.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Εργατική Λέσχη Λέσβου: Προκλητική απόλυση εργαζόμενης στον επισιτισμό


erg-lesxi-diakΕργαζόμενη σε μεζεδοπωλείο της Μυτιλήνης (στα Λαδάδικα), η Χ.Β. απολύθηκε επειδή ζητούσε πλήρη ασφάλιση και αρνούνταν να εργάζεται απλήρωτες υπερωρίες. Μετά την απόλυση της ανακαλύπτει πως ο εργοδότης της έβαζε ένα ένσημο την εβδομάδα παρότι εργάζονταν σχεδόν καθημερινά ως τις 28 Σεπτεμβρίου που απολύθηκε. Η Χ.Β. εργάζονταν ως βοηθός μάγειρα, ο εργοδότης δήλωνε ευχαριστημένος με την δουλειά της, όμως του φαίνονταν αδιανόητο να της βάζει όλα τα ένσημα και επιπλέον εκείνη να αρνείται να δουλεύει καθημερινά μία επιπλέον ώρα χωρίς να πληρώνεται.

Αυτή είναι μια μικρή καθημερινή ιστορία των όσων συμβαίνουν στην «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού στην Μυτιλήνη και σε όλη την Λέσβο, όπου η κυριαρχεί η μαύρη εργασία και οι εργασιακές συνθήκες γαλέρας. Η κερδοφορία των επιχειρήσεων – μικρών και μεγάλων – στηρίζεται σε ατελείωτες ώρες απλήρωτης δουλειάς, στην καθημερινή απειλή της απόλυσης σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη που θα σκεφτεί να διεκδικήσει τα ένσημα του, το επίδομα αδείας, το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά περισσότερα για τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας που υπάρχουν στο χώρο του επισιτισμού με την ανοχή και πολλές φορές με την συνενοχή των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών.

Η Χ.Β. αρνείται να αποδεχθεί την εργοδοτική αυθαιρεσία και διεκδικεί την επαναπρόσληψη της με πλήρη ασφάλιση, την καταβολή όλων των ενσήμων που δεν επικόλλησε ο εργοδότης καθώς και όλες τις νόμιμες αποδοχές της.

Η Εργατική Λέσχη Λέσβου καταγγέλλει την θρασύτατη συμπεριφορά του συγκεκριμένου εργοδότη και στηρίζει πλήρως τον αγώνα της Χ.Β. Να τους ενημερώσουμε ότι με όση δύναμη θα παλέψουμε για τα δικαιώματα μας απέναντι στο κράτος και την κυβέρνηση με την αντίστοιχη οργή και αποφασιστικότητα θα σταθούμε απέναντι τους κάθε φορά που νομίζουν ότι θα κάνουν πάρτι με τα δικαιώματα και τις ζωές μας. Η συναδέλφισσα θα έχει την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση κάθε εργαζομένου που δεν σκύβει το κεφάλι και δεν γλύφει για να ζήσει, γιατί η νίκη της και η πληρωμή των δεδουλευμένων της είναι νίκη όλων μας. Η επαναπρόσληψη της πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων της Λέσβου, όλων των σωματείων πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Να γίνει η πρώτη νίκη στον αγώνα για να σπάσει η εργοδοτική τρομοκρατία, για να μπει τέλος στο καθεστώς της μαύρης και απλήρωτης εργασίας, για να σταματήσουν οι πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμής εργαζομένων στον επισιτισμό, για να σπάσει το τείχος της σιωπής πίσω από το οποίο κρύβεται η εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η επαναπρόσληψη της Χ.Β. μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αρχή για ένα νικηφόρο εργατικό κίνημα που θα σπάσει το ληστρικό αντεργατικό πλαίσιο που έχει στήσει το μαύρο μέτωπο εργοδοτών – κυβέρνησης – Ε.Ε.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην κρίση

Με μαζικό εργατικό αγώνα σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατίαΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

2 Σχόλια στο "Εργατική Λέσχη Λέσβου: Προκλητική απόλυση εργαζόμενης στον επισιτισμό"

Εργατική Λέσχη Λέσβου:Προκλητική απόλυση εργαζόμενης στοΝ επισιτισμό

Lefty Antixtreme
Σήμερα το αστικό πολιτικό σύστημα επιδιώκει τη θωράκισή του απέναντι στη λαϊκή δυσαρέσκεια που θεριεύει από τη ανάλγητη πολιτική κυβέρνησης – ΝΔ – ΛΑΟΣ, με τη συνέργεια ΕΕ – ΔΝΤ. Τα βάρβαρα μέτρα θα παραμείνουν για πολλά χρόνια. Δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Προδιαγράφουν ένα μαύρο μέλλον διαρκείας για τον εργαζόμενο λαό. Η ελληνική οικονομία ενταγμένη στην καπιταλιστική βαρβαρότητα της ΕΕ, εξαρτημένη από το ΔΝΤ, μπλεγμένη στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία, πάντα θα κρίνεται λιγότερο ανταγωνιστική. Αχ, πατρίδα μου, θύμα σε κάνανε, σε ξεπουλήσανε και σε πεθάνανε… Το κόμμα μας πολέμησε και συνεχίζει να πολεμά τον σφετερισμό του λαϊκού πλούτου. Οι δράσεις του ΚΚΕ δεν έχουν άλλο γνώμονα παρά μόνο τη δικαιοκατανομή της υπεραξίας που καρπώνονται οι εκμεταλλευτές του εργαζόμενου λαού. Πρόσφατα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτόξευσε έναν οχετό συκοφαντιών κατά του ΚΚΕ. Τώρα γυρνά παντού και με δικάζει, λέει πως ήμουν ένοχος εγώ. Έτσι όμως αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο, δείχνει ότι δεν είναι παρά ένας ακόμα υπηρέτης των μονοπωλίων και των συμφερόντων τους, ένας λακές της πλουτοκρατίας με φιλολαϊκό λεξιλόγιο, ένας λύκος με προσωπείο προβάτου. Πες ό,τι θες, καρδιά μου, δεν πειράζει, γι’ ακόμα μια φορά σε συγχωρώ. Η λάσπη που εκτοξεύει… Διαβάστε περισσότερα »
wpDiscuz