.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Όταν η σοβαρότητα της κριτικής παίρνει την Κατιούσα…


Κόκκινος ανεμοστρόβιλος 2019

Με ένα κείμενο που υποτιμά τη νοημοσύνη του μέσου πολιτικοποιημένου αναγνώστη, η ιστοσελίδα “Κατιούσα” που απηχεί τις θέσεις του ΚΚΕ, επιτίθεται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ διότι όπως ισχυρίζεται αποπνέει “άρωμα Ε.Ε. και ΝΑΤΟ” (!). Δεν αξίζει να ασχοληθούν ούτε λεπτό όσοι και όσες έχουν διαβάσει τη διακήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις ευρωεκλογές (δείτε εδώ: http://antarsya.gr/node/5167) ή απλά γνωρίζουν ένα οποιοδήποτε μέλος της. Οι θέσεις και η δράση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ είναι κρυστάλλινες. Η ΕΕ είναι μια αντιδραστική, καπιταλιστική ολοκλήρωση που οι λαοί οφείλουν να διαλύσουν και το ΝΑΤΟ μία φιλοπόλεμη ιμπεριαλιστική στρατιωτική δομή που πρέπει να έχει ακριβώς την ίδια τύχη. Επιπλέον, όλα αυτά τα χρόνια, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι οργανώσεις που συμμετέχουν σ’ αυτή έχουν οργανώσει και πάρει μέρος σε εκατοντάδες αντι-ΝΑΤΟϊκές και αντι-ΕΕ διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, από τις βάσεις της Σούδας μέχρι τον Άραξο και τη Θράκη ενώ αμέτρητες φορές έχουν διαδηλώσει στις μεγάλες πόλεις της χώρας στα γραφεία της Ε.Ε. και τα αμερικάνικα προξενεία και πρεσβείες. Δε χρειάζεται να δοθούν διαπιστευτήρια στο ΚΚΕ γι’ αυτά. Και ακόμα κάτι. Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ βάζουν διαρκώς ανάχωμα στην φιλο-ΕΕ και φιλο-ΝΑΤΟϊκή λογική στους χώρους εργασίας, στα στρατόπεδα, στις σχολές, στην ύπαιθρο.

Παραπληροφορώντας όμως το αναγνωστικό κοινό , η “Κατιούσα” προσπαθεί να τεκμηριώσει ότι κάτι αλλάζει στην πολιτική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πώς; Με την συλλογιστική ότι η οργάνωση “Ξεκίνημα” που είχε υποστηρίξει κριτικά τη Συμφωνία των Πρεσπών (σε ότι αφορά το όνομα), διατηρώντας την αντίθεσή της απέναντι σε Κυβέρνηση-ΝΑΤΟ-ΕΕ, συμφώνησε με την πολιτική διακήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις ευρωεκλογές και θα συνεργαστεί μαζί της. Καθώς το άρθρο στερείται πραγματικών επιχειρημάτων, συνεχίζει επαναλαμβάνοντας την πάγια συκοφαντική επιχειρηματολογία του ΚΚΕ ενάντια στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ (έσπειρε αυταπάτες για τον ΣΥΡΙΖΑ, καλλιέργησε αυταπάτες με το δημοψήφισμα κ.ο.κ.).

Φυσικά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε ταχθεί ξεκάθαρα εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών από αντι-ΝΑΤΟϊκή, αντι-ΕΕ, αντι-ιμπεριαλιστική και αντι-εθνικιστική, αντικυβερνητική σκοπιά (βλ. εδώ http://antarsya.gr/node/5132). Σε αντίθεση με το ΚΚΕ, οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχαν διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων εναντίον της Συμφωνίας σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, με αποκορύφωμα τη διεθνιστική εκδήλωση στην ευαίσθητη περιοχή της Φλώρινας με συμμετοχή εκπροσώπου της οργάνωσης Λέβιτσα της Βόρειας Μακεδονίας δηλαδή της μοναδικής πολιτικής οργάνωσης της γειτονικής χώρας που απέρριψε τη Συμφωνία των Πρεσπών από αντιεθνικιστική και αντι-ΝΑΤΟϊκή σκοπιά.

Είναι σαφές ότι στο ζήτημα της στάσης απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και “Ξεκίνημα” διαφωνούν, όμως είναι επίσης σαφές ότι η συνεργασία τους στις ευρωεκλογές έχει δομηθεί πάνω σε ένα ξεκάθαρο αντι-ΕΕ και αντι-ΝΑΤΟϊκό περιεχόμενο κριτικής και πάλης.

Την ίδια στιγμή όμως, όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, το ΚΚΕ δίνοντας – ιδιαίτερα στις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του – τεράστια έμφαση στον “αλυτρωτισμό των γειτόνων”, υποβάθμιζε την επιθετική φύση της Συμφωνίας απ’ την πλευρά του ελληνικού κράτους (στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής στρατηγικής, αλλά και αυτοτελώς), προβάλλοντας μάλιστα ανιστόρητα επιχειρήματα περί μη ύπαρξης μακεδονικής εθνότητας, γλώσσας και μειονότητας πράγματα δηλαδή που αποδέχονταν πλήρως τα ίδια τα αδελφά του κόμματα στην περιοχή των Βαλκανίων (δείτε εδώ την ανακοίνωση του σερβικού Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας / NKPJ:https://bit.ly/2FP4abc).

Άραγε τα αδελφά του κόμματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία γνωρίζουν τη θέση του ΚΚΕ ότι η μακεδονική εθνότητα και γλώσσα αποτελεί ένα τιτοϊκό κατασκεύασμα μετά το 1948 και τί γνώμη έχουν επ’ αυτού; Η επικοινωνία των θέσεων του ΚΚΕ σε αυτό το επίπεδο με αυτές της επίσημης ελληνικής κρατικής πολιτικής είναι σαφείς και ανησυχητικές. Αποτελούν δε, τομή με την μακρά ιστορία του. Αλλά ας αφήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το μεγάλο ζήτημα με τη στάση του ΚΚΕ και της φίλα-προσκείμενης “Κατιούσα” είναι ότι ενώ προσπαθούν με αστείο τρόπου να αποδείξουν ότι είμαστε ελέφαντες δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να περιλαμβάνουν στο ευρωψηφοδέλτιό τους απόστρατους αξιωματικούς του ελληνικού στρατού (συνεπώς και του ΝΑΤΟ) που υπηρέτησαν το ΠΑΣΟΚ επί 35 συναπτά έτη έως το 2012 διατελώντας στη Γενική Γραμματεία πρωθυπουργού (Γιώργου Παπανδρέου) επί πρώτου μνημονίου. Επίσης, στα ελληνο-τουρκικά θέματα θεωρούν ότι το κυρίαρχο πρόβλημα είναι ο “ενδοτισμός” της ελληνικής κυβέρνησης (βλ. εδώ: http://www.katiousa.gr/synentefkseis/giannis-angelou-to-kke-einai-i-ithaki-mias-poreias-megalis-kai-i-aparchi-gia-ola-ta-megala-nea/)

Δε νομίζετε συναγωνιστές του ΚΚΕ και της “Κατιούσα” ότι μεταξύ “αλυτρωτισμού” των γειτόνων και “ενδοτισμού” των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι σε βόρειους και ανατολικούς γείτονες χάνεται η ουσία της σύνδεσης της αντι-ΕΕ και αντι-ΝΑΤΟϊκής πάλης με την πάλη ενάντια στον ελληνικό εθνικισμό και καπιταλισμό και τα ιδιαίτερα συμφέροντά του;

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 82.94% ( 17
Συμμετοχές )



43 σχόλια στο “Όταν η σοβαρότητα της κριτικής παίρνει την Κατιούσα…

  1. Ανώνυμος

    Κρίμα… Μόνο απογοήτευση απο το κείμενο της ΚΑΤΙΟΥΣΑ. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια λέμε για τετια κείμενα κ τετιες κριτικές.

    Reply
  2. Τάκης

    ΟΙ Προπαγανδιστές του ΚΚΕ γνωρίζουν πολύ καλά τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
    ακολουθούν ώμος γκεμπελίστικες πρακτικές,στην προσπάθεια τους να περιχαρακώσουν τα μέλη τους,δηλητηριάζοντας την σκέψη και την δράση τους.
    Η ηγεσία ίσως διακατέχεται από συμπλέγματα ενοχής,που διέγραψε η οδήγησε σε αποχώρηση όσους κατάγγελλαν τον οπορτουνισμό ,και την συμμετοχή τους σε ΝΑΤΟικές και δεξιές κυβερνήσεις,που διέβαλε και εξόντωσε ηθικά αγωνιστές όπως ο πολυβασανισμένος ΚΑΠΟΣ

    Reply
    1. ένας

      Αλλα αντ’ άλλων!
      Ο Κ. Κάππος ήταν σταθερός χρηματοδότης του ΚΚΕ (και της Κούβας) μέχρι τον θάνατό του.
      Από το ΝΑΡ διαχώρισε γρήγορα τη θέση του. Και ήταν αυτός, που είπε ότι “ο αντισταλινισμός είναι ντροπαλός αντικομμουνισμός”, χωρίς να αυτοχαρακτηρίζεται “σταλινικός! Συμφωνείτε εκεί στο ΝΑΡ μα αυτό τον ξεκάθαρο (και ορθώτατο) αφορισμό;
      Κατά τα λοιπά, η ανάρτηση προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Αν δεν συνιστά καιροσκοπισμό η σύμπραξη με τους “ιεχωβάδες” του Ξεκινήματος, τότε θα υπάρχουν σοβαροί πολιτικοί λόγοι και σωστά αυτούς κριτικάρει η “Κατιούσα”.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ένας, μην αναπαράγεις την κακιστη αντίληψη της κατιούσας, του ριζοσπάστη, του 902 κ όλων των επισημων κ ανεπισημων μμε του κκε, όσον αφορά την σχέση με την αλήθεια: Ο Κώστας καππος έγραψε αρχες του 2000 ενα βιβλίο με τίτλο “κριτική στον σοβιετικό κοινωνικό σχηματισμό” στο οποιο τεκμηριώνει γιατί η εσσδ ήδη απο την δεκαετία του 30 δεν οικοδομουσε σοσιαλισμό. Αυτη η θέση του Κώστα καππου ειναι σχεδόν ταυτόσημη με την θέση του ναρ για αυτό το στρατηγικό θέμα.

        Ναι ο Κώστας καππος είπε και την φράση “ο αντισταλινισμος είναι ντροπαλός αντικομμουνισμος”. Αυτη η φραση του Κώστα καππου, απεδείχθη λάθος, διότι γενικεύει κ τσουβαλιαζει ανόμοια πράγματα: Άλλη κριτική ασκούν τα καπιταλιστικα μμε κ think tank στην εσσδ κ τον Στάλιν και άλλη κριτική ασκεί το ΝΑΡ κ η ΝΚΑ. Καμμιά σχέση.

        Reply
        1. λαθραναγνώστης

          Εγώ θα σου τα αντιστρέψω.
          Απ ότι απεδείχθη, η θέση του Κάππου περί σοβιετικού κοινωνικού μετασχηματισμού, που διατύπωσε στο σχετικό βιβλίο του, ήταν λάθος.
          Το δε απόθφεγμά του ότι ο αντισταλινισμός είναι δειλός αντικομμουνισμός, απεδείχθη διαχρονικά ολόσωστο.
          Όσο για τα καπιταλιστικά “Think tanks”, πρέπει να προσέχετε λιγάκι, διότι έχουν τη δυνατότητα να ενσωματώνουν δημιουργικότατα και την εξ αριστερών πολεμική στην ΕΣΣΔ

        2. Ανώνυμος

          Αν κάτι ενσωμάτωσαν τα καπιταλιστικα think tank ήταν τα κ.κ. Σε ανατολή κ δυση… Λαθραναγνωστη ξεκολλα

          Το βιβλίο του Κώστα καππου “κριτική του σοβιετικού σχηματισμού” τα λέει πολύ σωστά.

          Οι καπιταλιστικες τάξεις λενε ότι “ο κομμουνισμός δεν μπορεί να είναι άλλο απο αυτο που υπήρξε στο ανατολικό μπλοκ”. Το ΝΑΡ λέει οτι “η πρώτη προσπάθεια απέτυχε, βλέπουμε και τα δευτερεύοντα αλλα κ τα δομικά λάθη κ προχωράμε στην επόμενη”.

      2. Σ.Τ.

        Ο σταλινισμος ειναι και αυτος θρασυς αντικομμουνισμός!!!
        Αφου σας αρεσουν οι αφορισμοι.

        Reply
      3. α

        Ας μην ξεχνάμε ότι το ΚΚΕ ποτέ δε συγχώρεσε τον Κ. Κάππο και δεν τον δέχτηκε ποτά ξανά στις γραμμές του. Δεν ήταν σαν Κανέλλη, ας πούμε, που απλά έγλειψε τον Μπαλτάκο ή τον Φραγκούλη, γνωστά φασιστοειδή που επιπλέουν στο βούρκο της ΝΔ.

        Reply
        1. ένας

          Πάλι άλλα αντ’ άλλων.
          Ο ίδιος ο Κ. Κάππος είχε πει όταν ρωτήθηκε σχετικά: “Το ΚΚΕ δεν είναι λεωφορείο, να ανεβοκατεβαίνει κανείς”!
          Οι αυτόκλητοι συνήγοροι του Κ. Κάππου καλά είναι, πότε-πότε, να ρωτάνε και τον …πελάτη(!) τους αν αποδέχεται την ….υπερασπιστική γραμμή τους! Μπορεί να έχει αποδημήσει, αλλά τα πολιτικά του κληρονομικά τα έχει τακτοποιήσει, ακριβώς για να αποθαρρύνει τους φερέλπιδες “κληρονόμους”!
          Είναι και λίγο ανήθικη η μεταθανάτια επιχείρηση στρατολόγησης του Κ. Κάππου σε έναν αγοραίο αντικουκουεδισμό, με τον οποίον είναι γνωστό πως ο ίδιος ΡΙΖΙΚΑ διαφωνούσε.
          Κι όποιος έχει διαφωνίες με κάποιες αναλύσεις του ΚΚΕ (και οποιουδήποτε άλλου κόμματος, αλίμονο…) δεν έπεται και ότι είναι ….συνολικά αντίθετος με αυτό!
          Απλές αλήθειες, που όμως είναι πολύ δύσκολα προσιτές στον εμπαθή αντικουκουεδισμό.
          Αειντε, Καλή Ανάσταση, και καλά μυαλά!

        2. Ανώνυμος

          Καλή ανασταση και καλά μυαλά πρώτα και κύρια σε εσένα ένας! Ολο το σχόλιο σου, είναι ένα λάθος απο την αρχή μέχρι το τέλος. Αν διαβάσεις πχ ένα από τα τελευταία του βιβλία την “κριτική του σοβιετικού κοινωνικού σχηματισμού”, θα καταλάβεις τι μπαρούφα έγραψες.

        3. α

          Κανείς δεν κάνει το δικηγόρο του Κάππου. Σε ένα γεγονός αναφέρομαι: δεν έγινε ξανά δεκτός στο ΚΚΕ.
          Την ίδια εποχή το ΚΚΕ κάνει δεκτή την Κανέλλη, γνωστό φερέφωνο του ελληνικού εθνικισμού.
          Αν εσείς περνάτε καλά με αυτά, καλό Πάσχα. Μυαλά δε χρειάζεσαι, αφού μοιράζεις και σε μας τους πτωχούς τω πνεύματι

        4. Ανώνυμος

          Το ψέμα είναι νευραλγικό για την διατήρηση της ναριτικης ταυτότητας.
          Ο καππος όταν πέθανε ήταν στη διοίκηση του ΚΜΕ. Η Κανέλλη δεν ήταν, ούτε ακόμα είναι μέλος του ΚΚΕ.

          https://www.rizospastis.gr/story.do?id=3013474

        5. Ανώνυμος

          Το οποίο ΚΜΕ το είχατε μετατρέψει σε καθαρά διακοσμητικό πράγμα κ λιγο μετά το κλείσατε αγαπητοί του κκε.

          Διαβάστε το βιβλίο του κωστα καππου “κριτική του σοβιετικού σχηματισμού” για να καταλάβετε γιατί δεν πήγαινε στον κομμουνισμό η εσσδ

        6. α

          To KME δεν έχει δράση εδώ και δεκαετίες, όποιος και να είναι στη διοίκηση του.
          Η Κανέλλη είναι ο βασικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στα ΜΜΕ μετά το γραμματέα, όποιος και να είναι αυτός, σταθερά εκλεγόμενη στη βουλή. Η πιο παλιά μετά την παπαρήγα. Με μόνιμη εβδομαδιαία στήλη στο Ριζοσπάστη.

          Τι θες να πεις; Ότι είναι κάποιο πρόσωπο περιφερειακό, μια “συνεργαζόμενη”;

          Το δούλεμα είναι νευραλγικό για την διατήρηση του μηχανισμού.
          Ανάλυσε μας τώρα πώς ο Κυριακάτικος Ριζοσπάστης δεν έκλεισε και ότι η αστική προπαγάνδα μεγαλοποιεί το γεγονός ότι δεν κυκλοφορεί την Κυριακή.

        7. Ανώνυμος

          ΕΡ.: Επιστροφή στο ΚΚΕ;

          ΑΠ.: Γιατί; Έφυγα;

          ΕΡ.: Υπάρχει ΚΚΕ;

          Απ.: Και τότε γιατί υπάρχουν δεκάδες αντιΚΚΕ ομάδες, κόμματα και πρόσωπα;

          http://www.katiousa.gr/afieromata-istoria/100-chronia-kke-50-chronia-kne/kostas-kappos-pote-den-efiga-apo-to-kke/

          Κατάμουτρα σας έφτυνε καημένοι. Αν δεν είχατε τόση απελπιστική ανάγκη για ιστορία δεν θα θέλατε να τον ξέρετε. Αλλά αν φτύσετε και τον Κάππο, μένουν ακόμα 5-10 τίμιοι και μετά το χάος. Οπότε, “δικός σας”.

        8. λαθραναγνώστης

          E!!!
          Ήμαρτον!!
          Όχι και “δικός τους” ο Κάππος!!
          Τα παιδιά, δεν καταλαβαίνουν, ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να εκφράζουν σοβαρές διαφωνίες με το ΚΚΕ σε συγκεκριμένα θέματα, αλλά είναι ψυχή και σώμα ΚΚΕ.

        9. α

          Μην τρομάζεις δεν ζήτησε κανείς “ιδιοκτησία” του Κάππου. Σε αυτά τα θέματα είστε μόνο εσείς και γιος Κάππος, θα βρείτε μιαν άκρη.
          Απλά η ιστορία έγραψε ότι ο Κάππος ήταν ο μόνος κομμουνιστής βουλευτής που δεν ψήφισε την κυβέρνηση Τζανετάκη.
          Για μας είναι ιστορική παρακαταθήκη η στάση του. Άλλοι έχαναν τον ύπνο τους για αυτή τη στάση. Και όταν αφήσουν όλοι αυτόν τον μάταιο κόσμο, ίσως να τον δικαιώσει το ΚΚΕ, όπως και τον Άρη, κατόπιν εορτής.

          ΥΓ Αν βλέπατε αντιΚΚΕ ομάδες και καημένους, δε θα είχατε νυχθημερόν επί 24ωρου βάσεως να απαντάτε με λάσπη με συκοφαντία στην Παντιέρα. Μεγάλο το άγχος

        10. Ανώνυμος

          Δεν έχει κανεις ιδιοκτησία του Κώστα καπποτ. Και κανενός αλλου.

          Αυτο που λέμε ειναι οτι, συ τελευταία του βιβλία οι θέσεις του Κώστα καππου για στρατηγικα ζητήματα προσσεγγιζουν τις αντίστοιχες του ΝΑΡ

  3. Γιωργής

    ε ρε παιδια εκλογες ερχονται
    Όσο πλησιαζουμε θα πέφτει και άλλη λάσπη στον ανεμιστήρα.
    Έτσι και αλλιώς το οπουρτινίστικο ΚΚΕ απο τα φοιτητικά μέχρι τις ευρωοεκλογές μόνο για τις κάλπες είναι και για καμιά απεργια εκτόνωσης όποτε πεί η γσεε.
    Τώρα θ τους μάθουμε;
    Εδώ μας την λένε επειδή δεν τα πάμε καλά στις εκλογές σε ποσοστά λες και οι εκλογές έχουν τόσο σημασία. Επιβεβαιώνουν οτι είναι μόνο για εκλογές συνέχεια

    Reply
  4. Γιώργος Λυγκουνάκης

    Λινκ της Κατιούσα να δούμε τι λέει;

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Γιωργο η λέξη “κείμενο” στην φραση με την οποία ξεκινα το άρθρο, ειναι λινκ. Πατα τη κ σε βγάζει στο κάκιστο κ εμπαθες κείμενο της κατιούσα.

      Reply
    2. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Παραδόξως για δεδομένα Κατιούσα το κείμενο μου φαίνεται καλό υπό την έννοια ότι είναι ακριβές σε αυτό που λέει, χωρίς τα συνήθη κατιουσέικα μπινελίκια. Φυσικά παραγνωρίζει την ψυχολογία της πολυσυλλεκτικής ψήφου και άρα δεν θα πιάσει ως επιχείρημα. Γιατί στην τελική ακόμη και αν πείσει κάποιους να μην ψηφίσουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δεν το νομίζω, οι ψηφοφόροι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μπετοναρισμένοι και η όλη ΑΝΤΑΡΣΥΑ τους καλύπτει, δεν πείθει γιατί να ψηφίσουν ΚΚΕ ή ο,τιδήποτε άλλο στη τελική.

      Reply
  5. Μιχάλης - Πάτρα.

    Ρε παιδιά, είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με άρθρα κάποιων σάιτ, στα οποία συναντάς από αργόσχολους του διαδικτύου μέχρι πρώην εργολάβους της οικοδομής;

    Reply
  6. Ανώνυμος

    1000 λέξεις, μόνο για τη Βάρκιζα δεν είπατε. Το Ξ τα λέει όλα αυτά που λέει το κείμενο ή όχι;

    Reply
  7. Κώστας

    Το πρόβλημα είναι πως αυτές οι αυριανίστικου ύφους σελίδες του τύπου Ατέχνως και Κατιούσα εκφράζουν όντως το ΚΚΕ, τις διαχειρίζονται άνθρωποι του ΚΚΕ.

    Κώστας

    Reply
    1. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Εγώ νομίζω ότι οι περισσότεροι είναι διαγραμμένοι, χωρίς να κάνω το ντέτεκτιβ. Όχι ότι το ΚΚΕ χαλιέται φυσικά.

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        Γιώργο, να προσπαθήσω να σου απαντήσω. Ούτε μόνο διαγραμμένοι είναι, ούτε μόνο μέλη, ούτε μόνο φίλοι. Είναι απ όλα! Και ούτε καθοδηγούνται από το ΚΚΕ!
        Όλοι όσοι γράφουμε στα μπλόγκ και στα σάϊτς έχουμε αρκετή ιδεολογική τεκμηρίωση, ώστε να τα βγάζουμε πέρα μόνοι μας, χωρίς άμεση καθοδήγηση.
        Γνωρίζουμε τις θέσεις του κόμματός μας και τις υπερασπιζόμαστε.
        Τώρα, αν αυτό αρέσει στο εξωκοινοβούλιο, που ήταν συνηθισμένο σε μια συνεπή και δεσμευτική έκφραση του ΚΚΕ μέσω του Ριζοσπάστη, που θα το “κυνηγάει” στους αιώνες, ενώ εκείνο παρέμενε (και παραμένει) αδέσμευτο και ανάλαφρο για ότι λέει και για ότι κάνει, αυτό είναι άλλο θέμα.
        Είναι κανόνας της φύσης. Η ασυμμετρία, δεν μπορεί να διατηρείται αιώνια και η πολιτική “ασύμμετρων” επιθέσεων, δεν μπορεί να μένει χωρίς την αντίστοιχη από απέναντι.

        Reply
        1. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Λαθραναγνώστη είδα την απάντηση σου αφού είχα απαντήσει στον Κώστα.

          Χωρίς να κρίνω προσωπικά το επίπεδο του καθενός, αυτό δεν είναι στην πολιτική μου λογική, δεν νομίζω ότι βοηθάτε στο τέλος το ΚΚΕ, και το λέω με μια αντικειμενικότητα αυτουνού που πλέον έχει πάρει αποστάσεις.

          Μάλλον χαώνετε την κατάσταση κι άλλο.

        2. λαθραναγνώστης

          Νομίζω ότι από το ΚΚΕ, έχεις παρα – πάρει αποστάσεις.
          Αυτό φυσικά, είναι δική σου επιλογή, αλλά μην διεκδικείς αντικειμενικότητα ένεκα αποστάσεων……
          Η γραμμή του κόμματος για συμμετοχή στα ΜΚΔ είναι γνωστή και αρνητική. Το θέμα όμως είναι ότι δεν μπορείς να βλέπεις να κακολογείται το κόμμα σου, να μπορείς να απαντήσεις και να μην το κάνεις.
          Δεν νομίζω ότι αυτό δημιουργεί κάποιο χάος.

        3. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Τι είναι τα ΜΚΔ;

          Λαθραναγνώστη μου, εγώ έχω πάρει αποστάσεις από όλα τα κόμματα πλέον. Δεν ξέρω αν ήταν η απογοήτευση μου από το κομματικό φαινόμενο που με έκανε να απορρίψω το ΚΚΕ ή αν ήταν η απογοήτευση μου από το ΚΚΕ που με έκανε να απορρίψω το κομματικό φαινόμενο, μάλλον και τα δύο δούλεψαν μέσα μου παράλληλα.

          Αυτό που λέω είναι πως δεν είμαι συναισθηματικά προκατειλημμένος είτε έτσι είτε αλλιώς, υπέρ η κατά του ΚΚΕ ή άλλου πολιτικού φορέα. Έχω οδηγηθεί πλέον στη λογική πως την Ιστορία αυτή τη φορά θα τη γράψουν οι παρέες. Υπό αυτή την έννοια ούτε συσσωματώσεις όπως η ΛΑΕ & η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μου λένε κάτι που προσπαθούν με το στανιό να βρουν ένα κοινό παρονομαστή “συναίνεσης”.

          Σε μια κοινωνία με τόσο διαλυμένες τάξεις εργατιά, αγροτιά, μικρομεσσαίους κτλ που άλλοι δουλεύουν σε μικρές μονάδες, άλλοι μόνοι, άλλοι δε δουλεύουν και συντηρούνται απ’ τα έτοιμα, δεν μπορεί να υπάρξει συνεκτικό ιδεολόγημα. Ο καθένας εκφράζει τη μικρή ιδεολογία του μικρού του περιβάλλοντος.

          Όσο πιο γρήγορα γίνει κατανοητό, και θεωρώ πως σε αυτές τις εκλογές με τα διαστημικά ποσοστά αποχής το μήνυμα θα είναι κρυστάλλινο, τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσουμε.

        4. Ανώνυμος

          “Θα προχωρήσουμε” ποιοί;
          Και προς τα που είναι το “προχώρημα”;

        5. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Γενικώς λέω σα κίνημα και κυρίως σα κοινωνία. Ή θα βρούμε μια νέα κουλτούρα συνεργασίας γείτονας το γείτονα ή τελειώσαμε. Οριστικά αυτή τη φορά. Καλή ψυχή σε όλους και καληνύχτα Ελλάδα.

        6. Ανώνυμος

          Και γενικώς θα συμπλήρωνα, έχουμε χάσει τον μπούσουλα και αερολογούμε κοινοτυπίες.

        7. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Κάποιοι τουλάχιστον το κάνουμε επωνύμως.

        8. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Και ναι, είναι κοινότοπο να λες πως η αποχή που θα καταπιεί τα πάντα θα σβήσει πρώτα και κύρια τις όποιες κινηματικές δυνάμεις έχουν απομείνει. Είναι κάτι που όλοι όσοι παρακολουθούμε τα κινηματικά και συνδικαλιστικά το γνωρίζουμε.

        9. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Αλλά πιο κοινότοπο από αυτά που ακούω όλη μου τη ζωή να λέγονται στον αέρα και δεν επαληθεύτηκε ούτε μισό δεν είναι.

    2. Κώστας

      Γιώργο ο κύκλος των “διαγραμμένων αλλά κοντά στο Κόμμα” είναι ένα φαινόμενο θεμιτό και υπαρκτό και εύκολο να στηθεί και να σκηνοθετηθεί και να διογκωθεί, όμως. Μάλιστα οι συντελεστές της εν λόγω σελίδας που γνωρίζω, διαδικτυακά, γενικά προβάλλονται σαν “από τα αριστερά”, σαν αυτοί που ξαναπροσέγγισαν με την “αριστερή στροφή”, το Μένουμε Ευρώπη δηλ, αντικαπιταλιστικά όμως.

      Δεν είναι το πρόβλημα αν το ΚΚΕ καθοδηγεί όλο αυτό το πράγμα ή δεν χαλιέται το ότι το θεωρώ κίτρινο με πειράζει. Τελευταία απέχω και από το τουίτερ. Υπήρχε εποχή που αν έγραφες κάτι κακό για το ΚΚΕ δεχόσουν ομαδική επίθεση του στυλ 60 απαντήσεις σε λίγα λεπτά. Απλά το ΚΚΕ νομίζω έχει ποντάρει στο internet και τα social, το περιεχόμενο δεν είναι καλό όμως. Και δυστυχώς κουμπώνει με τον πολιτικό λόγο των πλέον ηγετικών του ΚΚΕ που γίνεται συχνά και συνήθως όχι κατά των αστικών κομμάτων του κράτους και του ιμπεριαλισμού προσωπικός, επιθετικός, προσβλητικός, κουτσαβάκικός, δήθεν χιουμοριστικός άμεσος λαικός και θυμόσοφικος αλλά στην πραγματικότητα απλά προσπαθεί να καλύψει την όλο και πιο συστημική προσαρμογή με ψευτομαγγιές. Από κοντά και η γνωστή σατιρική εκπομπή με τις πολλές καλές στιγμές αλλά και τι όχι λίγες εντελώς χυδαίες.

      Φτιάχνουν μια εικόνα όλα αυτά λίγο λίγο, φοβάμαι, που η όλο και βαθύτερη συστημική πολιτική και η πτώση του επιπέδου της πολιτικής επικοινωνίας είναι νύχι κρέας, που λέει και η Αλέκα

      Κώστας

      Reply
    3. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Ε, αυτό νομίζω πάει με την πτώση του επιπέδου γενικά παντού.

      Η δήθεν λαϊκή θυμοσοφία πολλών με ενοχλεί και μένα βαθιά.

      Τώρα τι από αριστερά με “αντικαπιταλιστικό μένουμε Ευρώπη”, αυτά είναι καινούρια πράματα, αποκλείω να είναι περισσότεροι από λίγοι άνθρωποι, οι γνωστοί παλιοί μπλόγκερ και κάτι λίγοι ακόμα.

      Το ΚΚΕ είχε από παλιά στελέχη χρεωμένα στο να παρακολουθούν τα μίντια, δεν ξέρω αν έχει την ικανότητα τώρα να χρηματοδοτεί τρολ, το θεωρώ υπερβολικό.

      Reply
  8. Left G700

    Καλή ανάσταση, ρε σεις (όπως κι αν την εννοεί ο καθένας, εγώ είμαι μέσα). Άντε, και του χρόνου σπίτια μας, εμείς οι ανύπαντρες! ;-) :-)

    Reply
  9. Ι.Α

    η συμφωνια των Πρεσπων εινια μια νατοικη συμφωνια οποιος ‘κριτικα’ την στηριζει η ειναι πολιτικος κρετινος οπως το ξεκινημα του πασοκ η υποστηρικτης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

    οποιος συνεργαζεται με τετιοα μορφωματα ειναι ενας απλως τυχοδιωκτης που για μερικες δεκαδες ψηφαλακια καταπινει τα παντα αμασητα

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.