.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η ΜΑΡΣ (Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση) έκλεισε τον κύκλο της


SymporeysiΗ ΜΑΡΣ δημιουργήθηκε για να προωθήσει την πρόταση ενός παλλαϊκού πολιτικού και κοινωνικού μετώπου για την εφαρμογή ενός μεταβατικού προγράμματος φιλολαϊκής διεξόδου από την κρίση που απαραίτητη προϋπόθεση υλοποίησής του είναι  η έξοδος από την ΟΝΕ και η  αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ. Η αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ είναι ο μόνος δρόμος όχι μόνο για να υπάρξει μία φιλολαϊκή διέξοδος από την σημερινή κρίση αλλά και να ανοίξει η προοπτική του να γίνει ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του. Η ΜΑΡΣ αποτέλεσε συντονισμό ανεξάρτητων αγωνιστών της Αριστεράς και πολιτικών συλλογικοτήτων. Προσπάθησε με τις μικρές δυνάμεις της να εκφράσει την πλατειά πεποίθηση τόσο του κόσμου της Αριστεράς όσο και μεγάλων πρωτοπόρων τμημάτων των εργαζομένων ότι μόνο με ένα τέτοιο παλλαϊκό μέτωπο μπορεί να ανοίξει μία άλλη πορεία για τη χώρα και το λαό μας, πέρα από μνημόνια, χρέη, υποταγή στους πάτρωνες της ΕΕ και στην ελληνική ολιγαρχία. Στα πλαίσια αυτά πήρε μία σειρά πρωτοβουλίες που συνάντησαν μία αξιοσημείωτη ανταπόκριση από ευρύτερες μάζες της Αριστεράς και του κόσμου της εργασίας. Με βάση την λογική αυτή στις προηγούμενες εκλογές συνεργάσθηκε με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνέβαλε με τις όποιες δυνάμεις της στην αποφυγή της λεηλασίας του κόσμου της Αριστεράς και της εργασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, μετά την αποκάλυψη της απάτης του ΣΥΡΙΖΑ και εμπρός στη βαρβαρότητα του 3ου Μνημονίου και στο ενιαίο μέτωπο όλων των δυνάμεων της εγχώριας ολιγαρχίας και του νενεκισμού στους πάτρωνες της ΕΕ που το στηρίζει, η ανάγκη του παλλαϊκού μετώπου κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπέρ της αποδέσμευσης από αυτήν είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ. Δυστυχώς επειδή μεταξύ του δυναμικού που συνέθεσε την ΜΑΡΣ προέκυψαν αφενός μεν διαφορετικές και αποκλίνουσες επιλογές για το τι πρέπει να γίνει μέσα στις νέες συνθήκες αφετέρου διαπιστώθηκαν μονομερείς ενέργειες που όχι μόνο δεν είχαν την σύμφωνη γνώμη του συνόλου της ΜΑΡΣ αλλά έγιναν γνωστές εκ των υστέρων. Μετά και την προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων, είναι προφανές ότι  η ΜΑΡΣ – που υπήρξε πάντα ένα σχήμα που λειτουργούσε με την ομοφωνία και την ευρύτατη συναίνεση – δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει και αυτοδιαλύεται. Οι αγωνιστές που συσπειρώθηκαν σ’ αυτή παραμένουν πάντα ενεργοί μέσα στους αγώνες της Αριστεράς και του κόσμου της εργασίας.

Τριανταφυλλόπουλος Τάκης Μέλος ΣΕ
Ζαντιώτης Γιώργος Μέλος ΣΕ
Μαυρουδέας Σταύρος Μέλος ΣΕ
Περακάκης Γιάννης Μέλος ΣΕ
Ρούσης Γιώργος Μέλος ΣΕ
Στραβελάκης Νίκος Μέλος ΣΕΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 82.00% ( 5
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

12 Σχόλια στο "Η ΜΑΡΣ (Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση) έκλεισε τον κύκλο της"

μετωπικός

Λόγια..λόγια..λόγια ως διαπιστευτήρια για προσκόλληση στην Ανταρσύα.
Μην κουράζεστε παιδιά.Οι παλιόφιλοι σας του ΝΑΡ σας περιμένουν . ΣΕΚίτες και ΕΕΚ θα σας ανεχτούν(;) μέχρι εκλογές.
Άλλωστε το δόγμα όλων είναι κοινό:O εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου.
Τα υπόλοιπα προφάσεις εν αμαρτίες.

Νίκος Στραβελάκης

Έλα ρε παραδουλέυτρα του Λαφαζάνη που θα μας πεις και για λόγια

μετωπικός

Μου αρκεί που δεν έγινα παραδουλεύτρα του συστήματος οξύθυμε που η αυθεντία σου δεν σηκώνεις και λόγια.

Ανώνυμα

Α ρε Τάκη παλιόφιλε αργά το κατάλαβες πως δούλευες για το μαγαζί του Αλέκου και της Αριάδνης.
Οι παράγοντες και οι δήθεν αριστεροί δεν αλλάζουν, πάντα παράγοντες θα το παίζουν.

Ανώνυμα

«μετωπικέ», τον Ήσυχο που συνυπέγραφε ως υφυπουργός, μαζί με τον Καμένο, στρατιωτικές ασκήσεις του Ισραήλ στην Ελλάδα για να προβάρουν τους βομβαρδισμούς στη Συρία τον λες κ λίγο σύστημα, δεν νομίζεις;

red

Τίποτα δεν συνυπέγραψε γιατί εκτός των άλλων δεν είχε αρμοδιότητες σε αυτά τα ζητήματα. Οι θέσεις της ΛΑΕ πεντακάθαρες για ρόλο Ισραήλ,Παλαιστινιακό κράτος κ.λπ. Φυσικά και για έξοδο από ΝΑΤΟ.

Κώστας Β.

Μόνο που όσο ήταν υπουργοί τις «θέσεις» τις είχαν κάνει γαργάρα κι ακούγανε τον καμμένο να ανακοινώνει νέα ΝΑΤΟϊκή βάση στο Αιγαίο χωρίς να βγάζουν άχνα. Άιντε, νεροκουβαλητές του ΣΥΡΙΖΑ 2 …

Ανώνυμα

ΚΑΙ βέβαια χρειαζόμαστε μετωπικές δράσεις και συνεργασίες.

Όχι όμως με ηγεμόνες τους οπαδούς της μικροαστικής ιδεολογίας, όλους αυτούς που υποκλίνονται στο δεξιό μεταρυθμισμό και με τις πράξεις τους έχουν συμβάλει στο παραμύθι του Συριζα και ακόμα και σήμερα παρ’ ότι του κάνουν κριτική δε θέλουν να απεγκλωβιστούν απ’ τον πυρήνα της λογικής του που είναι:
«διαχειριζόμενοι το καπιταλιστικό σύστημα θα παράξουμε φιλεργατικές λύσεις»

red,ο Λαφαζάνης και οι γύρω του έχουν δώσει πολλές φορές τα διαπιστευτήρια τους στην αστική τάξη αυτής της χώρας.

red

καταλαβαίνω ότι θέλεις μετωπικές συνεργασίες μάλλον με τον εαυτό σου άντε και με τους ομοιδεάτες σου.Αυτό είναι μετωπική καρικατούρα και όχι μετωπική αντίληψη.Ο βρώμικος πόλεμος της αστικής τάξης απέναντι σε ΛΑΕ και Λαφαζάνη προσωπικά(δραχμιστές,ριφιφίδες,απολιθώματα κ.λπ) δείχνει ποιόν θεωρεί πραγματικά επικίνδυνο το σύστημα.Μην τρελαθούμε κιόλας.

Κώστας Β.

Μην το ψάχνεις φίλε, έχετε ήδη τρελαθεί εντελώς. Με τη δική σου λογική και ο Τσίπρας ήταν «επικίνδυνος» για το σύστημα… Βρε το καημένο το σύστημα, έχει γεμίσει επικίνδυνους εχθρούς (βγαλμένους από τα σπλάχνα του) που το επιβουλεύονται… Θα μου πεις, τόσα χρόνια όλοι σας μαζί οι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τους λιβανίζατε τους συριζαίους, λογικό είναι κάποιοι από σας να έχουν και τέτοιες παρενέργειες…

Ανώνυμα

Ξέρει το σύστημα.
Αν θυμάσαι και το τσίπρα έβριζε και έτσι του έφτιαξε το πρφίλ και μετά ξυπνήσατε.

AAAA

Τις συμφωνίες με την Αίγυπτο τις υπέγραψε ο Ήσυχος φίλε. Ο ίδιος. Άσε που ακόμα δεν έχει κάνει καμία αυτοκριτική για το ¨έργο¨του. Ούτως ή άλλως κάποιος πρέπει να μιλάει και με τους μπάτσους υποψήφιους της ΛΑΕ. Όσο για την ΜΑΡΣ, τον έκλεισε τον κύκλο της όντως. Έπαιξαν όλοι οι οπαδοί της αριστερής κυβέρνησης τα παιχνίδια τους και μόλις τους κούνησε λίγο το δάκτυλο ο κοινοβουλευτικός φίλος τους το διελύσαν το μαγαζί αφού εξ αρχής μόνο για αυτό το έφτιαξαν.

wpDiscuz