.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


«Αγαπητή φίλη και συντρόφισσα Ντίλμα…»


brazil

Με μία μικρή, λιτή αλλά αρκούντως αποκαλυπτική ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, «χαιρέτισε» τη νίκη της Ντίλμα Ρούσεφ στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας.

«Αγαπητή φίλη και συντρόφισσα Dilma,

Εκ μέρους της ηγεσίας, των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, επίτρεψέ μου να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη νίκη σου.

Ο λαός της Βραζιλίας μίλησε, ανταμείβοντας το Εργατικό Κόμμα Βραζιλίας με μία τέταρτη στη σειρά εκλογή.

Ο σημαντικός ρόλος της Βραζιλίας στην παγκόσμια σκηνή είναι ένας αποφασιστικός παράγοντας για κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, καθώς και για αλληλεγγύη, σταθερότητα και ειρήνη.

Οι αδελφικές σχέσεις μεταξύ τω κομμάτων μας, των κρατών μας και των λαών μας θα γίνουν ισχυρότερες και πιο αποτελεσματικές», αναφέρει στη συγχαρητήρια επιστολή του ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Όταν ο πολιτικός αμοραλισμός ξεπερνά κάθε όριο, χάνουν και οι λέξεις το νόημά τους.

Γιατί τι να πρωτοθυμηθείς από τα έργα και τις ημέρες τις «φίλης και συντρόφισσας» Ρούσεφ και του αδελφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ;

Την άγρια καταστολή με την οποία αντιμετώπισε τις χιλιάδες λαού που διαδήλωναν το καλοκαίρι του ’13 ενάντια στην αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ, σε μια χώρα που ο βασικός μισθός είναι 243 ευρώ;

Το νομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση Ρούσεφ προσπάθησε να περιορίσει δικαίωμα των εισαγγελέων να ερευνούν πολιτικούς για ζητήματα διαφθοράς, που είχε πυροδοτήσει νέα έκρηξη λαϊκής οργής;

Την καταστολή ενάντια στην ηρωική απεργία των εκπαιδευτικών της Βραζιλίας, που κράτησε περισσότερο από 2 μήνες;

Την καταστολή με την οποία απάντησε η «συντρόφισσα» Ρούσεφ στην απεργία των εργαζομένων στο μετρό του Σάο Πάολο;

Το ξεσπίτωμα χιλιάδων οικογενειών από τις φαβέλες πριν το μουντιάλ το ’14;

Το ίδιο το φαγοπότι του μουντιάλ, και των επερχόμενων Ολυμπιακών αγώνων;

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά εκθειάζουν την πολιτική Ρούσεφ διαχείρισης του βραζιλιάνικου καπιταλισμού.

Τον Δεκέμβρη του 2012, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στη Βραζιλία, ο επικεφαλής του, τότε αριστερού και ριζοσπαστικού, υποτίθεται, ΣΥΡΙΖΑ, δήλωνε:

«Το μήνυμα της Βραζιλίας στον ελληνικό λαό, το μήνυμα μιας χώρας που απελευθερώθηκε από το ΔΝΤ και στάθηκε στα πόδια της και σήμερα είναι μια από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη είναι ένα: Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει με μνημόνια λιτότητας παρά μονάχα με πολιτικές κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και αναδιανομής».

Ακολουθούν μερικά στιγμιότυπα πολιτικών «κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και αναδιανομής» (και της αποδοχής τους).

brazil (1) brazil (2) brazil (3) brazil (4) brazil (5) brazil (6) brazil (7) brazil (8) brazil (9) brazil (10) brazil (11) brazil (12) brazil (13) brazil (14) brazil (15) brazil (16) brazil (17) brazil (18) brazil (19) brazil (20) brazil (21) brazil (22)

 

brazil (1) brazil (2) brazil (3) brazil (4)

Γ.Μ.

 

 

 

 Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 98.33% ( 6
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

4 Σχόλια στο "«Αγαπητή φίλη και συντρόφισσα Ντίλμα…»"

κοιν. απροσάρμοστος

Παρα πολύ καλό άρθρο.Η περίοδος χάριτος και ανοχής προς το ΣΥΡΙΖΑ σαν κυβερνητική διαχειριστική επιλογή τέλειωσε ή πρέπει να τελειώσει όσον το δυνατό γρηγορότερα και από την μεριά του κόσμου αλλά και από την μεριά μιας μερίδας της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.Υπάρχουν χιλιάδες κι άλλα επιχειρήματα σε μακροπολιτικό (ΕΕ,ΔΝΤ κα) αλλά και σε μικροπολιτικό επίπεδο(εργασιακά,παραγωγικά,οικονομικά,διοικητικά κτλ) που δείχνουν προς τα που πηγαίνει το καράβι. Αοκνα ,σταθερά και γειωμένα όπως έχει ήδη γίνει θα συνεχιστεί σε θεωρητικό αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο η αντιπαράθεση με τη λογική της διαχείρισης.
Ναι όπως όλα δείχνουν από δω και πέρα θα έχουμε να αντιπαραχθούμε με μια διαχειριστική «αριστερή» κυβέρνηση που δεν θα κάνει μόνο όσα έγιναν στην Βραζιλία.Οι υποχρεώσεις της πιθανής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερες και δυστυχώς προδιαγεγραμμένες εως ένα βαθμό. Αναδείξαμε τις προθέσεις τους(πληρωμή χρέους,μη κατάργηση ΤΑΙΠΕΔ κτλ) ,πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντισταθούμε και στις πράξεις τους.Μεθοδικά,σταθερά και αγωνιστικά όπως αναλογεί σε μια Αντικαπιταλιστική Αριστερά της εποχής.
Αν η αριστερά πρέπει να απογαλακτιστεί από τον ακαδημαϊκό αυτοματισμό της προσομοίωσης με τον διωκόμενο όπως πολύ σωστά αναφέρει ο σ. Κ. Παπαδάκης στο τελευταίο άρθρο του ,πρέπει να απογαλακτιστεί και από τον συμπλεγματικό αυτοματισμό της προσομοίωσης με την αριστερά της διαχειριστικής αντίληψης

καποιος

Συμφωνώντας, προτείνω από την προσεχή Δευτέρα να προκηρύξουμε απεργία(ει δυνατόν διαρκείας),απέναντι στην επερχόμενη καταστολή των απεργιών που θα κάνει ο Σύριζα(και τα άλλα που περιγράφει με σιγουριά ο κοινωνικά απροσάρμοστος σύντροφος).
ΚΚΕδες αγκαλιά με αναρχικούς να ξηλώνουν τα πεζοδρόμια της πλατείας Κουμουνδούρου, την ώρα που Αντάρσυοι αγκαλιά με Σχέδιο Β, θα οργώνουν όλη τη χώρα για την προετοιμασία της εξέγερσης. Καμία ανοχή στη μελλοντική Κυβέρνηση Σύριζα!Ως εδώ!!

ΚΑΝΕΝΑς

για αρχη ο ΣΥΡΙΖΑ ας μαθαίνει¨πως να διεκδικεί
https://www.facebook.com/video.php?v=872457959433606&set=vb.125786760767400&type=2&theater

Καπεταν Μητσακας

ο κόσμος το χει τούμπανο…..κι εμείς ΣΥΡΙΖΑ

http://www.jodigraphics.net/?p=6267
τα ψηφίσματα της Δούρου στην περιφέρεια(δείγμα)..

wpDiscuz