλημένη!!! αλλά, άλλο αυτό και άλλο δεν κάνουμε απεργία γιατί είναι Τουφεκιά στον αέρα. Το ζητούμενο είναι καθολική συμμετοχή και μαχητική αντίδραση και όχι άνευρη και με μικρή συμμετοχή εργαζομένων σε μια απεργία

ΓΚ

αυτό που γράφεις εντός εισαγωγικών είναι απο ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από άρθρο του ΠΡΙΝ ή από το μυαλό σου; Μάλλον το τελευταίο.
Θυμίζει πάντως το κάλεσμα των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών να καταψηφιστεί η απεργία διαρκείας στις επόμενες συνελεύσεις, ενώ οι εκπαιδευτικοί έδιναν τη μάχη για την επιτυχίας της.

Το «δεν κάνουμε απεργία» ποτέ και πουθενά δεν ακούστηκε ή γράφτηκε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Απλά αναπαράγεις συκοφαντίες και θα έπρεπε να ντρέπεσαι. Αυτά δεν έχουν σχέση με το εργατικό κίνημα και την ηθική του

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

g.t., για πες σε ποια σωματεία συνεργαζόμαστε με τον ΤΣΙΡΙΖΑ;

Για δώσε ρε g.t. και ένα λινκ με την θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πως «…δεν απεργούμε επειδή η ΓΗΣΕΕ είναι ξεπουλημ΄μενη»!!

Η ΓΣΕΕ είναι πουλημένη, είναι ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ όσον αφορά την εργατική τάξη, αλλά εμείς παλεύουμε για την επιτυχία της εκάστοτε πανεργατικής/πανελλαδικής απεργίας, απεργούμε και συγκεντρωνόμαστε με τα ταξικά σωματεία στο Μουσείο. Αυτό ΔΕΝ το γνωρίζεις ψευτάκο g.t.;;

g.t. Περιμένω τις απαντήσεις σου στα ερωτήματα που σου έθεσα.

Ο άλλος Βασίλης,

«Δεν είναι μπρος,
είν’ αποπίσω σου
κρυφός ο οχτρός!»

G.T.

Αντάρσυε δε θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου γιατί υποτιμάς τη νοημοσύνη μου!
Θα σου αναφέρω ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ κάποια σωματεία που συνεργαστήκατε με ΣΥΡΙΖΑ:
1. Γενικό Κρατικό της Νίκαιας
2. Ευαγγελισμός
3. Πανεπιστημιακό Πάτρας
4. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου
5.Aνεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Ν. Έβρου (εκλογές στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Έβρου)
6.Ομοσπονδία Μετάλλου
7.Α ΕΛΜΕ Πέλλας
8.Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
9. ΕΛΜΕ Δράμας
10. ΣΕΠΕ Κέρκυρας
Κ.λ.π. Κ.λ.π. Κ.λπ.
Ψάξε και ρώτα τους συντρόφους σου …….
*** μη ξαναμπούμε στη διαδικασία να ξαναμιλήσουμε για τις συνεργασίες σας με τη ΛΑΕ, τις κοινές σας ανακοινώσεις και εντέλει τις χωριστές σας συγκεντρώσεις….
***τα ψευτράκος σε κανέναν φίλο σου ή στον καθρέφτη σου, όχι σε μένα…
*** ακόμα και στο pantiera.gr είναι δημοσιευμένα τα κείμενά σας για τη συμμετοχή στην απεργία, στην κάθε απεργία, είναι σημειωμένος ο χρόνος απόφασης για συμμετοχή ( στην καλύτερη περίπτωση 5-3 ημέρες πριν)
*** υπάρχουν άπειρα άρθρα αλλα και επίσημες ανακοινώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που καταδικάζουν τις 24ωρες και προτρέπουν σε διαρκείας. Αναζήτησέ τα, μη βαριέσαι……
***το ξανατονίζω!!! η επιτυχία μιας απεργίας εξαρτάται απόλυτα από την προετοιμασίας της, της οργάνωσή της, τη συμμετοχή και τη μαχητικότητά της! Όλα τα άλλα είναι για να χάνουμε το χρόνο μας, και ο χρόνος είναι πολύτιμος! ΤΕΛΟΣ

γνώστης

Gt, μόνος εσύ υποτιμάς τη νοημοσύνη σου.

Α. Εαν ηξερες ελληνικά θα γνωριζες πως η ανταρσυα συμμετεχει κ παλευει για επιτυχια της καθε απεργιας!

Β. Η ανταρσυα θεωρει την γσεε ως μερος του αστικου μπλοκ εξουσιας. Για αυτο κ καλει παντα στο μουσειο στην συγκεντρωση ταξικων σωματειων. Δυστυχως το παμε/κκε στα περισδοτερα σωματεια ψηφιζει κοινα πλαισια με πασκε/δακε.

Γ. Οι δυναμεις που αναφερεσαι εχουν αποχωρησει εδω κ παρα πολυ καιρο απο τον συριζα.

ΓΚ

Σε κάποια σωματεία που αναφέρεις υπήρξαν σχήματα στη βάση αρχών, ανάλογων με αυτών που υπερασπίζονται οι συνδικαλιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για μια εργατική διέξοδο από την κρίση. Γι’ αυτό και υπήρξε διαχωρισμός όσων αναφέρονται στο ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπόλοιπα είναι σπέκουλα.
Φυσικά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα κάνει κριτική στις 24ωρες τουφεκιές στον αέρα της ΓΣΕΕ και αυτό μόνο στο μυαλό ενός συκοφάντη είναι απεργοσπασία. Ήταν απεργοσπασία δηλαδή όταν το ΠΑΜΕ έλεγε κριτικάρουμε (από τα δεξιά, από κοινού με ΜΜΕ και κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) την απεργία διαρκείας, αλλά συμμετέχουμε;
Το ΠΑΜΕ επέλεξε να κάνει τον υποβολέα της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για το απεργιακό πρόγραμμα που σήμερα έχει υπονομεύσει αποφασιστικά τη δυνατότητα μιας λαϊκής απάντησης στο ασφαλιστικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν σε πολύ δυσκολότερη θέση χωρίς την 48ωρη απεργία-φάντασμα για το ασφαλιστικό «όταν και αν κατατεθεί» που πρότεινε το ΠΑΜΕ και ψήφισαν ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ)-ΕΜΕΙΣ-Μπαλασόπουλος

Με παραμύθια της χαλιμάς και συκοφαντίες δεν προετοιμάζεις κανέναν αγώνα. Τα νώτα του ΠΑΜΕ φυλάς, αφού με τη συμμαχία του με την ΓΣΕΕ δεν επιτρέπει αισιοδοξία

wpDiscuz