.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αθήνα: Μεγάλη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την Υγεία (Βίντεο)


image006Φωτογραφίες από τις χθεσινές κινητοποιήσεις στην Αθήνα για την Υγεία, Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ και τρία βίντεο με αποσπάσματα από το δελτίο ειδήσεων του MEGA στις 20 και 21/5/2015, για τις κινητοποιήσεις και την κατάσταση στα Νοσοκομεία και ειδικότερα στο ΑΤΤΙΚΟΝ και το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΟΕΔΗΝ:

Μεγάλη συμμετοχή στην Πανελλαδική Συγκέντρωση και Πορεία της ΠΟΕΔΗΝ προς τη Βουλή

Πλήθος εργαζομένων και Συνταξιούχων συμμετείχαν στη Συγκέντρωση έξω image012από το Υπουργείο Υγείας. Στη ΠΟΡΕΙΑ που κατευθύνθηκε ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συμμετείχαν πάνω από 3.000 εργαζόμενοι.

Διαμαρτυρηθήκαμε για τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας. Προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονται ούτε από τη νέα κυβέρνηση. Αντίθετα οδηγούνται σε μη διαχειρίσιμο επίπεδο.

Με βάση τη πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και την εκτέλεση του image010τρέχοντος προϋπολογισμού, δεν διαμορφώνονται συνθήκες ανάτασης του ΕΣΥ. Οι πολίτες θα συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη και οι υπηρεσίες θα συρρικνώνονται, θα ιδιωτικοποιούνται, θα απαξιώνονται.
Η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία είναι ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ.

Εφέτος τα Νοσοκομεία έλαβαν 650 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Έτσι αδυνατούν να προμηθευτούν βασικά είδη, υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό. Η κατάσταση είναι εφιαλτική και μη image014διαχειρίσιμη.

Το προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφαλείας. Εργάζεται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης (μια Νοσηλεύτρια σε κάθε κλινική 30 έως 40 ασθενών, διπλοβάρδιες, χωρίς να μπορεί να χορηγηθεί κανονική άδεια το καλοκαίρι και οφείλονται δεκάδες ρεπό.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πριν ½ μήνα, κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Υγείας, την πρόσληψη 4.500 μόνιμων υπαλλήλων, στις Δημόσιες Υγειονομικές Μονάδες.

image002Η κυβέρνηση όμως δεν κρίνεται πια από τις εξαγγελίες αλλά από το πότε και πόσοι θα φορέσουν μπλούζα εργασίας.
Τελικά η κυβέρνηση εξήγγειλε την προκήρυξη 906 θέσεων μόνιμου προσωπικού και 622 θέσεων επικουρικού προσωπικού. Εφέτος δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Το σύστημα θα αναζητήσει λύσεις εκ των έσω, με κατάργηση δραστηριοτήτων (μέσω της έκδοσης των νέων Οργανισμών) δραστική μείωση των Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών Μονάδων, την απαξίωση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, την απαξίωση των διασυνδεόμενων image004Νοσοκομείων, την μη επαναλειτουργία των καταργημένων Νοσοκομείων, την περαιτέρω απαξίωση των Προνοιακών Μονάδων και του ΕΚΑΒ.

Μας οφείλονται νυχτερινά και αργίες που είναι ψίχουλα από 1/1/2015.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Θα συνεχίσουμε τους αγώνες, για ανάκτηση των απωλειών και την προστασία του κοινωνικού αγαθού της Υγείας με Δωρεάν, προσιτή, καθολική πρόσβαση.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που με παρέμβασή της, δεν επέτρεψαν τα ΜΑΤ έξω από τη Βουλή, να κατευθυνθεί η ειρηνική πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ

ΑΘΗΝΑ 20/05/2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 417

……………………………………………………………………….

……………………………………………………………………….Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

wpDiscuz