.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Όχι μόνο να σταθούμε όρθιοι αλλά να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τις επιθέσεις που έρχονται


Κάλεσμα στην Αριστερά που βλέπει έξω από το σύστημα, σε επαναστατική ρήξη με τον καπιταλισμό και κάθε λογής κυβερνητική διαχείριση

Στο κείμενο που ακολουθεί, βασίστηκε η τοποθέτηση της σ. Αντωνίας Αθανασοπούλου – Βαφειάδου από το Ε.Κ.Κ.Ε στην πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 15/7/2022

Η συζήτησή μας διεξάγεται τη στιγμή που ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και κλιμακώνεται στον έκτο μήνα από την έναρξή του και με το έκτο πακέτο κυρώσεων.

Μετά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ακολουθεί μια φρενίτιδα των εξοπλισμών με τις τριάντα χώρες του ΝΑΤΟ, να φτάνουν 1051 τρισ. δολάρια, την Ελλάδα να ’ναι πρώτη στους τριάντα με το 3,76% του ΑΕΠ της και τη Γερμανία με το μαμούθ πρόγραμμα των 100 δισ. ευρώ. Οι στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, να εφταπλασιάζονται σε 300 χιλιάδες από 40. Να διευρύνεται ο δολοφονικός μηχανισμός του ΝΑΤΟ που στήριξε πραξικοπήματα και ανατροπές κυβερνήσεων. Με τον ορισμό της Ρωσίας και της Κίνας, ως τη μεγαλύτερη απειλή και πρόκληση. Πρόσφατα η Μόσχα κατήγγειλε την αποστολή νέων προηγμένων πυραύλων ως «υβριδικό πόλεμο» της Δύσης κατά της Ρωσίας και απηύθυνε νέες προειδοποιήσεις. Η απειλή για την ανθρωπότητα όλο και μεγαλώνει, με πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού μακελειού, ακόμη και με πυρηνικά.

Στην περιοχή μας εντείνεται ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός, άδικος και αντιδραστικός και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου. Με τις αστικές τάξεις να αναζητούν στρατηγική αναβάθμιση και κέρδη με τις εξορύξεις στη Μεσόγειο, εντείνοντας τον ανταγωνισμό και φέρνοντας πιο κοντά τον πόλεμο και την περιβαλλοντική καταστροφή, ενώ συνεχίζεται η ξέφρενη κούρσα των εξοπλισμών σε βάρος των κοινωνικών αναγκών. Παράλληλα έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη αμερικάνικη βάση.

Παρακολουθούμε πέρα από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς σαν το ΝΑΤΟ να δημιουργούνται νέοι όπως το AUCUS και συμφωνίες ασφαλείας όπως του Ισραήλ με τις ΗΠΑ με στόχαστρο στο Ιράν, την Κίνα και τη Ρωσία. Σε όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση, δηλώνει δεδομένη.

Η συζήτησή μας επίσης διεξάγεται στο κατώφλι του στασιμοπληθωρισμού της Ε.Ε. (8,9% ανάλογα με την εξέλιξη του πολέμου). Στις ΗΠΑ έχουμε νέο ρεκόρ σαρανταετίας για πληθωρισμό 9,1%, ενώ αυξήθηκαν κατακόρυφα οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας. Με το αστέρι του Μακρόν να θαμπώνει στη Γαλλία, τις παραιτήσεις των Τζόνσον και Ντράγκι, την αμφισβήτηση του Μπάιντεν από τους Δημοκρατικούς, αλλά και του Τραμπ. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Σρι Λάνκα, παρά την κρατική καταστολή, στις ΗΠΑ ενάντια στις σεξιστικές επιθέσεις, τις παράνομες εκτρώσεις, διαδηλώσεις στην Ολλανδία, στη Γαλλία κλπ.

Στην Ελλάδα με τις απεργίες σε νοσοκομεία, COSCO, E-Food, τους εργατικούς αγώνες ενάντια στο νόμο του Χατζηδάκη, την αξιολόγηση στο Δημόσιο, το Νόμο-Πλαίσιο της Κεραμέως και την αστυνομία στα πανεπιστήμια. Με τη λαοθάλασσα στο Εφετείο για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, τους αγώνες ενάντια στο ρατσισμό απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενάντια στην Ευρώπη φρούριο από τη Μελίγια μέχρι το Αιγαίο και τον Έβρο. Τον ξεσηκωμό των πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή, τις ανεμογεννήτριες και στις επενδύσεις στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης.

Στη χώρα μας η κυβέρνηση της ΝΔ προβάλλει τον μπαμπούλα της ακυβερνησίας και της αστάθειας και την τουρκική απειλή για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της. Τα νοσοκομεία βουλιάζουν με το 6ο κύμα του κορωνοϊού και ενώ γύρω στις 5.500 υγειονομικοί βρίσκονται ακόμη σε αναστολή εργασίας, αυτοί προσλαμβάνουν συνοριοφύλακες, ΜΑΤ και παπάδες αντί για υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς, ενώ παραδίδει υπηρεσίες του Δημοσίου σε ιδιώτες, ακόμα και με το νέο ΕΣΥ. Επιστρατεύει τα ΜΑΤ απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία, ενώ επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία με τη θεωρία της εξέγερσης του λαού μας στο Πολυτεχνείο, όχι μόνο από τον Άδωνη αλλά και από τον Συρίγο. Με το Λιγνάδη, τον Κορκονέα και τον κάθε μαφιόζο του κοινού ποινικού κώδικα έξω με τις πλάτες της κυβέρνησης και της αδέκαστης δικαιοσύνης και τον Μιχαηλίδη μέσα, απεργό πείνας 55 ημερών και εξοντωτικές καταδίκες σε Τούρκους και Έλληνες αγωνιστές.

Σ΄ αυτές τις συνθήκες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως αποφάσισε το ΠΣΟ, θα παρέμβει στις επερχόμενες εκλογές όποτε κι αν γίνουν στη βάση του αντικαπιταλιστικού αντιιμπεριαλιστικού της προγράμματος και καλεί σε αγωνιστική συσπείρωση. Απευθύνει κάλεσμα στην Αριστερά που βλέπει έξω από το σύστημα, σε επαναστατική ρήξη με τον καπιταλισμό και κάθε λογής κυβερνητική διαχείριση.

Στην απόφαση αναδεικνύονται οι βασικές αιχμές του προγράμματος, μπορούν επίσης να προστεθούν πιο διακριτά σημεία για το φασισμό, ρατσισμό, εθνικισμό, τον διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους, για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Στο αίτημα για την αύξηση του μισθού στα 1000€ καθαρά, να ακολουθεί η τιμαριθμική προσαρμογή. Να καταγγείλουμε την πολιτική που παραδίδει το δημόσιο περιβαλλοντικό πλούτο στους επενδυτές, τους επιχειρηματίες αιολικών πάρκων, εξορύξεων κλπ.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα προφανώς δεν μπορεί να υλοποιηθεί από «προοδευτική» ή «αριστερή» κυβέρνηση διαχείρισης του καπιταλισμού, χωρίς ρήξη με το αστικό κράτος και τους ιμπεριαλιστικούς θεσμούς.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη βάση των παραπάνω πραγματοποίησε συναντήσεις με δυνάμεις της επαναστατικής αριστεράς με τις οποίες είχε κάνει κοινή δράση το προηγούμενο διάστημα, όπως με την αντιπολεμική πρωτοβουλία και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει δυνατότητα κοινής πολιτικής δράσης στις επόμενες κρίσιμες μάχες. Έγιναν συναντήσεις και με τις δυνάμεις της Αναμέτρησης, ΑΡΑΝ, Κομ. Σχεδίου, όπου φάνηκε η διάθεση για κοινή δράση στο κίνημα, αλλά που κυρίως ενδιαφέρονταν να λειτουργήσουν ως γέφυρα με την ΛΑΕ, που κινείται στην λογική της αριστερής κυβέρνησης στο πλαίσιο του συστήματος. Όμως το ζήτημα του αγώνα για έξοδο από την ΕΕ υποβαθμίζεται σημαντικά, ενώ οι κεντρικές επιδιώξεις του συστήματος περνούν μέσα από τις οδηγίες της ΕΕ σε όλα τα πεδία. Να μη δούμε την περίοδο που περνάμε και τη δύναμη των εξελίξεων με τα μάτια των αστών. Δηλαδή με κοινοβουλευτικό κρετινισμό και αποχαύνωση.

Από εδώ και πέρα προχωράμε με την ενεργοποίηση του κόσμου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέσω των τοπικών συνελεύσεων. Η προσπάθεια για ενωτική μάχη των εκλογών, δεν πρέπει να απογοητεύσει αντί να αναζωογονήσει τον κόσμο του αγώνα γι’ αυτό πρέπει να στηρίζεται σε γερές και όχι σε εκλογικίστικες βάσεις. Γιατί ο πόλεμος και οι προεκτάσεις του αποτελούν τομή για τις εξελίξεις, γιατί οι διαχειριστικές λογικές έδειξαν τα όριά τους και απέτυχαν και μαζί τους και ο αριστερός κυβερνητισμός.

Για την έξοδο τώρα από ΕΕ και ΝΑΤΟ και για να κλείσουν οι βάσεις. Για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις με τιμαριθμική αναπροσαρμογή. Για εθνικοποίηση των βασικών τομέων της οικονομίας και την κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και ρύπων. Για την διαγραφή του χρέους. Ενάντια σε μια “ανάπτυξη” που μετατρέπει τη φύση σε πεδίο κερδοφορίας και άγριας λεηλασίας.

Για να μπορέσουμε όχι μόνο να σταθούμε όρθιοι, αλλά και να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τις άγριες επιθέσεις που ετοιμάζει η άρχουσα τάξη με το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, τις σκληρές ταξικές αναμετρήσεις και όχι στις κούφιες μπαλοθιές των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, μπροστά σε ένα δύσκολο χειμώνα πείνας και κρύου.

Η Αντωνία Αθανασοπούλου – Βαφειάδου είναι μέλος του ΕΚΚΕ και της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 87.69% ( 13
Συμμετοχές )



19 σχόλια στο “Όχι μόνο να σταθούμε όρθιοι αλλά να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τις επιθέσεις που έρχονται

  1. Κώστας

    Η πρόταση του ΝΑΡ, του ΕΚΚΕ και της ΟΚΔΕ Σπάρτακος στο … Κόκκινο Νημα (του ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ, ΤΩΝ ΕΞΟΔΟΧΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΜΣ-ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΝΩΝΥΜΕ) και στο Ξεκίνημα, οργανώσεις με τις οποίες έχουν ΜΗΔΕΝΙΚΗ κοινή δράση και συμφωνία, πέρα από μια υποτιθέμενη πρωτοβουλία για την Ουκρανία, της οποίας η ΔΕΑ έριξε άκυρο, είναι το απώγειο του κοινοβουλευτικού τρόπου αντιμετώπισης της Αριστερής Πολιτικής

    Είναι μια πρακτική της Αριστερής Πολιτικής που δεν ξεκινάει απο το κοινωνικά αναγκαίο, από το τι χρειάζεται το Κίνημα αλλά από το τι χρειάζονται κάποιες Κομμένες Κεφαλές. Αυτές χαράζουν κάποιο πολιτικό περιεχόμενο, με όρους Κεφαλιού του Δια και βγαίνουν στην πολιτική πιάτσα με όρους κράχτη για να συγκεντρώσουν … τρεχαλατζήδες και αφισοκολλητες

    Μακάρι το ΣΕΚ να δείξει θάρρος και πολιτική αξιοπρέπεια και να αντισταθεί στο νέο σαμποτάζ στην ικανότητα της Αριστεράς να έχει πολιτική παρέμβαση σε αντινεοφιλελευθερη, αντιιμπεριαλιστική και αντικαπιταλιστική κατευθυνση με το μυαλό στις ανάγκες του Αγωνα και οχι των Κομμένων Κεφαλών

    Κώστας

    Reply
    1. Λαουταρο

      Πολιτικά αναγκαία είναι η τοποθέτηση για τον ελληνοπουρκικο ανταγωνισμό, τον πολεμο στην Ουκρανία, την ΕΕ και τον κυβερνητισμο.
      Όταν δεν υπάρχει τοποθέτηση για αυτά κάθε ενότητα είναι σαθρη και επιζημια. Κάθε κουκούλωμα αυτών μόνο σύγχυση και κοινοβουλευτικο κρατινισμο γεννάει. Αυτά αποτελούν την πολιτική Λυδία λίθο σήμερα με την οποία η ιστορία δοκιμάζει τα πολιτικά ρευματα

      Reply
  2. lebetina

    Θαυμάστε ήθος… Να σε χαίρονται στο χώρο σου. Ευτυχώς, υποδεικνύεις αρνητικά τι ΔΕΝ πρέπει να γίνει.

    Reply
    1. Κώστας

      Lebetina διευκρινησε που απευθύνεσαι.Τι έχει το ήθος μου δηλ ?

      Αν θες να διαβάσεις αναλυτικά τι λέω πες στην pandiera να δημοσιεύσει άρθρο μου και να το γράψω. Δεν έχει υποχρέωση βέβαια, και αστειεύομαι αλλά επειδή έχεις αυτόν τον ντουβρουτζά μαζί μου, αν απευθύνεσαι σε μένα, τι να κάνω. Να γράψω σεντόνι στα σχόλια ?

      Τι να διευκρινήσω δηλ ? Πως λέω μόνο τι δεν θέλω ? Εσύ εγραψες τι θες ? Από το σύνολο της ριζοσπαστικής και επαναστατικής αριστεράς στην Ελλάδα, που την ψάχνει πολιτικά από το 2009 λένε ΟΟΟΟΛΟΙ το ίδιο και ο ψωριάρης χώρια

      Είμαι με αυτό που λένε ΟΟΟΟΛΟΙ. Ενότητα στην δράση από τα πάνω και τα κάτω ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό. Δεν χρειάζονται ταυτοσημες θέσεις για την Ουκρανία, τα ελληνοτουρκικά, τον Σοσιαλισμό και πως πάμε εκεί, πως θα είναι η άλλη εξουσία και πως θα πάμε σε αυτήν κλπ. Με αυτά τα μυαλά δεν θα είχαμε φτιάξει ποτέ την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτά είναι μυαλά που ταυτίζουν την οποιαδήποτε κοινή δράση με την δημιουργία κόμματος.

      Και στην πράξη ψάχνουν συμμάχους στον τηλεφωνικό κατάλογο. Θυμηθήκατε το Ξ. Καλά ρε λίγη τσίπα δεν υπάρχει ? Το πετάγατε έξω από τα ΕΑΑΚ κάποτε γιατί στηριζε τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα κολλήσατε μια αφίσα για την Ουκρανία και έχετε … προχωρημένη συμφωνία ? Και δεν μπορείτε να κατέβετε μαζί στις εκλογές με το Κ Σχέδιο και την Αναμέτρηση ? Τόσο ξεφτίλες είναι οι σύντροφοι και ήσασταν στην ίδια οργάνωση, και οικοδομούσατε και ΚΚ από το 13 μέχρι το 18 ? Λϊγη ντροπή πραγματικά. Δεν λέω ότι έχει κάτι το Ξ και το ΚΝ αλλά ούτε τα τηλέφωνα τους δεν είχατε.

      Άλλη παπάτζα. Δεν αποκλείει το ΑΡ πως κάποτε μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση πριν τον σοσιαλισμό ? Ούτε το Ξ το αποκλείει. Ούτε το ΚΝ το αποκλείει. Γιατί αυτοί δεν πειράζει ? Για τον καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό τι θα κάνετε ? Ε δεν θα το λέει το ΚΝ ? Ε ελάτε όλοι στην μεγάλη συνεργασία να λέμε μόνο τα κοινά. Έτσι γίνεται το εκλογικό μπλοκ, με βέτο.

      Ελληνοτουρκικά μου λέτε. Ειχε συμφωνία το ΕΚΚΕ με την ΟΚΔΕ Σπαρτακος το 2009 ? Είχε με το ΕΕΚ το 2015 ? Έχει σήμερα το ΕΚΚΕ συμφωνία στα ελληνοτουρκικά με το Κόκκινο Νήμα ? Δεν μπορεί όλοι αυτοί να πουν πως πρέπει η Ελλάδα και η Τουρκία να φύγουν από το ΝΑΤΟ, να μην αμφισβητούν σύνορα και να λύσουν την ΑΟΖ στην βάση του Διεθνούς Δικαίου ? Δηλ τι θέλετε να πούμε ? Ότι δεν θα αμυνθούμε ούτε στον σκληρό πυρήνα της εδαφικής κυριαρχίας ? Δεν μπορούν όλοι αυτοί να πουν πως δεν έχει δικαίωμα ο Ερντογάν να αμφισβητεί κατοικημένα νησιά ? Δεν μπορούν όλοι αυτοί να πουν να φύγει η ¨Ελλαδα από τους Άξονες και πως φταίει για το σχέδιο της για ΑΟΖ με Κύπρο Αίγυπτο και Ισραήλ και με την Τουρκία να μην πάρει τίποτα ? Που είναι η αγεφύρωτη διαφορά ? Ένα κόμμα θα έπρεπε να αναλύσει σε μεγαλύτερο βάθος, μια συνεργασία γιατί να μην γίνει δηλ με αυτά ? Λέει το ΑΡ, και η ΑΡΑΝ φαντάζομαι, και το Κ Σχέδιο, μάλλον και η ΑΡΑΣ, πως η Τουρκία είναι πιο επιθετική ? Ε ΚΑΙ ? Και το ΕΚΚΕ το λέει αλλά είστε σε μέτωπο με μέλη και οργανώσεις βάσης. Δεν λέει το ΕΚΚΕ για ξεχωριστής ποιότητας από την ελληνική τούρκικη επιθετικότητα ? Γιατί δηλ εκεί δεν πειράζει ? Άσε που ευτυχώς η Ελλάδα δεν λέει κεντρικά ως κράτος πως θα πάει να πάρει την Σμύρνη, η Τουρκία τέτοια λέει. Αλλά εντάξει, δεν θα τα βρούμε στην ακριβή φύση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, θα τα βρούμε σε όσα αρκούν για εκλογική συνεργασία.

      Τι θέλετε τώρα, ποιο παραμύθι αγεφύρωτης διαφοράς να απαντήσω ? Ουκρανία ? Δεν μπορούμε να πούμε ΟΧΙ στην Ελληνική Εμπλοκή, ΟΧΙ στην Ρώσικη εισβολή, ΟΧΙ στον Ουκρανικό ναζισμό και όχι στον πόλεμο του ΝΑΤΟ δι αντιπροσώπου ? Τι οικοδομήθηκε δηλ από το ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΑΣΤΑΣΗ, ως κίνημα στην Ελλάδα εννοώ, και πρέπει να πάμε με αυτό και να είναι αυτό λόγος που θα μπλοκάρει την Κοινή Δράση σε κάθε επίπεδο ?

      Ποιες είναι αυτές οι διαφορές δηλ που αποκλείουν την συζήτηση ενώ παρόμοιες διαφορές, και πολύ λιγότερη, σχεδόν μηδενική κοινή δράση, δεν την αποκλείουν με τους ελάχιστους που ακόμα συζητάνε μαζί σας ? Τα βάλαμε κάτω και δεν προκύπτει σε ελληνοτουρκικά, Ουκρανία και κυβερνητισμό. Τι θα ξεθάψετε τώρα ? Δηθεν διαφορά για την .. ΕΕ ? Δεν λένε κάποιοι για … άμεση έξοδο ? Τι εννοείτε άμεση έξοδο ? Λέει το Ξ “άμεση έξοδος” ? Θα σου πει πως στο Μεταβατικό Πρόγραμμα, από μια εργατική κυβέρνηση ναι είναι και αυτό. ΩΩΩΩΩΠ, εργατική κυβέρνηση, πριν την εργατική εξουσία δηλ, άρα άκυρο. Και είμαστε στην φάση να εγκαθιδρύσουμε την εργατική εξουσία ? Αφού μόνο αυτή να μας βγάλει από την ΕΕ, και δεν είμαστε, ουδείς λέει Άμεση Έξοδος.

      Κουβά λοιπόν και η ΕΕ ως αξεπέραστο εμπόδιο, μαζί με ελληνοτουρκικά, κυβερνητισμό και Ουκρανία

      Πάμε, αλλο, σκεφτείτε. Τι θα μου πείτε τώρα, πανδημία ? Είπαμε, υποχρεωτικό εμβολιασμό έλεγε το ΚΝ, στον κουβά και αυτό με τα άλλα 4.

      Κώστας

      Reply
      1. ΑΩ

        Το Ξεκίνημα έχει συνεργαστεί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις ευρωεκλογές του 2019, όταν συμμετείχε με τον Νίκο Κανελλή στο ψηφοδέλτιο. Προφανώς δεν ισχύει λοιπόν ότι δεν υπάρχει καμιά πολιτική σχέση και επαφή. Όπως και δεν ισχύουν οι άλλες τερατολογίες που γράφεις συστηματικά για το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

        Reply
      2. Λαουταρο

        ‘θα τα βρούμε σε όσα αρκούν για την εκλογική συνεργασια’
        Μάλιστα…. Ποιος ορίζει η πώς ορίζονται τα ‘όσα αρκουν’?
        Υπάρχει μια ιστορική παράδοση στην αριστερά τα ‘όσα αρκουν’ να οδηγουν στην λογικη των κοινων σημείων, του minimum προγραμματος και τελικά στην πολιτική ουράς στην αστική τάξη. Αυτό έκανε η ΕΔΑ, μεγάλο κομμάτι της αριστεράς στην χούντα, το ΚΚΕ την περίοδο του ΠΑΣΟΚ αλλά και τμήματα της ριζοσπαστικής αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συσπείρωση λοιπόν των δυνάμεων στην βάση του αντικαπιταλιστικου προγράμματος που συγκρούεται με την αστική πολιτική στο σήμερα.
        Ταυτόχρονα και κοινή δράση για όποια ζητήματα αυτή μπορεί να επιτευχθεί και με άλλες ριζοσπαστική δυνάμεις

        Μην μπερδεύεις τα ζητήματα της κοινής δρασης, του μετώπου και του κόμματος. Πρόκειται για διαφορετικά επίπεδα και ζητήματα.

        Reply
      3. Μπάμπης

        Δεν ισχύει ότι το Κόκκινο Νήμα πήρε θέση υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Αυτή ήταν η άποψη του Πάνου Κοσμά, στελέχους του Κόκκινου Νήματος, αλλά δεν ήταν ποτέ θέση της οργάνωσης αυτής.

        Δεν ισχύει ότι Ξεκίνημα και ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είχαν κοινή δράση. Πέρα από το αντιπολεμικό, κοινή δράση είχαν σε μια σειρά αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, χρόνια τώρα, για το προσφυγικό, σε αυτοδιοικητικό επίπεδο (Ζωγράφου, Θεσσαλονίκη πχ) αλλά και στις τελευταίες ευρωεκλογές (το τελευταίο αναφέρθηκε και παραπάνω).

        Αυτό που ισχύει (αλλά ούτε αυτό το ξέρει ο Κώστας, που γενικά δεν ξέρει και πολλά αλλά του περισσεύει θράσος) είναι ότι Ξεκίνημα και Κόκκινο Νήμα ΔΕΝ θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εδώ θα μαστε και θα το δούμε.

        Reply
      4. Κώστας

        Λαουτάρο δεν κερδίζεις κάτι με την επι προσωπικού συκοφαντία. Έγραψα ολόκληρο σεντόνι με ενδεικτικά, αυτά που ζητάτε, παραδείγματα του κοινού προγραμματικού λόγου. Απομόνωσες το “όσα χρειάζονται” για να πεις χαζομάρες ενός μαρξιστικά και ιστορικά αγράμματου ανθρώπου.

        Η ΕΔΑ ήταν ενιαίο κομμα μεγάλε από το 56 και ήταν όλο και πιο δεξιά όσο πιο ενιαίο κόμμα ήταν. Όταν είχε ακόμα κάποια μετωπικά χαρακτηριστικά, και έλεγε λιγότερα, ήταν πιο αριστερή. Όταν ήταν πιο μπουλετοποιημένη ήταν πιο αριστερή γιατί τα μπούλετ ήταν καίρια και ήταν αναδεδειγμένα από την ζωή και την ταξική πάλη. Επίσης, και μετά που ως ενιαίο κόμμα έγινε δεξιότερη, συμμετείχε σε αγώνες, και τους προκάλεσε κιόλας, που δεν τους έχουμε δει στον υπνο μας οπότε απαιτειται γενικά και μια ιστορική σεμνότητα.

        Είπες πως στο συζητούμενο φάσμα της Αριστερής Πρωτοβουλίας και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπάρχει το νέο ΠΑΣΟΚ, το νέο ανερχόμενο αστικό κόμμα εξουσίας. Μπορείς να μου το επισημάνεις ? Ποιος είναι ρε άνθρωπε ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου σε αυτούς ? Ο Νταβανέλλος ? Ο Στρατούλης ? Ο Γούσης ? ο Λεουτσάκος ? Μήπως όλοι αυτοί είναι και οι νέοι Γεώργιος Παπανδρέου και δεν θέλετε να γίνεται ουρά τους όπως η ΕΔΑ ?

        Μετά θυμάσαι τον ΣΥΡΙΖΑ και την δημιουργία του. Ούτε αυτά έχουν σχέση. Να απαντήσεις έτσι αν κάποιοι δεχτούν την πρόταση του ΜΕΡΑ 25 που και πάλι ακριβώς το ίδιο δεν είναι αλλά θα έχει κοινά στοιχεία. Εδω μιλάμε για έναν κακό σκασμό τάσεις της επαναστατικής αριστεράς, βασικά για όλη εκτός από το ΝΑΡ και τις δυνάμεις που δεν μπήκαν στις μετωπικές διεργασίες που άρχισε το 2007, και μια μόνο τάση με παρελθόν στην ρεφορμιστική αριστερά, το Αριστερό Ρεύμα. Το οποίο του λένε, έλα να μπεις στην Βουλή με ανεξάρτητους δικούς σου βουλευτές και δεν πάει γιατί το πολιτικό περιεχομενο και η κινηματικη της πρακτική έχουν τάσεις σύγκλισης και βασικά ταύτισης με την Επαναστατική Αριστερά. Και είμαστε περήφανοι που οι σύντροφοι μας λένε αυτο το δευτερο ΟΧΙ. Που δεν είναι σαν το πρώτο, τώρα τους κάνει πρόταση κάτι σαν τον παλιό ΣΥΝ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ του μνημονίου. Αλλά λένε ΟΧΙ γιατί το πρώτο ΟΧΙ, το μεγάλο, του 2015, δεν ήταν συγκυριακό αλλά είχε χαρακτηριστικά στρατηγικής τομής με τον ρεφορμισμό

        Ποιος αποφασίζει το περιεχόμενο λες. Ένας που θα πιστέψει όντως αυτό που λες, πως άλλο κόμμα άλλο μέτωπο άλλο κίνημα, και δεν θα το λέει για να μην το εφαρμόσει, βλέπει την πολιτική σύγκλιση εώς ταύτιση. Μα είναι η πρώτη φορά που τα λέτε ? Δεν λέγατε πως υπάρχει χάος το 2007 ? Υπήρχε ? Δεν λέγατε πως υπήρχε χάος το 2014 με την ΜΑΡΣ ? Υπήρχε ? Το 2009 και το 2015 είπατε πως τελικά δεν υπήρχε το χάος,ΑΚΥΡΟ, χωρίς αυτοκριτική. Πήγαμε στο καλοκαιρι του 2015 και πάλι βλέπατε χάος. Μαχαιρώσατε κατάκαρδα την Αριστερά, κάνατε αυτό που ήθελε ο Τσίπρας και ο ιμπεριαλισμός, κατεβήκατε στις εκλογές με το … ΕΕΚ κατά πλήρη παράβαση των ψηφισμένων θέσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αρνηθήκατε στα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το δικαίωμα να ψηφίζουν και να ορίζουν τις θέσεις της και την πολιτική της. Διότι οι Θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν πως προσπαθούμε να σπάσουμε κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ στην βάση του μεταβατικού προγράμματος. Και πηγαίνατε μετά το καλοκαίρι στις συσκέψεις του ΟΧΙ μέχρι το τέλος για να πατήσετε κάτω το μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να δολοφονήσετε την Αριστερά. Ποιος αποφασίζει ρωτάς. Τότε ας πούμε το μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε αποφασίσει αλλά οι ηγεσίες του ΝΑΡ και του ΣΕΚ δεν το άφησαν να το εφαρμόσει κιόλας. Και μην μου πεις πως αφού έγιναν οι εκλογές του Σεπτεμβρίου το “εσωκομματικό” πραξικόπημα που περιγράφω δικαιώθηκε γιατι θα σου πω πως μόνο ο Τσίπρας είναι τόσο κρατικός συστημικός κρετίνος για να λέει τέτοια. Τότε ας πούμε σας πόσταρα εδώ πέρα υλικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ που έλεγε πως η έξοδος από την ΕΕ ξεκινάει από την έξοδο από την ΟΝΕ που έχει από την φύση της άλλον βαθμό επείγοντος και πολιτικά, διαδικαστικά και λογικά έπεται. Που ήταν το πρόβλημα να το ξαναπούμε ? Αλλά ούτε που ξέρατε τι λέγατε στις συσκέψεις της Αριστεράς του ΟΧΙ μέχρι το τέλος, εκεί που λέγατε για την ΕΕ βάζατε θέμα του πως θα λέγεται το ψηφοδέλτιο. ΛΑΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ πχ λες και αυτός που είχε τότε, στις συσκέψεις, 5% δεν θα έλεγε πως δεν πάει έτσι ρε παιδια. Μετά μου λέτε πως το Ξεκίνημα… κατέβηκε το 2019 με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ άρα είναι εδώ και δεκαετίες ο βασικός σύμμαχος του ΝΑΡ. Όχι με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ξεκίνημα πάντως, εκεί που είχατε το “μέγεθος” το επικαλεστήκατε. Γιατί ο καημός του ΝΑΡ είναι ο , η καρέκλα, να ελέγχει την συμμαχία ή να μπορεί να μπλοκάρει τις αποφάσεις της όπως έκανε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Που την ήθελε εκλογικό μέτωπο χωρίς μέλη, οργανώσεις βάσεις και Θέσεις με αποτέλεσμα να κάνει 2,5 χρόνια, από τον Μάρτιο του 2009, να τα αποκτήσει. Και το καλοκαίρι του 2015 ερχόταν στις συσκέψεις και η τρίτη μπαρούφα, μετά την ΕΕ και το όνομα, για να μην αφήσει την Αριστερά του ΟΧΙ να εκφραστεί ήταν το “η ΛΑΕ δεν έχει μέλη, θέσεις, όργανα και οργανώσεις βάσης”. Όταν η ΛΑΕ είχε ζωή … μιας εβδομάδας και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χρειάστηκε για να τα αποκτήσει 2,5 χρόνια γιατί το ΝΑΡ και το ΣΕΚ, δυστυχώς τότε και το ΣΕΚ, δεν το επέτρεπαν. Ελπίζω έστω τώρα το ΣΕΚ να αναλογιστεί τις ευθύνες του γιατί σε όλα τα αντιδημοκρατικά καπέλα του ΝΑΡ που διηγήθηκα ήταν συνένοχο αλλά τώρα δείχνει κάποια καλύτερα δείγματα

        Ναι λοιπόν, το περιεχόμενο αποφασίζουν τα μέλη της Αριστεράς και η ταξική πάλη. Και έχουν αποφασίσει. Η ρήξη με τον νεοφιλελευθερισμό τον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό μέσα από αριστερά σχήματα από τα κάτω και από μια λογική μεταβατικού προς τον Σοσιαλισμό προγράμματος δεν είναι αστική εκσυγχρονιστική γραμμή, δεν είναι ΕΚ της δεκαετίας του 60 ή ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 70

        Βλέπεις λοιπόν πως ξέρω πολλά και η κουβέντα μαζί μου δεν συμφέρει

        Καλή συνέχεια

        Κώστας

        Reply
        1. Λαουταρο

          Η κουβέντα μαζί σου συμφέρει γιατί βοηθάς να αναδεικνυονται με σαφήνεια οι δύο διαφορετικές γραμμες.
          Πάμε λοιπόν…
          Η ΕΔΑ τι πρόταση είχε απέναντι στην ένωση κέντρου? Δεν ήταν η γραμμή των ελαχίστων κοινών σημειων?
          Το ΚΚΕ με την γραμμή του αθροίσματος των δημοκρατικων δυνάμεων στην ίδια λογική δεν κινούνταν?
          Η αντινεοφιλελευθερη γραμμή αυτή την λογική δεν είχε στον πυρήνα της?
          Ούτε βήμα μπροστά πραγματικού κινηματος δεν μπορεί να γίνει όσο θα υπάρχει η αμφισημια των περιτεχνων φράσεων στα ζήτηματα που μπαίνουν από την ταξική πάλη όπως η τοποθέτηση για τον πόλεμο, τον ελληνοτουρκικο ανταγω νισμο, την ΕΕ και τον κυβερνητισμο.

        2. Κώστας

          Σου απάντησα Λαουτάρο

          ΟΧΙ, η Ένωση Κέντρου δεν ήταν με την Ενότητα της Αριστεράς από τα πάνω και τα κάτω ενάντια σε νεοφιλελευθερισμό (δεν πολυυπήρχε καν, άλλο αυτό) ιμπεριαλισμό και καπιταλισμό, για έναν νέο σύγχρονο επαναστατικό σοσιαλισμό Ούτε η Περεστρόικα και ο εκσυγχρονισμός του Κοινού Πορίσματος έλεγε αυτα΄ούτε ουρά στο ΠΑΣΟΚ έλεγε αυτά. Είμαστε αυτοί που μια ζωή απαντάμε “φυσικά και δεν θα υπακούσουμε”

          Αυτή είναι η γραμμή συσπείρωσης της επαναστατικης και ριζοσπαστικής αριστεράς στον διάλογο που γίνεται μεταξύ Αριστερής Πρωτοβουλίας, ΣΕΚ, ΑΡΙΣ και δεν ξέρω αν ξεχνάω κάποιον και εννοείται πως, όπως έλεγε κάποτε ο Αλαβάνος κρατάμε πάντα μια άδεια καρέκλα για το ΝΑΡ

          Δεν υπάρχουν εδώ εγωισμοί, ήττες και θριαμβολογίες, δεν πειράζει που δεν βγήκε η γραμμή σας, κανείς δεν θα σας ζητήσει τα ρέστα ή να είστε κάπως ηττημένοι. Δεν θα είστε και η “φυσική ηγεσια”, όπως είναι και το βασικό σας άγχος

          . ΟΧΙ σύντροφε, όλοι εμεις που τρώμε μαζί σου το ξύλο και τα χημικά, όλοι εμείς που μαζί σου φτιάξαμε τα ΕΑΑΚ, τις Παρεμβάσεις, την Πρωτοβουλια Αγώνα, το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όλοι εμείς που είμαστε ο πρώτος στόχος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, και της καθηγητικής όσο σπουδάζαμε, όλοι εμείς παιδιά του Τεμπονέρα και των Εξεταστικών, του Μάη Ιούνη και του Γενάρη Φλεβάρη Μάρτη, του Δεκέμβρη και του Παύλου Φύσσα δεν είμαστε ένα Κεντρώο, προς κεντροδεξιό, αστικό κόμμα εξουσίας του 54 %.

          Αυτό έχει να κομίσει το ΝΑΡ στον διάλογο ? Πως το 90 % της επαναστατικής Αριστεράς στην Ελλάδα είναι η νέα Ένωση Κέντρου ? Θλιβερό, τουλάχιστον.

          Κανεις δεν αισθάνεται την ανάγκη να διαχωριστεί από αυτά που λέει ο λαουτάρο ? Αυτή είναι η γραμμή της ιστορικής αριστερής διαφωνίας στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ μετά από τόσες δεκαετίες αγώνα ? Πως οι πλέον στενοί και καθημερινοί τους σύντροφοι εδώ και νέες δεκαετίες είναι οι νέοι Γεώργιος και Ανδρέας Παπανδρέου ή άντε το πολύ, ο νέος Κύρκος ?

          Καλή Αντάμωση στα Γουναράδικα

          Κώστας

        3. Ανώνυμος

          Κώστα, δώσε πόνο!
          Δεν είναι εύκολο, δεν καταπίνεται, μια ολόκληρη ζωή γεμάτη λάθη, χαμένη…..

        4. Ανώνυμος

          “φυσικά και δε θα υπακούσω” ….γιατί είμαι γεννημένος φιλελεύθερος αναρχομικροαστός και μέχρι το μεδούλι…

        5. Κώστας

          Εντάξει ανώνυμε φίλε του ΚΚΕ, οι εργάτες και οι κομμουνιστές, σύμφωνα, με το ΚΚΕ θέλουν Κοινό Πορισμα, αστικο εκσυγχρονισμό, ΚΑ ΚΑ ΚΑΘΑΡΣΗ, ΣΥΝ, συγκυβέρνηση με την ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ και Περεστρόικα.

          Ρίχτε τον Γ Τόμο στα σκουπίδια από πριν βγει αν είναι η “αυτοκριτική” που θα κάνετε να μην περάσει στην ζωή. Και δεν θα περάσει, είναι αδύνατον να περάσει διότι πρέπει να πάρει πόδι όλη η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ

          Επίσης, απ όσο ξέρω, δεν θα ψάξω τώρα το καταστατικό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πριν από 33 χρόνια, η … καθαίρεση του ΚΣ της ΚΝΕ και ο διορισμός ενός άλλου ήταν αντικαταστατική πράξη. Το ΚΚΕ μπορούσε να διαγράψει μέλη του και να καθαιρέσει στελέχη του όπως ο Γράψας που ήταν μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και δήλωνε, με αυτήν του την ιστορική δήλωση, πως φεύγει απο την ΚΕ του ΚΚΕ. Δεν υπάρχει κάτι … μικροαστικό και αναρχοφιλελευθερο στο να φέυγεις από την ΚΕ του ΚΚΕ

          Κώστας

        6. ΑΩ

          Αφού η κριτική για το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι του επιπέδου “Μαχαιρώσατε κατάκαρδα την Αριστερά, κάνατε αυτό που ήθελε ο Τσίπρας και ο ιμπεριαλισμός”, είναι να απορεί κανείς γιατί εδώ και χρόνια ζητάς μια συμμαχία μαζί τους. Τι νόημα έχει;
          Πολύ περισσότερο όταν η ηγεσία είναι “κομμένες κεφαλές” που αποφασίζουν με κριτήριο σκοτεινούς σκοπούς, ενώ τις αποφάσεις τις παραβιάζουν για πλάκα, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου: “κατεβήκατε στις εκλογές με το … ΕΕΚ κατά πλήρη παράβαση των ψηφισμένων θέσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αρνηθήκατε στα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το δικαίωμα να ψηφίζουν και να ορίζουν τις θέσεις της και την πολιτική της”.
          Παραπέρα όταν τα μέλη ανέχονται όλα αυτά μιλάμε για κάτι πολύ σάπιο από την κορφή ως τα νύχια.
          Ο μόνος ναρίτης, το μόνο μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δεν είναι συνένοχος μιας ξεφτίλας, σύμφωνα με εσένα, είναι αυτοί που αποχώρησαν.
          Είναι ολοφάνερο ότι δεν υπερασπίζεσαι στα σοβαρά μια πρόταση συνεργασίας σε οποιοδήποτε επίπεδο με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την οποία περιγράφεις σαν μια συμμορία που υπάρχει για να υπονομεύει το κίνημα με όπλο το ψέμα.
          Τώρα ότι δεν είναι και πολύ σοβαρά, αριστερά, μαρξιστικά και συντροφικά αυτά που ισχυρίζεσαι, είναι σχεδόν αυταπόδεικτο.

        7. Κώστας

          Δεν νομίζω ΑΩ ο Στρατής Τσίρκας να αρνείται τις καλές προθέσεις στην ηγεσία του ΚΚΕ.

          Αλλα αφού κρίνεται η αξιοπιστία μου από αυτό το αποσύρω. Μαζι και με τα μαχαιρώματα. Δεν αποσύρω το ότι θα ήταν όλα καλύτερα αν ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχαν κατέβει μαζί τον Σεπτέμβριο του 2015 και πως ορθά ομοδοποίησα όσα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έλεγε για να μην γίνει και πως ήταν όλα λάθος.

          Καταλαβαίνω όμως πως στην σκέψη σου υπάρχει ένας απόλυτος γραμμικός καθορισμός και ντεντερμινισμός από ένα ιδεολογικοπολιτικό περιεχόμενο, και μια οργανωτική μορφή γύρω του, στην κάθε ανθυπολεπτομερεια της πολιτικής πρακτικής. Δεν είναι έτσι. Το να χρεώνω πολιτικό λάθος, ακόμα και να το ανάγω σε αριστερο οπορτουνισμό, σε σεχταρισμό και σε ότιδήποτε, ακόμα και σε γραφειοκρατικό αυτισμό, δεν σημαίνει πως αρνούμαι όλο το οικοδόμημα, μια ολόκληρη οργάνωση ή μια ιδεολογικοπολιτική τοποθέτηση.

          Πολύ περισσότερο δεν λέω πως κάποιοι είναι ψεύτες και το ένα και το άλλο. Θεωρώ τις μετατοπίσεις εφικτές και εύχομαι να γίνουν. Είναι αποδεδειγμένο πως είναι εφικτές οι μετατοπίσεις, δεν κυνηγάω ανεμόμυλους

          Εσύ ΑΩ συμφωνείς πως η Αριστερή Πρωτοβουλία είναι κεντρώο προς κεντροδεξιό αστικό κόμμα εξουσίας με ηγέτη μια ιστορική αντικομμουνιστική φιγούρα ? Είναι θέση του ΝΑΡ αυτό ? Αν όχι πρέπει να μιλήσεις στον Lebetina

          Κώστας

      5. lebetina

        Σε σένα απευθύνομαι. Θεωρώ πολιτικά χυδαίο τον τρόπο που απευθύνεσαι εδώ μέσα. Το άλλο που έγραψα, μάλλον δεν ήταν κατανοητό. Εννοούσα ότι με τον τρόπο που φέρεσαι, οδηγείς τον άλλον να απορρίψει και την πολιτική σου άποψη, ακόμα και αν είχε κάποια σωστά στοιχεία. Πάντως, διαφωνώ μαζί σου και πολιτικά.

        Reply
        1. Λαουταρο

          Κώστα πριν γράψεις οτιδήποτε σκέψου πρώτα τι ακριβώς γράφει αυτός που θέλεις να απαντησεις και τι λες εσύ πάνω σε αυτά.
          Εγώ αναφέρομαι στις δύο γραμμές που υπάρχουν στην ριζοσπαστική αριστερά και στην ανάγκη τοποθέτησης με σαφήνεια στα 4 ζητήματα που αποτελούν την πολιτική λυδια λίθο της περιόδου. Ταυτόχρονα επισήμανα ότι η πολιτική συσπείρωσης στην βάση των ελαχίστων κοινών σημείων έχει προϊστορία και έχει οδηγήσει κατ επανάληψη στην ήττα και μας έχει μετατρέψει σε ουρά της αστικής πολιτικης.
          Μην ξεφεύγεις επ αυτού. Πολιτικά τοποθετήσου και πολύ περισσότερο σταματησε να γράφεις ονοματα γιατί δεν χρησιμεύει σε τιποτα

        2. Κώστας

          Λαουτάρο πολιτικά τοποθετήσου και άσε τις προσωπικές επιθέσεις

          Δεν μπορείς. Δεν φταίω. Δεν φταίω που λες, ξανά και ξανά, πως το να συνεργαστεί το ΝΑΡ με όλο αυτό το φάσμα χώρων, πρακτικών, θέσεων και διαδρομών, είναι σαν την πολιτική ουράς στην Ένωση Κέντρου, ή στο ΠΑΣΟΚ ή την δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΣΥΝ

          Έφερες 4 ιστορικά παραδείγματα, τα τσάκισα και τα 4. Σε κανένα από αυτά τα 4 δεν υπήρχε η γραμμή που η Επαναστατική Αριστερά, με ελάχιστες, πανικόβλητες πια, εξαιρέσεις παλεύει στο πλαίσιο διαλόγου και συνύπαρξης, κινηματικής και πολιτικής, της Αριστερής Πρωτοβουλίας και όσων συζητούν μαζί της. Που είναι η Ενότητα Δράσης της Αριστεράς απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό, τον ιμπεριαλισμό, τον καπιταλισμό, τον πόλεμο, τον εθνικισμό, τον κοσμοπολιτισμό, τον ρατσισμό, τον σεξισμό και την ομοφοβία, την καταστροφή του περιβάλλοντος και την καταστολή.

          Με αυτο΄θα πάμε, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΦΟΡΑ

          Γιατί να μην γράψω ονόματα. Λες ότι η Αριστερή Πρωτοβουλία είναι η νέα Ένωση Κέντρου. Προφανώς δικαιούμαι να το γελοιοποιήσω αυτό και να πω “άρα ο Αλέξανδρος Αναγνωστάκης είναι ο νέος Γεώργιος Παπανδρέου. Κάπως πρέπει να σου κουνήσω τον εγκέφαλο και να κουνήσω και τον συλλογικό εγκέφαλο του ΝΑΡ

          Ξαναλέω. ΥΠΑΡΧΕΙ χρόνος για κωλοτούμπα του στυλ του 2009 και πολύ πιο εύκολη, εκλογική συνεργασια είναι στο τραπέζι και όχι πολιτικό μέτωπο

          Κώστας

    2. Κώστας

      Μπάμπη δείξε μου που είπα πως το Ξ και το ΚΝ θα κατέβουν με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

      Συζητάνε χωρίς να έχει ανακοινωθεί είτε θετική είτε αρνητική κατάληξη. Έγινε μια πρόταση από το ΝΑΡ στις οργανώσεις που κολλήσανε μαζί μια αφίσα για την Ουκρανία.

      Η ΔΕΑ είπε ΟΧΙ, και η ΑΠΟ επίσης. ΚΝ και Ξ δεν έχουν πει

      Το αν η αρθρογραφία του Πάνου Κοσμά είναι ή όχι οι πολιτικές θέσεις της συλλογικότητας του το κρίνουμε όλοι. Γενικά όταν ο τυπικός ή άτυπος, γιατί στην επαναστατική αριστερά υποφέρουμε από τους δεύτερους, αρθρογραφεί με τέτοιον συστηματικό τρόπο, τόσο κατηγορηματικά, ε, το χρεώνεται το ΚΝ.

      Κώστας

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.