.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αντιεξουσιαστική Κίνηση: Το είδαμε με τα μάτια μας


ak

Η σημερινή “καθιερωμένη” πορεία του Πολυτεχνείου απέδειξε ότι διατηρεί ορισμένα χαρακτηριστικά της, που τη βγάζουν από το βολικό συρτάρι του “επετειακού”. Ο νέος κρατικός ολοκληρωτισμός, που αποκρυσταλλώνεται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, στην ύπαρξη πάνω από 50 πολιτικών κρατουμένων καταδεικνύουν την ιστορική συνέχεια της κρατικής καταστολής, όσο και των κοινωνικών κινημάτων που μάταια προσπαθεί να αντιμετωπίσει.

Το μπλοκ της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης πορεύτηκε με δύο πανό:

  • “Ανάθεση, εκπροσώπηση = Παραίτηση/​Άμεση δημοκρατία για την κοινωνική αντιεξουσία”
  • “Ενάντια στην καταστολή και τον κρατισμό/​Πανεπιστήμιο: Δημόσιο, ελεύθερο, κοινωνικό“

Η μαζική παρουσία κόσμου στο μπλοκ της Α.Κ. ενόχλησε, γι’ αυτό και χτυπήθηκε αναίτια, μετά το Χίλτον και πριν το Αιγινήτειο. Χωρίς καμιά αιτία, χωρίς κανένα πρόσχημα… Καταγγέλουμε την κυβέρνηση και την αστυνομία, που καταφεύγουν στην ωμή πρόκληση και τη δημιουργία καταστάσεων, με σκοπό να αντιστρέψουν το εις βάρος τους κλίμα και την κοινωνική τους απομόνωση.

Παράλληλα όμως θέλουμε να καταγγείλουμε για πρώτη φορά κάτι που είδαμε με τα μάτια μας.
Αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας στη συμβολή των οδών Χ. Τρικούπη και Ακαδημίας είχαν μαζί τους σε “κοινή θέα” μολότοφ μέσα στα σακίδιά τους. Αυτό το γεγονός το είδαμε και το μυρίσαμε σε αρκετούς της κρατικής ασφάλειας. Δεν είμαστε από αυτούς που προβοκατορολογούν, για αυτό θα έπρεπε να δοθούν εξηγήσεις και αν δε δοθούν θα τις πάρουμε. Ας μας εξηγήσει ο κύριος Κικίλιας τι δουλειά έχουν οι μολότοφ σε χέρια μη “τρομοκρατών”.

Ούτε την παρουσία της κοινωνίας στους δρόμους, ούτε τα μελλοντικά ρήγματα του καπιταλισμού και του κρατισμού θα μπορέσουν να συγκρατήσουν.

Χαιρετίζουμε όλες και όλους, που πορευτήκαμε πάλι μαζί σε μια πορεία για τη 17 Νοέμβρη καθώς και τους συντρόφους της DAF που ήταν καλεσμένο στην εκδήλωση για το ΚΟΜΠΑΝΥ.

Το ποτάμι των νέων νοημάτων και της άμεσης δημοκρατίας δεν θα το σταματήσουν ποτέ…

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ

Πηγή: ΑΚ ΑθήναςΚριτικές - Συζήτηση

Το είδαμε με τα μάτια μας

Αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας στη συμβολή των οδών Χ. Τρικούπη και Ακαδημίας είχαν μαζί τους σε “κοινή θέα” μολότοφ μέσα στα σακίδιά τους.

Βαθμολογία Αναγνωστών: 10.00% ( 1
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

1 Σχόλιο στο "Αντιεξουσιαστική Κίνηση: Το είδαμε με τα μάτια μας"

Ηλέκτρα

Υπάρχει κάποιο νέο δεδομένο, που το συγκροτούν μικρότερες και μεγαλύτερες αποδείξεις. Από τη μια, σίγουρα, είναι το επίσημο κράτος που μέσω της κυβέρνησης του, επιχειρεί μια ανοιχτή τρομοκράτηση της κοινωνίας και των τμημάτων της που αγωνίζονται. Μια έκφραση αυτής της επιλογής είναι το «χωνι», που έστησαν με κλούβες και δεκάδες ΜΑΤ σε πολλαπλές σειρές, από Σταδίου – Κ. Σερβίας και τις δύο πλευρές της Γεωργίου Α΄, δηλ στο ξεκίνημα της πορείας. Επίδειξη προκλητικής πυγμής. Ή το κλείσιμο των σταθμών από τις 12 και τις 2 το μεσημέρι. Ή ο αποκλεισμός του κέντρου από την Χαλκοκονδύλη, κλπ, κλπ.
Από την άλλη, μοιάζει αυτήν την κυβερνητική πολιτική να την αξιοποιούν σημαντικά τμήματα των δυνάμεων καταστολής για να επιδίδονται σε αυτονομημένα και παράλληλα σχέδια. Για την επέλαση της ΔΕΛΤΑ στα Εξάρχεια και τις απαλλοτριώσεις μέχρι και προϊόντων από τα μαγαζιά, να ρωτηθεί ο Κικίλιας ποιο σχεδιασμό «προστασίας και ασφάλειας» εξυπηρετούσαν. Μικρότερο συμβάν αλλά χαρακτηριστικό, είναι το κτύπημα των ασπίδων από κάποιους που ήταν στην εσοχή της εισόδου του Αρείου Πάγου όταν 3-4 άνθρωποι βάδιζαν στο οδόστρωμα της Αλεξάνδρας! Μπορούν να συγκεντρωθούν κι άλλα και να ρωτηθεί ο Κικίλιας αν γνωρίζει ποιος ακριβώς διοικεί το υπουργείο του.

wpDiscuz